A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Botond

Hozzászólás #45991 2020.03.28. 20:37

Moby írta:Áh, teljesen felforgattam az egészet. Kettőfél-háromról nézem, közelre megtartottam a negyvenest. Most ott vannak egymás mellett, és a vége az lett, hogy a negyvenes nincs bekapcsolva soha. Mindegy, egyszer még jó lesz valamire :)
Én azért váltottam 65ösre, mert 6-8 méterről nézzük, de megbántam, 90 körül kellett volna nézni vmit. 2,5 méterről utoljára húsz éve néztem tv-t, de akkor még egy fasza sharp képcsöves volt. Amióta meg kinect van, azóta mindig úgy van elhelyezve, hogy előtte legyen tér akár négyen is just dancelni, az meg úgy indul, hogy 5-6 méter. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #45992 2020.03.28. 20:39

Moby írta:Ez a trials of mana tényleg gyöngyszem. De ebből ps4 vétel lesz. 4K@60fps-en azé szebbebb.
Én ezt a gent már kihagytam PS/Xbox vonalon, szóval csak switch meg x360 van a karanténban, ezekből meg csak a switchre jön, azon lesz meg.
Elkezdtem tűzembléma három házakat, de eddig olyan közepes semminek tűnik. :(
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #45993 2020.03.28. 20:41

Moby írta:Áh, teljesen felforgattam az egészet. Kettőfél-háromról nézem, közelre megtartottam a negyvenest. Most ott vannak egymás mellett, és a vége az lett, hogy a negyvenes nincs bekapcsolva soha. Mindegy, egyszer még jó lesz valamire :)
Jól van, akkor nem látsz rosszabbul a szemüvegeddel, mint én az enyémmel :D
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #45994 2020.03.28. 20:42

Botond írta:Én azért váltottam 65ösre, mert 6-8 méterről nézzük, de megbántam, 90 körül kellett volna nézni vmit. 2,5 méterről utoljára húsz éve néztem tv-t, de akkor még egy fasza sharp képcsöves volt. Amióta meg kinect van, azóta mindig úgy van elhelyezve, hogy előtte legyen tér akár négyen is just dancelni, az meg úgy indul, hogy 5-6 méter. :D
Ezt úgy írod, mintha jegyre adnák a tévét, és csak egy lehetne lakásonként.
Avatar
Botond

Hozzászólás #45995 2020.03.28. 20:46

Zóanagyvarázsló írta:Ezt úgy írod, mintha jegyre adnák a tévét, és csak egy lehetne lakásonként.
Nekem nem kell kettő, egyszerre maximum egyet nézek, kettőt sose, szóval elég egy. De megfigyeltem, hogy az emberek nagy többsége szinten egyszerre egyet néz maximum.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #45996 2020.03.28. 20:51

Botond írta:Nekem nem kell kettő, egyszerre maximum egyet nézek, kettőt sose, szóval elég egy. De megfigyeltem, hogy az emberek nagy többsége szinten egyszerre egyet néz maximum.
Ja, neked is kell kifogás, hogy miért kell az iPad filmezésre. Különböző setupokhoz sem feltétlen árt több kijelző, ha jól tudom, monitorod van a tévé mellé, és nem nézed a kettőt együtt. Én néha szoktam, sőt két tévét is legalább hallgatni :)
Avatar
Botond

Hozzászólás #45997 2020.03.28. 20:54

Zóanagyvarázsló írta:Ja, neked is kell kifogás, hogy miért kell az iPad filmezésre. Különböző setupokhoz sem feltétlen árt több kijelző, ha jól tudom, monitorod van a tévé mellé, és nem nézed a kettőt együtt. Én néha szoktam, sőt két tévét is legalább hallgatni :)
Ja, kijelző az van otthon tucatszám, azt hittem tv-ről van szó.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #45998 2020.03.28. 20:59

Botond írta:Ja, kijelző az van otthon tucatszám, azt hittem tv-ről van szó.
Tudod, a tévét is lehet kijelzőnek használni, ha nagy méret kell, akkor többnyire azzal jön ki az ember jól, mert a monitorok aránytalanul drágulnak. De mivel te fantasztikusan látsz, neked nem számít ilyesmi.
Avatar
Botond

Hozzászólás #45999 2020.03.28. 21:04

Zóanagyvarázsló írta:Tudod, a tévét is lehet kijelzőnek használni, ha nagy méret kell, akkor többnyire azzal jön ki az ember jól, mert a monitorok aránytalanul drágulnak. De mivel te fantasztikusan látsz, neked nem számít ilyesmi.
Vannak közös részhalmazok az egyéb cuccokkal, de ilyen alapon a tálcát is behozhattad volna a beszélgetésbe, hogy mindkettő lapos, és fektetve tartva megáll rajta a talpas pohár. :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #46000 2020.03.28. 21:19

Sokkolóan profi az egész. Még mindig. Kibaszottul magasra van téve a léc a sonynak.
phpBB [media]
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46001 2020.03.28. 22:06

Botond írta:Vannak közös részhalmazok az egyéb cuccokkal, de ilyen alapon a tálcát is behozhattad volna a beszélgetésbe, hogy mindkettő lapos, és fektetve tartva megáll rajta a talpas pohár. :)
Mivel a tévé kijelzö, én is használom monitornak is, mert alkalmas annak is, talán érthetö, hogy ekként is tekintek rá. De biztos többen vannak, akik a Kinecthez használják - és ez valamit eldönt :nemtudom:

A lényeg, hogy lehet tartani több tévét, söt az újabb modellek fogyasztói magává tétele miatt is elég sok háztartásban több is van, és akkor a Kinect nem predesztinál.

