A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Botond

Hozzászólás #75881 2024.02.14. 09:40

Boldog Mekee napot mindenkinek!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75882 2024.02.14. 14:26

Jah, boldog Mikizgetést meg Fecózgatást mindenkinek! Ünnepeljetek csak, miközben a Sony összeomlik!

Kép

Kép
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75883 2024.02.14. 14:32

Itt a hardver temetésből nekem nem az látszik, hogy túl sok Prő konzolt adnának ki... ez maga lenne a pokol. Szeretném a Sea of Thieves-t meg a világhírű Pentiment-et egy igazi csúcshardveren tolni!

Az április 1-től vélegesen beiktatandó új pénzügyi igazgató meg olyanokat mondott, hogy szerinte a cégben nem igazán értik, hogy mit és hogyan kéne csinálni, meg hogy mitől döglik a légy! Gyakorlatilag fogalmatlan vakparasztokkal versenyez a Microsoft! :wilting:

AI fordítóval hozom, hogy ne kelljen senkinek nagyon terhelnie magát:

"Valójában én vagyok [a SIE] elnöke. Körülbelül négy hónapja, és próbálom bizonyítani a vezetői képességemet, és igyekszem minél több találkozót tartani a vezetőséggel. A stúdiókat is meglátogatom, és mindenki nagyon keményen dolgozik azon, hogy teljesítse a felelősségét, hogy megpróbAlja optimalizálni az üzletet, és ezt megértem. De az általános növekedés és a fenntartható nyereségesség vagy az árrés növelése, hogyan fog ez a célok eléréséhez vezetni? Nem hiszem, hogy az emberek ezt mélyen megértik. Szerintem ez a szervezet problémája. Ami engem illet, megpróbálom megérteni, hogy mi történik a vállalatnál, az iparágban és az elemzők szemszögéből is, és megpróbálom átlátható módon elmagyarázni, hogy az emberek felismerjék és észrevegyék ezeket a kérdéseket, hogy a jövőben összehangolt megközelítést alkalmazhassunk. Ez egy nagyon általános megjegyzés, amióta én vagyok az elnök. Vannak konkrétumok, amelyekre ma nem térek ki."
Avatar
Botond

Hozzászólás #75884 2024.02.14. 14:32

Dani, azért a lenti képből nekem az a “takeaway”, hogy kurvára kellene nagy kalóz partit szervezni, leáld übershippel, és végig raidelni a nubokat, amikor szabad döntés kérdése lesz, hogy vki PS, Xbox vagy pc hw-ről akar csatlakozni a vérfürdőbe!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75885 2024.02.14. 14:58

Botond írta:Dani, azért a lenti képből nekem az a “takeaway”, hogy kurvára kellene nagy kalóz partit szervezni, leáld übershippel, és végig raidelni a nubokat, amikor szabad döntés kérdése lesz, hogy vki PS, Xbox vagy pc hw-ről akar csatlakozni a vérfürdőbe!
Mehet, aztán meg levezetésnek egy ReCore party, vagy Halo Infinite deathmatch! :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75886 2024.02.14. 15:07

DanielT írta:Mehet, aztán meg levezetésnek egy ReCore party, vagy Halo Infinite deathmatch! :eljen:
Recore az single only, a halo infinite esetén meg félő, hogy a fiam becsatlakozik rám és onnan kezdve már csak az lenne a kérdés, hogy melyikünkön csinál több fraget. :idiota:
Szóval sea of thieves! :fogmosas:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75887 2024.02.14. 16:41

DanielT írta:Jah, boldog Mikizgetést meg Fecózgatást mindenkinek! Ünnepeljetek csak, miközben a Sony összeomlik!

Kép

Kép
És a halált úgy akarják kicselezni, hogy nem adnak ki játékot?
Kemény. Az bejött az MS-nek is! :eljen:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75888 2024.02.14. 17:28

Moby írta:És a halált úgy akarják kicselezni, hogy nem adnak ki játékot?
Kemény. Az bejött az MS-nek is! :eljen:
Valószínűleg ők elfogadták és elengedik a vergődés helyett. Így kell.

MP3 lejátszókat még mindig gyárthatnak...
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75889 2024.02.14. 17:32

Közben a Helldivers már átlépte Steamen a 200,000 egyidejű usert, folyamatosan nő a szám. A PC még megmentheti a Sony-t, lehetne desktop VAIO gamer széria pl.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75890 2024.02.14. 17:38

Mondjuk ezt a kurvanagy sírástrívást én nem értem. A pénzt hozza nekik. Az, hogy eladás nem meetelt az expectaionnel, az meg valszeg annyi, hogy az elemzők ott is azt hitték, hogy a covid mostmár örökké fog tartani. Ezt nyögi a technológiai ipar fele, pedig akkora baj az nincs, maximum a fejekben. Értem én, hogy a részvényesek faszát ki kell szopni, de messziről hunyorogva abszolút nem tűnik úgy, mintha lángokban állna a ház.
Arról meg nem beszélve, hogy ha van ennek az egésznek tevőleges oka, akkor az egyik épp az, hogy nem adtak ki lófaszt sem (emondtam százszor: szánalomgeneráció), de hogy ezen hogy fog segíteni, ha ezek után mégannyira sem, az nekem rejtély.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75891 2024.02.14. 17:48

De lehet, hogy az egész mögött annyi áll, amire senki gondolni sem mert: Jimbo Faszfej Ryant is vissza lehet sírni. Ha jön rosszabb.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75892 2024.02.14. 17:52

Helldivers felszopásról jut eszembe. Kipróbáltam wartezban ezt az új dontnod játékotl(Banishers), amiről olvasni sem lehet sehol. Hát ez valami szivenkúrt jónak tűnik, hogy lehet ez lesz a köv játék, ami menni fog, és akkor elmondhatom azt is, hogy visszatértem. Nem értem miért nem ír róla senki, nem értem miért nem téma sehol, van összesen KETTŐSZÁZ értékelése a steamen.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75893 2024.02.14. 18:44

Moby írta:Helldivers felszopásról jut eszembe. Kipróbáltam wartezban ezt az új dontnod játékotl(Banishers), amiről olvasni sem lehet sehol. Hát ez valami szivenkúrt jónak tűnik, hogy lehet ez lesz a köv játék, ami menni fog, és akkor elmondhatom azt is, hogy visszatértem. Nem értem miért nem ír róla senki, nem értem miért nem téma sehol, van összesen KETTŐSZÁZ értékelése a steamen.
Pont ma lattam rola egy rivjut, nem fogott meg.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75894 2024.02.14. 18:56

Micsu írta:Pont ma lattam rola egy rivjut, nem fogott meg.
Rivjút nem láttam róla, még említést sem sehol. Majdnem biztosan nyomni fogom. Valamikor. Narratíva elég fasza, VA nagyon rendben van, gameplay sem tűnik nagyon szarnak, technóban is eléggé rendben van (csutkamaxon is szépen szalad), és a látványtól sem hánytam.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75895 2024.02.14. 22:33

Minden nap nyomjuk a megjelenése óta, a legjobb PVE multi cucc amivel emlékeim szerint játszottam, a Deep Rock Galactic mellett.

A tesztek meg azért nem jöttek gyorsan, mert bevárták vele amíg elindul a community és teljes legyen az élmény. Ezen a kezdeti szerverszopás mondjuk nem segített.

De már csorognak és amikor a user score magasabb mint a critic, az azért rohadtul ritka... a 10% negatívot le is vonhatjuk a játék rovásáról, mert azt tuti a szerverek miatti balhé eredményezte és akkor ott a valóság a 9.5 körül.

Kép
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75896 2024.02.14. 22:47

Azért a Sony egy szép hajrával ment neki az elkerülhetetlen totális bukásának:

Utolsó negyedév: A Playstation bevétele 44%-kal nagyobb mint az XBox és az Activision/Blizzard/King szupercsapaté együttvéve.

