A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Botond

Hozzászólás #59711 2021.03.21. 12:11

Moby írta:Fú tényleg, a myspace meg az ICQ eszembe se jutott... Remélem nem a covid csapta nyakon, bár tegnap volt XBOXon, szal valszeg csak hosszú volt az éjszakája :)
Próbáltam iWiW-en is, de lejárt a jelszavam! :nemtudom:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #59712 2021.03.21. 12:18

Botond írta:Hívtam, nem vette fel, de azért Dani is csörögje, hátha ő hamarabb elkapja.
Plusz írtam neki xboxon, Zó meg Skypeon, csak megkerül. :)
Én is zaklattam Skype-on. Látom Zónak sikerült elérnie sms-ben. :fogmosas:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59713 2021.03.21. 12:49

arty írta:Zó SMS-e betalált! ;)
köszi Moby, előre, nagyon-nagyon! írtam privit is.
majd visszaolvasok, de most ennyi :)
Örülök, hogy a magam szerény eszközeivel én is hozzájárultam a PS5 eladásaihoz. Igaz, Mobykulás mellett csak krampusz lehetek.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59714 2021.03.21. 12:59

Tom írta:Én nem a popkultúra hatásairól beszéltem. Az van, volt és lesz is. Az alkotók sírnak, hogy elnyomnak mindent is ezek a filmek, ami nem igaz. Aki jó filmet csinál az most kb. a legkönnyebben megtalálhatja a közönségét. Nem osztanak, nem szoroznak a képregény filmek. A Boys jó volt, de azért az nagyon más kategória. Az ilyen megvalósításokkal az a baj, hogy nagyon okosan feltesznek kérdéseket, de semmit nem válaszolnak meg. Polgárpukkasztásnak jók.
Ha egy műfaj leuralja a terepet, az mindig hatással van. El lehet szívni a levegőt és a pénzt más elől. Nyilván minden korszakban megvolt, hogy min pörgött Hollywood, ami aztán máshova is begyűrűzött, de ilyen látványos ez ritkán volt. Te ennk örülsz, én nem. Te rajongsz a képregényfilmekért, én nem. A jobb képregényfilmeket szeretem, és megnézek kevésbé jókat is, de a trend alapvetően nem lekesít. Én találok/találnék mást, mert már túl kevés időt szánok arra filmekre, hogy ne lenne végtelen így is, ami érdekel, és a Marvel-láz nélkül is van elég baj a korszellemmel. Egyszerűen nem érezném nagy veszteségnek, ha az Iron Mannel véget ért volna az egész, de nyilván inspiráltak már minőségibb szórakoztatást is (ileltve nyitották meg a pénztárcákat), és fognak is még.

De nem kell itt nekem elmondanod azt, amivel legendás filmesek általam fel sem hozott állításaival vitatkozol.

A Boys és az Avengers tök más, de ettől még nyilván tarthatom többre az előbbit. Már amit írsz, azzal is több. De egyik Avengers sincs nálam az MCU-n belül sem a TOP 3-ban, azzal együtt sem, hogy elismerem a bennük szinte tökéletesen kommercializált univerzumépítést. Ügyesen csinálják, értem, hogy miért tetszik a tömegeknek, de én nem ezért fogom sem szeretni, sem utálni.

Számomra itt aza kérdés, hogy nekem van-e értelme megnézni a Snyder's League-et.
Avatar
Tom

Hozzászólás #59715 2021.03.21. 13:26

Zóanagyvarázsló írta:Ha egy műfaj leuralja a terepet, az mindig hatással van. El lehet szívni a levegőt és a pénzt más elől. Nyilván minden korszakban megvolt, hogy min pörgött Hollywood, ami aztán máshova is begyűrűzött, de ilyen látványos ez ritkán volt. Te ennk örülsz, én nem. Te rajongsz a képregényfilmekért, én nem. A jobb képregényfilmeket szeretem, és megnézek kevésbé jókat is, de a trend alapvetően nem lekesít. Én találok/találnék mást, mert már túl kevés időt szánok arra filmekre, hogy ne lenne végtelen így is, ami érdekel, és a Marvel-láz nélkül is van elég baj a korszellemmel. Egyszerűen nem érezném nagy veszteségnek, ha az Iron Mannel véget ért volna az egész, de nyilván inspiráltak már minőségibb szórakoztatást is (ileltve nyitották meg a pénztárcákat), és fognak is még.

De nem kell itt nekem elmondanod azt, amivel legendás filmesek általam fel sem hozott állításaival vitatkozol.

A Boys és az Avengers tök más, de ettől még nyilván tarthatom többre az előbbit. Már amit írsz, azzal is több. De egyik Avengers sincs nálam az MCU-n belül sem a TOP 3-ban, azzal együtt sem, hogy elismerem a bennük szinte tökéletesen kommercializált univerzumépítést. Ügyesen csinálják, értem, hogy miért tetszik a tömegeknek, de én nem ezért fogom sem szeretni, sem utálni.

Számomra itt aza kérdés, hogy nekem van-e értelme megnézni a Snyder's League-et.

Ha nem szereted a képregényfilmeket, akkor miért merül fel egyáltalán, hogy megnézd-e a Snydercutot? Én speciel nem szeretem a horror filmeket, sem a musicaleket és bármilyen jó is jön ki ezekben a műfajokban eszem ágába nem jutna megnézni őket.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59716 2021.03.21. 14:21

Na én meg totál lemaradtam az Arty hajtóvadászatról :( mentségemre legyen mondva, sírrablással voltam elfoglalva. :szomoru1:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59717 2021.03.21. 15:19

Tom írta:Ha nem szereted a képregényfilmeket, akkor miért merül fel egyáltalán, hogy megnézd-e a Snydercutot? Én speciel nem szeretem a horror filmeket, sem a musicaleket és bármilyen jó is jön ki ezekben a műfajokban eszem ágába nem jutna megnézni őket.
Mindenevő vagyok, írtam, hogy képregényfilmek között is vannak jók. Te meg látszólag úgy gondolod, hogy a JL SC is közéjük tartozik.

