A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Moby

Hozzászólás #75322 2023.12.17. 12:54

arty írta:nehéz elképzelni, hogy a studió BELÜL, LUSTASÁGBÓL döntött amellett, hogy ők MÉGEGY tlou1 remaztert ill tlou ONLINE-t akarnak fejleszteni ... ilyesmit csak fentről tudok elképzelni :( :( :(
Én sem gondolom, hogy erről feltétlenül a stúdiók tehetnek kizárólag, de nekem ez nem számít, és nem ad felmentést semmire. Már rég túl vagyunk azona ponton, amikor számított volna, hogy ki a felelős. Évekkel. Már a felelősök eltávolítás, a körülmények megváltoztatása sem hozna valódi változtatás. Ezen a lejtőn már nincsen fék. A géming visszafordíthatatlanul megrohadt örökre, akik tehettek volna elllene, már szisztematikusan kiveti magából az iparág. A talmi szar ünnepe lett belőle. Lásd a playstation a történelme leghitványabb időszakában lett a legsikeresebb.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75323 2023.12.17. 13:02

arty írta:Nekem a hifirush elég indiánnak tűnt :) (de persze nem ez a bajom vele, hanem a játékmenet NEM lövölde, szal.... meh :D )

Starfield simán elmegy GaS-nak, folyamatosan tákolják, van roadmap, szerintem alulról súrolja a definiciót. A végére más játék lesz, mint ami az 1.0 volt, az tuti.

AoE2-4 oké, aláírom, RTS tényleg nem létezik sonyéknál és diverzebb, mint lesz a tlou3 :)
Azis biztos, hogy a haloforza frusztrációm nyak felett van és homályosítja a látásom..... ezt jól látod (nem nehéz észrevenni).
De én összességében a teljes konzolgent nézem, ami eddig ment és most jön - gas gas gas vs. semmi semmi openworld, nekem ez most az alapélmény.

Persze, hogy baj van és persze, hogy a nintendó kínálata is kellene, hogy érdekeljen - de mégis csak a mario wonder kéne :( A metalistáról viszont van amit tolok és még fogok (-gunk) is tolni :D
Te nem arra gondolsz, hogy indie, hanem hogy csak AA, meg ja, amit írsz. Lövöldeként csoda, ha AAA szinten valami megugorja a Quake 2 vagy a Vegas szintjét. Volt valaha ilyen a Sonynál? Returnal? Bírtam az Unchartedeket PS3-on, megtette a fedezéklövölde, de a film nélkül nem biztos, hogy valaha hozzájuk érek.

Szerintem a roadmap nem GaS (vagyis nem a lehúzás, erőltetett előfizetéses-mikrotranzakciós élettartam-kitolás értelmében), a JA3 is rengeteget fejlődik, oszt se AAA, se GaS, AoE 2 is folyton kapja a DLC-ken túl a QoL-tartalmakat. A Diablo 3-mal se a szezonok voltak a bajok, a patchelés meg pláne nem gond. Ráadásul a Morrowind óta pofoznak minden Bethesda-RPG-t utólag, a fejlesztők, a modderek is. Nem lesz ez a Destiny-féle mocskok miatt retrospektíve gáz (angolul GaS).
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75324 2023.12.17. 13:05

DanielT írta:Ezek a cuccok más néven kb az indie kategória felső része lenne bármelyik másik platformon. A Nintendo hipszter romantikus felszopás mínusz 10 pontját automatikusan lehet mindig alkalmazni a Meta pontjaiknál.
Ez egy létező hozzáállás, de ez bőven elég a többiek alázásához. Akik szintén fel vannak szopva. A Forza-Starfield-Halo esetében ezt nem kell bizonygatnom, ha a Sonyról van szó, akkor meg úgy tele a te szád is, hogy nem figyelsz :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75325 2023.12.17. 13:29

arty írta:nagyon izgultam, hogy az AA prezentáció átugorja-e a lécet nálad ill. hogy a játék végére egyre gyakoribb "12fps" mennyire lesz dealbreaker :) egyplatinányira. oké, titkon ebben reménykedtem :D (én már az elején kihagytam 2 mellékest, akkor elengedtem a platinkát, ha valaha jönne new game plus és nem kéne nulláról fejleszteni robot, akkor TALÁN nekimennék)
Ami jó az jó, emiatt soha nem kell aggódnod. Ánuszmirázs ajánlást meg betudom egy ízlèstelen tréfának, de legalább pénzembe nem került, egyébként megvettem volna valami akcióban. :wilting:

A mellék küldik nem kellenek platinához és minden pálya elején automatikus mentést csinál amit ki tudsz választani, ha valami más kimaradt.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75326 2023.12.17. 13:34

Egy újabb beszédes és khm.. pikáns statisztika a piaci viszonyokról. Botondod megelőzve: ez azért néz ki így mert Playstation-ön nincs mivel játszani.

És tegye fel a kezét aki tudta, hogy van böngésző a konzolokon...

jqdw54qtyb6c1.jpg
Avatar
arty

Hozzászólás #75327 2023.12.17. 13:43

Zóanagyvarázsló írta:Te nem arra gondolsz, hogy indie, hanem hogy csak AA, meg ja, amit írsz. Lövöldeként csoda, ha AAA szinten valami megugorja a Quake 2 vagy a Vegas szintjét. Volt valaha ilyen a Sonynál? Returnal? Bírtam az Unchartedeket PS3-on, megtette a fedezéklövölde, de a film nélkül nem biztos, hogy valaha hozzájuk érek.

Szerintem a roadmap nem GaS (vagyis nem a lehúzás, erőltetett előfizetéses-mikrotranzakciós élettartam-kitolás értelmében), a JA3 is rengeteget fejlődik, oszt se AAA, se GaS, AoE 2 is folyton kapja a DLC-ken túl a QoL-tartalmakat. A Diablo 3-mal se a szezonok voltak a bajok, a patchelés meg pláne nem gond. Ráadásul a Morrowind óta pofoznak minden Bethesda-RPG-t utólag, a fejlesztők, a modderek is. Nem lesz ez a Destiny-féle mocskok miatt retrospektíve gáz (angolul GaS).
Lehet - Hifiből a legeslegelső treailert láttam, elkönyveltem zenés-indie jet set radio-nak és "sosejátszanám" polc :) TUDJUK, mennyire korlátolt vagyok... (nem annyira mint gen7 alatt, de akkor jobb volt a csőlővöldefelhozatal is).

Sonynál volt ilyen jó lövölde, Killzone-nak hívták, de hamar elmúlt :) Ebben a genben meg... semmi. (a returnal róglájk! :( aka újracsomagolt, megnyújtott, ELADHATÓBB árkád cím olyan mobilgémingen edződötteknek, akik nem bírták a mikrótranzakciót, meg' skillből is megoldanak mindent is :P Fracked volt a kedvencem psvr-re, a devje most psvr2-t róglájkal mételyezi, szal gyűlölöm ezt is, miközben persze róglájk >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> GaS )

GaS = ingédzsment. folyamatos fejlesztés, gyere, jáccad évekig, mert mindig más, szebb, jobb. Hogy eközben mikróval, kiegekkel monetizálják-e, az szerintem mindegy, mert a mikró is lehet "kötelező" vagy "értelmetlenül opcionális", ez itt már nagyon izlésdolga. Starfieldben amugy SEMMIT nem lehet utólag/jelenleg/még venni?

neoreg írta:Avatar Frontiers of Pandora hamisítatlan ubisoft the game lett. Grafikán kívül minden közepes benne. A fő történet érdektelen, a mellékküldetések nagy része pedig "szerezz 3 heregolyót és 4 moszatot szintű" fetch questek. Kerüljétek messzire.
A mirage után nem volt ez egy picit bátor teszt? :D
Avatar
neoreg

Hozzászólás #75328 2023.12.17. 14:18

arty írta:A mirage után nem volt ez egy picit bátor teszt? :D
Ha már előfizettem 1 hónap ubisoft+-ra, gondoltam kimaxolom a ubisoft élményt.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75329 2023.12.17. 14:49

Yaddle55 írta:Sziasztok!

