A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Botond

Hozzászólás #75671 2024.01.28. 10:32

DanielT írta:Eldobhatóvá tette... VAGY! Még azoknak is pótolható, akik valamiért először digital only gépet vettek. Szóval a Sony eddig a legnagyobb lépést tette meg a lemezek megmaradásáért. És még a PS6 is lemezes lesz.
Simán a gyártási költséget optimalizálta, hogy egyféle PS5öt kelljen gyártania, a drivementeset, és akinek kell az vehet driveot, aztán majd a számok igazolni fogják, hogy kell e driveot gyártani, és mennyit. A PS6nál is.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75672 2024.01.28. 11:33

Botond írta:Simán a gyártási költséget optimalizálta, hogy egyféle PS5öt kelljen gyártania, a drivementeset, és akinek kell az vehet driveot, aztán majd a számok igazolni fogják, hogy kell e driveot gyártani, és mennyit. A PS6nál is.
A költségeket IS optimalizálták és mellette jött további pozitívumként, hogy minden gép lehet lemezes mostantól. Szóval ez egy tökéletes lépés, köszönjük szépen kedves Sony Playstation Entertainment System Corporation Pro Max. :eljen: :eljen: :eljen: :worship: :worship: :worship:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75673 2024.01.28. 11:45

DanielT írta:Én ezt még mindig nem hiszem el, hogy ebben a formában lesz a refresh. Mármint a lemez nélküli egyetlen opciót is nehezen, de hogy így fog kinézni azt is. A BOX ugye, ami henger. Bár ezektől kitelik... hát kíváncsi leszek.
Ez már tény, az FTC-s dokukból leakelt ez is. Ezek nem ilyen fanmade fosótop izék, ezek ms dokumentumok.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75674 2024.01.28. 12:49

Moby írta:Ez már tény, az FTC-s dokukból leakelt ez is. Ezek nem ilyen fanmade fosótop izék, ezek ms dokumentumok.
Ezt tudom, csak azóta ez változhatott, ahogy összeomlott az Xbox brand. Satyának garantáltan tele van a töke vele és ilyen refresheket finanszírozni teljesen feleslegesen... Mindenesetre én remélem, hogy meglépik, mert ez egy újabb gyűlölethullámot indíthat el a cég felé és azt nagyon élvezem. :eljen:
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75675 2024.01.28. 13:45

arty írta: amúgy aki szakértő.... miért nem alap, hogy minden verekedős játék 120hz/120fps-el menjen ?! Hát nem PONT itt számítana a legtöbbet?


Amennyire én tudom azért mert így elérhető marad minden készüléken könnyen. Ebben nem vagyok biztos, de úgy tudom ez az oka, hogy minden platformon egységes legyen, mert, hogy itt effektív a játékmenetben számít az, hogy mennyi FPS-el megy a játék.
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75676 2024.01.28. 13:52

Moby írta:Ez már tény, az FTC-s dokukból leakelt ez is. Ezek nem ilyen fanmade fosótop izék, ezek ms dokumentumok.

Igazából szerintem ez a dizájn tök jó, és amúgy is csoda nekem mindig, hogy még léteznek konzolok, handheldeket megértem végül is mert nagyobb a kijelző ami jár velük mint egy mobilnál, de ezek a leülős konzolok hihetetlenek maradtak nekem továbbra is. Cégben is van egy ps5 aztán mindig így csodálkozva nézem, hogy lehet kontrollerrel játszani meg miért léteznek ezek a hardverek egyáltalán. Aztán persze ár/érték aránnyal bemagyarázom magamnak, de ha választanom kéne inkább egy tömeggyártott pc-t választanék. Azt is lehetne jól optimalizált áron készíttetni.

Az is fura, hogy ekkora felhördülés van a lemezes világ megszüntetéséből, azt gondoltam, hogy senki nem akar már felesleges porfogó műanyag hulladékokat tartogatni otthon.

Na de mind 1, szerencsére lassan már minden megjelnik PC-re ami konzol exlu volt és lehet élvezni őket maximális minőségen.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75677 2024.01.28. 15:52

DanielT írta:"Microsoft is laying off 1,900 Activision Blizzard and Xbox employees."

Fehér hetero férfi valszeg az összes. :eljen:

"Blizzard president Mike Ybarra has decided to leave the company. "

"Allen Adham, Blizzard’s chief design officer, is also leaving the company."

Amíg Phil ott van, nincs mitől félni, lefejleszt mindent.
Kemeny amikor Andham alapitotta a Blizzard Northt, bar a folyamatos zakok meg Dio miatt mar lehet jobban is tette.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75678 2024.01.28. 16:02

arty írta:szégyelld magad! (meg a geforce only gpu lineupot is!)
Szegyelli bar lehet pont ezert nem tart ott a pc gamingel mint te :mf2:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75679 2024.01.28. 16:58

DanielT írta:A költségeket IS optimalizálták és mellette jött további pozitívumként, hogy minden gép lehet lemezes mostantól. Szóval ez egy tökéletes lépés, köszönjük szépen kedves Sony Playstation Entertainment System Corporation Pro Max. :eljen: :eljen: :eljen: :worship: :worship: :worship:
Így van!
Ahogy lovat is tarthat mindenki, csak hát szinte senki se tart, ugyanez várható lemezolvasó fronton is, mindenkinek nyitott lesz a lehetőség, csak kb senki se fog élni vele, csak Arty!
Ezért is áldjuk a szentszoni nevét, a lovak miatt is, meg a lemezes játékok miatt is!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75680 2024.01.28. 18:45

Botond írta:Így van!
Ahogy lovat is tarthat mindenki, csak hát szinte senki se tart, ugyanez várható lemezolvasó fronton is, mindenkinek nyitott lesz a lehetőség, csak kb senki se fog élni vele, csak Arty!
Ezért is áldjuk a szentszoni nevét, a lovak miatt is, meg a lemezes játékok miatt is!
Hozzám éppen úton van egy Szopókember 2, a biznisz kapcsán beszélgettem pár szót az ismerős eladóval, megtudtam hogy alakult az élete, költözött, minden oké, jó fejek a szomszédai stb. És olcsóbban jutok hozzá a játékhoz mint bármilyen más formában lehetséges lenne jelenleg bolygón. (lopást nem számítom) Szóval nem olyan rossz dolog ez.
Avatar
deep

Hozzászólás #75681 2024.01.28. 20:32

Amíg a lemezes játék olcsóbb, mint a digitális (és jelenleg BŐVEN olcsóbb day 1 is) addig nincs miről beszélni. Ennek fordítva kellene lennie ahhoz, hogy a lemeznek esélye legyen kihalni.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75682 2024.01.28. 21:12

Lemez...LOL
A világ fosabbik felén a csorókat érdekli még ez a dolog, a nagyobbik felén meg vagy kihalt egy emberöltő óta nyom nélkül(pc), vagy sosem létezett(mobil), aztán köpnek rá a népek. A kihalás szélén egyensúlyozó dinoszaruruszok kapaszkodnak már csak bele, dehát a mi generációnik lassan átesik a lemezekkel a múzeumok küszöbén a kitömött tetemeink fogják mutogatni az utánunk jövő generációknak, mint a múlt egy értelmezhetetlen csillogó darabkáját :D
XBOX-on azért nem para ez, mert a világ csóri felén a csorók amúgy is kiszolgálják magukat ilyen argentín meg török kódokkal, PS-en még talán van értelme azoknak, akik feltélenül day1 akarják magukat szopatni az alfa állapotú félkész moslékokkal, amiket gyorsan be kell kanalazni, aztán átböfögni a szomszédnak. Úgy fogh kihalni ez a lemez dolog, mint a szar. A létezése is egy vicc abban a korban, amikor ilyen állapotú kódokat nyomtatnak rá. Az egész egy nevetséges újjlenyomat-pótlék már csak, semmi egyéb.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75683 2024.01.28. 21:28

