A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Moby

Hozzászólás #35701 2019.01.19. 20:19

eje75 írta:Aki tolta már a Zeldát tudna segíteni? Mert kicsit elakadtam, vagy mi a fax...
Spoiler
Annál a résznél járok, amikor az Ancient tech labnál kell ügyködni, az megvolt.... a main quest-et között csak a Destroy Ganon, a Free the divine beast, meg a Captured memories vannak, a side questek között meg csak a Robbie's research... a gondom az, hogy akármerre lemegyek az "ismert" térképről qwa nehéz ellenfelek vannak, pillanatok alatt lecsapnak gondolom nem a Destroy Ganon-t kell választani, mert a főellenség várába vezet..... de akkor mi a pék fülét kell csinálni?

Spoiler
Pont ezeket. Namost viszont ha nem tudod, hogy mi a """"sorrend""""", akkor elnyomtad a "meséket". Impa Kakariko Village-ben gyak minden fontosat elmond a Divine Beastekről, Ganonról meg az öreg (is) az elején Ahol tartasz, ott már ha pontosan nem is, de nagyjából tudnod kell, hogy mi a teendőd. Hogy úgy csinálod-e a játékot, vagy egész máshogy ez rajtad áll. És igen, elég sok helyen nem éri meg emberkedni a mobokkal, sokszor egyszerűen csak jobb elkerülni a harcot, és visszamenni, ha már elég tökös leszel hozzá. És akkor gondolom Lyne-el még nem találkoztál :ravasz1:
.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #35702 2019.01.19. 20:21

arty írta:g20as volt, ha jól rémlik? nekem g30 és ezt is bármikor be tudnám égetni, pláne mondjuk 100+ órányi játékkal. műszeresen anno kalibrálva volt, abban a módban kb bármi ghostingol 5 mp után, fél perc után már hosszabb időn át megmarad a "minta", tovább nem próbáltam, mert szerintem pár óra alatt hazavágnám... (arra emlékszem, h dani samuján viszont anno nem hagyott tartósan nyomot a beégetés-teszt - na, szerintem az oled lehet most kb "olyan")
fel perc? wow. vt50-esemen is ott tud maradni a cuccos, de joooooval több kell neki. es eltünik hamar.
viszont a samu plazmacsek, ami az OLED helyen volt, de sajnos varatlanul elpusztult (RIP)... megnemmondom mar a tipusat, de közepkategorias volt. atlag plazmakhoz kepest nagyon magas fenyerövel es NULLA ghosting. nem hittem el. foci, jatek, ... barmi. mehetett orakig. talan közelröl, arcot beletolva lehetett latni valami nyomot 1.32 percig. csuda egy joszag volt a draga :rinya:
Avatar
Moby

Hozzászólás #35703 2019.01.19. 20:29

SlickAdam írta:fel perc? wow. vt50-esemen is ott tud maradni a cuccos, de joooooval több kell neki. es eltünik hamar.
viszont a samu plazmacsek, ami az OLED helyen volt, de sajnos varatlanul elpusztult (RIP)... megnemmondom mar a tipusat, de közepkategorias volt. atlag plazmakhoz kepest nagyon magas fenyerövel es NULLA ghosting. nem hittem el. foci, jatek, ... barmi. mehetett orakig. talan közelröl, arcot beletolva lehetett latni valami nyomot 1.32 percig. csuda egy joszag volt a draga :rinya:
Valami olyasmi volt nekem is, de olyan foszforlagos volt, hogy minden ződ árnyékot cibált maga után. Gyülőltem minden pillanatot amit együtt töltöttem vele. Nekem spec smmi gondom vele, hogy kihaltak a faszomba, Egy túlhypolt fos volt a plazma is, csak akkor még nem volt divat észrevenni a sok szart, amivel együtt járt. 2 év olyan olyan foltos volt a szürkéje mint a k.isten, fényerő meg már lófasz nem volt (mondjuk az új korában sem volt sok).
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #35704 2019.01.19. 20:30

Moby írta:Egy túlhypolt fos volt a plazma is, csak akkor még nem volt divat észrevenni a sok szart, amivel együtt járt.
:ejnye1:
Avatar
Moby