Nekem is esedékes egy gépcsere januárban, eddig a 2016-os topik 'PCMR SQJ' konfigot használtam, ennek a mai verzióját szerettem volna megvenni mondjuk az Aqua-nál (iPon drágább). Reméltem, hogy ami akkor jó volt, az most is az.
- ASROCK Z790 PG LIGHTNING ALAPLAP
- INTEL CORE I7-14700KF
- RTX 4080 (550e Ft lélektani határ alatt, mondjuk egy Gigabyte Windforce)
- 32GB 6000MHZ DDR5 RAM CORSAIR VENGEANCE CL36 (2X16GB)
- SAMSUNG 1TB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280
- BE QUIET SILENT BASE 601
- BE QUIET! PURE POWER 12 M 850W
- BE QUIET! DARK ROCK PRO 5

Most viszont jól elbizonytalanítottatok a 7800x3D-vel. Melyik az az alaplap, ami nem a legdrágább, de azt mondjátok, hogy annál rosszabbat nehogy kosárba tegyek? Jó lenne, ha tudnátok egyet ajánlani az i7-hez és a 7800x3D-hez is.

Nagyon köszönöm!
Csak ha kifejezetten haragszol magadra és ez vmi önpusztító kampány, akkor vegyél 14700ast a 7800x3D helyett!
Bármelyik random nem asrock/asus legolcsóbb X670es lap jó. Asust vettem, azzal nehezen indult a szerelem, de hatodik bios update óta töretlen, mai eszemmel a legolcsóbb gigabyteot venném, nem az asust.
Nekem Asus Prime X670-P wi-fi van, egyetlen hiba a 40 másodperc bootidő, de az a ddr5 miatt van.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75330 2023.12.17. 14:52

neoreg írta:Ha már előfizettem 1 hónap ubisoft+-ra, gondoltam kimaxolom a ubisoft élményt.
Én is így tettem. Már nem az előfizetéssel, hanem a kimaxolással.
Kép
Avatar
Botond

Hozzászólás #75331 2023.12.17. 14:54

DanielT írta:Egy újabb beszédes és khm.. pikáns statisztika a piaci viszonyokról. Botondod megelőzve: ez azért néz ki így mert Playstation-ön nincs mivel játszani.

És tegye fel a kezét aki tudta, hogy van böngésző a konzolokon...

[attachment=0]jqdw54qtyb6c1]
Nem ez azt mutatja, hogy az átlag ps tulaj akkora lúzerbalfasz, hogy rendes telefonra se futja vagy tabletra. :D
Jöhet a következő chart az egyes konzol tulajok közötti 40 éves szűzekről, hadd őrüljünk annak is, mekkora a Sony fölény!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75332 2023.12.17. 15:37

Botond írta:Csak ha kifejezetten haragszol magadra és ez vmi önpusztító kampány, akkor vegyél 14700ast a 7800x3D helyett!
Bármelyik random nem asrock/asus legolcsóbb X670es lap jó. Asust vettem, azzal nehezen indult a szerelem, de hatodik bios update óta töretlen, mai eszemmel a legolcsóbb gigabyteot venném, nem az asust.
Nekem Asus Prime X670-P wi-fi van, egyetlen hiba a 40 másodperc bootidő, de az a ddr5 miatt van.
Milyen érdekes, hogy nehezen indult a szerelem, 6 BIOS update kellett, hogy jó legyen, de valójában semmi szopás nem lehet az AMD konfiggal, a barátom egy idióta én meg hazudtam. :wilting:
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #75333 2023.12.17. 16:04

Van most értelme amúgy pécé upgrade-nek?
A videokártyák fejlődése, árazása nem komolyanvehető, a többi meg nem sok játéknál szűk keresztmetszet.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75334 2023.12.17. 16:07

DanielT írta:Milyen érdekes, hogy nehezen indult a szerelem, 6 BIOS update kellett, hogy jó legyen, de valójában semmi szopás nem lehet az AMD konfiggal, a barátom egy idióta én meg hazudtam. :wilting:
1 bios update volt, hogy felismerje, hogy 7800x3D, mert a lap korábbi, mint hogy lett volna ilyen proci, de anélkül is ment hibátlanul, az összes többi meg a ddr5 trainingelést javította, így jött le 80 secről fokozatosan a boot idő 40 secre. Értem, hogy van akit elviselhetetlenül kínoz játék közben, hogy “nadebazz, lehet minden fluid, de 69 másodperc volt a boot”, de nekem pl játék közben ez semmit se jelentett többnyire.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75335 2023.12.17. 16:49

Botond írta:1 bios update volt, hogy felismerje, hogy 7800x3D, mert a lap korábbi, mint hogy lett volna ilyen proci, de anélkül is ment hibátlanul, az összes többi meg a ddr5 trainingelést javította, így jött le 80 secről fokozatosan a boot idő 40 secre. Értem, hogy van akit elviselhetetlenül kínoz játék közben, hogy “nadebazz, lehet minden fluid, de 69 másodperc volt a boot”, de nekem pl játék közben ez semmit se jelentett többnyire.
Szó sem volt játékról. Azt mondtam szívott vele, te is szívtál vele. Ennyike. Intellel meg nem szívott.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75336 2023.12.17. 17:38

aabyssx írta:Van most értelme amúgy pécé upgrade-nek?
A videokártyák fejlődése, árazása nem komolyanvehető, a többi meg nem sok játéknál szűk keresztmetszet.
Attól függ. Én a 10 éves fiók vga-ról upgradeltem 6700XT-re 90 ezerért. Az más kérdés hogy kihasználni nem nagyon sikerült.
CPU fronton pedig a 7800X 3D az kb. a duplája powában, mint egy aktuális konzol. Szóval a 60 frémes GTA 6 esélye az valahonnan innen fog indulni a jövőben.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75337 2023.12.17. 17:45

DanielT írta:Szó sem volt játékról. Azt mondtam szívott vele, te is szívtál vele. Ennyike. Intellel meg nem szívott.
Mert az Intel 14. gen nem ddr5el megy? Pentiummal se szívott senki. Ne őrüljünk már meg, akinek tényleg iszonyat kín egy bios upgrade, ami AMD-Intel függetlenül fennálló jelenséget old meg, az csattogós lepkék vegyen, mert még a konzolokon is van firmware upgrade.
Amúgy szívásról szó se volt, szeretetről volt szó. Mai napig nem szeretem, csak elviselem. Konzoloktól is a perces bootidők tartottak távol évtizedekig, erre ddr5 és egy perc a boot, mint 93ban. KurvaMS! Mondjuk neki sincs köze hozzá, de na.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75338 2023.12.17. 19:42

Kép
Hopp, az idei day1 ganéba került cuccoknak és az idei megjelenések top3 metás cuccainak van közös halmaza. Nem hiába ez a világ legjobb szolgáltatása Dani szerint is!
Avatar
arty

Hozzászólás #75339 2023.12.18. 10:46

neoreg írta:Ha már előfizettem 1 hónap ubisoft+-ra, gondoltam kimaxolom a ubisoft élményt.
jaok. de eddig elég mínuszos a hónap, nem? ;)
miben látsz még potenciált a katalógusból? valhalla? crew motorfest? :D
Avatar
arty

Hozzászólás #75340 2023.12.18. 10:48

DanielT írta:Milyen érdekes, hogy nehezen indult a szerelem, 6 BIOS update kellett, hogy jó legyen, de valójában semmi szopás nem lehet az AMD konfiggal, a barátom egy idióta én meg hazudtam. :wilting:
hogy valami lassu, sokat zabál, drága.... az persze nem szopás, az kvázi NEM LÉTEZŐ PROBLÉMA egy 3-4-5 éven át használt platformon (és persze nem mintha intel alapon nem lenne fos bios, stb... ez a PC, egy lutri!)
Avatar
arty

Hozzászólás #75341 2023.12.18. 10:50

DanielT írta:Szó sem volt játékról. Azt mondtam szívott vele, te is szívtál vele. Ennyike. Intellel meg nem szívott.
Ez nyilván hazugság. Intellel és vidiával is van szopás, csak ott más a mérce, az "generic pécészopás" amikor ugyanaz amd-n van az meg "amdszopás" :) A lasabb, drágább, többet zabál trio feletti "pénzeled a gonoszgeci versenyellenes patkányokat, ahelyett hogy a kisebbik férgekre szavaznál" már el se kell hangozzon érvként, odáig egy inteles szellemileg úgyse képes felérni.
Avatar
arty

Hozzászólás #75342 2023.12.18. 10:55

benőmenő írta:Attól függ. Én a 10 éves fiók vga-ról upgradeltem 6700XT-re 90 ezerért. Az más kérdés hogy kihasználni nem nagyon sikerült.
CPU fronton pedig a 7800X 3D az kb. a duplája powában, mint egy aktuális konzol. Szóval a 60 frémes GTA 6 esélye az valahonnan innen fog indulni a jövőben.
de az 2026-27! :) MOST mi értelme van? (nem tul elavult 6-8 magosról, szerintem viszonylag kevés... vagyis, kivéve gpufejlesztést, 700ezerér' jobban esik a séderstutter!)
Avatar
arty

Hozzászólás #75343 2023.12.18. 11:04

Botond írta:Kép
Hopp, az idei day1 ganéba került cuccoknak és az idei megjelenések top3 metás cuccainak van közös halmaza. Nem hiába ez a világ legjobb szolgáltatása Dani szerint is!
sőt még ezen lista és az általam játszott és bírt játékoknak is van közös eleme!