DanielT írta:Hozzám éppen úton van egy Szopókember 2, a biznisz kapcsán beszélgettem pár szót az ismerős eladóval, megtudtam hogy alakult az élete, költözött, minden oké, jó fejek a szomszédai stb. És olcsóbban jutok hozzá a játékhoz mint bármilyen más formában lehetséges lenne jelenleg bolygón. (lopást nem számítom) Szóval nem olyan rossz dolog ez.
Én ezt egy szóval nem mondtam, hogy rossz, csak azt, hogy eljárt felette az idő. Lemezt azt speciel gyűlölöm, de ez az én egyéni preferánciám, ettől még felőlem más élvezze nyugodtan.
Switch esetén éppen az a pletyka, hogy a BW úgy lesz megoldva, hogy a digitális az fog futni a switch2n, de kártya slot nem lesz rajta, szóval a fizikai kiadások kuka. 70 cartridge mellett ezen mondjuk csak nevetni tudok, de hát ez van, nincs többet szükségük a pénzemre, akkor nem kapnak, az élet megy tovább.
De attól még látni kell a valós piaci folyamatokat, ahogy terjed a net, egyre olcsóbb a játék (keresetarányosan) globálisan, és xbox fronton meg terjed a playanywhere, amik mind-mind ellene dolgoznak ennek, és ez a fizikai kiadás ilyen múlt idéző passzió lesz egy szűk rétegnek, mint a lótartás. Akkor is, ha neked mindig lesz lovad, meg fizikai kiadásos játékod, akkor is kisebbség leszel, hiába van meg ezzel a 100% többséged a nappalidban, a 4 faladon túl kisebbségben leszel, és a cégek a többséget szolgálják ki.

Szóval a fizikai formátumnak leáldozott!

/szerk: Vagy amit Moby írt, ha abban a stílusban jobban emészthető ugyanez, amit én írtam. :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #75684 2024.01.28. 21:32

Pár év, és összes valah létezett fizikai adathordzó akkora flash lesz, mint ez a képernyő:
Kép
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75685 2024.01.28. 22:41

Moby írta:Pár év, és összes valah létezett fizikai adathordzó akkora flash lesz, mint ez a képernyő:
Kép
A gamingben biztosan, bar zeneben a vinyl a reneszanszat eli, a cd is most tor ujra felfele ;)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75686 2024.01.29. 08:10

Micsu írta:A gamingben biztosan, bar zeneben a vinyl a reneszanszat eli, a cd is most tor ujra felfele ;)
Ez a zenés vinyl elég vicces téma, amikor manapság minden bitekből születik, az énekes hangját is beleértve. Tehát abszolút semmilyen -vélt, vagy valós jobb hangzás- miatt létjogosultsága nincs, a hipszter faszkodáson kívül.
Avatar
arty

Hozzászólás #75687 2024.01.29. 12:55

Micsu írta:A gamingben biztosan, bar zeneben a vinyl a reneszanszat eli, a cd is most tor ujra felfele ;)
a vinyl lejátszód NEM az MS tartja túszként, amin aszerint játszol vinylt, hogy ő akarja-e hogy lejátszhasd azt a vinyl-t..... :) emiatt ez sajnos rossz példa. a lemezezésben SEM az ms, sem pedig a fogyasztók nagy többsége "nem érdekelt" (potnosabban nem fogja fel, miért is lenne ő érdekelt, hogy kontroll alatt tarthassa valamennyire az MS-t... neki elég a rövidtávú kényelem és PONT)
Avatar
arty

Hozzászólás #75688 2024.01.29. 12:58

Botond írta:Lepörgött a Kane and Lynch 2, coopban, xboxon.
Nekem is tetszett, pláne mert egy pillanatára emlékeztem csupán (összevagdalt test) és kb semmi másra. Tökéletes hossza nagyon passzolt a szombatomba, így legalább volt értelme a hétvégémnek :D

funfact: DT egykori lemeze egyébként nálam várja, hogy porrá váljon és elfújja a szél... ezúton is köszönöm neki nagylelkű adományát :)

Botond írta:Playanywhere az egy létező dolog lett, hogy megveszed a játékot és te döntöd el milyen HW-t teszel alá, pc-t vagy xboxot. De ez csak a digitálisan vásárolt játékoknál igaz, a lemezesnél nem.
És akkor felmerül a kérdés, hogy mennyi ember van aki direkt fizet azért, hogy ne fusson a játéka a másik HW-én, amikor ugyanannyi pénzért futna mindkét fajta HW-én?! Annyi, amennyi xbox játék lemez lenni szokott a játék sw boltok polcain, amiről a képeket be szoktad szúrni.

A fizikai kiadás egy környezetszennyező vmi, ami felett eljárt az idő. Értem, hogy ennek meg van kultusza, mert lovat is tartanak még sokan, csak 200 éve a ló közlekedési eszköz volt, ma meg hobbi, a fizikai kiadás is 10 éve még tényező volt, ma meg ilyen múltidéző hobbi, mint a lótartás.

A lemezek kora leáldozott.
Vagy megfordítva: mennyi ember használja ki a playanywheret? mennyien veszik így a játékaikat, hogy élhessenek ezzel - az egyébként tényleg jó - ajánlattal? kb mint a lemezezők.... hasonló lehet a csorda mérete :P :D

A datacenter persze vízpárából csinál vízpárát, emiatt nem okoz bajt. Ráadásul míg a lemezem egyszeri CO2 kibocsátó 50 év alatt, addig a digitszarod 7*24 50 éven át.
Míg a lónak nincs ma gyakorlati haszna, a lemezt ma pont ugyanugy kölcsön tudom adni, mint 40 éve, hozzáférek olyan játékhoz, ami nem elérhető sehogy máshogy, megintcsak: mint 40 éve :D És nem az öltöny dönt arról, hogy játszhatok-e vele ma vagy sem. Milyen érzés digit csicskának lenni, aki azt játsza, amit az öltöny megenged neki?

Tényleg le. SAJNOS.
Avatar
arty

Hozzászólás #75689 2024.01.29. 13:08

deep írta:Amíg a lemezes játék olcsóbb, mint a digitális (és jelenleg BŐVEN olcsóbb day 1 is) addig nincs miről beszélni. Ennek fordítva kellene lennie ahhoz, hogy a lemeznek esélye legyen kihalni.
ööö.... te nem látod mennyi esze van az embereknek a buborékodon kívül? ;) ha a félmajmok* racionálisan működnének és nem csak pillanatnyi hasznukat néznék, TALÁN megállná a helyét az érvelésed.

A lemez kihal, mert a 23 ezres (lemezes) tekkenből lényegesen kevesebb fogy, mint a 30 ezresből (digi).
Utóbbi arcba van tolva és egy kattintás plusz a sony is SOKKAL többet keres rajta. Win-win, világ üzlete! :(

*további rossz hír, hogy NEM csak a félmajmok. értelmes emberek is simán hátat fordítanak a saját érdekeiknek, mert nem érdeklő őkeg az egész annyira :) és érteni értem is, amikor valakit nem érdekel, hogy hozzáférhető-e ma egy ps3 digitonly cím, amit 10 éve levettek a store-ból vagy hogy sokéves játékok digitonly fix 25 ezerért kínálják magukat, akció nélkül... csak örülni nem tudok neki, őszintén.
Avatar
arty

Hozzászólás #75690 2024.01.29. 13:13

Moby írta:Pár év, és összes valah létezett fizikai adathordzó akkora flash lesz, mint ez a képernyő:
xopy.jpg
SOKKAL nagyobb! ;) amigája viszonylag keveseknek volt :P
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75691 2024.01.29. 13:57

