A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75251 2023.12.13. 08:43

Közben az a pletyka járja, hogy a PS5 Pro devkitek úton vannak (megérkeztek?) a legkiemeltebb fejlesztőkhöz. Persze semmi fotó, vagy egyéb konkrétum, csak pár tweet. Vagy pár ikszelés. :wilting:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75252 2023.12.13. 08:55

DanielT írta:Azért jó látni, hogy kénytelen azt enni amit főzött, bár a Redfall-t hiányolom a listából... mindegy, amíg játszik addig se okoz kárt a játékiparban, szóval sok-sok órát kívánok neki jövőre is (amikor szerintem kirúgják).
Jövőre ugye az E3on leplezik le a 2024ben megjelenő összes Sony ps exclu játékot, ha azokat nem sikerül überelnie, akkor vége van szerintem is!
Avatar
Botond

Hozzászólás #75253 2023.12.13. 08:55

DanielT írta:Közben az a pletyka járja, hogy a PS5 Pro devkitek úton vannak (megérkeztek?) a legkiemeltebb fejlesztőkhöz. Persze semmi fotó, vagy egyéb konkrétum, csak pár tweet. Vagy pár ikszelés. :wilting:
Kérdés a switch2 mellett lesz e ennek piaca. :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #75254 2023.12.13. 08:57

Az én tavalyi listám tökéletes, és tűpontos az idei évre is. És hogy ne kelljen beírni, jövőre keressétek majd vissza, legközelebb majd akkor szólok, ha változás állna be.


/annyi módosítást talán lehetne maximum tenni, hogy a kukacok is levonultak már, a bolhás kutyát sem érdekli már ez az egész, de a lényegen nem változtatna.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75256 2023.12.13. 15:39

Nem is tudtam, hogy jön Indiana Jones játék, de már nem is érint egyáltalán:

Xbox és Pc exkluzív lesz. Korábban persze nem így volt.

A háttérben annyi van, hogy a Wolfenstein fejlesztői csinálják, akik meg a Bethesda alá tartoznak. Szóval Phil már Indiánus Jánust is programoz. :eljen: :eljen: :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75257 2023.12.13. 17:12

Kép
Az ajtókitámasztó 2023-ban is megszolgálta az árát, összesen ment 159 órát, a top5 játék a fentiek voltak rajta, és be se volt kapcsolva január, április, október, november, december hónapokban.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75258 2023.12.13. 18:07

Botond írta:Kép
Az ajtókitámasztó 2023-ban is megszolgálta az árát, összesen ment 159 órát, a top5 játék a fentiek voltak rajta, és be se volt kapcsolva január, április, október, november, december hónapokban.
Lehet, hogy kicsit máshogy alakult volna a helyzet, ha a CIV-et meg a többi multi cuccot Ps5-ön nyomod... vagy a Detroitot, God of War-t, Days Gone-t és a többit Xboxon... WAIT! :wow1:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75259 2023.12.13. 18:17

DanielT írta:Lehet, hogy kicsit máshogy alakult volna a helyzet, ha a CIV-et meg a többi multi cuccot Ps5-ön nyomod... vagy a Detroitot, God of War-t, Days Gone-t és a többit Xboxon... WAIT! :wow1:
Ezek megvannak Fíl ökoszisztémára is, ami nem egy hw, kb olyan, mintha lenne mittomén ps5, meg ps5pro, csak a proba te választod ki az alkatrészeket és PC-nek becéznéd.

Szóval a Fíl által személyesen tökéletesre kódolt windows11en mindhárom hibátlanul fut valós 4k@max@120al is, tényleg nem zavaró a szemnek se nagyobb felbontás, se a VRR, se a több frém per sec se, egyszer neked is ki kellene próbálni!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75260 2023.12.13. 20:05

Botond írta:Ezek megvannak Fíl ökoszisztémára is, ami nem egy hw, kb olyan, mintha lenne mittomén ps5, meg ps5pro, csak a proba te választod ki az alkatrészeket és PC-nek becéznéd.

Szóval a Fíl által személyesen tökéletesre kódolt windows11en mindhárom hibátlanul fut valós 4k@max@120al is, tényleg nem zavaró a szemnek se nagyobb felbontás, se a VRR, se a több frém per sec se, egyszer neked is ki kellene próbálni!
Remélem a Sony észhez tér és úgy tiltja le az össze pc portot a jövőben ahogy az a régi szép időkben volt.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75261 2023.12.13. 20:27

DanielT írta:Remélem a Sony észhez tér és úgy tiltja le az össze pc portot a jövőben ahogy az a régi szép időkben volt.
Idén már ennél is majdnem messzebb mentek, egy véletlen kiadott szopókember2t leszámítva a PS “portokat” is majdnem tökéletes kiírtották, mint a régi szép időkben. Már ha a régi szép idők alatt a ps1 előtti időket értjük.
Szóval van remény, hogy jövőre összejönnek a régi szép idők!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75262 2023.12.13. 22:00

Botond írta:Szerintem azért élesen el kellene választani a woke és a női egyenjogúság kérdését, valamint azt is erősen meg kellene gondolni, hogy egy alapvetően kitalált világ kitalált környezetében játszódó játéknak mennyire kell követnie a földi történelmet.
A női egyenjogúságnak igenis van tere, már nem divat állati sorban tartani a nőket, már nem csak sima termékek, akiket le lehet emelni a bolti polcokról, még Svájcban és Andorrában is szavazati jogot kaptak, aki meg nem ért egyet ezekkel, azoknak mindig adott a lehetőség, hogy a régi normák mauzóleumába költözzön, közismert nevén Afganisztánba, vagy Iránba.

Ez a HZD milyenek a női karakterek meg teljesen értelmezhetetlen, mert ugye ez nem az AC:Unity vagy AC:Syndicate mondjuk, hogy a 18-19. századi Európa történelméből merítene, és így közelíteni kellene a valós dolgokhoz akár minimálisan is. A robot dínó tök oké, de egy erős nő vagy egyenesen a matriarchális társadalom az már isten elleni vétek?
Nekem erről mindig a youtuber influenszer asztrofizikus csávó jut eszembe, akit megkérdeztek, hogy nem tartja e orbitális baromságnak, és teljesen összkép rombolónak, hogy a Galaxis őrzőiben az űrben van hangja az űrhajóknak, amikor ugye tudjuk, hogy az űrben nincs semmi, így a hang se terjed. És azt válaszolta, hogy hát figyimán, ha azt el tudjuk fogadni, hogy a filmben amúgy egy intelligens rágcsáló, aki egy helikopterre való gépágyúval lövöldöz, akkor ennek is bele kell férnie, hogy elfogadjuk azt, hogy abban az űrben hallatszik az űrhajó hangja.
HZD esetén amúgy meg egyenesen kommersznek mondható, hogy matriarchális társadalom alakult ki a nagy világvége után, tucatnyi posztapokaliptikus irodalmi mű indul az alapfelvetésből, hogy eljött a világvége a nagy atomháborúval, és a túlélők nulladik következtetése, hogy a fiúk a sok tesztoszteronnal ezentúl üljenek a sarokban kussolkodva és majd a csajok tudják merre van előre, mert jópofaság ez az öncélú önpusztítósdi, de még egyszer nem fér bele, és hát akkor voilá, matriarchális a társadalom.
Szép szalmabábérvelés, be tudom a lázadnak.

Egyébiránt ha már eddig éppen én kritizáltam a robotdínókat, más esetekben meg a pornós-közhelyes női hősöket vagy az elszúrtan macsó férfikaraktereket, akkor miért éppen most kellene hallgatnom? Mert ha nem így teszek, az olyan, mintha elvenném a nők szavazati jogát? Pont nem a norák női spirituális vezetőibe meg a békés nőkbe kötöttem bele, hanem abba, hogy a a férfias-harcias warchiefek nők (nem a matriarchális társadalmak nem ezt szokták jelenteni, és az ilyen jellegű társadalmaknak pont nem egy, a játékban bemutatottakhoz hasonló világ feküdne). Aki valaha lépett már fizikai kontaktusba nővel, az tudja, hogy drasztikus a különbség. Meg a főhősbe, aki mindig mindent mindenkinél jobban tud, és szociálisan fejlettebb, noha kirekesztettként nőtt fel (ez nemtől független téma, ezért nem most hangsúlyoztam, hanem korábban). Persze elmegy ez egy videojátékban, csak hadd ne tartsam nagyon okosnak, és ha megy a woke-ozás itt, akkor had jegyezzem meg, hogy a HZD-re is hatott korszellem (ahogy korábban más korszellem hatott). A jó, hihető játékvilágokat meg szeretem, egyszerűen a HZD ebben nem erős. Nem is lovagolnék rajta ennyit, hanem ez lenne az aktuális drámázós-világépítős sci-fi játék, amitől el kéne ájulni, és ne lenne ekként aloyostul túlértékelve. Önmagában a karakterek és a társadalom kidolgozottsága jobban zavar, mint az, hogy a warchiefek nőként izomkodtak. Nem elnyomni akarom a nőket, csak sajnos nem lett volna ilyen jó soruk egy valósabb modell esetén.

Persze egy visszatérő téma RPG-kben, hogy többnyire nem merik fizikailag gyengébbé tenni a nőket, de legalább gyárilag nincsenek tele "izomkolosszus" nőkkel. A Baldur's Gate-ben is jól használható volt az elején a fighter/druid Jaheira közelharcra, de azért a tankok és damage dealerek nem nők voltak. KotOR dettó. A JA2 is tele van remek női zsoldosokkal (mesterlövészek, orvosok, de bütykülő feka csaj is van), még nehézfegyverekre specializáltak is vannak, de egyszerűen az erősebb férfi zsoldosoknál gyengébbek fizikailag (persze technikailag kimaxolhatók, mert mindenki kimaxolható mindenre, ha végtelen szabadidővel rendelkezel). A Deadly Gamesben még leszbikusok is voltak, a párocska egyik tagját most hozták vissza a JA3-ban (aki mellesleg nálam is csapattag volt annak idején).
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75263 2023.12.13. 22:04

arty írta:hzd-t nemtom, de irreális, hogy egy gyilkológép, kincskereső személy NŐ! -> WOKE.
Hogy mi a jó terminus technicus az jó kérdés, de ahogy olvasom, azóta már magad is beláttad, hogy a korszellem hat a játékokra is. Hülyeség is lenne tagadni. Magyarán egyről beszélünk.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75264 2023.12.13. 22:11

Van ami nem változik... van a GT amiben autók és pályák vannak és van mindenki más, amikben különböző szintű próbálkozások ezek megjelenítésére.

