A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
insp

Hozzászólás #75601 2024.01.21. 08:42

3 EUR most steam-en a bolondlány kalandja. A hang technó miatt most kap egy esélyt.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75602 2024.01.21. 14:10

Sony ma kedves meglepetéssel élt a rajongóknak, és a magyar alapárak 27.990ről felugrottak 29.990re! Reméljük teljesül Dani álma és a ps plus árak is triplázódnak minimum! Éljen a nincsverseny!
Avatar
arty

Hozzászólás #75603 2024.01.21. 14:46

Moby írta:Megjött már a fana cuccod?
hiszen még csak január vége van! természetesen nem :D

(de most lelkierőt vettem magamon és szétkaptam a mostani szett maradványait, apróra dobtam és nyomtattam már furat-mintát is... vannak kétségeim, hogy a Wheelstandpro hogy bírja majd a több nyútont, félek egy újabb kiadástól... és a váltó-kézi felfogatásra sincs ötletem egyelőre :( )
Avatar
arty

Hozzászólás #75604 2024.01.21. 14:48

benőmenő írta:Ha a Phenom 2 720-ad nem volt 4 magosítva, akkor soha nem is vetted komolyan. :nezze:
inkább athlonok bírták a 4 magot, a phenomokban vagy a mag vagy a sok cache nem ment és ezé volt a tiltás. természetesen az enyém se ment :( (és haveromé se, ellenben a fia athlonjával!)
Avatar
arty

Hozzászólás #75605 2024.01.21. 15:16

Castle82 írta:20+ millió eladással (csak a Quest 2 )halott lenne...?:) Akkor halott az egész Xbox divizió is ezzel a lendülettel akárcsak a steam deck és társai...
A Quest rendes VR és PCVR élményt ad nem tudom miről beszélsz, pont hogy nettó parasztvakitás amit a többi gyártó ad a körbekamerázással és társaival 400-500ezrekért, na az valóban halott.
Gányolás tekintetében meg majd rájössz ha lesz aktiv tapasztalatod, nagyjából annyira "gányolás" hogy hacsak nem modos cuccal akarok szarakodni, letöltöm a VR játékot a pc-re, inditok egy VD streamert és inditom a fejest,done mehet a játék. A modoknál néha van "gányolás" de rengeteg esetben ott is kb annyi mint egy mod letöltés,utána minden más annyi mint nativ vr stuffnál, VD steam indit fejes indit kész.
Az MS számait nem ismerjük, pontosabban tudunk egy hirtelen és azonnali minusz 60 milliárdról :D Lehet, hogy a gémpassz havonta +10-et hoz! ;)

Ellenben a quest-biznisszel, amiről vannak számaink:
https://fortune.com/2023/10/27/mark-zuckerberg-net-worth-metaverse-losses-46-billion-earnings-stock/

"Meta's Reality Labs division, which houses its efforts to break into the metaverse, has lost around $46.5 billion since 2019, the company revealed in its latest earnings report."

szerinted egy ilyen üzleti modell mennyire és meddig tartható?
ha nekik nem sikerült, pedig "ingyen" adták a headsetet és brutális pénzt mozgósítottak a modell berúgására, mi az esélye a "többieknek" ?
H-A-L-O-T-T :(

Gányolás minden, ami pécé. Ehez nem kell vr szemüveg se, az csak következő szintre emeli majd a szopást, még egy réteg amit lehet troubleshootolni.
Még a PSVR2 is taknyolós a PSVR1 után.... merülnek a kontifosok, headset nem lát, újrakalibráltatja a játszóhelyem, elállítódik az IPD (???), stb.
Amikor 10 perc ordítás után megy a headset a GT7-ben, az NEM FUN.

Nagyon vágyok autós-repülős játékokra, de egyrészt látnom kéne a q3-at (vs q2-t), másrészt látnom kéne 1-2 potenciális repülős szoftvert is (hc szim NEM érdekel, ez fő a gond).

Botond írta:A SonyVR-al is ez a fő bajom, hogy előpakolni-elpakolni maceraTM, elől tartani, porosodni meg nincs mindenhol mindenkinek hely, és sokan nem szeretik ezt se.
Mint a kormány plusz pedál szettek, kb ugyanaz a parciális semmi lesz ez is hosszútávon, pár rajongónak.
EZ! Nagyon igaz és erre megoldást se találtam... (a psvr2 jobb picit, 1 kábel ki/be)

Ótókára a wheelstand jó megoldás volt nekem, annyi pakolást kibírtam. Oké, ocsmándék a nappaliban egy ilyen, azt el "kell" viselni :(

Botond írta:Sony ma kedves meglepetéssel élt a rajongóknak, és a magyar alapárak 27.990ről felugrottak 29.990re! Reméljük teljesül Dani álma és a ps plus árak is triplázódnak minimum! Éljen a nincsverseny!
:( :( :( van cucc ami így átkerült a lélektanilag NO BUY kategóriába... (főleg VR címeknél fáj minden és bármi emelés, pl egy bulletstorm 15k ?!?!?! :( )

aabyssx írta:Mi az, ami VR-ra van és van valami értelme?
Az én kedvencem a Driveclub VR, eddig. De a GT7 is jó. Pécén kb minden autóSZIM és repSZIM támogatja.
Újraéledt a railshooter műfaj, ha nem is régi pompájában (nem jött pl House of the dead 5 VR), ill van egy masszív horror-rajongótábor is (nekik van 3db resident evil és egész sok egyéb).
Aztán ott a megkerülhetetlen partijáték/ugrálósjáték szcéna, élen a BeatSaber-el.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75606 2024.01.21. 19:17

arty írta:hiszen még csak január vége van! természetesen nem :D

(de most lelkierőt vettem magamon és szétkaptam a mostani szett maradványait, apróra dobtam és nyomtattam már furat-mintát is... vannak kétségeim, hogy a Wheelstandpro hogy bírja majd a több nyútont, félek egy újabb kiadástól... és a váltó-kézi felfogatásra sincs ötletem egyelőre :( )
Nem kell fosni, semmi extra. Eddig atesz riggel nyomtam én is, de kurvára zavart, hogy amúgy nem férek hozzá normálisan a géphez (külön komplett rigre, meg másodgépre meg helyem sincs). Eladtam a vasat, a bázist felszereltem az asztalra egy nyomtatott talpra, a billegeret meg alá kihúzható billegértálcára a fiók helyére, és purrrfekt. Meg sem mozdítja az asztalt. 8Nm nem a világ (szerencsére, vagy sajnos, nézőpont kérdése). A forgószék alá meg rendeltem ilyen gumi kerékbölcsőt a temuról. Ha vezetek, beleteszem a szék első két lábát, és nem tolom el magam az LC fékkel sem. De száz más megoldás van mindenre. Szóval a kormány még a fenntarthatóbb holmik közé tartozik, bár nyilván nem a szoba éke így sem.

