A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Moby

Hozzászólás #57891 2021.01.28. 21:46

Zóanagyvarázsló írta:Én akkor állnék így, ha az eddigi életemet 7/24 játékkal töltöm (ez akkor is állna, ha kihagytam volna a Halo-féléket), de vannak más hobbijaim is, ha kifogynék 50 év múlva, bármikor be tudnak türemkedni akkor is a játékok helyére. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyivel öregebb vagy: volt már időd játszani mindennel is.
Volt. Arra volt időm, ami érdekelt. Most találnék időt arra, ami akkor sem érdekelt. Nem túl fényes perspektíva. Szerencsére még nem kell ilyenen komolyan gondolkodnom. De ugyanez köszön vissza azon, hogy az ingyen kapott játékokbóll alig találok egy évben olyat, ami menne, és az akciókon sem tudok már semmit venni. Persze millió cím van mindkettőn, de ennyi erővel bebaszom a tévén valamelyik adót, és nézem nyálcsorgatva azt. Olcsóbb lenne.
Avatar
Moby

Hozzászólás #57892 2021.01.28. 21:52

Megnéztem ezt a médiumot. Az eleje alapján ez egy tök szép pont&click játék. Ami jobban fut az igenszar 1660-on, mint XSX-en. Sokkal :D
Avatar
arty

Hozzászólás #57893 2021.01.28. 21:56

Botond, hány éves a 1080-unk? :D

---

én pécé nélkül is ~évtizedet ellennék a mostani játékaimmal, max jópárat újrajátszanék.
ha pedig a 950gtx-et betenném a gépbe, másfél évtizedet.
egyfelől élvezném a helyzetet... (másfelől azt jelentené, hogy kurva nagy gáz van a világban vagy csak a saját anyagi helyzetemmel :( )

a még évekre "elég" konzolok* továbbra is "beszerezhetőek" 200k alatt fél nap alatt, max vársz/lemondasz a szony exklukról :D
tehát a fentieknek zéró realitása van.
mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha most előrendelnék egy ps5öt, abből lenne-e bármi május előtt?
mert lehet, hogy MOST MÉG igen, de lehet április végén ébredve már b*szhatom majd az idei évet............

.... eh, picsába. pedig már csak 2-3 évem volt a nyugdíjig :D

*xbox, switch
Avatar
arty

Hozzászólás #57894 2021.01.28. 22:01

Moby írta:Volt. Arra volt időm, ami érdekelt. Most találnék időt arra, ami akkor sem érdekelt. Nem túl fényes perspektíva. Szerencsére még nem kell ilyenen komolyan gondolkodnom. De ugyanez köszön vissza azon, hogy az ingyen kapott játékokbóll alig találok egy évben olyat, ami menne, és az akciókon sem tudok már semmit venni. Persze millió cím van mindkettőn, de ennyi erővel bebaszom a tévén valamelyik adót, és nézem nyálcsorgatva azt. Olcsóbb lenne.
vajon hány platinázandó tombraidert dobtál félre anno, mert "detééényleg mindenrevanidőm/kedvem, amire csak akarom" ? ;)

nyilván magamból indulok ki, kb az engem érdeklő játékok negyedét-hetedét tudtam érdemben játszani... (régen a negyedét, mamár a hetedét a kicseszett százórás szarok miatt :( ). pl egy goldenaxe végigjátszás is kéne, pedig az nem is százórás........
Avatar
Moby

Hozzászólás #57895 2021.01.28. 22:34

arty írta:vajon hány platinázandó tombraidert dobtál félre anno, mert "detééényleg mindenrevanidőm/kedvem, amire csak akarom" ? ;)

nyilván magamból indulok ki, kb az engem érdeklő játékok negyedét-hetedét tudtam érdemben játszani... (régen a negyedét, mamár a hetedét a kicseszett százórás szarok miatt :( ). pl egy goldenaxe végigjátszás is kéne, pedig az nem is százórás........
Sehányat. Azt is toltam megjelenéskor, mert érdekelt. Csak újra kellett játszanom, hogy megtaláljam benne az élvezetet. Nekiállhatnék kukát túrni, hogy a nem érdeklő címek közül találok-e ilyet, de ehhez már nem lenne türelmem.
Avatar
deep

Hozzászólás #57896 2021.01.28. 22:40

Zóanagyvarázsló írta:Itt üt vissza, hogy eddig függő voltál, más hobbid meg nincs. Mármint az utóbbit te állítottad, a függőség pedig a belépés feltétele ide.
Valóban. De mit tehetnék? Régi melóhelyemen csináltam egy excelt. 1000 körüli cím van rajta, amiket végignyomtam (van amelyiket nyilván többször is) vagy legalábbis a kipróbálásnál többet nyomtam. Tehát azok nincsenek, amikbe csak belenéztem. EZER játék 32 év alatt.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #57897 2021.01.28. 22:44