A kedvenc dumámat te sem tudod überelni:

Nincs tévém, mert nem nézem, ott van helyette a torrent.
Hát az ilyennek C9 helyett TN-paneles Orion-monitort kívánok. Meg 720p-s Netflixet Chrome-ban.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46002 2020.03.28. 22:07

Moby írta:Sokkolóan profi az egész. Még mindig. Kibaszottul magasra van téve a léc a sonynak.
Tuti nem verik le, csont nélkül átfutnak alatta.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46003 2020.03.28. 23:28

Moby írta:Sokkolóan profi az egész. Még mindig. Kibaszottul magasra van téve a léc a sonynak.
Nyomorult Cerny meg csak néz, mint akin átment egy focicsapat... Na majd a PS5 Pro!
Avatar
Botond

Hozzászólás #46004 2020.03.29. 10:11

Pöpec ez az egér billentyűzet ipadre! :eljen:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46005 2020.03.29. 10:30

Botond írta:Pöpec ez az egér billentyűzet ipadre! :eljen:
Bárcsak feltalálnának egy olyan gépet, amin már alapból vannak ezek a perifériák a képernyőhöz. :eljen:
Avatar
deep

Hozzászólás #46006 2020.03.29. 10:36

DanielT írta:Bárcsak feltalálnának egy olyan gépet, amin már alapból vannak ezek a perifériák a képernyőhöz. :eljen:
Androidos tabletek is tudják évszázadok óta :D Imádom ezt, amikor az alma nagy kegyesen odaad valamit, ami máshol már alap ki tudja mióta és tapsikolnak neki, hogy mekkora királyság :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #46007 2020.03.29. 11:00

deep írta:Androidos tabletek is tudják évszázadok óta :D Imádom ezt, amikor az alma nagy kegyesen odaad valamit, ami máshol már alap ki tudja mióta és tapsikolnak neki, hogy mekkora királyság :D
Azért amikor valaki felemlegeti az androidos tabletet, az akkora szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, meg írásba Is adja, hogy fogalma nincs a témáról, hogy az borzasztó. Mi az androidos tablet? Egy androidos telefon kurva nagy képernyővel mínusz a telefonálás rész. Annyira alternatívája az iPadnek, amennyire alternatívája a bicikli a távolsági busznak. Csak az esetek 99%ában nem az.
No mindegy, megint jót kacagtunk nettó fogalmatlanságból.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46008 2020.03.29. 11:41

deep írta:Androidos tabletek is tudják évszázadok óta :D Imádom ezt, amikor az alma nagy kegyesen odaad valamit, ami máshol már alap ki tudja mióta és tapsikolnak neki, hogy mekkora királyság :D
Igen, androidon ez már régóta tök jól működik, az androidos tablettek viszont az a probléma, hogy nincsenek. Ez az egész tabletigény leépülés oda vezetett, hogy a tabletkínálat a béka picsája alatt van. Van az ótvarszar kategória, amiből van millió, de olyan killer cuccok, mint annor a nexusok voltak, nincsenek. Ilyen hulladék huawei-ek vannak, meg hasonszőrű lenovo-k. Van gecijó tablet, a samsung még mindig gyárt ilyet, de azok már 200+-os eszközök. Ez az egyik. A másik, hogy IOS eszközzel rendelkeznem kell, mert monitoroznom kell, hogy az appjaink hogyan működnek IOS alatt, mivel továbbra is rengeteg felhasználónál van. Iphone-t nem vagyok használni, az ipad mindig nagyon jó alternatíva erre, mert tabletet meg amúgy is használok. És igen, az jó, ha bármit javítanak, bárhol. Függetlenül attól, hogy máshol elérhető. Vagy tolhatjuk fullba a kretént, hogy az is szar, ha valami javul, annak itt amúgy is nagy hagyománya van :D Na nem a javulásnak, hanem a kreténségnek. Nem az volt a kérdés, hogy min elérhető a billenytűegér, elérhető volt az már az Amiga500-on ezelőtt 30 évvel is. Nagyon aranyos, amikor itt bárki azt hiszi, hogy egyébként mindenki hülye, és senki nem látott még CRT kijelzőt, androidos tabletet, meg a fasztudja még mit.
Ja nem láttunk ilyet, meg nem is értünk hozzá. Csak tapsikolunk, mint a hülyék...
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46009 2020.03.29. 12:00

Moby írta:Nagyon aranyos, amikor itt bárki azt hiszi, hogy egyébként mindenki hülye, és senki nem látott még CRT kijelzőt, androidos tabletet, meg a fasztudja még mit.
Ja nem láttunk ilyet, meg nem is értünk hozzá. Csak tapsikolunk, mint a hülyék...
Mivel részben nekem címezted: Nyilván a Digital Foundry-sok se láttak még, mielőtt "rájöttek", hogy az összes fos LCD-t megalázza egy 20+ éves CRT monitor...

De láttak, ti is láttatok. Csak az ember hajlamos elfelejteni dolgokat, elmosódnak a referencia határok, ha sok-sok év óta kondícionálva vannak a szarral. És ez történt, te is elfelejtetted már régen és ha majd egyszer lesz szerencséd találkozni egy megfelelő setuppal, akkor kurvára meg fogsz lepődni, akármennyire is letagadnád. Lásd még a C9. Hány háttérvilágításos, elvi hibás hugyot vettél meg ez előtt és hányat fogsz utána? szerk: JA! és ez még mindig egy sample and hold kijelző, szal' a tutiról kb örökre lemaradtál, miközben dagonyáztál az LCD mocskában.

A tableteket illetően egyetértek, hogy az iPad nagyon jó ebben a felesleges, haszontalan hulladék kategóriában, ami szerencsére megdöglött. :eljen:
Avatar
Moby

Hozzászólás #46010 2020.03.29. 12:07

DanielT írta:Mivel részben nekem címezted: Nyilván a Digital Foundry-sok se láttak még, mielőtt "rájöttek", hogy az összes fos LCD-t megalázza egy 20+ éves CRT monitor...