DanielT írta:Ez a zenés vinyl elég vicces téma, amikor manapság minden bitekből születik, az énekes hangját is beleértve. Tehát abszolút semmilyen -vélt, vagy valós jobb hangzás- miatt létjogosultsága nincs, a hipszter faszkodáson kívül.
Djként annyi hogy tudsz érintkezni a zenével, a szó szoros értelmében :)
A többi része meg a feeling Dt mivel nem robotok vagyunk ;) Bár ezt csak zeneszerető emberek érthetik.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75692 2024.01.29. 16:18

arty írta:mert nem érdeklő őkeg az egész annyira :) és érteni értem is, amikor valakit nem érdekel, hogy hozzáférhető-e ma egy ps3 digitonly cím, amit 10 éve levettek a store-ból vagy hogy sokéves játékok digitonly fix 25 ezerért kínálják magukat, akció nélkül... csak örülni nem tudok neki, őszintén.
Mert amúgy van ma olyan, amit olyan hú de nagyon meg kellene őrizni? Ami helyébe nem lép kettő másik két percen belül? Valami maradandó alkotás? LOL Lassan AI írja ezeket a tucatszarokat, amit videójátéknak nevezenek. Nincs ebben érték meg tartalom, csak pénz. Azt meg megtermeli így is. Digitális mekis hamburger.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75693 2024.01.29. 20:16

Új Blizzard igazgató:

1200x675.jpg
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75694 2024.01.29. 21:58

DanielT írta:Új Blizzard igazgató:

1200x675.jpg

Legalább a képernyőn jól mutat majd.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75695 2024.01.29. 22:05

donatus13 írta:Legalább a képernyőn jól mutat majd.
Egészen biztos, hogy szakmailag sem volt alkalmasabb egy néger/latina/félvér nőnél a pozícióra. A zséming a génjeiben van, innen látom. :eljen:
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75696 2024.01.29. 22:17

DanielT írta:Egészen biztos, hogy szakmailag sem volt alkalmasabb egy néger/latina/félvér nőnél a pozícióra. A zséming a génjeiben van, innen látom. :eljen:

Tényleg érdekesek ezek a döntések, vagy ennyire nem számít, hogy ki ül ott, vagy teljesen leszarják, hogy mi lesz a céggel. Annak idején a saját munkámban is tapasztaltam ilyet, hogy nem kaphattunk új kollégát 1 évig mivel ki volt adva, hogy csak nőt vehetünk fel mert a csapatban akkor csak férfiak voltak. Nos 1 év alatt sem akadt megfelelő jelölt, így már engedélyezték egy újabb férfi felvételét aki a szakmai elvárásoknak megfelelt. Természetesen a mi esetünkben nem az volt a gond, hogy nő kellett hanem szűk szegmensben járatos c++ fejlesztőt kerestünk, hát nem is találtunk.

De tényleg csak arra tudok gondolni, hogy nem számít ki ül ott csak az aktuális trendnek kell megfelelni.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75697 2024.01.30. 07:43

Boldog Szürkeróka napot mindenkinek!
Avatar
arty

Hozzászólás #75698 2024.01.30. 10:05

DanielT írta:Egészen biztos, hogy szakmailag sem volt alkalmasabb egy néger/latina/félvér nőnél a pozícióra. A zséming a génjeiben van, innen látom. :eljen:
szerintem is száz százalék, hogy legalább egy tucat fehér férfi volt nála alkalmasabb! MINDIG VAN 12 ezekből minden cégnél, de pechjükre, mindig egy négert-latinót választanak, mer ... MERT! TUDJUKMÉRT!
Avatar
arty

Hozzászólás #75699 2024.01.30. 10:12

Moby írta:Mert amúgy van ma olyan, amit olyan hú de nagyon meg kellene őrizni? Ami helyébe nem lép kettő másik két percen belül? Valami maradandó alkotás? LOL Lassan AI írja ezeket a tucatszarokat, amit videójátéknak nevezenek. Nincs ebben érték meg tartalom, csak pénz. Azt meg megtermeli így is. Digitális mekis hamburger.
ami másnak tucatszar, nekem kincs ;)

legalább elvben elfogadhatjuk, hogy a nagyobb választék mindenképpen jobb, mint a kisebb választék.... digitálisan MINDIG az utóbbi fog dominálni, mert a nagy cégek kretének és/vagy gecik, nekik ez tényleg csak és kizárólag a pénzről szól.
persze nem is várom el, hogy közel nulla dollárért cserébe éveken át megújítgassanak egy ferrari licenszt pl, csak hogy árulni lehessen egy játékot, de ez azt is jelenti, hogy a DIGITDISZTRIB egy fogyasztóellenes, moslék modell. PONT.
Avatar
arty

Hozzászólás #75700 2024.01.30. 10:16

donatus13 írta:Tényleg érdekesek ezek a döntések, vagy ennyire nem számít, hogy ki ül ott, vagy teljesen leszarják, hogy mi lesz a céggel. Annak idején a saját munkámban is tapasztaltam ilyet, hogy nem kaphattunk új kollégát 1 évig mivel ki volt adva, hogy csak nőt vehetünk fel mert a csapatban akkor csak férfiak voltak. Nos 1 év alatt sem akadt megfelelő jelölt, így már engedélyezték egy újabb férfi felvételét aki a szakmai elvárásoknak megfelelt. Természetesen a mi esetünkben nem az volt a gond, hogy nő kellett hanem szűk szegmensben járatos c++ fejlesztőt kerestünk, hát nem is találtunk.

De tényleg csak arra tudok gondolni, hogy nem számít ki ül ott csak az aktuális trendnek kell megfelelni.
Elhanyagolható mértékben biztos, hogy vannak kvótaalapon alkalmazott emberek. Viszont az ellentéte is legalább ennyire igaz: előítéletből nem veszed fel a csajt c++ programozónak, mert TUTI nem ért hozzá, HÁT NŐ ! (vagy cigány, vagy néger vagy mittudoménéppmi, állása és országa válogatja :D )
Avatar
Botond

Hozzászólás #75701 2024.01.30. 10:21

arty írta:ami másnak tucatszar, nekem kincs ;)

legalább elvben elfogadhatjuk, hogy a nagyobb választék mindenképpen jobb, mint a kisebb választék.... digitálisan MINDIG az utóbbi fog dominálni, mert a nagy cégek kretének és/vagy gecik, nekik ez tényleg csak és kizárólag a pénzről szól.
persze nem is várom el, hogy közel nulla dollárért cserébe éveken át megújítgassanak egy ferrari licenszt pl, csak hogy árulni lehessen egy játékot, de ez azt is jelenti, hogy a DIGITDISZTRIB egy fogyasztóellenes, moslék modell. PONT.
Jajj, hagyjad már magad! Adod itt a tudatos vásárlót, aztán a ps appban nyomogatod a buy gombot minden szarra ami akciós, pedig az csúnya digitális vásárlás, akkor is ha amúgy benne a cucc a ganéban, vagy fele annyiba kerül xboxra, vagy amúgy xox patches xboxon, ps-en meg nem.
Szóval értem a mindent is, de ez a klasszikus vizet prédikál bort iszik sztori a részedről is, és emiatt veszik ki a lemez, mert mindenki pont ugyanúgy leszarja a szabadságharcosdit, mint te, már annyi energiát se fektetnek ebbe, hogy megnézzék a másik honlapot ott mennyi, ha az app feldobja a notificationt, akkor buy osztkész.
Tudod ki a faszom megy el boltba vagy a futár elé a földszintre vagy a kert kapuhoz, ha az appon egy gombnyomás?! Még te se!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75702 2024.01.30. 11:14

arty írta:szerintem is száz százalék, hogy legalább egy tucat fehér férfi volt nála alkalmasabb! MINDIG VAN 12 ezekből minden cégnél, de pechjükre, mindig egy négert-latinót választanak, mer ... MERT! TUDJUKMÉRT!
Mondd azt, hogy egy Microsoft féle woke balfasz trendkövető nyomorék cégnél nem volt ÓRIÁSI, hogy sőt döntő szerepe, hogy ez egy kisebbségi nő. Mondd azt és el fogom hinni azonnal.
Avatar
arty