Hozzászólás #35705 2019.01.19. 20:40

SlickAdam írta::ejnye1:
Abban bízok, hogy jövő valami valóban jobbat hoz uralkodó technológiában, nem megint valami máshogy szart, mert az aztán tényleg angyon hülyén venné ki magát, ha pár év múlva topikok születnének arról, hogy az lcd mégiscsak mennyire fasza volt, és majd elkezdik vadászni a még fellelhető működő modelleket :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35706 2019.01.19. 20:46

arty írta:real crt vs. plazma legüberebb crtséderezett emuval, egymás mellett :) sok megapixelben, közelről, egymás mellett, hogy jól kitöltsék a képet - vagy ha van esetleg egy hüvelytelód, az alapból "panorámamódban" fényképez, szal nem gond, ha messze is vannak egymástól és nincs aranymetszet a 23:9-es képen ;)

persze simán lehet, hogy képen nem látni a "difit" vagy a "hasonlóságot", de NAGYON kíváncsi vagyok (lennék).
itthon más szobában vannak, mások a fények, stb, nem áll össze "fejben"
Esélytelen. Úgy ráfókuszál a kamera az egyes pixelekre, hogy semmi nem ad vissza kb. Bármikor szívesen látlak, ennek élőben van értelme.

Ha ügyesen fókuszálsz, akkor talán meglátod a fincsi feszes vonalakat.

De azt semmi nem adja vissza, hogy nem vibrál egy CRT tévé. Simán tudnék így előtte monitorként ülni.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35707 2019.01.19. 20:55

DanielT írta:Esélytelen. Úgy ráfókuszál a kamera az egyes pixelekre, hogy semmi nem ad vissza kb. Bármikor szívesen látlak, ennek élőben van értelme.

Ha ügyesen fókuszálsz, akkor talán meglátod a fincsi feszes vonalakat.

De azt semmi nem adja vissza, hogy nem vibrál egy CRT tévé. Simán tudnék így előtte monitorként ülni.
Bármilyen ügyesen fókuszálok, csak egy 404-es hibát látok :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35708 2019.01.19. 21:02

Moby írta:Bármilyen ügyesen fókuszálok, csak egy 404-es hibát látok :)
Jajj, hogy már semmi se elég jó! :schmoll2: Most próbáld, talán mégis sikerül! :nezze:

szerk: Trinitronon lesznek igazán élesek a vonalak, mert slot maszkos tévén az egymástól elcsúszatott "pixel"-triádok miatt nem tud. Persze nem mondom, hogy úgy jobb lesz, csak más.

Hogy érthetőbb legyen a témában kevésbé jártasaknak:

Kép
Avatar
eje75

Hozzászólás #35709 2019.01.19. 21:18

SlickAdam írta:nocsak... a kisszar almaszedös kiddie jatek nem fogja a kezed, nem teszi ki a gps-t a sarokba es maris tanacstalan vagy? :D :D :D

nincsenek szabalyok. ott van elötted a cél. ramehetsz ganon-ra mar most is, ha tökösnek erzed magad.

vagy raallsz a divine beastS dologra. kalandozol, csinalod a mellekküldiket, shrine-okat, ... utközben.
Jaaaaa...értem.... csináljak amit akarok? Útközben majd jönnek a mellékküldik? Zsír...
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35710 2019.01.19. 21:39

E! Dani! Én nem foglalkoztam ezzel, de fel vagyok iratkozva a kodira. Most jött egy update-ben:
Retroplayer:
Kodi v18 brings initial support for retro gaming and the ability to play hundreds of retro games directly from within Kodi. We provide a large number of emulator cores from our add-on repo, but no games (bring your own) although there are a couple of open source test game add-ons (2048 etc.) in our repo. In this first iteration of Kodi retro gaming support the user interface can be a little confusing and we still need to write-up some HOWTO guides for the wiki. Kodi developers are working on a game database (for Kodi v19) which will make the process of managing and using game ROMs easier in the future.
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35711 2019.01.19. 21:40

Libreelec van a RPI-omon.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35712 2019.01.19. 21:57

aabyssx írta:E! Dani! Én nem foglalkoztam ezzel, de fel vagyok iratkozva a kodira. Most jött egy update-ben:
Hehe, hát ez nagyon cuki. :) Sajnos nem hiszem, hogy az elvárt szintet hozná a próbálkozás. Egészen konkrétan hardver specifikus konfiguráció szükséges, hogy a spéci csatlakozómat meghajtsa, szal' valszeg Kodi komáék ettől igen messze vannak. :buck:
Avatar
eje75

Hozzászólás #35713 2019.01.19. 22:08

eje75 írta:Jaaaaa...értem.... csináljak amit akarok? Útközben majd jönnek a mellékküldik? Zsír...
Na bassza meg... most meg lovagolok békésen és a viharban, egyszer csak lándzsámon keresztül agyonvágott a villám :wilting: ez mi a tosz? Rossz verziót töltöttem le? Van villámhárító edition is? Vagy hogy kell ezt elkerülnöm? Lockoljak ki egy villanyszerelő bakancsot?
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #35714 2019.01.19. 22:12

eje75 írta:Na bassza meg... most meg lovagolok békésen és a viharban, egyszer csak lándzsámon keresztül agyonvágott a villám :wilting: ez mi a tosz? Rossz verziót töltöttem le? Van villámhárító edition is? Vagy hogy kell ezt elkerülnöm? Lockoljak ki egy villanyszerelő bakancsot?

