A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Necro

Hozzászólás #73711 2023.06.30. 21:25

arty írta:GBA romok tényleg mennek, csak ahoz meg mi a konfig? 55"-n hányás, céertén szintén óriáspixeles, szal kb a switch lenne jó... de az oledesek emusra törése nehéz ügy.
PSP, laptop, esetleg ezek a filléres emulátorgépek.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73712 2023.07.01. 01:22

arty írta:de nincs IGAZÁN jó emuláció még a lassan 20 éves cuccokra. 30-40 éves távlatban TALÁN majd lesz.
Az örökké szólás és a pre-PS3-játékok miatt írtam, az a generáció még necces.

Egyébként alig várom, hogy jöjjenek a minikonzolok ezekből is. Meg a PS5-ből és az XSX-ből, ahogy kiadják üresen őket, mert az exkluzívlisták szinte üresek :buck:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73713 2023.07.01. 01:26

arty írta:eh, igen. pipálgattam a csekklisztem, a video jórésze rólam (is) szólt. kétségtelen van elmebajom (kinek nincs???).

hány percet kell kivennem egy 30-40 éves címből, hogy elmondhassam: megérte? (ezek ugye általában ilyen 5-15p alatt letolható címek, noha sokukra éveken át kellene gyakorolni és még akkor SE lenne esélyem)

csak mert pécén egyértelműen benyelt a futóhomok (470 cím, reménytelen backloggal), ugyanez konzolon NEM TELJESEN igaz - havi szinten jön X FIZIKAI játékom, ezek nagyrészével AZONNAL vagy max a hétvégén játszok pár percet, néha órát/órákat és később is elő-előkerülnek! nagyobb gond a psn-gamepass-vagy épp digit megvett konzolcucc, mert ezek a steam könyvtárhoz hasonlóan "parkolnak" akár éveke át. és ennek is szerintem elhangzik az oka: a túlzott választék.... már van konzolon is library, ránézel és VÉGED.

példa: multhéten elmentem a Sugárba+postára, átvettem a játékaim, a Dungeons and Dragonsba belement egy félóra, a Wolfenstein2 meg már 93%-os végigjátszáson áll, a maradék 4 lemezből még 2-be bele tudtam nézni (1 csalódás + driver3 előtt a parallel lines mosmá' végigmegy! :D ) és addig nem mennek a polcra a többiek se, amig hosszabb rövidebb időt nem töltök velük (ryse anno félbemaradt pedig tetszett, a másik egy árkád lightgun cím, nem 40 órás cucc az se - szal nem reménytelenek!).

minél újabb egy játék, minél inkább 30-50-200 órás fos, annál inkább el se indítom, de a régi játékok lényege pont az, hogy nem tartanak ilyen sokáig (nem nyomok rpgket :P )...

sok igazságod van abban is, hogy ha 20 évig nem érdekel, miért most - nekem pl azért, mert anno nem fért bele a féktelen warezolás mellett kb egy végigjátszás se, annál rosszabb korszakomra nem is emlékszem... :D
minden nap jött 1-2-3 cím, aminek az első félórájába bele kellett nézni. és mert konzolra pénzem nem volt, az emuláció meg ~nem is létezett (pont ahogyan most sem létezik a ps3 emu, ordas kamu, hogy az alternativa lehet a lemez be és játszol-ra, akkor se ha TÉNYLEG van ami bugmentes és 4k60!), hihhhhetetlen cuccok maradtak ki. mégkorábbra visszamenve meg SEMMIRE nem volt pénzem, amit nem lehetett floppin ellopni, az kimaradt, pedig nyilván a 8-16bit a gyermekkorom, picit még az utáni 32bit is, onnan kell MINDEN, mert nem jutott SEMMI. és ha fizetsz ezekért, jobb esélyekkel játszol is azzal a 3-5 játékkal, mint amikor letöltöd a gépedre a 3000 címes ps1 libraryt - ez ugye bennevolt a videóban is ;)
Ha dobozosból jön össze több száz, akkor az is necces lesz. ÉS tegyük hozzá, dobozosból is lehet lepattanó vagy grátisz, az bundle-ök és az ingyen osztott játékok még jobban rontják a digitális arányt. (A videót nem néztem még meg.)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73714 2023.07.01. 09:44

Egy huszasból (vagyis fejenként egy) -ből lepörgött tegnap 3 fős couch co-op ban az új Serdülőkorú Bérgyilkos Teknősbékák: Nyeszetelő Bosszúja című része. Ebben sokat segített, hogy fel lehet szedni egymást, de azért haltunk is.

Korrekt volt, jó shaderrel.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73715 2023.07.01. 10:16

DanielT írta:Egy huszasból (vagyis fejenként egy) -ből lepörgött tegnap 3 fős couch co-op ban az új Serdülőkorú Bérgyilkos Teknősbékák: Nyeszetelő Bosszúja című része. Ebben sokat segített, hogy fel lehet szedni egymást, de azért haltunk is.

Korrekt volt, jó shaderrel.
Story mode-ban ment vagy arcade-ben? Az előbbiben nálunk azért nem ment végig, mert arty és Botond sírt, hogy nem lehet meghalni, annyira könnyű, pedig azt se tudjuk, mit csinálunk. Szólóban azért sikerült, de még a végső boss is meglett második nekifutásra. Arcade mode-ban ugye egy nekiülésből kellett volna letudni.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73716 2023.07.01. 10:59

Zóanagyvarázsló írta:Story mode-ban ment vagy arcade-ben? Az előbbiben nálunk azért nem ment végig, mert arty és Botond sírt, hogy nem lehet meghalni, annyira könnyű, pedig azt se tudjuk, mit csinálunk. Szólóban azért sikerült, de még a végső boss is meglett második nekifutásra. Arcade mode-ban ugye egy nekiülésből kellett volna letudni.
Szerintem story mód volt és a végére mindenkinek 1 élete maradt. Nemtom lehet - e egyáltalán continue-t nyomni ha elfogytak.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73717 2023.07.01. 11:59

DanielT írta:Szerintem story mód volt és a végére mindenkinek 1 élete maradt. Nemtom lehet - e egyáltalán continue-t nyomni ha elfogytak.
Újra kell kezdeni a pályát. De ez számomra is csak szólóban derült ki, co-opban ez fel se merült. Arcade mode-ban kell térképes mászka és gyűjtögetés nélkül az egészet egy seggel végigcsinálni, de az se nehéz állítólag. Meg ott lehet, hogy max szinten kezdesz.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73718 2023.07.01. 20:42

Tárgyalás újabb vicces részletek:


Q Is Minecraft a significant revenue driver for Xbox?

Yes.

Q How does Xbox compare some of the other platforms on there?

It is the smallest

Q How does it compare to PlayStation to Xbox?

Roughly twice as big.

Q What about Nintendo?

Roughly twice as big as PlayStation. 4x as big as Xbox.

Q If you compare the net revenue to the gross margin, how profitable is Minecraft?

Minecraft is one of the most profitable, if not the most profitable first-party game.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73719 2023.07.01. 21:44

DanielT írta:Tárgyalás újabb vicces részletek:


Q Is Minecraft a significant revenue driver for Xbox?

Yes.

Q How does Xbox compare some of the other platforms on there?

It is the smallest

Q How does it compare to PlayStation to Xbox?

Roughly twice as big.

Q What about Nintendo?

Roughly twice as big as PlayStation. 4x as big as Xbox.

Q If you compare the net revenue to the gross margin, how profitable is Minecraft?

Minecraft is one of the most profitable, if not the most profitable first-party game.
Meglepő, higy a first-partyk közül egy "mindenki" által játszott multiplatform cím nyomtatja a legtöbb pénzt. Erre a sokkra innom kell egy felest, megnézem, van-e ganépasszban szivapálinka.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73720 2023.07.01. 21:45

Lepörgött a Risen 2. XSX-en az x360 verzió, szólóban.

Hát röviden az elején elspoilerezem a lényeget, ahogy a művelt francia mondja, "dont try this at home"! Az emberkísérlet műfajban Dani egy napos xsx ragefesztje kismiska ahhoz képest ami ez a ~35 óra volt.
Sorban, hogy miért is:
- 60 fpst és elég nagy draw distancet céloztak meg, hogy a harc élvezhető legyen, és hogy a sok feszedendő frincfranc messziről kiszúrható legyen, ami össze is jött nekik, DE cserébe mindent be kellett áldozni, mert hát az x360 az egy x360, szóval 720p a felbontás, de ez olyan felhúzott 720p felbontás, régebben a 480p is szebb volt, mert textúrák maximum 240p-sek, detail az béka segge alatt, ez már az a szint, ahol én is Benővel vagyok, hogy feljön ettől a reggeli, borzalmas, nézhetetlen, szégyen.
- sztori uncsika erősen, egy minimális, három sorban a részletekbe belemenve összefoglalható történet, ahol azzal sikerült megnyújtani a játékidőt, hogy a szigetek között kell utazgatni beszélni x-el, aztán másik szigeten y-al, stb, és így halad a sztori, minél lassabban, de valójában nem történik semmi
- a gothic/risen játékoknak mindig is az volt a csábereje, hogy az elején a szarunkba paszíroz az első szembejövő szöcske is, minden füvecskét, vagy 1 darab aranyérmét meg kell becsülni, ami rengeteg adrenalint ad az élet-halál harcok miatt, aztán jó a midgame is, amikor már van esélyünk, de azért nem túl sok szinte minden ellen, kinyílik a világ, lehet felfedezni, kratolni, stb, de sajnos eljön a pont, amikor pusztulgurul lesz mindenhol mindenki. Na itt ez túl korán eljött, és ilyenkor a vége kötelezően letudandóba fordul át. Utolsó 10-15 óra így telt, nem volt jó.