De láttak, ti is láttatok. Csak az ember hajlamos elfelejteni dolgokat, elmosódnak a referencia határok, ha sok-sok év óta kondícionálva vannak a szarral. És ez történt, te is elfelejtetted már régen és ha majd egyszer lesz szerencséd találkozni egy megfelelő setuppal, akkor kurvára meg fogsz lepődni, akármennyire is letagadnád. Lásd még a C9. Hány háttérvilágításos, elvi hibás hugyot vettél meg ez előtt és hányat fogsz utána?

A tableteket illetően egyetértek, hogy az iPad nagyon jó ebben a felesleges, haszontalan hulladék kategóriában, ami szerencsére megdöglött. :eljen:
Nem felejtettük el. Megvan mindkettőnek az előnye, és a hátránya, de az LCD terjedést nem az előnyök vagy a hátrányok döntötték el, hanem a gyárthatósága, meg az olcsósága. Aztán lehet ezen ma már sopánkodni, ettől a CRT gyártás megszűnt. Lehet vadászgatni még elő CRT-t vadászgatni, meg sorkimenőt cserélgetni bennük, de én ezt már nem fogom megtenni. Se időm, se kedvem hozzá.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #46011 2020.03.29. 12:09

Moby írta:Igen, androidon ez már régóta tök jól működik, az androidos tablettek viszont az a probléma, hogy nincsenek. Ez az egész tabletigény leépülés oda vezetett, hogy a tabletkínálat a béka picsája alatt van. Van az ótvarszar kategória, amiből van millió, de olyan killer cuccok, mint annor a nexusok voltak, nincsenek. Ilyen hulladék huawei-ek vannak, meg hasonszőrű lenovo-k. Van gecijó tablet, a samsung még mindig gyárt ilyet, de azok már 200+-os eszközök. Ez az egyik. A másik, hogy IOS eszközzel rendelkeznem kell, mert monitoroznom kell, hogy az appjaink hogyan működnek IOS alatt, mivel továbbra is rengeteg felhasználónál van. Iphone-t nem vagyok használni, az ipad mindig nagyon jó alternatíva erre, mert tabletet meg amúgy is használok. És igen, az jó, ha bármit javítanak, bárhol. Függetlenül attól, hogy máshol elérhető. Vagy tolhatjuk fullba a kretént, hogy az is szar, ha valami javul, annak itt amúgy is nagy hagyománya van :D Na nem a javulásnak, hanem a kreténségnek. Nem az volt a kérdés, hogy min elérhető a billenytűegér, elérhető volt az már az Amiga500-on ezelőtt 30 évvel is. Nagyon aranyos, amikor itt bárki azt hiszi, hogy egyébként mindenki hülye, és senki nem látott még CRT kijelzőt, androidos tabletet, meg a fasztudja még mit.
Ja nem láttunk ilyet, meg nem is értünk hozzá. Csak tapsikolunk, mint a hülyék...
Igen, ezt én is imádom. Nem azért használok apple telefont, meg ipadet mert fogalmatlan hülye vagyok és szeretek sokat fizetni valamiért ami szerintem is szarabb. Azért van, mert mindkettőt próbáltam, és emellett tettem le a voksom. Drágább? Zártabb rendszer? Igen, de egy valagnyi dolog nekem jobban tetszik mint az androidon, és hajlandó vagyok ezért akár többet is fizetni.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46012 2020.03.29. 12:13

Moby írta:Nem felejtettük el. Megvan mindkettőnek az előnye, és a hátránya, de az LCD terjedést nem az előnyök vagy a hátrányok döntötték el, hanem a gyárthatósága, meg az olcsósága. Aztán lehet ezen ma már sopánkodni, ettől a CRT gyártás megszűnt. Lehet vadászgatni még elő CRT-t vadászgatni, meg sorkimenőt cserélgetni bennük, de én ezt már nem fogom megtenni. Se időm, se kedvem hozzá.
De elfelejtettétek. Nem a létezését, hanem azt, hogy milyen amikor a szemed előtt van és az agyad felfogja. Hát baszki, én rácsodálkozok még akkor is amikor egyik CRT-ről megyek a másikra... Vagy amikor nem vagyok lent anyámnál x ideig, ahol a 17-es monitor van és újra és újra lenyűgöz.

LÁTNI KELL. És leborulni előtte.

Kérdezd meg Deepet, hátha elmondja milyen volt amikor újra találkozott a setupom különbőző összetevőivel, legutóbb a Sony PVM-el. Pedig nála kevesebben töltöttek időt CRT Tv előtt gémelve...

JA! Arról meg nem beszélve, hogy szerintem soha nem láttál progresszív 60hz-en CRT Tv-t, jelforrás híján. A különbség döbbenetes.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46013 2020.03.29. 12:20

DanielT írta:De elfelejtettétek. Nem a létezését, hanem azt, hogy milyen amikor a szemed előtt van és az agyad felfogja. Hát baszki, én rácsodálkozok még akkor is amikor egyik CRT-ről megyek a másikra... Vagy amikor nem vagyok lent anyámnál x ideig, ahol a 17-es monitor van és újra és újra lenyűgöz.

LÁTNI KELL. És leborulni előtte.

Kérdezd meg Deepet, hátha elmondja milyen volt amikor találkozott a setupom különbőző összetevőivel, legutóbb a Sony PVM-el. Pedig nála kevesebben töltöttek időt CRT Tv előtt gémelve...
Én ezt is értem, de ahogy említettem, én ezt már nem fogom megtenni. Főképp azért sem, mert a játékigényeimet bőven kielégíti az a néha érkező SonyTheGame, és már nem nyomok évi 3000 óra játékot. Erre meg talán jó alternatíva az oled is egy olyan jövőben, ahol a sonythegame-ekre szánt idő is valszeg már csak rövidülni fog. És a minden másra is elegendő. Tegnap megnéztem az az istentelenkurvaszar új Terminator filmet sajnos. Egyetlen értékelhető dolog volt benne: a Dolby Vision. Ettől rosszabb minőségben nem kéne ma már filmet nézni.