Nade holnap jön Phil aktuális mindent megmondó és elmagyarázó fantasztikus új beszéde, alig bírok majd aludni!
Avatar
Botond

Hozzászólás #75897 2024.02.15. 13:41

Ma kijött xbox OS és controller firmware frissítés is, reggel még nem volt patch notes a neten, gondolom időzítőt raktak az ms hw-ekbe, hogy amikor az esti shown bejelentik, hogy nincs többe xbox akkor egyből brickelődjön minden!

Micsoda gondos előrelátásra vall ez az ms-től!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75898 2024.02.15. 15:27

Botond írta:Ma kijött xbox OS és controller firmware frissítés is, reggel még nem volt patch notes a neten, gondolom időzítőt raktak az ms hw-ekbe, hogy amikor az esti shown bejelentik, hogy nincs többe xbox akkor egyből brickelődjön minden!

Micsoda gondos előrelátásra vall ez az ms-től!
Épp ellenkezőleg! Sarah Bond aki néger és nő bejelentette, hogy "every screen is an Xbox." Szóval az új firmware valszeg ezt a csekélynek éppen nem nevezhető kompatibilitási feladatot oldja meg. :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75899 2024.02.15. 17:29

DanielT írta:Épp ellenkezőleg! Sarah Bond aki néger és nő bejelentette, hogy "every screen is an Xbox." Szóval az új firmware valszeg ezt a csekélynek éppen nem nevezhető kompatibilitási feladatot oldja meg. :eljen:
Amúgy ez stimmel, xcloud vagy xboxról streamelés minden kijelzős cuccon elérhető lényegiben. Még switchhez is van olyan törés, hogy ez megoldható legyen.

És az xbox az egyetlen keretrendszer, ami mindenre is elérhető, és minden platformot átölelő crossplay multit biztosít a minecrafttal, és ugye lehetne is akár erre legyinteni, ha nem a minecraft lenne a legnagyobb példányszámban eladott játék a világon, és mondjuk a PS esetén is volt olyan év, amikor az év első 10 hónapjában, minden egyes kibaszott hónapban a minecraft volt a most sold játék, pedig akkor még a sony is adott ki játékokat. Aztán lehet hosszabb volt a sorozat, csak ami cikk elém került, az éppen novemberi volt, és arról szólt, hogy októberben sem jött a c-c-c-combobreaker és azt is behúzta a minecraft.

Szóval amikor bemondják, hogy mind xbotok vagytok, azt számokkal tudják alátámasztani. És pont a minecraft meg a cod (ami most éppen 2 hónapos streakben van a dec-jan most sold-sággal) is ezt támasztja alá.

Én azért örülök, hogy az MS a hw függetlenség élharcosa lett, azért ez a 21. század, ami a minecraftnál van a gyerekeknek, hogy tökmindegy anya milyen hw-t adott a kezedbe, tudsz játszani a haverokkal, a 20ezres androidos telefon pont ugyanolyan jó, mint bármelyik konzol vagy a 1,5 millás pc. Minden játékot ebbe az irányba kellene löködni. Az se lenne baj, ha a playanywhere pc-xbox vonalról tovább terjedne.
Castle82

Hozzászólás #75900 2024.02.15. 18:44

DanielT írta:Azért a Sony egy szép hajrával ment neki az elkerülhetetlen totális bukásának:

Utolsó negyedév: A Playstation bevétele 44%-kal nagyobb mint az XBox és az Activision/Blizzard/King szupercsapaté együttvéve.

Nade holnap jön Phil aktuális mindent megmondó és elmagyarázó fantasztikus új beszéde, alig bírok majd aludni!


Az utolsó negyedév lehet a teljes év messze nem főleg hogy januártól júniusig az MS 6 milliárd az Avb 4.4 milliárd mig a Sony 8 milliárdnál járt - vagyis ha ekkor már az MS-é lett volna bő 2.4 milliárddal a Sony elött végez az első fél évben. Jövőre (de valószinü még idén) lazán előzni fogják a kedvencedet bevételek tekintetében nem véletlenül a költségcsökkentések, az exkluzivitás szép lassú kivéreztetése, PC felé nyitás egyre inkább és a többi nyalánkság a Sony háza táján. Sokra mentek vele hogy 2x több Playstation 5 el lett adva. Az MS-nek lassan konzolt se kell kiadni és dől a zseton mig a Sony konzol nélkül megdöglik exkluzivitással pedig sokra nem fogja vinni a jövőben, de azért te jó húgyaggyal örülj micsoda fölényes Sony győzelem vanik.:)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75901 2024.02.15. 20:23

Castle82 írta:Az utolsó negyedév lehet a teljes év messze nem főleg hogy januártól júniusig az MS 6 milliárd az Avb 4.4 milliárd mig a Sony 8 milliárdnál járt - vagyis ha ekkor már az MS-é lett volna bő 2.4 milliárddal a Sony elött végez az első fél évben. Jövőre (de valószinü még idén) lazán előzni fogják a kedvencedet bevételek tekintetében nem véletlenül a költségcsökkentések, az exkluzivitás szép lassú kivéreztetése, PC felé nyitás egyre inkább és a többi nyalánkság a Sony háza táján. Sokra mentek vele hogy 2x több Playstation 5 el lett adva. Az MS-nek lassan konzolt se kell kiadni és dől a zseton mig a Sony konzol nélkül megdöglik exkluzivitással pedig sokra nem fogja vinni a jövőben, de azért te jó húgyaggyal örülj micsoda fölényes Sony győzelem vanik.:)
Milyen MS 6 milliárd? Az Office üzletág? Xboxról van szó, nem az operációs rendszer meg a szerver üzletágról. Leszarom az MS - t, az Xboxot akarom lángolni látni.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75902 2024.02.15. 20:25

Botond írta:Amúgy ez stimmel, xcloud vagy xboxról streamelés minden kijelzős cuccon elérhető lényegiben. Még switchhez is van olyan törés, hogy ez megoldható legyen.

És az xbox az egyetlen keretrendszer, ami mindenre is elérhető, és minden platformot átölelő crossplay multit biztosít a minecrafttal, és ugye lehetne is akár erre legyinteni, ha nem a minecraft lenne a legnagyobb példányszámban eladott játék a világon, és mondjuk a PS esetén is volt olyan év, amikor az év első 10 hónapjában, minden egyes kibaszott hónapban a minecraft volt a most sold játék, pedig akkor még a sony is adott ki játékokat. Aztán lehet hosszabb volt a sorozat, csak ami cikk elém került, az éppen novemberi volt, és arról szólt, hogy októberben sem jött a c-c-c-combobreaker és azt is behúzta a minecraft.

Szóval amikor bemondják, hogy mind xbotok vagytok, azt számokkal tudják alátámasztani. És pont a minecraft meg a cod (ami most éppen 2 hónapos streakben van a dec-jan most sold-sággal) is ezt támasztja alá.

Én azért örülök, hogy az MS a hw függetlenség élharcosa lett, azért ez a 21. század, ami a minecraftnál van a gyerekeknek, hogy tökmindegy anya milyen hw-t adott a kezedbe, tudsz játszani a haverokkal, a 20ezres androidos telefon pont ugyanolyan jó, mint bármelyik konzol vagy a 1,5 millás pc. Minden játékot ebbe az irányba kellene löködni. Az se lenne baj, ha a playanywhere pc-xbox vonalról tovább terjedne.
Kár, hogy az every screen egyikére sem jut 4K@60 frémmel a stream. ;( Ezt még csak a nem every screenes PS5 tudja.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75903 2024.02.15. 21:03

phpBB [media]

Csak kibasztak egy 22 perces videót pontban 21.00kor, semmi liveozás. :vigyor3:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75904 2024.02.15. 21:08

Na hát nincs itt semmi probléma, CSAK 4 JÁTÉKOT adnak ki és nem mondják el mi az a 4. Teljesen korrekt mindenkivel szemben!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75905 2024.02.15. 21:09

Ja és zseniális, az Xbox vezetője a szuper beszt Sarah Bond még meg se szólalt. 4-en vannak, ő ül csendben és beszél mindenki az üzletágról aminek ő a vezetője.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75906 2024.02.15. 21:10

Botond írta:[video]https://www.youtube.com/watch?v=KGlD9SO3rKU[/vido]
Csak kibasztak egy 22 perces videót pontban 21.00kor, semmi liveozás. :vigyor3:
Hát ezek tényleg olyan változásokat jelentettek be, ami ALAPJAIBAN rázzák meg az egész géming iparágat. Sok ember sok mindenre fel volt készülve, de ezt nem láthatta senki érkezni. A földrengés hullámai valószínűleg még hónapkig érezhetőek lesznek a piacokon.
Ugyanis


(hagyok időt felkészülni)



NÉGY!
JÁTÉKOT!
KIADNAK!
MÁS!
PLATFVORMOKRA!