... az 1db Planet of Lana :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #75344 2023.12.18. 11:28

arty írta:de az 2026-27! :) MOST mi értelme van? (nem tul elavult 6-8 magosról, szerintem viszonylag kevés... vagyis, kivéve gpufejlesztést, 700ezerér' jobban esik a séderstutter!)
Most semmi, amire nem elég a 7800x3D+7900xtx kombó, azzal nem játszok, semmi értelme gépet fejleszteni. Cpu fronton meg ráadásul nincs is hova!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75345 2023.12.18. 11:30

arty írta:hogy valami lassu, sokat zabál, drága.... az persze nem szopás, az kvázi NEM LÉTEZŐ PROBLÉMA egy 3-4-5 éven át használt platformon (és persze nem mintha intel alapon nem lenne fos bios, stb... ez a PC, egy lutri!)
Soha nem kellett még BIOS-t buherálnom. Az egy szem AMD-s vasammal sem.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75346 2023.12.18. 11:51

Zóanagyvarázsló írta:Soha nem kellett még BIOS-t buherálnom. Az egy szem AMD-s vasammal sem.
Kelleni sose kell. Lehet. LAN drivert se kellett sose, aztán jött a sógun2. Itt ilyesmi nem volt, ami miatt kellett, csak elolvastam mit javít és azt gondoltam, jó, azt kérem. Kényszer nem volt, ment a gyári biossal.
Mint a tv-t is lehet nézni úgy, hogy nem veszi le az ember a védőfóliát a képről, de a lehetőség adott, hogy levegye.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #75347 2023.12.18. 12:00

teljesen erthetetlen, hogy miert is gondol barki Intel processzorra 2023-ban…
7800X3D-t kell venni. legjobb gamer proci, jo aron. pont.

nekem mondjuk 7700-am van (non-X) ami szinten jol (nekem eleg) muzsikal es raadasul keveset is fogyaszt.

a fos Intel-ek meg a masik veglet. kulon napelem kell nekik a haztetore es sok sikert a huteshez…
Avatar
Botond

Hozzászólás #75348 2023.12.18. 12:06

SlickAdam írta:teljesen erthetetlen, hogy miert is gondol barki Intel processzorra 2023-ban…
7800X3D-t kell venni. legjobb gamer proci, jo aron. pont.

nekem mondjuk 7700-am van (non-X) ami szinten jol (nekem eleg) muzsikal es raadasul keveset is fogyaszt.

a fos Intel-ek meg a masik veglet. kulon napelem kell nekik a haztetore es sok sikert a huteshez…
Mert a 4-5-6. gen intellel elégedettek voltak (én is), a bulldózernek meg rossz a híre és ha a naptárra nézel, még mindig 2011 van, ezért se váltunk pl nyomógombos nokiákról, ami egyszer jó, örökre az a jó, semmi se változik!
A változás az ördög konspirációja, mondjuk ki nyíltan, csak a codstation!
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #75350 2023.12.18. 12:21

es relative performance
Spoiler
Kép
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #75351 2023.12.18. 12:23

es - most nezem - itt fritzben vagy 60 €-val dragabb az Intel... LOL
Avatar
Botond

Hozzászólás #75352 2023.12.18. 12:30

SlickAdam írta:es - most nezem - itt fritzben vagy 60 €-val dragabb az Intel... LOL
Nem hiszem, hogy ez észérvek kérdése, az internet mindenkihez be van vezetve, eddig is mindenki tudta, hogy harmad annyi wattoból több frémet ad, aki ennek ellenére Intelt akar venni, az valójában keres vmi önpusztító dolgot önmaga vagdosása helyett, és akkor ez tökre érthető.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75353 2023.12.18. 13:10

arty írta:Lehet - Hifiből a legeslegelső treailert láttam, elkönyveltem zenés-indie jet set radio-nak és "sosejátszanám" polc :) TUDJUK, mennyire korlátolt vagyok... (nem annyira mint gen7 alatt, de akkor jobb volt a csőlővöldefelhozatal is).

Sonynál volt ilyen jó lövölde, Killzone-nak hívták, de hamar elmúlt :) Ebben a genben meg... semmi. (a returnal róglájk! :( aka újracsomagolt, megnyújtott, ELADHATÓBB árkád cím olyan mobilgémingen edződötteknek, akik nem bírták a mikrótranzakciót, meg' skillből is megoldanak mindent is :P Fracked volt a kedvencem psvr-re, a devje most psvr2-t róglájkal mételyezi, szal gyűlölöm ezt is, miközben persze róglájk >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> GaS )

GaS = ingédzsment. folyamatos fejlesztés, gyere, jáccad évekig, mert mindig más, szebb, jobb. Hogy eközben mikróval, kiegekkel monetizálják-e, az szerintem mindegy, mert a mikró is lehet "kötelező" vagy "értelmetlenül opcionális", ez itt már nagyon izlésdolga. Starfieldben amugy SEMMIT nem lehet utólag/jelenleg/még venni?
Killzone? Az 1 egy köpedelem, a 2-3 megtette, de azokat is főleg a grafika és az exkluzivitás vitte a hátán. A 2 a maga idejében elég korrekt AI-t is produkált, ráadásul megihlette őket a Vegas fedezékrendszere, de ennyi. A Resistance 1-2-től sem estem hanyatt. Ha van műfaj, melyben próbálkozott a Sony abban a genben, de a kortárs AAA-val szemben alulmaradt, az az FPS. És erre lehet azt mondani, hogy mert akkora bőség volt, ami részben igaz is. Áttört a CoD, releváns volt a Halo, rengeteg legalább részben single FPS-érkezett, akkor terjedtek el a Gears-szerű TPS-ek stb. Csak éppen ezek közül keveset szerettem igazán, és még kevesebb jut eszembe, melyet a gunplay vagy a pályák miatt. Manapság sokkal több az indie (felborultak az arányok), és bár azokat is hajlamosan túlajnározni, nem mind jó nyilván, de egy Ion Maiden vagy egy Prodeus a jobbak közé kerülne, és tényleg van egy rakat érdekes.

A "GaS" szerintem kontextusfüggő, az Avengersszel sem az volt a gond, hogy kapott új kampányokat ingyen.

Mindenesetre én ezeket emelném ki a 7. generációból:

Vanquish
Max Payne 3
Rainbow Six Vegas (co-op)
Kane & Lynch 2
Call of Juarez - van pár baja, de a westernhangulatot annyira elkapták, hogy megvesztem érte
Army of Two (co-op)
Bulletstorm
Uncharted 1-3 - filmlövödének jók voltak, tudnék különbséget tenni köztük, de egykutya mind
Battlefied: Bad Company
Gears of War: Judgement (co-op)
Stranglehold
The Darkness - a körítés bejövős volt, a képességek szórakoztatóak, a gunplay kevésbé, valószínűleg nem öregedett jól
Prey
Gears of War 2 (co-op) - jó volt, csak sajnos FIL elrontotta, már el se indul nálam, annyira jól emulálja a 360-as bugot a BC
Singularity
Spec Ops: The Line
Halo 4 (co-op)
Crysis - a grafika/fizika és az érzékelhető kisebb szabadság jó volt ellenpontozni a CoD-ot, annál a 2 is jobban bejött, de azért na
Halo Reach (co-op)
Gears of War (co-op) - egyedül annyira nem kapott el régen sem PC-n, az Ultimate co-opban egy bugos hulladék volt, a harmadik végigjátszás a 360-as verzióval volt a legjobb
Battlefied: Bad Company 2
Killzone 2-3
Halo 3 (co-op) - nem inkompetens, nem értékelhetetlen, 3-asban jó volt végigröhögni
Borderlands 1-2-PS (co-op) - co-opban elmentek, de nem a gunplay miatt, és már ki is égtem belőlük
Gears of War 3 (co-op)
Tomb Raider (2013) - kompetens fedezéklövölde szép látvánnyal a gen végén, de nulla a kihívás és a film is az UC-khez képest (TR-nek meg nyilván gyalázatfos)

Különdíj:

Deus Ex: Human Revolution - akár ot is lehetne, frankóság, de hibrid, és nem a gunplay az erőssége

Nagyjából élménysorrend, de ez nem egzakt tudomány, pláne a co-op és a szóló összevetése. A Vegas kivételével szinte minden co-op lehetne még feljebb, de nem akartam túlsúlyozni, pláne a Halókat, melyekben a co-op design sem jó.