Egész estés szórakozás:

phpBB [media]
Castle82

Hozzászólás #75265 2023.12.13. 23:14

DanielT írta:Remélem a Sony észhez tér és úgy tiltja le az össze pc portot a jövőben ahogy az a régi szép időkben volt.



És az neked miért jó? Az elvakult buta irigységeden kivül ami jól jellemez....Zavar hogy van a Sony verziókon túl definitiv? Hogy plusz bevételhez jutnak ami eléggé rájuk fér? Hogy talán nem követik el azt a hibát amit a PSVR2-vel és platform exkluzivitásával..? Komolyan az emberi butaság hovatovábbját tolod ezzel az irigy ostoba primitiv kommentcunamival amit a Sony oldalon eltolsz ezen a fórumon. Mikor lettél te ennyire kretén? És még te toltad fullba az egykori fórumtársnak - Isten nyugosztalja - hogy micsoda buta fanatikus és micsoda buta ember csak mert az MS oldalon "focizik".... Sokkal rosszabb amit mostanra csinálsz csak nem MS oldalon hanem Sony oldalon. Sokmindent el lehetett mondani arra a srácra de azt hogy egy irigy buta ember lett volna azt veled ellentétben nem.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75266 2023.12.13. 23:35

Castle82 írta:És az neked miért jó? Az elvakult buta irigységeden kivül ami jól jellemez....Zavar hogy van a Sony verziókon túl definitiv? Hogy plusz bevételhez jutnak ami eléggé rájuk fér? Hogy talán nem követik el azt a hibát amit a PSVR2-vel és platform exkluzivitásával..? Komolyan az emberi butaság hovatovábbját tolod ezzel az irigy ostoba primitiv kommentcunamival amit a Sony oldalon eltolsz ezen a fórumon. Mikor lettél te ennyire kretén? És még te toltad fullba az egykori fórumtársnak - Isten nyugosztalja - hogy micsoda buta fanatikus és micsoda buta ember csak mert az MS oldalon "focizik".... Sokkal rosszabb amit mostanra csinálsz csak nem MS oldalon hanem Sony oldalon. Sokmindent el lehetett mondani arra a srácra de azt hogy egy irigy buta ember lett volna azt veled ellentétben nem.
Hm, szerintem se irigy, se buta nem vagyok, de ok. :)

Az meg, hogy a Sony miért ne adjon a Microsoft platformra cuccokat? Azért mert az MS mindenkit fel akar vásárolni és értékteremtés nélkül csak pusztítani. Hát akkor legyenek már áldozatok mindkét oldalon. A Sony nyitott a Pc felé, az MS meg szépen tiltja le a PS portokat a korábban multiplatform játékoknál amikhez közük nem volt. Meg persze most sincs, azon kívül, hogy letették a milliárdokat.

https://www.theverge.com/2023/6/26/2377 ... f-business

Hát ez nekem nem tetszik és ezt elmondom. :nemtudom:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75267 2023.12.13. 23:44

December

Kép

Grand Theft Auto V | PS4, PS5
Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin | PS4, PS5
Moto GP23 | PS4, PS5
Metal: Hellsinger | PS4, PS5
Salt and Sacrifice | PS4, PS5
Moonscars | PS4, PS5
Mega Man 11 | PS4
Gigabash | PS4, PS5
Grime | PS4, PS5
Tinykin | PS4, PS5
Prodeus | PS4, PS5
Shadowrun Returns | PS4, PS5
Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cut | PS4, PS5
Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition | PS4, PS5
Avatar
Botond

Hozzászólás #75268 2023.12.14. 09:06

Castle82 írta:És az neked miért jó? Az elvakult buta irigységeden kivül ami jól jellemez....Zavar hogy van a Sony verziókon túl definitiv? Hogy plusz bevételhez jutnak ami eléggé rájuk fér? Hogy talán nem követik el azt a hibát amit a PSVR2-vel és platform exkluzivitásával..? Komolyan az emberi butaság hovatovábbját tolod ezzel az irigy ostoba primitiv kommentcunamival amit a Sony oldalon eltolsz ezen a fórumon. Mikor lettél te ennyire kretén? És még te toltad fullba az egykori fórumtársnak - Isten nyugosztalja - hogy micsoda buta fanatikus és micsoda buta ember csak mert az MS oldalon "focizik".... Sokkal rosszabb amit mostanra csinálsz csak nem MS oldalon hanem Sony oldalon. Sokmindent el lehetett mondani arra a srácra de azt hogy egy irigy buta ember lett volna azt veled ellentétben nem.
Szerintem teljesen félreérted Danit, ő nem irigységből mondja ezeket. Nézd meg mennyire traumatizálta Zót a HZD. Kívánja ezt bárki normális értékrenddel felebarátainak? Ugyehogy nem. Dani ez ilyen szamaritánius közszolgálati jótét körúton van, hogy PSTD-től mentse meg emberek generációit, valójában bezáratná az egész sonyt és életfogytigot osztana minden ottani bűnözőnek aki ezenek a termékeknek a létrejöttében részes volt, de ugyanakkor realista is, így lépésről lépésre kíván haladni.
TLDR, nem rosszindulatú, de viszont elmebeteg.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75269 2023.12.14. 09:14

Zóanagyvarázsló írta:Szép szalmabábérvelés, be tudom a lázadnak.

Egyébiránt ha már eddig éppen én kritizáltam a robotdínókat, más esetekben meg a pornós-közhelyes női hősöket vagy az elszúrtan macsó férfikaraktereket, akkor miért éppen most kellene hallgatnom? Mert ha nem így teszek, az olyan, mintha elvenném a nők szavazati jogát? Pont nem a norák női spirituális vezetőibe meg a békés nőkbe kötöttem bele, hanem abba, hogy a a férfias-harcias warchiefek nők (nem a matriarchális társadalmak nem ezt szokták jelenteni, és az ilyen jellegű társadalmaknak pont nem egy, a játékban bemutatottakhoz hasonló világ feküdne). Aki valaha lépett már fizikai kontaktusba nővel, az tudja, hogy drasztikus a különbség. Meg a főhősbe, aki mindig mindent mindenkinél jobban tud, és szociálisan fejlettebb, noha kirekesztettként nőtt fel (ez nemtől független téma, ezért nem most hangsúlyoztam, hanem korábban). Persze elmegy ez egy videojátékban, csak hadd ne tartsam nagyon okosnak, és ha megy a woke-ozás itt, akkor had jegyezzem meg, hogy a HZD-re is hatott korszellem (ahogy korábban más korszellem hatott). A jó, hihető játékvilágokat meg szeretem, egyszerűen a HZD ebben nem erős. Nem is lovagolnék rajta ennyit, hanem ez lenne az aktuális drámázós-világépítős sci-fi játék, amitől el kéne ájulni, és ne lenne ekként aloyostul túlértékelve. Önmagában a karakterek és a társadalom kidolgozottsága jobban zavar, mint az, hogy a warchiefek nőként izomkodtak. Nem elnyomni akarom a nőket, csak sajnos nem lett volna ilyen jó soruk egy valósabb modell esetén.

Persze egy visszatérő téma RPG-kben, hogy többnyire nem merik fizikailag gyengébbé tenni a nőket, de legalább gyárilag nincsenek tele "izomkolosszus" nőkkel. A Baldur's Gate-ben is jól használható volt az elején a fighter/druid Jaheira közelharcra, de azért a tankok és damage dealerek nem nők voltak. KotOR dettó. A JA2 is tele van remek női zsoldosokkal (mesterlövészek, orvosok, de bütykülő feka csaj is van), még nehézfegyverekre specializáltak is vannak, de egyszerűen az erősebb férfi zsoldosoknál gyengébbek fizikailag (persze technikailag kimaxolhatók, mert mindenki kimaxolható mindenre, ha végtelen szabadidővel rendelkezel). A Deadly Gamesben még leszbikusok is voltak, a párocska egyik tagját most hozták vissza a JA3-ban (aki mellesleg nálam is csapattag volt annak idején).
Ha már utópiák. Én mondjuk azt várom, amikor eljut oda az emberiség, hogy az emberek jelentős része fel fogja tudni fogni, hogy szignifikáns különbség van aközött, hogy vki azt mondja a másikról, hogy egy adott konkrét témában a másiknak a véleménye nevetséges, vagy azt, hogy ő maga nevetséges. Mert ott már lehetne látni, hogy ha vki egy-két-x témában hülyeséget mond, akkor nem kéne hülyének tartani, csak el lehetne neki mondani, hogy én máshogy látom, még pár pontot meg lehetne vitatni, aztán meg lehetne állapítani, hogy akkor ebben nem értünk egyet, de szerencsére szarni rá, mert ettől nem lesz se egészségesebbek, se betegebbek, a családunkat se érinti ez sehogy, de még a keresetünk se csökken ettől, és ráadásul még bele se kellene feszülni, hogy bizonygatni kelljen, hogy nem, nem, nem én, hanem te vagy a hülye. Ilyesmi szerencsére a HZD-ben sincs, mert az már tényleg a valóságtól teljesen elrugaszkodott lenne, és senki se tudná magát beleélni, hiszen, ha vki akárcsak egyszer is elnepálozza magát, akkor szerencsére a társadalom örök időkre ráragasztja a kolosszális hülye titulust. És jól van ez így, utolsó emberig kell harcolni erőszakosan a saját véleményünkért, aki nem ért egyet velünk, az nem a mi szekértáborunkban van, ergó hülye, sőt egyenesen személyemben támad meg, azt megkérdőjelezve, hogy jogom lenne saját véleményt kialakítani azzal, hogy neki van másik. Ilyenkor kár, hogy nincs már halálbüntetés. Meg eutanázia.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75270 2023.12.14. 09:40