Naggyon durva basszátok meg. Óriási dolgokat, változásokat, sokkokat éltek meg a játékosok az elmúlt évtizedekben, de ehhez foghatót soha, senki.
Próbáljatok meg aludni ma, úgysem fog sikerülni senkinek.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75907 2024.02.15. 21:14

Ja, és ezen kívül minden megy tovább úgy, ahogy eddig. Nyilván ez már eltörpül a gigabejelentés mellett, de talán ha lecsillapodik a hisztéria, talán pár embert ez is érdekelhet.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75908 2024.02.15. 21:16

DanielT írta:Na hát nincs itt semmi probléma, CSAK 4 JÁTÉKOT adnak ki és nem mondják el mi az a 4. Teljesen korrekt mindenkivel szemben!
A 2 nagy a grounded és a sea thieves, a 2 kicsi meg a pentiment és a hifi rush.
/szerk: diabló4 az márc28án jön a ganéba, kb ennyi volt az érdemi infó.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75909 2024.02.15. 21:18

Botond írta:A 2 nagy a grounded és a sea thieves, a 2 kicsi meg a pentiment és a hifi rush.
Az egyik NAGY a Grounded? Azt szabad tudni, hogy az micsoda? :idiota:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75910 2024.02.15. 21:21

Én egyébként nagyon örülök, hogy maradtak egyelőre ennyiben, tartsanak meg minél több saját cuccot, annál szarabbul fog menni az üzlet.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75911 2024.02.15. 21:21

DanielT írta:Az egyik NAGY a Grounded? Azt szabad tudni, hogy az micsoda? :idiota:
Kb olyan rettenetes überfos lehet, mint a Sea of Thieves. Amit a bratyómék a haverjaival ilyen csilliárd órákat nyomtak bele az évek alatt. De még én sem értem hogy mi a gecit, mert abba egy milligram gameplayt nemsok annyi nincs. Lehet benne menni a hajóval előre a vizen, és ki lehet merni a vizet belőle, ha bemegy, És ennyi a játék. Nem vicc. Ahhoz képest egy minecraft maga az agysebészet. Valami hasonló fosom lehet ez a grounded is. Bár az elvileg valami coop ha jól tudom, szóval csodálkozom, hogy Zóék még nem dobták rá a 10/10-et :idiota:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75912 2024.02.15. 21:27

Az mondjuk pozitívum, hogy a hifi rusht nem tartják fogolyként. Az jó cucc, ott a helye mindenkinél.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75913 2024.02.15. 21:30

DanielT írta:Az egyik NAGY a Grounded? Azt szabad tudni, hogy az micsoda? :idiota:
Sea of thieves is, meg a grounded is ilyen fél-mmo, utóbbiban nyersanyagot kell gyűjteni, craftolni mindenfélét, és legyőzni a csúnya bogarakat. Én még nem toltam, de haverok letolták végig, heti 2-3 alkalommal nyomták, alkalmanként 4-5-6 órát, és egy év alatt hipp-hopp végeztek is vele, és az volt az értékelésük, hogy annyira masszív cucc, hogy az első fél évben azt se tudták merre van előre.
Nekem ugyanezt a végtelen felfedezés és szarból 10 körömmel kaparom ki magam feelinget adja a Wartales most, amit már 60 órája veretünk haverral, és már talán a játék 20%-át sikerült kiismerni, a 7 felfedezhető területből jártunk már hármon, az egész játék fővárosából még csak a külső falat láttuk, és kb hetem fénypontja, amikor végre hétfő meg szerda este elé tudunk ülni, remegve várom a következő alkalmakat. Gothic1 óta nem ütött semmi ekkorát. Na a grounded kb ugyanezt hozza ki az arra fogékonyakból.
Wartales amúgy mindenre megjelent, pc-n xbox store, steam, gog, magára az xboxra is (nyilván playanywhere, egyszer veszed megvan pc-re és xboxra is, de hát meg se kell venni, mert benne a ganéba, mégiscsak potenciálisan az évszázad játéka), switchre is, szerintem még electrolux okossütőre is, egyedül arra az egy platformra nem elérhető, ahol a vásárlók 75%a xbot és úgyiscsak a Fíl által személyesen tökélesített COD-dal játszik. :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75914 2024.02.15. 21:35

Moby írta:Kb olyan rettenetes überfos lehet, mint a Sea of Thieves. Amit a bratyómék a haverjaival ilyen csilliárd órákat nyomtak bele az évek alatt. De még én sem értem hogy mi a gecit, mert abba egy milligram gameplayt nemsok annyi nincs. Lehet benne menni a hajóval előre a vizen, és ki lehet merni a vizet belőle, ha bemegy, És ennyi a játék. Nem vicc. Ahhoz képest egy minecraft maga az agysebészet. Valami hasonló fosom lehet ez a grounded is. Bár az elvileg valami coop ha jól tudom, szóval csodálkozom, hogy Zóék még nem dobták rá a 10/10-et :idiota:
Hétfőn-kedden nincs oskola a kölyöknek, szóval így a 7.a osztály fiú része arra jutott, hogy egy 48 órás sea of thieves etap lesz beizzítva. Próbáltam én is elmagyarázni nekik, hogy ez oltári nagy baromság, kb mint a rafting, ott is csak egy csónakkal mész a vízen, meg itt is, de ők meg élvezik a csapatmunkát. Ahelyett, hogy belépnének a seregbe és élesben gyakorolnák a csapatmunkát.
Na mindegy, ebben az mmo témában az ismerősök a sea of thievesre 1-2 pontokat szórtak, a groundedre meg 10eseket, szóval amúgy én is baromi kíváncsi vagyok, hogy mit és hogyan lehet abban coopolni.
Minecraft szintű nudlik lehetnek ezek valóban, hát ennyi, hogy a minecraft a legtöbbet eladott játék, szóval még azért nem dőlt el, hogy ez dícséret vagy fikázás. :circling:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75915 2024.02.15. 21:39

Botond írta:Hétfőn-kedden nincs oskola a kölyöknek, szóval így a 7.a osztály fiú része arra jutott, hogy egy 48 órás sea of thieves etap lesz beizzítva. Próbáltam én is elmagyarázni nekik, hogy ez oltári nagy baromság, kb mint a rafting, ott is csak egy csónakkal mész a vízen, meg itt is, de ők meg élvezik a csapatmunkát. Ahelyett, hogy belépnének a seregbe és élesben gyakorolnák a csapatmunkát.
Na mindegy, ebben az mmo témában az ismerősök a sea of thievesre 1-2 pontokat szórtak, a groundedre meg 10eseket, szóval amúgy én is baromi kíváncsi vagyok, hogy mit és hogyan lehet abban coopolni.
Minecraft szintű nudlik lehetnek ezek valóban, hát ennyi, hogy a minecraft a legtöbbet eladott játék, szóval még azért nem dőlt el, hogy ez dícséret vagy fikázás. :circling:
Jó én mindig kifelejetem a képletből, hogy amire a többség szavaz az a jó. Pedig olyan országban élek, ahol minden nap tapasztalom ennek igazságtartalmát. :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75916 2024.02.15. 21:52

Moby írta:Jó én mindig kifelejetem a képletből, hogy amire a többség szavaz az a jó. Pedig olyan országban élek, ahol minden nap tapasztalom ennek igazságtartalmát. :idiota:
A gyártónak szinte biztosan az a jó, amiből sok fogy.
Meg persze kiindulhatunk abból, hogy amúgy a 8 mrd mazochista bolygója vagyunk, de tegyük fel, hogy alapvetően mindenki olyat vesz, ami neki jó, és hát még akkor is azt találja jónak, ha amúgy a szomszéd szerint az hülyeség.