Nem említettem (de a KZ-k ellen jó pár labdába rúghatna):

S.T.A.L.K.E.R. - érdekes és ambiciózus helyszín és koncepció, de az állapota miatt sosem ment végig
Mass Effect 1-2 - nem tisztán lövöldék, annak nem is túl jók, szerintem játékként is túlértékeltek, de úgy nem állnának rosszul a listán
BioShock - art direction érdekes, a képességek se rosszak, de SS2-utánérzet, butított, a gunplay sem nagy szám, és végül végig se ment
Far Cry 3 (co-op) - csak co-opban ment, úgy meg burleszk volt
Call of Duty 4 - elismerem bizonyos aspektusait, de elvétve tudtam élvezni, és megvetem, amit képvisel
Shadow Warrior - tetszik, de nem értem a végére, és annyira a 8. gen elején jött PC-re, hogy konzolon már az előző gen nem is kapott portot
Rage - nem sokat ment, de nem tűnt rossznak
TimeShift - nem ment végig, nem volt igazán jó, de nem tűnt értékelhetetlennek
Wolfenstein - a demó alapján nem tűnt rossznak, de a teljeshez sose volt szerencsém
Mafia 2 - valószínűleg műfajilag idefér, de én csak demóztam
Resistance 2 - határeset, én nem ajánlanám ma már pótlásra, annak idején elment, de ennél több jót nem tudok róla elmondani
Resistance - nem fos, de egy-egy ötletesebb fegyvert leszámítva rettenetesen felejtős
Battlefield 3-4 - végigmentek, de nem voltak jók szólóban
Quake 4 - a demó vállalható volt, de nem hozott lázba
Perfect Dark Zero (co-op) - az első pálya végéig elvittük Botonddal, nem tudtuk értelmezni mi a jó benne, ezt még FIL se tudná gatyába rázni
Left 4 Dead 1-2 - 3-4 fő alatt nincs értelmük, nagyon sokat nem is mentek, de akor jók voltak
Reservoir Dogs - kicsivel a Gears 1 előtt jelent meg, már 7. gen volt, de konzolon csak a 6.-ra jött, és még túl jó se volt
DNF - a demó nem tett rám mély benyomást, majd egyszer pótlom
Call of Juarez-egyebek - csak demókat próbáltam
Binary Domain - érdekesnek tűnt, de a demóba nem lettem szerelmes
Clive Barker's Jericho - a demó a gimmicken túl nem ért sokat
007: Quantum of Solace - lélektelen licenccső volt a demó
Necrovision - a demó nem jött be, de azóta is ezt emlegetik méltó Painkiller-utódként, talán ránézek egyszer
Fuse - már a demója moslék volt
Haze - ebből meg a teljes is
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75354 2023.12.18. 13:16

Botond írta:Kelleni sose kell. Lehet. LAN drivert se kellett sose, aztán jött a sógun2. Itt ilyesmi nem volt, ami miatt kellett, csak elolvastam mit javít és azt gondoltam, jó, azt kérem. Kényszer nem volt, ment a gyári biossal.
Mint a tv-t is lehet nézni úgy, hogy nem veszi le az ember a védőfóliát a képről, de a lehetőség adott, hogy levegye.
Az annyiból más, hogy nálam ebből a problémából nem látszott semmi hostként, multiban sem panaszkodott más, így nem is volt lehetőségem észrevenni, és ezért hitetlenkedtem, miközben frissítettem is. Számomra most sincs különbség, csak tőled tudom, hogy neked jobb. Az új vassal többszörösére ugró bootidő kissé más kategória, arra jó analógia a védőfólia.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75355 2023.12.18. 13:22

Zóanagyvarázsló írta:Az annyiból más, hogy nálam ebből a problémából nem látszott semmi hostként, multiban sem panaszkodott más, így nem is volt lehetőségem észrevenni, és ezért hitetlenkedtem, miközben frissítettem is. Számomra most sincs különbség, csak tőled tudom, hogy neked jobb. Az új vassal többszörösére ugró bootidő kissé más kategória, arra jó analógia a védőfólia.
Pedig azt hittem nálad is észre lehetett venni, hogy maximum 1 fős coopot tudsz indítani. :D
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75356 2023.12.18. 13:28

Botond írta:Pedig azt hittem nálad is észre lehetett venni, hogy maximum 1 fős coopot tudsz indítani. :D
Te panaszkodtál lagra is, hogy azért van. Az meg, hogy vagy akarja a co-opot, vagy nem, többször változott titkos frissítések, a szerver hangulata és egyéb okok miatt. Két kampányt buktunk eddig a driverfrissítés óta, megfejthetetlen okokból. Mindenesetre akkor sem szinkronban zajlottak események, hiába volt minden frissítve. Az a játék azért is szopatott minket, ha volt rajtunk sapka, és azért is, ha nem.
Avatar
arty

Hozzászólás #75357 2023.12.18. 17:28

Zóanagyvarázsló írta:Soha nem kellett még BIOS-t buherálnom. Az egy szem AMD-s vasammal sem.
mit jelent a buhera? uj gépen nem mentél be biosba, elsőre indult, régi gépes win bebootolt és dolgoztál rajta tovább? ;)

MINDEN gépemen RENGETEGET kellett bios-t buherálnom.... ha másért nem, a tuning miatt :)
de ez a 6700xt birtoklása (és tán a korom??) hatására elmúlt.... felesleges a cpu-t vagy a ramokat sajtolnom, ha a gpu mindenképpen visszafog, így pedig 1x belőttem és ottrohadjon meg örökre, frissítéseket se rakok fel rá, annyira nem érdekel már a pc :( ráadásul a boost clockokkal minden autotuningos lett, így elhanyagolható előny lehetőségéért sok szopás járhat cserébe.

ráadásul én jókor voltam jóhelyen, mert sok évnyi lassan induló intel alaplap után a mostani amd-m végre AZONNAL bootol :) (a ddr5 tréningezése bosszantó lehet, de mára olyan ritkán szorulok pécé elé, hogy tán még ez se érdekelne)

haver is most vett ryzen 7600at, Botondtól hallottak alapján félve kérdeztem meg, hogy ... és mennyi volt alá az alaplap? SZÁT. ÖT. EZER. FORINT.
én ezt komolyan nem hiszem el..... :( nemtom intelek alá mennyi, de ha másért nem, hát emiatt csakazér.... nem, akkor se, intelt soha :D

Botond írta:Most semmi, amire nem elég a 7800x3D+7900xtx kombó, azzal nem játszok, semmi értelme gépet fejleszteni. Cpu fronton meg ráadásul nincs is hova!
vagytok ketten-hárman a topikból, akik felé ez NEM kérdés valójában :D
aabyssx-nek régebbi a cpu és a gpu is "csak" egy 2060, szal nála érhetne is akár egy csere...

mondjuk a 7700(x) vs 7800x3d érdekes kérdés lenne :) előbbi 20ezerrel olcsóbb, miközben közel 10%-al magasabb az órajele, de tudjuk, hogy sok játék hálás a 7800x3d cache-ért.... nameg "csak" húszezerért van értelme ilyen cpu és lapárak mellett kockáztatni? :(