/egyébként elég sok mindent láttam, de nem annyira a saját, szar CRT-im emléke égett örökre az agyamba, hanem a kabineteké. Azokét soha meg sem karcolta egyik saját monitorom sem. Egyébként sem értem hogy ne láttam volna progresszív 60Hz-et, amikor a minap írtam, hogy volt nekem Geforce2-esem, meg Savage2000-em, azokon kezdtem a CS-t még béta0.8 korában, bőven CRT-n, 90 meg 100FPS-el. Tv-t mondjuk tényleg nem, de az eleve más kategória volt.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Moby 2020.03.29. 12:25-kor.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46014 2020.03.29. 12:23

Moby írta:Én ezt is értem, de ahogy említettem, én ezt már nem fogom megtenni. Főképp azért sem, mert a játékigényeimet bőven kielégíti az a néha érkező SonyTheGame, és már nem nyomok évi 3000 óra játékot. Erre meg talán jó alternatíva az oled is egy olyan jövőben, ahol a sonythegame-ekre szánt idő is valszeg már csak rövidülni fog. És a minden másra is elegendő. Tegnap megnéztem az az istentelenkurvaszar új Terminator filmet sajnos. Egyetlen értékelhető dolog volt benne: a Dolby Vision. Ettől rosszabb minőségben nem kéne ma már filmet nézni.
Akkor a mostani világvége helyzetben ideje, hogy helyesen cselekedj: Gyorsan beszerezni egy katódsugárcsöves tévét és megnézni a gyerekeiddel a Terminator 2-t, mielőtt túl késő lenne... :nezze: (hangalámondásos verziót nem muszáj keresned)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46015 2020.03.29. 12:28

Moby írta:/egyébként elég sok mindent láttam, de nem annyira a saját, szar CRT-im emléke égett örökre az agyamba, hanem a kabineteké. Azokét soha meg sem karcolta egyik saját monitorom sem. Egyébként sem értem hogy ne láttam volna progresszív 60Hz-et, amikor a minap írtam, hogy volt nekem Geforce2-esem, meg Savage2000-em, azokon kezdtem a CS-t még béta0.8 korában, bőven CRT-n, 90 meg 100FPS-el. Tv-t mondjuk tényleg nem, de az eleve más kategória volt.
Na hát itt a Tv rész a lényeg, brutálisan más a képi élmény. Ha máshol nem, majd nálam egyszer egy Leáld talin megnézitek, mert ezt NEM SZABAD KIHAGYNI.
Avatar
deep

Hozzászólás #46016 2020.03.29. 12:31

Botond írta:Azért amikor valaki felemlegeti az androidos tabletet, az akkora szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, meg írásba Is adja, hogy fogalma nincs a témáról, hogy az borzasztó. Mi az androidos tablet? Egy androidos telefon kurva nagy képernyővel mínusz a telefonálás rész. Annyira alternatívája az iPadnek, amennyire alternatívája a bicikli a távolsági busznak. Csak az esetek 99%ában nem az.
No mindegy, megint jót kacagtunk nettó fogalmatlanságból.
Alap, vagy nem alap minden létező eszközön billegér támogatás évtizedek óta? Alap. Senkit nem érdekel, hogy az ipadodat mennyire szereted.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46017 2020.03.29. 12:32

A CRT korszak a mozizásban nekem úgy zárult, hogy az utolsó setupom egy 100Hz-es thomson tv volt, meg DVHS videó, ami bőven baszta minőségben a DVD-t. És a legjobb az volt benne, hogy tök normál VHS kazettát is használhattam DVHS-ként, csak a kazetta seggéből ki kellett törnöm két pöcköt. na az pl. már tudott FullHD-t is, de ahhoz tényleg nem volt se forrás, se film, DVHS-en. Nem emlékszem a nevére, pedig anno mindenki ismerte, volt egy dvd játékos, ami törte a macrovisiont, arról másoltam fel DVHS-re a dvd-ket.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46018 2020.03.29. 12:39

Kis érdekesség(márakinek):

Jó kis 240hz-es csúcs gémer moncsika.

Kép

Saját fotóm a 20+ éves Eizo CRT-ről.

Kép

:miaz: :miaz: :miaz:

A feliratos tesztet nem is merik használni amit én bekapcsoltam, a piros részen a 3 pont nem kivehető az LCD-n, meg úgy általában na... hagyjukmárúristen.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46019 2020.03.29. 12:42

Moby írta:A CRT korszak a mozizásban nekem úgy zárult, hogy az utolsó setupom egy 100Hz-es thomson tv volt, meg DVHS videó, ami bőven baszta minőségben a DVD-t. És a legjobb az volt benne, hogy tök normál VHS kazettát is használhattam DVHS-ként, csak a kazetta seggéből ki kellett törnöm két pöcköt. na az pl. már tudott FullHD-t is, de ahhoz tényleg nem volt se forrás, se film, DVHS-en. Nem emlékszem a nevére, pedig anno mindenki ismerte, volt egy dvd játékos, ami törte a macrovisiont, arról másoltam fel DVHS-re a dvd-ket.
3 db 100hz-es CRT Tv van az ex családi házban, mindet otthagytam. A digitális feldolgozás(vagyis inkább "feljavítás") tönkreb@szott mindent ami retrógaming szempontból fontos. :(

szerk: Filmezésre persze tekinthetőek jobbnak, mert az interlaced flickering a fele az 50hz-es fosnak, de na.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46020 2020.03.29. 13:12

DanielT írta:Kis érdekesség(márakinek):

Jó kis 240hz-es csúcs gémer moncsika.

Kép

Saját fotóm a 20+ éves Eizo CRT-ről.

