A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Botond

Hozzászólás #77211 2024.05.17. 14:25

deep írta:Nyilván a world tour 100% kell legyen. De a leghosszabb endurance megnyeréséhez csak segg kell, de rohadt hosszú. A többit ki lehet grindolni, ami nem ugrik ki a végigjátszás alatt.
Ami meg trükkösebb:
- érd el a 370 km/h-t
- nyerj versenyt miután kifogyott a benzined (ez nekem full véletlen sikerült)
- nyerj versenyt anélkül, hogy bármihez hozzáérnél
- nyerj versenyt kevesebb, mint 0.1s előnnyel (ez is véletlen jött össze)
Mennyire vették betegre a figurát? Van 8+ órás endurance, mint az FM7ben? :D
Avatar
donatus13

Hozzászólás #77212 2024.05.17. 14:30

arty írta:
Spoiler
Igazából minden amit mondtál nem az EU-ban lét és nem lét miatt jó vagy rossz hanem az itteni lakosság állapota és gondolkodása miatt. Az egészségügy, az oktatás és a korrupció is lehetne jobb mindenféle külső ráhatás nélkül is. Nem teljesen tudom ,hogy ugyan arról beszélünk e, én az EU-s szervezetről beszélek te meg ha jól látom EU-s országok állapotával méred össze az ittenit. Ez a lakosság meg sem közelíti gondolkodásban, viselkedésben vagy akár vágyakban az ottaniakat. Ha nem lenne az EU akkor azok az országok akkor is sokkal fejlettebbek és vonzóbbak lennének neked. Ki tudja, ha az EU-nem lenne lehet a mostani rendszer sem tudott volna ennyi pénzt magáévá tenni.

Átlagban amit nyugaton, északon vagy bármelyik fejlettebb országban tapasztalunk vagy akár távol keleten az mind több generáció gondolatát és alkalmazkodását tükrözi. Itt talán már megfogalmazódott, hogy lenne jó élni, de tenni még nem nagyon akarnak érte az emberek. 50-80 év lemaradásban vagyunk az ottani társadalmakhoz képest.

Az alternatívákról is úgy beszélsz mintha muszáj lenne rossznak lennie ha nem ez van. Az, hogy lenne e steam refund vagy magyar live az teljesen mind 1, meg lehet tanulni idegen nyelvet, és nem a refund a legfontosabb dolog egy társadalomnak vagy igazából bárkinek.

Az oktatás és egészségügy már annál inkább, de ezeknél EU-val és nélkül is gyökeres átalakításokra lenne szükség.

Munkám nekem lenne persze mert olcsóbb vagyok mint az ausztrálok, nagyjából harmadába kerülök amíg ez az opció fennáll addig vonzó leszek ha nem akkor már természetesen nem fognak alkalmazni kintről. Ez nagyjából mindnyájunkra igaz akik így dolgozunk. Gyárak sem azért jönnek ide mert EU így meg úgy, hanem mi vagyunk az olcsó munkaerő, ez szintén fennállna EU-n kívül is :)

Az EU-ra azért van szükség mert nagyobb politikai közösségként erősebb lehetne a hangsúlyunk a világban, és katonailag egymást segítve lehetne biztosítani a védelmet. Az, hogy ez hogyan működne azt nem lehet tudni, jelenlegiek alapján úgy látszik nem igazán, és ahogy a NATO-s sem volt soha próbára téve így nem tudhatjuk ,hogy tényleg ki vállalna komoly szerepet a saját nemzete erőforrásainak árán.

Most már egyébként ez teljesen mind 1 mert kizárólag az EU-ban tudunk működni mivel minden erre is lett felépítve és így is formálódott tovább az ország, hogy benne maradunk és vagyunk.




Egyébként tönkrement egy ram a gépemben és szerencsére a gyártó ( kingston ) 5 év garanciát adott rá. Ahonnan vásárolva lett megszűnt a cég így a Kingston maga járt el, és mindkét ramot kicserélték 1 helyett. Csak a postaköltséget kellett állnom Írországba 6 ezer ft ért. Meg is jöttek, szóval azt kell mondjam egész patent volt.
Avatar
arty

Hozzászólás #77213 2024.05.17. 14:55

Micsu írta:Eu amennyi jot hozott annyi rosszat is, ez a kapitalizmusra is igaz, de Botonddal abban egyet ertek hogy egyelore ez a legjobban mukodo rendszer a vilagon akiben elunk, bar ezzel masok biztos elvitatkoznanak mert ha az a fontos hogy boldogok legyunk es jol erezzunk magunkat ebben meg Nepalban is megeloznek minket (afrikai orszagokkal versenyzunk es ez nagy baj). Steam refound meg van Oroszorszagban is, gondolom az Eunak koszonhetik ok is. Nektek meg a fizetos multit meg az egyre tobb coop jatekot! :fogmosas: :wave: :mf1:
Szerintem ez az "ugyanannyi jó és rossz" ez maszatolás, relativizálás.
A boldogság olyan elvont fogalom, hogy ha azt mondanám "én amugy tök boldog vagyok", senki nem hinné el (azok alapján amit/ahogy mondok, kinyilvánítok) :)

Refund azért van oroszban, mert egységes szolgáltatást akart a steam, felteszem. Valszeg nekik is egyszerűbb így, mint mindenhol a minimumnak megfelelni és akkor lenne folyamatosan követendő 200 féle szabályozás... és bár íróniának szántad, valszeg fején találtad a szöget; az orosz hála nem is marad majd el :D

Ez a fizetős multis szarkenegetés most már másodszor jön elő, szóval tisztázzuk: én a 360 korszakban nem tartottam fenn goldot, sokáig eleve tört gépem volt, amivel livezni se lehetett.
Alkalomadtán vettem olcsó 1 v. 3 hónapos kódot, ha NAGYON kellett valamiért. Aztán az 5-6 év szabadságharc után feladtam, nem voltunk elegen, belebuktunk, mára mindenhol fizetős a multi (csak a pöcés vadnyugaton nem).
Elveim szerint aki ilyen mocskot az első két évben bármi módon támogat, végső soron az tehet róla, ha az végül megmarad. Nincs az a cég, aki 2 év után 0 "fizetővendéggel" fenntartana bármit.
Totti anno nyomta a goldot, de még tán deep/dt is az elején, de erre megesküdni nem mernék :P

A coop támogatás jót tesz sok játéknak, igazi mentőöv. Ha ilyen téren volt befolyásom, ... nos, SZÍVESEN!!!!! :P
Avatar
Moby

Hozzászólás #77214 2024.05.17. 15:11

Semmi baj nem lenne az eu-val, egy tök jó dolog, főleg a magyaroknak, ha nem engednék, hogy a politika beleugasson a szakmai dolgokba. De sajnos megngedik. Illetve ez nem engedés kérdése, megteszik és pont. Pont úgy, ahogy geciorbánék. És amíg ezek egymással meccselnek olyanok szopnak a szakmai fasságok miatt, akiknek semmi köze a poltikához. De ahogy az arty féle kisember is állandóan poltizálni akar, és mindenből azt csinál, nem lehet elvárni, hogy ne ez legyen mindenhol. Nem írom le, mert WOT lenne hogy szopattak szénné egy eu-s pályázat kapcsán csak azért, mert ők most épp se lenyelni, se kiköpni nem tudják geciorbánékat. Csak én meg azt nem értem nekem mi a faszom közöm van ehhez. És persze lehetne azt is mondani, hogy dehát az eu nélkül nem lenne pályázat sem, ami igaz is, csak hát én nem az szeretném hogy ne legyen, hanem azt, hogy ne így ahogy most. Másrészt meg pontosan tudom, hogy ahol épp nem geciorbánkával meccselgetnek, ott nem szopatják halálra a vállakozókat utólagos kitalált szabályokkal, és nem vesznek ki milliókat a zsebükből. Szóval a kettősmérce ezeknél pont ugyanúgy működik, mi t mindenki másnál, és ahogy mindenki más, ők is azokkal szemben alkalmazzák, akik tehetetlenek ezzel szemben, és nem azzal szemben, akivel kellene. De nem baj, én majd szopok holnap is, mert a vidéki mélyparaszt megválasztja orbánkát két zsák krumpliért, arty meg majd leírja holnap is, hogy mennyire igazuk is van az eu-s bürökratáknak.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77215 2024.05.17. 15:29