DanielT írta:December

[img]https://blog.playstation.com/tachyon/2023/12/753ddf3398cca56e11b087b16b5f5af9c65346aimg]

Grand Theft Auto V | PS4, PS5
Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin | PS4, PS5
Moto GP23 | PS4, PS5
Metal: Hellsinger | PS4, PS5
Salt and Sacrifice | PS4, PS5
Moonscars | PS4, PS5
Mega Man 11 | PS4
Gigabash | PS4, PS5
Grime | PS4, PS5
Tinykin | PS4, PS5
Prodeus | PS4, PS5
Shadowrun Returns | PS4, PS5
Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cut | PS4, PS5
Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition | PS4, PS5
Egyébként a sony zseniális kikerülte ezt az xboxos csapdát, hogy ott ragadtam 1992ben, mert ugye a még drágább tearben, ahol az igazi minőségi content ömlik rád, na ott nem lehet rájuk fogni, hogy 1992 feeling. Jó mondjuk csak azért, mert a megamanek a 80as évek második felére nyúlnak vissza, szóval talán majd január lesz, amikor 1992ig érnek. Én azt hittem amikor írtad az 1992t, hogy úgy értetted, hogy azok túl régi cuccok, de már látom úgy, hogy túl újak. :eljen:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75271 2023.12.14. 09:41

Botond írta:Ha már utópiák. Én mondjuk azt várom, amikor eljut oda az emberiség, hogy az emberek jelentős része fel fogja tudni fogni, hogy szignifikáns különbség van aközött, hogy vki azt mondja a másikról, hogy egy adott konkrét témában a másiknak a véleménye nevetséges, vagy azt, hogy ő maga nevetséges. Mert ott már lehetne látni, hogy ha vki egy-két-x témában hülyeséget mond, akkor nem kéne hülyének tartani, csak el lehetne neki mondani, hogy én máshogy látom, még pár pontot meg lehetne vitatni, aztán meg lehetne állapítani, hogy akkor ebben nem értünk egyet, de szerencsére szarni rá, mert ettől nem lesz se egészségesebbek, se betegebbek, a családunkat se érinti ez sehogy, de még a keresetünk se csökken ettől, és ráadásul még bele se kellene feszülni, hogy bizonygatni kelljen, hogy nem, nem, nem én, hanem te vagy a hülye. Ilyesmi szerencsére a HZD-ben sincs, mert az már tényleg a valóságtól teljesen elrugaszkodott lenne, és senki se tudná magát beleélni, hiszen, ha vki akárcsak egyszer is elnepálozza magát, akkor szerencsére a társadalom örök időkre ráragasztja a kolosszális hülye titulust. És jól van ez így, utolsó emberig kell harcolni erőszakosan a saját véleményünkért, aki nem ért egyet velünk, az nem a mi szekértáborunkban van, ergó hülye, sőt egyenesen személyemben támad meg, azt megkérdőjelezve, hogy jogom lenne saját véleményt kialakítani azzal, hogy neki van másik. Ilyenkor kár, hogy nincs már halálbüntetés. Meg eutanázia.
Nem úgy vettem, hogy engem minősítettél, hanem hogy a szavaimat forgattad ki, illetve láttál bele olyat, amit nem kellett volna. (És én ezt történetesen nem csípem.) Ha azt írom, hogy a szalmabábérvelésvétkét követted el ezúttal, azzal lehülyéztelek? A lázasság hülyeség? Kétlem. Mindazonáltal voltak olyan megjegyzéseid, melyekből igenis kiolvasható a személyemet, felfogásomat tekintve a "nőgyűlölet" vádja (ha annak szántad, ha nem, bőven így vehető egy nyilvános fórumon), muszáj volt rá reagálnom.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75272 2023.12.14. 09:57

Zóanagyvarázsló írta:Nem úgy vettem, hogy engem minősítettél, hanem hogy a szavaimat forgattad ki, illetve láttál bele olyat, amit nem kellett volna. (És én ezt történetesen nem csípem.) Ha azt írom, hogy a szalmabábérvelésvétkét követted el ezúttal, azzal lehülyéztelek? A lázasság hülyeség? Kétlem. Mindazonáltal voltak olyan megjegyzéseid, melyekből igenis kiolvasható a személyemet, felfogásomat tekintve a "nőgyűlölet" vádja (ha annak szántad, ha nem, bőven így vehető egy nyilvános fórumon), muszáj volt rá reagálnom.
Volt egy antiwoke témafolyam, amiben azért páran eléggé kezdték összemosni ezeket a dolgokat, ezért gondoltam, hogy ezzel nyitok, aztán akinek nem inge, az nem veszi magára.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75273 2023.12.14. 10:56

Botond írta:Volt egy antiwoke témafolyam, amiben azért páran eléggé kezdték összemosni ezeket a dolgokat, ezért gondoltam, hogy ezzel nyitok, aztán akinek nem inge, az nem veszi magára.
Egyrészt rám reagáltál (az én üzenetemre válaszoltál, és konkrétan az én véleményemet vitattad, és nem csak felvezetésként voltak az említett megjegyzések, bár oitt valóban plasztikusabban), másrészt a HZD-t csak én szoktam ezért kritizálni, harmadrészt arty próbálta kifigurázni az antiwoke-okat, most aaby egy bizonytalan kérdésén túl senki nem találta meg a GTA 6-előzetest sem, akkora volt a témázás. Szóval valamiért egy kicsit azt éreztem, hogy illik reagálnom.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75274 2023.12.14. 11:00

Botond írta:Egyébként a sony zseniális kikerülte ezt az xboxos csapdát, hogy ott ragadtam 1992ben, mert ugye a még drágább tearben, ahol az igazi minőségi content ömlik rád, na ott nem lehet rájuk fogni, hogy 1992 feeling. Jó mondjuk csak azért, mert a megamanek a 80as évek második felére nyúlnak vissza, szóval talán majd január lesz, amikor 1992ig érnek. Én azt hittem amikor írtad az 1992t, hogy úgy értetted, hogy azok túl régi cuccok, de már látom úgy, hogy túl újak. :eljen:
Mé? A MotoGP 23 már volt a 80-as években is? :merges2: :mf2:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75275 2023.12.14. 12:59

DanielT írta:Mé? A MotoGP 23 már volt a 80-as években is? :merges2: :mf2:
80as?! Húszas években, ott a címében a szám, az még 60 évvel korábbi akkor!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75276 2023.12.14. 16:44

Elhelyezkedtem a médiában.

Nyugi, nem fogtok viszontlátni a híradóban, csak a média markt-ban voltam ma.

Hegyekben állnak a PS5-ök, régi, slim, lemezes, digital, vagy 4 külön halom volt építve földtől mellmagasságig. És hátul egy polc alatt pár Series X doboz is (gondolom a többit már elkapkodták), szóval mindenki megtalálja a fa alá amit szeretne!


Ha valaki 400k -ért keres 65-ös Tv-t, akkor a TCL 845-ös akkorát üt mint az ipari áram. 2000 nit papíron, tesztek szerint 2200! Quantum dot miniled, brutál a cucc.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75277 2023.12.14. 17:40

Botond írta:80as?! Húszas években, ott a címében a szám, az még 60 évvel korábbi akkor!
Ok, ezt most meg kell adnom. :)
Avatar
insp

Hozzászólás #75278 2023.12.14. 17:42

DanielT írta:Ha valaki 400k -ért keres 65-ös Tv-t, akkor a TCL 845-ös akkorát üt mint az ipari áram. 2000 nit papíron, tesztek szerint 2200! Quantum dot miniled, brutál a cucc.

Majdnem megvettem 75-ösben a múlt héten (450 volt az Euronics-ban). Tényleg best buy.
Aztán eszembe jutott, hogy úgyse érek rá annyit használni. Aztán megnéztem az új Samsung QD-OLED-et is. Aztán úgy döntöttem, QD-OLED lesz majd, ha emberi áron adják.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75279 2023.12.14. 17:54

insp írta:Majdnem megvettem 75-ösben a múlt héten (450 volt az Euronics-ban). Tényleg best buy.
Aztán eszembe jutott, hogy úgyse érek rá annyit használni. Aztán megnéztem az új Samsung QD-OLED-et is. Aztán úgy döntöttem, QD-OLED lesz majd, ha emberi áron adják.
Én január végére (szülinap is, meg akkor jár le a hűség a telekomnál) ütemeztem egy 77es qd-oledet.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75280 2023.12.14. 17:56

insp írta:Majdnem megvettem 75-ösben a múlt héten (450 volt az Euronics-ban). Tényleg best buy.
Aztán eszembe jutott, hogy úgyse érek rá annyit használni. Aztán megnéztem az új Samsung QD-OLED-et is. Aztán úgy döntöttem, QD-OLED lesz majd, ha emberi áron adják.
LOL. Na hát akkor a teljes sztori: Elmentem egy barátommal, hogy megnézzük élőben ezt a TCL-t, amit én már láttam és ezért ajánlottam neki. Csodálatos volt, tényleg, demó módban a bolti világítás mellett az oledeket is megb@ssza a lenyűgöző HDR erő. Legalábbis a C szériát, a G3 már elég durva. MINDEGY a lényeg: Végül vett egy Samsung QD-OLED-et. (S90C) :banplz:

Gyözött a tökéletes kontraszt utáni vágy. :)

szerk: Jéézusmária most nézem megint a 75-öst otthagytad 450-ért? DAMN. :wow1: Lottó 5-ös szelvényeket is csak úgy kidobálod gondolom, hátha jön majd 6-os. :banplz:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75281 2023.12.14. 21:06

DanielT írta:LOL. Na hát akkor a teljes sztori: Elmentem egy barátommal, hogy megnézzük élőben ezt a TCL-t, amit én már láttam és ezért ajánlottam neki. Csodálatos volt, tényleg, demó módban a bolti világítás mellett az oledeket is megb@ssza a lenyűgöző HDR erő. Legalábbis a C szériát, a G3 már elég durva. MINDEGY a lényeg: Végül vett egy Samsung QD-OLED-et. (S90C) :banplz:

Gyözött a tökéletes kontraszt utáni vágy. :)

szerk: Jéézusmária most nézem megint a 75-öst otthagytad 450-ért? DAMN. :wow1: Lottó 5-ös szelvényeket is csak úgy kidobálod gondolom, hátha jön majd 6-os. :banplz:
Azért a QD-OLED-ek is elég durcák. Még 1-2 generációt kivárnék azért velük, no nem mintha a C2-vel bármi hiányérzetem lenne.
Én az éves összegzővel még megvárnám az év végét (ps wrap up is menni fog jan 12-ig). Már csak azért is mert most ugrott ki a Gran Turismo 7 platina (az össz. progress még nincs 80%-on a dashboard szerint :idiota: ).
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75282 2023.12.15. 09:12

Most már hivatalosan is kuka a Last of Us multiplayer cucc bármi is lett volna az.