Összességében többször gondolkoztam, hogy hagyom a picsába, pc-n nem kicsit élvezhetőbb grafikai beállítások mellett letoltam már, és ez a grafikai prezentáció a korábbi, eredeti x360as risen mellett is erősen ciki, de végülis a nosztalgiavonat elvitte a végéig a dolgot, meg amúgy se akartam úgy végignyomni a risen trilógiát, hogy a középső kimarad. Utolsó, harmadik részből ugye van az eredeti, hasonlóan előadott x360 verzió, ami szerencsére nincs meg, és a múltkor se markoltam rá 999 forintért, szóval az már enhanced módon következik, a ps4 edition ps5ön, immár 1080p-ben, de ami még fontosabb nem 240p textúrákkal.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73721 2023.07.01. 21:51

Zóanagyvarázsló írta:Meglepő, higy a first-partyk közül egy "mindenki" által játszott multiplatform cím nyomtatja a legtöbb pénzt. Erre a sokkra innom kell egy felest, megnézem, van-e ganépasszban szivapálinka.
Még érdekesebb lenne, ha mellé lenne rakva, hogy amúgy az android-ios-winphone-kenyérpirító-okoshűtő kiadások mennyit hoznak, és lenne meglepetés.
Azért ez a második legtöbb példányban elkelt videójáték a tetris után, nekem a gyerekek miatt sikerült megvenni iosre, winphonera, androidra, pc-re, xboxra (igaz csak az xbox one kiadást, az x360 szerencsére nincs benne a minden platformon crossplatform multiságban, így arról lecsúsztunk szerencsére) és switchre is. Azaz van belőle hat fizetett példányom.
Mentségemre szóljon, hogy a switchest kivéve mind 1000 forint alatti bekerülési költségű volt (nem szürkekód, vagy ilyesmi, hanem mindig megvártam egy nagy akciót, amikor az adott storeban ennyiért lehetett rányomni), a switchesből a kártyást meg secondhand vettem 3-4k környékén, amikor kijött az új edition, mert eredetileg az se volt univerzálisan multis, és nem lehetett tudni, hogy mi lesz, a régi kártyásak hátramaradnak és az új digitális lesz a menő, ami unimulti avagy sem. Végül az ms azt lépte meg, hogy a régi kártyás is letölti az új digitálisat a switchstoreból és csá. Kártya kell futtatni, de nem a különmultis a cucc már.

Mindenesetre ügyesen adja a hattyúhalálát az ms, és remélem utána a következő versenyellenes vizsgálat tárgya a vásárolt timed vagy végleges exclu dolgok lesznek, hogy az epic és a hasonszőrű köcsögök szoruljanak emiatt.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73722 2023.07.02. 09:32

Zóanagyvarázsló írta:Meglepő, higy a first-partyk közül egy "mindenki" által játszott multiplatform cím nyomtatja a legtöbb pénzt. Erre a sokkra innom kell egy felest, megnézem, van-e ganépasszban szivapálinka.
Nem ez a vicces, hanem az, hogy az Xbox platformon kevesebb mint 15% játszik.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73723 2023.07.02. 10:13

DanielT írta:Nem ez a vicces, hanem az, hogy az Xbox platformon kevesebb mint 15% játszik.
Az ég kék, a fű zöld, a nők meg hazudnak.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73724 2023.07.02. 10:35

Zóanagyvarázsló írta:Az ég kék, a fű zöld, a nők meg hazudnak.
Az Xbox meg egy halott platform. Kár, hogy annak idején Bruce ezt nem mondta hozzá. Egyébként ő polkorrekten azt mondta, hazudnak helyett, hogy titkolóznak.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73725 2023.07.02. 11:14

DanielT írta:Az Xbox meg egy halott platform. Kár, hogy annak idején Bruce ezt nem mondta hozzá. Egyébként ő polkorrekten azt mondta, hazudnak helyett, hogy titkolóznak.
Szerintem bemondták a bíróságon a frankót, hiszen ez áll érdekükben, ahogy a Sony is ráírta a 8k@120at a ps5 dobozára, hiszen ez a színtiszta objektív valóság!
Mondjuk az újabb dobozokról a 8k helyett vmiért már 4K van, downgradelték volna a ps5 hw-t a 6 nanora váltás során?! :ijedt:
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #73726 2023.07.02. 12:10

Botond írta:Szerintem bemondták a bíróságon a frankót, hiszen ez áll érdekükben, ahogy a Sony is ráírta a 8k@120at a ps5 dobozára, hiszen ez a színtiszta objektív valóság!
Mondjuk az újabb dobozokról a 8k helyett vmiért már 4K van, downgradelték volna a ps5 hw-t a 6 nanora váltás során?! :ijedt:

21 millió légy nem tévedhet
Avatar
Botond

Hozzászólás #73727 2023.07.02. 12:12

Azt mondod az ms hibája, hogy downgradelték a ps5 hw, miközben az árát folyamatosan emelik? Teljesül Dani álma a kevesebbet többért?!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73728 2023.07.02. 13:28

DanielT írta:Az Xbox meg egy halott platform. Kár, hogy annak idején Bruce ezt nem mondta hozzá. Egyébként ő polkorrekten azt mondta, hazudnak helyett, hogy titkolóznak.
És különben is, nem a fű zöld, hanem a víz nedves, de majdnem valami olyat sikerült bepötyögnöm telefonról, hogy a nők nedvesek, ezért hagytam a fenébe :buck:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73729 2023.07.02. 13:32

Azon már meglepődtem a minap, hogy a One ennyire vállalhatóan fogyott. Akkor szerintem a két konzol közül azért a PS4 inkább értelmes választásnak tűnt (több GIGA érkezett, mint most, egy darabig nem volt ganépassz, félgenerációig erősebb volt a Sony stb.) Jó, PC-re még nem jött minden, ami MS.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73730 2023.07.03. 08:46

Mióta megnéztem, és ide is beraktam a videót, hogy a steam és a többi játékárus hogyan ad el nekünk játékokat, amiket aztán sose játszunk, azóta a youtube algoritmus sorban dobja fel a betemet a backlog és a hogyan küzdjük le a backlogot videókat.

Ami közös az összes ilyen videóban, hogy a probléma gyökere az:
- fiatalon nem volt pénz játékra, volt 1-2-3-...-max egy tucat játéka az embernek, az unásig maxolta és ment az álmodozás a többi x-ről (ki mennyiről tudott, internet hiányában)
- egyszer csak lett pénz, kinyílt a világ vásárlási szempontból, hirtelen mindent is be kellett szerezni, hogy majd pótoljuk (akár régi, akár új)
- hirtelen eljött a bőség zavara (ez a magyar kifejezés, a nyugati videókban inkább netflix hatásnak hívják), és ezzel a gondok, merthogy:
+ a választék nem segíti a döntést, több idő megy el a válogatásra, mint az érdemi játékra, mert lehet a pénz végtelen (vagy kevésbé korlátos), de az idő meg pont hogy kevesebb lett, lásd felnőttünk, meló, család, gyerekek, egyéb hobbik
+ a sok elköltött pénzzel egyenes arányban nő a bűntudat, hogy játszani KELL, igen KELL ezekkel, mert hát a sok pénz ott áll benne
+ a sok játék miatt alacsonyabb az elköteleződés az egyes játékok irányába, belekapunk, első 10 perc nem szippant be, akkor félrerakjuk, hogy majd vmikor folytatjuk (persze, sohanapjánkiskedden), és másik játék, hogy na majd az, kicsit mint a tinder, csak annak más a tétje
+ az előfizetéses rendszerben elérhető játékok tönkelege még tovább rontja ezt a helyzetet, plusz fiktív időnyomással átrendezve a prioritásokat, sorrendet
+ és ezek egyre több és több önsanyargató rosszérzést hoznak az életbe, pont az a gyerekkori önfeledt érzés tűnik el, ami miatt az egész harácsolást elkezdtük

És mindegyik videó hasonló megoldásokat javasol:
- vezessünk listát, kategorizáljunk, priorizáljunk
- tudjunk elengedni játékokat, ne legyen minden félbehagyott játék, a majd vmikor folytatjuk listán, nézzünk a tükörbe és mondjuk azt, hogy ez kuka, akkor is, ha 60 dollár/euró volt. Üzleti életben erre mondják, hogy rossz pénz után nem dobjunk jó pénzt, csak ugye itt az egyik fontos erőforrás (pénz) bebukása után arról lenne szó, hogy ne pazaroljunk még további, sokkal szűkösebb erőforrást is (idő), hanem az elején írjuk le a veszteséget.
- egyszerre 1-2-3 játékra fókuszáljunk, ne legyen párhuzamosan tucatnyi játék görgetve, mert akkor valójában kvázi egyik sincs görgetve, mind ott van félbehagyva
- és amit a legjobban nem értek, az a régi játékok újrajátszásának tilalma, mint megoldási javaslat, hogy időt szabadítsunk fel a backlogra

A megoldási javaslatok közül az első hárommal még egyet is tudok érteni, de a negyedikkel nem, és nagyon hiányzik mindegyik videóból az a megoldási javaslat, ami nekem a legjobban bejött, hogy egyszerűen amikor úgy érezzük, hogy sok a sok és ez már sokk, akkor simán álljunk le a vásárlással.

Mármint ez az egész játékosdi ugye onnan indult el anno, hogy szórakozás, majd felnőtt kor felé haladva átment oda, hogy legyen hova elmenekülni a mindennapos stressz elől, formázni az agyunkat a nap végén anélkül, hogy a kocsmába le kelljen menni leinni magunkat talaj részegre, mert annak ugye vannak káros mellékhatásai a mindennapokra, akár meló, akár házasélet, akár gyereknevelés szempontjából.
Ezen célok mentén pedig a konformista újrajátszása régi címeknek igenis segít, szóval ez a ne játszam heti 1-2x végig az imperialism2-t ez nem tűnik jó megoldásnak. Nyilván felszabadul az a 3-5 óra, ami egy győzelemig kell, és x végigjátszás helyett lehetne mínusz 1-2-3 a backlog, de ugye a mókafaktor nekem ezzel csökkenne.

Ugyanakkor ez a ne vegyünk több játékot érthetetlen, hogy nem merül fel. Még akkor is, ha anyagilag ez indifferens (én is elköltöm hw-re a játékokon megspórolt pénzt, ami gémingre van szánva, az úgyis arra van szánva, ha nem játékra, akkor kerül más kapcsolódó költség helyette, mondjuk 7900xtx minden szobába, vagy mindenféle konzol kisebb gulába rendezve), illetve akkor is, ha az előfizetős szolgáltatások bármelyikét előfizetve ugyanúgy ránk ömlik évente 100+ új játék (nem feltétlen úgy új, hogy friss megjelenés, hanem úgy új, mint immár elérhető, csatlakozott a játszható backloghoz játék, azaz új potenciális backlog elem).