Moby írta:Semmi baj nem lenne az eu-val, egy tök jó dolog, főleg a magyaroknak, ha nem engednék, hogy a politika beleugasson a szakmai dolgokba. De sajnos megngedik. Illetve ez nem engedés kérdése, megteszik és pont. Pont úgy, ahogy geciorbánék. És amíg ezek egymással meccselnek olyanok szopnak a szakmai fasságok miatt, akiknek semmi köze a poltikához. De ahogy az arty féle kisember is állandóan poltizálni akar, és mindenből azt csinál, nem lehet elvárni, hogy ne ez legyen mindenhol. Nem írom le, mert WOT lenne hogy szopattak szénné egy eu-s pályázat kapcsán csak azért, mert ők most épp se lenyelni, se kiköpni nem tudják geciorbánékat. Csak én meg azt nem értem nekem mi a faszom közöm van ehhez. És persze lehetne azt is mondani, hogy dehát az eu nélkül nem lenne pályázat sem, ami igaz is, csak hát én nem az szeretném hogy ne legyen, hanem azt, hogy ne így ahogy most. Másrészt meg pontosan tudom, hogy ahol épp nem geciorbánkával meccselgetnek, ott nem szopatják halálra a vállakozókat utólagos kitalált szabályokkal, és nem vesznek ki milliókat a zsebükből. Szóval a kettősmérce ezeknél pont ugyanúgy működik, mi t mindenki másnál, és ahogy mindenki más, ők is azokkal szemben alkalmazzák, akik tehetetlenek ezzel szemben, és nem azzal szemben, akivel kellene. De nem baj, én majd szopok holnap is, mert a vidéki mélyparaszt megválasztja orbánkát két zsák krumpliért, arty meg majd leírja holnap is, hogy mennyire igazuk is van az eu-s bürökratáknak.
így van, Arty gondolom nem vállalkozik mint mi páran. Eus pályázatnál az utóbb 3 évben agyon szopattak , fogalmuk sincs a szakmáról, hozzák a szakmaiatlan szabályokat és azoknak te felelj meg különben bünti (már az embernek kedve sincs pályázni, és ezzel nagyon sokan vagyunk így bár narancs kabátban biztos könnyebb azt nem tudom). Az milyen már hogy hoztak egy szabály, 5 évre visszamenőleg? 5 évvel ezelőtti kvóta miatt vettek el pénzt? :D Ilyet még nem basztam hogy törvényt vissza menőleg alkalmaznak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Micsu 2024.05.17. 15:35-kor.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77216 2024.05.17. 15:33

arty írta:Szerintem ez az "ugyanannyi jó és rossz" ez maszatolás, relativizálás.
A boldogság olyan elvont fogalom, hogy ha azt mondanám "én amugy tök boldog vagyok", senki nem hinné el (azok alapján amit/ahogy mondok, kinyilvánítok) :)

Kit érdekel ki mit hisz el? Neked kell tudnod hogy mellyire vagy boldog és megelégedve a saját helyzeteddel.

arty írta: azért van oroszban, mert egységes szolgáltatást akart a steam, felteszem. Valszeg nekik is egyszerűbb így, mint mindenhol a minimumnak megfelelni és akkor lenne folyamatosan követendő 200 féle szabályozás... és bár íróniának szántad, valszeg fején találtad a szöget; az orosz hála nem is marad majd el :D
Milyen Orosz hála, tudsz vmit? :mf2:

arty írta:Ez a fizetős multis szarkenegetés most már másodszor jön elő, szóval tisztázzuk: én a 360 korszakban nem tartottam fenn goldot, sokáig eleve tört gépem volt, amivel livezni se lehetett.
Alkalomadtán vettem olcsó 1 v. 3 hónapos kódot, ha NAGYON kellett valamiért. Aztán az 5-6 év szabadságharc után feladtam, nem voltunk elegen, belebuktunk, mára mindenhol fizetős a multi (csak a pöcés vadnyugaton nem).
Elveim szerint aki ilyen mocskot az első két évben bármi módon támogat, végső soron az tehet róla, ha az végül megmarad. Nincs az a cég, aki 2 év után 0 "fizetővendéggel" fenntartana bármit.
Totti anno nyomta a goldot, de még tán deep/dt is az elején, de erre megesküdni nem mernék :P

A coop támogatás jót tesz sok játéknak, igazi mentőöv. Ha ilyen téren volt befolyásom, ... nos, SZÍVESEN!!!!! :P

Én értelek de tégyszi ne taposs már a multisokba mert így ennek tükrében amit irtál is visszaás.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77217 2024.05.17. 15:49

Motvá?
TUlajdonképpen egészen tisztességes, ott szopósodik ki, ahol pc-n is hajlamos volt rá. De mi tartott ezen eddig?
phpBB [media]
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77218 2024.05.17. 17:14

Egy kis ótókára támadta kedvem, beizzítottam hát a Screamert. A zöldfülű és az amatőr liga sima ügy volt, a profiban viszont már az első futamon is esélytelennek érzem magam. Érdekes a fizika, és tulajdonképpen a hülyeségeit kéne megtanulni, hogy a lökdösődős görények miatt ne te szívj. Meg még ha a konkrét bűnös nagyobbat szív, ha időt veszítesz, akkor lesznek 8-an, akik röhögnek rajtad. És persze utolsó helyről kell indulni, van másfél perc 9 ellenfél megelőzésére. Én ezt szerintem feladom.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77219 2024.05.17. 17:34

Zóanagyvarázsló írta:Egy kis ótókára támadta kedvem, beizzítottam hát a Screamert. A zöldfülű és az amatőr liga sima ügy volt, a profiban viszont már az első futamon is esélytelennek érzem magam. Érdekes a fizika, és tulajdonképpen a hülyeségeit kéne megtanulni, hogy a lökdösődős görények miatt ne te szívj. Meg még ha a konkrét bűnös nagyobbat szív, ha időt veszítesz, akkor lesznek 8-an, akik röhögnek rajtad. És persze utolsó helyről kell indulni, van másfél perc 9 ellenfél megelőzésére. Én ezt szerintem feladom.
Én a screamer1-2t anno jobban szerettem, mint az nfs1-2t. Igaz akkoriban ez a billentyűzettel autóversenyzés egy komédia volt, szóval azért a “szerettem” is erős túlzás, mondjuk, hogy jobban elviseltem.
Az NFS-ek ellen az überbrutál kikapcsolhatatlan catchup rendszer szólt leginkább, aztán végül ugye a screamer elkopott, az nfs2se-ben meg bejött az osztott képernyős multizás és azt hülyére játszottuk a gimis osztálytársakkal.
Nekem is olyan az élmény, mint neked, hogy mintha tegnap lett volna, de ennek már majdnem 30 éve. :D
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77220 2024.05.17. 18:08

Botond írta:Én a screamer1-2t anno jobban szerettem, mint az nfs1-2t. Igaz akkoriban ez a billentyűzettel autóversenyzés egy komédia volt, szóval azért a “szerettem” is erős túlzás, mondjuk, hogy jobban elviseltem.
Az NFS-ek ellen az überbrutál kikapcsolhatatlan catchup rendszer szólt leginkább, aztán végül ugye a screamer elkopott, az nfs2se-ben meg bejött az osztott képernyős multizás és azt hülyére játszottuk a gimis osztálytársakkal.
Nekem is olyan az élmény, mint neked, hogy mintha tegnap lett volna, de ennek már majdnem 30 éve. :D
En nfs buzi voltam bar hamar kiszerettem az autos cuccokbol, ott is inkabb a korites fogott meg, videok a licenszelt autokrol stb.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77221 2024.05.17. 19:50