Moby írta:Volt. Arra volt időm, ami érdekelt. Most találnék időt arra, ami akkor sem érdekelt. Nem túl fényes perspektíva. Szerencsére még nem kell ilyenen komolyan gondolkodnom. De ugyanez köszön vissza azon, hogy az ingyen kapott játékokbóll alig találok egy évben olyat, ami menne, és az akciókon sem tudok már semmit venni. Persze millió cím van mindkettőn, de ennyi erővel bebaszom a tévén valamelyik adót, és nézem nyálcsorgatva azt. Olcsóbb lenne.
Elhiszem, hogy neked több időd volt, és most már nem perspektíva újdonságra vágyva régi gyöngyszemeket keresni. Nekem nem kell keresgélni, sose volt időm arra se, ami érdekelt, mert az én napjaim mindig 24 órásak voltak, az meg semmire sem elég, ujjharapás a vége mindig.

A gamingnél sokkal fontosabb hobbid buktam be a járvány miatt, de minden helyére találok egymilliárd elfoglaltságot. Itt ülök bezárva, a szokásos tevékenységeim többségét bebukva, de ha az internetet és az áramot kikapcsolnák is, akkor is tudnék magammal mit kezdeni. Nyilván van az az anyagi helyzet (bár sajnos nem nálam), melynél már egymilliós VGA-költés sem tűnik fel. Mondjuk, a járvány kispórolta nekem, de attól még nem verem el ennyire agyatlanul, és nekem így nehéz lesz eladniuk bármit. Végeredményben most ők is spórolnak nekem, időt és pénzt is, unalomról meg szó nincs.
Avatar
Moby

Hozzászólás #57898 2021.01.28. 22:51

No Man's Sky-t a tegnapi peccsel PSVR-en olyan szinten imprúvolták felbontásilag, hogy nem tudom eddig mi a gecit néztük a szemüvegen. Ideértve az összes eddigi PSVR játékot. És az még egy érdekes kérdés, hogy honnan tudja, hogy PS5 alatt fut BC-ben (mert csak azon ilyen), illetve ha ilyet lehet, akkor miért néz ki a Hitman úgy ahogy. Meg minden más. És miért nem jönnek a PSVR peccsek a többi játékhoz.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57899 2021.01.28. 22:53

Ma nem csináltam semmit a lakással. Helyette végignéztem a Gamestop mészárlást és sajnos nem a partvonalról... Úgy látszik az önpusztítás lett a létem stabil alapja.

Itt egy összefoglaló az elmúlt napok történelembe bevonuló eseményeiről.
Avatar
deep

Hozzászólás #57900 2021.01.28. 23:04

DanielT írta:végignéztem a Gamestop mészárlást és sajnos nem a partvonalról...[/url]
Részletek?
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #57901 2021.01.28. 23:06

deep írta:Valóban. De mit tehetnék? Régi melóhelyemen csináltam egy excelt. 1000 körüli cím van rajta, amiket végignyomtam (van amelyiket nyilván többször is) vagy legalábbis a kipróbálásnál többet nyomtam. Tehát azok nincsenek, amikbe csak belenéztem. EZER játék 32 év alatt.
Ha ezer szuper játékról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy szuper már nem sok akad, de valami azt súgja, sok olyan játék volt a listában, melyet a topikban is inkább szidtál. Biztos vagyok benne, hogy sok faszaság kimaradté Talán olyan is, ami bejönne. De ahogy Mobynak is írta, megértem, ha nincs kedved régiségek között kukázni. Csak ugye a topikból is gyakran az jön le, hogy az újdonságok között kukáznak és fanyalognak az idejárók.

Nekem egyébként úgy kb. 300-as ez a lista összeírva, de azok csak a stáblistáig játszottak, így a rongyosra multizottak, utolsó bossnál bebukósok, végigjátszhatatlan sport-, menedzserjátékok, Forza Horizon 4 (és szinte minden ótóka) stb. nincsenek benne. A te módszertanoddal 600+ lehet nálam is. Lehet, hogy közelítené az ezret, nem tudom. Csak nem, hiszen nekem sok év kimaradt. És az az érzésem, hogy a kihagyott/éppen kipróbált, de bugyinedvesedést okozó játékok listája a hosszabb. De az én érdeklődési köröm nem átlagos horizontú, az tiszta sor. Nem is kívánom másra ráerőltetni, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nagyobbra van fújva a probléma annál, mint amilyen. Én legalábbis a kényszerűségben a lehetőséget szoktam keresni, és bármikor letudnék akasztani pár potenciális Rage 2-t, melyek sorra kerülésére évek óta várok és vágyok.