Nekem 2016 környékén kezdődött ez a rossz érzés, hogy játékról játékra sodródtam, mindenbe belekaptam, stresszeltem, hogy jajj, lemaradok a steamsalen az akármiről, meg az xbox saleken, és jajjjujj, mi lesz, meg a backlog, mikor lesz ennyi időm, ójajj. Azóta ez megszűnt, mégpedig a következő okok miatt:
- leálltam a vásárlással, a 2017es tavaszi steam sale óta nem vettem semmit a steamen szinte. Nyilván nem teljesen álltam le, de a salekben felmarkolt tucatnyi játék helyett lett az, hogy minden 3-4-5. saleben 1-1 játék max. Az összes platform tekintetében.
- elengedtem amit el kell engedni, ennek részeként eladtam a dobozos gyűjteményem, hogy az se nyomasszon, hogy ott áll benne a pénz, bár azokat már végigjátszottam sokszor, de csak akkor van értelme őrizgetni, ha majd megint újra, hát nem lesz ilyen, szóval eladtam mind
- rendszereztem a backlogot:
+ pc-n vettem a meglevő ssd-k és hdd-k mellé egy 2 terás ssd-t pluszba, telepítettem ami érdekelhet valaha, így egyben látva a pc backlogot, és onnan fogyasztok azóta is. A gamepass címek nélkül vastagon 400 felett indultam és ez letompult 150 környékére 7 év alatt. Volt amit letoltam, volt amit töröltem, mert nem tetszett x idő játék után, volt amit másik platformon játszottam végig, volt amit végigvittem, és így fogy. De még mindig 150 játék, és másik 50 ott figyel mellette, amiből egy tucat az újrajátszósak, és kb 3 tucat ami a ganépassz miatt van telepítve.
+ xboxon egy külső terás vinyóval ugyanezt próbáltam meg az x360nál, szintén egész jól haladgatva, de az xsx közbeszólt, ott teljesen ötletszerűen haladok, az a legreménytelenebb platformom a backlog szempontból, ganépassz nélkül is van rajta elég játék örök időkre 2x
+ switchen a kártyás vásárlások miatt szintén jól követhető a haladás, a kártya mellé 1-2 megás vagy gigás patch van a belső memórián, ha egy játék kész, akkor azt delete és az adott kártya megy másik dobozba. Gyerekek miatt ide vásárolok egyedül érdemben, csak itt nő a backlog
+ ps5 esetén szintén jó a helyzet, minden ami rajta van, az már megvan más platformon, vagy nem érdekel, a valós backlog a days gone és a god of war, amik ps plusos címek, akárcsak a biomutant és a kingdom of amalur remake, illetve emellett még be kéne fejezni a zsákfiút. Szeptemberig tart még a ps pluszom, addig vagy belefér a days gone és a god of war vagy nem, ha nem, max vmikor pótlom steamen, de kb karácsonyig lesz meg a vas, addig amit akarok letolom rajta ps plusban, aztán szeptemberben anélkül és kész, az a hw vonal lezárul, a pókember1-2 meg majd vmikor, ha érdekel, akkor úgyis lesz pc-n.

Ennek a steam vásárlás stopnak amúgy kellemes mellékhatása volt, hogy így valósan, bűntudat nélkül lett időm kiélvezni a játékokat, amiket szerettem, és amiket azóta megszerettem, volt idő 1000+ órát rakni a civ6ba, és volt idő 5 különbözé féle kiadású ac4-et lepötgetni pl. A jó érzés visszatért, és valahol ez a cél szerintem.

És a fentiek azért viccesek amúgy, mert a nagy ms-activision perben ugye sony iratok is szivárogtak ki, hogy a cod nekik mennyire meghatározó szegmens, hogy a ps tulajon 30-40% (már nem emlékszem fejből, de vmi hasonló), aki csak codozik és kész, mert nyilván a sony excluk adják el a platformot. :D A bevétel vmi brutál százaléka van a codból, aki nem csak codozik, az is maximum még 1-2 játékot játszik valaha, stb.
Szóval vicces, hogy mennyire látszik, hogy két szélsőérték van, mi akik belefulladunk a backlogba, és ugyanekkora, vagy nagyobb számosságban a másik pólus, aki vesz egy ps-t, meg az éppen aktuális codokat és kész.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73731 2023.07.03. 09:26

Ja, és a legviccesebb ki is maradt a wall of textből. Ph-n a Switch topikban láttam egyszer linkelve egy másik ph topikot, ahol a backloggal küzdök gyűlnek az anonim alkoholistákhoz hasonlóan, és nekik is van vmi pontrendszerük, amivel év végén elszámolnak, hogy vásárolt játék -x pont, játék végigjátszás az plusz pont, dlc-knek is más pont érték, stb, és év végén akkor látni ki hol tart, mínusz végtelen a menthetetlen, pluszos meg jön le a szerről. :D

Nincs meg a linkje sajna, akkor egyszer láttam a topikot. Szóval a probléma létezik és nagyobb, mint anno én gondoltam, amikor felhagytam az akciós és bundlis harácsolással.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #73732 2023.07.03. 10:59

Botond írta:Mióta megnéztem, és ide is beraktam a videót, hogy a steam és a többi játékárus hogyan ad el nekünk játékokat, amiket aztán sose játszunk, azóta a youtube algoritmus sorban dobja fel a betemet a backlog és a hogyan küzdjük le a backlogot videókat.

Ami közös az összes ilyen videóban, hogy a probléma gyökere az:


felesleges ilyen “gyerekkent csak 2 jatek volt meg almodozas” dolgokba belemenni.
aki hajlamos a horcsogolesre (a legtobben sajnos igen, mert dopamin all az egesz mogott), az horcsogolni fog mas teren is.
sok egyeb community-be is belatok (parfüm, orak, … stb) es mindenhol a nonszensz horcsogoles (meg a vele jaro buntudat es a tobbi) van, tul sok es tul felesleges szart osszegyujtunk. jatekok csak egy a sok kozul.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73733 2023.07.03. 14:54

Botond írta:- fiatalon nem volt pénz játékra, volt 1-2-3-...-max egy tucat játéka az embernek, az unásig maxolta és ment az álmodozás a többi x-ről (ki mennyiről tudott, internet hiányában)
Az első (S)NES-klónomon több volt ennél, meg ugye átjártam mellette C64-ezni, ott is volt merítés, ami bővült is, más kérdés, hogy a PC-s csodákra vágytam már a 90-es években. Az első PC-men már day1 ennél több játék volt, és rohadtul bővült. Unásig még a legnagyobb kedvenceket sem sikerült mind maxolni, meg hát azokat máig nem unom, mindet szívesen előkapnám újra.

+ a sok elköltött pénzzel egyenes arányban nő a bűntudat, hogy játszani KELL, igen KELL ezekkel, mert hát a sok pénz ott áll benne
Ezt a részét pont leszarom.

+ a sok játék miatt alacsonyabb az elköteleződés az egyes játékok irányába, belekapunk, első 10 perc nem szippant be, akkor félrerakjuk, hogy majd vmikor folytatjuk (persze, sohanapjánkiskedden), és másik játék, hogy na majd az, kicsit mint a tinder, csak annak más a tétje
Ebben van igazság, de régen is sok játékot eldobtam gyorsan vagy lassan. Olyat is, ami beszippantott, de közben éppen jött más is, aztán pont nem ahhoz ültem vissza. Manapság a több játék ellenére ezt jóval tudatosabban csinálom, és részben pont ezeket veszem elő újra. A HZD vagy a Plague Tale 2 meg sok más aztán végkép ellenpélda - nem azt érzem, hogy túl kevés időt kaptak.

+ az előfizetéses rendszerben elérhető játékok tönkelege még tovább rontja ezt a helyzetet, plusz fiktív időnyomással átrendezve a prioritásokat, sorrendet
Abszolút, ezért mondom, hogy listaáron a ganépassz és a GIGA Plus is rohadt drága. Ha havi egy játéknál nincs többre kedved, akkor már egészen szűk az a kör, amit kis kivárással ne lehetne olcsóbban beszerezni, akár DLC-kkel. Magyarán függés vagy day1 mellett éri meg. Meg aránylag drága és jó, de rövid játékoknál.

- tudjunk elengedni játékokat, ne legyen minden félbehagyott játék, a majd vmikor folytatjuk listán, nézzünk a tükörbe és mondjuk azt, hogy ez kuka, akkor is, ha 60 dollár/euró volt. Üzleti életben erre mondják, hogy rossz pénz után nem dobjunk jó pénzt, csak ugye itt az egyik fontos erőforrás (pénz) bebukása után arról lenne szó, hogy ne pazaroljunk még további, sokkal szűkösebb erőforrást is (idő), hanem az elején írjuk le a veszteséget.
A HZD-féléket illetően a jövőben ez a terv. Gyorsabban kukázni őket, a vége felé már nem akarom, bár valószínűleg ez lenne a helyes döntés.

- és amit a legjobban nem értek, az a régi játékok újrajátszásának tilalma, mint megoldási javaslat, hogy időt szabadítsunk fel a backlogra
Ez nettó elmebetegség. Akkor van értelme, ha kicsi a backlog, és ezzel elfogyasztható, így meg is szűnik a probléma forrása. Végtelen backlog mellett maximum hátba veregetheti magát, hogy letudott valami újat, lehet strigulázni, de ez az önáltatás csúcsa. Nyilván valakit megterhelhet az, ha egy-két kedvencébe függésbe belefagy (mást nem biztos), de tilalom szintjén kezelni hülyeség.

- elengedtem amit el kell engedni, ennek részeként eladtam a dobozos gyűjteményem, hogy az se nyomasszon, hogy ott áll benne a pénz, bár azokat már végigjátszottam sokszor, de csak akkor van értelme őrizgetni, ha majd megint újra, hát nem lesz ilyen, szóval eladtam mind
Én eleve gyűjtőként vágtam bele a vásárlásukba, sose gondoltam komolyan, hogy ezeket MIND végig KELL játszani. A helyfoglaláson túl stresszt nem okoznak, de amiatt sincsenek álmatlan éjszakáim.