/Fanáról meg akit lehet már inkább beszélek le. Valami kurvanagy gáz van ottan, iszonyúan túlfutott náluk ez az egész amit a lehető legtrógerebb módon kezelnek. Nincs kommunikáció, support nem működik, mindenki a pénzére vár akik inkább refundoltak, stb. Én akezem összetehetem, de egy frászban vagyok nehogy beszarjon valami, mert ügyintézés az nincs.
Castle82

Hozzászólás #75607 2024.01.21. 21:39

arty írta: látnom kéne a q3-at (vs q2-t)



Őszintén én a Q2-t anno elengedtem egyrészt a kontraszt/fekete miatt másrészt mert nagyon az elején vettem és akkor még a pcvr is gányolós volt valóban. A különbség a Q2 és Q3 között annyi hogy a Q3 kitartóan megvan megjelenés óta és heti 2-3 alkalommal elő is kerül egy egy játékra amiből annyi van rá hogy nehéz dönteni mit toljon az ember PCVR de sima fejes vonalon is. A fekete és kontraszt változatlanul lehetne jobb, ebben nincs nagy ugrás a Q2-höz képest. Viszont minden másban durvát ugrott főleg ami a képélességet illeti és a mozgást, MR ökörködésre is jópofa és végre használható és jelenleg kb a legteljesebb és legkevésbé problémás VR élményt adja a piacon. Ráadásul "kicsi" (jóval kisebb a q2-nél vagy PSVR2-nél), simán elfér az asztalon nem kell elpakolni nem kell káberlekkel szarakodni, ha játszani akarok lencsevédő ki, felvesz,indit. Van tőle jobb képminőségben 2-3X áron ami annyit szvsz nem ér és legtöbbje jóval problémásabb headset ráadásul a meta hijján jóval karcsúbb tartalommal. Viszont a PSVR2-höz képest egy álom. Az egyedüli ami onnan ide beköszönhetne az végre egy OLED kijelző, és tökéletes lehetne a Quest vonal. A gányolást változatlanul nem értem persze én nem AMD vga-val bajlódok ( :ravasz1: :hehe: ) , idejét nem tudom mikor volt valamivel problémám pc-n ami akár 1 méterrel is tovább ment a telepités/inditás - esetleg driver frissités - meneten és gondba ütköztem volna, és ez igy igaz a PCVR-ra is, ott igazából egy dolog okozott eddig megvásárolt termék vonalon problémát az pedig a Star Wars Squadrons amit első körben nem birtam müködésre majd a neten megtalálva a megoldást már ment a dolog (inditási sorrend,ennyi a titok). Azt nem tudom Q2-n a közepe-vége felé milyen illetve milyen volt, lehet már ott sincsenek gondok illetve volt fejlődés de a lencsék okozta képminőség a jobb fekete a jobb mozgáskövetés lazán a Q3 irányába dönti a mérleget pláne hogy tényleg "generációs" ugrás a különbség szintje.
Hogy a meta mitől ilyen pénzbukó azt nem tudom mert a fejesüket reális áron tolják és még mindig viszik mint a cukrot a Q2 és Q3 szériákat is. Az elmúlt hónapokra jellemző hogy a Q2 havi 100k példány körül a Q3 havi 50k példány körül mozog eladásokban. Eközben a PSVR2 már a havi 10k-t is alig súrolja. A tartalom szépen fokozatosan dől rá és amig olyan játékok mint például az Asgards Wrath 2 érkezik rá,én nem aggódnék a sorsa miatt, és változatlanul nem mondom rá hogy "halott". Majd akkor lesz halott ha a meta bedobja rá a törölközőt. De erre nem sok esély van a hosszutávú terveikre nézve, nemsokára jön a Q3 lite is olcsóbban, vinni fogják mint a cukrot ahogy a Q3 is hetekig elérhetetlen volt rendelésben az előrendelőkön kivül.
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #75608 2024.01.21. 21:53

DanielT írta:Egy hirdetés az "eladó" rovatban a hardveraprón. :banplz:
Én amúgy komolyan kérdeztem, mert engem régen érdekelt, hogy mit lehet kihozni belőle - akár egyszer kiváltani tévét, monitorokat stb.. Csak nem látom a tartalmat azóta sem. Arty írta a szimeket, azt el tudom képzelni, de az nagyon vékony tartalomnak.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75609 2024.01.22. 09:50

Pörög az Evil West credits.

Ha valaki egy God of War-ra (az új fajta) vágyik fegyverekkel, western környezetben az megtalálja a számítását.

Ebben a műfajban, formátumban teljesen korrekt alkotás, abszolút merem ajánlani ha tetszik ez a felállás.

Ami meglepett, hogy a kihívás igencsak brutális. MINDENT használni kell, amit a játék a kezedbe ad és ebből van jópár fajta. Komplex képességek, fejlődési fa, illetve a harci mechanikák is kellően összetettek és élvezetesek.

A helyszínek változatosabbak mint amire a videók alapján számítottam, mert ott akárhova tekertem, mindig piros volt a pálya/hangulat. De ez nem így van, össze-vissza pakol a játék mindenhova.

Van co-op is, ha valaki úgy nyomná, csak asszem mindent a host oldalon trackel.


Nagyon Evil West/10.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75610 2024.01.22. 12:09

arty írta:inkább athlonok bírták a 4 magot, a phenomokban vagy a mag vagy a sok cache nem ment és ezé volt a tiltás. természetesen az enyém se ment :( (és haveromé se, ellenben a fia athlonjával!)
Az enymém ment. Mondjuk a csumpi, stock 2.8 GHz felett egy árva megahertzcel sem lehetett hajtani.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75611 2024.01.22. 12:10

Ez volt az a játék, amire azt hittem a videok alapján, hogy ez lesz 2023 játéka, aztán nyomtam fél órát, és röpült rá a shiftdel.
Avatar
arty

Hozzászólás #75612 2024.01.22. 12:40

Moby írta:/Fanáról meg akit lehet már inkább beszélek le. Valami kurvanagy gáz van ottan, iszonyúan túlfutott náluk ez az egész amit a lehető legtrógerebb módon kezelnek. Nincs kommunikáció, support nem működik, mindenki a pénzére vár akik inkább refundoltak, stb. Én akezem összetehetem, de egy frászban vagyok nehogy beszarjon valami, mert ügyintézés az nincs.
nekem is ez a parám, hogy LEHET gond van a céggel... és ha meg is jön a szettem, mi lesz a garival? de konzolidiótaként sok választásom nincs, az 1 kormány 2 helyett nekem így is óriási előrelépés. és jah, a 8nm még TALÁN oké a wheelstanden, de azért volt már h egy heves mozdulatra a t300-al is elbillent, szal nem tökéletes. (iróasztal nekem nem megoldás, mert nincs elégséges mélységem a pedáloknak... közel a fal... anno anno én a kihuzható bill.egér tartóra tettem a kormányaim :D képzelheted ahoz képest a wheelstand mekkora előrelépés volt... nagy :D )

ha már német csődök: strictly limited gamesnél van még "beragadva" ilyen 250 EUR-nyi megrendeléseem (fizikai kiadások), náluk ks vannak JELEK, nem nagyon akarnak jönni a megjelenések a határidőkre.... de ha lemondom és esetleg én még visszakapom a refundom, mivan ha mégis megjelenik :D akkor buktam! és ezek a limited szarok utána a 15-25 ezer helyett már 30-50ezrekért mennek ebayen :( (itthon nincs piacuk)
Avatar
Moby