Hozzászólás #75703 2024.01.30. 17:37

DanielT írta:Mondd azt, hogy egy Microsoft féle woke balfasz trendkövető nyomorék cégnél nem volt ÓRIÁSI, hogy sőt döntő szerepe, hogy ez egy kisebbségi nő. Mondd azt és el fogom hinni azonnal.
MS/USA, szal biztos van ilyesmire is precedens, de sokkal valószínűbb, hogy minimum annyira alkalmas és rátermett, mint a többi opció a környéken és konkrét esetben ezt innen nem tudod eldönteni :P egy ilyen kinevezéssel a felette levők viszik vásárra a bőrüket. egyszerűen nincs okom mást hinni, a WOKEozás embertelenül fel van nagyítva, ha ezerből egy esetben van is alapja, máris mindenbe mindenki belelátja... volt már többször csaj főnököm, egy kivétellel mindig szuper volt. férfitöbbségű melóhelyeken a nők eleve megfelelési kényszert éreznek és emiatt nagyon sokszor jobban is teljesítenek az átlagférfinál, nekem legalábbis it-ben ez a tapasztalatom.

ez meg itt géming. szal dettó.
Avatar
arty

Hozzászólás #75704 2024.01.30. 17:44

Botond írta:Jajj, hagyjad már magad! Adod itt a tudatos vásárlót, aztán a ps appban nyomogatod a buy gombot minden szarra ami akciós, pedig az csúnya digitális vásárlás, akkor is ha amúgy benne a cucc a ganéban, vagy fele annyiba kerül xboxra, vagy amúgy xox patches xboxon, ps-en meg nem.
Szóval értem a mindent is, de ez a klasszikus vizet prédikál bort iszik sztori a részedről is, és emiatt veszik ki a lemez, mert mindenki pont ugyanúgy leszarja a szabadságharcosdit, mint te, már annyi energiát se fektetnek ebbe, hogy megnézzék a másik honlapot ott mennyi, ha az app feldobja a notificationt, akkor buy osztkész.
Tudod ki a faszom megy el boltba vagy a futár elé a földszintre vagy a kert kapuhoz, ha az appon egy gombnyomás?! Még te se!
Ez nem tudatos vásárlás kérdése, inkább csak belátási képesség :P azér' mer habzsolom a filléres fosokat is psn-en, még meg tudom ítélni, hogy mi szolgálja a jövőt és támogatom, ahogy tudom. Veszem a fizikaikat is számolatlanul, de nem jelenik meg minden és/vagy nem elérhető és/vagy brutálisan drága (miattatok! köszbazmeg!!!! :( ). Szumma: ha mindenki tenne ennyit, mint én, sose halna ki a lemez :P De az általad elkurt rendszert ne velem tartasd fenn plz :mf2:

Bolt útbaesik, a kertkapu sem megoldhatatlan táv, fizikai fájdalom, hogy tényleg ezekkel takarózol :( Mért nem azzal jösz, hogy nehezebb volt a LEMEZES ps5öt bevinni a kertkaputól, az már inkább tűnik reális extra effortnak!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75705 2024.01.30. 18:28

Isten éltesse, Grexfoxot! :taps:
Castle82

Hozzászólás #75706 2024.01.30. 18:30

arty írta:MS/USA, szal biztos van ilyesmire is precedens, de sokkal valószínűbb, hogy minimum annyira alkalmas és rátermett, mint a többi opció a környéken és konkrét esetben ezt innen nem tudod eldönteni :P egy ilyen kinevezéssel a felette levők viszik vásárra a bőrüket. egyszerűen nincs okom mást hinni, a WOKEozás embertelenül fel van nagyítva, ha ezerből egy esetben van is alapja, máris mindenbe mindenki belelátja... volt már többször csaj főnököm, egy kivétellel mindig szuper volt. férfitöbbségű melóhelyeken a nők eleve megfelelési kényszert éreznek és emiatt nagyon sokszor jobban is teljesítenek az átlagférfinál, nekem legalábbis it-ben ez a tapasztalatom.

ez meg itt géming. szal dettó.


Annyira embertelenül fel van nagyitva hogy az érkező nagyvásznas Star Wars folytatásnak az élére is mit állitottak? Egy kibaszott pakisztáni ultrafeminista aktivistát akinek az életmüve kimerül az ultraszenny feminista propaganda dokumentumfilmeknél animációs filmnél és minisorozatnál. Nyilván kompetens és jó Star Wars filmet fog csinálni és kiváló választás egy nagymozis SW film élére, és nem pusztán faji és nemi hovatartozás plusz az életútja miatt esett rá a választás..... :taps:
A felettük lévők viszik vásárra a bőrüket...te valami álomvilágban élsz? :D Senki még csak le se szarja főleg nem a felettük lévő...

"sokkal valószínűbb, hogy minimum annyira alkalmas és rátermett,"

Igen azt láttuk az elmúlt időszakban...Lásd például Marvels ami ordas bukás lett csak pár kritikus próbálta felszopogatni de még azoknak sem sikerült holott egy szintén húúúúdekompetens fekete rendezőnő lett az élére rakva...
Baszottul nincs felnagyitva csak ki kéne nyitni kicsit a szemed. Elég ránézni a netflix munkásságára az elmúlt években, majd kicsit tovább tekinteni....
Avatar
neoreg

Hozzászólás #75707 2024.02.01. 06:54

Na remek, a Death Stranding 2 is csomagfutár szimulátor lesz :zavart2:

Pedig a sztori miatt muszáj leszek játszani és gyűlölni fogom minden percét, mint az 1 esetében.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #75708 2024.02.01. 07:57

neoreg írta:Na remek, a Death Stranding 2 is csomagfutár szimulátor lesz :zavart2:

Pedig a sztori miatt muszáj leszek játszani és gyűlölni fogom minden percét, mint az 1 esetében.

Azért ez nem olyan meglepô. :)
Eleinte én sem értettem mi a jó a gameplay-ben, de pár óra után megszerettem, aztan le se tudtam vele állni. Én örülök, ha marad a core gameplay. :eljen:
De 25 még baromi messze van :(
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75709 2024.02.01. 09:00

arty írta:MS/USA, szal biztos van ilyesmire is precedens, de sokkal valószínűbb, hogy minimum annyira alkalmas és rátermett, mint a többi opció a környéken és konkrét esetben ezt innen nem tudod eldönteni :P egy ilyen kinevezéssel a felette levők viszik vásárra a bőrüket. egyszerűen nincs okom mást hinni, a WOKEozás embertelenül fel van nagyítva, ha ezerből egy esetben van is alapja, máris mindenbe mindenki belelátja... volt már többször csaj főnököm, egy kivétellel mindig szuper volt. férfitöbbségű melóhelyeken a nők eleve megfelelési kényszert éreznek és emiatt nagyon sokszor jobban is teljesítenek az átlagférfinál, nekem legalábbis it-ben ez a tapasztalatom.

ez meg itt géming. szal dettó.
Én itteni látatlanban okoskodás helyett megnéztem az önéletrajzát, és az bizony nem győzött meg. De legalább játéktémában lenyilatkozta, hogy szokott Diablo 4-rt játszani, ami pont a legújabb játék ott, ahova áttették. ŐSGAMER! Az más kérdés, hogy ha fehér férfi öltönyöst tennének oda, valószínűleg valami hasonlóan ígéretest választanak, ebből a szempontból vállvonogatós a téma.

Az erőltetett trend meg nyilvánvalóan létezik, most ez az aktuális hóbort, régen más volt, bár azért voltak legendák, Linda Currie, Roberta Williams, Jane Jensen, Lori Cole, Christy Marx. (Brenda Brathwaite/Romerót nem említem, mert ő a tagadhatatlan szerepét felfújja, mint a férje az arcát.) Persze a rocksztárstátusz keveseknek jutott ki általában a fejlesztők közül, aki nem id-s, Richard Garriott vagy Chris Roberts volt. Az említettek egy része meg családtag is volt, Linda Currie pl. a cégvezér Robert Sirotek lánya, később Ian Currie felesége, Roberta Williams a Sierra-alapító Ken Williams felesége, Lori Cole meg eleve a férjével együtt fejlesztett mindig is. Amy Hennig és Corinne Yu is bizonyított a saját területén (az utóbbi az atomfizikáén is). Az jó, ha több nő férhet oda, az rossz, ha több bármilyen nemű, aki mögött nincs (és nem is lesz) teljesítmény.