Mármint ez az egész játékosdi ugye onnan indult el anno, hogy szórakozás, majd felnőtt kor felé haladva átment oda, hogy legyen hova elmenekülni a mindennapos stressz elől, formázni az agyunkat a nap végén anélkül, hogy a kocsmába le kelljen menni leinni magunkat talaj részegre, mert annak ugye vannak káros mellékhatásai a mindennapokra, akár meló, akár házasélet, akár gyereknevelés szempontjából.
Csak hát milliárdnyi dolgot lehet játékon és kocsmázáson kívül is csinálni. Nem csak játékokon lehet végtelen ideig függeni, de könyveken, filmeken, sorozatokon, sporton, TikTokon, Facebookon stb. Csak a mi gyermekkorunk óta végtelenszer tíz a végtelenedikenszeresen nőttek, illetve váltak hozzáférhetőbbé a lehetőségek.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73734 2023.07.03. 14:55

SlickAdam írta:felesleges ilyen “gyerekkent csak 2 jatek volt meg almodozas” dolgokba belemenni.
aki hajlamos a horcsogolesre (a legtobben sajnos igen, mert dopamin all az egesz mogott), az horcsogolni fog mas teren is.
sok egyeb community-be is belatok (parfüm, orak, … stb) es mindenhol a nonszensz horcsogoles (meg a vele jaro buntudat es a tobbi) van, tul sok es tul felesleges szart osszegyujtunk. jatekok csak egy a sok kozul.
Nem mellékes dolgok ezen, de a léyneg valóban az, hogy végtelenfélre drog közül választhatunk.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #73735 2023.07.03. 15:09

Zóanagyvarázsló írta:Nem mellékes dolgok ezen, de a léyneg valóban az, hogy végtelenfélre drog közül választhatunk.

sorry, rosszul fogalmaztam. nem “felesleges” ez a felismeres, inkabb elso lepes, hogy raeszmeljunk hogy a lent taglalt jelenseg altalanos problema ami rengeteg kontextusban jelen van ugyanazokkal a tunetekkel:
- gyerekkent vagyodas fancy dolgokra (vagy felnottkent uj hobbik es sájni dolgok felfedezese)
- kesobb (jo esetben) penzugyileg jo helyzet
- de keves ido
- megis horcsogoles (ami a mai dopamin depleted vilagban maxra van jaratva, mert mindig kell valami kick…)
- boseg zavara
- buntudat
- …

nehez ez ellen tenni sajnos, a felismeres magaban nem elegendo.:(

vicces pelda hogy mindenhol ugyanez van:
elkezdtem festegetni (vizfestek, persze ezuttal rendesen, mert kis pocsoskent az iskolai “festes” csak bohockodas volt nevetseges kellekekkel), hogy hasznaljam a reg begyepesedett reszeit is az agyamnak. nezem a youtube videokat… hat meg a kibaszott festekeket is horcsogolik az emberek. fuggoseg mindenhol :D
szerk.: termeszetesen nalam is becsuszott egy nagy doboznyi festek, biztos ami biztos alapon :D
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #73736 2023.07.03. 15:18

Zóanagyvarázsló írta:A HZD-féléket illetően a jövőben ez a terv. Gyorsabban kukázni őket, a vége felé már nem akarom, bár valószínűleg ez lenne a helyes döntés.


PS5-on elso jatek volt, amit elkezdtem, mert kimaradt elotte par ev jatszas. regen sok jatek felbemaradt, de ezuttal (kipihenten) gondoltam lenyomom, mert az internet szerint awesome cucc.

nos, mint tudjuk egy nagy rakas szar az egesz jatek. kuzdottem a lelkiismeretemmel, de elengedtem vegul (vagy 15 ora utan). jol esett :)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73737 2023.07.03. 15:39

SlickAdam írta:sorry, rosszul fogalmaztam. nem “felesleges” ez a felismeres, inkabb elso lepes, hogy raeszmeljunk hogy a lent taglalt jelenseg altalanos problema ami rengeteg kontextusban jelen van ugyanazokkal a tunetekkel:
- gyerekkent vagyodas fancy dolgokra (vagy felnottkent uj hobbik es sájni dolgok felfedezese)
- kesobb (jo esetben) penzugyileg jo helyzet
- de keves ido
- megis horcsogoles (ami a mai dopamin depleted vilagban maxra van jaratva, mert mindig kell valami kick…)
- boseg zavara
- buntudat
- …

nehez ez ellen tenni sajnos, a felismeres magaban nem elegendo.:(

vicces pelda hogy mindenhol ugyanez van:
elkezdtem festegetni (vizfestek, persze ezuttal rendesen, mert kis pocsoskent az iskolai “festes” csak bohockodas volt nevetseges kellekekkel), hogy hasznaljam a reg begyepesedett reszeit is az agyamnak. nezem a youtube videokat… hat meg a kibaszott festekeket is horcsogolik az emberek. fuggoseg mindenhol :D
szerk.: termeszetesen nalam is becsuszott egy nagy doboznyi festek, biztos ami biztos alapon :D
Persze, az az első lépés, de érdekesek lehetnek a részletek is. Már ha érdeklik az embert, ha nem, akkor az agyalás is csak elveszi az időt a backlog elől :idiota:

Bennem inkább alapból az vált kellemetlen érzést, hogy alapból milyen kevés idő van bármire, illetve bármihez nyúlok, az valamitől elveszi. Ez ha nem is független a hörcsögöléstől, de már egészen más síkon megoldandó probléma.

Rám amúgy az első PC-men villámgyorsan (pár hónap alatt) rám szakadtak ezek: Wolf 3D, Doom 1-2, Quake, Heretic, Hexen, Duke Nukem 3D, Blood, Redneck Rampage, Blackthorne, WarCraft 2, StarCraft, Dungeon Keeper, Theme Hospital, Heroes of Might and Magic 1-2, Panzer General, FIFA 96, FIFA 98, NHL 98, C&C, Red Alert, King's Quest VI, Broken Sword, Commandos, Carmageddon, X-COM 1-2, Alone in the Dark, GTA. És most azokat írtam, melyekkel sokat játszottunk, mert amúgy kb. day 1 volt a PC-men a Monkey Island 2, Jagged Alliance meg úgy alapból még ennyi cucc legalább, és dinamikusan bővült. A Panzer General 2, a Half-Life, a SiN, Hexen 2, a Quake 2, Diablo is gyorsan csatlakozott, aztán mire ezeket felfogtuk, kéznél volt a WarCraft 1 (igen, később lett meg, mint a 2), Heroes 3, az AoE 2, a Tiberian Sun, az Outcast, Dungeon Keeper 2, a Myth, a World Cup 98, FIFA 99, Championship Manager 3, NFS3 vagy éppen a kedvencekhez kiegészítők. Alapból végtelen volt a bőség, szó nem volt arról, hogy valamit unásig KELL játszani.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73738 2023.07.03. 15:39

SlickAdam írta:PS5-on elso jatek volt, amit elkezdtem, mert kimaradt elotte par ev jatszas. regen sok jatek felbemaradt, de ezuttal (kipihenten) gondoltam lenyomom, mert az internet szerint awesome cucc.

nos, mint tudjuk egy nagy rakas szar az egesz jatek. kuzdottem a lelkiismeretemmel, de elengedtem vegul (vagy 15 ora utan). jol esett :)
Az a baj, hogy nekem 76 órám van benne :kuss:
Avatar
Botond

Hozzászólás #73739 2023.07.03. 20:57

Az ilyenek miatt van a legtöbb játékos Minecraftból switchen:
phpBB [media]

- mai napig reklámozzák
- van benne Márió, plusz energiát tesznek bele
- fő célkorosztálynak a szülei nintendot vesznek a többi játék miatt is
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #73740 2023.07.04. 11:15

phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #73741 2023.07.04. 13:19

Botond írta:Mióta megnéztem, és ide is beraktam a videót, hogy a steam és a többi játékárus hogyan ad el nekünk játékokat, amiket aztán sose játszunk, azóta a youtube algoritmus sorban dobja fel a betemet a backlog és a hogyan küzdjük le a backlogot videókat.

Ami közös az összes ilyen videóban, hogy a probléma gyökere az

A megoldási javaslatok közül az első hárommal még egyet is tudok érteni, de a negyedikkel nem, és nagyon hiányzik mindegyik videóból az a megoldási javaslat, ami nekem a legjobban bejött, hogy egyszerűen amikor úgy érezzük, hogy sok a sok és ez már sokk, akkor simán álljunk le a vásárlással.

Ugyanakkor ez a ne vegyünk több játékot érthetetlen, hogy nem merül fel. Még akkor is, ha anyagilag ez indifferens (én is elköltöm hw-re a játékokon megspórolt pénzt, ami gémingre van szánva, az úgyis arra van szánva, ha nem játékra, akkor kerül más kapcsolódó költség helyette, mondjuk 7900xtx minden szobába, vagy mindenféle konzol kisebb gulába rendezve), illetve akkor is, ha az előfizetős szolgáltatások bármelyikét előfizetve ugyanúgy ránk ömlik évente 100+ új játék (nem feltétlen úgy új, hogy friss megjelenés, hanem úgy új, mint immár elérhető, csatlakozott a játszható backloghoz játék, azaz új potenciális backlog elem).