Hozzászólás #75613 2024.01.22. 12:56

Moby írta:Ez volt az a játék, amire azt hittem a videok alapján, hogy ez lesz 2023 játéka, aztán nyomtam fél órát, és röpült rá a shiftdel.
2022 játéka természetesen, nem 2023-é.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75614 2024.01.22. 12:57

arty írta:nekem is ez a parám, hogy LEHET gond van a céggel... és ha meg is jön a szettem, mi lesz a garival? de konzolidiótaként sok választásom nincs, az 1 kormány 2 helyett nekem így is óriási előrelépés. és jah, a 8nm még TALÁN oké a wheelstanden, de azért volt már h egy heves mozdulatra a t300-al is elbillent, szal nem tökéletes. (iróasztal nekem nem megoldás, mert nincs elégséges mélységem a pedáloknak... közel a fal... anno anno én a kihuzható bill.egér tartóra tettem a kormányaim :D képzelheted ahoz képest a wheelstand mekkora előrelépés volt... nagy :D )

ha már német csődök: strictly limited gamesnél van még "beragadva" ilyen 250 EUR-nyi megrendeléseem (fizikai kiadások), náluk ks vannak JELEK, nem nagyon akarnak jönni a megjelenések a határidőkre.... de ha lemondom és esetleg én még visszakapom a refundom, mivan ha mégis megjelenik :D akkor buktam! és ezek a limited szarok utána a 15-25 ezer helyett már 30-50ezrekért mennek ebayen :( (itthon nincs piacuk)
Nem a kormányom van kihúzható tartón, hanem a billegér :) A kormány fel van csavarozva az asztalra (pontosabban egy 15 fokos nyomtatott tartóra, és az van az asztalra csavarozva).
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75615 2024.01.22. 19:37

Walmart belsős memó, gondolom kell a csirkefarhátnak a hely. Hajrá Phil, jól nyomod! :eljen:

Kép
Avatar
arty

Hozzászólás #75616 2024.01.22. 19:56

Moby írta:Nem a kormányom van kihúzható tartón, hanem a billegér :) A kormány fel van csavarozva az asztalra (pontosabban egy 15 fokos nyomtatott tartóra, és az van az asztalra csavarozva).
tom :)
NEKEM volt a kihuzható tálcán a kormányom :D csak h érezd, micsoda nyomorból jöttem! :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #75617 2024.01.22. 20:22

DanielT írta:Walmart belsős memó, gondolom kell a csirkefarhátnak a hely. Hajrá Phil, jól nyomod! :eljen:

Kép
FEl vagy valami xbox hater reddit csoportba iratkozva? :D Ez már beteges. Egy olyan platformba ölsz energiákat, ami halott. Minek? Elriasztani az emberek tőle? Kiket? Önigazolni a playstation létjogosultságát? Ugyanilyen mihaszna szar az is.
Miért foglalkoztat ENNYIRE, hogy mi a rák van xboxfalván? Botondon kívül nem érdekel itt senkit. Őt meg nem tudod elriasztani tőle. Szal akkor? Mivégre?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75618 2024.01.22. 20:27

Moby írta:FEl vagy valami xbox hater reddit csoportba iratkozva? :D Ez már beteges. Egy olyan platformba ölsz energiákat, ami halott. Minek? Elriasztani az emberek tőle? Kiket? Önigazolni a playstation létjogosultságát? Ugyanilyen mihaszna szar az is.
Miért foglalkoztat ENNYIRE, hogy mi a rák van xboxfalván? Botondon kívül nem érdekel itt senkit. Őt meg nem tudod elriasztani tőle. Szal akkor? Mivégre?
Szerintem csak simán vicces és engem még mindig érdekel a zséming. Egyébként GAF - on top 10-ben van az ennek nyitott téma, szal' nem tudtam elugrani előle.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75619 2024.01.22. 20:39

DanielT írta:Szerintem csak simán vicces és engem még mindig érdekel a zséming. Egyébként GAF - on top 10-ben van az ennek nyitott téma, szal' nem tudtam elugrani előle.
Akit érdekel, az nem értem miért tartja viccesnek. Ennek is van némi köze hozzá, hogy a japánok is megbaszódtak, még ha nem is ez a legfőbb oka. Persze ahova jutott ez az "iparág", ezek a nyomoroncok amúgy sem sokat tudtak volna hozzátenni, szal értük absz nem kár, de a sonynak volt azért jobb időszaka. Vagyishát csak az volt.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75620 2024.01.22. 20:49

arty írta:tom :)
NEKEM volt a kihuzható tálcán a kormányom :D csak h érezd, micsoda nyomorból jöttem! :D
De miért nem építesz valami egyszerű de kényelmes riget? Nálad még el is fér, és egy nem minden szarral teliagatott karácsonyfa annyira azért nem ijesztően otromba. Egy alap alurig egy normális üléssel. Oké, hogy az a wheelstand megbírja a 8Nm-t, de az azé elég tré (ha itt most a wheelstandre mint márkára gondolsz).
Avatar
Botond

Hozzászólás #75621 2024.01.22. 20:49

Moby írta:Akit érdekel, az nem értem miért tartja viccesnek. Ennek is van némi köze hozzá, hogy a japánok is megbaszódtak, még ha nem is ez a legfőbb oka. Persze ahova jutott ez az "iparág", ezek a nyomoroncok amúgy sem sokat tudtak volna hozzátenni, szal értük absz nem kár, de a sonynak volt azért jobb időszaka. Vagyishát csak az volt.
Tegnapi 10%os Sony forintos ár emelés persze nulla visszhangot kapott.
Megszűnik az xbox, akkor nem lesz 10%os emelés. 30%os lesz. Éljen!
Amúgy Zóval és Artyval szoktunk coopolni xboxfalván.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75622 2024.01.22. 20:57

Botond írta:Tegnapi 10%os Sony forintos ár emelés persze nulla visszhangot kapott.
Megszűnik az xbox, akkor nem lesz 10%os emelés. 30%os lesz. Éljen!
Amúgy Zóval és Artyval szoktunk coopolni xboxfalván.
Ja arra mondani akartam, hogy nagyon jó lépés, mert a részvényeim még mindig szarul állnak és tolni kell a szekeret!
Avatar
Moby

Hozzászólás #75623 2024.01.22. 21:12

Botond írta:Tegnapi 10%os Sony forintos ár emelés persze nulla visszhangot kapott.
Megszűnik az xbox, akkor nem lesz 10%os emelés. 30%os lesz. Éljen!
Amúgy Zóval és Artyval szoktunk coopolni xboxfalván.
Hát én nem hiszem, hogy a sony MO-i áremeléshez köze van az xboxnak. A japánok le se szarják ezt. Ezt a magyarok találták ki. Gondolom ezt a nagy büdös semmit is rá tudják locsolni a sok faszra így is, hát emeltek rajta, ezeknek mindegy alapon, úgyis mindennek nyáladzva tapsolnak. Olyat meg nem olvastam, hogy máshol is emeltek volna. Megvették egymástól a gépeket is duplaáron a baromállatok, hát most scalperkedik kicsit a sony helyi kiskirálya is. Jól teszi. Igaza van, én többet emeltem volna :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #75624 2024.01.22. 21:26

De lehet hogy csak véletlenül felvettek valakit, aki tévedésből a hatáskörén kívül felszorozta az eurós árakat a forint árfolyammal. Nem tudjuk milyen ördögi folyamatok zajlanak ott, ahol egy usernévváltoztatás 25 év munkájába telik, de az országváltoztatás távvoli ködbe vesző álom.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75625 2024.01.23. 14:07

Moby írta:De lehet hogy csak véletlenül felvettek valakit, aki tévedésből a hatáskörén kívül felszorozta az eurós árakat a forint árfolyammal. Nem tudjuk milyen ördögi folyamatok zajlanak ott, ahol egy usernévváltoztatás 25 év munkájába telik, de az országváltoztatás távvoli ködbe vesző álom.
Szóval összességében az a tanulság, hogy kár, hogy már délután 2, és ma még nem is emeltek nemhogy 10%ot, de ötöt se?