Kép

:miaz: :miaz: :miaz:

A feliratos tesztet nem is merik használni amit én bekapcsoltam, a piros részen a 3 pont nem kivehető az LCD-n, meg úgy általában na... hagyjukmárúristen.
Najó, de ha jól értem a felső 240Hz-en ilyen, a tied meg 60Hz-en. Ez így nem túl reprezentatív. Mondjuk ezeknek a 240Hzes TN paneleknek amúgy is retek képe van.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46021 2020.03.29. 13:15

Moby írta:Najó, de ha jól értem a felső 240Hz-en ilyen, a tied meg 60Hz-en. Ez így nem túl reprezentatív. Mondjuk ezeknek a 240Hzes TN paneleknek amúgy is retek képe van.
Miért nem reprezentatív? Az egész 240hz, meg minden magasabb frissítés azért van, hogy olyan legyen mint az enyémen, TN, nem TN, teljesen mindegy.

Tessék, ugyanez a moncsi 60hz-en. Most jobb? Reprezentatívabb mint állat? :D

Kép

Az enyém egyébként 100hz-en volt.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46022 2020.03.29. 13:22

DanielT írta:Miért nem reprezentatív? Az egész 240hz, meg minden magasabb frissítés azért van, hogy olyan legyen mint az enyémen, TN, nem TN, teljesen mindegy.

Tessék, ugyanez a moncsi 60hz-en. Most jobb? Reprezentatívabb mint állat? :D

Kép

Az enyém egyébként 100hz-en volt.
Ez a mozgalom amúgy számol azzal, hogy mi lesz, ha elfogynak a használható sorkimenők? :) Mer azokat nem annyira lehet javítani, legalábbis a nagyrészük epoxyval van kiöntve.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46023 2020.03.29. 13:28

Moby írta:Ez a mozgalom amúgy számol azzal, hogy mi lesz, ha elfogynak a használható sorkimenők? :) Mer azokat nem annyira lehet javítani, legalábbis a nagyrészük epoxyval van kiöntve.
Tömeges öngyilkosság. Egyébként ja, ez óriási szívás. :(

Nade hamár itt reprezentativitást emlegettél, szerintem világpremier fotó készült. :D

Sony PVM 60hz interlaced UFO teszt:

ufosony.jpg


Nem a herc itt a kulcs kérem, hanem, hogy valami fos tech, vagy nemfostech.
Avatar
Moby

Hozzászólás #46024 2020.03.29. 13:30

DanielT írta:Tömeges öngyilkosság. Egyébként ja, ez óriási szívás. :(

Nade hamár itt reprezentativitást emlegettél, szerintem világpremier fotó készült.

Sony PVM 60hz interlaced UFO teszt:

ufosony.jpg


Nem a herc itt a kulcs kérem, hanem, hogy valami fos tech, vagy nemfostech.
Van egy érdi cég, többször vásároltam már náluk alkatrészt tévéhez (tápokat). Ők lehetnek az utolsó reménységed :)
https://www.eurobeat.hu/elektronikai-al ... formatorok
Amúgy szép, nyilván az.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46025 2020.03.29. 13:33

Moby írta:Van egy érdi cég, többször vásároltam már náluk alkatrészt tévéhez (tápokat). Ők lehetnek az utolsó reménységed :)
https://www.eurobeat.hu/elektronikai-al ... formatorok
Amúgy szép, nyilván az.
Jah, órákig bújtam az ő oldalukat is, kétségbeesetten keresve valami helyettesítő terméket/kódot, de nem volt. Hívtam is őket, foglalt folyamatosan, de valszeg "mellé van téve" :(

Szerintem az én életemben már kiszolgál a meglévő és majdan még beszerezhező CRT állomány, trafó ide, vagy oda. A következő generációk meg beszopták!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46026 2020.03.29. 14:05

DanielT írta:Miért nem reprezentatív? Az egész 240hz, meg minden magasabb frissítés azért van, hogy olyan legyen mint az enyémen, TN, nem TN, teljesen mindegy.

Tessék, ugyanez a moncsi 60hz-en. Most jobb? Reprezentatívabb mint állat? :D

Kép

Az enyém egyébként 100hz-en volt.
Na most tényleg csináltatok új szemüveget. Bár azon nem segít, hogy kifolyt a szemem az LCD :szomoru1: tévére.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46027 2020.03.29. 14:07

Moby írta:A CRT korszak a mozizásban nekem úgy zárult, hogy az utolsó setupom egy 100Hz-es thomson tv volt, meg DVHS videó, ami bőven baszta minőségben a DVD-t. És a legjobb az volt benne, hogy tök normál VHS kazettát is használhattam DVHS-ként, csak a kazetta seggéből ki kellett törnöm két pöcköt. na az pl. már tudott FullHD-t is, de ahhoz tényleg nem volt se forrás, se film, DVHS-en. Nem emlékszem a nevére, pedig anno mindenki ismerte, volt egy dvd játékos, ami törte a macrovisiont, arról másoltam fel DVHS-re a dvd-ket.
A legszebb CRT, ami valaha saját volt, az egy 30+ éves korában megmurdelt Grundig volt. Még az Oriont is elpusztította :fogmosas:
Avatar
Moby

Hozzászólás #46028 2020.03.29. 14:18

DanielT írta:Jah, órákig bújtam az ő oldalukat is, kétségbeesetten keresve valami helyettesítő terméket/kódot, de nem volt. Hívtam is őket, foglalt folyamatosan, de valszeg "mellé van téve" :(

Szerintem az én életemben már kiszolgál a meglévő és majdan még beszerezhező CRT állomány, trafó ide, vagy oda. A következő generációk meg beszopták!
vagy 10 éve selejteztek vagy 40db ilyen sony pvm-et a szemem láttára egy stúdiófelújításkor. A franc gondolta, hogy egy évtized múlva ekkora lest a kereslet rá :)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #46029 2020.03.29. 15:04

Nekem a 90es évek végén volt egy 19es Sony Trinitron monitorom, egy vagyonba került, még most is drága lenne nem hogy még abban az időben :D, szerettem csak tönkre ment (kifehéredett a kép), nemeg 4:3
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46030 2020.03.29. 15:17

Lehet, hogy Gears, ami nem vált ki belőlem rajongást, de meglepően ez jónak tűnik.

phpBB [media]