Botond írta:Nem hiszem, hogy ez észérvek kérdése, az internet mindenkihez be van vezetve, eddig is mindenki tudta, hogy harmad annyi wattoból több frémet ad, aki ennek ellenére Intelt akar venni, az valójában keres vmi önpusztító dolgot önmaga vagdosása helyett, és akkor ez tökre érthető.
és mivan azokkal akik ÉLVEZIK, hogy az E-corek miatt extra stuttert kapnak, hogy azok ki-bekapcsolgatásával lehet nézegetni, hogy minek melyik állapot a jobb? :P (vagy a win alatti irq/cpu spike-k?)
Avatar
Moby

Hozzászólás #75358 2023.12.18. 17:42

arty írta:mit jelent a buhera? uj gépen nem mentél be biosba, elsőre indult, régi gépes win bebootolt és dolgoztál rajta tovább? ;)

MINDEN gépemen RENGETEGET kellett bios-t buherálnom.... ha másért nem, a tuning miatt :)
de ez a 6700xt birtoklása (és tán a korom??) hatására elmúlt.... felesleges a cpu-t vagy a ramokat sajtolnom, ha a gpu mindenképpen visszafog, így pedig 1x belőttem és ottrohadjon meg örökre, frissítéseket se rakok fel rá, annyira nem érdekel már a pc :( ráadásul a boost clockokkal minden autotuningos lett, így elhanyagolható előny lehetőségéért sok szopás járhat cserébe.

ráadásul én jókor voltam jóhelyen, mert sok évnyi lassan induló intel alaplap után a mostani amd-m végre AZONNAL bootol :) (a ddr5 tréningezése bosszantó lehet, de mára olyan ritkán szorulok pécé elé, hogy tán még ez se érdekelne)

haver is most vett ryzen 7600at, Botondtól hallottak alapján félve kérdeztem meg, hogy ... és mennyi volt alá az alaplap? SZÁT. ÖT. EZER. FORINT.
én ezt komolyan nem hiszem el..... :( nemtom intelek alá mennyi, de ha másért nem, hát emiatt csakazér.... nem, akkor se, intelt soha :D

vagytok ketten-hárman a topikból, akik felé ez NEM kérdés valójában :D
aabyssx-nek régebbi a cpu és a gpu is "csak" egy 2060, szal nála érhetne is akár egy csere...

mondjuk a 7700(x) vs 7800x3d érdekes kérdés lenne :) előbbi 20ezerrel olcsóbb, miközben közel 10%-al magasabb az órajele, de tudjuk, hogy sok játék hálás a 7800x3d cache-ért.... nameg "csak" húszezerért van értelme ilyen cpu és lapárak mellett kockáztatni? :(

és mivan azokkal akik ÉLVEZIK, hogy az E-corek miatt extra stuttert kapnak, hogy azok ki-bekapcsolgatásával lehet nézegetni, hogy minek melyik állapot a jobb? :P (vagy a win alatti irq/cpu spike-k?)

És mégis mi a tökömnek vettél akkor közel egymillióért DD szettet? Mit fogsz rajta nyomni? A hitvány GT7-et, vagy a méghitványabb Forzát? Nemár...
Aranyveretes merőkanállal készülsz a moslékban turkálni :( A carpr0n ott nem terem meg, a filharmonikusok a disznóólban nem zenélnek...
phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #75359 2023.12.18. 17:55

Zóanagyvarázsló írta:Killzone? Az 1 egy köpedelem, a 2-3 megtette, de azokat is főleg a grafika és az exkluzivitás vitte a hátán. A 2 a maga idejében elég korrekt AI-t is produkált, ráadásul megihlette őket a Vegas fedezékrendszere, de ennyi. A Resistance 1-2-től sem estem hanyatt. Ha van műfaj, melyben próbálkozott a Sony abban a genben, de a kortárs AAA-val szemben alulmaradt, az az FPS. És erre lehet azt mondani, hogy mert akkora bőség volt, ami részben igaz is. Áttört a CoD, releváns volt a Halo, rengeteg legalább részben single FPS-érkezett, akkor terjedtek el a Gears-szerű TPS-ek stb. Csak éppen ezek közül keveset szerettem igazán, és még kevesebb jut eszembe, melyet a gunplay vagy a pályák miatt. Manapság sokkal több az indie (felborultak az arányok), és bár azokat is hajlamosan túlajnározni, nem mind jó nyilván, de egy Ion Maiden vagy egy Prodeus a jobbak közé kerülne, és tényleg van egy rakat érdekes.

A "GaS" szerintem kontextusfüggő, az Avengersszel sem az volt a gond, hogy kapott új kampányokat ingyen.

Mindenesetre én ezeket emelném ki a 7. generációból:

Vanquish
Max Payne 3
Rainbow Six Vegas (co-op)
Kane & Lynch 2
Call of Juarez - van pár baja, de a westernhangulatot annyira elkapták, hogy megvesztem érte
Army of Two (co-op)
Bulletstorm
Uncharted 1-3 - filmlövödének jók voltak, tudnék különbséget tenni köztük, de egykutya mind
Battlefied: Bad Company
Gears of War: Judgement (co-op)
Stranglehold
The Darkness - a körítés bejövős volt, a képességek szórakoztatóak, a gunplay kevésbé, valószínűleg nem öregedett jól
Prey
Gears of War 2 (co-op) - jó volt, csak sajnos FIL elrontotta, már el se indul nálam, annyira jól emulálja a 360-as bugot a BC
Singularity
Spec Ops: The Line
Halo 4 (co-op)
Crysis - a grafika/fizika és az érzékelhető kisebb szabadság jó volt ellenpontozni a CoD-ot, annál a 2 is jobban bejött, de azért na
Halo Reach (co-op)
Gears of War (co-op) - egyedül annyira nem kapott el régen sem PC-n, az Ultimate co-opban egy bugos hulladék volt, a harmadik végigjátszás a 360-as verzióval volt a legjobb
Battlefied: Bad Company 2
Killzone 2-3
Halo 3 (co-op) - nem inkompetens, nem értékelhetetlen, 3-asban jó volt végigröhögni
Borderlands 1-2-PS (co-op) - co-opban elmentek, de nem a gunplay miatt, és már ki is égtem belőlük
Gears of War 3 (co-op)
Tomb Raider (2013) - kompetens fedezéklövölde szép látvánnyal a gen végén, de nulla a kihívás és a film is az UC-khez képest (TR-nek meg nyilván gyalázatfos)

Különdíj:

Deus Ex: Human Revolution - akár ot is lehetne, frankóság, de hibrid, és nem a gunplay az erőssége

Nagyjából élménysorrend, de ez nem egzakt tudomány, pláne a co-op és a szóló összevetése. A Vegas kivételével szinte minden co-op lehetne még feljebb, de nem akartam túlsúlyozni, pláne a Halókat, melyekben a co-op design sem jó.

Nem említettem (de a KZ-k ellen jó pár labdába rúghatna):

S.T.A.L.K.E.R. - érdekes és ambiciózus helyszín és koncepció, de az állapota miatt sosem ment végig
Mass Effect 1-2 - nem tisztán lövöldék, annak nem is túl jók, szerintem játékként is túlértékeltek, de úgy nem állnának rosszul a listán
BioShock - art direction érdekes, a képességek se rosszak, de SS2-utánérzet, butított, a gunplay sem nagy szám, és végül végig se ment
Far Cry 3 (co-op) - csak co-opban ment, úgy meg burleszk volt
Call of Duty 4 - elismerem bizonyos aspektusait, de elvétve tudtam élvezni, és megvetem, amit képvisel
Shadow Warrior - tetszik, de nem értem a végére, és annyira a 8. gen elején jött PC-re, hogy konzolon már az előző gen nem is kapott portot
Rage - nem sokat ment, de nem tűnt rossznak
TimeShift - nem ment végig, nem volt igazán jó, de nem tűnt értékelhetetlennek
Wolfenstein - a demó alapján nem tűnt rossznak, de a teljeshez sose volt szerencsém
Mafia 2 - valószínűleg műfajilag idefér, de én csak demóztam
Resistance 2 - határeset, én nem ajánlanám ma már pótlásra, annak idején elment, de ennél több jót nem tudok róla elmondani
Resistance - nem fos, de egy-egy ötletesebb fegyvert leszámítva rettenetesen felejtős
Battlefield 3-4 - végigmentek, de nem voltak jók szólóban
Quake 4 - a demó vállalható volt, de nem hozott lázba
Perfect Dark Zero (co-op) - az első pálya végéig elvittük Botonddal, nem tudtuk értelmezni mi a jó benne, ezt még FIL se tudná gatyába rázni
Left 4 Dead 1-2 - 3-4 fő alatt nincs értelmük, nagyon sokat nem is mentek, de akor jók voltak
Reservoir Dogs - kicsivel a Gears 1 előtt jelent meg, már 7. gen volt, de konzolon csak a 6.-ra jött, és még túl jó se volt
DNF - a demó nem tett rám mély benyomást, majd egyszer pótlom
Call of Juarez-egyebek - csak demókat próbáltam
Binary Domain - érdekesnek tűnt, de a demóba nem lettem szerelmes
Clive Barker's Jericho - a demó a gimmicken túl nem ért sokat
007: Quantum of Solace - lélektelen licenccső volt a demó
Necrovision - a demó nem jött be, de azóta is ezt emlegetik méltó Painkiller-utódként, talán ránézek egyszer
Fuse - már a demója moslék volt
Haze - ebből meg a teljes is
KZ-ből a 4-el felértek a gerillák a csúcsra, oszt' ennyiben hagyták :(
de amugy jah, a 2-3 tök jó, az elsőt meg... próbáltam már ps2-n és ps3-on is, de nem akar csúszni :( pedig kéne a "teljes képhez", de annnnnyira rossz... mint a resist1 :D bár abból anno a 2 sem izgatott fel... egy éve a polcra tettem a triót, hogymajdegyszer! a kz1 után, kb :D