Egyébként azért is szoktam nézni, mert társadalomtudományokkal foglalkozom/irántuk érdeklődöm, és alámerülök néha kicsit a popkultúrába. A Wonder Woman például a nagy felszopás és a feminizmusvita miatt is érdekelt. Aztán pont a film nem jött be annyira, magán a karakteren és a találásán nem tudtam kiakadni. De hasonló okokból került előrébb a sorban a Mad Max: Fury Road is, ami meg tök jó volt, és még tetszett is benne a nemi szerepek leképzése (Furiosa lehetett volna a realizmus jegyében fizikailag gyengébb, de ez már tényleg apróság).
Avatar
Mekee

Hozzászólás #59718 2021.03.21. 16:46

Castle82 írta:A kezdetek óta próbálkozom a VR-al CV1-el Rift S-el Vive-al és PSVR-al. Mindenek megvolt a halála, a legtöbbnek a kábeles megoldás valamint a screen door effekt. Ezt a PSVR kiválóan kiküszöbölte viszont az irányítása egy forintot nem ért mint VR, és a felbontása arra volt jó hogy közvetlen közeli dolgokra nézelődjön az ember. Egy nagyobb játék nagyobb térrel már kuka volt benne látványilag és irányításilag egyaránt. Jelenleg két élhető VR van amiben a screen door effekt nem szól be és az irányítás is meg van csinálva, mellé a felbontás is már elérte a korrekt szintet, ez a Quest 2 és a Reverb G2. Q2 olcsósága sajnos a quality controlon érződik, sok a hibás darab főleg ami a lencsét illeti. Ezt a felbontást a 3080-am 90hz-en ki tudja szolgálni Alyx alatt, 2080super szintén de ott már kellenek kompromisszumok. A PS5 hardver pedig a 3080-tól fényévekre, valahol egy 2070 szintje körül mozog, vagyis oda komolyabb kompromisszumok kellenek majd. Viszont az irányítás végre jó lesz. Viszont kár lenne ha a Sony nyomorult módon erőltetné a VR exkluzivitást mert ha már VR cuccal játszok azt (is) a legjobb minőségben szeretném,na abban pedig kétlem hogy a Q2 vagy Reverb szintjét megütnék pláne nem a jövőben érkező fejesek szintjét. Már csak azért is mert PC-re legalább van kellő mennyiségű és milyenségű VR tartalom már, és ez jó lenne ha így maradna. Üröm az örömben hogy mikor előállnak egy jóárasított ámbár szinte legjobb VR fejessel a piacra és végre elkezdhetne ömleni a tömegekhez a Quest 2, jött a bányászláz és a hiénaáradat amitől pc-t összerakni gyakorlatilag jelenleg maximum a dúsgazdagok hobbija akiket nem hoz lázba hogy a hardverek de főként a vga többszörös áron mozognak az eredeti árukhoz képest.....
Q2-ben amúgy beépített telefon, what? Egyébként nem érdekel hogy powered by FB, az sem hogy account kell hozzá,1 perc ha kell kamureg és pá, röhejes volt a hiszti amit emellé kerítettek.
Lehet, de nálam meg pont betalált a ps, főleg mert egyszerű, nekem mindig az az ilyen cuccok halála, ha sokat kell vesződni, hogy játszak. Plusz nyikván szar a felbontás, de őszintén talán a gt sport ahol ez kijött, amúgy pont egy percet sem foglalkoztam vele. Szóval ha az uj kontroller sokkal jobb, plusz a ps4-5 közötti póvábol adodoan annyival szebbek kesznek, meg eleve nagyobb felbontású a fejes, nekem már pont elég. A büdös életbe nem lesz main platform, nem vált ki semmit, csak elszórakoztat jobb minőségben, mint a jelenlegi, már vettem.
Az meg hogy pc-n mi van, hát már még annyira se érdekel, a jelenlegi vas már ugyis kuka, venni biztos nem fogok ilyen árak mellett másikat, meg minek is ugye.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59719 2021.03.21. 16:59

Átvételre került a PS5, reméljük artyvót :D Ez volt a hatodik PS5, amit sikerült "vásárolnom" (az első nem saját célú lemezes PS5 egy nem leáldos, közeli barátomnak ment). Mind a hat alkalommal eljátszottam a gondolattal, hogy lecseréljem a digit gépem egy lemezesre, de nem vitt rá a lélek. Egyrészt kifogtam egy mocskosul csendes gépet, amit nem bíztos, hogy kihúznék újra a ventilottón, de főleg nem ez tartott vissza, hanem az, hogy bármennyire így mégdrágább a hobbim(és néha többet kell így is várni egy-egy akcióra), én nem akarok többé lemezekkel gecizni. Szóval tök jó lenne egy gamepasshoz hasonló sony szolgáltatás, csak sokkal jobb játékokkal, mint az MS-nél, akár valamivel drágábban is. Én venném.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59720 2021.03.21. 17:40

Par ora jatek utan enyem is kussol de majd meglatjuk nyaron egy curgen cimnel :P
Csak szegeny Ejet sajnalom :ravasz1: :idiota: :idiota:
Avatar
Moby

Hozzászólás #59721 2021.03.21. 17:58

Micsu írta:Par ora jatek utan enyem is kussol de majd meglatjuk nyaron egy curgen cimnel :P
Csak szegeny Ejet sajnalom :ravasz1: :idiota: :idiota:
Nálam nyáron sem lesz ettől jelentősen melegebb, szóval nekem ebben a szkenárióban inkább a nyáron a currgen címet meglátni tűnik a küszöbértéknek :vigyor3:
Avatar
eje75

Hozzászólás #59722 2021.03.21. 18:03

Micsu írta:Csak szegeny Ejet sajnalom :ravasz1: :idiota: :idiota:
Meg is érdemlem.... de amúgy mé sajnálsz? :nemtudom:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59723 2021.03.21. 18:15

eje75 írta:Meg is érdemlem.... de amúgy mé sajnálsz? :nemtudom:
Hat h a tied suvolt. Egyutterzo vagyok mint Grey.
Avatar
Tom

Hozzászólás #59724 2021.03.21. 18:19

Zóanagyvarázsló írta:Mindenevő vagyok, írtam, hogy képregényfilmek között is vannak jók. Te meg látszólag úgy gondolod, hogy a JL SC is közéjük tartozik.