Botond írta:Én a screamer1-2t anno jobban szerettem, mint az nfs1-2t. Igaz akkoriban ez a billentyűzettel autóversenyzés egy komédia volt, szóval azért a “szerettem” is erős túlzás, mondjuk, hogy jobban elviseltem.
Az NFS-ek ellen az überbrutál kikapcsolhatatlan catchup rendszer szólt leginkább, aztán végül ugye a screamer elkopott, az nfs2se-ben meg bejött az osztott képernyős multizás és azt hülyére játszottuk a gimis osztálytársakkal.
Nekem is olyan az élmény, mint neked, hogy mintha tegnap lett volna, de ennek már majdnem 30 éve. :D
NFS1-et sose láttam, a 2 SE meg nem volt nagyám, a 3 tetszett nagyon később. Screamerből csak pár éve próbáltam a GOG-osat, de a kontrolleresítés nehézségei miatt nem erőltettem mostanáig. Jó kis árkád móka, bullshit nélkül, az elavultabb dolgai ellenére. Időnként azért szétfagy, de mivel ezt még győztes pillanatban nem tette, így nem húzott fel nagyon.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77222 2024.05.17. 20:01

Micsu írta:En nfs buzi voltam bar hamar kiszerettem az autos cuccokbol, ott is inkabb a korites fogott meg, videok a licenszelt autokrol stb.
Pár régi NFS-t szívesen látnék megvehető, játszható formában (magam számára az 1-et, a 3-at, a Porschét, a HP2-t és az eredeti Most Wantedet), de a licencek miatt legfeljebb lemezesre lehet vadászni vagy gányolni. Egyedül a 4 van meg jelenleg, a 2 SE-t eladtam. Fiókon meg a Criterion-féle HP és a The Run.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77223 2024.05.17. 20:56

Zóanagyvarázsló írta:Pár régi NFS-t szívesen látnék megvehető, játszható formában (magam számára az 1-et, a 3-at, a Porschét, a HP2-t és az eredeti Most Wantedet), de a licencek miatt legfeljebb lemezesre lehet vadászni vagy gányolni. Egyedül a 4 van meg jelenleg, a 2 SE-t eladtam. Fiókon meg a Criterion-féle HP és a The Run.
Nekem 1-2-3 utan Porche volt az uccso, azt letoltam, utana nehanyba bele neztem de nem adta.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77224 2024.05.18. 07:51

Micsu írta:Nekem 1-2-3 utan Porche volt az uccso, azt letoltam, utana nehanyba bele neztem de nem adta.
Ugyanez. És az a néhány az is inkább csak az underground1-2t jelentette.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77225 2024.05.18. 10:04

Botond írta:Ugyanez. És az a néhány az is inkább csak az underground1-2t jelentette.
Hát ez tényleg teljesen ugyanaz volt. :D

TOTÁLISAN más játék az UG 1-2 mint az összes korábbi NFS, gyakorlatilag proli parasztságok.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77226 2024.05.18. 10:07

Zóanagyvarázsló írta:Egy kis ótókára támadta kedvem, beizzítottam hát a Screamert. A zöldfülű és az amatőr liga sima ügy volt, a profiban viszont már az első futamon is esélytelennek érzem magam. Érdekes a fizika, és tulajdonképpen a hülyeségeit kéne megtanulni, hogy a lökdösődős görények miatt ne te szívj. Meg még ha a konkrét bűnös nagyobbat szív, ha időt veszítesz, akkor lesznek 8-an, akik röhögnek rajtad. És persze utolsó helyről kell indulni, van másfél perc 9 ellenfél megelőzésére. Én ezt szerintem feladom.
Az időlimites 1 autós, 1 pályás demójával többet nyomtam mint Phil elmúlt 10 évének összes játékával együttvéve.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77227 2024.05.18. 10:18

DanielT írta:Hát ez tényleg teljesen ugyanaz volt. :D

TOTÁLISAN más játék az UG 1-2 mint az összes korábbi NFS, gyakorlatilag proli parasztságok.
Szövegértésben még van hova fejlődni.
Micsu írta, hogy az nfs1-2-3-Porsche volt amivel játszott, erre írtam, hogy ugyanez, mert én is ezekkel játszottam. Írta továbbá, hogy aztán csak belenézett párba, erre is vonatkozott az ugyanez, mert utána én is csak belenéztem párba, és itt jött a csavar, mert nevesítettem azt a néhány NFS részt ami lefedi a belenézést, ami az ug1-2 volt.

És ezért mondom, hogy analfabétákkal nem lehet írásban hatékonyan kommunikálni.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77228 2024.05.18. 10:21

DanielT írta:Az időlimites 1 autós, 1 pályás demójával többet nyomtam mint Phil elmúlt 10 évének összes játékával együttvéve.
Nyilakkal, mert a wasd irányítás is évekkel később jelent meg. :D
Sose fogja már semmi azt az élményt adni, kontrollerrel rombolni az authentikus élményt, tejóég!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77229 2024.05.18. 10:30

Botond írta:Szövegértésben még van hova fejlődni.
Micsu írta, hogy az nfs1-2-3-Porsche volt amivel játszott, erre írtam, hogy ugyanez, mert én is ezekkel játszottam. Írta továbbá, hogy aztán csak belenézett párba, erre is vonatkozott az ugyanez, mert utána én is csak belenéztem párba, és itt jött a csavar, mert nevesítettem azt a néhány NFS részt ami lefedi a belenézést, ami az ug1-2 volt.

És ezért mondom, hogy analfabétákkal nem lehet írásban hatékonyan kommunikálni.
Élvezd ki a pillanatot, hogy először az életben valóban nem jól értettem a közepesen félreérthető megfogalmazást. Mást szülinapodra idén már nem kapsz!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77230 2024.05.18. 14:56

DanielT írta:Hát ez tényleg teljesen ugyanaz volt. :D

TOTÁLISAN más játék az UG 1-2 mint az összes korábbi NFS, gyakorlatilag proli parasztságok.
A műfaj csúcsa volt, 2005 utántól lejtmenetben vannak az árkád autós cuccok.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77231 2024.05.18. 15:07

benőmenő írta:A műfaj csúcsa volt, 2005 utántól lejtmenetben vannak az árkád autós cuccok.
Tényleg, van bármi ajánlható, ami könnyen beszerezhető? Bár a nehezebben beszerezhetőketsem zárom ki, mert már lehet, hogy megvannak :vigyor5:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77232 2024.05.18. 15:13

Zóanagyvarázsló írta:Tényleg, van bármi ajánlható, ami könnyen beszerezhető? Bár a nehezebben beszerezhetőketsem zárom ki, mert már lehet, hogy megvannak :vigyor5:

Split/Secondot dicsertek, coop is van benne, persze nem uj.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77233 2024.05.18. 15:43

Micsu írta:Split/Secondot dicsertek, coop is van benne, persze nem uj.
Arty szereti, én azt tenném a legeslegszarabb autós játékok lista csúcsára kb.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77234 2024.05.18. 16:04

Ha már felváltva köpködjük az MS-t és a Sony-t, az N betűs kutyaütőkről se feledkezzünk meg!
phpBB [media]

Kedves Nintendo így kéne elérhetővé tenni MINDENT ami legalább a Switch előtt jött ki és említésre méltó. Nem pedig úgy ahogy jelenleg is teszi. Lehet pluszba jönne ki a mérleg, mert vevők lennének és kevesebb takedownt kellene az ügyvédekkel csináltatni.
2024-et írunk amikor egy Alpha Protocol újra elérhetősége is hír értékű. Szerintetek egy Mario collection mennyire robbantaná fel a Steam chartot? Amellett hogy így végre Switchen is értelmezhető minőségben lehetne ezeket tolni.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77235 2024.05.18. 17:19

benőmenő írta:Kedves Nintendo így kéne elérhetővé tenni MINDENT ami legalább a Switch előtt jött ki és említésre méltó. Nem pedig úgy ahogy jelenleg is teszi.
Hogy nem úgy? Links awakeing kb ilyen RE2 szintű remake. Metroid Prime remaster is profi munka. Mi a bajod velük?
Avatar
donatus13

Hozzászólás #77236 2024.05.18. 18:41

benőmenő írta:Ha már felváltva köpködjük az MS-t és a Sony-t, az N betűs kutyaütőkről se feledkezzünk meg!
phpBB [media]

Kedves Nintendo így kéne elérhetővé tenni MINDENT ami legalább a Switch előtt jött ki és említésre méltó. Nem pedig úgy ahogy jelenleg is teszi. Lehet pluszba jönne ki a mérleg, mert vevők lennének és kevesebb takedownt kellene az ügyvédekkel csináltatni.
2024-et írunk amikor egy Alpha Protocol újra elérhetősége is hír értékű. Szerintetek egy Mario collection mennyire robbantaná fel a Steam chartot? Amellett hogy így végre Switchen is értelmezhető minőségben lehetne ezeket tolni.