Meg amúgy is elzárkóznék egy olyan állítástól, hogy Dani és még 100 millió ember azért vett PS4et, mert hülyék. :D Szóval azért ez meredek mondás, hogy ha vmiből sok elfogy az automatikusan azt jelenti, hogy szar.

És amúgy is nézz a naptárra, nem 1984 van, hogy te meg tudd mondani 300 millió minecraft játékosnak, hogy az szar, és most óceániával állunk hadban. Még a saját fiadnak se tudod megmondani, mert ő is hülye? Vagy? Néha el kell tudni fogadni, hogy sajnos nem mindenki hülye és csak te vagy helikopter, hanem van aki ugyanarról mást gondol, még akkor is, ha te nem úgy gondolod.
Szóval tesód se azért vert millió plusz kettő órát a sea of thievesbe, mert kés nincs otthon, így vagdalni nem tudja magát, és ezért így kell kínoznia magát, elhiheted.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75917 2024.02.15. 23:09

Botond írta:A gyártónak szinte biztosan az a jó, amiből sok fogy.
Meg persze kiindulhatunk abból, hogy amúgy a 8 mrd mazochista bolygója vagyunk, de tegyük fel, hogy alapvetően mindenki olyat vesz, ami neki jó, és hát még akkor is azt találja jónak, ha amúgy a szomszéd szerint az hülyeség.

Meg amúgy is elzárkóznék egy olyan állítástól, hogy Dani és még 100 millió ember azért vett PS4et, mert hülyék. :D Szóval azért ez meredek mondás, hogy ha vmiből sok elfogy az automatikusan azt jelenti, hogy szar.

És amúgy is nézz a naptárra, nem 1984 van, hogy te meg tudd mondani 300 millió minecraft játékosnak, hogy az szar, és most óceániával állunk hadban. Még a saját fiadnak se tudod megmondani, mert ő is hülye? Vagy? Néha el kell tudni fogadni, hogy sajnos nem mindenki hülye és csak te vagy helikopter, hanem van aki ugyanarról mást gondol, még akkor is, ha te nem úgy gondolod.
Szóval tesód se azért vert millió plusz kettő órát a sea of thievesbe, mert kés nincs otthon, így vagdalni nem tudja magát, és ezért így kell kínoznia magát, elhiheted.
Én sem mondtam, hogy ha valamiből sok fogy, akkor azt kizárólag a hülyék veszik, Csupán annyit, hogy ez nem mérce a bárminek jóságára. Mondjuk arra azért már vannak kutatási eredmények, hogy a sokaság közös nyelve az rendszerint valami egyszerű dolog kell legyen, ennek belátásához nem kell láneglmének sem lenni. Szóval ha valami nagyon népszerű, akkor az azért valószínűsíthetően nem a komplexebb dolgok köréből kerül ki, de én most itt nem feltétlen erről beszéltem, bár e tekintetben sem nehéz megtalálni a metszéspontot ezekkel a címekkel.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75918 2024.02.15. 23:17

Moby írta:Én sem mondtam, hogy ha valamiből sok fogy, akkor azt kizárólag a hülyék veszik, Csupán annyit, hogy ez nem mérce a bárminek jóságára. Mondjuk arra azért már vannak kutatási eredmények, hogy a sokaság közös nyelve az rendszerint valami egyszerű dolog kell legyen, ennek belátásához nem kell láneglmének sem lenni. Szóval ha valami nagyon népszerű, akkor az azért valószínűsíthetően nem a komplexebb dolgok köréből kerül ki, de én most itt nem feltétlen erről beszéltem, bár e tekintetben sem nehéz megtalálni a metszéspontot ezekkel a címekkel.
Csak te szereted "fozsnak" vagy "nem fozsnak" címkézni kényszeresen a dolgokat. Ez ugye szubjektív dolog, kinek ez, kinek az a jó a saját megélése szerint.
Szóval ha már ennyire lenézzük a magas lóról az egyszerű emberek egyszerű szórakozását, akkor talán a saját közös szókincsünket is fel lehetne pimpelni 50%-al, egészen 3 szóra.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75919 2024.02.16. 00:06

Botond írta:Sea of thieves is, meg a grounded is ilyen fél-mmo, utóbbiban nyersanyagot kell gyűjteni, craftolni mindenfélét, és legyőzni a csúnya bogarakat. Én még nem toltam, de haverok letolták végig, heti 2-3 alkalommal nyomták, alkalmanként 4-5-6 órát, és egy év alatt hipp-hopp végeztek is vele, és az volt az értékelésük, hogy annyira masszív cucc, hogy az első fél évben azt se tudták merre van előre.
Nekem ugyanezt a végtelen felfedezés és szarból 10 körömmel kaparom ki magam feelinget adja a Wartales most, amit már 60 órája veretünk haverral, és már talán a játék 20%-át sikerült kiismerni, a 7 felfedezhető területből jártunk már hármon, az egész játék fővárosából még csak a külső falat láttuk, és kb hetem fénypontja, amikor végre hétfő meg szerda este elé tudunk ülni, remegve várom a következő alkalmakat. Gothic1 óta nem ütött semmi ekkorát. Na a grounded kb ugyanezt hozza ki az arra fogékonyakból.
Wartales amúgy mindenre megjelent, pc-n xbox store, steam, gog, magára az xboxra is (nyilván playanywhere, egyszer veszed megvan pc-re és xboxra is, de hát meg se kell venni, mert benne a ganéba, mégiscsak potenciálisan az évszázad játéka), switchre is, szerintem még electrolux okossütőre is, egyedül arra az egy platformra nem elérhető, ahol a vásárlók 75%a xbot és úgyiscsak a Fíl által személyesen tökélesített COD-dal játszik. :banplz:
Vampire Survivors is van mindenre, kivéve PS-re.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75920 2024.02.16. 07:52

Zóanagyvarázsló írta:Vampire Survivors is van mindenre, kivéve PS-re.
Nem ez a lényeg, hanem az egyetemleges Moby skálán, ahol másnak ne lehessen már véleménye, mert még a végén azt úgy kellene érteni, hogy rá akarják erőltetni, ott fozs vagy nem fozs, mert akkor viszont mindenkinek aszerint kell vigyázba állnia, ami ugyan szintén ilyen vélemény másokra ráerőltetős dolog, de fölött most elegánsan elsiklunk, tehát ez itt a kérdés!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75921 2024.02.16. 08:06

Botond írta:Nem ez a lényeg, hanem az egyetemleges Moby skálán, ahol másnak ne lehessen már véleménye, mert még a végén azt úgy kellene érteni, hogy rá akarják erőltetni, ott fozs vagy nem fozs, mert akkor viszont mindenkinek aszerint kell vigyázba állnia, ami ugyan szintén ilyen vélemény másokra ráerőltetős dolog, de fölött most elegánsan elsiklunk, tehát ez itt a kérdés!
Persze, hogy szubjektív, hogy ki mit szeret, de a minőség nem az. Aki a terület szakértője, felismeri, hogy mi a minőség, mert van kontextusa, tapasztalata. A proliknak meg mindegy, de ne ők legyenek már a mérce.