Bejelentették, hogy inkább koncentrálnak a single player játékokra, a filler kontent bullshit gyártást meghagyják azoknak akiknek csak erre telik.

:eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75283 2023.12.15. 09:43

DanielT írta:Most már hivatalosan is kuka a Last of Us multiplayer cucc bármi is lett volna az.

Bejelentették, hogy inkább koncentrálnak a single player játékokra, a filler kontent bullshit gyártást meghagyják azoknak akiknek csak erre telik.

:eljen:
Jól teszik. Saját statisztikáik is ezt támasztják alá, hogy erre van igény.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75284 2023.12.15. 09:51

Botond írta:Jól teszik. Saját statisztikáik is ezt támasztják alá, hogy erre van igény.
És tapsolsz a retek COD nak, vagy a sportjátékoknak? Ez neked jó, hogy sok a paraszt akiknek csak erre van igényük? Nem kéne inkább egy CIV 7 vagy egy AOE 5?

Mellesleg ott van a Spider Man 2 full Sony belsős single cucc, nem épp sikertelen. És van még ott single bőven, szal nem tudom mit is akarsz mondani.

Hála az égnek, hogy van még olyan cég akiben van tartás és integritás, hogy nem a trendet meg a trash mocskot szolgálják ki! És akkor nem lesznek tudod ilyen Redfall és társai pofáraesések...
Avatar
Botond

Hozzászólás #75285 2023.12.15. 10:01

DanielT írta:És tapsolsz a retek COD nak, vagy a sportjátékoknak? Ez neked jó, hogy sok a paraszt akiknek csak erre van igényük? Nem kéne inkább egy CIV 7 vagy egy AOE 5?

Mellesleg ott van a Spider Man 2 full Sony belsős single cucc, nem épp sikertelen. És van még ott single bőven, szal nem tudom mit is akarsz mondani.

Hála az égnek, hogy van még olyan cég akiben van tartás és integritás, hogy nem a trendet meg a trash mocskot szolgálják ki! És akkor nem lesznek tudod ilyen Redfall és társai pofáraesések...
Pont ez a lényeg, hogy nem számít ki minek örül, a valóság attól még a valóság.
A gémerek az élvezetet és a kikapcsolódást keresik a játékokban és azt nem a sony egy patronos, aztán mehet a fiók aljára cuccainál találják meg.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75286 2023.12.15. 10:02

Botond írta:Pont ez a lényeg, hogy nem számít ki minek örül, a valóság attól még a valóság.
A gémerek az élvezetet és a kikapcsolódást keresik a játékokban és azt nem a sony egy patronos, aztán mehet a fiók aljára cuccainál találják meg.
Ja értem. Tehát a gémerek nem élvezik a Sony játékokat, sőt ki se kapcsolódnak közben. Szegénykék. ;((( Remélem indul nálad ma is a COD! Vagy nem vagy gémer?
Avatar
insp

Hozzászólás #75287 2023.12.15. 11:42

Urak,

Lehet, hogy a gyerekeknek passzolom a mostani gép(ek)et.
Ezer éve nem vettem rendeltem új gépet "egyben", az alábbi elég józan döntés lenne? Ha már TV-t nem vettem :idiota:
(Ezek a brandek bejöttek eddig, nem hiszem, hogy sokkal olcsóbban megúsznám mással)

Kép
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75288 2023.12.15. 12:29

insp írta:Urak,

Lehet, hogy a gyerekeknek passzolom a mostani gép(ek)et.
Ezer éve nem vettem rendeltem új gépet "egyben", az alábbi elég józan döntés lenne? Ha már TV-t nem vettem :idiota:
(Ezek a brandek bejöttek eddig, nem hiszem, hogy sokkal olcsóbban megúsznám mással)

Kép
Először felületesen olvastam és azt hittem a gyereknek lesz a konfig... miután végifutottam a listát, mondom te aztán garantálni akarod, hogy ő legyen a suli királya. :banplz:

Szóval izé... elég korrekt a cucc! :idiota: :eljen:

Az meg vicc, hogy az alaplapok hova elszálltak árban.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75289 2023.12.15. 16:07

insp írta:Urak,

Lehet, hogy a gyerekeknek passzolom a mostani gép(ek)et.
Ezer éve nem vettem rendeltem új gépet "egyben", az alábbi elég józan döntés lenne? Ha már TV-t nem vettem :idiota:
(Ezek a brandek bejöttek eddig, nem hiszem, hogy sokkal olcsóbban megúsznám mással)

Kép
Ne vegyél intelt játszani. X670-es wifis alaplap ugyanennyi, mint a Z790es, és a 140hez kicsit hozzátéve már ott a 7800x3D, aminél nincs jobb géming cpu, a 14600k-hoz képest ilyen huszonharminc százalék a delta, de a 14900k-t is megeszi reggelire.
Plusz az AM5ös lapodba mehet még egy gen proci, a Z790esbe meg nem.
Plusz több wattot zabál a 14th gen Intel, hűthetetlen, stb. Ellenségeknek se kívánnám.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75290 2023.12.15. 16:09

DanielT írta:Ja értem. Tehát a gémerek nem élvezik a Sony játékokat, sőt ki se kapcsolódnak közben. Szegénykék. ;((( Remélem indul nálad ma is a COD! Vagy nem vagy gémer?
Lehet, hogy élvezik, csak játszani nem játszanak vele. Ez valóban nem mérhető mennyire élvezik az emberek azokat a játékokat, amivel sose játszanak. Te mennyire élvezed a civ6+aoe2 játékokat? Talán a te személyes élményed segít közelebb vinni a dilemma megfejtéséhez.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75291 2023.12.15. 16:47

insp írta:Urak,

Lehet, hogy a gyerekeknek passzolom a mostani gép(ek)et.
Ezer éve nem vettem rendeltem új gépet "egyben", az alábbi elég józan döntés lenne? Ha már TV-t nem vettem :idiota:
(Ezek a brandek bejöttek eddig, nem hiszem, hogy sokkal olcsóbban megúsznám mással)

[url=https://ibb.co/RSsLkBp][img]https://i.ibb.co/SxMq4dX/gep.jpg[/imurl]
Független vélemény a témában:
phpBB [media]

Konklúzióban vicces momentum, hogy sorolja az előnyöket, hogy miért a 7800x3D jelenleg "A géming processzor", de azért kéne mondani vmi rosszat is, mert semmi se lehet tökéletes, de neki semmi se jutott eszébe, szóval a videó előtt twitteren körbekérdezett, hogy adjon már vki vmi tippet, aztán hosszas kínszarás közepette is csak ilyen kamu jött össze, hogy azért szar, mert nem megy bele az AM4es alaplapba, és ezért drága váltani. Na, szalz, ha 100k+142k a budget alap+proci fronton, akkor azért nincs jobb választás a 7800x3D-nél jelenleg. 14900k (és a kisebb 14th genes intelek) és a 7900x3D vagy 7950x3D is gyengébb gémingben, meg a nem 3D amd-k is.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75292 2023.12.15. 17:34

Botond írta:Ne vegyél intelt játszani. X670-es wifis alaplap ugyanennyi, mint a Z790es, és a 140hez kicsit hozzátéve már ott a 7800x3D, aminél nincs jobb géming cpu, a 14600k-hoz képest ilyen huszonharminc százalék a delta, de a 14900k-t is megeszi reggelire.
Plusz az AM5ös lapodba mehet még egy gen proci, a Z790esbe meg nem.
Plusz több wattot zabál a 14th gen Intel, hűthetetlen, stb. Ellenségeknek se kívánnám.
Egy barátom vett egy csúcs Intel után egy ilyen 7800X3D -t. Hörögve szopott vele napokig és már visszavitte volna, csak addigra már eladta az Intelt. Konkrétumokat nem tudok, de anyázott. Azóta mondjuk nem hallok róla, szal' valszeg sikerült rendbetenni.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75293 2023.12.15. 17:37

DanielT írta:Egy barátom vett egy csúcs Intel után egy ilyen 7800X3D -t. Hörögve szopott vele napokig és már visszavitte volna, csak addigra már eladta az Intelt. Konkrétumokat nem tudok, de anyázott. Azóta mondjuk nem hallok róla, szal' valszeg sikerült rendbetenni.
Nekem egyedül a ~40 másodperces bootidő a megdöbbentő a régi configok után, de az nem az amd, vagy a 7800x3D sara, hanem a DDR5-é, és hát a 14th gen intel is DDR5 only, szalz...
Avatar
Botond