Ha minden kijönne pc re nintendotól (ami helyes is lenne:D) akkor szerintem ők tényleg azonnal pusztulnának. Minap megint gondolkodtam switchen mario kart miatt de annyira hulladék a hardver, hogy nincs szívem pénzt adni érte és ők tényleg undorítóbbak az ms től is.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77237 2024.05.18. 21:27

Moby írta:Hogy nem úgy? Links awakeing kb ilyen RE2 szintű remake. Metroid Prime remaster is profi munka. Mi a bajod velük?
Ez kettő darab. Az előfizus, 15 évvel ezelőtt is gáznak számító, emulált bohóckodásukról lenne itt szó.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77238 2024.05.18. 21:47

benőmenő írta:Ez kettő darab. Az előfizus, 15 évvel ezelőtt is gáznak számító, emulált bohóckodásukról lenne itt szó.
Ezeken kívül meg felültek a remastervonatra. Persze még mindig komoly problémák vannak a hozzáférhetőséggel. Nehéz a PC-vel versenyezni, melyre mégicsak ezresével lehet felvásárolni a klasszikusokat, és még mindig ott tudják a legkevésbé elvenni tőled a hozzáférhetőséget és a futtathatóságot is, a testreszabhatóságró nem is beszélve.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77239 2024.05.18. 21:49

benőmenő írta:Ez kettő darab. Az előfizus, 15 évvel ezelőtt is gáznak számító, emulált bohóckodásukról lenne itt szó.
El is lehetne azokat adni pár ezer embernek. Hatalmas üzlet lenne. A kivénhedt gamereket lehetne megszólítani vele egy kis múltbarévedésre. Fog ezért valaki dolgozni? Ezek a fanmade cuccok sem a közönségnek készülnek, hanem maguknak. A kihívásért, hogy meg tudják-e csinálni. Nincs ebben semmi több. Vagy meg kell csinálni maira, és nem csak a grafika szempontjából, hanem játzshatóság, és minden más. Az meg nem ennyi munka.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77240 2024.05.18. 22:43

Lepörgött a Risen3 Enhanced Edition, PS5ön, szólóban.

Még 2015 nyarán játszottam végig először a játékot, steamen. Akkoriban eléggé divat volt leszólni ezt is, meg a Risen2t is, mert hát elment picit más irányba, mint a Gothicok, vagy Risen1. Szerintem mindkét résznek megvan a maga szépsége, ami főleg most már az Elex1et látva értékelődik fel.

Harc picit javult a Gothicokhoz képest, de azért túl komplex nem lett. A gyűjtögetés megvan, az elején menekülni kell a saját árnyékunk elől is, de aztán egész szépen összeszedjük magunkat feeling pipa. Szóval minden egyben van ahhoz, hogy jó Gothicszerű játék legyen.

DE! Ez sajna egy sima DLC inkább a második részhez. Ugyanazok a helyszínek, ugyanazok a minden is. A legminimálenergiásabb folytatás a doom1-2 óta.

Ez az Enhanced edition csak ps4re jelent meg, xboxra nem, ezért esett a ps5re a választás, nem akartam pc-n duplázni, és ezeröcsit megért simán, már csak a kíváncsiság is, hogy hogyan néz ez ki konzolon, mert a nem enhanced Risen2, még az xbox360ról szökve az nem szép, és akkor még eléggé visszafogott voltam. Ez a FHD kiadás viszont teljesen oké. Leszámítva, hogy 3-4x is desktopra fagyott.

Összességében kellemes 35 óra volt, négy acsi ragadt benne plusz a platina, amiből az egyik az ölj meg 2000 mobot, és még csak nem is látni, hogy 817nél vagy 1918nál tartok, szóval nem ültem neki platinázna. Majd sorra kerül ismét a 2030as években is vmikor és akkor pertíz!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77241 2024.05.19. 06:19

Moby írta:El is lehetne azokat adni pár ezer embernek. Hatalmas üzlet lenne. A kivénhedt gamereket lehetne megszólítani vele egy kis múltbarévedésre. Fog ezért valaki dolgozni? Ezek a fanmade cuccok sem a közönségnek készülnek, hanem maguknak. A kihívásért, hogy meg tudják-e csinálni. Nincs ebben semmi több. Vagy meg kell csinálni maira, és nem csak a grafika szempontjából, hanem játzshatóság, és minden más. Az meg nem ennyi munka.
Amik manapság jönnek...inkább ne nyúljanak semmihez csak technikailag legyen remdben, mint a mellékelt ábrán.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77242 2024.05.19. 12:07

IMG_2895.jpeg


Ezt meg csak így itt hagyom, hogy miért mondom évek óta, hogy baj lesz abból, ha az 1180p-t dinamikus4k-nak hívja a sok marketinges meg fanboi.
Relativizálódnak a számok, akkor ez van, legközelebb a 49.99-ről 25.05ra már szinte90%os akció lesz.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77243 2024.05.19. 12:32

benőmenő írta:Amik manapság jönnek...inkább ne nyúljanak semmihez csak technikailag legyen remdben, mint a mellékelt ábrán.
Én itt konkrétan nem értem mire gondolsz, mi lenne az ideális scenárió. Ne legyen mario wonder vagy az új Zelda, akkor jobb világ lenne? Vagy nem csak a nintendóra értve ezt, hanem mondjuk a wartales nélkül is szebb lenne a világ?
Én is leülök a mai napig a retro cuccok elé, bár ott is inkább preferálom a felújításokat (lásd risen3 pl, vagy aoe2de ami szintén 20 éves cím, de eszembe nem jutna elővenni se az eredetit, de a HD nevű első felújítását se), de azért nem hiszem, hogy csak azért mert sok a szemét, attól még be kéne szántani az új gémeket. Régen is ennyi szemét volt, csak nem emlékszel rá, mert nem éltél, meg mert mivel szemetek voltak, így nem maradt fenn az emlékük. 20-30 év múlva a mai kor játékaiból is csak a gyöngyszemekre fogunk emlékezni, nem ezekre a fosokra, amiket kitermel mellé az élet most is, ahogy akkor is.

Meg ez a minden legyen remékelve, meg 60 fps-ítve mániát se értem. Fiam mai napig az eredeti márióval játszik a legtöbbet a switchen, pedig arra nem lehet ráfogni, hogy nem öregedett sokat a grafikája. Konkrétan mint vmi kvarcjáték, színesben, úgy néz ki. Zó a héten vette elő a screamert, amivel szerintem manapság már Guantanamon vallatni lehetne, úgy néz ki, de látod, van rá igény.

Szóval mi lenne a piaci stratégia? Én imádkozok pl egy imperialism1-2 felújításért, de az is három példányban fogyna összesen, és az is mind én lennék a 3 platformra, ahova kihozhatják, szóval azért annyira nagyon nem haragszom az ubira, hogy erre nincs külön 500 fős programozó brigádja.