Nem, nem azért mentek a Halók, mert nincs más, hanem mert co-op és topikmém, na meg az egyik nagy :fejvakaras: konzolgyártó egyik csúcscíme. Ha valamiért, azért utáltam a legjobban, hogy elvonnak a jobb játékaimtól.

Persze én ellennék újrajátszásokkal is, ma is építettem a fejben csapatot az 1998-as Championship Manager 3-ra (alig ezer óra mehetett bele) és partyt a 2001-es Wizardry 8-ra. Ez az a lépték, melyben a PS-exkluzívok a többnyire föltöttébb kellemes hangyapiszkot jelentik.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57902 2021.01.28. 23:09

deep írta:Részletek?
A részletek a cikkben. Én meg mínuszban. A kedvenc részem az volt, amikor letiltották az adás/vételt 1 órára és mindenki szeme előtt ment le 450 -ről 126-ra az árfolyam. LETILTOTTÁK. AZ. APPBAN. A. KERESKEDÉST. Amcsi híroldalakon nem lehet kikerülni az ügyet, brutál a botrány.
Avatar
deep

Hozzászólás #57903 2021.01.28. 23:20

DanielT írta:A részletek a cikkben. Én meg mínuszban. A kedvenc részem az volt, amikor letiltották az adás/vételt 1 órára és mindenki szeme előtt ment le 450 -ről 126-ra az árfolyam. LETILTOTTÁK. AZ. APPBAN. A. KERESKEDÉST. Amcsi híroldalakon nem lehet kikerülni az ügyet, brutál a botrány.
Tehát te erről már korábban tudtál, de nem elég korán és beszálltál, de már későn és most bukóban vagy?
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57904 2021.01.28. 23:22

Most jött a levél, hogy 10EUR akcióban van steamen Will of wisps. Instant game pass cancel, megvettem steam-re, pedig már nincs sok hátra, de elkezdem elejétől.
Ez a modell nem az én nyugdíjas tempómra lett kitalálva, mert nekem így rosszabb esetben 36k egy játék és még ps5-öm sincs :banplz:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #57905 2021.01.28. 23:36

Greyfox írta:Most jött a levél, hogy 10EUR akcióban van steamen Will of wisps. Instant game pass cancel, megvettem steam-re, pedig már nincs sok hátra, de elkezdem elejétől.
Ez a modell nem az én nyugdíjas tempómra lett kitalálva, mert nekem így rosszabb esetben 36k egy játék és még ps5-öm sincs :banplz:
Én a Gears Tacticsszel vagyok úgy, hogy nem tudom, megvegyem-e majd, mert a március 31-ig tartó GPU-mmal lehet, hogy a nekiállásig sem jutok el, a végéig meg tuti nem. Eleve még szezonozás megy Diablo 3-ban egy darabig. Átok az óranézés.
Avatar
Botond

Hozzászólás #57906 2021.01.28. 23:53

arty írta:Botond, hány éves a 1080-unk? :D
Guglizd meg mi volt a release date, na aznap vettem. Annyiért, amennyiért a vídia ígérte. Más idők voltak még azok.
2016 május 20onvmi talán.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57907 2021.01.29. 08:38

deep írta:Tehát te erről már korábban tudtál, de nem elég korán és beszálltál, de már későn és most bukóban vagy?
Nagyjából. 40 dolcsi óta figyeltem és idegesítettem magam rajta. Majd amikor 146 lett akkor mondtam, hogy najóbazmeg beszállok (2 napja). Csakhogy nyitás előtt már 260+ on volt és mire sikerült vennem 318 lett az árfolyam. Szal' ennyin vagyok bent 8 részvénnyel és ez szakadt tegnap 126-ra, amikor el akartam adni akkor meg 410-en volt. Csakhogy nem lehetett eladni mert egyik pillanatról a másikra eltűnt az "adás/vétel" gomb az appból. Történelmi és végletekig gusztustalan húzás a demokrácia mekkájából, a szabadok és bátrak földjéről! :eljen:

A napokban végignéztem ahogy tolják be a népek a screenshotokat amint dollármilliókat kerestek, mondom az nekem is pont jól jönne! Hát egyelőre nem annyira sikerült.

És van akiknek még jobban fájt a tegnap:

Kép
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57908 2021.01.29. 08:58

Hat azert ez a szokasosnal is kockazatosabb huzas egy olyan papirba beleugrani, ami mar napok ota a hatosagok celkeresztjeben van. Szerinted mit kelle tenniük?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57909 2021.01.29. 09:00

Greyfox írta:Hat azert ez a szokasosnal is kockazatosabb huzas egy olyan papirba beleugrani, ami mar napok ota a hatosagok celkeresztjeben van. Szerinted mit kelle tenniük?
Mit? Hát mondjuk semmit. Milyen alapon pofáznak bele?