Egyébként azért is szoktam nézni, mert társadalomtudományokkal foglalkozom/irántuk érdeklődöm, és alámerülök néha kicsit a popkultúrába. A Wonder Woman például a nagy felszopás és a feminizmusvita miatt is érdekelt. Aztán pont a film nem jött be annyira, magán a karakteren és a találásán nem tudtam kiakadni. De hasonló okokból került előrébb a sorban a Mad Max: Fury Road is, ami meg tök jó volt, és még tetszett is benne a nemi szerepek leképzése (Furiosa lehetett volna a realizmus jegyében fizikailag gyengébb, de ez már tényleg apróság).

A Wonder Woman első része elment, a második viszont nagyon rossz lett. A Mad Max piszok jó volt. Remélem folytatják egyszer.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #59725 2021.03.21. 18:42

Micsu írta:Hat h a tied suvolt. Egyutterzo vagyok mint Grey.
Akkor sajnálj engem is. Igaz, az enyém nem süvölt, azaz nem a levegő áramlását hallom, mintha nyekeregne a venti, lehet a csapágyak...Nem zavaró, a játék elnyomja a hangját, de azért jobb lenne nélküle.
Ahogy a közmondás tartja: Moby-s ps5-nek ne nézd a hangját. :banplz:
Avatar
eje75

Hozzászólás #59726 2021.03.21. 18:45

Micsu írta:Hat h a tied suvolt. Egyutterzo vagyok mint Grey.
Azért árnyalnám: a süvöltéstől messze van.... coil whine-ol, az sokkal jobb :banplz:
Avatar
eje75

Hozzászólás #59727 2021.03.21. 18:49

eje75 írta:Azért árnyalnám: a süvöltéstől messze van.... coil whine-ol, az sokkal jobb :banplz:
Amúgy imádom a gépet, az egyetlen gyenge pontja számomra a kontroller lett... annyira szar minőségű, hogy az nem igaz: pár hét használat után már nyekeregnek a gombjai, a négyállásúja meg konkrétan vicc... megnyomom a LE gombot és a bal oldalit érzékeli...annyira szar, hogy a duplasokkoló 4-et akartam használni hozzá, de az meg csak a PS4-es játékokkal megy, az upgradelt NIOH2 alatt hibaüzit dob, hogy nem megy a PS5-öt játékokkal.... KURVAANYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁD!!!
Avatar
Moby

Hozzászólás #59728 2021.03.21. 19:22

eje75 írta:Amúgy imádom a gépet, az egyetlen gyenge pontja számomra a kontroller lett... annyira szar minőségű, hogy az nem igaz: pár hét használat után már nyekeregnek a gombjai, a négyállásúja meg konkrétan vicc... megnyomom a LE gombot és a bal oldalit érzékeli...annyira szar, hogy a duplasokkoló 4-et akartam használni hozzá, de az meg csak a PS4-es játékokkal megy, az upgradelt NIOH2 alatt hibaüzit dob, hogy nem megy a PS5-öt játékokkal.... KURVAANYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁD!!!
Ez a dualsense minőségben kb a nintendo szint. Világszara.
Avatar
deep

Hozzászólás #59729 2021.03.21. 19:44

Moby írta:Ez a dualsense minőségben kb a nintendo szint. Világszara.
Na azé ne túlozzunk már. Ég és föld a DS javára. Én nem tudom ti mit csináltok a kontrollereitekkel, az enyém tökéletes, kiváló, csodás. Se drift, se nyekergés se semmi. Legtökéletesebb konti ever.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #59730 2021.03.21. 19:50

Nem egyszer érzékelte dpadon a balrát felfelének. Ez különösen jó, ha épp gyógyulni akarok day's gone-ba, mert gógyulás helyett belenéz a távcsőbe :zavart2: Majd 2 éven belül cseréltetem, ha lesz valami normális változat. Amúgy a méret a fícsörök meg minden tök rendben van vele, dehát szart sem ér, ha az alap funkciókkal gond van.
Avatar
eje75

Hozzászólás #59731 2021.03.21. 19:53

Greyfox írta:Nem egyszer érzékelte dpadon a balrát felfelének. Ez különösen jó, ha épp gyógyulni akarok day's gone-ba, mert gógyulás helyett belenéz a távcsőbe :zavart2: Majd 2 éven belül cseréltetem, ha lesz valami normális változat. Amúgy a méret a fícsörök meg minden tök rendben van vele, dehát szart sem ér, ha az alap funkciókkal gond van.
Szó szerint ugyanez volt velem is... days gone: heal helyett távcsövön át néztem, ahogy közeledik a horda...
Avatar
Moby

Hozzászólás #59732 2021.03.21. 19:55

deep írta:Na azé ne túlozzunk már. Ég és föld a DS javára. Én nem tudom ti mit csináltok a kontrollereitekkel, az enyém tökéletes, kiváló, csodás. Se drift, se nyekergés se semmi. Legtökéletesebb konti ever.
Használjuk. Vagyis inkább használnánk, de már alkalmatlan bármire. Driftel, törött a rugója, a gombjai nyüszögnek, a dpad jobbra már csak kb minden második nyomást érzékel. Nincs semmi túlzás. A kurvaszar nintendo kontrollereknek is több kell 4 hónapnál a teljes elszaródáshoz. A Dualsense-nek ennyi is elég volt. A legszarabb minőségű kontroller, ami a kezemben volt evör.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59733 2021.03.21. 20:01