A 70 eurós ár Steamen vicces, de a Game Passé is az MS-nél.
Avatar
Botond

Hozzászólás #46031 2020.03.29. 15:24

Zóanagyvarázsló írta:Lehet, hogy Gears, ami nem vált ki belőlem rajongást, de meglepően ez jónak tűnik.
A 70 eurós ár Steamen vicces, de a Game Passé is az MS-nél.
Ja, én is várom, hogy augusztus/szeptember magasságában belevessem magam. :)
Fire emblem 3 Houses eddig csalódás, hiába körökre osztott cucc, valahogy nem kap el.
A 70 euró meg gondolom elütés, és reális van árazva és 7 euró akart lenni. :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #46032 2020.03.29. 15:48

deep írta:Alap, vagy nem alap minden létező eszközön billegér támogatás évtizedek óta? Alap. Senkit nem érdekel, hogy az ipadodat mennyire szereted.
Jaja, csak ez működik is, nem csak elméleti lehetőség. Civ6 megy vele szépen, word, Excel, minden. GTA-kba remélem berakják az egérbilles irányítási lehetőséget, és akkor azokat is végig tudom pörgetni míg tart a babiloni fogság. Már ezt is billentyű el írom. Zseniális, van alttab az appok között. Gépelni is meg fognak tanulni a gyerekek, mire vége az egésznek.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46033 2020.03.29. 16:01

Botond írta:Jaja, csak ez működik is, nem csak elméleti lehetőség. Civ6 megy vele szépen, word, Excel, minden. GTA-kba remélem berakják az egérbilles irányítási lehetőséget, és akkor azokat is végig tudom pörgetni míg tart a babiloni fogság. Már ezt is billentyű el írom. Zseniális, van alttab az appok között. Gépelni is meg fognak tanulni a gyerekek, mire vége az egésznek.
Ez egyszerűen hihetetlen, szinte scifi. Ilyen funkciókról a középkorban csak álmodtak és TESSÉK! Az Apple elhozta nekünk félmillióért! :worship: :worship: :worship:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #46034 2020.03.29. 16:35

Botond írta:Jaja, csak ez működik is, nem csak elméleti lehetőség. Civ6 megy vele szépen, word, Excel, minden. GTA-kba remélem berakják az egérbilles irányítási lehetőséget, és akkor azokat is végig tudom pörgetni míg tart a babiloni fogság. Már ezt is billentyű el írom. Zseniális, van alttab az appok között. Gépelni is meg fognak tanulni a gyerekek, mire vége az egésznek.
Tök jó, hogy megcsinálták meg minden, de eddig akkor mi volt?! Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen nincs már régóta, ezt most tudtam meg tőletek. Tény, nem is terveztem soha tabletet venni, így nem volt okom fingot szívni magamba a témában.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46035 2020.03.29. 17:06

Na és akkor a végére egy 60Hz-es plazma kép és asszem meg is beszéltük, hogy miért nem volt soha LCD tévém és nem is lesz.

IMG_20200329_170325.jpg
Avatar
Micsu

Hozzászólás #46036 2020.03.29. 17:36

DanielT írta:Ez egyszerűen hihetetlen, szinte scifi. Ilyen funkciókról a középkorban csak álmodtak és TESSÉK! Az Apple elhozta nekünk félmillióért! :worship: :worship: :worship:
De most ne vegyük már el az örömét nah :P Mi lesz majd mikor Switchez jön a bill és egér, akkor lesz ám az igazi öröm, technológiai mérföldkő :D
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #46037 2020.03.29. 19:26

Végigfutottam a Samorost 3-at. Mini-review:
szép, elvont, rajzolt, békés point&click játék, amit akár 6 évesekkel is lehet játszani / 10
phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #46038 2020.03.29. 21:31

Zóanagyvarázsló írta:Tök jó, hogy megcsinálták meg minden, de eddig akkor mi volt?! Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen nincs már régóta, ezt most tudtam meg tőletek. Tény, nem is terveztem soha tabletet venni, így nem volt okom fingot szívni magamba a témában.
Eddig az volt, hogy az egér a tapit emulálta. Nincs gyötrelmesen magy különbség, csak annyi, hogy most mostmár az appokat fel tudják rá készíteni. És ebben nincs egyébként különbség az androiddal sem. Mármint ott ezer éve van pointer, de az appok jelentős része ennek lehetőségéről tudomást sem vesz, és gyak tapiemuláció sz egész. Az apple ebben annyit előrelépett, hogy a pointer "okos". A viselkedése annak megfelőej változik, hogy min áll. Ilyet még semmilyen rendszeren nem láttam. De megint vakon megy itt a bégetés, ahogy szokott :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #46039 2020.03.29. 22:35

DanielT írta:Na és akkor a végére egy 60Hz-es plazma kép és asszem meg is beszéltük, hogy miért nem volt soha LCD tévém és nem is lesz.

IMG_20200329_170325.jpg
De gondolom az 1000 óra bf4-et azé lcd monitoron tetted bele :D Csak az ilyen hardcore point&click játékoknak tartod fenn a csodálatos mozgásmegjelenítést!
Avatar
deep

Hozzászólás #46040 2020.03.29. 22:54

Moby írta: A viselkedése annak megfelőej változik, hogy min áll. Ilyet még semmilyen rendszeren nem láttam. De megint vakon megy itt a bégetés, ahogy szokott :)
Mint pl ahogy más történik egy jobb klikkre a desktopon, vagy egy mappán, esetleg egy parancsikonon? Hát ez tényleg boszorkányos lehet! :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46041 2020.03.29. 22:55

Moby írta:De gondolom az 1000 óra bf4-et azé lcd monitoron tetted bele :D Csak az ilyen hardcore point&click játékoknak tartod fenn a csodálatos mozgásmegjelenítést!
Nyilván, mivel ott pixel-peepinges snipeolások voltak! :D

De 2x is odatettem a plazmencs elé az asztalt+billegeret, elolvadtam a gyönyörűségtől, de hc kompetitív játékra nem volt jó olyan nagyban.