Amikor a nagyoknak fáj = letiltják a kereskedést:

Kép

Amikor a felháborodott emberek leszavazzák az appot aki taccsra tette őket = a Google törli a negatív értékeléseket:

Kép

LAND OF THE FREE HOME OF THE BRAVE! DON'T BE EVIL! És hasonlók.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57910 2021.01.29. 09:06

Greyfox írta:Hat azert ez a szokasosnal is kockazatosabb huzas egy olyan papirba beleugrani, ami mar napok ota a hatosagok celkeresztjeben van. Szerinted mit kelle tenniük?
Hát de most komolyan bazzeg mindjárt IDEOKÁDOK! Hát hol voltál 2008 környékén? Akkor mit kellett volna tenniük a hatóságoknak ezekkel a geci állatokkal, akik beborították a gazdaságot a lufi fújással? És mi történt? Bankmentés. Minden mentés kivéve a kilakoltatott embereket. Most mi történik? Alapkezelő mentés, a kisember meg takarodjon a vájú közeléből.

HATÓSÁGOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úristen. :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting: :wilting:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57911 2021.01.29. 09:18

Hol van a hatóságok célkeresztje az undorító geci shortolás intézményének engedélyezésekor? Hát mi ez?! Hogy lehet valami ilyen tetű dolog legális? Na hát tudod hogy...

És ha tőlem nem elég meggyőző, van pár nagyobb névtől idézhető komment a témában:

Kép
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #57912 2021.01.29. 09:24

Gusztustalan és igazságtalan az egész.
Meg egy kártyavár a Föld pénzügyi rendszere...
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57913 2021.01.29. 09:26

Én értelek, meg egyetértünk, egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, hogy venni kéne, de éreztem, hogy ez lesz. És tessék.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57914 2021.01.29. 09:33

Belülről ez így nézett ki, ha egyszerűen nem hinné el valaki, hogy ez egyáltalán lehetséges.

Spoiler
Pluszban vagyok, alulról EGYSZERŰEN ELTŰNT az eladás vétel gomb.

Kép

Amikor kellőképpen lezuhant az árfolyam, hogy bukjon a nép, akkor visszatették a gombokat. Lehet zsebretenni a -300 ezer profitot.

Kép
Avatar
Botond

Hozzászólás #57915 2021.01.29. 09:51

DanielT írta:Belülről ez így nézett ki, ha egyszerűen nem hinné el valaki, hogy ez egyáltalán lehetséges.
Venni kell, vissza fog az menni. :phone:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57916 2021.01.29. 09:52

Botond írta:Venni kell, vissza fog az menni. :phone:
Hát vegyetek, hozzám képest akciósan tudtok...
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57917 2021.01.29. 10:03

DanielT írta:Belülről ez így nézett ki, ha egyszerűen nem hinné el valaki, hogy ez egyáltalán lehetséges.

Spoiler
Pluszban vagyok, alulról EGYSZERŰEN ELTŰNT az eladás vétel gomb.

Kép

Amikor kellőképpen lezuhant az árfolyam, hogy bukjon a nép, akkor visszatették a gombokat. Lehet zsebretenni a -300 ezer profitot.

Kép
Ha jól értem mielőtt tiltották az adás-vételt még jól megshortolták újra. twitter szósz
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57918 2021.01.29. 10:29

benőmenő írta:Ha jól értem mielőtt tiltották az adás-vételt még jól megshortolták újra. twitter szósz

Plusz arról is beszélnek, hogy egyes ilyen szolgáltatóknál csak a vétel gomb tűnt el, az eladást viszont engedték. :fejvakaras:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57919 2021.01.29. 10:47

benőmenő írta:Plusz arról is beszélnek, hogy egyes ilyen szolgáltatóknál csak a vétel gomb tűnt el, az eladást viszont engedték. :fejvakaras:
Igen az is kellemes de én kiegyeztem volna azzal. Hát nálam kuss volt mindenre.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57920 2021.01.29. 11:28

DanielT írta:Igen az is kellemes de én kiegyeztem volna azzal. Hát nálam kuss volt mindenre.
Az avokadok fognak meg nagyobbat is hasalni csak vard ki (koztuk en is :D)
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #57921 2021.01.29. 11:58

DanielT írta:Igen az is kellemes de én kiegyeztem volna azzal. Hát nálam kuss volt mindenre.
Meg lehet próbálni perelni őket, de lehet, hogy le van írva valahol kisbetűkben, hogy bármikor blokkolhatnak bármit, ahogy azt a "kaszinók" szokták...
De nagyon necces az egész téma.
Avatar
Botond

Hozzászólás #57922 2021.01.29. 12:23

Na, meg lehet nyugodni. Cyberpunk is futni fog a teslákon.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57923 2021.01.29. 13:33