Azért reménykedjünk, hogy csak azért, mert amcsiknál még korán van és estig befut a mai jól megérdemelt 20%os áremelés!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75626 2024.01.23. 15:15

Újabb emberkísérletként elkezdtem a Controlt megint. Illetve azért is, hogy mivel az Alan Wake 2 olyan jó kritikát kapott, kicsit felkészítsem magam Remedy-ből.

Eddig:

Gyűlölöm a történetet, az előadását, a szereplőket, a hangokat, a környezetet, a navigációt+térképet, az egész elvont agyfasz állatságot. Lényegében minden pixelétől, bitjétől undorodom ami nem a lövöldözés.

Innen szép nyerni!
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75627 2024.01.23. 15:36

DanielT írta:Újabb emberkísérletként elkezdtem a Controlt megint. Illetve azért is, hogy mivel az Alan Wake 2 olyan jó kritikát kapott, kicsit felkészítsem magam Remedy-ből.

Eddig:

Gyűlölöm a történetet, az előadását, a szereplőket, a hangokat, a környezetet, a navigációt+térképet, az egész elvont agyfasz állatságot. Lényegében minden pixelétől, bitjétől undorodom ami nem a lövöldözés.

Innen szép nyerni!
Ket embert ismerek akik letoltak az Aw2t, tetszett mindkettonek ugy hogy se az elso se a Control nem tetszett nekik igazan ;)
Castle82

Hozzászólás #75628 2024.01.23. 18:27

DanielT írta:Újabb emberkísérletként elkezdtem a Controlt megint. Illetve azért is, hogy mivel az Alan Wake 2 olyan jó kritikát kapott, kicsit felkészítsem magam Remedy-ből.

Eddig:

Gyűlölöm a történetet, az előadását, a szereplőket, a hangokat, a környezetet, a navigációt+térképet, az egész elvont agyfasz állatságot. Lényegében minden pixelétől, bitjétől undorodom ami nem a lövöldözés.

Innen szép nyerni!



Ha az elején egy nagy Sony embléma Fordöpléjörsz szlogennel akkor meg bő nyállal vennéd torokra a készitőket és a Sony elnököt az újabb gigaexért... :banplz:
Sose értettem a Controlért a rajongást annó kétszer futottam neki mindkétszer befuccsolt pár óra után a kurvamonoton környezet miatt...Aztán AW2 elött adtam neki egy esélyt végigtoltam, de csak azért mert az akció és a pusztitás hangulatos volt, ennyi. Érthetetlen számomra a szétszopkodása, gondolom azért mert Remedy nem kevesen lazán szemet hunytak az olyan büdöletes hibái fölött amiért más játékokat lehúznak... Valahogy a Kojima legutóbbi müveire vagy egyes Sony (vagy régebben akár MS) exek felsztárolására emlékeztet.

Viszont az AW2 kifejezetten jó. Az első résznél sokkal jobban élveztem az elsőt is évekkel megjelenés után toltam ki mert épp nem volt más.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75629 2024.01.23. 22:01

Lepörgött az Order 1886.
Hogy az a 7 gameplay director mi az úristent csinálhatott a projekt alatt az nem derült ki a játék végéig.
Fedezék lövöldének már 2006-ban is túl tufa lett volna, walking simnek meg sok a qte.
Ott és akkor biztos még nagyobbat üthetett a graf, és tartom hogy a legsimább 30 frémes cím amit eddig toltam.
Tudnám még szapulni, de pont az ilyen vakvágányok közül szoktak néha kinőni az új gigaexek. Ez most nem egy ilyen darab volt /10.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75630 2024.01.23. 23:00

Castle82 írta:Ha az elején egy nagy Sony embléma Fordöpléjörsz szlogennel akkor meg bő nyállal vennéd torokra a készitőket és a Sony elnököt az újabb gigaexért... :banplz: .
Ez abból a szempontból így van, hogy annak idején pécén 20 perc után ment a kukába, a szent Playstation - ön meg nyomom... Csilingelnek a trofik na. :nemtudom:
Avatar
arty

Hozzászólás #75631 2024.01.24. 10:49

DanielT írta:Újabb emberkísérletként elkezdtem a Controlt megint. Illetve azért is, hogy mivel az Alan Wake 2 olyan jó kritikát kapott, kicsit felkészítsem magam Remedy-ből.

Eddig:

Gyűlölöm a történetet, az előadását, a szereplőket, a hangokat, a környezetet, a navigációt+térképet, az egész elvont agyfasz állatságot. Lényegében minden pixelétől, bitjétől undorodom ami nem a lövöldözés.

Innen szép nyerni!
Két szó: Quantum Break
azzal kéne készülni! persze, ha lenne a gépedre.... :mf2:

egyébként nemértem, ha ezek mind taszítanak, mi az istenért indítanád el az AW2-t ??? hát már az első is egy totálisan undorító agyfasz volt :D (én a graf, hangulat és gémpléj miatt bírtam, de ami ott az utolsó pákyán-pályákon lement......)
Avatar
arty

Hozzászólás #75632 2024.01.24. 11:09

Moby írta:De miért nem építesz valami egyszerű de kényelmes riget? Nálad még el is fér, és egy nem minden szarral teliagatott karácsonyfa annyira azért nem ijesztően otromba. Egy alap alurig egy normális üléssel. Oké, hogy az a wheelstand megbírja a 8Nm-t, de az azé elég tré (ha itt most a wheelstandre mint márkára gondolsz).
nem fér el :( amikor nem szimeznék, nem lenne hova tenni (szoba közepére nem tudom eltolni)... a wheelstand márkáju wheelstandem is épppppencsak elfér, már egy szélesebb állvány is bajos volna.

amugy tegnap 13 db külön csomagként megjött minden! (sehol nem látszott ebből semmi... se ups, se fana, ráöntötték anyósomra, aki beszenvedte nagynehezen...)
mivel nem tudtam előre, nagy kérdés mikor tudom összerakni, fúrni lyukakat a wheelstandbe, stb :( a mclaren rim, ahhh, imádom a tapintását :) (de a másik perecem az okádék a thrustmaster után fogásra :( sima porsche D alaku)
Avatar
Moby

Hozzászólás #75633 2024.01.24. 11:54

arty írta:nem fér el :( amikor nem szimeznék, nem lenne hova tenni (szoba közepére nem tudom eltolni)... a wheelstand márkáju wheelstandem is épppppencsak elfér, már egy szélesebb állvány is bajos volna.

amugy tegnap 13 db külön csomagként megjött minden! (sehol nem látszott ebből semmi... se ups, se fana, ráöntötték anyósomra, aki beszenvedte nagynehezen...)
mivel nem tudtam előre, nagy kérdés mikor tudom összerakni, fúrni lyukakat a wheelstandbe, stb :( a mclaren rim, ahhh, imádom a tapintását :) (de a másik perecem az okádék a thrustmaster után fogásra :( sima porsche D alaku)
Nah, király :)
Melyik porka D? Van abból bőr is, meg velúr is. Én a tök alap gumiborításu kerek P1-et vettem. A mekiből kiindulva a gumi az egyetlen, amiben nem bír semmilyen kár keletkezni, meg biztosan nem kell kesztyű(meg mer az volt a legolcsóbb). A mekin meg húzgáld át a csavarokat, mert a gyárban alig húzzák meg, amiatt szokott ropogni.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75634 2024.01.24. 14:12

Éééés már pörög is a Control credits.