Greyfox írta:Nem egyszer érzékelte dpadon a balrát felfelének. Ez különösen jó, ha épp gyógyulni akarok day's gone-ba, mert gógyulás helyett belenéz a távcsőbe :zavart2: Majd 2 éven belül cseréltetem, ha lesz valami normális változat. Amúgy a méret a fícsörök meg minden tök rendben van vele, dehát szart sem ér, ha az alap funkciókkal gond van.
Arra várok, hogy jöjjön belőle egy javított változat. Már rég vettem volna belőle mégegyet, de semmi kedvem sem másikat venni, sem ugyanerre kicserélni. Nincs értelme. Mégegyszer elbaszódik egy ugyanilyen a kezemben falhozbaszom, a maradványait meg kipostázom a sonynak.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #59734 2021.03.21. 21:03

Ha így haladunk, megeshet az a csúfság, hogy a Resi nyócat Xboxon fogom tolni. Őrült egy év ez is. :guluszem1:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59735 2021.03.21. 21:05

deep írta:Na azé ne túlozzunk már. Ég és föld a DS javára. Én nem tudom ti mit csináltok a kontrollereitekkel, az enyém tökéletes, kiváló, csodás. Se drift, se nyekergés se semmi. Legtökéletesebb konti ever.
Lehet, hogy a tiédet nem mobyzták össze. De ebben manapság csak reménykedhet az ember.
Avatar
deep

Hozzászólás #59736 2021.03.21. 21:07

Moby írta:Használjuk. Vagyis inkább használnánk, de már alkalmatlan bármire. Driftel, törött a rugója, a gombjai nyüszögnek, a dpad jobbra már csak kb minden második nyomást érzékel. Nincs semmi túlzás. A kurvaszar nintendo kontrollereknek is több kell 4 hónapnál a teljes elszaródáshoz. A Dualsense-nek ennyi is elég volt. A legszarabb minőségű kontroller, ami a kezemben volt evör.
Ne általánosíts, mert az enyémnek pl. az égegyadta világon semmi baja.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59737 2021.03.21. 21:11

Moby írta:Használjuk. Vagyis inkább használnánk, de már alkalmatlan bármire. Driftel, törött a rugója, a gombjai nyüszögnek, a dpad jobbra már csak kb minden második nyomást érzékel. Nincs semmi túlzás. A kurvaszar nintendo kontrollereknek is több kell 4 hónapnál a teljes elszaródáshoz. A Dualsense-nek ennyi is elég volt. A legszarabb minőségű kontroller, ami a kezemben volt evör.
Sajnálom, hogy az én utolsó (?) revíziós DS3-amat nem élvezhetted, az a PolyStation minöségellenörzö irodájában, azaz a tobzoskapörköltszaftos és debevérgulyásos polc között a vuhani piacon, se ment volna át.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59738 2021.03.21. 21:12

Szerencsére nekem is okés a Dualsense, ahol lehetett érzékenységet, vagy deadzone-t állítani ott 4% kellett, hogy ne nozduljon magától. A default 10% volt, szal amit a fejlesztő biztonságosnak talált annak a fele alatt is jó. Nyilván új relatív a cucc, de én nem is gyilkolom őket.

Utolsó kontroller amit földhözvágtam az a Wiimote volt...
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59739 2021.03.21. 21:19

Moby írta:Szóval tök jó lenne egy gamepasshoz hasonló sony szolgáltatás, csak sokkal jobb játékokkal, mint az MS-nél, akár valamivel drágábban is. Én venném.
Jöhetnének a PC-s GP-be is, akkor 400 forintot is 3 hónapért.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59740 2021.03.21. 21:32

deep írta:Ne általánosíts, mert az enyémnek pl. az égegyadta világon semmi baja.
Az eddig leírt tapasztalatok alapján, figyelembevéve a kontrollerek korát, neked úgy tűnik, hogy ez egy álatlánosan magas minőségű eszköz? :idiota:
Avatar
deep

Hozzászólás #59741 2021.03.21. 21:43

Moby írta:Az eddig leírt tapasztalatok alapján, figyelembevéve a kontrollerek korát, neked úgy tűnik, hogy ez egy álatlánosan magas minőségű eszköz? :idiota:
Én csak a magam tapasztalata alapján tudok nyilatkozni. Kb. 400 órát játszottam már vele, és olyan, mintha most vettem volna ki a dobozból. Nem kétlem, hogy néhány darab meghibásodott a sokmillióból, attól ez még nem egy szar hitvány termék.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59742 2021.03.21. 22:06

deep írta:Én csak a magam tapasztalata alapján tudok nyilatkozni.
Tehát amit itt leírtunk az nincs. Nem mintavétel. HAZUDUNK! Ezek a kontrollerek nem léteznek, vagy egyszerűen az a néhány darab pont ide, a leáldba gyártódott. Az összes többi sokmillió az tökéletes! :D
Mindenesetre óóóriási mázlim van, hogy a kínaiak is olvasgatják a leáldot, és komplett iparág épül ennek a néhány véletlenül hibás kontrollernek ellátására, é smár az amazontól az aliexpressig mindenhol lehet rugót venni ebbe a magas minőségű temékbe. Én már vettem, szóval ha valakinek valami óriási véletlen folytán pont jutna egy hibás darab (tegyük fel, csak elméletben), akkor nem kell fosni, mert nálam már van/lesz belevaló rugó :eljen: Garvesztés nélkül cserélhető, teljesen felesleges visszaküldeni, mert ugyanilyen iparihulladék érkezik helyette.
Sajnos a nyüszögő gombokra, és a szar dpadra egyelőre nincs egyszerű megoldás, de a fentiek miatt ugyanígy felesleges a cserélgetése. A következő is pont ugyanolyan fos lesz, de sokan a sajátjukat kapják vissza befujkálva snakeoillal. A minőségi termékhez minőségi support is jár! :eljen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Moby 2021.03.21. 22:09-kor.
Avatar
deep