Hozzászólás #75294 2023.12.15. 17:42

DE! Ami ennél is fontosabb, a Fíl ökoszisztéma felért a csúcsok csúcsára, aminek a közelében se fog sose semmit megpillanatani a szotyi és a codstation5ön játszó xbotok. Íme a komplett skyrim világa leképezve az aoe2 játékban, questekkel meg minden:
phpBB [media]

Ö-KO-SZISZ-TÉ-MA!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75295 2023.12.15. 21:14

Botond írta:DE! Ami ennél is fontosabb, a Fíl ökoszisztéma felért a csúcsok csúcsára, aminek a közelében se fog sose semmit megpillanatani a szotyi és a codstation5ön játszó xbotok. Íme a komplett skyrim világa leképezve az aoe2 játékban, questekkel meg minden:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=EandZ6zfxhw[/vdeo]
Ö-KO-SZISZ-TÉ-MA!
Azaz! :eljen:

Megjöttek a számok, Playstation 5 ből EU-ban eladtak 1,7 Millió darabot novemberben, Xboxból 0,8 Milliót
Spoiler
2023-ban 11 hónap alatt
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75296 2023.12.15. 21:46

DanielT írta:Egy barátom vett egy csúcs Intel után egy ilyen 7800X3D -t. Hörögve szopott vele napokig és már visszavitte volna, csak addigra már eladta az Intelt. Konkrétumokat nem tudok, de anyázott. Azóta mondjuk nem hallok róla, szal' valszeg sikerült rendbetenni.
Az aktuális Intelt tényleg csak azoknak ajánlanám én is, akiknek még nem sikerült elektromos konvektort szereznie a télre.
Avatar
Botond

Hozzászólás #75297 2023.12.15. 21:58

benőmenő írta:Az aktuális Intelt tényleg csak azoknak ajánlanám én is, akiknek még nem sikerült elektromos konvektort szereznie a télre.
Dani szabadon szárnyaló fantáziáját sose zavarta meg a valóság. Haverja kreténkedik a gépével, abból nem azt a tanulságot vonja le, hogy a való életben nem praktikus hülyékkel körbevennie magát, hanem hogy a 30%-al kevesebb frémet, de legalább sokszor annyi wattot felvevő cpu-t kell venni, aminek totális zsákutca a 100k-s alaplapja a következő proci gen szempontjából.
De az ps5 vs xbox számháború esetén is érdekes lesz majd megtudni a forrást. Mivel xbox eladási számokat ugye nem tesz közzé az MS, így nagyker szám sincs, szóval gondolom ő személyesen jár körbe nap végén Lisszabontól Helsinkiig minden kiskert zárás után, hogy aznap mennyi ment el, és vezeti össze egy kockás füzetbe és abból tudja a számokat. Mindeközben, hogy a sony zsebeli be az x dollár veszteséget per ps5, addig az ms megint jól keres azon, hogy újabb 1,7 millió codstation5 talált gazdát, amin a kék-xbotok tudnak codozni, és ezen az MS csak pénz nyomtat. Hiszen Fíl a saját kis kezével kódolta egy pénznyomdának a codot. A kretének még meg is ígértették vele a bíróságon, hogy a következő 10 évben is minden dollárt ki fog szipolyozni a kék-xbotokból a coddal.

Közben hála Artynak egy PSVR1 boldog tulajdonosa lettem, holnap megyek is érte! :worship:

A kicsi lánykámnak meg felpattintok egy C645öst a szobájába Dani ajánlásával! PSVR1re van minecraft is, most készült el a fehér szekrénye is, szóval ott pont jól ellesz a ps5, nyomhatja rajta a szentszoni csoda játékait, a minecraft vr-t, meg a fallguyst. Még ajtaja is van a szobájának, ha ki akarja támasztani a codstationnel.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75298 2023.12.15. 22:04

Botond írta:Dani szabadon szárnyaló fantáziáját sose zavarta meg a valóság. Haverja kreténkedik a gépével, abból nem azt a tanulságot vonja le, hogy a való életben nem praktikus hülyékkel körbevennie magát, hanem hogy a 30%-al kevesebb frémet, de legalább sokszor annyi wattot felvevő cpu-t kell venni, aminek totális zsákutca a 100k-s alaplapja a következő proci gen szempontjából.
De az ps5 vs xbox számháború esetén is érdekes lesz majd megtudni a forrást. Mivel xbox eladási számokat ugye nem tesz közzé az MS, így nagyker szám sincs, szóval gondolom ő személyesen jár körbe nap végén Lisszabontól Helsinkiig minden kiskert zárás után, hogy aznap mennyi ment el, és vezeti össze egy kockás füzetbe és abból tudja a számokat. Mindeközben, hogy a sony zsebeli be az x dollár veszteséget per ps5, addig az ms megint jól keres azon, hogy újabb 1,7 millió codstation5 talált gazdát, amin a kék-xbotok tudnak codozni, és ezen az MS csak pénz nyomtat. Hiszen Fíl a saját kis kezével kódolta egy pénznyomdának a codot. A kretének még meg is ígértették vele a bíróságon, hogy a következő 10 évben is minden dollárt ki fog szipolyozni a kék-xbotokból a coddal.

Közben hála Artynak egy PSVR1 boldog tulajdonosa lettem, holnap megyek is érte! :worship:

A kicsi lánykámnak meg felpattintok egy C645öst a szobájába Dani ajánlásával! PSVR1re van minecraft is, most készült el a fehér szekrénye is, szóval ott pont jól ellesz a ps5, nyomhatja rajta a szentszoni csoda játékait, a minecraft vr-t, meg a fallguyst. Még ajtaja is van a szobájának, ha ki akarja támasztani a codstationnel.
Azt mondtam, hogy a részleteket nem tudom és szívott vele. Nyilván ő se véletlen akarta cserélni az Intelt erre az említett AMD csodára.

A többi elmebaj vergődésre most nem reagálnék.

A C845-öt ajánlom, nem a 645-öt. Legyen már egy normális tv-je a gyereknek ha már az apja nem az! :nezze: :nezze: :nezze:
Avatar
Botond

Hozzászólás #75299 2023.12.15. 22:10

DanielT írta:Azt mondtam, hogy a részleteket nem tudom és szívott vele. Nyilván ő se véletlen akarta cserélni az Intelt erre az említett AMD csodára.

A többi elmebaj vergődésre most nem reagálnék.

A C845-öt ajánlom, nem a 645-öt. Legyen már egy normális tv-je a gyereknek ha már az apja nem az! :nezze: :nezze: :nezze:
Abból nincs 43as. Vagy átugrasz holnap este, és kivágod egy 55ösből egy metszőollóval neki? Az itteni kék-xbotok által szabadalmaztatott dánmintás képpont szaporítóval utána visszanövesztem az elvesztett képpontokat és 4k lesz akkor újra!

Teljes álomvilágban élsz. Belinkeled a videót, hogy konzol bolt, hegyekben áll a ps játék, mert a kutyának se kell, sehol sincs xbox játék, mert mikor érkezik még a nagy karton doboz bontás közben egymás kezéből kitépve, egymást taposva kapkodják szét, hogy otthon a series s-be tolják a lemezt és akkor szerinted codstation5ből megy el a több? Csak mert random józsika a hasára ütött, megkérdezte két codozó haverjét és abból extrapolált egész Európára? Hagyjuk már a hülyeséget. 8 millió kelt el, csak ma, meg tudom mutatni a kézzel írt jegyzeteim!
Avatar
arty

Hozzászólás #75300 2023.12.16. 13:10

DanielT írta:Van ami nem változik... van a GT amiben autók és pályák vannak és van mindenki más, amikben különböző szintű próbálkozások ezek megjelenítésére.

Egész estés szórakozás:

phpBB [media]
Ez a video egy műkincs, csodaszép az egész. Igen, még az is jó, amikor a forzát mutogatják :mf2:

DE!!!!!!444

Összességében EZ a forduló egyértelmű GT győzelem*: a forza gétébb akart lenni látványban, már nem szolgál ki semmiféle alternatív izlést egyetlen porcikája** sem, szimplán csak egy gyengécskébb, kidolgozatlanabb, butácskább, fotoríl-wannabí szürkeegér.

Elmondhatatlan mennyire hányingerkeltő, hogy az egykor ugyan műanyag, de dögösen árkádos, azaz SZÉP VIDEOJÁTÉKGRAFIKÁS(!!!) forza hogyan süllyedt egy KIBASZOTTUL ALULSZATURÁLT, dögunalmas, pécé-szim-trekkrészer unalmas látványvilágába... szinte sosem látható tükröződésekre költve a render-büdzsét, sikerült kb MINDEN MÁSBAN alulmúlni a konkurrenst, ami eddig azért nem volt jellemző.
Én nem is értem.... hát a 6 év alatt MINDENKI elment a turn10-ből, aki az eddigi címeket készítette? Hogyan sikerült ennyire kretén irányba elmenniük, basszus hát még a korábbi TRÉLEREIKRŐL is kiderült, hogy mind nettó hazugság volt!!! A Forza tréler hazugság, miközben a megelőző 7 rész trélerei 1:1 reprezentatív módon mutatták a játék grafikáját (NEM gameplayt!).

*azt persze be kell látni, hogy a japók a GTSPORT-fail (aka gt7-prológ?) után most TÉNYLEG magasra tették a lécet. Mármint az 1.40-es verzára, az 1.0 az minősíthetetlen volt, NYILVÁN.
**természetesen itt ott fellelni, hogy próbálták feldobni a DÖGUNALOM versenypályákat.... de ezeken az unalomhegyeken nem lehet segíteni és ezzel csak eltértek a fő koncepciótól, miszerint a valóságot akarták 1:1 elédtárni...

6 ÉVNYI FAIL: ahogyan játékmenetben, tartalomban, úgy grafikában is.
Avatar
arty

Hozzászólás #75301 2023.12.16. 13:17

DanielT írta:Most már hivatalosan is kuka a Last of Us multiplayer cucc bármi is lett volna az.

Bejelentették, hogy inkább koncentrálnak a single player játékokra, a filler kontent bullshit gyártást meghagyják azoknak akiknek csak erre telik.