Botond írta:Na, meg lehet nyugodni. Cyberpunk is futni fog a teslákon.
” First production car ever to achieve 0 to 60 mph in less than 2 seconds”
Ez tok jo de mar egy ideje direkt figyelgetem hogy palyan vagy egy busz vagy egy kamion moge beallva szoktak cirkalni a teslak, ugy varom mar hogy levillogjon egy, fizetnek is erte :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #57924 2021.01.29. 15:47

Micsu írta:” First production car ever to achieve 0 to 60 mph in less than 2 seconds”
Ez tok jo de mar egy ideje direkt figyelgetem hogy palyan vagy egy busz vagy egy kamion moge beallva szoktak cirkalni a teslak, ugy varom mar hogy levillogjon egy, fizetnek is erte :D
Azért a 800km-es hatótávú 1100 lóerős változat, ami 1,99 alatt van 60 mph-n, az nem hiszem, hogy szélárnyékban fogja nyomni a pályán. :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57925 2021.01.29. 16:20

Beraktam egy eladási pozíciót, amit most nem engednek törölni. Megint ki vagyok zárva mindenből. Á, nincs itt semmiféle manipuláció kérem! :wilting:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57926 2021.01.29. 16:22

Botond írta:Azért a 800km-es hatótávú 1100 lóerős változat, ami 1,99 alatt van 60 mph-n, az nem hiszem, hogy szélárnyékban fogja nyomni a pályán. :)
Azt a hatotavot el kell osztani kettovel, az a real kb, de ha 600 az mar eleg jo, mar csak az 5 perces toltes kene es mar jo is lenne :P
Avatar
Botond

Hozzászólás #57927 2021.01.29. 17:28

Micsu írta:Azt a hatotavot el kell osztani kettovel, az a real kb, de ha 600 az mar eleg jo, mar csak az 5 perces toltes kene es mar jo is lenne :P
Majd a szilárd aksi 3-5 év múlva.
Avatar
Moby

Hozzászólás #57928 2021.01.29. 17:28

Navi 23 lesz a teslakonzolban.
Kép
Avatar
eje75

Hozzászólás #57929 2021.01.29. 17:57

Alza rámszólt ne telefonálgassak már... Amúgy faszom se telefonált ezért a szarért, pont lefosom...egyébként is? Faszért ne telefonáljak? Nyátokat... Eddig 1x se, de ezután minden nap felhivom ezeket a majmokat :nyes: :nyes: ..
Spoiler
Tisztelt ügyfelünk,

Az xxxxxxx (hülye azé nem vagyok :idiota: ) számú Playstation 5 termék megrendelésével kapcsolatban írunk Önnek. Beszállítónktól kaptunk még pár tucat konzolt, amelyek lefedték azon vásárlók megrendelését, akik előrendelésüket korábban hozták létre mint Ön. Szeretnénk azonban újra biztosítani Önt arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelt konzolt a lehető leghamarabb eljuttassuk Önhöz. Ugyanakkor kérjük, ne keresse meg újra telefonos ügyfélszolgálatunkat a termék elérhetőségével kapcsolatban, ugyanis kollégáink sem tudnak többet, mint amit ezen emailben közlünk. Amint bármilyen további információval tudunk szolgálni a Playstation 5 elérhetőségéről, értesítjük.

Szép napot kívánunk.

Az Alza.hu csapata
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57930 2021.01.29. 18:04

Moby írta:Navi 23 lesz a teslakonzolban.
Az lesz még a vicces, ha a középkategóriás vga-kat se lehet majd kapni, mert kellenek a 40 milliós autókba. :wilting:
Avatar
Botond

Hozzászólás #57931 2021.01.29. 18:07

benőmenő írta:Az lesz még a vicces, ha a középkategóriás vga-kat se lehet majd kapni, mert kellenek a 40 milliós autókba. :wilting:
Véletlenül 40et írtál 60 helyett, de amúgy ja, rx570et meg gtx970et mindenkinek!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57932 2021.01.29. 18:48

Botond írta:Véletlenül 40et írtál 60 helyett, de amúgy ja, rx570et meg gtx970et mindenkinek!
Csak az usd-huf-ot gugliztam ki gyorsan. A lényegen nem változtat. A végén még a 270X-et is tovább tudom majd adni nyereséggel. :idiota:
Avatar
Moby

Hozzászólás #57933 2021.01.29. 19:45

Ma telekomra felkerült 120 db PS5. 20 egész percig venni is lehetett, sajnos pont akkor nem értem rá, így lemaradtam róla, ezáltal Ti is :(
Avatar
Botond