Hozzászólás #59743 2021.03.21. 22:08

Moby írta:Tehát amit itt leírtunk az nincs. Nem mintavétel. HAZUDUNK! Ezek a kontrollerek nem léteznek, vagy egyszerűen az a néhány darab pont ide, a leáldba gyártódott. Az összes többi sokmillió az tökéletes! :D
Mindenesetre óóóriási mázlim van, hogy a kínaiak is olvasgatják a leáldot, és komplett iparág épül ennek a néhány véletlenül hibás kontrollernek ellátására, é smár az amazontól az aliexpressig mindenhol lehet rugót venni ebbe a magas minőségű temékbe. Én már vettem, szóval ha valakinek valami óriási véletlen folytán pont jutna egy hibás darab (tegyük fel, csak elméletben), akkor nem kell fosni, mert nálam már van/lesz belevaló rugó :eljen: Garvesztés nélkül cserélhető, teljesen felesleges visszaküldeni, mert ugyanilyen iparihulladék érkezik helyette.
Nézzük ennek a másik oldalát ok? Ha 7 év múlva, amikor eladom ezt a gépet, még mindig ugyanez a kontroller lesz a gép mellett, hibátlanul, akkor én vagyok Jézus és csodát tettem? Továbbá nálad a gyerekek pl simán lehet, hogy nem túl finoman kezelték azt a kontrollert. Ha ütném vágnám, lehet nálam is beszart volna.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59744 2021.03.21. 22:11

deep írta:Nézzük ennek a másik oldalát ok? Ha 7 év múlva, amikor eladom ezt a gépet, még mindig ugyanez a kontroller lesz a gép mellett, hibátlanul, akkor én vagyok Jézus és csodát tettem?
Mindent a maga idejében. :ravasz1:
Avatar
Moby

Hozzászólás #59745 2021.03.21. 22:23

Ha a gyerek tette volna tönkre, akkor lazán vennék másikat, de ők a megmaradt DS4-ekkel tolják, és csak ahhoz használták, amihez nem használhatták azokat: az astrohoz. Ha nem egy foslék lenne az egész, akkor bátran vennék másikat, de összes ps5 fórum tele van ennek a szarnak a bajaival, cserélt kontrollerekkel, megoldásokkal a nyomiságok ellen. Full nintendo joycon szint pár hónappal a rajt után. A legtöbb cserélt kontroller ilyen 1-2 hónapos gépekből van. Ha tehetem én is inkább DS4-et használok helyette. Nem azért, hogy vigyázzak rá, hanem azért, mert utálom, mint a szart.
Avatar
Moby

Hozzászólás #59746 2021.03.21. 22:29

Ja, a legjobb: a NIOH-t úgy sikerült kiplatinázni, hogy a dpad right-ra már nem raktam be semmilyen itemet, mert amit oda tettem be, azt képtelenség volt harc közben elővenni. És minden készletet úgy állítottam be, hogy minden setben ugyanaz a 3 item volt, mert a right trigger magától benyomódik attól is, hogy csak a kezemben van a kontroller. Csodás volt 3 itemmel végignyomni a játék végét :DDD
Avatar
Moby

Hozzászólás #59747 2021.03.21. 22:59

A sonynak még a VRR-t sem sikerült megugrania, az MS már a Dolby Vision-nél tart a játékoknál. Sajna nem tudom tesztelni, én nem vagyok alpha ringes :szomoru1:
phpBB [media]
Avatar
Botond

Hozzászólás #59748 2021.03.22. 01:42

Lepörgött a Dragon age2. Vegyes nyomokat hagyott. Egyrészt a lore-ra és sztorira látszólag ráfeküdtek rendesen, plusz nekem mindig bejön ez a visszaemlékezős sztorimesélés, ami átcsap egyes helyeken Münchausen bárósba, amit aztán a hallgató vagy hallgatóság rak vissza a realitásba, hogy nanemán! Call of juarez:gunslingerben is ellövik ezt a csavart és itt is, és mindkét esetben felnevettem. Szóval alapvetően lehetne sunshine happiness, de nem az.
Még a játékelemek is megvannak darabra, skillek, talentfák, szintek, társak, küldik, csapattárs megismerőlespannolós sztorik, dungeonok, minden, és mégsem tökéletes, és nem is jó. De nem is szar. Nyilván anno a lehúzós pontozást kiprovokálták azzal, hogy az első részre ez a rész pont derékszöget zár be, és mindent vár az ember, csak ezt nem. Nekem is ez volt a harmadik nekifutás, az első kettő negyedórán belüli shiftdellel végződött, annyira nem vette ne a gyomrom.
Szóval ami tényleg szar benne, az hogy van 3 dungi összesen, és borzasztóan lebutították konzolra a mindent is. Nem csak az irányítást, hanem mindent. Mintha az első résznek a demója lenne elbaszott irányítással. Mint amikor a gothic3 után kiadták a 4-et és mindenki felhördült, hogy nebazmármegezmi. És az se szar játék (már a gothic4), csak nem jó, és kurvagyenge az előző részhez képest.
Szóval irányítás butítva, térkép kurvára behatárolt, a sztori bár jópofa, és jól van előadva, de a mélység és komplexitás akkor is nyolc szinttel odébb van, mint amit várna az ember az első rész után.
És hát az abszolút mélypont a harc. Röviden annyit mondanék róla, hogy istenembazmeg. Kb mint a Trials of mana. Nulla kihívás, nulla komplexitás. Egy sima a-a-a-a-a bashinggal lehozható a komplett játék. Társak taktikáján is annyit kellett csiszolni, hogy a mágusoknak a healt a dmg elé priorizáltam és kész. És ha már Trials of mana, abban legalább volt a harcban (is) elgurulás meg ugrás, na itt lófasz sincs.
Szóval mindent összevetve nem rossz játék, nem is jó, pont ilyen légüres térbe jött a cucc a senkinek. Aki ezt a stílust szereti és űzi, az kiröhögi, aki meg kerüli, na hát őt se ez fogja bevonzani. Szóval ez ott van középen a nulla fős célközönséggel, és oda be is talált.
Én a sztori miatt végül nem untam és nem is éreztem kínszarásnak, sőt, de azért, ha nem a másik két rész közé érkezik, akkor az első shiftdelig jutott volna a közös történetünk.
Jár a 6/10 a fentiek miatt.
Avatar
Mekee