Nekem 2016 környékén kezdődött ez a rossz érzés,

És a fentiek azért viccesek amúgy, mert a nagy ms-activision perben ugye sony iratok is szivárogtak ki, hogy a cod nekik mennyire meghatározó szegmens, hogy a ps tulajon 30-40% (már nem emlékszem fejből, de vmi hasonló), aki csak codozik és kész, mert nyilván a sony excluk adják el a platformot. :D A bevétel vmi brutál százaléka van a codból, aki nem csak codozik, az is maximum még 1-2 játékot játszik valaha, stb.
Szóval vicces, hogy mennyire látszik, hogy két szélsőérték van, mi akik belefulladunk a backlogba, és ugyanekkora, vagy nagyobb számosságban a másik pólus, aki vesz egy ps-t, meg az éppen aktuális codokat és kész.
- köszi, nekem is elcsesződött miattad a youtube, analysis paralysis témában jönnek a videok folyamatosan (tény: a te videod után még megnéztem 1-2-t :D )
- nagyon igaznak érzem minden levezetésed
- régi játékok otthagyását én sem értem, tekintve, hogy mennyivel jobb élmények (nekem). így pont a lényeg veszik el, az élvezet, marad a számok csökkentése. EZ MUNKA.
- nálam abszolut a legalizálódás - digitaizálódás hozta a bajt: steam, utána xboxlive és persze a psn kínálata ... volt egy kis áldott időszak, amikor x360-ra eredetire váltottam és tényleg csak a kellő címekre költöttem, eladtam, vettem. ráadásul ebben a korszakban a 10 órás lövöldék mentek, szal támogatták a NORMÁLIS életvitelt :D
- sok olcsó és végtelen játékidejű openworld + indie milliók + mindenhol állandóan akciók = vásárlás-addikció és hörcsögölés (és talán dopamin is, igen), a fizikai hörcsögölés már ebből jött/adódott (nem mellesleg a konzolos digit library egy vicc volt)

+ahogy SlickAdam is írta, a felismerés szart sem ér önmagában, nekem se most jött... csak én elengedtem, annyi a nyugató, hogy mégse drog/pia (sovány vigasz).
+meramúgy mi az élet értelme ha nem ez? (most az első felröhögés után .... de tényleg mi más?! NAUYGE, senki se tud jobbat!)

szóval megyek is és ránézek az ebay watchlistemre, így fizu után...... :P :D :(
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73742 2023.07.06. 15:35

Ez a körökre osztott harcos Yakuza lehozott az életről... :( Még nem ejtem véglegesen, de nagyon nem hívogat, hogy folytassam.
Avatar
arty

Hozzászólás #73743 2023.07.06. 19:00

DanielT írta:Egy huszasból (vagyis fejenként egy) -ből lepörgött tegnap 3 fős couch co-op ban az új Serdülőkorú Bérgyilkos Teknősbékák: Nyeszetelő Bosszúja című része. Ebben sokat segített, hogy fel lehet szedni egymást, de azért haltunk is.

Korrekt volt, jó shaderrel.
ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73744 2023.07.06. 20:11

arty írta:ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
Tasman volt a kis patkány harmadik. Mármint ez nem jelző, hanem azt a karaktert választotta. :idiota:

Jó kis legdrágább Gamepass, amiben alig van valami és az is szar! :eljen:
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #73745 2023.07.06. 21:01

arty írta:ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
És mennyi az éves? :idiota:
Avatar
deep

Hozzászólás #73746 2023.07.06. 22:05

arty írta:ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
Na! Kezdenek rájönni az MS-nél, hogy ez a charity köpet dolog már nem annyira hozza a pénzt, hanem viszi? :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #73747 2023.07.06. 23:27

arty írta:ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
Az hagyján, de az 1:1es gold konverziónak is vége, ezentúl 3 havi goldból konvertálásnál már csak 2 havi gpu lesz. Vége a karácsonynak.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73748 2023.07.06. 23:37

Botond írta:Az hagyján, de az 1:1es gold konverziónak is vége, ezentúl 3 havi goldból konvertálásnál már csak 2 havi gpu lesz. Vége a karácsonynak.
Jó lesz retrózni jövő szeptembertől az XSX, de nyilvánvaló, hogy ezek után marad a GOG és a Steam nekem. Mondjuk, már most sem én használom főleg, hanem húgom játssza rajta a Steamen már kimaxolt Walking Deadeket.

De most elképzelem, hogy a ganépasszos Starfieldet végigjátszanám fél alatt, az közelíti a 30 ezret. Aztán még vehetném meg a DLC-ket, és az alapjáték sem az "enyém". De ugye az általad platformonként 150 órázott AC: Odyssey-ből is 6800 volt az Ultimate, pedig valójában ezressel olcsóbban a Gold is elég lett volna, az érdemi DLC-k és az AC3 remastere abban is benne vannak. A ganépasszosban nem. Cserébe kikerülhet a csomagból végigjátszás közben. Évezred üzlete havi csaknem 5 ezerért.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73749 2023.07.06. 23:53

Zóanagyvarázsló írta:Jó lesz retrózni jövő szeptembertől az XSX, de nyilvánvaló, hogy ezek után marad a GOG és a Steam nekem. Mondjuk, már most sem én használom főleg, hanem húgom játssza rajta a Steamen már kimaxolt Walking Deadeket.

De most elképzelem, hogy a ganépasszos Starfieldet végigjátszanám fél alatt, az közelíti a 30 ezret. Aztán még vehetném meg a DLC-ket, és az alapjáték sem az "enyém". De ugye az általad platformonként 150 órázott AC: Odyssey-ből is 6800 volt az Ultimate, pedig valójában ezressel olcsóbban a Gold is elég lett volna, az érdemi DLC-k és az AC3 remastere abban is benne vannak. A ganépasszosban nem. Cserébe kikerülhet a csomagból végigjátszás közben. Évezred üzlete havi csaknem 5 ezerért.
Én is ezen gondolkozok, hogy két alternatíva maradt csak a gémingben ezen drámai fordulat után:

1. nem fizetek ezentúl évente 30 ezret a gamepasszért, hanem elköltök a steam, gog, humblebundle, stb salekben évi 45ezret, hogy aztán legyen egy halom játékom, amivel sose játszok, és bár a semmire 30ezer valóban sok, de a semmire 45ezer? Na az már jó ajánlat!
2. fizetem tovább a ganépasszt, de igyekszem úgy intézni, hogy ne indítsak el belőle semmit időben, hanem a 20 évvel ezelőtt vásárolt steam, gog, humblebundle, stb saleken összeharácsoltakból se játszok semmit, és azon filózok mindeközben, hogy évente 0 perc gémingidőhöz a 30ezres ganépassz vagy a 45ezres impulzus vásárlás a nagyobb pénzkidobás.

Mindkettő csábító alternatíva, nem tudom melyik lenne a jobb!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73750 2023.07.07. 00:10

Botond írta:Én is ezen gondolkozok, hogy két alternatíva maradt csak a gémingben ezen drámai fordulat után:

1. nem fizetek ezentúl évente 30 ezret a gamepasszért, hanem elköltök a steam, gog, humblebundle, stb salekben évi 45ezret, hogy aztán legyen egy halom játékom, amivel sose játszok, és bár a semmire 30ezer valóban sok, de a semmire 45ezer? Na az már jó ajánlat!
2. fizetem tovább a ganépasszt, de igyekszem úgy intézni, hogy ne indítsak el belőle semmit időben, hanem a 20 évvel ezelőtt vásárolt steam, gog, humblebundle, stb saleken összeharácsoltakból se játszok semmit, és azon filózok mindeközben, hogy évente 0 perc gémingidőhöz a 30ezres ganépassz vagy a 45ezres impulzus vásárlás a nagyobb pénzkidobás.

Mindkettő csábító alternatíva, nem tudom melyik lenne a jobb!
A listaár az már inkább évi 60k, de gondolom, 30k-s okosság egy darabig lesz még. Egyébként meg jelenleg is az van, hogy a GOG és a Steam pörög (ma 8 órát belevertem az FF7 Remake-be, ami szerintem inkább kínosan sok, mint kínosan kevés), a ganépassz meg nem. Árcédula sem kell mellé, hogy melyik éri meg jobban. Nem, nyilván egyszerre nem játszom az egész könyvtárammal, ahogy a teljes a ganépasszos kínálattal sem lehet. Ha van benne egyszerre 10 db 70-150 órás játék, ami érdekelne, akkor már a bekerülés pillanatától esélytelen, hogy mind végigmenjen, vagy a fele. Szóval igen, benne van az eddigi tapasztalatok alapján, hogy úgyis esélytelen tartalmasabb játéknak a végére érnem belőle, elkezdeni sincs így kedvem. És mivel vannak megvásárolt játékaim már, hát az szintén csak egy komoly érv az előfizetés ellen. Mert valójában minek is?

Szerencsére a boxos co-opok már lementek, mert azért alapvetően azok miatt és retróra vettem. De ha lett volna Halo 5 és Gears összes PC-re, akkor sanszos, hogy sose veszek XSX-et, akármilyen jó kis vas is. De őszintén szólva gyorsabb kapuzárástól tartottam, hiszen éppen azért szálltam be gyorsan, hogy még kihasználhassam az olcsóságot, nem pedig azért, mert örökre olcsó lesz.

A havi 5 ezer előfizetésért pedig sok. Egy jól működő használtpiacon mikor van ennél nagyobb bukó egy játékon? Inkább kettőn. Az meg az előfizetők töredéke, aki havi 2-nél több játékot végigjátszik. Nyilván ott a fizetősmulti is persze, de én beérem az ingyenessel is.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73751 2023.07.07. 00:10

De vannak jó hírek is.
phpBB [media]
Avatar
Botond

Hozzászólás #73752 2023.07.07. 00:13

Zóanagyvarázsló írta:A listaár az már inkább évi 60k, de gondolom, 30k-s okosság egy darabig lesz még. Egyébként meg jelenleg is az van, hogy a GOG és a Steam pörög (ma 8 órát belevertem az FF7 Remake-be, ami szerintem inkább kínosan sok, mint kínosan kevés), a ganépassz meg nem. Árcédula sem kell mellé, hogy melyik éri meg jobban. Nem, nyilván egyszerre nem játszom az egész könyvtárammal, ahogy a teljes a ganépasszos kínálattal sem lehet. Ha van benne egyszerre 10 db 70-150 órás játék, ami érdekelne, akkor már a bekerülés pillanatától esélytelen, hogy mind végigmenjen, vagy a fele. Szóval igen, benne van az eddigi tapasztalatok alapján, hogy úgyis esélytelen tartalmasabb játéknak a végére érnem belőle, elkezdeni sincs így kedvem. És mivel vannak megvásárolt játékaim már, hát az szintén csak egy komoly érv az előfizetés ellen. Mert valójában minek is?