Hozzászólás #57934 2021.01.29. 19:50

Moby írta:Ma telekomra felkerült 120 db PS5. 20 egész percig venni is lehetett, sajnos pont akkor nem értem rá, így lemaradtam róla, ezáltal Ti is :(
Gondolom jövő héten úgyis meg tudjuk venni HW apróról 350ért. :banplz:
Avatar
Moby

Hozzászólás #57935 2021.01.29. 20:06

Mondtam, hogy jöttek gépek. Az MM és a euronics még nem rakott ki, szóval őket kell most majd figyelgetni. De friss az infó, hogy februárban jön sok gép. Szóval lesz, van, jön, kitartás, és résen kell lenni.
Avatar
Botond

Hozzászólás #57936 2021.01.29. 20:07

Moby írta:Mondtam, hogy jöttek gépek. Az MM és a euronics még nem rakott ki, szóval őket kell most majd figyelgetni. De friss az infó, hogy februárban jön sok gép. Szóval lesz, van, jön, kitartás, és résen kell lenni.
Olcsó 3080as gyüjjön mán inkább!
Avatar
Moby

Hozzászólás #57937 2021.01.29. 20:09

Botond írta:Olcsó 3080as gyüjjön mán inkább!
Olyan nem lesz, azt elfelejtheted. Én már megtettem.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57938 2021.01.29. 20:12

Botond írta:Olcsó 3080as gyüjjön mán inkább!
Felejtsd el nyárig, de inkább őszig.
Avatar
Botond

Hozzászólás #57939 2021.01.29. 20:15

Greyfox írta:Felejtsd el nyárig, de inkább őszig.
Ja, én is azt várom, hogy mire jönnek a 4080asok addigra lesz készlet.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57940 2021.01.29. 20:55

phpBB [media]

Zo & arty, hajrá :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #57942 2021.01.30. 09:46

Jaja, boldog szürkerókanapot mindenkinek!
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57943 2021.01.30. 10:20

..egyre szürkébb :nevetes1:
Köszi srácok! :law:
Avatar
Moby

Hozzászólás #57944 2021.01.30. 10:30

Greyfox írta:..egyre szürkébb :nevetes1:
Köszi srácok! :law:
Boldog boldogot!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57945 2021.01.30. 11:21

Isten éltessen, Greyfox!
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57946 2021.01.30. 11:22

Boldogot Rokakoma :P
Avatar
eje75

Hozzászólás #57947 2021.01.30. 21:06

HBD Greyfox... ajándékot óvatosan bontsd!
Spoiler
Kép
ne legyen a közelben kisállat :banplz:
Avatar
arty

Hozzászólás #57948 2021.01.30. 21:17

DanielT írta:Hol van a hatóságok célkeresztje az undorító geci shortolás intézményének engedélyezésekor? Hát mi ez?! Hogy lehet valami ilyen tetű dolog legális? Na hát tudod hogy...
nos

- miért lehet shortolni?
- miért nem lehet a shortolásra shortolni, esetleg a shortolás shortolásának a shortolására???
- kezdek radikalizálódni :idiota: legyen vakcina és "szabadság", felgyújtom ezt a kurva világot!

ha másra nem volt jó az akciód, felnyitottad sokak szemét a tőzsdéről (nem itt :D), HÁTHA pár amerikai politikus megpróbálja meglovagolni a felháborodást.......
és akkor remélem a robinhoodappot magával viszi a perek sora, ahogyan a wallstreet is gigapofont kap (tudom, álmodozok, DE HÁTHA!)

gugliról meg, áh.... szégyen :( hova süllyedtek, a vállalat amit 10 éve még szinte "imádtam" (10 éve volt a don't be evil? vagy már 20? :D )........ ahogy összezárt a mocsok krémje :(
Avatar
arty

Hozzászólás #57949 2021.01.30. 21:24

PSN
usa sztóron 30 usd, azaz 8800 ft a Turrican
uk sztóron 25 gbp, azaz 10000 ft a Turrican
hu sztóron 14000 ft a Turrican

nem elég botrány, hogy ezt a játéktörténelmi remekművet (pontosabban több port/változatot/részt) két kiadó is kiadja, az egyik kiadás eleve szánalom (gyorsan kihozták, influencereknek szétszórt kulcsokkal jót ment, DF retro stream is lett belőle) mivel hiányzik belőle csomó cím, a másik, komplettebb antológia meg csak fizikaiban létezik MAJDEGYSZER. de persze ott is hiányzik pár kulcs-verzió majd! (c64, nes). ps4 és swics exklu, jelenleg.

ausztriában az első verzát a MM is forgalmazza, itthon senki és semmi.
psn sztór árakat lásd fent.