:eljen:
hány évet, hány ezer emberórát húztak le a klotyón, amikor MI ITT MÁR day1 megmondtuk, hogy NE ?! :(
Avatar
arty

Hozzászólás #75302 2023.12.16. 13:25

DanielT írta:LOL. Na hát akkor a teljes sztori: Elmentem egy barátommal, hogy megnézzük élőben ezt a TCL-t, amit én már láttam és ezért ajánlottam neki. Csodálatos volt, tényleg, demó módban a bolti világítás mellett az oledeket is megb@ssza a lenyűgöző HDR erő. Legalábbis a C szériát, a G3 már elég durva. MINDEGY a lényeg: Végül vett egy Samsung QD-OLED-et. (S90C) :banplz:
Tőr a szívembe a samsungok utáni vágy "mindenhol" :( Beégősebbek, hdtv alapján minnnnnimálisan jobbképűek (nem a 90c) csak az LG-nél, fényerőben csirkék, DV nincs, havernak pedig volt egy KÉT HÓNAPOS ámokfutása a garis szervízükkel (értsd: elviszik a tévéd, heteking nincs update, majd az a válasz, hogy te tetted tönkre (paneltörés a szervíz szerint, az átvételkori fotók eltűnnek, stb) és a tévé árának 90%-ért ha gondolod megjavítják neked, majd újabb csend, elvesztik a tévéd, végül nagynehezen meglesz, de a második hónap végére már inkább a pénzvissza és sohatöbbetsamsung...)

vs. zónak asszem talán 1-2 hét alatt megjavította LG az oledet + haver G2-jét pedig 2 nap alatt tápcserézték, a helyszínen...
Avatar
Botond

Hozzászólás #75303 2023.12.16. 13:30

arty írta:Tőr a szívembe a samsungok utáni vágy "mindenhol" :( Beégősebbek, hdtv alapján minnnnnimálisan jobbképűek (nem a 90c) csak az LG-nél, fényerőben csirkék, DV nincs, havernak pedig volt egy KÉT HÓNAPOS ámokfutása a garis szervízükkel (értsd: elviszik a tévéd, heteking nincs update, majd az a válasz, hogy te tetted tönkre (paneltörés a szervíz szerint, az átvételkori fotók eltűnnek, stb) és a tévé árának 90%-ért ha gondolod megjavítják neked, majd újabb csend, elvesztik a tévéd, végül nagynehezen meglesz, de a második hónap végére már inkább a pénzvissza és sohatöbbetsamsung...)

vs. zónak asszem talán 1-2 hét alatt megjavította LG az oledet + haver G2-jét pedig 2 nap alatt tápcserézték, a helyszínen...
Engem sokkal jobban elrémít, hogy a topikban mindenkinek van LG szervízes sztorija, hogy mennyire kurvajó volt, nekem meg fél tucat samsung után se sikerült megtudni, hogy egyáltalán létezik e samsung szervíz vagy ők a Colombo feleségei vajon?!
Értem, hogy kurva flottul megy az LG szervízelés, hiszen minden egyes kurva LG tv-t szervízelniük kell max 2 éven belül, a samsungnál meg teljes a pánik, amikor 3 csilliárd tv-ből egy bedől, mert nincs gyakorlatuk a szervízelésében. Ebből nekem nem éppen az a tanulság, hogy vegyé LG-t, az a jó, de őszintén. :D
Avatar
arty

Hozzászólás #75304 2023.12.16. 13:45

Botond írta:Pont ez a lényeg, hogy nem számít ki minek örül, a valóság attól még a valóság.
A gémerek az élvezetet és a kikapcsolódást keresik a játékokban és azt nem a sony egy patronos, aztán mehet a fiók aljára cuccainál találják meg.
Nekem számít :D (és eladások alapján nem vagyok egyedül, MÉG! :P )

És dehogynem ott találjuk meg a kikapcsolódást... Sonynál is megvan a fortnájtdrog, a cod a tömegeknek, ám oda jelenik meg pókember is, van PSVR, stb. Ezerszer diverzebb a produkció, semmi szükség 1st party GaS szennyre emellé, hiszen tudjuk, hogy azok az egypatronos csodák kárára jönnének: meg lehet nézni az ND ps5ös product line-upot, egy VICC.
MS oldalon pedig gyakorlatilag nem maradt SEMMI MÁS azon (GaS) túl (de majd Zó kijavít, ha volt mégis valami durr idén, amit nem vettem észre és nem egy kis indie izé vagy remazter).

Mindenhol nagy a baj, ez látszik, de sony oldalon legalább a remény megvan az évi 1-2 érdemes címre.
Ms-től annyit várok, hogy jöjjön a gears6, GaS-ra konvertált openworld mocsokként, ahogy az a halóval is történt.

Botond írta:Engem sokkal jobban elrémít, hogy a topikban mindenkinek van LG szervízes sztorija, hogy mennyire kurvajó volt, nekem meg fél tucat samsung után se sikerült megtudni, hogy egyáltalán létezik e samsung szervíz vagy ők a Colombo feleségei vajon?!
Értem, hogy kurva flottul megy az LG szervízelés, hiszen minden egyes kurva LG tv-t szervízelniük kell max 2 éven belül, a samsungnál meg teljes a pánik, amikor 3 csilliárd tv-ből egy bedől, mert nincs gyakorlatuk a szervízelésében. Ebből nekem nem éppen az a tanulság, hogy vegyé LG-t, az a jó, de őszintén. :D
2 db LG-s esetünk van vs. 1 db Samu esetünk. Hátizé, ebből inkább ne következtetgessünk ;) Megugye itt sokéve már senki nem olyan hülye, hogy samsungba pénzt rakjon..... szal így azé' nehéz sztorikat produkálni :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #75305 2023.12.16. 15:50

arty írta:Mindenhol nagy a baj, ez látszik, de sony oldalon legalább a remény megvan az évi 1-2 érdemes címre.
Amit aztán hányan megvettek itt is...Továbbra is csak a kakadarabokat méricskélitek, és a kisebbel vagytok rettenetesen elégedettek. Amiből pedig szerintem a mennyiség már ugyan totál mindegy. Főleg, ha a ételedbe teszik. Lehet, hogy egy kiskanálniy kevésbé gyormorforgató, mint egy merőkanállal, de őszinten, normális ember egyikre sem kíváncsi. A REMÉNY...az :DDD Remény addig volt bármire, amíg volt elméleti esély arra, hogy talán valaki megszorongatja a sony tökeit, mert ezeke teljesíteni csak akkor fognak. De ez a remény szertefoszlott, az MS vbégtelen bénázása csak a reményt földelte el végleg. Ezek közben meg egyre kényelemesebb, egyre lustábbak, és csak egyre pénzéhesebbek lettek, és már nincs senki és semmi, ami meg tudná ezt állítani. Lassan a zacskózott fingot fogják árulni a bezomblt tömegeknek.
Castle82

Hozzászólás #75306 2023.12.16. 16:03

DanielT írta:Egy barátom vett egy csúcs Intel után egy ilyen 7800X3D -t. Hörögve szopott vele napokig és már visszavitte volna, csak addigra már eladta az Intelt. Konkrétumokat nem tudok, de anyázott. Azóta mondjuk nem hallok róla, szal' valszeg sikerült rendbetenni.



Az ilyeneknek való a konzol.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #75307 2023.12.16. 17:00

Botond írta:Engem sokkal jobban elrémít, hogy a topikban mindenkinek van LG szervízes sztorija, hogy mennyire kurvajó volt, nekem meg fél tucat samsung után se sikerült megtudni, hogy egyáltalán létezik e samsung szervíz vagy ők a Colombo feleségei vajon?!
Értem, hogy kurva flottul megy az LG szervízelés, hiszen minden egyes kurva LG tv-t szervízelniük kell max 2 éven belül, a samsungnál meg teljes a pánik, amikor 3 csilliárd tv-ből egy bedől, mert nincs gyakorlatuk a szervízelésében. Ebből nekem nem éppen az a tanulság, hogy vegyé LG-t, az a jó, de őszintén. :D
A Rtingses tesztek alapján azért para, hogy a Pana és LG ami rendesen csinál pixel refresh-t, a Samsungnak kellett több fw update miután szóltak, a Sony-t pedig inkább manuálisan csinálták, hogy összevethetők legyenek.
Forzagété összehasonlításban pedig tényleg az a verseny hogy kinek a fosa szarabb. Grafban pedig egy crossgen, 2 évvel korábbi cím üti a 6 évig kalapált címet a gen a legerősebb konzolján végtelen pénzből .#leáldozott
Avatar
Botond

Hozzászólás #75308 2023.12.16. 17:16

DanielT írta:Azt mondtam, hogy a részleteket nem tudom és szívott vele. Nyilván ő se véletlen akarta cserélni az Intelt erre az említett AMD csodára.

A többi elmebaj vergődésre most nem reagálnék.

A C845-öt ajánlom, nem a 645-öt. Legyen már egy normális tv-je a gyereknek ha már az apja nem az! :nezze: :nezze: :nezze:
Hát ilyen két pálcikás lcd ez a c645, de legalább 43 colos, qled, vrr-el és allm-el, és van benne vmi fake 120 frémes okosítás, bár 60hz-es a panel. Fali karral együtt volt 140, annál többet nem szántam arra, hogy a kicsilány az ágyból nézhesse a netflixet. Vagy most éppen a home alone2t. Jóvanazúgy.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75309 2023.12.16. 20:50

Pörög a Robocop credits, Köszi Arty a lemezt!

Nagyon jó kis cucli, sőt nem is kicsi. Egy minden tekintetben teljes és méretes cucc, narratíva, gameplay, stb.

Végre valakik tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, nem változtattak rajta semmit, minden illett bele!

Ha majd nyomjátok, ajánlom a minimálra venni minden HUD elemet, mert ezt így is lehet nyomni, ellentétben sok másik játékkal. Ok, meg kell nyitni a térképet és irányt tájolni, de simán lehet tájékozódni és megéri az immerzió miatt.