Ez a Sam Lake egy elmebeteg, bármit szabadna neki engedni, hogy csináljon kivéve a történet írást és rendezést.

Az egész alapkoncepció egy baromság és erre még vagy 4 réteg faszságot húzott fel, hátha attól majd hűha lesz. Hát az lett, csak nálam se úgy ahogy szerette volna.

A kevesebb itt is több lett volna, kár ennyire a saját elméjének fingmámorában elmerülve alkotni.

Ez lehetett volna egy 8/10-es játék a mechanikákkal, lövöldözéssel, de így a nagy művészkedést meghálálom nekik egy 6.5/10-zel.

Mivel rohadt egyszerű a platina, még kicsit visszamegyek dagonyázni a szószban, ha már a bullshit körítést legalább nem kell elviselnem többé.
Avatar
arty

Hozzászólás #75635 2024.01.24. 14:24

Moby írta:Nah, király :)
Melyik porka D? Van abból bőr is, meg velúr is. Én a tök alap gumiborításu kerek P1-et vettem. A mekiből kiindulva a gumi az egyetlen, amiben nem bír semmilyen kár keletkezni, meg biztosan nem kell kesztyű(meg mer az volt a legolcsóbb). A mekin meg húzgáld át a csavarokat, mert a gyárban alig húzzák meg, amiatt szokott ropogni.
ő az !

"alcantarás" és NEM fogom kesztyűben tolni, imádom az érintését ennek az anyagnak, előző kormányaim is kikoptattam inkább :)
báááár nem tudom h nem-e kéne megszabadulni tőle még amig új... olyan kis vékonka, ócsófeel az egész, sajna. a thrustmasterem jobbvót EBBEN, de valszeg CSAK ebben ;)
viszont nem tudom melyik lehet vastagabb? ill. nyilván itt az is lényeges volt, hogy könnyű... a vaskosság meg súly.... és ha a 8nm tényleg nem a világvége, akkor még jó is és meg is szokom talán... mindegy, mindez csak első benyomás, azt hittem hogy mindenben előrébb lépek, há' csak majdnem :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #75636 2024.01.24. 14:37

arty írta:ő az !

"alcantarás" és NEM fogom kesztyűben tolni, imádom az érintését ennek az anyagnak, előző kormányaim is kikoptattam inkább :)
báááár nem tudom h nem-e kéne megszabadulni tőle még amig új... olyan kis vékonka, ócsófeel az egész, sajna. a thrustmasterem jobbvót EBBEN, de valszeg CSAK ebben ;)
viszont nem tudom melyik lehet vastagabb? ill. nyilván itt az is lényeges volt, hogy könnyű... a vaskosság meg súly.... és ha a 8nm tényleg nem a világvége, akkor még jó is és meg is szokom talán... mindegy, mindez csak első benyomás, azt hittem hogy mindenben előrébb lépek, há' csak majdnem :)
Ez nem alcantara, ez velúr. Van nekik alcantara is, de az kissé más. Egy dologban megegyeznek, mindkettő irtó hamar lesz ocsmány, ha kesztyű nélkül használod (azzal is, csak lassabban). Egyébként tök szabvány perecek, vehetsz ilyet aliexpressről, vagy akárhonnan, vastagabbat is. Szabvány 6x70-es osztású mind.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75637 2024.01.24. 15:01

DanielT írta:Mivel rohadt egyszerű a platina, még kicsit visszamegyek dagonyázni a szószban, ha már a bullshit körítést legalább nem kell elviselnem többé.
Ja, hogy ezt a játékot befejezni se sikerült a végén! Nemcsak hogy a mellékküldetések vártak (nyilván), de még fő sztorinak tűnő folytatás is, full új nagy helyszín, ellenfelek. Szóval a bullshit itt aztán nincs megúszva, merülök tovább. :wilting:

szerk: Nem lesz ebből platina, még jól felidegesített azzal, hogy a mellékküldik miatt is folyamatosan bolyongani kellene ebben a szarban. Aztán ha nagy nehezen odaértem a helyszínre, akkor meg ott kell bolyongani, hogy random tetű mód eldugott penészfoltokat lőjek szét. Hát a fejlesztők fején megtenném, de így nem. Ragequitdel. :levele:

Arra volt jó ez a kis kaland, hogy meg se forduljon a fejemben, hogy az Alan Wake 2-ért egy fillért is adjak, majd ha jön PS+-ban.
Castle82

Hozzászólás #75638 2024.01.24. 17:47

arty írta:egyébként nemértem, ha ezek mind taszítanak, mi az istenért indítanád el az AW2-t ???



Dehogyis nem érted...Elég DT elmúlt 1-2 éves showmüsorába belelapozni. Majd azt a fikacunamit figyeld amit kap pláne hogy sok helyen év játékaként is emlegették és erősen szerepelt - amúgy szerintem joggal, sokkal inkább mint a pók 2.:)
Avatar
Botond

Hozzászólás #75639 2024.01.24. 17:53

Castle82 írta:Dehogyis nem érted...Elég DT elmúlt 1-2 éves showmüsorába belelapozni. Majd azt a fikacunamit figyeld amit kap pláne hogy sok helyen év játékaként is emlegették és erősen szerepelt - amúgy szerintem joggal, sokkal inkább mint a pók 2.:)
Pók2 nemhogy az év, de a nap játéka se tudott lenni, vele egy napon is jelent meg erősebb metascoreos játék. Hagyyadmán!
Avatar
Moby

Hozzászólás #75640 2024.01.24. 18:03

DanielT írta:Ja, hogy ezt a játékot befejezni se sikerült a végén! Nemcsak hogy a mellékküldetések vártak (nyilván), de még fő sztorinak tűnő folytatás is, full új nagy helyszín, ellenfelek. Szóval a bullshit itt aztán nincs megúszva, merülök tovább. :wilting:

szerk: Nem lesz ebből platina, még jól felidegesített azzal, hogy a mellékküldik miatt is folyamatosan bolyongani kellene ebben a szarban. Aztán ha nagy nehezen odaértem a helyszínre, akkor meg ott kell bolyongani, hogy random tetű mód eldugott penészfoltokat lőjek szét. Hát a fejlesztők fején megtenném, de így nem. Ragequitdel. :levele:

Arra volt jó ez a kis kaland, hogy meg se forduljon a fejemben, hogy az Alan Wake 2-ért egy fillért is adjak, majd ha jön PS+-ban.
Talán az egyik legyegyszerűbb platinám volt evör :D A térkép mondjuk ótvarszar, az tény.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75641 2024.01.24. 18:33

Castle82 írta:Dehogyis nem érted...Elég DT elmúlt 1-2 éves showmüsorába belelapozni. Majd azt a fikacunamit figyeld amit kap pláne hogy sok helyen év játékaként is emlegették és erősen szerepelt - amúgy szerintem joggal, sokkal inkább mint a pók 2.:)
Jöhet példa amikor lehúztam indokolatlanul játékot, vagy lényegében bármit.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #75642 2024.01.24. 20:01

DanielT írta:Ez abból a szempontból így van, hogy annak idején pécén 20 perc után ment a kukába, a szent Playstation - ön meg nyomom... Csilingelnek a trofik na. :nemtudom:

Én mindkettőn nekimentem, és visszapattantam róla. Kurvagyenge..
Talán az elsők között volt ami támogatta az RT-t és minden teszben ott figyelt, talán ezért hypolták, de RT-vel vagy anélkül is szarul nézett ki.
Az irányítás / gunplay / karakteranimáció borzalom. A sztorit hagyjuk.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75643 2024.01.24. 22:49

Greyfox írta:Én mindkettőn nekimentem, és visszapattantam róla. Kurvagyenge..
Talán az elsők között volt ami támogatta az RT-t és minden teszben ott figyelt, talán ezért hypolták, de RT-vel vagy anélkül is szarul nézett ki.
Az irányítás / gunplay / karakteranimáció borzalom. A sztorit hagyjuk.
A gunplay rendhagyó, de nekem éppen ezért jött be (ilyen költségvetéssel nincs más, ami kísérletezik, hacsak az új Doomokat nem vesszük ide), és vannak szórakoztató képességek is. Nyilván a levitációig nem jutottál el.