Szerencsére a boxos co-opok már lementek, mert azért alapvetően azok miatt és retróra vettem. De ha lett volna Halo 5 és Gears összes PC-re, akkor sanszos, hogy sose veszek XSX-et, akármilyen jó kis vas is. De őszintén szólva gyorsabb kapuzárástól tartottam, hiszen éppen azért szálltam be gyorsan, hogy még kihasználhassam az olcsóságot, nem pedig azért, mert örökre olcsó lesz.

A havi 5 ezer előfizetésért pedig sok. Egy jól működő használtpiacon mikor van ennél nagyobb bukó egy játékon? Inkább kettőn. Az meg az előfizetők töredéke, aki havi 2-nél több játékot végigjátszik. Nyilván ott a fizetősmulti is persze, de én beérem az ingyenessel is.
Most nem arról van szó, hogy az 576kbyte boltban hogyan tudja az ember 3x annyiért beszerezni, ami mindenhol máshol harmadannyiba kerül, meg nem is arról, hogy az 1db FF7be mennyi idő megy bele, hanem hogy amellett, hogy belemegy x óra az FF7be, amellett mennyi megy el még felesleges játékokra, amit soha senki se indít el. Vagy idén csak az FF7 lett megvévé, és csak az megy? Mert akkor az gondos gazdálkodás, és eléggé eltér az átlagtól, lásd múltkori videó, amit beszúrtam a témában.
Akkor te vagy a kivétel kivétele, aki megveszi a játékot, akciósan, végigjátsza és csak utána vesz újat, nem csinál olyat, hogy megveszi az ac görögöket 7000ért, és sose indítja el. :) Mert olyankor pl 1 havi gpu jobban megéri helyette, mindkettőből bármikor kihozható a 0 perc ac görögök!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73753 2023.07.07. 01:10

Botond írta:Most nem arról van szó, hogy az 576kbyte boltban hogyan tudja az ember 3x annyiért beszerezni, ami mindenhol máshol harmadannyiba kerül, meg nem is arról, hogy az 1db FF7be mennyi idő megy bele, hanem hogy amellett, hogy belemegy x óra az FF7be, amellett mennyi megy el még felesleges játékokra, amit soha senki se indít el. Vagy idén csak az FF7 lett megvévé, és csak az megy? Mert akkor az gondos gazdálkodás, és eléggé eltér az átlagtól, lásd múltkori videó, amit beszúrtam a témában.
Akkor te vagy a kivétel kivétele, aki megveszi a játékot, akciósan, végigjátsza és csak utána vesz újat, nem csinál olyat, hogy megveszi az ac görögöket 7000ért, és sose indítja el. :) Mert olyankor pl 1 havi gpu jobban megéri helyette, mindkettőből bármikor kihozható a 0 perc ac görögök!
Az MS-nél annyi, nem az 576-nál, és én arra reagáltam, hogy listaár megéri-e. Kíváncsi leszek, hogy 2024 szeptemberében milyen lehetőségek lesznek, amikor érintene, addig még fognak bezárulni kapuk.

Az FF7 meg idén ingyen volt, mert mindhármat (eredeti, Remake, Crisis Core) tavaly vettem, ebből egy végigment, a második jól halad, a harmadik meg azután jön. És egyébként egyik sem volt érdemben olcsóbb azóta sem annál, amennyit adtam értük.

Az AC: Odyssey-t húgom szokta játszani, már sok órát beletett. És az elárazott 1600 Ft-os Fallout 4 GotY+Skyrim AE kombóból is végigjátszotta a Fallout 4-et. A Skyrimot csak azért nem, mert abba family sharingben már beletolt legalább 400 órát. Igen, eleve azért vettem ezeket, mert tudtam, hogy a családban van rá igény.

Nyilván, ha a ganépassz miatt nem vásárolnék játékot, akkor lehetne azt mondani, hogy legalább azért megéri, de ha igen, akkor ez sem áll meg. Ugyanakkor meg ha meg nem vásárolnék semmit, akkor sem szorulnék előfizetésre, mert vannak játékaim, tehát az ultimate spórolás a vásárlások ÉS az előfizetés elengedése. Álkérdés a vagy-vagy, ha el is hiszem, hogy nálad segít szinten tartani a költekezést.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73754 2023.07.07. 01:10

Botond írta:De vannak jó hírek is.
ocsmányájlend.avi
Sajnos mobilra is csúnya.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73755 2023.07.07. 08:42

Zóanagyvarázsló írta:Az MS-nél annyi, nem az 576-nál, és én arra reagáltam, hogy listaár megéri-e. Kíváncsi leszek, hogy 2024 szeptemberében milyen lehetőségek lesznek, amikor érintene, addig még fognak bezárulni kapuk.

Az FF7 meg idén ingyen volt, mert mindhármat (eredeti, Remake, Crisis Core) tavaly vettem, ebből egy végigment, a második jól halad, a harmadik meg azután jön. És egyébként egyik sem volt érdemben olcsóbb azóta sem annál, amennyit adtam értük.

Az AC: Odyssey-t húgom szokta játszani, már sok órát beletett. És az elárazott 1600 Ft-os Fallout 4 GotY+Skyrim AE kombóból is végigjátszotta a Fallout 4-et. A Skyrimot csak azért nem, mert abba family sharingben már beletolt legalább 400 órát. Igen, eleve azért vettem ezeket, mert tudtam, hogy a családban van rá igény.

Nyilván, ha a ganépassz miatt nem vásárolnék játékot, akkor lehetne azt mondani, hogy legalább azért megéri, de ha igen, akkor ez sem áll meg. Ugyanakkor meg ha meg nem vásárolnék semmit, akkor sem szorulnék előfizetésre, mert vannak játékaim, tehát az ultimate spórolás a vásárlások ÉS az előfizetés elengedése. Álkérdés a vagy-vagy, ha el is hiszem, hogy nálad segít szinten tartani a költekezést.
Oledet az lg webshopból rendelted vagy ahol a legolcsóbb volt? Ha utóbbi, akkor mennyibe került, amennyiért az lg akarta adni, vagy amennyiért az adott webshopból rendelted? Ha az lg honlapon x forint és mindenhol máshol a fele, akkor mennyi az ára?

De ja, nagyon eltérőek az egyedi minták, viszont az biztos, hogy én pont inverzen nézem, nem az elméleti potenciálokat, hanem a valósan egyes években végigvitt játékokat számolom vissza, hogy az mennyire jött ki gpu mellett és mennyi lett volna gpu nélkül ugyanezen játékokkal ugyanígy, ugyanannyit játszani és mindig masszív spórolás jön ki. Gyakorlatilag, elméleti scenárió meg van végtelen emellett persze, de én a gyakorlati dolgokban hiszek.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73756 2023.07.07. 09:22

Botond írta:Oledet az lg webshopból rendelted vagy ahol a legolcsóbb volt? Ha utóbbi, akkor mennyibe került, amennyiért az lg akarta adni, vagy amennyiért az adott webshopból rendelted? Ha az lg honlapon x forint és mindenhol máshol a fele, akkor mennyi az ára?

De ja, nagyon eltérőek az egyedi minták, viszont az biztos, hogy én pont inverzen nézem, nem az elméleti potenciálokat, hanem a valósan egyes években végigvitt játékokat számolom vissza, hogy az mennyire jött ki gpu mellett és mennyi lett volna gpu nélkül ugyanezen játékokkal ugyanígy, ugyanannyit játszani és mindig masszív spórolás jön ki. Gyakorlatilag, elméleti scenárió meg van végtelen emellett persze, de én a gyakorlati dolgokban hiszek.
Mondom, arra reagáltam, hogy mennyi lenne konzolon két kattintással venni kódvadászat nélkül. Igen, múltkor is zavart, hogy utána kellett olvasnom, és a legfelszopottabb eladók közül csak a harmadik tudott a kódot adni, a második távoli géppel és VPN-nem próbált aktiválni. Ugye ő az, aki már akkor azt mondta, hogy nem lesz több olcsó kulcs, de persze a hirdetéséből nem derült ki, és a levelezésünk után is maradtak benne valótlanságok. És ismétlem: ő az egyik ajánlott eladó volt akkoriban sok pozitív értékeléssel. Végül megoldottam, de valahogy Alzáról rendelni tévét komfortosabb volt. Utánanézés kellett ott, de az a hardver, nem pedig a vásárlás miatt. Szóval nem tudom, hogy a jövőben milyen lesz az olcsókulcsos helyzet, de azért a siker ellenére vegyes érzésekkel jöttem ki 2021-ben belőle. Meg ugye PH-n az egyik srác a jelek szerint bukta az acca ganékezelését az olcsó kulcs miatt, másoknak supportoznizk kell, ha konvertálás után goldos javakat akarnak stb Modgányolás ganémódra. De elhiszem, hogy vannak problémamentesek, c

Ha van annyi játékom, hogy nem kell venni, akkor előfizetés nélkül 0 költésből ki lehet hozni, előfizetéssel meg 0+előfizetéssel. Teoretikusan, mert gyakorlatilag előfizetéstől függetlenül vásárolok időnként, tehát az plusz költség. A Plague Tale-ektől megmentett, mondjuk, de úgyis olcsón vettem volna őket. Egyébként meg az a bajom még a gyakorlati oldalát tekintve, hogy a co-op kifogyott, szólóban meg jobban élvezem a saját játékaimat. Lehet ezt forintosítani, de a nagyobb élvezet és Damoklész kardjának hiánya jobbá teszi annyival a közérzetemet, hogy ne legyen hiányérzetem. Ez akkor is így van, ha vannak jó játékok a ganéban. A Humble Choice-ban is vannak, mégsem fizetek ve már, csak ritkán. Ha ez nem gyakorlatias, akkor semmi. És az előfizetések árát mindig úgy nézem, hogy használnám egy kicsit azt is, de csak hébe-hóba. Így nyilván más az értéke, mintha abból él az ember. Játék meg mindig ment nélküle is.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73757 2023.07.07. 09:40