Nekem is voltak női főnökeim, jó és rossz is, ahogy férfiból is. Igazság szerint férfi is volt empatikus, és nő is volt már-már szociopata természetű, így ilyen szempontból nehéz különbséget tennem, de férfiként férfiakkal könnyebb szót érteni, nőknek gyakran kellett (volna) máshogy csomagolni. Szóval személy szerint az egyént nézném, de az eddigi tapasztalataim alapján, ha csak a nemét tudnám, férfi főnököt választanék. Más szempontból területfüggő, sok férfit szívesen lecserélni nőre (a politikában is), de nem a nem miatt, hanem a konkrét személyek képességei miatt. Megf hát van, amikor valójában taktikusabb a férfit vagy nőt nem szerint is választani, mert része a csomagnak. Én ezt személyesen is látom a döntésekben, az erre való incentívák pedig köz- és beismertek, így nehéz marginális jelenségként kezelni. A valóságtagadás persze mindig segít.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75710 2024.02.01. 09:11

Zóanagyvarázsló írta:....

Az erőltetett trend meg nyilvánvalóan létezik, most ez az aktuális hóbort, régen más volt, bár azért voltak legendák, Linda Currie, Roberta Williams, Jane Jensen, Lori Cole, Christy Marx. (Brenda Brathwaite/Romerót nem említem, mert ő a tagadhatatlan szerepét felfújja, mint a férje az arcát.) Persze a rocksztárstátusz keveseknek jutott ki általában a fejlesztők közül, aki nem id-s, Richard Garriott vagy Chris Roberts volt. Az említettek egy része meg családtag is volt, Linda Currie pl. a cégvezér Robert Sirotek lánya, később Ian Currie felesége, Roberta Williams a Sierra-alapító Ken Williams felesége, Lori Cole meg eleve a férjével együtt fejlesztett mindig is. Amy Hennig és Corinne Yu is bizonyított a saját területén (az utóbbi az atomfizikáén is). Az jó, ha több nő férhet oda, az rossz, ha több bármilyen nemű, aki mögött nincs (és nem is lesz) teljesítmény.

....
Nekem az a problémám, hogy alapvetően a nap végén, a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció, és a fagyási sérülés ellen nem úgy lehet hatékonyan küzdeni, hogy égési sérüléseket szerez az ember. A pozitív diszkrimináció ugyanolyan kontroproduktív, mint a sima diszkrimináció, mert mindkét esetben nem a legalkalmasabb ember kerül oda, ahova kellene.

Amúgy feleség is részt vesz a fejlesztésben és ennek kapcsán legalább annyira ismert és kompetens, mint a férj, az a Gothic-Elex játékoknál is fennáll a fenti listán túl, mert Becken úr is frau Beckennel együtt nyomja/nyomta az ipart.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75711 2024.02.01. 09:22

Botond írta:Nekem az a problémám, hogy alapvetően a nap végén, a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció, és a fagyási sérülés ellen nem úgy lehet hatékonyan küzdeni, hogy égési sérüléseket szerez az ember. A pozitív diszkrimináció ugyanolyan kontroproduktív, mint a sima diszkrimináció, mert mindkét esetben nem a legalkalmasabb ember kerül oda, ahova kellene.

Amúgy feleség is részt vesz a fejlesztésben és ennek kapcsán legalább annyira ismert és kompetens, mint a férj, az a Gothic-Elex játékoknál is fennáll a fenti listán túl, mert Becken úr is frau Beckennel együtt nyomja/nyomta az ipart.
Bevallom, Gothic-rajongóként sem tudom, kik azok a Beckenék, akiket említettem, őket sokat emlegette, interjúzta a "szaksajtó", osztogatták nekik gálákon a díjakat, emlegetik őket a játékosok, játékokba kerültek róluk mintázott karakterek, egyáltalán egybeforrtak a játékaikkak (a Hennig és Yu ebből a szempontból lefelé lóg ki, Marx meg kevésbé ismert, ahogy a kisebb számú játékai is, de azok egyértelműen hozzá kötődnek). Roberta Williams még játékdobozon is szerepelt meztelenül (jacuzziban ült, szóval nem volt 18+-os, persze lehet azt mondani, hogy tárgyiasítva van, de hát ő ott főnök volt, látszik, hogy másik kor terméke).

Kép

Lehetőségteremtésre szükség van, az meg legalábbis lágyabb pozitív diszkrimináció nélkül nehezen megy, ennél viszont jelenleg sokkal hangsúlyosabbak a kvóták.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75712 2024.02.01. 09:53

Zóanagyvarázsló írta:Bevallom, Gothic-rajongóként sem tudom, kik azok a Beckenék, akiket említettem, őket sokat emlegette, interjúzta a "szaksajtó", osztogatták nekik gálákon a díjakat, emlegetik őket a játékosok, játékokba kerültek róluk mintázott karakterek, egyáltalán egybeforrtak a játékaikkak (a Hennig és Yu ebből a szempontból lefelé lóg ki, Marx meg kevésbé ismert, ahogy a kisebb számú játékai is, de azok egyértelműen hozzá kötődnek). Roberta Williams még játékdobozon is szerepelt meztelenül (jacuzziban ült, szóval nem volt 18+-os, persze lehet azt mondani, hogy tárgyiasítva van, de hát ő ott főnök volt, látszik, hogy másik kor terméke).

[img]https://

Lehetőségteremtésre szükség van, az meg legalábbis lágyabb pozitív diszkrimináció nélkül nehezen megy, ennél viszont jelenleg sokkal hangsúlyosabbak a kvóták.
Ők, alapvetően német tartalmakat gyártanak a youtubera, így aztán nem nagyon kapta fel őket az amcsi és magyar sajtó, stb, de ők a gothic, risen, elex:
phpBB [media]

PB is azért került az embracer halállistájára, mert herr Beckenen próbáltak erőszakot tenni, hogy gothic 1 remake meg (valós) gothic4 legyen a csapásirány, ne az elex3, és novemberben Becken úr aszondta, hogy lófaszt, és kilépett. Ezután a cég kvázi működésképtelen lett, szóval ha már úgyis bedől, akkor halállistára vele.

/szerk: a civil nevük amúgy Pankratz, nem Becken :)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75713 2024.02.01. 10:22

Botond írta:Ők, alapvetően német tartalmakat gyártanak a youtubera, így aztán nem nagyon kapta fel őket az amcsi és magyar sajtó, stb, de ők a gothic, risen, elex:
panratzék.avi

PB is azért került az embracer halállistájára, mert herr Beckenen próbáltak erőszakot tenni, hogy gothic 1 remake meg (valós) gothic4 legyen a csapásirány, ne az elex3, és novemberben Becken úr aszondta, hogy lófaszt, és kilépett. Ezután a cég kvázi működésképtelen lett, szóval ha már úgyis bedől, akkor halállistára vele.

/szerk: a civil nevük amúgy Pankratz, nem Becken :)
Ja, hozzám úgy jutott el, hogy maga a PB is megosztott (sokan vissza akartak térni a Gothichoz), és Pankratz erőltette az Elexet, mert az már sajátja, a Gothic meg Hogéhez kötődik. Jelenleg a közönség és a csapat egy része éppen őt tartja a PB egóból való kisiklatójának. Mindenesetre ő pont nem a Gothic.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75714 2024.02.01. 10:29

DanielT írta:Mondd azt, hogy egy Microsoft féle woke balfasz trendkövető nyomorék cégnél nem volt ÓRIÁSI, hogy sőt döntő szerepe, hogy ez egy kisebbségi nő. Mondd azt és el fogom hinni azonnal.
Tottálisan biztos vagyok benne, hogy van egy céges irányelv az MS(nél is), hogy több jelölt esetén a bármilyen más szempontokhoz képest súlyozottan kell a rasszt és nemet figyelembe venni. És itt most nem ez a kérdés, hogy mennyire ért hozzá, hanem az, hogy szakmai alapon lett volna-e sokkal alkalmasabb a feladatra. A választ sejtjük.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75715 2024.02.01. 11:33

Botond írta:Nekem az a problémám, hogy alapvetően a nap végén, a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció, és a fagyási sérülés ellen nem úgy lehet hatékonyan küzdeni, hogy égési sérüléseket szerez az ember.
Ez kurvajó, lopom! :taps:
Avatar
Moby

Hozzászólás #75716 2024.02.01. 12:22

Végigtekertem ezt a state of playt.
Én őszintén sajnáom a mai gémereket.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75717 2024.02.01. 13:22

Moby írta:Végigtekertem ezt a state of playt.
Én őszintén sajnáom a mai gémereket.
Miért, a mai gamerek ugyanazt nyomják mint amit mi 10-20 akár 30 éve... Csak most UE5 enginnel, lásd Until Dawn, vagy Silent Hill 2... :idiota:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75718 2024.02.01. 14:20

Nem pörög A Short Message credits (Ez a tegnap bejelentett és megjelent Silent Hill 2 "spinoff, techdemó, akármi".