sajna nekem már ilyen Bé oldalas vackok maradtak, jelenleg a Homefront első része vár a lelkierőmre, ps3on már egész jól állok a kampányban! (ígéretes felütés, csékategóriás kivitelben)
és aztán a codok... de mostanra egy jó cod is a ps3as hómfront mögé szorult nálam :( (nyilván mindenben jobb lenne, de az activision gyűlölete/prekoncepciók miatt mindig csak a vásárlásig jutok)

(amugy a te "bélistádon" nekem van pár cím ami lement és bírtam... plusz a feltehetőleg a nem posztolt CÉ listádon is van pár :D Francure, Inversion, többi 007 játék, stb :D )

random fact: Bulletstormot anno bírtam, vettem hádéban, idő sose került rá, de most meg már jön PSVR2-re, az meg méginkább izgat :D szerintem meg is támogatom egy vásárlással, hátha lát valaki még fantáziát pár gen7es cím víárosításában!
Avatar
arty

Hozzászólás #75360 2023.12.18. 18:02

Moby írta:És mégis mi a tökömnek vettél akkor közel egymillióért DD szettet? Mit fogsz rajta nyomni? A hitvány GT7-et, vagy a méghitványabb Forzát? Nemár...
Aranyveretes merőkanállal készülsz a moslékban turkálni :( A carpr0n ott nem terem meg, a filharmonikusok a disznóólban nem zenélnek...
phpBB [media]
lesz automobilista2 teszt is! :P (az elsővel mentem pár versenyt, de tartalmilag az sem elégített ki, holott minden másban tök élvezetes volt! és az a vicc, hogy szerintem egy tehetséges dev a csapatból kb 2 nap alatt olyan karriert rittyenthetne az amugy meglévő(!) tartalmakból, hogy besírnék, de NEM :( valszeg tényleg nincs rá igény és ennyi melót sem ér meg... kár....)
ez amúgy dlc-kocsi ?

amugy pedig van assetto is a világon (és péesötön) és abban még karrier is van - sajna a felét már ellőttem a thrustmasteren...

ill. amiben LEHET potenciál: pCars2 és pCars3 :D tudom erről a szériáról mi a szimes vélekedés, az első is elég borzalom volt, de HÁTHA!

plusz a forzagété is minden pecsben ott hordozza a FANTASZTUKUS FFB lehetőségét és én az F1 és WRC szériát sem vetem meg.
... igaz, VR az nincs konzolon :(
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75361 2023.12.18. 18:07

arty írta:mit jelent a buhera? uj gépen nem mentél be biosba, elsőre indult, régi gépes win bebootolt és dolgoztál rajta tovább? ;)

MINDEN gépemen RENGETEGET kellett bios-t buherálnom.... ha másért nem, a tuning miatt :)
de ez a 6700xt birtoklása (és tán a korom??) hatására elmúlt.... felesleges a cpu-t vagy a ramokat sajtolnom, ha a gpu mindenképpen visszafog, így pedig 1x belőttem és ottrohadjon meg örökre, frissítéseket se rakok fel rá, annyira nem érdekel már a pc :( ráadásul a boost clockokkal minden autotuningos lett, így elhanyagolható előny lehetőségéért sok szopás járhat cserébe.
Bootolási sorrenddel variálás (főleg több OS esetén) és OC-teszt miatt esetleg (amúgy nem élek ilyesmivel, nem sokat ér, ha nem költesz el annyit lapra és RAM-ra, hogy alapból erősebbet vehetnél), de ezek már bajkeresések.

Magát az új gépes dolgot nem értem, szinte mindig teljes konfigot vettem. Jó, VGA-csere egy-kettő, de azokhoz nem kellett BIOS. Egyszer tettem át komplett OS-es SSD-t új gépbe (VGA nem változott), ment egyből, még Win-reinstall se kellett, csak az első bootolásnál gondolkodott tovább.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75362 2023.12.18. 18:21

arty írta:lesz automobilista2 teszt is! :P (az elsővel mentem pár versenyt, de tartalmilag az sem elégített ki, holott minden másban tök élvezetes volt! és az a vicc, hogy szerintem egy tehetséges dev a csapatból kb 2 nap alatt olyan karriert rittyenthetne az amugy meglévő(!) tartalmakból, hogy besírnék, de NEM :( valszeg tényleg nincs rá igény és ennyi melót sem ér meg... kár....)
ez amúgy dlc-kocsi ?

amugy pedig van assetto is a világon (és péesötön) és abban még karrier is van - sajna a felét már ellőttem a thrustmasteren...

ill. amiben LEHET potenciál: pCars2 és pCars3 :D tudom erről a szériáról mi a szimes vélekedés, az első is elég borzalom volt, de HÁTHA!

plusz a forzagété is minden pecsben ott hordozza a FANTASZTUKUS FFB lehetőségét és én az F1 és WRC szériát sem vetem meg.
... igaz, VR az nincs konzolon :(
Szerintem már az is óriási előrelépés lenne, ha valamelyik patch csinálna valami érzékelhetőt is, mer a fantasztikus álmokat felesleges kergetni. Új WRC-t én is nyomkodom, de rettenetesen béta még szegény. És a konzolos verzió sem jobb, sőt...


/ja igen, ez az új DLC-s, Senna-féle MP4/7A
Avatar
Moby

Hozzászólás #75363 2023.12.18. 18:52

arty írta:KZ-ből a 4-el felértek a gerillák a csúcsra, oszt' ennyiben hagyták :(
Mér hagyták volna ennyiben? Ott volt a KZSF. Az sem voilt semmivel rosszabb, mint az elődök, és a multija gecijó volt.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75364 2023.12.18. 19:23

Zóanagyvarázsló írta:Bootolási sorrenddel variálás (főleg több OS esetén) és OC-teszt miatt esetleg (amúgy nem élek ilyesmivel, nem sokat ér, ha nem költesz el annyit lapra és RAM-ra, hogy alapból erősebbet vehetnél), de ezek már bajkeresések.

Magát az új gépes dolgot nem értem, szinte mindig teljes konfigot vettem. Jó, VGA-csere egy-kettő, de azokhoz nem kellett BIOS. Egyszer tettem át komplett OS-es SSD-t új gépbe (VGA nem változott), ment egyből, még Win-reinstall se kellett, csak az első bootolásnál gondolkodott tovább.
Figyi, nincs ezzel semmi gond. Mondom van aki vesz egy tv-t, felfúrja a falra, a fóliát is rajta hagyja, a menübe se lép be sose, bekapcsolja és nézi. Ad képet? Ad. Színes? Színes. Ergo problémamentes. Ettől függetlenül van akit zavar a dobozból kivett beállítás, állít rajta, van aki még firmwaret is frissít a tv-n, meg ilyenek. Ez nem azt jelenti, hogy ő kifogott egy totál selejtes tv-t, hanem azt, hogy őt ez érdekli. A másik meg lehet azt se tudja ezek mi fán teremnek.
Ez egy IT topik, ide többnyire olyanok járnak, akiket ez érdekel, és életükben túl vannak 80 bios upgraden, 1millió driver updaten, tudják, hogy ezek 2 másodperces dolgok, és többnyire jó dolgok történnek ennek hála. Aki azt se tudja mit és hol kellene nézni az nyilván a deltát se tudja azonosítani az előtte-utána állapotnál, csak hogy ad képet? Ad. Színes? Színes. Akkor jóvanazúgy!