Zóanagyvarázsló írta:Mondom, arra reagáltam, hogy mennyi lenne konzolon két kattintással venni kódvadászat nélkül. Igen, múltkor is zavart, hogy utána kellett olvasnom, és a legfelszopottabb eladók közül csak a harmadik tudott a kódot adni, a második távoli géppel és VPN-nem próbált aktiválni. Ugye ő az, aki már akkor azt mondta, hogy nem lesz több olcsó kulcs, de persze a hirdetéséből nem derült ki, és a levelezésünk után is maradtak benne valótlanságok. És ismétlem: ő az egyik ajánlott eladó volt akkoriban sok pozitív értékeléssel. Végül megoldottam, de valahogy Alzáról rendelni tévét komfortosabb volt. Utánanézés kellett ott, de az a hardver, nem pedig a vásárlás miatt. Szóval nem tudom, hogy a jövőben milyen lesz az olcsókulcsos helyzet, de azért a siker ellenére vegyes érzésekkel jöttem ki 2021-ben belőle. Meg ugye PH-n az egyik srác a jelek szerint bukta az acca ganékezelését az olcsó kulcs miatt, másoknak supportoznizk kell, ha konvertálás után goldos javakat akarnak stb Modgányolás ganémódra. De elhiszem, hogy vannak problémamentesek, c

Ha van annyi játékom, hogy nem kell venni, akkor előfizetés nélkül 0 költésből ki lehet hozni, előfizetéssel meg 0+előfizetéssel. Teoretikusan, mert gyakorlatilag előfizetéstől függetlenül vásárolok időnként, tehát az plusz költség. A Plague Tale-ektől megmentett, mondjuk, de úgyis olcsón vettem volna őket. Egyébként meg az a bajom még a gyakorlati oldalát tekintve, hogy a co-op kifogyott, szólóban meg jobban élvezem a saját játékaimat. Lehet ezt forintosítani, de a nagyobb élvezet és Damoklész kardjának hiánya jobbá teszi annyival a közérzetemet, hogy ne legyen hiányérzetem. Ez akkor is így van, ha vannak jó játékok a ganéban. A Humble Choice-ban is vannak, mégsem fizetek ve már, csak ritkán. Ha ez nem gyakorlatias, akkor semmi. És az előfizetések árát mindig úgy nézem, hogy használnám egy kicsit azt is, de csak hébe-hóba. Így nyilván más az értéke, mintha abból él az ember. Játék meg mindig ment nélküle is.
De mondom én nem vagyok pap, nem tudom hozzászólni a hitéleti teóriákhoz.
Ott a 2022 played listád, megnézed abból mennyi volt a gané, az 12 havi gpu ára, azaz x forint, megnézed ezeknek mennyi a listaára, mert hát akciót vadászni ezekszerint macera, de jó nézel egy alltimelow árat, az y és akkor egyértelműen eldönthető hogy x nagyobb szám, vagy y. A templomban lehet máshogy szól a kánon, de a valóság az meg ez.

Az elfogyott a coop az inkább úgy igaz, hogy sose vagy xsx mellett, és úgy nehéz bármit coopolni, ha nincs xbox. Wolfensteinek pl még ott vannak, hogy csak az elsőt mondjam ami eszembe jut, de railways empire 2 is coop, és ahhoz pl xsx se kell, mert crossplatformos, és szerintem ha megnyitnám a telefonon a ganéappot, akkor még találnék az 500 játékban, csak végiggörgetni is végtelenszer több idő, mint a Sony idei játékait platinázni!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73758 2023.07.07. 10:06

Botond írta:De mondom én nem vagyok pap, nem tudom hozzászólni a hitéleti teóriákhoz.
Ott a 2022 played listád, megnézed abból mennyi volt a gané, az 12 havi gpu ára, azaz x forint, megnézed ezeknek mennyi a listaára, mert hát akciót vadászni ezekszerint macera, de jó nézel egy alltimelow árat, az y és akkor egyértelműen eldönthető hogy x nagyobb szám, vagy y. A templomban lehet máshogy szól a kánon, de a valóság az meg ez.

Az elfogyott a coop az inkább úgy igaz, hogy sose vagy xsx mellett, és úgy nehéz bármit coopolni, ha nincs xbox. Wolfensteinek pl még ott vannak, hogy csak az elsőt mondjam ami eszembe jut, de railways empire 2 is coop, és ahhoz pl xsx se kell, mert crossplatformos, és szerintem ha megnyitnám a telefonon a ganéappot, akkor még találnék az 500 játékban, csak végiggörgetni is végtelenszer több idő, mint a Sony idei játékait platinázni!
Wolfensteinből az RtCW kooperatív, PC-n moddal, abból nem kértetek. A Youngblood mehet majd, de előtte végig akarom játszani a 2-t, mert annak a jövőbeli folytatása. A Railway Empire-re ránézhetünk egyszer, de eddig azért annyira nem izgatott, igaz, korábban a Sniper Elite sem. Más konstruktív javaslatról meg nem tudok, valaki mindig vétóz (Deep Rock Galactic, Grounded, Monster Hunter,, a teknőcössel meg egyedül hagytatok), és speciel nekem se sok minden jut az eszembe. FC5 mehet esetleg, ha átmegyek a tutorialon.


2022-ben 9 ganés játék ment végig, a fele kis indie, az SE4-et meg megvettük utólag olcsón Steamre a DLC-k miatt. Ezresért havonta jó ajánlat, sokkal többért nem. És ugye co-ophoz is költöttünk eddig pluszban Boxon: Strange Brigade, Vegas. PC-n meg lenne mit coopolni, csak ember kéne hozzá.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73759 2023.07.07. 10:12

Zóanagyvarázsló írta:Wolfensteinből az RtCW kooperatív, PC-n moddal, abból nem kértetek. A Youngblood mehet majd, de előtte végig akarom játszani a 2-t, mert annak a jövőbeli folytatása. A Railway Empire-re ránézhetünk egyszer, de eddig azért annyira nem izgatott, igaz, korábban a Sniper Elite sem. Más konstruktív javaslatról meg nem tudok, valaki mindig vétóz (Deep Rock Galactic, Grounded, Monster Hunter,, a teknőcössel meg egyedül hagytatok), és speciel nekem se sok minden jut az eszembe. FC5 mehet esetleg, ha átmegyek a tutorialon.


2022-ben 9 ganés játék ment végig, a fele kis indie, az SE4-et meg megvettük utólag olcsón Steamre a DLC-k miatt. Ezresért havonta jó ajánlat, sokkal többért nem. És ugye co-ophoz is költöttünk eddig pluszban Boxon: Strange Brigade, Vegas. PC-n meg lenne mit coopolni, csak ember kéne hozzá.
Vagyis pc kéne hozzá, nem ember. Játékok többségéhez a vidéki gépek kevesek. A tied mert gyenge, az enyém meg mert nincs. :D
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73760 2023.07.07. 10:16

Botond írta:Vagyis pc kéne hozzá, nem ember. Játékok többségéhez a vidéki gépek kevesek. A tied mert gyenge, az enyém meg mert nincs. :D
Nekem vannak olyanok a listámon, melyekhez bő nyállal elég az enyém. Azokhoz persze nyilván kell gány, de nem mindhez. Tulajfonképpen egy 1080p-s vagy CRT kijelző kellene neked, a bajd a 4K okozza. Romboljuk le mindent 240p fölött!
Avatar
Botond

Hozzászólás #73761 2023.07.07. 10:37

Zóanagyvarázsló írta:Nekem vannak olyanok a listámon, melyekhez bő nyállal elég az enyém. Azokhoz persze nyilván kell gány, de nem mindhez. Tulajfonképpen egy 1080p-s vagy CRT kijelző kellene neked, a bajd a 4K okozza. Romboljuk le mindent 240p fölött!
A gpu csak akkor határozhatja meg a preferenciát, ha a vidiától vagy amdtől van, akkor nem ha az ms-től? Ejnye, a csúnya kettős mérce! :hawaii:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73762 2023.07.07. 10:47

Botond írta:A gpu csak akkor határozhatja meg a preferenciát, ha a vidiától vagy amdtől van, akkor nem ha az ms-től? Ejnye, a csúnya kettős mérce! :hawaii:
Ami azt illeti, nálam az FF7 Remake is elmegy az EGYgigás 750-en, és a JA2 is a 3060-on, tehát nincs ilyen problémám. A HZD és a Plague Tale 2 már nem megy a 750-en (mondjuk, nem próbáltam, de nagyobb a gépigényük), tehát 750>>>>>>>>3060 :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #73763 2023.07.07. 11:17

Zóanagyvarázsló írta:Ami azt illeti, nálam az FF7 Remake is elmegy az EGYgigás 750-en, és a JA2 is a 3060-on, tehát nincs ilyen problémám. A HZD és a Plague Tale 2 már nem megy a 750-en (mondjuk, nem próbáltam, de nagyobb a gépigényük), tehát 750>>>>>>>>3060 :idiota:
Sniper elite4.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73764 2023.07.07. 11:23

Botond írta:Sniper elite4.
Úgy ahogy, futna az, de adaptive sync nélkül necces, és kicsi az SSD. Meg nekem nem probléma, ha olyankor kisebb gépigényű játék megy.

phpBB [media]
Avatar
Botond

Hozzászólás #73765 2023.07.07. 13:23

arty írta:ki volt deep mellett a harmadik? :)

---

drágul a gaypass: 4790/hó lesz a hivatalos áltimét ár!
Újra van 300as akciós viszont.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73766 2023.07.07. 13:39

Botond írta:Újra van 300as akciós viszont.
Nem csak új fiókra próbának?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73767 2023.07.07. 13:44

Botond írta:Újra van 300as akciós viszont.
Akkor végre megint ár=érték arányos a gané! :eljen:
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #73768 2023.07.07. 15:08

Zóanagyvarázsló írta:Nem csak új fiókra próbának?
De tuti, mert ahogy belépek egyből teljes árra vált az ultimate. Viszont PC passra aktív a 300 forint lehetőség.
Avatar
Botond

Hozzászólás #73769 2023.07.07. 15:36

DanielT írta:Akkor végre megint ár=érték arányos a gané! :eljen:
De csak most, hogy az összes 2023as Sony ps exclu bekerült a gamepassba és a 2022esek is 4 kivétellel!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #73770 2023.07.07. 17:57

Botond írta:De csak most, hogy az összes 2023as Sony ps exclu bekerült a gamepassba és a 2022esek is 4 kivétellel!
Mégis te tartasz PS5-öt az Xbox mellé, ezek szerint nélkülözhetetlen. :eljen:
Avatar
Botond