A sztori nem rossz, de nekem is elegem van az agyfaszból, Sam Lake finnként próbál japóelmebeteg Kodzsimát játszani, de nem kéne.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75644 2024.01.24. 23:08

Idén már 6 éves lesz a 8600K-n, 5 évre terveztem, most 5,5, ezzel a valaha leghosszabb ideig elsődleges vasban használt procim. És még mindig nem érzem, hogy elfogyna (nincs OC). Így utólag megszolgálta az árát, a 4590 már 2 év után köhögött, de azért 4-ig ment fővasként. Az E8400-am volt a korábbi csúcstartó 5 éves ciklussal, de ott a végén a PS3 volt az elsődleges platform (nem mintha verte volna multiplatfromban a PC-met), az is jobban elfogyott a végén.

Pentium 200 MMX (1998-2002)
AthlonXP 1600+ (2002-2005)
Pentium D805 (2005-2009)
Core 2 Duo E8400 (2009-14)
Core i5 4590 (2014-18)
Core i5 8600K (2018-)

Elsődleges VGA-k:

S3 Virge DX 1 MB (1998-2002)
GeForce 4 MMX 440-SE 64 MB (2002-2005)
Inno 3D GeForce 6600 GT 128 MB (2005-2008)
XFX 9600 GT 512 MB (2008-14) - 2012 végétől 2014-ig a PS3 volt a főplatform
Gigabyte GTX 750 Ti 2 GB (2014-16)
Palit Jetstream GTX 1060 6 GB (2016-2021)
Asus Strix RTX 3060 12 GB (2021-)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75645 2024.01.25. 09:27

Zóanagyvarázsló írta:A sztori nem rossz, de nekem is elegem van az agyfaszból, Sam Lake finnként próbál japóelmebeteg Kodzsimát játszani, de nem kéne.
Ja igen, ezt is mondani akartam. Csak annyival egészíteném ki, hogy Kojimának ez megy és működik a legtöbbször, de ez csak simán egy elmeokádék.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75646 2024.01.25. 10:08

DanielT írta:Ja igen, ezt is mondani akartam. Csak annyival egészíteném ki, hogy Kojimának ez megy és működik a legtöbbször, de ez csak simán egy elmeokádék.
Hát ha a működés az, hogy ugyanazt az elmeháborodt agyfaszt árulja mindkettő, csak kojima csomagol mellé csöcsöket meg segget is, meg hordóbafingást, akkor igen. Működik. Mármint annak nagyobb a felvevőközönságe :D
Avatar
arty

Hozzászólás #75647 2024.01.25. 10:42

Moby írta:Ez nem alcantara, ez velúr. Van nekik alcantara is, de az kissé más. Egy dologban megegyeznek, mindkettő irtó hamar lesz ocsmány, ha kesztyű nélkül használod (azzal is, csak lassabban). Egyébként tök szabvány perecek, vehetsz ilyet aliexpressről, vagy akárhonnan, vastagabbat is. Szabvány 6x70-es osztású mind.
jah, nem tudtam hogy PONTOSAN mi ez, de olyan alcantarásan finom :D (és jah, láttam képeket, kesztyű is betesz neki végül... de ez egy használati tárgy, max bukok eladáskor rajta még 5-10 ezret, mert rondább... cserébe 2-5-10 évig FANTASZTIKUS érzés volt tapicskolni :) ). És oké, most van választékom, hiszen csak rim kell, de látatlanban megint nem költenék "negyvenezret". De már győzködöm magam, hogy "jó ez, nem béna, csak megszoktam a TH-t", szal nem lesz ezzel gond :)

Tegnap 4 órán át szereltem a cuccot, ezzel az univerzális hubbal megszenvedtem, nem akart helyére ugrani a qr2 :( masszívan erőltetni kellett (vs mclarenre PERFEKTÜL felment)... aztán a rim felfogatáskor az egyik csavarban átfordult az allenkey, pedig még a rászorításig se jutottam, anyaghiba vagy mi lehetett :( ezt má sose szedem le... ha a másik 5 csavar kitart. És már értem, h miért kevés a 8nm.... mert KURVA NEHEZEK ezek a fana forgatandó kormánykomplxumok :( És most minden ott áll és nincs mire felfogatni... kín az élet! nagyon várom a hétvégét! :)
Avatar
arty

Hozzászólás #75648 2024.01.25. 10:44

Zóanagyvarázsló írta:Pentium D805 (2005-2009)
szégyelld magad! (meg a geforce only gpu lineupot is!)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75649 2024.01.25. 13:21

Moby írta:Hát ha a működés az, hogy ugyanazt az elmeháborodt agyfaszt árulja mindkettő, csak kojima csomagol mellé csöcsöket meg segget is, meg hordóbafingást, akkor igen. Működik. Mármint annak nagyobb a felvevőközönságe :D
Nálam ez a működés inkább úgy csapódik le, hogy az egyik érdekes és várom a fordulatokat, a másik meg folyamatosan csak idegesít. De valóban jobban szeretem a csöcsöt is, mint az ilyen baltaállú ocsmodék mamikat.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75650 2024.01.25. 13:58

DanielT írta:Nálam ez a működés inkább úgy csapódik le, hogy az egyik érdekes és várom a fordulatokat, a másik meg folyamatosan csak idegesít. De valóban jobban szeretem a csöcsöt is, mint az ilyen baltaállú ocsmodék mamikat.
A csöcs jó, ebben nincs vita. Hogy vártam-e valaha Kojima játékban a fordulatot azt nem tudom, de az egészen biztos, hogy bármit is vártam ha volt ilyen, biztos soha nem azt kaptam, amit vártam, vagy amire egyáltalán gondolhattam :D Aztán ezt van aki élvezi, én kevésbé. Egyedül a DS-t tudtam befogadni valamiulyen részben, mert abban már volt némi emberi is a szokásos imbecilis, infantilis japó fasságok mellett, ami nem is annyira Kojima specifikus, mint inkább japóspecifikus. Nem mondom, ehhez képest biztos nem jelent előrelépést a túlszopott, túlgondolt finn(?) agyfasz sem, de a visszalépést sem látom meg benne(a csöcsméreten kívül).
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75651 2024.01.25. 15:35

"Microsoft is laying off 1,900 Activision Blizzard and Xbox employees."

Fehér hetero férfi valszeg az összes. :eljen:

"Blizzard president Mike Ybarra has decided to leave the company. "

"Allen Adham, Blizzard’s chief design officer, is also leaving the company."