Szerintem már nagyon a végén lehettem, de annyira idegesítő undorító trágya a "gameplay" akció része, hogy 3x végigcsináltam, negyedszer már elég volt és ragequitdel.

Arra mondjuk jó volt, hogy emlékeztessen rá, mennyire nem kell majd az SH2-vel foglalkoznom, ahogy az összes többi ilyen "mindfuck" bullshit szarsággal sem. Gyűlölöm, amikor változik a pálya ajtónként, loopol, vagy hasonló mechanika van.

Senkinek sem ajánlom, hogy az idejét vesztegesse vele.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75719 2024.02.01. 18:06

DanielT írta:Miért, a mai gamerek ugyanazt nyomják mint amit mi 10-20 akár 30 éve... Csak most UE5 enginnel, lásd Until Dawn, vagy Silent Hill 2... :idiota:
Jó, hát a DS2 még engem is érdekel (ilyen youtube szinten legalábbis), csak azt nem értem, hogy a PS6 generáció két játékából miért kell már most az egyiket elspoilerelni :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75720 2024.02.02. 21:08

Lepörgött a Halo 1 CE. PC-n, coopban, másodszor.

Elsőre Zóval lőttük végig, heroicon, szintén PC-n, akkoriban még egérbillel, erősen küzdve a stílussal meg mindennel, közel 20 éves fps nélküliség után, ha jól emlékszem játékként egy középszar semminek gondoltam, de mint coop élmény rendben volt. Na súlyos tapasztalatokkal felvértezve, legendaryn, kontrollerrel sokkal jobban kiadta, sztorira is jobban tudtam figyelni, úgyhogy az összkép sokkal kellemesebb volt.
Azért halo 1et soha többet per tíz.
Avatar
neoreg

Hozzászólás #75721 2024.02.03. 09:27

Konzolos számokról nem tudok nyilatkozni, de SteamCharts szerint 13000 játékost sem érdekelt a Suicide Squad a rajt után. Egy live service játékhoz ez édeskevés hosszútávra. Rohadjon meg a Warner, amiért erre kényszerítette a Rocksteady-t ahelyett, hogy valami értelmes single player játékon dolgoztak volna. Ezek után gondolom be lesznek darálva.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75722 2024.02.03. 11:21

neoreg írta:Konzolos számokról nem tudok nyilatkozni, de SteamCharts szerint 13000 játékost sem érdekelt a Suicide Squad a rajt után. Egy live service játékhoz ez édeskevés hosszútávra. Rohadjon meg a Warner, amiért erre kényszerítette a Rocksteady-t ahelyett, hogy valami értelmes single player játékon dolgoztak volna. Ezek után gondolom be lesznek darálva.
Alap, hogy iszonyatos bukás, de engem még ezek a kezdeti számok is megleptek, hogy ennyire MAGAS. Az elmúlt 2 évben kb csak gyalázta mindenki ezt a hulladékot, ennek ellenére a 100 dollláros early accessre is repültek a népek. :wilting: :wilting: :wilting:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75723 2024.02.03. 11:40

Falon a 77 colos s95c. Egynek jó lesz ez is.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75724 2024.02.03. 13:32

neoreg írta:Konzolos számokról nem tudok nyilatkozni, de SteamCharts szerint 13000 játékost sem érdekelt a Suicide Squad a rajt után. Egy live service játékhoz ez édeskevés hosszútávra. Rohadjon meg a Warner, amiért erre kényszerítette a Rocksteady-t ahelyett, hogy valami értelmes single player játékon dolgoztak volna. Ezek után gondolom be lesznek darálva.
Sokan elmentek már onnan, a korábbi Rocksteady már nem létezik, de vannak, akik csináltak új csapatot.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75725 2024.02.03. 18:09

Botond írta:Falon a 77 colos s95c. Egynek jó lesz ez is.
Na és fogadjunk egyben maradt! :idiota: :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75726 2024.02.03. 18:44

DanielT írta:Na és fogadjunk egyben maradt! :idiota: :eljen:
Amúgy pont mondtam Zónak meg Artynak, hogy valid volt a félelmem. Arcra borítottuk, ami a hátára kell azt rácsavartuk, és amikor emeltük volna a négy sarkánál, akkor az első hajszállal éppen hogy elemeltük a szőnyegről, már érezni lehetett, hogy a közepe lent marad, be fog törni a saját súlya alatt.
Nyilván nem volt nagy csízió beljebb fogni 20-25 centivel a sarkától az élein, és akkor már megbírta magát, de utána még leizzadós volt a felakasztás rész, mert ilyen fesztávból már alig láttunk vmit, úgy kellett becentizni az akasztót a helyére.

Úgyhogy nem volt simaliba, de azért megoldottuk. Nem javaslom ilyen szempontból, mert pont annyira kurvaszar a szerelése, mint amennyire elsőre sejtettem.
Ugyanakkor poén ez a onebox dolog, vagy minek hívja a samsung, hogy a panel, tényleg csak egy panel, az elektronika egy doboz, ami egy széles kábellel van rákötve, így ha beszarik mondjuk az alaplap vagy akármi, akkor csak a dobozt kell hozni-vinni, a panellal nem kell baszakodni. Plusz nyilván a képe dobozból kivéve is zseniális, de majd holnap kalibrálok is rajta.
Avatar
arty

Hozzászólás #75727 2024.02.04. 12:20

Castle82 írta:Annyira embertelenül fel van nagyitva hogy az érkező nagyvásznas Star Wars folytatásnak az élére is mit állitottak? Egy kibaszott pakisztáni ultrafeminista aktivistát akinek az életmüve kimerül az ultraszenny feminista propaganda dokumentumfilmeknél animációs filmnél és minisorozatnál. Nyilván kompetens és jó Star Wars filmet fog csinálni és kiváló választás egy nagymozis SW film élére, és nem pusztán faji és nemi hovatartozás plusz az életútja miatt esett rá a választás..... :taps:
A felettük lévők viszik vásárra a bőrüket...te valami álomvilágban élsz? :D Senki még csak le se szarja főleg nem a felettük lévő...

"sokkal valószínűbb, hogy minimum annyira alkalmas és rátermett,"

Igen azt láttuk az elmúlt időszakban...Lásd például Marvels ami ordas bukás lett csak pár kritikus próbálta felszopogatni de még azoknak sem sikerült holott egy szintén húúúúdekompetens fekete rendezőnő lett az élére rakva...
Baszottul nincs felnagyitva csak ki kéne nyitni kicsit a szemed. Elég ránézni a netflix munkásságára az elmúlt években, majd kicsit tovább tekinteni....
szerencsére az előző 6 nagy sw film az perfekt volt, soha jobbat, soha mást :D abszolut átérzem a félelmed, hogy 9 PERFEKT fővonalas SW után nehogy most majd PONT a TIZEDIKET bassza el egy paki :D :D

Sajnos szuperhőséknél is igazad van, ott is minden marvelfilm gecccccijó, kivéve a marvels, amit egy néger rendezett. Nagyon megggyőző érvek, miszerint mamár minden WOKE valóban és szó nincs WOKE-hisztiről.
Avatar
arty

Hozzászólás #75728 2024.02.04. 12:28

Botond írta:Nekem az a problémám, hogy alapvetően a nap végén, a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció, és a fagyási sérülés ellen nem úgy lehet hatékonyan küzdeni, hogy égési sérüléseket szerez az ember. A pozitív diszkrimináció ugyanolyan kontroproduktív, mint a sima diszkrimináció, mert mindkét esetben nem a legalkalmasabb ember kerül oda, ahova kellene.