Plusz vannak az üldözési mániások akik szerint az updatek azért vannak, hogy a gyártók tönkretegyék szándékosan az általuk legyártott és eladott terméket. Mondjuk ilyesmiről konkrétan még csak az LG oledeknél hallottam, de azt pl mindenki ajánlgatja a topikban, hogy az a jó.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75365 2023.12.18. 19:27

Moby írta:Mér hagyták volna ennyiben? Ott volt a KZSF. Az sem voilt semmivel rosszabb, mint az elődök, és a multija gecijó volt.
4=SF
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75366 2023.12.18. 19:42

Botond írta:Figyi, nincs ezzel semmi gond. Mondom van aki vesz egy tv-t, felfúrja a falra, a fóliát is rajta hagyja, a menübe se lép be sose, bekapcsolja és nézi. Ad képet? Ad. Színes? Színes. Ergo problémamentes. Ettől függetlenül van akit zavar a dobozból kivett beállítás, állít rajta, van aki még firmwaret is frissít a tv-n, meg ilyenek. Ez nem azt jelenti, hogy ő kifogott egy totál selejtes tv-t, hanem azt, hogy őt ez érdekli. A másik meg lehet azt se tudja ezek mi fán teremnek.
Ez egy IT topik, ide többnyire olyanok járnak, akiket ez érdekel, és életükben túl vannak 80 bios upgraden, 1millió driver updaten, tudják, hogy ezek 2 másodperces dolgok, és többnyire jó dolgok történnek ennek hála. Aki azt se tudja mit és hol kellene nézni az nyilván a deltát se tudja azonosítani az előtte-utána állapotnál, csak hogy ad képet? Ad. Színes? Színes. Akkor jóvanazúgy!

Plusz vannak az üldözési mániások akik szerint az updatek azért vannak, hogy a gyártók tönkretegyék szándékosan az általuk legyártott és eladott terméket. Mondjuk ilyesmiről konkrétan még csak az LG oledeknél hallottam, de azt pl mindenki ajánlgatja a topikban, hogy az a jó.
Arty festette le PC-s szopástengerként a BIOS-buherát, erre reagáltam, a 2 másodperces semmiségekkel vele vitatkozol. Tény, nem szoktam frissíteni, de nem is szoktam panaszkodni análkóla miatt, de ez lényegtelen, arty tesz úgy, mintha minden szopásóceán lenne, pedig ő dolgozik ellene/érte sokat.

XP-n azért volt olyan, amikor egy-egy régi játék nem szerette az SP3-at, ezért SP2-n maradtam Win 8.1-ig. Cserébe nem ment a Fiablo 3, ami meg se volt,l akkor még, PS3-on demóztam. Meg az SC2 és a Hearthstone kiírta, hogy nem fognak elindulni, de tévedtek, sose fagytak, jól futottak (pedig fórumokon ment a hiszti). Most több vasam van, retrógépeken nem erőltetem a driverfrissítést se, a fővason már inkább. Elnézést, hogy nem feszülök meg ott, ahol nem kell.

A Sógun 2-t viszont látszólag cseszte el frissítés is, meg az is, amikor új vassal Win 11-re váltottál. De az egy abnormálisan kényes jószág, ha fél fokkal melegebb van valamelyikünknél, már reklamál. Még azt is kinézem belőle, hogy a DDR5-öt nem szereti.

Azért ne tegyünk már úgy, hogy aki nem ellenőrzi rendszeresen a LAN-drivert vagy a BIOS-firmware-t, az csudálatos felhasználóiélmény-növelésről marad le.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75367 2023.12.18. 19:47

Zóanagyvarázsló írta:Azért ne tegyünk már úgy, hogy aki nem ellenőrzi rendszeresen a LAN-drivert vagy a BIOS-firmware-t, az csudálatos felhasználóiélmény-növelésről marad le.
Nem, hanem úgy teszünk a 7800x3D egy szopás óceán, mert jött rá 6 bios update, de közben van aki büszkén vallja, hogy sose frissített még biost.
A bios frissítés nem az ördög műve, lehet nem csudálatos felhasználóélmény-növelés, de cserébe le se von belőle. Szóval mondhatni, irreleváns annak a szempontjából, hogy milyen a felhasználóiélmény, pláne őrjöngés szóösszetételben értelmezhetetlen, lásd Dani és az ő baráti köre, közismerten, "az őrjöngők".
Avatar
Moby

Hozzászólás #75368 2023.12.18. 20:34

Zóanagyvarázsló írta:4=SF
Aucs. Jogos.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75369 2023.12.18. 21:35

Botond írta:Nem, hanem úgy teszünk a 7800x3D egy szopás óceán, mert jött rá 6 bios update, de közben van aki büszkén vallja, hogy sose frissített még biost.
A bios frissítés nem az ördög műve, lehet nem csudálatos felhasználóélmény-növelés, de cserébe le se von belőle. Szóval mondhatni, irreleváns annak a szempontjából, hogy milyen a felhasználóiélmény, pláne őrjöngés szóösszetételben értelmezhetetlen, lásd Dani és az ő baráti köre, közismerten, "az őrjöngők".
Nem is én állítottam be szopásóceánnak, Dani szerint az, mert AMD, arty szerint meg MINDEN az, ami PC, pont ezt vitattam én is azzal, hogy jeleztem, sose kellett ilyesmivel szívnom
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75370 2023.12.19. 09:20

Nem elég, hogy 10 éve a szuperhősös moslék ömlik a filmekből, most még az egyik legjobb fejlesztő is a Marvel gennynek kötelezte el az életét... Szerencsére legalább a klasszikusokat nyomják, nem az ilyen New age szánalmakat.

De akkor is pokol.

Insomniac leak, Wolverine belső videók, minden jött és többek között a lineup is:

Marvel's Venom in Fall 2025
Marvel's Wolverine in Fall 2026
Marvel's Spider-Man 3 in Fall 2028
New Ratchet & Clank in Fall 2029
Marvel's X-Men in Fall 2030
New IP in 2031/2032
Avatar
Botond

Hozzászólás #75371 2023.12.19. 09:34

DanielT írta:Nem elég, hogy 10 éve a szuperhősös moslék ömlik a filmekből, most még az egyik legjobb fejlesztő is a Marvel gennynek kötelezte el az életét... Szerencsére legalább a klasszikusokat nyomják, nem az ilyen New age szánalmakat.

De akkor is pokol.

Insomniac leak, Wolverine belső videók, minden jött és többek között a lineup is:

Marvel's Venom in Fall 2025
Marvel's Wolverine in Fall 2026
Marvel's Spider-Man 3 in Fall 2028
New Ratchet & Clank in Fall 2029
Marvel's X-Men in Fall 2030
New IP in 2031/2032
Remélem recsit esetén tévednek a leakek és nem generációnként egyet adnak ki, hanem a 2028as genváltás előtt belefér még egy rift apart szintű jóság. Kurvamessze van 2029!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75372 2023.12.19. 10:08

Botond írta:Remélem recsit esetén tévednek a leakek és nem generációnként egyet adnak ki, hanem a 2028as genváltás előtt belefér még egy rift apart szintű jóság. Kurvamessze van 2029!
Ezek alapján nem fognak vele kapkodni:

umVyg5E.jpg
Avatar
Botond

Hozzászólás #75373 2023.12.19. 10:10

DanielT írta:Ezek alapján nem fognak vele kapkodni:

[attachment=0]umVyg5E]
Kár, akkor 2029ig máriókba fojtom a bánatom. :(
Avatar
Moby

Hozzászólás #75374 2023.12.19. 10:46

DanielT írta:Ezek alapján nem fognak vele kapkodni:
Abszolút együttérzek velük. Szerintem is, és a számok szerint is az egyik leghitványabb sony játék evör.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75375 2023.12.19. 16:55

Ez is szaftos kis kiszivárgott táblázat!