Moby skáláján meg irgalmazzon a teremtő mindennek és mindenkinek mert kb 3 napja még át atomot dobta a MINDEN SZAR ZSÉMINGRE, aztán a hamuban talált egy mittoménmit Bastiont vagy Banistert és most épp az menti meg. :idiota:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75922 2024.02.16. 08:21

Közben a Helldivers 2 folyamatosan dönti meg a napi rekordokat, már 255.000 felett az egyidejű játékosok száma steamen. PS5-ön legalább ennyi, szal' jó látni, hogy van még igény kihívást jelentő, nem agyhalott bullshit filler kontent játékokra. :eljen:

Ilyen az amikor valami jó és az emberek elmondják másoknak hogy jó. Én is próbáltam nektek elmondani, de hát egy SONYCSICSKA vagyok. ;(((

Kép

Kép
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75923 2024.02.16. 08:28

Külön posztban, hogy a bűze ne mocskolja be a csodás HD2-t, nézzük meg azonos időszakban, azonos műfajban a Microsoft termékét, amit a játékosoknak adott:

Kép
Avatar
Moby

Hozzászólás #75924 2024.02.16. 08:41

DanielT írta:Persze, hogy szubjektív, hogy ki mit szeret, de a minőség nem az. Aki a terület szakértője, felismeri, hogy mi a minőség, mert van kontextusa, tapasztalata. A proliknak meg mindegy, de ne ők legyenek már a mérce.

Moby skáláján meg irgalmazzon a teremtő mindennek és mindenkinek mert kb 3 napja még át atomot dobta a MINDEN SZAR ZSÉMINGRE, aztán a hamuban talált egy mittoménmit Bastiont vagy Banistert és most épp az menti meg. :idiota:
Nincs ami azt meg tudná menteni, de már kísérletek sem folynak rá. Ezt épp most kell magyarázzam, amikor a sony is elismerte már hivatalosan? :D Nem engem kell szapulni érte, hanem kegyetklenül kapaszkodni a helldiversbe, nem lesz itt már más úgysem.
Most vagy az van, hogy a drogosok elkezdenek szépen lejönni a szerről, vagy maradnak a seaofthievesek. Ami szuibjetíven egy fos. Meg amúgy is. Akárcsak a többi. :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75925 2024.02.16. 08:55

DanielT írta:Persze, hogy szubjektív, hogy ki mit szeret, de a minőség nem az. Aki a terület szakértője, felismeri, hogy mi a minőség, mert van kontextusa, tapasztalata. A proliknak meg mindegy, de ne ők legyenek már a mérce.

Moby skáláján meg irgalmazzon a teremtő mindennek és mindenkinek mert kb 3 napja még át atomot dobta a MINDEN SZAR ZSÉMINGRE, aztán a hamuban talált egy mittoménmit Bastiont vagy Banistert és most épp az menti meg. :idiota:
Én megértem, hogy csak az az ember, aki otthon a vacsoránál az asszonnyal meg a hat gyerekkel ül, és nézi ahogy a szolgák hordják a kaját és a sok kés meg villa között tudják, hogy kívülről befelé haladunk a fogásoknál, és közben atomfizikáról csevegnek, a többiek akiknél nem így zajlik a vacsora azok aljaféreg igénytelen bunkók, csak amikor ezt vki előhozza, hogy ez az igényesség mértékegysége, hogy ki mivel és hogyan játszik akkor engem elkap a röhögőgörcs.
Persze léteznek még országok ahol vannak erre vonatkozó kísérletek, hogy az erkölcsös életet törvényileg előírják, Moby szerintem zabálná is ezeket a helyeket, mert ugye a géming kompletten be van tiltva, szóval Moby kottájából zenélnek, hogy minden is fozs, mégse dicsekszik sose, hogy költözni tervez a számára ideális helyek egyikére, Iránba, Afganisztánba vagy Észak-Koreába.

Na mindegy, minden is fozs. És aki játszik az egy igénytelen barom! Kim Ir Szen legacy driverrel megtámogatva, Kim Dzsung Un prezentációjában, az Ajatollah áldása szálljon mindenkire aki átlátja ezt a szent igazságot.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75926 2024.02.16. 08:59

Moby írta:Nincs ami azt meg tudná menteni, de már kísérletek sem folynak rá. Ezt épp most kell magyarázzam, amikor a sony is elismerte már hivatalosan? :D Nem engem kell szapulni érte, hanem kegyetklenül kapaszkodni a helldiversbe, nem lesz itt már más úgysem.
Most vagy az van, hogy a drogosok elkezdenek szépen lejönni a szerről, vagy maradnak a seaofthievesek. Ami szuibjetíven egy fos. Meg amúgy is. Akárcsak a többi. :idiota:
Amúgy amit csinálsz az a bagoly rajzoló mém. Amelyiken az van, hogy hogyan rajzoljunk két lépésben baglyot, ahol az első lépés két kör rajzolása, a második lépés meg, hogy be kell fejezni a baglyot.
Na te is pont így fikázod le a dolgokat, hogy eccerű minden hiszen csak el kéne kezdeni, aztán jónak befejezni és még ehhez a két lépéshez is hülyék. És ez zseniális technika, mert bármit le lehet ide egyszerűsíteni kellően nagy kerekítéssel, hogy két mozdulat bazmeg, és ha két mozdulat, akkor a hülyének is menne, szóval ezek még csak nem is hülyék, mert akkor menne a két mozdulat, de még ez se megy nekik.
Zseniális, egyik kedvenc mémem nekem is, de még sose jutott eszembe, hogy módszeresen mindenre ráhúzzam, de nagy ötlet ez tőled, riszpekt!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75927 2024.02.16. 09:11

Botond írta:Én megértem, hogy csak az az ember, aki otthon a vacsoránál az asszonnyal meg a hat gyerekkel ül, és nézi ahogy a szolgák hordják a kaját és a sok kés meg villa között tudják, hogy kívülről befelé haladunk a fogásoknál, és közben atomfizikáról csevegnek, a többiek akiknél nem így zajlik a vacsora azok aljaféreg igénytelen bunkók, csak amikor ezt vki előhozza, hogy ez az igényesség mértékegysége, hogy ki mivel és hogyan játszik akkor engem elkap a röhögőgörcs.
Persze léteznek még országok ahol vannak erre vonatkozó kísérletek, hogy az erkölcsös életet törvényileg előírják, Moby szerintem zabálná is ezeket a helyeket, mert ugye a géming kompletten be van tiltva, szóval Moby kottájából zenélnek, hogy minden is fozs, mégse dicsekszik sose, hogy költözni tervez a számára ideális helyek egyikére, Iránba, Afganisztánba vagy Észak-Koreába.

Na mindegy, minden is fozs. És aki játszik az egy igénytelen barom! Kim Ir Szen legacy driverrel megtámogatva, Kim Dzsung Un prezentációjában, az Ajatollah áldása szálljon mindenkire aki átlátja ezt a szent igazságot.
Azért ez is végletes hozzáállás, mert közben létezik érték és szenny is, és az utóbbi is lehet népszerű. A Győzike Show-ra nem lesz attól jó, mert sokan nézték, és a 19. századi, akkor kapós magyar ponyvairodalom sem élte túl az utókor ítéletét. Nem azzal van baj, ha az ember néha elszopogat egy kis fekáliát, hanem azzal, ha ezt sokan teszik, akkor ez igazolja az adott béltermék minőségét. Persze echte svájci csokitól nyilván krémesebb lesz a csemege, mint Tibitől, ezt sose vitatnám.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75928 2024.02.16. 09:17

Zóanagyvarázsló írta:Azért ez is végletes hozzáállás, mert közben létezik érték és szenny is, és az utóbbi is lehet népszerű. A Győzike Show-ra nem lesz attól jó, mert sokan nézték, és a 19. századi, akkor kapós magyar ponyvairodalom sem élte túl az utókor ítéletét. Nem azzal van baj, ha az ember néha elszopogat egy kis fekáliát, hanem azzal, ha ezt sokan teszik, akkor ez igazolja az adott béltermék minőségét. Persze echte svájci csokitól nyilván krémesebb lesz a csemege, mint Tibitől, ezt sose vitatnám.
Mindennek lehet vitatni az értékét, de még csak Mobytól láttam olyan kommentet, hogy márpedig csak az a jó, ami szerinte jó és ami szerinte szar az objektíven is szar. Lehet ilyet mondani, ez főleg akkor hasznos, ha az ember azt akarja alátámasztani, hogy halvány lila elképzelése sincs az “objektív” kifejezés tartalmáról.
Plusz ez azzal fűszerezve, hogy vki ellentmond, mert az illető máshogy látja/éli meg, akkor az valójában a gondolat rendőrség ráhívással egyenértékű nehogy már vki megmondja neki, hogy neki mit kellene gondolnia. És nyilván mindenki hülye, mert nem tud baglyot rajzolni, pedig két egyszerű lépésben meg lehet csinálni.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75929 2024.02.16. 09:47