Amúgy feleség is részt vesz a fejlesztésben és ennek kapcsán legalább annyira ismert és kompetens, mint a férj, az a Gothic-Elex játékoknál is fennáll a fenti listán túl, mert Becken úr is frau Beckennel együtt nyomja/nyomta az ipart.
Ha kitáblátod, hogy vigyázat a fagyás veszélyes, akkor talán nem érdemes reklamálni, hogy az égésveszélyt bezzeg miért nem és addigis leszereltetni a fagyásveszély táblát is. Nyilván a szarok között a pozitiv diszkrimináció csak az egyik opcio, ha majd lesz jobb, biztosan azt is elkezdjük használni.

Ha valaki bebukik egy kvótás helyet, kárpótolja magát a többi ezer másikkal, ahol a beidegzőések miatt őt veszik fel, mert fehér és/vagy mert férfi. Mert ezek ugye pár kvótás helytől még nem szűntek meg létezni....
Avatar
arty

Hozzászólás #75729 2024.02.04. 12:37

DanielT írta:Alap, hogy iszonyatos bukás, de engem még ezek a kezdeti számok is megleptek, hogy ennyire MAGAS. Az elmúlt 2 évben kb csak gyalázta mindenki ezt a hulladékot, ennek ellenére a 100 dollláros early accessre is repültek a népek. :wilting: :wilting: :wilting:
Oké, a sztori és a gémpléj talán nem 10/10, de a grafika/vizuális dizájn miért nem viszi el a hátán? :wilting:

suqad3465.jpg

:wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting:
Avatar
arty

Hozzászólás #75730 2024.02.04. 12:46

Zóanagyvarázsló írta:Én itteni látatlanban okoskodás helyett megnéztem az önéletrajzát, és az bizony nem győzött meg. De legalább játéktémában lenyilatkozta, hogy szokott Diablo 4-rt játszani, ami pont a legújabb játék ott, ahova áttették. ŐSGAMER! Az más kérdés, hogy ha fehér férfi öltönyöst tennének oda, valószínűleg valami hasonlóan ígéretest választanak, ebből a szempontból vállvonogatós a téma.

Az erőltetett trend meg nyilvánvalóan létezik, most ez az aktuális hóbort, régen más volt, bár azért voltak legendák, Linda Currie, Roberta Williams, Jane Jensen, Lori Cole, Christy Marx. (Brenda Brathwaite/Romerót nem említem, mert ő a tagadhatatlan szerepét felfújja, mint a férje az arcát.) Persze a rocksztárstátusz keveseknek jutott ki általában a fejlesztők közül, aki nem id-s, Richard Garriott vagy Chris Roberts volt. Az említettek egy része meg családtag is volt, Linda Currie pl. a cégvezér Robert Sirotek lánya, később Ian Currie felesége, Roberta Williams a Sierra-alapító Ken Williams felesége, Lori Cole meg eleve a férjével együtt fejlesztett mindig is. Amy Hennig és Corinne Yu is bizonyított a saját területén (az utóbbi az atomfizikáén is). Az jó, ha több nő férhet oda, az rossz, ha több bármilyen nemű, aki mögött nincs (és nem is lesz) teljesítmény.

Nekem is voltak női főnökeim, jó és rossz is, ahogy férfiból is. Igazság szerint férfi is volt empatikus, és nő is volt már-már szociopata természetű, így ilyen szempontból nehéz különbséget tennem, de férfiként férfiakkal könnyebb szót érteni, nőknek gyakran kellett (volna) máshogy csomagolni. Szóval személy szerint az egyént nézném, de az eddigi tapasztalataim alapján, ha csak a nemét tudnám, férfi főnököt választanék. Más szempontból területfüggő, sok férfit szívesen lecserélni nőre (a politikában is), de nem a nem miatt, hanem a konkrét személyek képességei miatt. Megf hát van, amikor valójában taktikusabb a férfit vagy nőt nem szerint is választani, mert része a csomagnak. Én ezt személyesen is látom a döntésekben, az erre való incentívák pedig köz- és beismertek, így nehéz marginális jelenségként kezelni. A valóságtagadás persze mindig segít.
ŐSGAMEREK menedzserpozikban, jaha. Oké, lehet h vannak, olyan címeknél ahol vagy végleg vagy 2-3-4 évre early accessben rohad végül a produktum. Persze, szomoru, hiszen ideális világban gémerek fejlesztenek gémet, gémereknek. A 8 bites érával bezárólag talán jópofa ábránd lehetett. (nem, nem érdekel a baldurs gate3 vagy másik JÓ példa, évi ezer játék mellett...)

Az erőltetett trend mit jelent? Hogy mamár előfordul, hogy egy négert/csajt a bőrszine/neme miatt tesznek vezetővé?
Én ezt nem vitatom, azt vitatom h ez mennyire lehet széleskörben elterjedt és mennyire maradt meg ezzel szemben ezer másik helyen/helyzetben a tradicionális "fekete/csaj, fuj/úgyse ért hozzá".

( utolsó adalék: a jelenlegi férfifőnököm a legjobb főnököm, evör :) )
Avatar
arty

Hozzászólás #75731 2024.02.04. 12:49

Botond írta:Ugyanakkor poén ez a onebox dolog, vagy minek hívja a samsung, hogy a panel, tényleg csak egy panel, az elektronika egy doboz, ami egy széles kábellel van rákötve, így ha beszarik mondjuk az alaplap vagy akármi, akkor csak a dobozt kell hozni-vinni, a panellal nem kell baszakodni. Plusz nyilván a képe dobozból kivéve is zseniális, de majd holnap kalibrálok is rajta.
Győlölöm. Az a kábel egy hibalehetőség, tekeredik, törik, a dobozt nincs hova eltenni... az integrált elektro és csatik tökéletes helyen vannak rejtve, egy tévé MÖGÖTT.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75732 2024.02.04. 13:20

arty írta:Győlölöm. Az a kábel egy hibalehetőség, tekeredik, törik, a dobozt nincs hova eltenni... az integrált elektro és csatik tökéletes helyen vannak rejtve, egy tévé MÖGÖTT.

Inkább arról meséljél, hogy muzsikál a Fana cucc. Meg hogy milyen a GT7 vele egy normális pc-s szoftverhez képest. Nálam a szimezés időhiány annyira padlót fogott, hogy az idén még nem mentem online futamon... :rinya:
Igazából hete óta bekapcsolva sem volt semmi, csak néha WRC-zek egyet röviden, meg tegnap mentem egyet Oultonon offline, de abból is csak kocsmai pofozkodás lett, amiért online már kitették volna a szűrömet. Nem tudom mikor lazul egy kicsit a gyeplő, hogy jusson erre is egy kis idő végre.
phpBB [media]
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75733 2024.02.05. 08:23

Nem hoztam a drámát, hogy ne stresszeljem az itteni Xbox rajongó tömegeket, de konkrétan őrület van az elmúlt napokban. Mindenhonnan szivárog, hogy multiplatform lesz az Xbox, vagy nevezzük inkább MS Gamingnek és nyilván érthető módon őrjöngenek a fanok pro és kontra, de a legviccesebb most, hogy már nyíltan egymásnak estek a fizetett csicskák, akik együtt bégettek eddig.

Minden nap jön valami új elmélet, tiszta ideg a nép, hogy Phil kussol, aki eddig sose bírta tartani a nagy pofáját. Lehet nem is ő fog a témában nyilatkozni, hanem az épp aktuális néger nő vezetőre bízza a nemes feladatot.

Na szóval rohadtul vicces ami megy fórum és twitterszerte.