Amíg Phil ott van, nincs mitől félni, lefejleszt mindent.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75652 2024.01.25. 16:20

arty írta:szégyelld magad! (meg a geforce only gpu lineupot is!)
Athlon64-et terveztem, de a díleremnél ez volt akciós meg tuningbajnok jövőálló, egyszerűen túl jó ajánlat volt. GeForce is mindig olcsó volt, a 9600 GT-t pl. a leáldon belül vettem használtan, amikor Lammer anyagi okokból árulta a PC-jét. 1060 is azért lett, mert Moby RX 480-áról nyaralás miatt lecsúsztam, a következő ajánlata a 3060 volt. Akkor nagyon jó áron, de utána már nem volt a korábbi hiány, csak ezt akkor nem lehetett tudni.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75653 2024.01.25. 16:22

DanielT írta:Nálam ez a működés inkább úgy csapódik le, hogy az egyik érdekes és várom a fordulatokat, a másik meg folyamatosan csak idegesít. De valóban jobban szeretem a csöcsöt is, mint az ilyen baltaállú ocsmodék mamikat.
Pedig a Quantum Breakben még nem csináltak baltaállat neki. A nő főszereplő modellje ugyanis ott is ugyanaz volt.
Avatar
arty

Hozzászólás #75654 2024.01.25. 17:35

Zóanagyvarázsló írta:Athlon64-et terveztem, de a díleremnél ez volt akciós meg tuningbajnok jövőálló, egyszerűen túl jó ajánlat volt. GeForce is mindig olcsó volt, a 9600 GT-t pl. a leáldon belül vettem használtan, amikor Lammer anyagi okokból árulta a PC-jét. 1060 is azért lett, mert Moby RX 480-áról nyaralás miatt lecsúsztam, a következő ajánlata a 3060 volt. Akkor nagyon jó áron, de utána már nem volt a korábbi hiány, csak ezt akkor nem lehetett tudni.
Sajnos ez nekem kevés, nem mentelek fel. Intel szekerét toltad akkor is, amikor SEMMI nem szólt mellettük, csak pár fillér!!! és azóta is!!! :(

9600gt necces, mert nekem is volt, de én legalább a gennydrága 8800gt-ről downgradeltem rá! és mentségem még, hogy ahogy jött a 4850, léptem is a genny zöldektől!

szóval... :ejnye1:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75655 2024.01.25. 17:37

arty írta:Sajnos ez nekem kevés, nem mentelek fel. Intel szekerét toltad akkor is, amikor SEMMI nem szólt mellettük, csak pár fillér!!! és azóta is!!! :(

9600gt necces, mert nekem is volt, de én legalább a gennydrága 8800gt-ről downgradeltem rá! és mentségem még, hogy ahogy jött a 4850, léptem is a genny zöldektől!

szóval... :ejnye1:
Viccáron vettem ezeket, racionális döntést hozva, nem direkt a drága szart keresve.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75656 2024.01.25. 18:46

phpBB [media]
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #75657 2024.01.25. 19:47

Alan Wake - rettenetesen unalmas, monoton szar volt
Quantum Break - rettenetesen zagyva, monoton szar volt
Control - nem vártam semmit, de tökre jól szórakoztam és szívesen játszottam. Még talán érdekelt is, ami nagy szám - amúgy Epic ingyen adta asszem
Avatar
donatus13

Hozzászólás #75658 2024.01.26. 11:41

Az új tekkennel játszott már valaki esetleg? Én még nem próbáltam ki de nagyon szemezek vele, igaz azt írják sokat crashel lehet, hogy ez is 1.0 released early accessként startolt.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75659 2024.01.26. 22:32

3 csapat csinál COD-ot, abból az egyik a Sledgehammer. Az alkalmazottak 30% -át rúgták ki frissiben.

Welcome to Microsoft, ahol Phil mellett másokra már nem lesz szükség.

Ja kirúgták a fizikai kiadásokért felelős részleget is, valszeg több MS cím nem jön lemezen.
Avatar
arty

Hozzászólás #75660 2024.01.27. 12:45

donatus13 írta:Az új tekkennel játszott már valaki esetleg? Én még nem próbáltam ki de nagyon szemezek vele, igaz azt írják sokat crashel lehet, hogy ez is 1.0 released early accessként startolt.
demot kipróbáltam, de én egy használhatatlan kazuár vagyok, kb csak a grafot néztem, az csodás :)

phpBB [media]


DF-nek is tetszik.
Xboxon picit több a pixel, de minden konzolon minden idők legreszponszívabb tekkenje lett, day1 rengeteg tartalommal + jön még nyilván 6 season pass ( :( ).
Vicces, hogy a motion blur kimaradt konolon, miközben még egy steamdecken se számit semmit fps szempontból.
Kicsit ilyen "16xAF sem jár nektek büdöskonzolosok, meg mblur se!" érzésem van.... :( Hülye japók, japó hülyék.

PSN-en 30ezer, live-n 28ezer a digitverza.
cpkonzol.hu - 23ezer forint a PS5ös korong. Xbox korong NINCS ebben a boltban SEM (robocop feeling... ott se volt boxos ~sehol).
Éljen a digit átbaszás kora.

---

amúgy aki szakértő.... miért nem alap, hogy minden verekedős játék 120hz/120fps-el menjen ?! Hát nem PONT itt számítana a legtöbbet?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arty 2024.01.27. 12:49-kor.
Avatar
arty

Hozzászólás #75661 2024.01.27. 12:48

DanielT írta:3 csapat csinál COD-ot, abból az egyik a Sledgehammer. Az alkalmazottak 30% -át rúgták ki frissiben.

Welcome to Microsoft, ahol Phil mellett másokra már nem lesz szükség.

Ja kirúgták a fizikai kiadásokért felelős részleget is, valszeg több MS cím nem jön lemezen.
A sledgehammernél nem azért voltak kibaszások, mert fil egy geci vagy mert túl sok fehér férfi dolgozott náluk ;) Hanem mert egy retvedék MW3 remazterre tellett tőlük....

Ami MS-nél megy a lemezek körül, vérforraló.
Kívánnám én szívesen a pusztulásukat, de még a mostani állapotuk is embertelen sonyhozzáállást gerjeszt, mi lenne, ha egyáltalán nem lennének? :(
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75662 2024.01.27. 15:05

Pörög a Journey to the Savage Planet credits

Ez egy bolygófelfedezős 3D Metroidvania, humorral fűszerezve.

Képességeket kell megszerezni és úgy lehet haladni, ami meglepett, hogy a kihívás is néhol kemény, de nem teljesíthetetlen.

Egy "instant vissza a hajóra" teleport funkciót rohadtul tudtam volna értékelni, de azért túl lehetett élni nélküle is. A valódi ending még nincs meg, mert a credits lemegy a főbossz után, de aztán még haza is kell jutni, majd még megcsinálom valszeg.