Botond írta:Mindennek lehet vitatni az értékét, de még csak Mobytól láttam olyan kommentet, hogy márpedig csak az a jó, ami szerinte jó és ami szerinte szar az objektíven is szar. Lehet ilyet mondani, ez főleg akkor hasznos, ha az ember azt akarja alátámasztani, hogy halvány lila elképzelése sincs az “objektív” kifejezés tartalmáról.
Plusz ez azzal fűszerezve, hogy vki ellentmond, mert az illető máshogy látja/éli meg, akkor az valójában a gondolat rendőrség ráhívással egyenértékű nehogy már vki megmondja neki, hogy neki mit kellene gondolnia. És nyilván mindenki hülye, mert nem tud baglyot rajzolni, pedig két egyszerű lépésben meg lehet csinálni.
A Mobycoastert és a sarkos véleményeket ismerjük, de ebből még mindig nem következik, hogy ami népszerű az jó. Annyi derült ki, hogy a SoT leköti a gyerekeket, a Grounded meg vejött az ismerőseidnek, ami valóban lehet jó jel is
Avatar
Botond

Hozzászólás #75930 2024.02.16. 09:54

Zóanagyvarázsló írta:A Mobycoastert és a sarkos véleményeket ismerjük, de ebből még mindig nem következik, hogy ami népszerű az jó. Annyi derült ki, hogy a SoT leköti a gyerekeket, a Grounded meg vejött az ismerőseidnek, ami valóban lehet jó jel is
Nem egyszerűen népszerű, hanem sokan adtak érte pénzt. XY celeb is tűnhet népszerűnek, de 1 lyukas garast nem ad érte/neki senki, míg a SoT, Grounded, Minecraft pénzbe kerül.
Te mennyire szoktál sportszerűen pénzt szórni arra, hogy direkt szart szerezz be? Ezekért sokan, sok pénzt adtak, és feltételezhetjük, hogy mindenki elmebeteg és szándékosan pocsékol, de statisztikailag ez kevésbé valószerű, inkább az a feltételezés lesz a valid, hogy a vásárlók szerint ez jó, és akkor már egyből az a kérdés, hogy minecraft esetén a 300 millió vásárló ízlésficamos, vagy a 8 darab fújjogó? Sanszosan itt is nehéz lesz kimondani, hogy globálisan kretének mindenki csak mi nem.
De nézz lejjebb pár kommentet, 255 ezer user is már a tökéletes csoda bizonyítéka, hát akkor több millió az mi? :D

Szóval nem a szar, fozs, objektív, stb kifejezéseket keressük, hogy leírjuk mi is zajlik ebben a minősítgetés témában, hanem azt, hogy sznobság.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75931 2024.02.16. 10:17

Botond írta:ez főleg akkor hasznos, ha az ember azt akarja alátámasztani, hogy halvány lila elképzelése sincs az “objektív” kifejezés tartalmáról.
Akkor egy kis realitycheck bohócmódra. Van itt balra fent a keresőinput. Üsd be légyzsi ezt a bizonyos objektív szót, sé ellenőrizd hányszor találod megy a Moby, és a Botond neveket Akár a mostani témaválasztásban. :bohoc:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75932 2024.02.16. 10:19

Értem én, hogy minden drogos kényszeresen próbálja bizonyítani, hogy a drog nem valami kurvigénytelen cucc, sőt, egyfajta művészet, de a tény az, hogy a végére egy fogatlan lekoszlott szar lesz tőle mindenki.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75933 2024.02.16. 10:25

Botond írta:Nem egyszerűen népszerű, hanem sokan adtak érte pénzt. XY celeb is tűnhet népszerűnek, de 1 lyukas garast nem ad érte/neki senki, míg a SoT, Grounded, Minecraft pénzbe kerül.
Te mennyire szoktál sportszerűen pénzt szórni arra, hogy direkt szart szerezz be? Ezekért sokan, sok pénzt adtak, és feltételezhetjük, hogy mindenki elmebeteg és szándékosan pocsékol, de statisztikailag ez kevésbé valószerű, inkább az a feltételezés lesz a valid, hogy a vásárlók szerint ez jó, és akkor már egyből az a kérdés, hogy minecraft esetén a 300 millió vásárló ízlésficamos, vagy a 8 darab fújjogó? Sanszosan itt is nehéz lesz kimondani, hogy globálisan kretének mindenki csak mi nem.
De nézz lejjebb pár kommentet, 255 ezer user is már a tökéletes csoda bizonyítéka, hát akkor több millió az mi? :D

Szóval nem a szar, fozs, objektív, stb kifejezéseket keressük, hogy leírjuk mi is zajlik ebben a minősítgetés témában, hanem azt, hogy sznobság.
A Grounded és a Sea of Thieves se túl acélos a steames statisztikák szerint, a "tönegek" inkább a Game Pass felől érkeznek, hiába multisok és nem teljes árasok (azaz kifejezetten miattuk előfizetni nem gazdaságos). Egyébként meg vették a ZS-kategóriás romantikus ponyvát is a női tönegek, nyilván azért, mert volt rá igényük, de azért ne legyen már sznobizmus azt mondani, hogy az irodalmi értéke ezeknek nulla, a Bovaryné más szint. Az átverős coachok és társaik pénzlehúzásáról nem is beszélve. A dohányzást is mondhatnám, és lehet jönni, hogy az élettanilag objektíve káros, de a ponyvára is igaz többnyire, hogy olcsó ösztönkielégítés, az emberi kapcsolatokról hamis képetsugallnak, ami szociálisan-szelkemileg negkérdőjekezhető hasznú. Hoppá, a Bovaryné pont arról szól, hogy Emma hogy hülyül bele a sok kamuromantikus szemétbe! Sznob fos az a regény is, bántja a szent fogyasztókat.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75934 2024.02.16. 10:33

Moby írta:Értem én, hogy minden drogos kényszeresen próbálja bizonyítani, hogy a drog nem valami kurvigénytelen cucc, sőt, egyfajta művészet, de a tény az, hogy a végére egy fogatlan lekoszlott szar lesz tőle mindenki.
Igen, ez tűpontosan leírja, hogy mi a tétje, hogy vki bármivel random szarral játszik, vagy a kisujját eltartva, teát szürcsölve nyomja az igényes cuccokat, amik amúgy nem is léteznek már szerinted. Én rengeteg minecraftozó kissrácot láttam, akinek kihullott a foga. A tejfoga, aztán nőtt csontfog, de most ne vesszünk el a részletekben, ettől függetlenül tűpontosan eltaláltad, az igénytelen cuccoktól, mint a minecraft is, amiről lehet tudni, hogy az, hiszen sokaknak megfelel, egy idő után kihullik a foga.
Innen kezdve már csak az az egy kérdés marad, hogy a fiadat miért hagyod minecraftozni? Nem lenne egyszerűbb egy adag herkát venni neki, egy aranylövés és le van tudva a szenvedés, miért kínzod?! :D
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75935 2024.02.16. 10:36

Castle82 írta:Az utolsó negyedév lehet a teljes év messze nem főleg hogy januártól júniusig az MS 6 milliárd az Avb 4.4 milliárd mig a Sony 8 milliárdnál járt - vagyis ha ekkor már az MS-é lett volna bő 2.4 milliárddal a Sony elött végez az első fél évben. Jövőre (de valószinü még idén) lazán előzni fogják a kedvencedet bevételek tekintetében nem véletlenül a költségcsökkentések, az exkluzivitás szép lassú kivéreztetése, PC felé nyitás egyre inkább és a többi nyalánkság a Sony háza táján. Sokra mentek vele hogy 2x több Playstation 5 el lett adva. Az MS-nek lassan konzolt se kell kiadni és dől a zseton mig a Sony konzol nélkül megdöglik exkluzivitással pedig sokra nem fogja vinni a jövőben, de azért te jó húgyaggyal örülj micsoda fölényes Sony győzelem vanik.:)
Az ms megvette kb a fel gaming piacot az elmult 10 evben, azert ne omoljunk mar ossze hogy tudnak bevetelt csinalni, nameg azon se lepodnek meg ha a szamaik kozmetikazottak lennenek. Ha csak a gaming beveteleikbol kellett volna felvasarolniuk nem kb mara ehen halnanak.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75936 2024.02.16. 10:40