Amiről te beszélsz, azt kicsiben lehetne elkezdeni, úgy hogy mindenki ingyen dolgozik. Tedd meg te az első lépést, mondd meg a munkáltatódnak, hogy holnaptól is bejársz, ugyanazt csinálod, de nem kérsz érte pénzt, hogy jobbak legyenek a megtérülések, és ne legyen ez az anyagias kapzsiság a szebb jövő akadálya. Járj élen, mutass példát! Ne várj el másoktól olyat, amire te se vagy hajlandó!
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77244 2024.05.19. 20:40

Ha érdekel vkit Endless Legend ingyenes steamen
Avatar
Micsu

Hozzászólás #77245 2024.05.20. 12:23

Nekem ez mar kicsit tomcuh de paran itt gerjednek az ilyenekre

phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #77246 2024.05.20. 21:21

Nincs mese, ez faszavót.
Kép
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77247 2024.05.20. 23:45

Another of the writers affected was Paul Weimer, who was excluded from the fan writer category. One of the several points raised about him in the emails is that he had previously travelled to Tibet. But Weimer said he had only been to Nepal, not Tibet. “It’s not even competent political censorship – it’s haphazard bullshit,” he said.

:fogmosas:

Forrás.
Avatar
Botond

Hozzászólás #77248 2024.05.21. 08:11

Zóanagyvarázsló írta::fogmosas:

Forrás.
Az év oltása awardra hajtasz? Mert akkor valid próbálkozás ez! :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77249 2024.05.21. 10:14

Moby írta:Nincs mese, ez faszavót.
Kép
Zsír-ke, 50 perc múlva már mehet a ganéba frissen csobbanó Hellblade 2! Kritikák már kint, az Xbox szót tartalmazó webodalaknál különösen jól szerepel! Plusz az Eurogamer is fantasztikusnak értékelte, hogy nagyon bátor és kompetens alkotás és a combat is SUPERB. Nem kevesebb. :eljen:
Avatar
deep

Hozzászólás #77250 2024.05.21. 10:20

Moby írta:Nincs mese, ez faszavót.
Ez az, amiről nemrég mintha azt írtad volna, hogy az se biztos, hogy végigmegy, mert unod mint a szart? :zavart2: :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #77251 2024.05.21. 10:24

deep írta:Ez az, amiről nemrég mintha azt írtad volna, hogy az se biztos, hogy végigmegy, mert unod mint a szart? :zavart2: :idiota:
Az a játék volt, ez amit platinázott az meg a film lehet, Kristen Dunsttal. Játék nem lehet, a géming meghalt, csak a héten háromszor és még csak kedd van!
Avatar
Moby

Hozzászólás #77252 2024.05.21. 10:29

deep írta:Ez az, amiről nemrég mintha azt írtad volna, hogy az se biztos, hogy végigmegy, mert unod mint a szart? :zavart2: :idiota:
Az első felében vannak részek, amik leülnek borzalmasan. Az első 10%-on harmadszori újrakezdéssel jutottam csak túl. A második fele viszont üt. Ezt sz egész symkaria történetszálat totál felesleges volt beletenni, mert egy fos. Szerencsére egy idő után el is halt teljesen. Nem is értem mi a faszt akartak ezzel, még placeholdernek is szarvót. A másik történetszállal is ki lehett volna tölteni az egész jàtékot
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77253 2024.05.21. 11:16

Botond írta:Az év oltása awardra hajtasz? Mert akkor valid próbálkozás ez! :banplz:
Nézőpont kérése, de a jelek szerint a kedvenc Kínád is keveri :banplz:

Spoiler
Egyébként amikor előjött, akkor a kínaiak érdekében való blizzconos cenzúra volt a téma, szóval az egész cikk témába vág, ha nem is a legfrissebb.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77254 2024.05.21. 15:36

Moby írta:Nincs mese, ez faszavót.
Kép
Én még az elsőt se bírom egyelőre befejezni, nemhogy még platinázni. De legalább akkor ez sem lehet sokkal rosszabb.
Az Insomniacon meg a Capcomon kívül gyárt még bárki AAA játékot?
Mivel egyelőre nem jött össze a nongémer projektem gondolkodomhogy beszállok a VR-ba. Szóval egyrészt ott a PSVR 2 amire van GT meg a Resik és hamarosan állítólag menni fog PC-n is.
Vagy a Quest 3 ami állítólag kényelmesebb, pancake lencsés és tud menni wireless a saját hw-ével és as Asgard's wrath-ot nagyon felszopták az egyik podcastban. Ki, mit venne?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77255 2024.05.21. 15:45

5-6? Év után klassz 5 és fél órás "játék" lett:

phpBB [media]
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77256 2024.05.21. 16:12

benőmenő írta:Én még az elsőt se bírom egyelőre befejezni, nemhogy még platinázni. De legalább akkor ez sem lehet sokkal rosszabb.
Az Insomniacon meg a Capcomon kívül gyárt még bárki AAA játékot?
Mivel egyelőre nem jött össze a nongémer projektem gondolkodomhogy beszállok a VR-ba. Szóval egyrészt ott a PSVR 2 amire van GT meg a Resik és hamarosan állítólag menni fog PC-n is.
Vagy a Quest 3 ami állítólag kényelmesebb, pancake lencsés és tud menni wireless a saját hw-ével és as Asgard's wrath-ot nagyon felszopták az egyik podcastban. Ki, mit venne?
Miért ne lennének AAA játékok? Az FF mégis mi? Vagy az évi AC? Vagy mit értesz alatta?

Ami a nongémet illeti, nemrég próbáktam életemben először a VR-t múzeumban (győri Rómer Flórisban lehet a a II ilágháború idején bombázott városközpontban mászkálni), nagyon filléres próbálkozás. Értékelendő, hogy behozzá a modern technológiát, de a leggyengébb része volt számomra a kiállításnak ezen a szinten. Nyilván láttam már annyi normál videojátékot, hogy kevésnek érezzem. Tegnap pedig Botondnál próbáltam a PSVR-t (Rise of the Tomb Raider, Lucky's Tale), de nem sikerült beállítani nem atomhomályosra. Az egész macera és nehéz (én a szemüvegemet is leveszem, ha nem kell távollátáshoz, mert zavar, az okosórámat sem hordom, a füles is a szükséges rossz, ruhát néha azért veszek fel, hogy ne mindenki engem bámuljon :idiota: ), így nem tudom értelmezni a játékot hosszú távon. Nem lettem rosszul, és nyilván lehet szokni is, de jobb lett a közérzetem, hogy szabadultam tőle. Amit láttam vele az pedig a VR-os nézőponton és látványon túl walking sim és 3D platformer volt, nem volt semmi gamechanging.

A Kinectet is próbáltam, elhiszem, hogy gyerekeknek jó party game-re, akár nőkben gazdagabb társaságnak is, de az igény bennem magamnak nem merült fel tőle, a testmozgás rendszeresen megy magamtól is, preferáltabb formákban és eszközökkel (ma pl. szobabicikliztem, amíg sült a lasagne).
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77257 2024.05.21. 16:15

DanielT írta:5-6? Év után klassz 5 és fél órás "játék" lett:

pokolpenge2.avi
Kevés benne a konfetti? Én se adnék érte, mondjuk, sok pénzt, csak ganéban érdekel, mert az első rész után nincs folytatási igényem, azért viszonylag zsebbe nyúltam, és tetszett is, de nyilván jórészt walking sim. Hardon azért volt néhány harcnak kellően feszült izgalomfaktora, de nyilván úgysem volt különösebben nehéz és pláne nem mély játékmenetre. Nem is volt emiatt hiányérzetem. De hogy már a harmadik részt tervezik... Látatlanban inkább valami újat várnék.
Avatar
neoreg

Hozzászólás #77258 2024.05.21. 16:27

DanielT írta:5-6? Év után klassz 5 és fél órás "játék" lett:

[video]seuna/video]
2500 játékos steamen ebben a pillanatban. Microsoftot ismerve kezdhetnek elpakolni az asztalukról a Ninja Theorynál.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77259 2024.05.21. 16:35

Zóanagyvarázsló írta:Miért ne lennének AAA játékok? Az FF mégis mi? Vagy az évi AC? Vagy mit értesz alatta?