Majd azért szólok, ha történt valami extra szaftos.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75734 2024.02.05. 09:25

A lényeg szerencsére rendben van, Phil és a többi balfasz (vagyis ügyes és kompetens vezető) is ügyesen lecserélte céges parancsra a Twitter hátterüket.

Screenshot_2024-02-05-09-24-51-441_com.android.chrome.png
Avatar
Botond

Hozzászólás #75735 2024.02.05. 10:29

DanielT írta:Nem hoztam a drámát, hogy ne stresszeljem az itteni Xbox rajongó tömegeket, de konkrétan őrület van az elmúlt napokban. Mindenhonnan szivárog, hogy multiplatform lesz az Xbox, vagy nevezzük inkább MS Gamingnek és nyilván érthető módon őrjöngenek a fanok pro és kontra, de a legviccesebb most, hogy már nyíltan egymásnak estek a fizetett csicskák, akik együtt bégettek eddig.

Minden nap jön valami új elmélet, tiszta ideg a nép, hogy Phil kussol, aki eddig sose bírta tartani a nagy pofáját. Lehet nem is ő fog a témában nyilatkozni, hanem az épp aktuális néger nő vezetőre bízza a nemes feladatot.

Na szóval rohadtul vicces ami megy fórum és twitterszerte.

Majd azért szólok, ha történt valami extra szaftos.
Alapvetően ez már ingerküszöb alatti téma mindenkinek, aki nem ebből él, hogy van hw xbox is. Évek óta jön minden pc-re is. Aki előfizető a ganéra, az pc-n is tud játszani. Az xbox hw az csak plusz egy olcsópc, ha szükség van ilyenre. És két okból lehet ilyenre szükség:
- több lokáción oldja meg az életét az ember, akkor 200ból megvan egy 3060as szintű játék pc-je, nem kell építenie 350-400ból, ha a több lokáció tényleg sok, akkor vinni is könnyebb egy xsx-et, mint egy pc-t
- retrózni a xbox classic-x360-x1 gen játékaiból, ami BWs, és hát funfact, a megvásárolt xsx továbbra is alkalmas lesz erre, ha nem fognak xsxx-et gyártani, akkor is

Szóval ja, egy hw-el kevesebb lesz itthon, oké, akkor majd rogally vagy annak megfelelő vmi lesz a hordozható többlokációs xbox ökoszisztéma lejátszó. Ezek most kurvanagyot fejlődnek a steamdeck hátán, pont az első pontban soroltakra nyújtanak megoldást, a második pontra meg marad a jelenleg is meglevő xsx.

A sony fanboiokat fogja ez kínosan érinteni. Sony le fog állni még ezzel az évi egy játék kiszenvedéssel is, mert nem lesz rá szüksége, nincs konkurencia, meg majd az ms és a többi 3rd party önti a ps-re a cuccot, ahogy most is valójában a square enixtől vásárolt timed exclukkal próbál operálni, és hát az a hw is még gatyább lesz sanszosan, mert ha konkurencia mellett megmerte lépni a no VRR, meg az SDR az új HDR szintű dolgokat, akkor mi lesz itt, amikor még konkurencia se lesz? Szóval a ps5-5pro is erre lesz jó, hogy retrozni a ps4-5 gen pc-re meg nem jelent exclu címeit, míg a ps6-7-8 meg arra lesz jó, amire ma a series s, hogy jobb híjján két gombóc fagyi áráért legyen vmi codozni. Csak ez pont ugyanolyan ergya lesz, mint a series s, de cserébe 8 gombóc fagyi ára lesz. :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75736 2024.02.05. 11:38

Botond írta:Alapvetően ez már ingerküszöb alatti téma mindenkinek, aki nem ebből él, hogy van hw xbox is. Évek óta jön minden pc-re is. Aki előfizető a ganéra, az pc-n is tud játszani. Az xbox hw az csak plusz egy olcsópc, ha szükség van ilyenre. És két okból lehet ilyenre szükség:
- több lokáción oldja meg az életét az ember, akkor 200ból megvan egy 3060as szintű játék pc-je, nem kell építenie 350-400ból, ha a több lokáció tényleg sok, akkor vinni is könnyebb egy xsx-et, mint egy pc-t
- retrózni a xbox classic-x360-x1 gen játékaiból, ami BWs, és hát funfact, a megvásárolt xsx továbbra is alkalmas lesz erre, ha nem fognak xsxx-et gyártani, akkor is

Szóval ja, egy hw-el kevesebb lesz itthon, oké, akkor majd rogally vagy annak megfelelő vmi lesz a hordozható többlokációs xbox ökoszisztéma lejátszó. Ezek most kurvanagyot fejlődnek a steamdeck hátán, pont az első pontban soroltakra nyújtanak megoldást, a második pontra meg marad a jelenleg is meglevő xsx.

A sony fanboiokat fogja ez kínosan érinteni. Sony le fog állni még ezzel az évi egy játék kiszenvedéssel is, mert nem lesz rá szüksége, nincs konkurencia, meg majd az ms és a többi 3rd party önti a ps-re a cuccot, ahogy most is valójában a square enixtől vásárolt timed exclukkal próbál operálni, és hát az a hw is még gatyább lesz sanszosan, mert ha konkurencia mellett megmerte lépni a no VRR, meg az SDR az új HDR szintű dolgokat, akkor mi lesz itt, amikor még konkurencia se lesz? Szóval a ps5-5pro is erre lesz jó, hogy retrozni a ps4-5 gen pc-re meg nem jelent exclu címeit, míg a ps6-7-8 meg arra lesz jó, amire ma a series s, hogy jobb híjján két gombóc fagyi áráért legyen vmi codozni. Csak ez pont ugyanolyan ergya lesz, mint a series s, de cserébe 8 gombóc fagyi ára lesz. :D
Nagy szükség lenne rád a kinti fórumokon, mert mondom, a fizetett embereik is olyan szinten depresszióban vannak, hogy az egyik kishíján elsírta magát videón. :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75737 2024.02.05. 11:47

DanielT írta:Nagy szükség lenne rád a kinti fórumokon, mert mondom, a fizetett embereik is olyan szinten depresszióban vannak, hogy az egyik kishíján elsírta magát videón. :eljen:
A kisboltosok is zokogtak, amikor jött a trafik törvény, de a dohányosok előtte és utána is tudtak cigizni.
Ide meg alapvetően játékosok járnak, nem hw gyűjtők, és még csak nem is xbox hw eladásból szedjük a pénzünket, szóval ilyen mélyen nem hiszem ez itt bárkit érint.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75738 2024.02.05. 11:53

Botond írta:A kisboltosok is zokogtak, amikor jött a trafik törvény, de a dohányosok előtte és utána is tudtak cigizni.
Ide meg alapvetően játékosok járnak, nem hw gyűjtők, és még csak nem is xbox hw eladásból szedjük a pénzünket, szóval ilyen mélyen nem hiszem ez itt bárkit érint.
Végülis ja. Szerencsére a PC meg akkora fizetőképes zsémerpiac, hogy a GTA VI még Xboxra is hamarabb jelenik meg. Nincs itt semmi probléma, Phil tarol! :eljen: Nem is értem miért nem Pécboxnak nevezték el, hiszen már az első gép is egy X86 Celeron volt. :nemtudom:
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75739 2024.02.05. 13:34

DanielT írta:Végülis ja. Szerencsére a PC meg akkora fizetőképes zsémerpiac, hogy a GTA VI még Xboxra is hamarabb jelenik meg. Nincs itt semmi probléma, Phil tarol! :eljen: Nem is értem miért nem Pécboxnak nevezték el, hiszen már az első gép is egy X86 Celeron volt. :nemtudom:

Nem lehet, hogy inkább azért jelenik meg utoljára pc-re mert ha oda jelenne először akkor szinte senki nem venné konzolra?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75740 2024.02.05. 13:49

donatus13 írta:Nem lehet, hogy inkább azért jelenik meg utoljára pc-re mert ha oda jelenne először akkor szinte senki nem venné konzolra?
Na ez speciel nem jutott eszembe! :idiota:

Vissza: “Leáldozott.hu”