mondom, FELGYÚJTOM!!!!!!444444 :violent: :falbav:

phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #57950 2021.01.31. 12:48

na, néztem egy órát a DF turrican streamből
- PC98_Audi a producere mindkét kiadásnak
- a most megjelent 1lemezes/digit verza az ócsóverza (30 usd/eur/stb), ehez jön esetleg DLC-ként további port
- 2 lemezes antológia még készül, lehet h csak a fizikai verza lesz belőle
- retroarch szintjén konfigolható CRT séder (lotte's ahogy láttam)
- mindenféle pixel ratio, képarány, stb. még a HUD is ki/bekapcsolható, hogy a 16:9 kijelzőkön minél többet kitöltsön a pixelart, torzulás nélkül
- olyan szinten 50hz-re van kódolva az amigás T1-T2, hogy nem tudták sehogy megoldani a 60hz-et normálisan. a zene gyorsítása nem lehetett opcio, minden mássa befürödtek, szal nem sily-smooth a scroll :(
- a mai gépek NEM támogatják az 50hz-et (az xbox szerintem DE)
- lesz xbox és pc verza is. majd.
- John Linneman playtester
- Chris Hülsbeck egy isten, a Turrican2 amiga verziója már 7 csatornás hangkeverést tudott (szoftver trükk, a hw 4 csatornás!), eddig nem értettem miért is szólt ez ANNYIVAL jobban
- Turrican2 létezett dos pécére, szinte remazter, de nem mindig előnyére. dosbox huszárok hajrá, éljen a pécészopás :D
- licenszelési rámálom miatt nincs benne a többi port, később, talán, majdegyszer, hátha
Avatar
Micsu

Hozzászólás #57951 2021.01.31. 16:06

Azért durva hogy ezért kérnek el 30 dodót.
Avatar
arty

Hozzászólás #57952 2021.01.31. 16:18

Moby írta:Olyan, hogy galaxy force ii csak ps4-re van fent a japánon is, meg a magyaron is. Egyébként annyi a medzsik, hogy. A cím után hozzáírod paraméterkáént, hogy smcid=psapp és a régi felület jön be (vagy a psprice-on keresel, és onnan dobatod be magad a linkre, ez is működik)
Na, most lett időm erre....

köszi infókat, így végre lett esélyem!
(félrevezető az a ps4es találat, csak 1 dlc hajó egy másik játékhoz, igénytelenül elnevezve :( )

ez a valódi galaxy force II - https://store.playstation.com/ja-jp/?resolve=JP0177-NPJD00037_00-0000000000000000&smcid=psapp
namost én ezt meg is vettem anno, de a crt-re a tört ps3 van rákötve, szal be kéne szerválnom wrzben is...
csak sajna a japó sztórban minden japánul van: ギャラクシーフォースII és a "kódja" ( NPJD00037 ) alapján se találom, így ez is zsákutca lett....... (ps2 iso-ból meg képtelenség működőt varázsolni a szoft emus friss ps3-akon)

hurcolászni a gépet, hdmi-t ki-behuzkodni sonygépen nem tanácsos (hdmi halál)... kezdek elkeseredni, fanyalogva nézegetem a ps2 verzát, amihez meg a csippelt ps2-t kell ki-be huzogatni :D

Micsu írta:Azért durva hogy ezért kérnek el 30 dodót.
4 játék, azaz 7.5 USD/db, amiből 2.5$ a sony-é (30%)...
tehát 5$, amiből adózniuk kell, emulátort kellett fejlesztetni, licenszköltség is van, tesztelés, marketing, stb...
a fizikai példányok gyártása szintén extra tétel

annyira ne irigykedj a gazdagodásukra :D
meg lennék lepve, ha ez kijönne nullszaldóra.
Avatar
Botond

Hozzászólás #57953 2021.01.31. 16:23

arty írta:Na, most lett időm erre....

köszi infókat, így végre lett esélyem!
(félrevezető az a ps4es találat, csak 1 dlc hajó egy másik játékhoz, igénytelenül elnevezve :( )

ez a valódi galaxy force II - https://store.playstation.com/ja-jp/?resolve=JP0177-NPJD00037_00-0000000000000000&smcid=psapp
namost én ezt meg is vettem anno, de a crt-re a tört ps3 van rákötve, szal be kéne szerválnom wrzben is...
csak sajna a japó sztórban minden japánul van: ギャラクシーフォースII és a "kódja" ( NPJD00037 ) alapján se találom, így ez is zsákutca lett....... (ps2 iso-ból meg képtelenség működőt varázsolni a szoft emus friss ps3-akon)

hurcolászni a gépet, hdmi-t ki-behuzkodni sonygépen nem tanácsos (hdmi halál)... kezdek elkeseredni, fanyalogva nézegetem a ps2 verzát, amihez meg a csippelt ps2-t kell ki-be huzogatni :D
Ezek mind annyira jól hangzanak amiket a konzolos retrozásról írsz, hogy szerintem én az első ilyen után kivittem volna az egészet az udvarra, a ki- és behúzott kábelekkel együtt, egy kis benzin a cuccra, egy kis benzin a sose használt, valahol a fiók alján rejlő zippo öngyújtóba, és hadd szóljon! :banplz:
Na mondjuk lehet, hogy ezért se merült fel bennem ez a konzol retrozás. Még pc-n csak-csak, de ott is inkább egy elégedett uninstall szokott a vége lenni. Jó lesz nekem vmi a másik 360 installált játék közül, nem kell nekem az ami felbasz a végletekig még az első képkocka előtt.
Avatar
arty