Zóanagyvarázsló írta:A Grounded és a Sea of Thieves se túl acélos a steames statisztikák szerint, a "tönegek" inkább a Game Pass felől érkeznek, hiába multisok és nem teljes árasok (azaz kifejezetten miattuk előfizetni nem gazdaságos). Egyébként meg vették a ZS-kategóriás romantikus ponyvát is a női tönegek, nyilván azért, mert volt rá igényük, de azért ne legyen már sznobizmus azt mondani, hogy az irodalmi értéke ezeknek nulla, a Bovaryné más szint. Az átverős coachok és társaik pénzlehúzásáról nem is beszélve. A dohányzást is mondhatnám, és lehet jönni, hogy az élettanilag objektíve káros, de a ponyvára is igaz többnyire, hogy olcsó ösztönkielégítés, az emberi kapcsolatokról hamis képetsugallnak, ami szociálisan-szelkemileg negkérdőjekezhető hasznú. Hoppá, a Bovaryné pont arról szól, hogy Emma hogy hülyül bele a sok kamuromantikus szemétbe! Sznob fos az a regény is, bántja a szent fogyasztókat.
Hát nem tudom, ha mondjuk buszozás versus bmw témakörben adja elő ezt az akadémiai székfoglalót vki, akkor simán sznob köcsögnek szokás tartani, nem gondolnám, hogy irodalom témakörben ez alapvetően máshogy kellene legyen, és nem ugyanarról lenne szó, hogy vkik kényszeresen próbálják önigazolni a különbségüket, mert mások róluk alkotott véleménye mentén próbálják igazolni a létezésük jogosultságát és életük jobbságát a többiekkel szemben.
Kilóra, méterre, centire nem lehet ezeket mérni, hogy melyik hogy és mint ad többet és miben, akár könyv, akár játék, és mikor mindenki meggyőzödött róla, hogy márpedig az neki többet adott és attól jobb szebb okosabb akármi lett, akkor végül ugyanúgy oda földelik el, ahova az alantas pondrókat, akik csak ponyvát olvastak és free to play mobil szennyel játszottak csak.
Ezek vélemények mind, ami kurvára szubjektív, és ráadásul az idők során változik is, lehet próbálkozni beállítani egyetemleges igazságnak vmit, csak mert éppen x száz éve felkapott ez a vélemény, de azért lehet ebben még kanyar is, sőt egyenesen Mobycoster!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75937 2024.02.16. 11:17

Botond írta:Hát nem tudom, ha mondjuk buszozás versus bmw témakörben adja elő ezt az akadémiai székfoglalót vki, akkor simán sznob köcsögnek szokás tartani, nem gondolnám, hogy irodalom témakörben ez alapvetően máshogy kellene legyen, és nem ugyanarról lenne szó, hogy vkik kényszeresen próbálják önigazolni a különbségüket, mert mások róluk alkotott véleménye mentén próbálják igazolni a létezésük jogosultságát és életük jobbságát a többiekkel szemben.
Kilóra, méterre, centire nem lehet ezeket mérni, hogy melyik hogy és mint ad többet és miben, akár könyv, akár játék, és mikor mindenki meggyőzödött róla, hogy márpedig az neki többet adott és attól jobb szebb okosabb akármi lett, akkor végül ugyanúgy oda földelik el, ahova az alantas pondrókat, akik csak ponyvát olvastak és free to play mobil szennyel játszottak csak.
Ezek vélemények mind, ami kurvára szubjektív, és ráadásul az idők során változik is, lehet próbálkozni beállítani egyetemleges igazságnak vmit, csak mert éppen x száz éve felkapott ez a vélemény, de azért lehet ebben még kanyar is, sőt egyenesen Mobycoster!
Szerintem azért az könnyen belátható, hogy a Mars hercegnője nincs a Bűn és bűnhődés szintjén. Azért hogy érzelmekről, lélektanról, szociális kapcsolatokról közvetít-e valami értékeset egy írás, az megállapítható, ha nem is milligramra. Az 1984 is többet tud "tanítani", amit egy Alekosz-esszé nem. A Watchmen sem egy kis aranyos didaktikus gagyiság mint az első X-Menek. A Le Notti di Cabiria is jobban be tudja mutatni a prostitúcióról, szemben az azt hazug módon romanticizáló Pretty Womannel. Egyszerűen más kategóriák, mint egy laposföldes bejegyzés sem egyenlő egy földrajzos doktori disszertációval. Attól, hogy nem természettudomány, fiktív, és bejátszik az esztétika, még erről (is) szó van. De azt hiszem, hogy Romhányi József vagy akár Boncz Géza sem csak a sznobizmus jegyében tehető magasabb polcra, mint az átlagos bedrogozott aluljárós hőbörgőgép. Bár ez utóbbiak legalább nem túl népszerűek, bár kitudja, ha előveszi a kést, tán még fizetsz is
Avatar
Botond

Hozzászólás #75938 2024.02.16. 11:28

Zóanagyvarázsló írta:Szerintem azért az könnyen belátható, hogy a Mars hercegnője nincs a Bűn és bűnhődés szintjén. Azért hogy érzelmekről, lélektanról, szociális kapcsolatokról közvetít-e valami értékeset egy írás, az megállapítható, ha nem is milligramra. Az 1984 is többet tud "tanítani", amit egy Alekosz-esszé nem. A Watchmen sem egy kis aranyos didaktikus gagyiság mint az első X-Menek. A Le Notti di Cabiria is jobban be tudja mutatni a prostitúcióról, szemben az azt hazug módon romanticizáló Pretty Womannel. Egyszerűen más kategóriák, mint egy laposföldes bejegyzés sem egyenlő egy földrajzos doktori disszertációval. Attól, hogy nem természettudomány, fiktív, és bejátszik az esztétika, még erről (is) szó van. De azt hiszem, hogy Romhányi József vagy akár Boncz Géza sem csak a sznobizmus jegyében tehető magasabb polcra, mint az átlagos bedrogozott aluljárós hőbörgőgép. Bár ez utóbbiak legalább nem túl népszerűek, bár kitudja, ha előveszi a kést, tán még fizetsz is
Azért a laposföldhívő random kisesszéje nem csinál 300 milliós eladást. Azt mindenki szarnak árazza be, szóban és anyagilag is. Ezek miért releváns példák itt? Tudsz könyvet aminek 300 milliós eladása van és minden kritikai és akadémiai szempontból egy hányás értékelést kapott?

Én nem a steamen két tucat játékost felmutató Sackboyra próbálok rámutatni, hogy na az vmi.
Sea of thieves, grounded, Minecraft, de egy wow is tízmilliós júzer bázist tudnak/tudtak maguk mögött a népszerűségük tetején, ezek nem random csövesek gondolatai, amit hárman hallanak az aluljáróban.

Szóval melyik az a százmilliós eladást hozó ponyva ami kifejezetten szar? Most már érdekel!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75939 2024.02.16. 12:04

Botond írta:Azért a laposföldhívő random kisesszéje nem csinál 300 milliós eladást. Azt mindenki szarnak árazza be, szóban és anyagilag is. Ezek miért releváns példák itt? Tudsz könyvet aminek 300 milliós eladása van és minden kritikai és akadémiai szempontból egy hányás értékelést kapott?

Én nem a steamen két tucat játékost felmutató Sackboyra próbálok rámutatni, hogy na az vmi.
Sea of thieves, grounded, Minecraft, de egy wow is tízmilliós júzer bázist tudnak/tudtak maguk mögött a népszerűségük tetején, ezek nem random csövesek gondolatai, amit hárman hallanak az aluljáróban.