Hozzászólás #59749 2021.03.22. 07:42

Moby írta:A sonynak még a VRR-t sem sikerült megugrania, az MS már a Dolby Vision-nél tart a játékoknál. Sajna nem tudom tesztelni, én nem vagyok alpha ringes :szomoru1:
https://www.youtube.com/watch?v=zUaw5RUI5po[/video]
Na ne b... higy ezt se tudják out of the box? Tisztára megéri early birdnek lenni. Kontroller téren meg jo hogy leirjátok, mert akkor asszem ha mar celvonalban van a gepem, meghagyok egy ds4-et, egyenlőre jibbára ugyis ps4 player lenne
Avatar
deep

Hozzászólás #59750 2021.03.22. 08:09

Tegnap este lepörgött a zsákfiú credits. Örültem neki, mert a vége felé már voltak kemény pályák (mivel maxolásra mentem, tehát minden biszbaszt össze kellett szednem minden pályán és hibátlanul is végig kellett mennem rajtuk, tehát volt amit 6-7x kellett lenyomni, mire meglett).
Erre a Credits után
Spoiler
megnyilt egy új world.
:wilting: És még vannak benne minden világban kizárólag co-opban teljesíthető pályák is...
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #59751 2021.03.22. 08:38

Mekee írta:Na ne b... higy ezt se tudják out of the box? Tisztára megéri early birdnek lenni. Kontroller téren meg jo hogy leirjátok, mert akkor asszem ha mar celvonalban van a gepem, meghagyok egy ds4-et, egyenlőre jibbára ugyis ps4 player lenne
A DS4 minden tekintetben szarabb mint a dualsense.
Avatar
Mekee

Hozzászólás #59752 2021.03.22. 12:52

TasManXT írta:A DS4 minden tekintetben szarabb mint a dualsense.
Abban azért nem, hogy a géppel kapott 2 éves még tökéletesen működik, meg a többi is. Anno ps4 launchkor kaphatóaknál az analog gumirozása vált le, az enyémnél is, ezeknél semmi.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59753 2021.03.22. 12:56

TasManXT írta:A DS4 minden tekintetben szarabb mint a dualsense.
Fogasa eddig jobb, haptic is tetszik, az aksija joval jobban birja (bar nekem lehet hibas volt a ds4), de a dpad az szar.
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #59754 2021.03.22. 12:58

Micsu írta:Fogasa eddig jobb, haptic is tetszik, az aksija joval jobban birja (bar nekem lehet hibas volt a ds4), de a dpad az szar.
Akkor gari, nálam hibátlan a dpad.
Avatar
Botond

Hozzászólás #59755 2021.03.22. 13:03

Micsu írta:Fogasa eddig jobb, haptic is tetszik, az aksija joval jobban birja (bar nekem lehet hibas volt a ds4), de a dpad az szar.
Én a one kontrollerhez fogtam ki egy szar aksit. Vettem ilyen aksi+kábel official cuccot és szar kezdetek óta. Nyolc órákat bír max, magától is lemerül egy hét alatt, stb.
Ugyanilyen ms aksi plusz kábel van az x360as kontrollerekhez kettő és vettem az xsx kontrollerhez is, azok szuperek.
De négyből kifogtam egy rosszat is. Azt se cseréltem vissza, úgyse játszok nyolc órát egyben, meg azt eleve alig használtam amíg nem volt xsx.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59756 2021.03.22. 13:24

Botond írta:Én a one kontrollerhez fogtam ki egy szar aksit. Vettem ilyen aksi+kábel official cuccot és szar kezdetek óta. Nyolc órákat bír max, magától is lemerül egy hét alatt, stb.
Ugyanilyen ms aksi plusz kábel van az x360as kontrollerekhez kettő és vettem az xsx kontrollerhez is, azok szuperek.
De négyből kifogtam egy rosszat is. Azt se cseréltem vissza, úgyse játszok nyolc órát egyben, meg azt eleve alig használtam amíg nem volt xsx.
Nekem 4-5ot birt a ds4.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59757 2021.03.22. 13:30

Micsu írta:Nekem 4-5ot birt a ds4.
Ja, nem is értettem Botond mit reklamál a 8 órájával. :D Az Szotyiéknál az álom! :D

Nyilván kis túlzás, de érzésre a 360/One kontrollerben havonta cseréltem az elemet, a Dualshock/Sense meg szinte folyamatosan a csöcsön lóg. :wilting:
Avatar
Botond

Hozzászólás #59758 2021.03.22. 14:30

DanielT írta:Ja, nem is értettem Botond mit reklamál a 8 órájával. :D Az Szotyiéknál az álom! :D

Nyilván kis túlzás, de érzésre a 360/One kontrollerben havonta cseréltem az elemet, a Dualshock/Sense meg szinte folyamatosan a csöcsön lóg. :wilting:
Az x360 aksikat szerintem még Noé hozta ki a bárkáján, mert olyan régen rendeltem, hogy akkor még csak ő nyomta a házhozszállítás bizniszt, és szerintem még most is dupláját bírják, mint a one-os első nap. :banplz:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59759 2021.03.22. 18:41

phpBB [media]

Jopofa magyar video, nem gaming :P
Avatar
eje75

Hozzászólás #59760 2021.03.22. 19:24

Micsu írta:[video]https://youtu.be/Iv8BRHTCD7[ /video]
Jopofa magyar video, nem gaming :P
Tényleg jó, érdekes videó.... ilyenkor viszont mindig elgondolkodom, hogy lehet hogy az Orion övön túl valami életforma a helyi youtube-on épp engem néz, az Én életemet tanulmányozza?? "Ennek a feltűnően jóképű egyednek jelentősen nagyobb a pénisze, mint a fajtársaié....ezt feljegyzem, és biosz orán elmesélem a tanárnak mit láttam...."... lehetséges, hogy mi is egy nagy befőttesüvegben kolbászolunk körbe-körbe, és valami szuperinteligens egysejtű iskolai kísérlete vagyunk??? "Betettem nekik egy erősen primitív eszközt, amit PS5-nek neveztem el, hogy legyen mivel játszaniuk, amire a boly egy kis része szemmel látható izgalomba jött..." :banplz:
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #59761 2021.03.22. 19:30