Hozzászólás #57954 2021.01.31. 17:35

Botond írta:Ezek mind annyira jól hangzanak amiket a konzolos retrozásról írsz, hogy szerintem én az első ilyen után kivittem volna az egészet az udvarra, a ki- és behúzott kábelekkel együtt, egy kis benzin a cuccra, egy kis benzin a sose használt, valahol a fiók alján rejlő zippo öngyújtóba, és hadd szóljon! :banplz:
Na mondjuk lehet, hogy ezért se merült fel bennem ez a konzol retrozás. Még pc-n csak-csak, de ott is inkább egy elégedett uninstall szokott a vége lenni. Jó lesz nekem vmi a másik 360 installált játék közül, nem kell nekem az ami felbasz a végletekig még az első képkocka előtt.
ez a retrózás 1 évvel ezelőtt a legál ps3-on az egykattintás és játszol kategória volt :P

mostmár kissé bonyolultabb a dolog, mer' a sony begennyült, de még mindig nem mérvadóak az általam leírtak :)
a ps3 store appot elindítod és böngészed a kinálatot, ami tetszik veszed és játszod.... (persze idegen sztórban kell feltöltőkártyázni, de ez MS-nél is így van...)
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #57955 2021.01.31. 17:48

Mióta eladtam az ondófoltos, excelező gpu-t, 2 haveromnak kellett gémernotit néznem és beüzemelnem. Szerintem direkt szívatnak, pénzt nem sajnálva. :lama:
Avatar
eje75

Hozzászólás #57956 2021.01.31. 21:31

Botond írta:én az első ilyen után kivittem volna az egészet az udvarra, a ki- és behúzott kábelekkel együtt, egy kis benzin a cuccra, egy kis benzin a sose használt, valahol a fiók alján rejlő zippo öngyújtóba, és hadd szóljon!
Szó szerint ezt akartam írni! Mintha megvennéd az OLED TV-d, hogy fekete-fehér szemcsés Buster Keaton filmeket néz rajta 7*24-ben? Mé? :wilting:
Avatar
eje75

Hozzászólás #57957 2021.01.31. 21:33

48 óra saját testnedvben fürdés után átjutottam a Way of the Nioh-ba... komolyan nem értem miért csinálom ezt magammal... :nemtudom:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #57958 2021.02.01. 14:57

eje75 írta:48 óra saját testnedvben fürdés után átjutottam a Way of the Nioh-ba... komolyan nem értem miért csinálom ezt magammal... :nemtudom:
Örülök, hogy legalább valakit megihletett a pokoljárásom és szolidaritást vállal. :eljen:
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #57959 2021.02.01. 19:54

eje75 írta:48 óra saját testnedvben fürdés után átjutottam a Way of the Nioh-ba... komolyan nem értem miért csinálom ezt magammal... :nemtudom:
Azé' a nioh 2-t majd megnézném. Kérdés, hogy kiköhögi a 1070 1440/60-at.
Avatar
eje75

Hozzászólás #57960 2021.02.01. 20:06

Greyfox írta:Azé' a nioh 2-t majd megnézném. Kérdés, hogy kiköhögi a 1070 1440/60-at.
Rengeteg tartalom van amúgy benne, talán túl sok is... Én imádom, de azért a végjáték pöttyet gyilkos, a way of the nioh az NG4+, tehát 5x kell végigtolni az alapjátékot érte... sokat elmond a nehézségéről, hogy miután átléptem a konkrét end game-be olyan szinten hullott az amrita /soul/, hogy tegnap este óta 330-ról 430+-ra emelkedett a karim, jelenleg 330 millió amrita egy szintlépés! Valószínűleg túl alacsony szinten jutottam át, jelenleg is folyamatosan kb 100 level-lel vagyok az ajánlott alatt... itt már olyan kemények a bossok, hogy csak társsal tudom leverni őket, nem elég a szintem hozzájuk: olyan keveset sebzek beléjük, hogy 40-50 perc lenne kb leverni egyedül, nincs rá ennyi türelmem... jó lenne valaki, akivel coop-ba lehet tolni, de a PC-sek és a PS-esek nem lesznek összedobálva...

Vissza: “Leáldozott.hu”