Ami a nongémet illeti, nemrég próbáktam életemben először a VR-t múzeumban (győri Rómer Flórisban lehet a a II ilágháború idején bombázott városközpontban mászkálni), nagyon filléres próbálkozás. Értékelendő, hogy behozzá a modern technológiát, de a leggyengébb része volt számomra a kiállításnak ezen a szinten. Nyilván láttam már annyi normál videojátékot, hogy kevésnek érezzem. Tegnap pedig Botondnál próbáltam a PSVR-t (Rise of the Tomb Raider, Lucky's Tale), de nem sikerült beállítani nem atomhomályosra. Az egész macera és nehéz (én a szemüvegemet is leveszem, ha nem kell távollátáshoz, mert zavar, az okosórámat sem hordom, a füles is a szükséges rossz, ruhát néha azért veszek fel, hogy ne mindenki engem bámuljon :idiota: ), így nem tudom értelmezni a játékot hosszú távon. Nem lettem rosszul, és nyilván lehet szokni is, de jobb lett a közérzetem, hogy szabadultam tőle. Amit láttam vele az pedig a VR-os nézőponton és látványon túl walking sim és 3D platformer volt, nem volt semmi gamechanging.

A Kinectet is próbáltam, elhiszem, hogy gyerekeknek jó party game-re, akár nőkben gazdagabb társaságnak is, de az igény bennem magamnak nem merült fel tőle, a testmozgás rendszeresen megy magamtól is, preferáltabb formákban és eszközökkel (ma pl. szobabicikliztem, amíg sült a lasagne).
Az FF egy mérsékelten sikeres hibás termék. Lehet választani a 30 frém-homályfos-stutter közt. Az AC meg utoljára a második résznél tudott lekötni fél óránál tovább. Általános iskolásként még volt felesleges szabadidőm ilyenekre, bár már akkor is "muszájból" mentek végig. Ha már openworld, az Elden Ringre lehet idén sort fogok keríteni, csak előbb a megkezdett cuccokat szeretném kipörgetni.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77260 2024.05.21. 16:48

benőmenő írta:Én még az elsőt se bírom egyelőre befejezni, nemhogy még platinázni. De legalább akkor ez sem lehet sokkal rosszabb.
Az Insomniacon meg a Capcomon kívül gyárt még bárki AAA játékot?
Mivel egyelőre nem jött össze a nongémer projektem gondolkodomhogy beszállok a VR-ba. Szóval egyrészt ott a PSVR 2 amire van GT meg a Resik és hamarosan állítólag menni fog PC-n is.
Vagy a Quest 3 ami állítólag kényelmesebb, pancake lencsés és tud menni wireless a saját hw-ével és as Asgard's wrath-ot nagyon felszopták az egyik podcastban. Ki, mit venne?
Messze ebben a részben volt a legjobb a gameplay. Igaz ehhez gyakrolatilag 3 játszható karakter kellett, de így már eléggé változatos benne minden, szemben a korábbiakkal. És még a hossza is optimális. Kiplatinázni is ezt a legegyszerűbb, mert annyi, hogy végig kell játszani a játékot, és mindent meg kell benne csinálni. Ezen kívül 3 olyan trofi van benne, hogy látogasd meg a józsinéni sírját, meg ilyenek, szal ilyen kettőperces hülyeségek, amik nem kapcsolódnak szervesen a játékhoz, de minden más trofit ledob a játék egyszerűen a játszásért, és semmit nem kell időre/aranyra/elsőre/faszomra megcsinálni, csak meg kell csinálni. Kb így kéne működnie mindenhol a trofi rendszernek, nem eldugni ultrafasságokm meg luck alapú dolgok mögé. A normál, általam választott játékstílus, menet és időn felül max 10 percet töltöttem el pluszban ahhoz, hogy meglegyen a platina.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77261 2024.05.21. 16:49

benőmenő írta:Az FF egy mérsékelten sikeres hibás termék. Lehet választani a 30 frém-homályfos-stutter közt. Az AC meg utoljára a második résznél tudott lekötni fél óránál tovább. Általános iskolásként még volt felesleges szabadidőm ilyenekre, bár már akkor is "muszájból" mentek végig. Ha már openworld, az Elden Ringre lehet idén sort fogok keríteni, csak előbb a megkezdett cuccokat szeretném kipörgetni.
AAA-ra kérdeztél rá, nem neked tetsző játékra.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77262 2024.05.21. 16:50

Moby írta:Messze ebben a részben volt a legjobb a gameplay. Igaz ehhez gyakrolatilag 3 játszható karakter kellett, de így már eléggé változatos benne minden, szemben a korábbiakkal. És még a hossza is optimális. Kiplatinázni is ezt a legegyszerűbb, mert annyi, hogy végig kell játszani a játékot, és mindent meg kell benne csinálni. Ezen kívül 3 olyan trofi van benne, hogy látogasd meg a józsinéni sírját, meg ilyenek, szal ilyen kettőperces hülyeségek, amik nem kapcsolódnak szervesen a játékhoz, de minden más trofit ledob a játék egyszerűen a játszásért, és semmit nem kell időre/aranyra/elsőre/faszomra megcsinálni, csak meg kell csinálni. Kb így kéne működnie mindenhol a trofi rendszernek, nem eldugni ultrafasságokm meg luck alapú dolgok mögé. A normál, általam választott játékstílus, menet és időn felül max 10 percet töltöttem el pluszban ahhoz, hogy meglegyen a platina.
Az miért elvárás, hogy a platina szinte automatikus legyen?
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77263 2024.05.21. 16:52

neoreg írta:2500 játékos steamen ebben a pillanatban. Microsoftot ismerve kezdhetnek elpakolni az asztalukról a Ninja Theorynál.
Nem túl combos, de egy ganépasszos rétegjátékról van szó.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77264 2024.05.21. 16:53

DanielT írta:5-6? Év után klassz 5 és fél órás "játék" lett:
Nyomtam délelőtt picit. Sajnos a gameplay még az elsőtől is szarabb és kevesebb benne, ami szomorkás, mert az is pont ebben volt szar. Hát fejlődni nem sikerült, vagyis inkább csak visszafelé. A látvány, és az audio viszont elképesztő. Játéknak nevezni viszont erős túlzás.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77265 2024.05.21. 16:56

Zóanagyvarázsló írta:Az miért elvárás, hogy a platina szinte automatikus legyen?
A játékokat végigjátszani komplettre minden, csak nem automatikus. Még ilyen feltételek mellett sincs meg a 20% rarityje. Ha az a kérdés, hogy miért pozitívm hogy így van, arra az a válasz, hogy azért, mert ennyire még én is hajlandó vagyok. És még ezzel is láthatóan csak egy kisebb csoportba tartozom. A 1-2%-os platinatrofyknak viszont nincs gyakorlati haszna.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77266 2024.05.21. 17:05

Moby írta:A játékokat végigjátszani komplettre minden, csak nem automatikus. Még ilyen feltételek mellett sincs meg a 20% rarityje. Ha az a kérdés, hogy miért pozitívm hogy így van, arra az a válasz, hogy azért, mert ennyire még én is hajlandó vagyok. És még ezzel is láthatóan csak egy kisebb csoportba tartozom. A 1-2%-os platinatrofyknak viszont nincs gyakorlati haszna.
Gyakorlati haszna semmilyen platinának nincs. Az, hogy a többség a stáblistáig sem jut el a játékokban, pláne, hogy annál akár kicsivel is többet tegyen bele, egy más kérdés, ebből számomra nem a platinaküszöb csökkentésének az elvárása következik. A bullshit hülyeségekhez, lelőtt multihoz kötés sokkal zavaróbb.

Persze értem, hogy neked így fekszik a saját játék stílusodhoz, és ezért így preferálod, számomra viszont nem erről lesz jó és értékes a platina. Eleve achievementnek is is sokkal érdekesebb az, hogy például a StarCraft 2-ben milyen extra feltételeket kell teljesíteni egy-egy pályán. Annak még a játékmenethez, azaz a játékhoz is van köze, nemcsak a szósölködéshez.