Nemtom kinek ajánlanám, de nézzetek bele videókba (nem feltétlenül a lenti trailer a legmérvadóbb). Ja és coop is van, de én egyedül nyomtam. Platina sajnos felejtős mert vannak multiplayer trofik és pár extrém gyűjtős PLUSZ egy kötelező speedrun is.

phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #75663 2024.01.27. 20:49

DanielT írta:Ja kirúgták a fizikai kiadásokért felelős részleget is, valszeg több MS cím nem jön lemezen.
Hát ez merőben meglepő lépés volt, miután hónapokon belül már nem is lehet majd náluk kapni lemezmeghajtóval gépet egyáltalán.
Szal hogy így ezekbe mégis hova dugdossák majd a "népek" (szal az a párszáz még fennmaradó xbox user) a lemezeket...
Kép
Avatar
Botond

Hozzászólás #75664 2024.01.27. 22:48

Botond írta:Lepörgött a Last of us 2. Nehéz spoilermentesen írni róla, szóval csak röviden, aztán majd húsz év múlva kitárgyaljuk részleteiben, ha Zó is letudta.
Szóval a sztori már az első részben se tetszett, most se. És mégis. A sztori zseniális van megírva, végig leköt, fordulatos, tetszett az egész, csak nem a zsánerem se a zombis cucc, se az ha apa-lánya dolgokat próbálnak bemutatni úgy, hogy erősen játszanak az ember érzéseivel.
Viszont végre játék a játék. Volt open world lootolás, nagyobb harcok, és hát az egyes “szakaszok” végén a karakterünk után bezáruló ajtó szisztémát ügyesen vették át Dani kedvenc Gearseiből! Harcok is már-már olyan jók voltak, mint a Gearsekben!
Viccet félretéve, ennek tényleg előnyére vált a kicsit openebb world, nem úgy mint a Gears5nek.
Összességében jár a 9 pont.

Lepörgött a Last of us 2 remastered. PS5ön, szólóban.
Nagyjából ugyanaz a véleményem, mint anno volt a "simáról". Kicsit szebb lett, de semmi egetrengető, mert eddig is elég szép volt. A felújítás totál indokolatlan volt, hacsak nem felkészülés a pc kiadásra.

A kimaradt jelenetek rész érdekes újdonság, 3 "pálya", amik a készítők narrációjával is a 2-5 perces időtartamban mozognak egyenként. Nagyon hangsúlyozzák, hogy alfa, de ez nem technikailag látható, hanem hogy rövidke, és végül egyes részei nem így épültek be a játékba, szóval inkább koncepcionálisan kezdő gondolatok. Azért jópofa plusz ez, főleg a narrációval.

A játékon sokkal simábban hussantam át amúgy, látszott az ilyen típusú játékokban felszedett rutin, az első nekirugaszkodáskor sokat szenvedtem, főleg a számomra furcsa kontroller kiosztással.

9/10 azért jár még mindig, majd ha lesz egyszer pc verzió, akkor teljes pompájában is elviszem egy körre.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75665 2024.01.27. 22:55

Lepörgött a Kane and Lynch 2, coopban, xboxon.

X360as játék, ami BW, ellentétben az első résszel, és van benne online coop, ellentétben az első résszel, amiben csak local coop van, és még autoHDR is van benne. Jelen esetben bár ne lenne, ez az iskola példája, hogy hogyan lehet ezt rosszul csinálni. Kb annyit tud, mint a PS5 féle alwaysonHDR, kivilágosít mindent, meg persze HDR módba rakja a kijelzőt, ez sok helyen a láthatóság rovására megy, volt olyan pálya, ahol ki kellett lőnöm az üveg felületeket, hogy lássak vmit, ne vakítson a zárt térben a fénye a sima üvegeknek.

Amúgy a játéknak eléggé egyedi hangulata van, az art olyan, mintha régi, 800x másolt VSH kazettán nézné az ember a karatekölyök 2-t, időnként be is csíkoz, meg fakó is, és valószínűleg ezzel az elvont art stílussal nem tudott összekapcsolódni az autoHDR, mert ugye nem ennyire speciális vmire lett ez kitalálva.
Arty mondta, hogy lőjjük végig, ebéd után neki is ültünk, hardon, 5 órás etap volt kb. Semmi kiemelkedően jó, de mégis eléggé egyedi az art, hangulat, pörgösség és még pár apróbb tulajdonsága miatt, szóval nem bántam meg, hogy belevágtunk, jó ötlet volt.
A végén még belenéztünk az egyel nagyobb, a maxos nehézségen, na ott teljesen elcsúszik a balansz, első pálya közepén uninstall lett volna, így meg végülis egy kellemes délutáni élmény volt.

Első rész x360as localcoopban felkészül per tíz!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75666 2024.01.28. 09:46

Botond írta:Lepörgött a Kane and Lynch 2, coopban, xboxon.
Nagyon bírtam, akkor és ott toltam X360-on.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75667 2024.01.28. 09:50

DanielT írta:Nagyon bírtam, akkor és ott toltam X360-on.
Tényleg zseniálisan egyedüli hangulata van amit jórészt az általam sehol máshol nem látott art döntések alapoznak meg kombinálva ezzel a rusholós stílussal, ami a quakekben is van, és így hogy jól lőttük be a nehézségi szintet, így élvezni is tudtuk. Örök hála Artynak a felvetésért!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75668 2024.01.28. 09:53

Moby írta:Hát ez merőben meglepő lépés volt, miután hónapokon belül már nem is lehet majd náluk kapni lemezmeghajtóval gépet egyáltalán.
Szal hogy így ezekbe mégis hova dugdossák majd a "népek" (szal az a párszáz még fennmaradó xbox user) a lemezeket...
Kép
Én ezt még mindig nem hiszem el, hogy ebben a formában lesz a refresh. Mármint a lemez nélküli egyetlen opciót is nehezen, de hogy így fog kinézni azt is. A BOX ugye, ami henger. Bár ezektől kitelik... hát kíváncsi leszek.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75669 2024.01.28. 10:02

DanielT írta:Én ezt még mindig nem hiszem el, hogy ebben a formában lesz a refresh. Mármint a lemez nélküli egyetlen opciót is nehezen, de hogy így fog kinézni azt is. A BOX ugye, ami henger. Bár ezektől kitelik... hát kíváncsi leszek.
Teljesen más mozit nézel évek óta.

Playanywhere az egy létező dolog lett, hogy megveszed a játékot és te döntöd el milyen HW-t teszel alá, pc-t vagy xboxot. De ez csak a digitálisan vásárolt játékoknál igaz, a lemezesnél nem.
És akkor felmerül a kérdés, hogy mennyi ember van aki direkt fizet azért, hogy ne fusson a játéka a másik HW-én, amikor ugyanannyi pénzért futna mindkét fajta HW-én?! Annyi, amennyi xbox játék lemez lenni szokott a játék sw boltok polcain, amiről a képeket be szoktad szúrni.

A fizikai kiadás egy környezetszennyező vmi, ami felett eljárt az idő. Értem, hogy ennek meg van kultusza, mert lovat is tartanak még sokan, csak 200 éve a ló közlekedési eszköz volt, ma meg hobbi, a fizikai kiadás is 10 éve még tényező volt, ma meg ilyen múltidéző hobbi, mint a lótartás.

De nézd meg a Sony is eldobhatóvá tette a drivert, és szépen ki is fogja vezetni ő is, és akkor majd mehet a mémgyártás, hogy az akkor már nem létező játék sw áruló boltok polcain nincs ps lemez.

A lemezek kora leáldozott.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75670 2024.01.28. 10:11

Botond írta:De nézd meg a Sony is eldobhatóvá tette a drivert, és szépen ki is fogja vezetni ő is, és akkor majd mehet a mémgyártás, hogy az akkor már nem létező játék sw áruló boltok polcain nincs ps lemez.

A lemezek kora leáldozott.
Eldobhatóvá tette... VAGY! Még azoknak is pótolható, akik valamiért először digital only gépet vettek. Szóval a Sony eddig a legnagyobb lépést tette meg a lemezek megmaradásáért. És még a PS6 is lemezes lesz.

Vissza: “Leáldozott.hu”