Minden más azon megy/ment, a monitorom 2+ éve PONT ma dugtam be először, HDMI kábelt kellett hozzá keresnem annyira nem volt összerakva. Gondoltam hómofiszra hátha odaülök holnap, hogy kicsit "hivatalosabb" legyen a munkaidő fíling.
Avatar
Botond

Hozzászólás #46042 2020.03.30. 08:41

deep írta:Mint pl ahogy más történik egy jobb klikkre a desktopon, vagy egy mappán, esetleg egy parancsikonon? Hát ez tényleg boszorkányos lehet! :D
Még a 90es évek elején volt egy ismerősünk, aki hasonlóan jártas volt a technikai dolgokban, mint te. Neki próbáltuk többen elmagyarázni a manuális autóklímát, amikor az újdonságként megjelent az itthoni autókban. Mondtuk neki, hogy van egy csavarógomb, ami körül kék meg piros sáv fut körbe és ha a pirosra csavarod, akkor fűt, ha kékre, akkor hűt. Mondta, hogy ilyen a zsiguliban is van, ez semmi extra. Azt sehogy nem tudtuk elmagyarázni neki, hogy valóban, a különbség, hogy a zsiguliban elméletileg tudja a hűtést az a kis gomb amikor kint 35 fok van, az 5ös bmw-ben meg gyakorlatilag is. Sose értette meg. Szóval már megszoktam, hogy vannak ilyen emberek akik direkt nem akarják érteni a különbséget az elméleti és a valós megoldások között.
Az külön ügyes, ahogy a desktopot hirtelen idekevered. Arról meg az internet őskorában nagyot futó thereifixedit honlap ugrik be, ott volt egy ilyen megoldás. Klíma, autóklíma, tökmindegy. Keverjük a szezont a f@szommal! :)
Avatar
deep

Hozzászólás #46043 2020.03.30. 11:12

Botond írta:Még a 90es évek elején volt egy ismerősünk, aki hasonlóan jártas volt a technikai dolgokban, mint te.
Éééééés meg is találtad a fingom sincs kártyát. Nyilván semmi technikai érzékem, és digitális eszközöket se láttam még soha életemben a magyar, de világszinten is az egyik legtöbb platformra játékokat fejlesztő stúdió senior munkatársaként... Maradj meg ebben a hitben és hagyjuk a témát. Az Apple a Zisten.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #46044 2020.03.30. 11:15

Botond írta:Még a 90es évek elején volt egy ismerősünk, aki hasonlóan jártas volt a technikai dolgokban, mint te. Neki próbáltuk többen elmagyarázni a manuális autóklímát, amikor az újdonságként megjelent az itthoni autókban. Mondtuk neki, hogy van egy csavarógomb, ami körül kék meg piros sáv fut körbe és ha a pirosra csavarod, akkor fűt, ha kékre, akkor hűt. Mondta, hogy ilyen a zsiguliban is van, ez semmi extra. Azt sehogy nem tudtuk elmagyarázni neki, hogy valóban, a különbség, hogy a zsiguliban elméletileg tudja a hűtést az a kis gomb amikor kint 35 fok van, az 5ös bmw-ben meg gyakorlatilag is. Sose értette meg. Szóval már megszoktam, hogy vannak ilyen emberek akik direkt nem akarják érteni a különbséget az elméleti és a valós megoldások között.
Az külön ügyes, ahogy a desktopot hirtelen idekevered. Arról meg az internet őskorában nagyot futó thereifixedit honlap ugrik be, ott volt egy ilyen megoldás. Klíma, autóklíma, tökmindegy. Keverjük a szezont a f@szommal! :)
Ha ugyan ilyen magas röptű esszékkel akartad neki meg magyarázni mint ahogy itt szoktál ne csodálkozz hogy nem értette meg :)
Avatar
Botond

Hozzászólás #46045 2020.03.30. 11:33

deep írta:Éééééés meg is találtad a fingom sincs kártyát. Nyilván semmi technikai érzékem, és digitális eszközöket se láttam még soha életemben a magyar, de világszinten is az egyik legtöbb platformra játékokat fejlesztő stúdió senior munkatársaként... Maradj meg ebben a hitben és hagyjuk a témát. Az Apple a Zisten.
46038as komment utolsó mondatában került elő amúgy. Én csak ráerősítettem, hogy valóban. :)
Avatar
Botond

Hozzászólás #46046 2020.03.30. 11:33

Micsu írta:Ha ugyan ilyen magas röptű esszékkel akartad neki meg magyarázni mint ahogy itt szoktál ne csodálkozz hogy nem értette meg :)
A szövegértéssel tőmondatokon túl csak neked vannak problémáid. :)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #46047 2020.03.30. 11:44

Botond írta:A szövegértéssel tőmondatokon túl csak neked vannak problémáid. :)
Érdekes hogy pont te hozod mindig fel a szöveg értelmezés kártyát mikor közölünk pont te nyomod az 1 bites demagóg hadoválást aminek általában a a tényleges vitához csak távolról van köze :) Értjük nyugi csak már elszoktunk tőle, általános suli már rég volt
Avatar
Botond

Hozzászólás #46048 2020.03.30. 12:18

Micsu írta:Érdekes hogy pont te hozod mindig fel a szöveg értelmezés kártyát mikor közölünk pont te nyomod az 1 bites demagóg hadoválást aminek általában a a tényleges vitához csak távolról van köze :) Értjük nyugi csak már elszoktunk tőle, általános suli már rég volt
Tiszta ulti szakkör lettünk ezzel a sok kártyázással. :)
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #46049 2020.03.30. 12:56