Akkor csak a fórumban 4 embernek szar a dpad! Jó arány!
Pc-hez a box kontrollert szerintem kb 10 évig használtam, utána kezdett driftelni...
#legjobbkontroller :levele:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59762 2021.03.22. 19:32

eje75 írta:Tényleg jó, érdekes videó.... ilyenkor viszont mindig elgondolkodom, hogy lehet hogy az Orion övön túl valami életforma a helyi youtube-on épp engem néz, az Én életemet tanulmányozza?? "Ennek a feltűnően jóképű egyednek jelentősen nagyobb a pénisze, mint a fajtársaié....ezt feljegyzem, és biosz orán elmesélem a tanárnak mit láttam...."... lehetséges, hogy mi is egy nagy befőttesüvegben kolbászolunk körbe-körbe, és valami szuperinteligens egysejtű iskolai kísérlete vagyunk??? "Betettem nekik egy erősen primitív eszközt, amit PS5-nek neveztem el, hogy legyen mivel játszaniuk, amire a boly egy kis része szemmel látható izgalomba jött..." :banplz:
Benne van a pakliban :zavart1:
Avatar
TasManXT

Hozzászólás #59763 2021.03.22. 19:39

Greyfox írta:Akkor csak a fórumban 4 embernek szar a dpad! Jó arány!
Pc-hez a box kontrollert szerintem kb 10 évig használtam, utána kezdett driftelni...
#legjobbkontroller :levele:
Tehát 4 ember nem gariztatja a pár hónapos konzoljához kapott kontrollert.
Avatar
Botond

Hozzászólás #59764 2021.03.22. 19:44

TasManXT írta:Tehát 4 ember nem gariztatja a pár hónapos konzoljához kapott kontrollert.
Az xsx kontrollerrel csak azért nincs gond, mert arra nincs játék, nem kopik a kontroller! :banplz:
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #59765 2021.03.22. 19:44

TasManXT írta:Tehát 4 ember nem gariztatja a pár hónapos konzoljához kapott kontrollert.
Biztos jó esélyekkel indulunk, hogy ne ugyanazt a szart kapjuk!
Avatar
Moby

Hozzászólás #59766 2021.03.22. 19:44

Seholse nem vagytok a PS5-ökkel, meg a 3080-akkal! SEHOLSE!
Ma megjött az Immunity Certificate-em! :nezze: :banplz:
Avatar
Moby

Hozzászólás #59767 2021.03.22. 19:46

Botond írta:Az xsx kontrollerrel csak azért nincs gond, mert arra nincs játék, nem kopik a kontroller! :banplz:
Azzal annyira nincs gond, hogy azt már szétszedtem, mert beragadt a jobb ravasza. Mostmár nem ragad be (youtube workaround segített), most viszont csattog a ravasz, mint a szar. Mondjuk a dpadja alapból :D Az egy másik moslék.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59768 2021.03.22. 19:49

Pörög a Shadow of the Tomb Raider credits.

Tök jó volt ez és persze még messze nincs vége hisz 68% trofi állapot van!

Ugrok vissza bele pótolni ami elmaradt, egyébként így is van kitalálva a cucc, hogy új képességekkel lehet visszamenni a kezdeti területekre és összeszedni amit akkor nem lehetett.

Ja és ez végre nem full tömeggyilkos szimulátor, festett sziklák se voltak és ilyen dzsungel élmény ritka a játékokban. Nagyon organikus és nem hülyére butított a környezet hanem tényleg van mit felfedezni.
Avatar
Botond

Hozzászólás #59769 2021.03.22. 19:49

Moby írta:Azzal annyira nincs gond, hogy azt már szétszedtem, mert beragadt a jobb ravasza. Mostmár nem ragad be (youtube workaround segített), most viszont csattog a ravasz, mint a szar. Mondjuk a dpadja alapból :D Az egy másik moslék.
Mondom, nem szabad használni és nincs gond. Mondjuk ez a trükk lehet a ps5 kontrollernél is beválna. :banplz:
Az irl iddqd-hez meg gz! :banplz:
Avatar
eje75

Hozzászólás #59770 2021.03.22. 19:53

TasManXT írta:Tehát 4 ember nem gariztatja a pár hónapos konzoljához kapott kontrollert.
Én (Moby-hoz hasonlóan) tuti nem fogom visszavinni, mert amit kapnék az ugyanilyen szar lenne... nem ekézem, mert imádom a PS5-öt, de a kontrollere szar... ráadásul nekem, életemben először izzad tőle a kezem.... egyszerűen nem emlékszem, hogy valaha is BÁRMILYEN vezérlőtől izzadt volna a tenyerem, ez meg tajtékos lesz a kezemben, valahogy az anyaga, vagy mi a rák....Itt nem mindenkivel egyezik a véleményem erről, de a SeriesX vezérlője NEKEM fogásra sokkal kellemesebb, az anyagának a tapintása jobban bejön, a gombjai inkább nem is említem, és egy pár elemmel 2-3 hetet is elmegy... a PS5 kontrollerét 2-3 naponta töltőre kell dugnom... lehet csak az enyém szarabb, dél kínai példány jutott, Te meg kifogtál egy észak kínai darabot, de NEKEM határozottan a konzol leggyengébb része...
Avatar
Moby

Hozzászólás #59771 2021.03.22. 19:55

DanielT írta:Pörög a Shadow of the Tomb Raider credits.

Tök jó volt ez és persze még messze nincs vége hisz 68% trofi állapot van!

Ugrok vissza bele pótolni ami elmaradt, egyébként így is van kitalálva a cucc, hogy új képességekkel lehet visszamenni a kezdeti területekre és összeszedni amit akkor nem lehetett.