Szerk.: A komplett dolgot nem láttam jól az előbb, akkor ezért nem volt világos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zóanagyvarázsló 2024.05.21. 17:07-kor.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77267 2024.05.21. 17:06

benőmenő írta:Én még az elsőt se bírom egyelőre befejezni, nemhogy még platinázni. De legalább akkor ez sem lehet sokkal rosszabb.
Az Insomniacon meg a Capcomon kívül gyárt még bárki AAA játékot?
Mivel egyelőre nem jött össze a nongémer projektem gondolkodomhogy beszállok a VR-ba. Szóval egyrészt ott a PSVR 2 amire van GT meg a Resik és hamarosan állítólag menni fog PC-n is.
Vagy a Quest 3 ami állítólag kényelmesebb, pancake lencsés és tud menni wireless a saját hw-ével és as Asgard's wrath-ot nagyon felszopták az egyik podcastban. Ki, mit venne?
Jaaa igen, VR: ha van bitang pc, akkor Quest3-ra ugorja rá, PSVR2 nyugodtan kimaradhat, mert mindenben szarabb. GT7-re feleleges a fütyköst hegyezni, kormány nélkül immerziógyilkos VR-ban kontrollerrer baszatni. Ha nincs PC, akkor meg lehet játszani azt, hogy be lehet húzni egy PSVR2-t, letolni a pár resit, meg ami jobban néz ki azon, aztán eladni, és venni egy Q3-at, mert azon magában is sokkal több a tartalom. Megtartósra PSVR2-t venni nem sok értelme. Lófasz sem jön rá, meg amúgy is egy kaka. A Q3 viszont jó cucc, csak nem árt mellé egy megfelelő pc sem.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77268 2024.05.21. 17:09

Zóanagyvarázsló írta:Gyakorlati haszna semmilyen platinának nincs. Az, hogy a többség a stáblistáig sem jut el a játékokban, pláne, hogy annál akár kicsivel is többet tegyen bele, egy más kérdés, ebből számomra nem a platinaküszöb csökkentésének az elvárása következik. A bullshit hülyeségekhez, lelőtt multihoz kötés sokkal zavaróbb.

Persze értem, hogy neked így fekszik a saját játék stílusodhoz, és ezért így preferálod, számomra viszont nem erről lesz jó és értékes a platina. Eleve achievementnek is is sokkal érdekesebb az, hogy például a StarCraft 2-ben milyen extra feltételeket kell teljesíteni egy-egy pályán. Annak még a játékmenethez, azaz a játékhoz is van köze, nemcsak a szósölködéshez.

Szerk.: A komplett dolgot nem láttam jól az előbb, akkor ezért nem volt világos.
Abszolút adom. Tök jópofa 50 órán keresztül kavicsot farmolni a from játékokban. Az aztán tényleg értékessé teszi a platinát. Kérdezd csak Deepet :DD
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77269 2024.05.21. 17:09

Zóanagyvarázsló írta:Az miért elvárás, hogy a platina szinte automatikus legyen?
Ha jól át van gondolva a trophy akkor szerintem is organikusan meg kellene kapni ha kvázi láttál mindent, használtad a rendelkezésre álló mechanikákat és felporszívóztad a térképről a konfettit.
A told végig 6x és halál nélkül, knife-only speedrunolva dolgokba bele se kezdek.
A harmadik kategória pedig a GT 7, aminél 0.6%-os a platinázók aránya, pedig el sem kell indulni az összes szingli eventen hozzá. :idiota:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77270 2024.05.21. 17:14

Moby írta:Abszolút adom. Tök jópofa 50 órán keresztül kavicsot farmolni a from játékokban. Az aztán tényleg értékessé teszi a platinát. Kérdezd csak Deepet :DD
Az az általam említett bullshit hülyeség kategória.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #77271 2024.05.21. 17:18

Moby írta:Jaaa igen, VR: ha van bitang pc, akkor Quest3-ra ugorja rá, PSVR2 nyugodtan kimaradhat, mert mindenben szarabb. GT7-re feleleges a fütyköst hegyezni, kormány nélkül immerziógyilkos VR-ban kontrollerrer baszatni. Ha nincs PC, akkor meg lehet játszani azt, hogy be lehet húzni egy PSVR2-t, letolni a pár resit, meg ami jobban néz ki azon, aztán eladni, és venni egy Q3-at, mert azon magában is sokkal több a tartalom. Megtartósra PSVR2-t venni nem sok értelme. Lófasz sem jön rá, meg amúgy is egy kaka. A Q3 viszont jó cucc, csak nem árt mellé egy megfelelő pc sem.
Valószínűleg ez lesz. Bitang PC az nincs mert minek, ellenben a Logi G29-et végül megvettem és nagyjából elégedett vagyok vele. Mondjuk a tekerős gomb az botrány, és a fékpedálból eltudnék képzelni jobbat is.
PSVR mellett szól hogy használtan 400 euróért árulják használtan, a Quest 3 pedig jelentősen drágább, még ha tényleg jobb is annyival. Aztán ahogy írtad is, max eladom, ha bukóval is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benőmenő 2024.05.21. 17:20-kor.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77272 2024.05.21. 17:18

benőmenő írta:Ha jól át van gondolva a trophy akkor szerintem is organikusan meg kellene kapni ha kvázi láttál mindent, használtad a rendelkezésre álló mechanikákat és felporszívóztad a térképről a konfettit.
A told végig 6x és halál nélkül, knife-only speedrunolva dolgokba bele se kezdek.
A harmadik kategória pedig a GT 7, aminél 0.6%-os a platinázók aránya, pedig el sem kell indulni az összes szingli eventen hozzá. :idiota:
Különösebben nem izgat, hogy a Limbóban csak a játszd végig egy ültőre 3 életből trófea hiányzik. Poén, hogy van ilyen, de én meg sem próbálom, az biztos, mert azért az nem az a játék, melyet szeretnék bememorizálni, ha jó élmény volt két nekifutásra is.

Egy RPG-nél vagy stratégiánál a sok lehetőség adja, hogy egy végigjátszás alatt ne lehessen kimaxolni. De ótókába is lehet betenni érdekes dolgokat.
Avatar
Moby

Hozzászólás #77273 2024.05.21. 17:22

Zóanagyvarázsló írta:Az az általam említett bullshit hülyeség kategória.
Az átlag platina trofi az pont ilyen bullshit hülyeség. Gyakorlatilag mind az, ahol missable trofik vannak, mert az vagy véletlenül lesz meg, vagy eleve rá kell menni, az meg már nem a játékról szól. Ezekhez képest messze jobb, és értelmesebb, hogy ha végigjátszom a játékot rendesen, akkor beadja és csövi. Erről kéne szóljon, egy jelzője annak, hogy elég jónak tartottam a játékot ahhoz, hogy kiszedtem belőle mindent. Nem arról, hogy végig tudtam-e menni lépésről lépésre egy mások által leírt faszom guideon.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #77274 2024.05.21. 17:27

Moby írta:Az átlag platina trofi az pont ilyen bullshit hülyeség. Gyakorlatilag mind az, ahol missable trofik vannak, mert az vagy véletlenül lesz meg, vagy eleve rá kell menni, az meg már nem a játékról szól. Ezekhez képest messze jobb, és értelmesebb, hogy ha végigjátszom a játékot rendesen, akkor beadja és csövi. Erről kéne szóljon, egy jelzője annak, hogy elég jónak tartottam a játékot ahhoz, hogy kiszedtem belőle mindent. Nem arról, hogy végig tudtam-e menni lépésről lépésre egy mások által leírt faszom guideon.
Ebben egyetértek, sok a bullshit az átlagban, a guide-ok felé terelés pedig éppen elvisz a játékélménytől magától. Lehet, hogy annak idején elakadtam pár kalandjátékban net híján, de azért örülök, hogy sok mindent tényleg magam fedeztem fel másokban. Persze most már mi is öregedtünk valamelyest, a technológiai lehetőségek és kényelmek pedig az életünk részévé váltak, de az instantság nem mindig olyan szuperüdvös, mint a töltési időknél vagy a telepítésnél. (Összességében én nem mondanám, hogy a trófeák léte egyáltalán szükséges vagy pozitív, de tény, hogy vannak, és néha én is vadászom őket.)