Moby írta:Egyszerű csekkolni: megnézed, hogy a WAN portod, meg a whatismyip ugyanazt az IP címet mutatja-e. Ha nem, akkor meg vagy NATolva. Nekem egyetlen telefon megoldotta. Mondtam, hogy a céges VPN így nem enged be (hazugság), meg egyébként is, nem ezért fizetek, és irgumburgum. Elnézést kértek, és biztosítottak róla, hogy többé nem fordul elő. Tényleg nem fordult elő többé.
Na 2 nap keresgélés után rájöttem, hogy én nem tudom Bridge módba tenni a digis routert, szóval felhívtam őket, hogy legyenek szívesek és ha már ott vannak a NAT-ból is vegyenek ki. Elvileg 72 órán belül ez meg is fog történni.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #46050 2020.03.30. 13:00

Tényleg nem értelek titeket. Nem arról van szó, hogy mekkora király az apple, hogy évekig tiltotta a külső eszközök csatlakozását valamilyen okból (üzleti döntés, stb.), hanem arról, hogy ezt most lehetővé tette, és lehet neki örülni.
Egyikőtök sem gondolja komolyan, hogy ez technikai limitáltság / hozzánemértés miatt hiányzott eddig IOS-ből. Ez egy üzleti döntés volt, nyilván nem akartak maguknak konkurenciát, (air stb.)
Most úgy döntöttek, hogy ipad terméküket más irányba tolják, ami akár a laptopot is kiválthatja bizonyos esetekben, lehet mindenféle szart rákötni, usb-t olvasni stb..
Akinek ez hiányzott, az vett laptopot, vagy androidos tabletet.
Nálunk amúgy már jó ideje billes tokokkal/vagy anélkül dolgozik 100+ ember iPaddel, amire amúgy egy laptop overkill lenne kb mindenben tekintetben.
Szóval hagy örüljön már neki, aki akar.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46051 2020.03.30. 13:18

Greyfox írta:Tényleg nem értelek titeket. Nem arról van szó, hogy mekkora király az apple, hogy évekig tiltotta a külső eszközök csatlakozását valamilyen okból (üzleti döntés, stb.), hanem arról, hogy ezt most lehetővé tette, és lehet neki örülni.
Egyikőtök sem gondolja komolyan, hogy ez technikai limitáltság / hozzánemértés miatt hiányzott eddig IOS-ből. Ez egy üzleti döntés volt, nyilván nem akartak maguknak konkurenciát, (air stb.)
Most úgy döntöttek, hogy ipad terméküket más irányba tolják, ami akár a laptopot is kiválthatja bizonyos esetekben, lehet mindenféle szart rákötni, usb-t olvasni stb..
Akinek ez hiányzott, az vett laptopot, vagy androidos tabletet.
Nálunk amúgy már jó ideje billes tokokkal/vagy anélkül dolgozik 100+ ember iPaddel, amire amúgy egy laptop overkill lenne kb mindenben tekintetben.
Szóval hagy örüljön már neki, aki akar.
Én is örülnék neki, ha valaki lelépne a lélegeztetőgépem csövéről. :eljen:

Egyébként az öröm ebben a helyzetben szerintem nem elég, kifejezetten HÁLÁVAL tartoznak a userek az Apple-nek. És persze pénzzel.. sok-sok pénzt kéne még adni nekik, hogy ezek a kibaszott genyes tetvek, akarom mondani rendes emberek még jobban éljenek.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #46052 2020.03.30. 13:56

DanielT írta:Én is örülnék neki, ha valaki lelépne a lélegeztetőgépem csövéről. :eljen:

Egyébként az öröm ebben a helyzetben szerintem nem elég, kifejezetten HÁLÁVAL tartoznak a userek az Apple-nek. És persze pénzzel.. sok-sok pénzt kéne még adni nekik, hogy ezek a kibaszott genyes tetvek, akarom mondani rendes emberek még jobban éljenek.

Lehet utálni, nemmegvenni, hisztizni. Mást úgysem tudsz tenni :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46053 2020.03.30. 14:16

Greyfox írta:Lehet utálni, nemmegvenni, hisztizni. Mást úgysem tudsz tenni :D
Utálás
Nemvevés
Hisztizés

Ok, asszem tényleg kimerítettem a lehetőségeimet! :idiota:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #46054 2020.03.30. 14:30

Lement a Picard, előzetesek alapján elkapott a régi feeling majd utána jött a száraz szarral arcon csapás.
Ugyanez kb a véleményem
phpBB [media]


talán Botondnak se tetszett, itt legalább egyet értünk :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #46055 2020.03.30. 14:54

Micsu írta:Lement a Picard, előzetesek alapján elkapott a régi feeling majd utána jött a száraz szarral arcon csapás.
Ugyanez kb a véleményem

talán Botondnak se tetszett, itt legalább egyet értünk :D
Nem láttam, de belenézve a videóba, 3:02nél az a szőlőművelési mód... és ezt akarják eladni sci-finek... :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #46056 2020.03.30. 15:22

Kár, hogy tegnap elástuk az LCD technológiát, mert jön a 98colos sziamiaú tv 1 milla alatti árral. :nemtudom:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #46057 2020.03.30. 15:49

Botond írta:Kár, hogy tegnap elástuk az LCD technológiát, mert jön a 98colos sziamiaú tv 1 milla alatti árral. :nemtudom:
Neked bőven elég lesz ez is, 50% esélyed ennél is van, hogy a képernyő jó oldalára ülsz, ennél többet meg úgyse vársz el! :nezze:
Avatar
Botond

Hozzászólás #46058 2020.03.30. 15:56

DanielT írta:Neked bőven elég lesz ez is, 50% esélyed ennél is van, hogy a képernyő jó oldalára ülsz, ennél többet meg úgyse vársz el! :nezze:
Ezen akkorák lesznek a pixelek, hogy nemcsak belégzés, hanem kilégzés közben is meg tudod állapítani, hogy akkor pontosan mennyi is jut hova. :vigyor5:
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #46059 2020.03.30. 16:52

Nappaliban, ahol filmeket nézek, a kanapé 4+ méterre van a tévétől. Nem vagyok biztos abban, hogy 55" elég upgrade lenne. Most 47" van és az ebből a távolságból már nem valami nagy.
65" meg drága.

Vissza: “Leáldozott.hu”