Egyetlen negatívum, hogy a frém néhány extra durva harc közben szerintem a 12-t nyalta, de túl lehetett élni.

Egy trofi hiányzik a platinához, ugrok is vissza érte!


Thank you for your cooperation. Good night./10


szerk: Na platina is ugrott.

JA! Fontos figyelni, hogy a mellék küldetések tényleg nem kötelezőek és ha a területet elhagyja az ember, akkor simán skippelődnek is. Ráadásul nem is jelez mindent szájbarágósan, szóval érdemes figyelni. Én mindent megcsináltam amit csak lehet, mert érdekesek és jók.
Castle82

Hozzászólás #75310 2023.12.16. 21:56

DanielT írta:Pörög a Robocop credits, Köszi Arty a lemezt!

Nagyon jó kis cucli, sőt nem is kicsi. Egy minden tekintetben teljes és méretes cucc, narratíva, gameplay, stb.

Végre valakik tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, nem változtattak rajta semmit, minden illett bele!

Ha majd nyomjátok, ajánlom a minimálra venni minden HUD elemet, mert ezt így is lehet nyomni, ellentétben sok másik játékkal. Ok, meg kell nyitni a térképet és irányt tájolni, de simán lehet tájékozódni és megéri az immerzió miatt.

Egyetlen negatívum, hogy a frém néhány extra durva harc közben szerintem a 12-t nyalta, de túl lehetett élni.

Egy trofi hiányzik a platinához, ugrok is vissza érte!


Thank you for your cooperation. Good night./10


szerk: Na platina is ugrott.

JA! Fontos figyelni, hogy a mellék küldetések tényleg nem kötelezőek és ha a területet elhagyja az ember, akkor simán skippelődnek is. Ráadásul nem is jelez mindent szájbarágósan, szóval érdemes figyelni. Én mindent megcsináltam amit csak lehet, mert érdekesek és jók.




A Terminator ugyan ez volt évekkel ezelött tőlük. Lehetett rajta végig érezni a téma és eredetiek iránti tiszteletet,vigyorogva toltam végig.
Amúgy ha valaki PC-n tolja és Robofan, van mod ami az eredeti robocop lépéshangot berakja illetve az eredeti stukker hangot. :taps:

phpBB [media]
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #75311 2023.12.17. 00:02

arty írta:Nekem számít :D (és eladások alapján nem vagyok egyedül, MÉG! :P )

És dehogynem ott találjuk meg a kikapcsolódást... Sonynál is megvan a fortnájtdrog, a cod a tömegeknek, ám oda jelenik meg pókember is, van PSVR, stb. Ezerszer diverzebb a produkció, semmi szükség 1st party GaS szennyre emellé, hiszen tudjuk, hogy azok az egypatronos csodák kárára jönnének: meg lehet nézni az ND ps5ös product line-upot, egy VICC.
MS oldalon pedig gyakorlatilag nem maradt SEMMI MÁS azon (GaS) túl (de majd Zó kijavít, ha volt mégis valami durr idén, amit nem vettem észre és nem egy kis indie izé vagy remazter).

Mindenhol nagy a baj, ez látszik, de sony oldalon legalább a remény megvan az évi 1-2 érdemes címre.
Nem mondanám indieizét a Hi-Fi Rusht, hiába nem volt teljes áras. A Starfieldet én vártam itt a leghűvösebben, de azt azért kétlem, hogy annyira lefelé lógna ki a mezőnyből, és nem is GaS. AoE 2-höz és 4-hez is jött DLC (az előbbihez kettő is), RTS-kampányok révén nyilván nem lópáncélok, de persze a 2 reizé. A Double Fine, az Obsidian és az inXile sem tűnik GaS-vonalnak, sem a MachineGames (Indiana Jones), sem az id stb. Nincs mire büszkének lenniük, de ez az innentől minden GaS lesz, az inkább a Forza-Halo-frusztrációdat mutatja.

A Sonyyál ezt az óriási diverzitást nem látom. Jött idén egy DLC egy nyílt világú robotdínós akció-kaland második részéhez, meg kijött egy nyílt világú szuperhősös akció-kaland második része. Nem látom, hogy mire kéne gerjednem. A költségvetésre? Nem mondom, hogy egyáltalán nem érdekel a Spuder-Man, de ha évi egy-egy ilyen a játékipar megmentése, akkor baj van. A RoboCop mindjárt ötvenszer jobban érdekel.

Te m,eg AAA-buzi vagy. Mert akkor már tényleg ott a Nintendo, egyszerűen többet tesznek le az asztalra, mint a konkurencia.

A 2023-as Metascore-lista eleje így néz ki:

meta2023.jpg


Nem tudom, hogy a BG3 vállalható-e már PS5-ön, de akárhogy is nézem, a kritikusoknál a képernyőre kiférő TOP 12-t nézve a PC (3 exkluzív+BG3+emu+multiplatform) és a Switch (4 exkluzív) kínálata a nyerő (figyelembe véve a GIGÁK számát a PS5 TOP 1000-rel sem lenne beljebb). Persze nem muszáj ezeket szeretni vagy túl komolyan venni, de a Sony mint egyetlen legény a gáton igencsak délibábos elképzelés.
Avatar
Yaddle55

Hozzászólás #75312 2023.12.17. 10:37

Yaddle55 írta:Sziasztok,

a hivatalos konfig ajánló alapján válogattam össze a következő gépemet:

43 089 Ft ASROCK Z170 Extreme4
108 029 Ft INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX
29 776 Ft CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT (2x8) CMK16GX4M2B3000C15R +2 nap
33 407 Ft BE QUIET! Silent Base 600 fekete
29 526 Ft BE QUIET! Pure Power 630W CM
25 354 Ft BE QUIET! Dark Rock Pro 3
261 804 Ft MSI GTX 1080 GAMING X 8G OC GTX1080 8GB GDDR5X OC PCIE
19 948 Ft TOSHIBA Desktop 2TB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA200
29 959 Ft SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia)


Összeáll ez egy teljes egésszé? Pl. nem túl magas a ram a procihűtőhöz?
A videókártya, a merevlemez és az ssd már adottak, azokat a régi gépemből mentem át. A többi közül van olyan összetevő, amiből az ajánló elkészülése óta van még ajánlottabb?
A legegyszerűbb proci és memória oc-ban majd tudtok segíteni (jótanács 1-2 mondatban)?
Előre is köszönöm! :worship:

Sziasztok!

Nekem is esedékes egy gépcsere januárban, eddig a 2016-os topik 'PCMR SQJ' konfigot használtam, ennek a mai verzióját szerettem volna megvenni mondjuk az Aqua-nál (iPon drágább). Reméltem, hogy ami akkor jó volt, az most is az.
- ASROCK Z790 PG LIGHTNING ALAPLAP
- INTEL CORE I7-14700KF
- RTX 4080 (550e Ft lélektani határ alatt, mondjuk egy Gigabyte Windforce)
- 32GB 6000MHZ DDR5 RAM CORSAIR VENGEANCE CL36 (2X16GB)
- SAMSUNG 1TB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280
- BE QUIET SILENT BASE 601
- BE QUIET! PURE POWER 12 M 850W
- BE QUIET! DARK ROCK PRO 5

Most viszont jól elbizonytalanítottatok a 7800x3D-vel. Melyik az az alaplap, ami nem a legdrágább, de azt mondjátok, hogy annál rosszabbat nehogy kosárba tegyek? Jó lenne, ha tudnátok egyet ajánlani az i7-hez és a 7800x3D-hez is.

Nagyon köszönöm!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #75313 2023.12.17. 11:25

Zóanagyvarázsló írta:Mert akkor már tényleg ott a Nintendo, egyszerűen többet tesznek le az asztalra, mint a konkurencia.
Ezek a cuccok más néven kb az indie kategória felső része lenne bármelyik másik platformon. A Nintendo hipszter romantikus felszopás mínusz 10 pontját automatikusan lehet mindig alkalmazni a Meta pontjaiknál.
Avatar
Moby

Hozzászólás #75314 2023.12.17. 11:58

Yaddle55 írta:Sziasztok!

Nekem is esedékes egy gépcsere januárban, eddig a 2016-os topik 'PCMR SQJ' konfigot használtam, ennek a mai verzióját szerettem volna megvenni mondjuk az Aqua-nál (iPon drágább). Reméltem, hogy ami akkor jó volt, az most is az.
- ASROCK Z790 PG LIGHTNING ALAPLAP
- INTEL CORE I7-14700KF
- RTX 4080 (550e Ft lélektani határ alatt, mondjuk egy Gigabyte Windforce)
- 32GB 6000MHZ DDR5 RAM CORSAIR VENGEANCE CL36 (2X16GB)
- SAMSUNG 1TB 970 EVO PLUS M.2 PCIE M.2 2280
- BE QUIET SILENT BASE 601
- BE QUIET! PURE POWER 12 M 850W
- BE QUIET! DARK ROCK PRO 5

Most viszont jól elbizonytalanítottatok a 7800x3D-vel. Melyik az az alaplap, ami nem a legdrágább, de azt mondjátok, hogy annál rosszabbat nehogy kosárba tegyek? Jó lenne, ha tudnátok egyet ajánlani az i7-hez és a 7800x3D-hez is.

Nagyon köszönöm!