Bár bevallom, a C&C-k installerejét szerettem, és voltak régen informatív, jópofa töltőképernyők is, most is azt preferálom, ha - már van rajta valami érdekes - nem automatikusan ugrik tovább. PC-n még HDD-vel is le lehetett így maradni képernyőkről PS2-höz képest :buck:
Avatar
Botond

Hozzászólás #77275 2024.05.21. 17:39

Moby írta:Az átlag platina trofi az pont ilyen bullshit hülyeség. Gyakorlatilag mind az, ahol missable trofik vannak, mert az vagy véletlenül lesz meg, vagy eleve rá kell menni, az meg már nem a játékról szól. Ezekhez képest messze jobb, és értelmesebb, hogy ha végigjátszom a játékot rendesen, akkor beadja és csövi. Erről kéne szóljon, egy jelzője annak, hogy elég jónak tartottam a játékot ahhoz, hogy kiszedtem belőle mindent. Nem arról, hogy végig tudtam-e menni lépésről lépésre egy mások által leírt faszom guideon.
Risen3ból 4 trophy maradt ki, három könnyen pótolható, a negyedikhez meg kell ölni a játékban minden mobot. Megint. És még egy harmadik alkalommal is. Köszdenem.,
Avatar
Moby

Hozzászólás #77276 2024.05.21. 17:50

benőmenő írta:Valószínűleg ez lesz. Bitang PC az nincs mert minek, ellenben a Logi G29-et végül megvettem és nagyjából elégedett vagyok vele. Mondjuk a tekerős gomb az botrány, és a fékpedálból eltudnék képzelni jobbat is.
PSVR mellett szól hogy használtan 400 euróért árulják használtan, a Quest 3 pedig jelentősen drágább, még ha tényleg jobb is annyival. Aztán ahogy írtad is, max eladom, ha bukóval is.
Resi4 VR végigjátszás még nálam is hátravan, de mostanság valahogy nem vonz a VR rettegés :D Valamikor még útbaejtem.
Meg vegyél hozzá valami fejpántot, mert alapból kurvaszar. Használtam többfélét, a legjobb amit használtam a studioform-féle ultimate comfort kit (amit odaadtam a headsettel együtt artynak, azóta is bánom :DD), de teljesen jó ez a kínai devaso is.
Castle82

Hozzászólás #77277 2024.05.21. 19:33

benőmenő írta:Valószínűleg ez lesz. Bitang PC az nincs mert minek, ellenben a Logi G29-et végül megvettem és nagyjából elégedett vagyok vele. Mondjuk a tekerős gomb az botrány, és a fékpedálból eltudnék képzelni jobbat is.
PSVR mellett szól hogy használtan 400 euróért árulják használtan, a Quest 3 pedig jelentősen drágább, még ha tényleg jobb is annyival. Aztán ahogy írtad is, max eladom, ha bukóval is.



Az a szar még 400 euróért is sok, alig többért használt Q3-at is találni, minden téren felmossa a padlót a Sony mocskával csak az oled kontraszt hiányzik. Ráadásul ugye standalone-ként is üzemel. Nem csoda hogy a PSVR2 eladásai konkrétan elpusztultak mára és néma csend van róla. Sony szépen kivérezteti majd elfelejti. Megérte minden idióta gyártónak aki arra a szarra fejlesztett exkluzivot a multiplatform helyett... :eljen:
Avatar
Moby

Hozzászólás #77278 2024.05.21. 20:48

Elég részletesen beszkennelték a patkányarcú patkányarcát.
Kép
Avatar
DanielT

Hozzászólás #77279 2024.05.21. 21:51

Moby írta:Elég részletesen beszkennelték a patkányarcú patkányarcát.
Kép
Eléggé összepatkánykodták a biteket!

Majd így a Szopók 2 relációjában értékeld a Microsoft produktumát, bizonyára érdekes lesz.
Avatar
arty

Hozzászólás #77280 2024.05.21. 21:56

Moby írta:Semmi baj nem lenne az eu-val, egy tök jó dolog, főleg a magyaroknak, ha nem engednék, hogy a politika beleugasson a szakmai dolgokba. De sajnos megngedik. Illetve ez nem engedés kérdése, megteszik és pont. Pont úgy, ahogy geciorbánék. És amíg ezek egymással meccselnek olyanok szopnak a szakmai fasságok miatt, akiknek semmi köze a poltikához. De ahogy az arty féle kisember is állandóan poltizálni akar, és mindenből azt csinál, nem lehet elvárni, hogy ne ez legyen mindenhol. Nem írom le, mert WOT lenne hogy szopattak szénné egy eu-s pályázat kapcsán csak azért, mert ők most épp se lenyelni, se kiköpni nem tudják geciorbánékat. Csak én meg azt nem értem nekem mi a faszom közöm van ehhez. És persze lehetne azt is mondani, hogy dehát az eu nélkül nem lenne pályázat sem, ami igaz is, csak hát én nem az szeretném hogy ne legyen, hanem azt, hogy ne így ahogy most. Másrészt meg pontosan tudom, hogy ahol épp nem geciorbánkával meccselgetnek, ott nem szopatják halálra a vállakozókat utólagos kitalált szabályokkal, és nem vesznek ki milliókat a zsebükből. Szóval a kettősmérce ezeknél pont ugyanúgy működik, mi t mindenki másnál, és ahogy mindenki más, ők is azokkal szemben alkalmazzák, akik tehetetlenek ezzel szemben, és nem azzal szemben, akivel kellene. De nem baj, én majd szopok holnap is, mert a vidéki mélyparaszt megválasztja orbánkát két zsák krumpliért, arty meg majd leírja holnap is, hogy mennyire igazuk is van az eu-s bürökratáknak.
Kiknek nincs semmi közük a politikához? A mélytengeri polipkáknak?
Dehogy akarok politizálni, egy svájci élettérben tök szívesen beleszarnék, itthon sajnos - pláne manapság - nem megy, a Rendszer mindenhol ott van: majd' MINDEN politika IS, tetszik vagy sem. Te ugye eddig mellet döngettél, hogy mennyire kettészarsz ~mindent, szóval élvezd az elért eredményt, ide juttattad magad (meg engem is, de elnézem neked!). Azt azért naivság lenne elvárni, hogy a pályázatok úgy kezdődjenek, hogy "fidesz szavazó-e ön" ... ebben mind együtt vagyunk benne, jár is nekünk "minden".

Micsu: tényleg nem vállalkozok, de alkalmazottként is jut "jó": mostani helyzetünket a munkáltatóm se örömmel nézi, kevésbé invesztál belénk a kialakult helyzetben, egy esetleges huxit sajna be lett árazva.
Továbbra sem mondja senki, hogy az EU a tökéletesség, de nekem szimpibb, mint mondjuk egy fehéroroszország szint (szerintem neked is, a gané igazságtalanságok ellenére is).

Zó: a ps3-ad elpörgeti a ps1-es NFS-eket és azok TUTI elindulnak, szemben egy gogra fosott szörnyűséggel :P

Moby: a spider1 platina is korrekt elvárásokat támasztott, öröm h ez sem reménytelen. De a 3 játszható karakter az 3 játszandó karaktert is jelent?!?!??! :( NEEEE, gyűlölöm máris... és remélem Spider Trevor az egyik játszandó! :(

Castle82: nyugi, a psvr2 exklut fejlesztők meg is kapták a büntetésüket, az eladásaik formájában :D (hány van egyáltalán ilyen? 2? 3?)

Vissza: “Leáldozott.hu”