Hozzászólás #73771 2023.07.07. 18:21

DanielT írta:Mégis te tartasz PS5-öt az Xbox mellé, ezek szerint nélkülözhetetlen. :eljen:
Ja, a sok ingatlan átka. Falura, egynek jó, dobozban elvan 1-2-3-4 hétig is akár és amikor erre járok kidobozolom, a fóliát leveszem a 48c1ről, oszt kicsit lehet vele prüntyögni, úgyis kb ennyi játék jelent meg rá az elmúlt 2-3 évben, hogy havi 5-10 órácskát el lehessen vele ütni, fő platformnak, vagy egy helyiségben az xsx, konkrétan mellé, vagy normális pc mellé viszont elmebetegség lenne, vagy azok helyett, napi szintre. Á, mivel játszana azon annyit az ember, amikor nincs rá játék?!
Most is éppen kidobozolom. Kár, hogy csak 4K a c1, mert ezen a dobozon ott a 8k, a 4k120 és a HDR is!
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #73772 2023.07.07. 19:01

Botond írta:Ja, a sok ingatlan átka. Falura, egynek jó, dobozban elvan 1-2-3-4 hétig is akár és amikor erre járok kidobozolom, a fóliát leveszem a 48c1ről, oszt kicsit lehet vele prüntyögni, úgyis kb ennyi játék jelent meg rá az elmúlt 2-3 évben, hogy havi 5-10 órácskát el lehessen vele ütni, fő platformnak, vagy egy helyiségben az xsx, konkrétan mellé, vagy normális pc mellé viszont elmebetegség lenne, vagy azok helyett, napi szintre. Á, mivel játszana azon annyit az ember, amikor nincs rá játék?!
Most is éppen kidobozolom. Kár, hogy csak 4K a c1, mert ezen a dobozon ott a 8k, a 4k120 és a HDR is!
A maszatolás kurva jó, de mégis tartasz egy konzolt, amire szerinted nincs is igazán szükséged... szóval miért is tartod?
Avatar
arty

Hozzászólás #73773 2023.07.07. 20:05

Zóanagyvarázsló írta:Wolfensteinből az RtCW kooperatív, PC-n moddal, abból nem kértetek. A Youngblood mehet majd, de előtte végig akarom játszani a 2-t, mert annak a jövőbeli folytatása. A Railway Empire-re ránézhetünk egyszer, de eddig azért annyira nem izgatott, igaz, korábban a Sniper Elite sem. Más konstruktív javaslatról meg nem tudok, valaki mindig vétóz (Deep Rock Galactic, Grounded, Monster Hunter,, a teknőcössel meg egyedül hagytatok), és speciel nekem se sok minden jut az eszembe. FC5 mehet esetleg, ha átmegyek a tutorialon.


2022-ben 9 ganés játék ment végig, a fele kis indie, az SE4-et meg megvettük utólag olcsón Steamre a DLC-k miatt. Ezresért havonta jó ajánlat, sokkal többért nem. És ugye co-ophoz is költöttünk eddig pluszban Boxon: Strange Brigade, Vegas. PC-n meg lenne mit coopolni, csak ember kéne hozzá.
ezek 2P coopok, ugye? young, fc5, stb?
ghost recon breakpoint, mint javaslat? :D 60fps!!

amugy végetért a wolf2 max nehézségen, 18 óra volt, sok quicksave-el. továbbra is életem egyik legjobb játékának tartom, sőt... amíg friss az élmény, talán A legjobb. ahogy ennek a végét megcsinálták, az 10/10, űberelhetetlen.

akcioban a dlcket is megveszem boxra is, mer azok is jók.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73774 2023.07.07. 20:33

arty írta:ezek 2P coopok, ugye? young, fc5, stb?
ghost recon breakpoint, mint javaslat? :D 60fps!!

amugy végetért a wolf2 max nehézségen, 18 óra volt, sok quicksave-el. továbbra is életem egyik legjobb játékának tartom, sőt... amíg friss az élmény, talán A legjobb. ahogy ennek a végét megcsinálták, az 10/10, űberelhetetlen.

akcioban a dlcket is megveszem boxra is, mer azok is jók.
Kétfősek, ja. A Breakpoint meg nincs ganéban, de legalább rohadt drága.

A permadeathes Mein Lebenen ment? Azon el tudom képzelni, hogy gyorsan kellett menteni, pláne tölteni. Múltkor én is megvettem a DLC-s Deluxe-ot GOG-on, olcsóbb volt, mint csak a season pass szokott lenni Boxra. Azért csodát nem várok tőle, az az RtCW, és moddal továbbra is van hozzá 8 fős co-op ;)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73775 2023.07.07. 20:47

arty írta:ezek 2P coopok, ugye?
Szörnyű hírem van, a Jagged Alliance 3-ban is csak kétfős lesz. Forrás.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #73776 2023.07.08. 10:10

Közben jön a Stadia gigaexklu Steamre, Ps-re és Xboxra.
phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #73777 2023.07.08. 16:43

Zóanagyvarázsló írta:Kétfősek, ja. A Breakpoint meg nincs ganéban, de legalább rohadt drága.

A permadeathes Mein Lebenen ment? Azon el tudom képzelni, hogy gyorsan kellett menteni, pláne tölteni. Múltkor én is megvettem a DLC-s Deluxe-ot GOG-on, olcsóbb volt, mint csak a season pass szokott lenni Boxra. Azért csodát nem várok tőle, az az RtCW, és moddal továbbra is van hozzá 8 fős co-op ;)
breake felig viccesen irtam, de ez nem vicces :( pénzt kérnek AZÉRT, még mindig?? :(

nem permadeathes, az csak vegigtolás után un-szürkült ki, alapból nem elérhető. de nem hangzik jól, kb 500x haltam meg ugy h azt se tudtam mivan.... szvsz permaval nem lehet ezt letolni, majd meglatod, vannak brutal reszek.

jah a deluxe mindig olcsobb mint a seasonpass, vicc.

rtcw koop erdekel, gpad support van?
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73778 2023.07.08. 17:25

arty írta:breake felig viccesen irtam, de ez nem vicces :( pénzt kérnek AZÉRT, még mindig?? :(

nem permadeathes, az csak vegigtolás után un-szürkült ki, alapból nem elérhető. de nem hangzik jól, kb 500x haltam meg ugy h azt se tudtam mivan.... szvsz permaval nem lehet ezt letolni, majd meglatod, vannak brutal reszek.

jah a deluxe mindig olcsobb mint a seasonpass, vicc.

rtcw koop erdekel, gpad support van?
Van, single-ben engedélyezhető a menüben, de megy co-op módban is. De aim assistra ne számíts! Gyors próba után a szokásosnak tűnik a kiosztás, azt leszámítva, hogy az Y/háromszög a use. Menüben nem működik amúgy, de nekem speciel itt van kéznél az egér, eleve 360-kontrollernek hazudott DS4-gyel néztem, azon meg van tapiegér. Én speciel nem vállalnám be kontrollerrel, ebben tényleg túl nagy nehezítés.

Az alábbi az, ha fel van neki rakva a steames RtCW, akkor indul alapból, ha feltelepíted, ha nincs, akkor elvileg a lemezes verzióból vagy a GOG-osból bemásolható a kért fájl, legalábbis azt írta, hogy másoljam be. De inkább fél perc alatt feldobtam a steames alaphoz. Vannak hozzá nyilván ingyenes DLC-k is, mint cváncigul beszélű németek és az autentikusságra hajtó Vanilla Plus. Nem tudom, hogy az achievementek single-onlyk-e. A co-op pályaválasztós, mint a Vegas volt, bár átláthatóbb, és amúgy szintén jól testre szabható (friendly fire, spawnolási szabályok, életek száma stb.).

Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #73779 2023.07.08. 17:28

arty írta:breake felig viccesen irtam, de ez nem vicces :( pénzt kérnek AZÉRT, még mindig?? :(
Boxra most annyi, mint amennyiért nemrég még 2 évi ganépasszt lehetett venni. Vicc.

Steamen viszont éppen akciós, de van egy olyan érzésem, hogy ennyit sem ér:

Avatar
Botond

Hozzászólás #73780 2023.07.08. 23:55

Lepörgött a Detroit: become human. Ps5ön a ps4 verza, nyilván szólóban.

Baromi vegyes érzésekkel vagyok a végén. Egyrészt:
+ gyönyörű volt a grafika, tényleg jó ez a csumpi 48c1 ilyen jobb híjján falusi tv-nek, és ezekbe a nagyon cső, és nagyon kötött játékokban kurvanagyot lehet már optimalizálni
+ sztori is vegyes, valahol az is zseniális, mert az alap téma felvetés amúgy főleg így az AI keresők árnyékában megérne pár beszélgetést, plusz voltak szellemes csavarok benne

DE, és kurvanagy DE

- az utolsó 5 fejezetben olyan frém beesések voltak 5-8 frémre, azt hittem letöri a tv-t a falról, és volt ahol nem csak beesett, hanem még menni is úgy lehetett átvánszorogni a csőben, hogy közben 10-15 frém, és a következő sarok után sima megint
- az alapsztori felvetés ugyan zseniális, de ott fogyott el az írói véna, és onnan sikerült az amcsi történelem könyvből másolni a 60as évek polgárjogi mozgalmaknak történetét
- nekem ez nem játék. Mármint kiváló szellemi termék, interaktív könyv, jópofa a sokféle kifutási lehetőség minden fejezetben, ami aztán később a további fejezetekben nyit meg vagy zár ki további lehetőségeket, de ez nem játék. QTE részekkel se, amik amúgy kurvagyengék. 10 órás végigjátszásban szerintem nem volt három se, amikor nyomkodni kellett vmit a kontrolleren, ami persze így is lemerült és az idő többségén vezetéken volt.

Összességében jó volt látni ezt a stílust élőben, és megerősítést kapni, hogy na ezt se nekem találták ki. Talán ez a stílus ami YouTube végigjátszást érne, de azt se nekem találták, talán lesz majd belőle sorozat, ott nagyot menne egy ilyen sztori.
Egy érdekességnek elment pertíz.

Vissza: “Leáldozott.hu”