Valami tisztességesebb méretű és sebességű SSD-t tegyél már bele.
Avatar
arty

Hozzászólás #75315 2023.12.17. 12:12

Moby írta:Amit aztán hányan megvettek itt is...Továbbra is csak a kakadarabokat méricskélitek, és a kisebbel vagytok rettenetesen elégedettek. Amiből pedig szerintem a mennyiség már ugyan totál mindegy. Főleg, ha a ételedbe teszik. Lehet, hogy egy kiskanálniy kevésbé gyormorforgató, mint egy merőkanállal, de őszinten, normális ember egyikre sem kíváncsi. A REMÉNY...az :DDD Remény addig volt bármire, amíg volt elméleti esély arra, hogy talán valaki megszorongatja a sony tökeit, mert ezeke teljesíteni csak akkor fognak. De ez a remény szertefoszlott, az MS vbégtelen bénázása csak a reményt földelte el végleg. Ezek közben meg egyre kényelemesebb, egyre lustábbak, és csak egyre pénzéhesebbek lettek, és már nincs senki és semmi, ami meg tudná ezt állítani. Lassan a zacskózott fingot fogják árulni a bezomblt tömegeknek.
ahogy írtam: elnézve az ND ps5-ös kihozatalát (3 év alatt 0 db cím), a gyakorlatban igazad van.
DE, ha valakitől várhatok nekem való játékot, azok ők... és igen, ez is puszta remény, de 2 generáció 7 jó játéka után azért ez nem túl vérmes remény :) (és oké, mind a csajos áncsártid, mind a csajos tlou egy picit már lefelé konyult, de még mindig jobb volt, mint a hélóinfinite vagy a mostani forzák! ;) )

A Rettenetes Elégedettség (tm) az pontosan miben nyilvánul meg? Én inkább ilyen utolsó szalmaszálba kapaszkodást érzékelek (magamon biztosan!), minden más az pedig a topik esszenciája (amikor itt a másik gépest leelmebetegezzük :D tudom, hogy ez toxikus és mérgező, én is tartottam már itt szünetet emiatt, de hol máshol lehet még ŐSZINTÉN kommentelni evilágon? :D )

Igen, rohadtul kellett volna/kellene MS konkurrencia, sajnos ez még a fortnájtosok szintjén se jött össze (pedis sok a kissrác xss-en), nemhogy az AAA sztorigépem közt. És emellett az egyetlen egyediségüket, a kinektet is kibaszták a kukába (miután jól elkúrták és vállalhatatlan eszközzé vált a portfólióban).
Avatar
arty

Hozzászólás #75316 2023.12.17. 12:23

psn+ UTOLSÓ NAPI akció! (eddig csak az extra és a prő volt ócsóbb 30%-al
psn essential - 17900

18000ft feltöltő 14.090forintért:
prohardver akcio

-> 1174/hó
Avatar
Moby

Hozzászólás #75317 2023.12.17. 12:29

arty írta:ahogy írtam: elnézve az ND ps5-ös kihozatalát (3 év alatt 0 db cím), a gyakorlatban igazad van.
DE, ha valakitől várhatok nekem való játékot, azok ők... és igen, ez is puszta remény, de 2 generáció 7 jó játéka után azért ez nem túl vérmes remény :) (és oké, mind a csajos áncsártid, mind a csajos tlou egy picit már lefelé konyult, de még mindig jobb volt, mint a hélóinfinite vagy a mostani forzák! ;) )

A Rettenetes Elégedettség (tm) az pontosan miben nyilvánul meg? Én inkább ilyen utolsó szalmaszálba kapaszkodást érzékelek (magamon biztosan!), minden más az pedig a topik esszenciája (amikor itt a másik gépest leelmebetegezzük :D tudom, hogy ez toxikus és mérgező, én is tartottam már itt szünetet emiatt, de hol máshol lehet még ŐSZINTÉN kommentelni evilágon? :D )

Igen, rohadtul kellett volna/kellene MS konkurrencia, sajnos ez még a fortnájtosok szintjén se jött össze (pedis sok a kissrác xss-en), nemhogy az AAA sztorigépem közt. És emellett az egyetlen egyediségüket, a kinektet is kibaszták a kukába (miután jól elkúrták és vállalhatatlan eszközzé vált a portfólióban).
Az összes sonys stúdióból az ND érdekel a legkevésbé. Vagyis egyáltalán nem érdekel, hogy mit csinálnak. a többieké is csak moderáltan, de másoktól még TALÁN jöhetne/jöhetett volna valami számomra érdekes, de már megrohadtak azok is a remaszterfaszomfolytatásokban. Az ND viszont semennyire. Bongyorhajú faszfej széjjelrohasztotta az egészet még azelőtt, hogy mindent felzabált volna a lustaság eróziója.
Avatar
arty

Hozzászólás #75318 2023.12.17. 12:31

DanielT írta:Pörög a Robocop credits

szerk: Na platina is ugrott.

JA! Fontos figyelni, hogy a mellék küldetések tényleg nem kötelezőek és ha a területet elhagyja az ember, akkor simán skippelődnek is. Ráadásul nem is jelez mindent szájbarágósan, szóval érdemes figyelni. Én mindent megcsináltam amit csak lehet, mert érdekesek és jók.
nagyon izgultam, hogy az AA prezentáció átugorja-e a lécet nálad ill. hogy a játék végére egyre gyakoribb "12fps" mennyire lesz dealbreaker :) egyplatinányira. oké, titkon ebben reménykedtem :D (én már az elején kihagytam 2 mellékest, akkor elengedtem a platinkát, ha valaha jönne new game plus és nem kéne nulláról fejleszteni robot, akkor TALÁN nekimennék)

+nem írtad, ami nekem fel se tűnt anno: az IGAZÁN véres, leszakadós végtagos verzióhoz valami minigame-t meg kell csinálni "a menüben" (Auto-9) :)
bizonyos mentális betegségekben szenvedőknek ez is fontos lehet a játék élvezetéhez! :D (mondjuk asszem a pánkok tökét enélkül is elég konkrétan szét lehet lőni :D )

Moby írta:Az összes sonys stúdióból az ND érdekel a legkevésbé. Vagyis egyáltalán nem érdekel, hogy mit csinálnak. a többieké is csak moderáltan, de másoktól még TALÁN jöhetne/jöhetett volna valami számomra érdekes, de már megrohadtak azok is a remaszterfaszomfolytatásokban. Az ND viszont semennyire. Bongyorhajú faszfej széjjelrohasztotta az egészet még azelőtt, hogy mindent felzabált volna a lustaság eróziója.
nehéz elképzelni, hogy a studió BELÜL, LUSTASÁGBÓL döntött amellett, hogy ők MÉGEGY tlou1 remaztert ill tlou ONLINE-t akarnak fejleszteni ... ilyesmit csak fentről tudok elképzelni :( :( :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arty 2023.12.17. 12:35-kor.
Avatar
arty

Hozzászólás #75319 2023.12.17. 12:34

Zóanagyvarázsló írta:Nem mondanám indieizét a Hi-Fi Rusht, hiába nem volt teljes áras. A Starfieldet én vártam itt a leghűvösebben, de azt azért kétlem, hogy annyira lefelé lógna ki a mezőnyből, és nem is GaS. AoE 2-höz és 4-hez is jött DLC (az előbbihez kettő is), RTS-kampányok révén nyilván nem lópáncélok, de persze a 2 reizé. A Double Fine, az Obsidian és az inXile sem tűnik GaS-vonalnak, sem a MachineGames (Indiana Jones), sem az id stb. Nincs mire büszkének lenniük, de ez az innentől minden GaS lesz, az inkább a Forza-Halo-frusztrációdat mutatja.

A Sonyyál ezt az óriási diverzitást nem látom. Jött idén egy DLC egy nyílt világú robotdínós akció-kaland második részéhez, meg kijött egy nyílt világú szuperhősös akció-kaland második része. Nem látom, hogy mire kéne gerjednem. A költségvetésre? Nem mondom, hogy egyáltalán nem érdekel a Spuder-Man, de ha évi egy-egy ilyen a játékipar megmentése, akkor baj van. A RoboCop mindjárt ötvenszer jobban érdekel.

Te m,eg AAA-buzi vagy. Mert akkor már tényleg ott a Nintendo, egyszerűen többet tesznek le az asztalra, mint a konkurencia.

A 2023-as Metascore-lista eleje így néz ki:

meta2023.jpg


Nem tudom, hogy a BG3 vállalható-e már PS5-ön, de akárhogy is nézem, a kritikusoknál a képernyőre kiférő TOP 12-t nézve a PC (3 exkluzív+BG3+emu+multiplatform) és a Switch (4 exkluzív) kínálata a nyerő (figyelembe véve a GIGÁK számát a PS5 TOP 1000-rel sem lenne beljebb). Persze nem muszáj ezeket szeretni vagy túl komolyan venni, de a Sony mint egyetlen legény a gáton igencsak délibábos elképzelés.
Nekem a hifirush elég indiánnak tűnt :) (de persze nem ez a bajom vele, hanem a játékmenet NEM lövölde, szal.... meh :D )

Starfield simán elmegy GaS-nak, folyamatosan tákolják, van roadmap, szerintem alulról súrolja a definiciót. A végére más játék lesz, mint ami az 1.0 volt, az tuti.

AoE2-4 oké, aláírom, RTS tényleg nem létezik sonyéknál és diverzebb, mint lesz a tlou3 :)
Azis biztos, hogy a haloforza frusztrációm nyak felett van és homályosítja a látásom..... ezt jól látod (nem nehéz észrevenni).
De én összességében a teljes konzolgent nézem, ami eddig ment és most jön - gas gas gas vs. semmi semmi openworld, nekem ez most az alapélmény.

Persze, hogy baj van és persze, hogy a nintendó kínálata is kellene, hogy érdekeljen - de mégis csak a mario wonder kéne :( A metalistáról viszont van amit tolok és még fogok (-gunk) is tolni :D

Yaddle55 írta:- INTEL CORE I7-14700KF
kérlek ne vegyél intelt :) Botond majd megírja milyen lapot vett a 7800x3d alá, de amit tudok: nem szopásmentes az sem :D
Avatar
neoreg

Hozzászólás #75320 2023.12.17. 12:47

Avatar Frontiers of Pandora hamisítatlan ubisoft the game lett. Grafikán kívül minden közepes benne. A fő történet érdektelen, a mellékküldetések nagy része pedig "szerezz 3 heregolyót és 4 moszatot szintű" fetch questek. Kerüljétek messzire.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neoreg 2023.12.17. 12:48-kor.

Vissza: “Leáldozott.hu”