A kedvencem, hogy a Sunset Overdrive -ből volt nekik annyi royalty, amiből vehettek volna egy céges PS5-öt. :banplz:

Kép

i20 - Spider-Man 1 PS4
i21 - Edge of Nowhere
i23 - Song of the Deep
i29 - Ratchet and Clank RF
i30 - Spider-Man 2 Codename Popsicle and/or Spider-Man Remastered
i31 - Spider-Man MM
i32 - Scrapped Spider man Online Standalone Title (Likely Spider-Man The Great Web)
i33 - Wolverine
i34 - Spider-Man 3
i35 - X-men
i36 - New IP
i37 - Ratchet and Clank Spinoffs
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #75376 2023.12.19. 18:20

arty írta:aabyssx-nek régebbi a cpu és a gpu is "csak" egy 2060, szal nála érhetne is akár egy csere...
CPU-t amúgy cseréltem azóta, mert az egyik gyerek megkapta a 2600-at. Most 5700x-em van.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75377 2023.12.19. 20:28

Kép
Dübörög a steam is! Civ6 meg a coop játékok Zóval. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #75378 2023.12.20. 09:26

Boldog eje napot mindenkinek!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75379 2023.12.20. 10:16

Botond írta:Boldog eje napot mindenkinek!
Isten éltesse!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75380 2023.12.20. 11:12

Baszki Zó, véletlen elcsesztem az utolsó kommentedet, ne haragudj. ;((( Visszaállítani nem tudtam az eredeti állapotot, ezért töröltem. Válasz helyett a szerkesztést nyomtam, átírtam, elküldtem, így a tiéd elveszett. :zavart2: :zavart2: :zavart2:

Zó kommentjének lényege, kiváló minőségben összefoglalva:

*** Insert random játékcím lista akinek van Pc-je és nincs rosszul tőle, ha azon kell játszani ***

"Ez alapján ki kéne dobnom az XSX-et."
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75381 2023.12.20. 11:59

Úgy látszik az MS is hasonlóan gondolkodik, mármint a gépek kidobását illetően. Ugyan még kérnek érte pénzt, de ez lassan csak a hulladék/csomagolási adó szintjét éri el.

Series S jóféle 50 ezer Ft-nak megfelelő dollárért:

Kép

Philnek tolnia kell azt az excel mezőt! :eljen: :eljen: :eljen:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #75382 2023.12.20. 13:06

DanielT írta:Baszki Zó, véletlen elcsesztem az utolsó kommentedet, ne haragudj. ;((( Visszaállítani nem tudtam az eredeti állapotot, ezért töröltem. Válasz helyett a szerkesztést nyomtam, átírtam, elküldtem, így a tiéd elveszett. :zavart2: :zavart2: :zavart2:

Zó kommentjének lényege, kiváló minőségben összefoglalva:

*** Insert random játékcím lista akinek van Pc-je és nincs rosszul tőle, ha azon kell játszani ***

"Ez alapján ki kéne dobnom az XSX-et."
Miota nem vagyok mar diktator szintem megy minden? :mf2:

Iden nem lett tultolva a gaming, de azert egy lg oled monitor befigyelt :fogmosas:
Csatolmányok
IMG_0846.jpeg
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75383 2023.12.20. 16:27

Micsu írta:Miota nem vagyok mar diktator szintem megy minden? :mf2:

Iden nem lett tultolva a gaming, de azert egy lg oled monitor befigyelt :fogmosas:
Ja, teljes a káosz! :banplz:

Hogy legalább valamilyen látszatát fenntartsam a demokratikus működésnek: Zó a törölt kommentért cserébe + 30 db ingyenes posztolási lehetőséget kap! :puszis:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75384 2023.12.20. 16:37

DanielT írta:Úgy látszik az MS is hasonlóan gondolkodik, mármint a gépek kidobását illetően. Ugyan még kérnek érte pénzt, de ez lassan csak a hulladék/csomagolási adó szintjét éri el.

Series S jóféle 50 ezer Ft-nak megfelelő dollárért:

Kép

Philnek tolnia kell azt az excel mezőt! :eljen: :eljen: :eljen:
Ilyenkor mindig elgondolkodok hogy egy S-t vagy X-et apróról szerzek a backcompat miatt. Aztán rájövök hogy az a halmaz ami nincs PC-re és még érdekelne is a listáról az mennyire nyomorultul pici szám. Szóval én is ezt adnám elő, csak nem ausztrál hanem szabolcsi redneck körítéssel:
phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #75385 2023.12.20. 17:25

benőmenő írta:Ilyenkor mindig elgondolkodok hogy egy S-t vagy X-et apróról szerzek a backcompat miatt. Aztán rájövök hogy az a halmaz ami nincs PC-re és még érdekelne is a listáról az mennyire nyomorultul pici szám. Szóval én is ezt adnám elő, csak nem ausztrál hanem szabolcsi redneck körítéssel:
Félmillió megtekintés egy agyrákos retardált félkegyelmű videóján? Óriási baj van az egész világgal.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75386 2023.12.20. 18:23

Moby írta:Félmillió megtekintés egy agyrákos retardált félkegyelmű videóján? Óriási baj van az egész világgal.
Köszi az ajánlást, így már félmillió plusz egy! :fogmosas:

Biztos olvasta Botond beszámolóit, hogy minden IS megy a gépen és még a minden IS autohdr meg 4K. Aztán a valóság meg az volt, hogy egyetlen játék se ment amit szeretett volna, a bluray player app meg le se töltődött.

Megjött a kedvem, szerintem veszek még egy gépet!

Bár most, hogy belegondolok van eredeti Xboxom amin vannak igazi jó exkluzívok... Csak a sata vinyó átalakítóval szívtam meg legutóbb amikor fel akartam éleszteni. ;(
Avatar
Moby

Hozzászólás #75387 2023.12.20. 18:51

DanielT írta:Köszi az ajánlást, így már félmillió plusz egy! :fogmosas:

Biztos olvasta Botond beszámolóit, hogy minden IS megy a gépen és még a minden IS autohdr meg 4K. Aztán a valóság meg az volt, hogy egyetlen játék se ment amit szeretett volna, a bluray player app meg le se töltődött.

Megjött a kedvem, szerintem veszek még egy gépet!

Bár most, hogy belegondolok van eredeti Xboxom amin vannak igazi jó exkluzívok... Csak a sata vinyó átalakítóval szívtam meg legutóbb amikor fel akartam éleszteni. ;(
Én nem tudom miről beszélt, mert bármit is szeretett volna mondani, az egészen biztos, hogy úgy is meg lehet oldani, hogy közben ne azt üvöltse magáról valaki, hogy egy retardált szardarab, és mégha azonos véleményközösségben is lennék vele, tuti letagadnám. Bár a félmillió megtekintés a mutatója, hogy már csak a szarra van igény. Meg a plusz egy.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75388 2023.12.20. 19:06

Arról meg totál felesleges videót csinálni, hogy xboxot miért nem érdemes venni. Erre az információra nincs szükségük a népeknek, megvan nekik, mindenféle videó nélkül sem veszi a kutya sem a gépeket (sem). De ha valaki erről mégis videót szeretne készíteni, azt el lehet mondani normálisan is, hogy a gempasst sony szintre drágították, hogy az összes nagyobb multú franchiseukat szisztematikusan szétbaszták, és hogy gyakorlatilag semmit nem csinálnak 10 éve a céltalan pénzégetésen kívül. De pontosan ez az, amit így is mindenki lát, nem kell róla videó. De ha közben egy baromállat vagyok, és van videó, az úgy jó, és kell.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75389 2023.12.20. 19:22

Moby írta:Én nem tudom miről beszélt, mert bármit is szeretett volna mondani, az egészen biztos, hogy úgy is meg lehet oldani, hogy közben ne azt üvöltse magáról valaki, hogy egy retardált szardarab, és mégha azonos véleményközösségben is lennék vele, tuti letagadnám. Bár a félmillió megtekintés a mutatója, hogy már csak a szarra van igény. Meg a plusz egy.
Nézd meg másik videóját, általában teljesen vállalható, csak itt a téma maga adta, hogy pokol lesz. Persze van egy stílusa.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75390 2023.12.20. 19:32

Biztos nem mondok újat senkinek, de elképesztő, milyen játékáran vannak epicen. Ilyen alanwake2, meg hogwarts legacyk kuponozva 8 meg 9 ezrek. AC mirage, meg ez az új LotFallen is, pedig ezek tök új játékok. Mármint ha van itt még olyan, aki pc-n tolja.

Vissza: “Leáldozott.hu”