Ja és ez végre nem full tömeggyilkos szimulátor, festett sziklák se voltak és ilyen dzsungel élmény ritka a játékokban. Nagyon organikus és nem hülyére butított a környezet hanem tényleg van mit felfedezni.
Sajnos van benne egy kvázi missable gear, remélem nem basztad el! (rope ascender)
Be lehet szerezni akkor is, ha elbaszod, csak túrni kell hozzá :szomoru1:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #59772 2021.03.22. 20:11

DanielT írta:Pörög a Shadow of the Tomb Raider credits
Tök jó volt ez ....
Kezdem megerteni miert vagy mostanaban mindennel megelegedve :fogmosas:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #59773 2021.03.22. 20:44

eje75 írta:Én (Moby-hoz hasonlóan) tuti nem fogom visszavinni, mert amit kapnék az ugyanilyen szar lenne... nem ekézem, mert imádom a PS5-öt, de a kontrollere szar... ráadásul nekem, életemben először izzad tőle a kezem.... egyszerűen nem emlékszem, hogy valaha is BÁRMILYEN vezérlőtől izzadt volna a tenyerem, ez meg tajtékos lesz a kezemben, valahogy az anyaga, vagy mi a rák....Itt nem mindenkivel egyezik a véleményem erről, de a SeriesX vezérlője NEKEM fogásra sokkal kellemesebb, az anyagának a tapintása jobban bejön, a gombjai inkább nem is említem, és egy pár elemmel 2-3 hetet is elmegy... a PS5 kontrollerét 2-3 naponta töltőre kell dugnom... lehet csak az enyém szarabb, dél kínai példány jutott, Te meg kifogtál egy észak kínai darabot, de NEKEM határozottan a konzol leggyengébb része...
Nekem PS3-azás közben gyakran el kellett mennem kezet mostni az izzadságtól, és a DS3-at is meg kellett törölgetni. Nem tudom, hogy a DS3 hibája volt vagy csak túl új volt nekem akkor a kontrollerbiznisz.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59774 2021.03.22. 21:08

Moby írta:Sajnos van benne egy kvázi missable gear, remélem nem basztad el! (rope ascender)
Be lehet szerezni akkor is, ha elbaszod, csak túrni kell hozzá :szomoru1:
Pont azért indultam... csak LEMERÜLT A KONTROLLER. Pedig 1 órája is fent volt egy ideig... vicc amit ez művel.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59775 2021.03.22. 21:14

Micsu írta:Kezdem megerteni miert vagy mostanaban mindennel megelegedve :fogmosas:
Figy, ennél tombabb rédelést nem tudok elképzelni. De komolyan. Ami felb@sz, hogy a challenge tomb-okban az a legfőbb challenge, hogy a fejlesztők milyen addig soha nem használt, a játékfizikát totál megerőszakoló faszságot tudtak éppen kitalálni. Az összesben ez a legnagyobb "kihívás" ami valójában patkányság és inkább megnézem youtubeon.

Jaigen és aki fény+tükörforgatás+tologatás puzzlet rak bele a játékába, annak így köszönném meg:

Avatar
Micsu

Hozzászólás #59776 2021.03.22. 21:46

DanielT írta:Figy, ennél tombabb rédelést nem tudok elképzelni. De komolyan. Ami felb@sz, hogy a challenge tomb-okban az a legfőbb challenge, hogy a fejlesztők milyen addig soha nem használt, a játékfizikát totál megerőszakoló faszságot tudtak éppen kitalálni. Az összesben ez a legnagyobb "kihívás" ami valójában patkányság és inkább megnézem youtubeon.

Jaigen és aki fény+tükörforgatás+tologatás puzzlet rak bele a játékába, annak így köszönném meg:

[streamable]https://streamable.com/locl3h[/streamabe]
Nekem az elodje a reboot elvette a kedvem az egesztol, videokari melle kaptam a folytatast de nem visz ra a lelek :vigyor2:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59777 2021.03.22. 21:58

Micsu írta:Nekem az elodje a reboot elvette a kedvem az egesztol, videokari melle kaptam a folytatast de nem visz ra a lelek :vigyor2:
Ez nem a reboot folytatás, hanem a harmadik rész. A második a havas mocsok, hozzá nem érnék. Ez dzsungeles frankóság és kicsiszolták a kicsit agyhalottra vett formulát.

De ezt EZT!!!!!!!! nézzétek meg. Nyugodtan lehet akkor is, ha valaha nyomni tervezitek, mert a BÜDÖS ÉLETBEN meg nem csináljátok saját "fejből"... ezt a fost. Moby, te se kamuzz, hogy videó vagy segítség nélkül csináltad meg! :nezze:

phpBB [media]
Avatar
deep

Hozzászólás #59778 2021.03.22. 22:01

DanielT írta:Pörög a Shadow of the Tomb Raider credits.
Kár, hogy annyira unalmas, annyira semmi nulla lófasz gagyi karakterek és "történet" van benne, ami ritkaság. Talán 2-3 jó pár perces részt tudok belőle felidézni, aminek hangulata is volt. A többi egy középszerű fos.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #59779 2021.03.22. 22:04

deep írta:Kár, hogy annyira unalmas, annyira semmi nulla lófasz gagyi karakterek és "történet" van benne, ami ritkaság. Talán 2-3 jó pár perces részt tudok belőle felidézni, aminek hangulata is volt. A többi egy középszerű fos.
Végignyomtad? :wow2:
Avatar
deep

Hozzászólás #59780 2021.03.22. 22:05

Greyfox írta:Akkor csak a fórumban 4 embernek szar a dpad! Jó arány!
Pc-hez a box kontrollert szerintem kb 10 évig használtam, utána kezdett driftelni...
#legjobbkontroller :levele:
Ez az a box kontroller aminek eleve elvi hibás volt a D-padja és out of the box sem lehetett rajta semmilyen irányt benyomni, mert mindent érzékelt, csak azt nem amit nyomtál épp?

Vissza: “Leáldozott.hu”