Szóval melyik az a százmilliós eladást hozó ponyva ami kifejezetten szar? Most már érdekel!
Most komolyan úgy teszel, mintha nem ismernél egyetlen sikeres ponyvát se, amúgy írtam olyat, ami jól fogyott, és olvastam is, de te ignoráltad. Most írjam a Tiffany magazint vagy a Szulejmánt? Egyébként ponyva is mozoghat sok szinten, van kifejezetten ócska és gagyi is, meg olyan is, ami amúgy tényleg ajánlható a maga módján, csak nem kellene Turgenyev vagy Dickens szintjén kezelni.

Ismétlem: nem azzal van baj, ha valaki fogyaszt és kedvel gagyit is, hanem ha egyéni vagy társadalmi szinten leragad azoknál. A tapasztalataim alapján, akinek a Barátok közt, a Szultána, Kis Grófo vagy éppen a Van Damme-filmek szintje jelenti a csúcsot, az sok mindenben felszínes marad. Olvastam én a Conan összest is, megvan a maga jelentősége és szépsége, de az sem lehet a mérce.

A laposföldest a plasztikusság kedvéért írtam, de az utóbbi évek (is) egyértelműen igazolták, hogy áltudományos hőbörgések népszerűbbek, mint az ismeretterjesztés vagy a tudomány (ami amúgy lehet élvezetesen megírt is). Nem tudom, hogy melyik világban élsz, ha ez nem tűnt fel. (Más kérdés, hogy a covid kapcsán a fősidratú narratívais hozzájárult atudománynépszerűtlenítéséhez, ahogy a tudományos szcéna hibái is, de ettől még ijesztő a legtúlzóbb ostobaságok felkapottsága).
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75940 2024.02.16. 12:07

És persze attól nem lesz senki sekélyes, mert játékból pont csak a sekélyesekig jut el, de a túlzott relativizációt csak elutasítani tudom. A tömegkultúra minősége pedig fontos kérdés.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75941 2024.02.16. 12:39

Zóanagyvarázsló írta:És persze attól nem lesz senki sekélyes, mert játékból pont csak a sekélyesekig jut el, de a túlzott relativizációt csak elutasítani tudom. A tömegkultúra minősége pedig fontos kérdés.
No de akkor mi van az alap kérdéssel, Mobyval értesz egyet, hogy ami népszerű az szükségszerűen fozs és a jóság csakis a népszerűtlenség által tud megtestesülni a földi halandók számára avagy sem?

Mert a ponyva nem ponyva sikeres nem sikeres témakört könnyebb lenne számok fölött és nem érzések meg benyomások fölött megszakérteni, legalábbis nekem nem derült ki az írásaidból, hogy mennyi tiffany fogyott mennyi montecristo gróffal szemben és abból mi a tanulság a sznobságon túl.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75942 2024.02.16. 16:04

phpBB [media]

Mindenesetre hajózós témában is van fozs, az ubi évtizedes fejlesztése a ganés cuccot se bírja lelökni a trónról, szóval adni kell az első 8 óra ingyenes trialt, mai nappal, minden platformon.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75943 2024.02.16. 20:19

Botond írta:Igen, ez tűpontosan leírja, hogy mi a tétje, hogy vki bármivel random szarral játszik, vagy a kisujját eltartva, teát szürcsölve nyomja az igényes cuccokat, amik amúgy nem is léteznek már szerinted. Én rengeteg minecraftozó kissrácot láttam, akinek kihullott a foga. A tejfoga, aztán nőtt csontfog, de most ne vesszünk el a részletekben, ettől függetlenül tűpontosan eltaláltad, az igénytelen cuccoktól, mint a minecraft is, amiről lehet tudni, hogy az, hiszen sokaknak megfelel, egy idő után kihullik a foga.
Innen kezdve már csak az az egy kérdés marad, hogy a fiadat miért hagyod minecraftozni? Nem lenne egyszerűbb egy adag herkát venni neki, egy aranylövés és le van tudva a szenvedés, miért kínzod?! :D
Mert nem zsanorkoskodom felettük. Mutatok nekik alternatív utakat, de az ő dolguk mit választanak. És közben csak bízom, hogy mire elég eszük lesz hozzá, belátják, hogy a drog nem jó. Addig meg csak minden tiltás csak izgalmasabbá tenné számukra a dogot, és elkezdenék ők is ezt a delíriumos lázálmot követni, hogy ez már-már művészet, és le van igazolva a sokaság által, tehát jó :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75944 2024.02.17. 07:33

Jó reggelt, újabb nap, újabb Helldivers 2 player count rekord:

Kép

Tök jó, hogy day1 jött pécére, így legalább realtime lehet követni az aktuális Sony sikersztorit! :eljen: Plusz legalább kapnak minőséget az emberek a milliós gépeikre.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75945 2024.02.17. 07:36

Mikor veszi meg az MS a Rocksteady-t? Úgy látszik már elérték azt a szenny színvonalat, ami kompatibilissé teszi a brandjükkel:

TÍZ ÉV fejlesztés után a friss új játékuk:

Kép
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75946 2024.02.17. 17:03

DanielT írta:Jó reggelt, újabb nap, újabb Helldivers 2 player count rekord:

Kép

Tök jó, hogy day1 jött pécére, így legalább realtime lehet követni az aktuális Sony sikersztorit! :eljen: Plusz legalább kapnak minőséget az emberek a milliós gépeikre.
Nem is rossz az Xboxtól! Ha már minden képernyő egy xbox újabban, Phil szerint. :eljen:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75947 2024.02.17. 21:28

Felmerült bennem hogy vennék egy rendesebb vezetékes, agybadugós fülest. Főleg telefonon hallgatnék zenét vele, illetve a PS kontrollerbe lenne bedugva. Mi az ami tudatosabb választás lenne mint elvenni a mediamarkt polcáról ami épp ott van szimpatikus Sony vagy Sennheiser?
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #75948 2024.02.18. 09:19

benőmenő írta:Felmerült bennem hogy vennék egy rendesebb vezetékes, agybadugós fülest. Főleg telefonon hallgatnék zenét vele, illetve a PS kontrollerbe lenne bedugva. Mi az ami tudatosabb választás lenne mint elvenni a mediamarkt polcáról ami épp ott van szimpatikus Sony vagy Sennheiser?

https://kiwiears.com/products/kiwi-ears-cadenza

Én meg nem hallottam, de unokaöcsém nálam 10x audiobuzibb, és azt mondta, még nem hallott ennél jobb in-eart. Beleértve az 1500 eurosat, amit az ő fulebe öntött forma alapján gyártottak le. :D
Amazon.de-n is van.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75949 2024.02.18. 09:25

Jó reggelt kívánok, újabb nap, újabb Helldivers 2 rekord játékos, újabb Sony diadal! :eljen:

Be is jelentették, hogy be kellett vezetniük szerver limitet, mert nem bírja az infrastruktúra.

Kép

Kép

Starfield, Destiny, Halo, az évekig SZARRÁ hypeolt, sokadik rész cuccok mind lenyomva egy kis Pokolbúvárkettő által. (ezek lent a valaha volt napi csúcs számok, Starfield/Halo szétrohadt pillanatok alatt, a Destiny meg természetesen már a Sonyé*.)

Kép

*Mondjuk egy fekélyes szar úgy alapvetően is, nemhogy a HD2-höz képest.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75950 2024.02.18. 10:08

NEM BÍRJA AZ INFRASTRUKTÚA! :AASASSDSSDADADDSAD
Hát nem. Ha félkegeylműek betalálnak a közízlésnek akkor valóban nem, de valami megmagyarázhatatlank okból annak a nyomrék palworldnek bírja a kétmilliót is :D
Dani, má megint micsoda agyhalott, elbaszott, nyomorék fanboykodás azt hypeolni, hogy megint van valaki, aki csak eladni tudja a játékát, üzemeltetni már nem? :D Mi a jó isten van veled? Megőrültél már totálisan?

Vissza: “Leáldozott.hu”