Tedd el a fém cuccokat géniusz RT :D
(Pedig videot is csinaltam rola E!)

Tul magas ez a cucc a rednekk sajzen edzetteknek :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #35715 2019.01.19. 22:24

eje75 írta:egyszer csak lándzsámon keresztül agyonvágott a villám ...Vagy hogy kell ezt elkerülnöm?

Kép
Avatar
eje75

Hozzászólás #35716 2019.01.19. 22:45

SlickAdam írta:Tedd el a fém cuccokat géniusz RT :D
(Pedig videot is csinaltam rola E!)

Tul magas ez a cucc a rednekk sajzen edzetteknek :D
Csak hülyültem... másodszorra ahogy elkezdett szikrázni leváltottam valami fabunkóra...de mi jön még? Mumszos nem lesz? Vagy húgycső gyulladást kap, ha sokáig vizes a ruhája? Vagy majd kiderül félúton, hogy a FIÚKAT szereti? :wilting: :wilting:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35717 2019.01.20. 10:56

Gondoltam kitakarítom a PS3 kontrollert, ha már ilyen szépen összeáll a retró setup.

Soha nem szedtem még szét, szerencsére. Ennél undorítóbban, igénytelenebbül, idiótábban, stb, stb megtervezett hardvert én még nem láttam.

Pontosan olyan, amilyen a használata, pl a csodás ravaszokat illetően. Látszik, hogy egy iszonyatosan kínos, zsákutcába futó fejlesztés vészmegoldása az egész.

Úgy szar, ahogy van mindene, kivéve a D-pad és a gombok, tehát gyakorlatilag a legelső PS1 kontroller. Amibe aztán próbálták beleszenvedni a dolgokat, kezdve a szar analógokkal, aztán a szar ravaszokkal.

Legalja/10. :levele: :levele: :levele:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35718 2019.01.20. 12:01

Ééééééééés MOST van összerakva. Több, mint egy óra volt csak az összerakás, youtube segítséggel és úgy, hogy van ezekhez érzékem és türelmem.

A világ legszarabb hardvere, pont.
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35719 2019.01.20. 12:26

What Remains of Edith Finch mini-review:
+ ez egy csak sztori-játék;
+ full linear, de meg lehet állni, nézelődni és van is mit;
+ pár óra az egész;
+ először nem értettem, hogy ilyen noname szarság mitől ilyen igényes és hangulatos;
+ baze, olyan kreatívan és viccesen mesél (egy amúgy szomorú sztorit), hogy tátott szájjal vigyorogtam;
+ valami fura ismerős volt a hangulatában, de csak a vége felé jöttem rá, hogy ezek baze az Unfinished Swan készítői, ami az egyik legszebb mese volt, amit játszottam;
+ szomorúan szép;
+ a creditst is végignéztem;
o asszem volt egy helyen benne egy dzsendörnyútröl choice. amire egy másodpercig Most már ezek rendesen kezdenek idegesíteni;
- hogy-hogy nem tolták ezt ezerrel az orrom alá, hogy ki ne hagyjam?!? Baze, ingyen adták az Epic store-ban. Ha itt nem ajánlja valaki, akkor nem is tudok róla;
szinte perfekt / 10
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35720 2019.01.20. 12:29

Unfinished Swant Ti játszottátok amúgy? Azt akár gyerekek is játszhatják. Az is egy interaktív mese, szuperigényes, egyedi stílusos, és nem találod ki előre, hogy mi lesz belőle.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #35721 2019.01.20. 12:29

aabyssx írta:- hogy-hogy nem tolták ezt ezerrel az orrom alá, hogy ki ne hagyjam?!?
hajpoltak 1000-el, csak biztos tekkeneztel eppen... :nezze:
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35722 2019.01.20. 12:37

Erről jut eszembe, gyerekek régebben zabálták a sok animációs gyerekfilmet - ami most már alábbhagyott -, fogtam magamat megnézettem velük ezt, hogy lássanak valami szépet is:
phpBB [media]
Bőgtek rajta, mint állat. :D:D
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35723 2019.01.20. 12:37

SlickAdam írta:hajpoltak 1000-el, csak biztos tekkeneztel eppen... :nezze:
Na látod, az lehet. :vigyor5:
Avatar
arty

Hozzászólás #35724 2019.01.20. 12:50

SlickAdam írta:fel perc? wow. vt50-esemen is ott tud maradni a cuccos, de joooooval több kell neki. es eltünik hamar.
viszont a samu plazmacsek, ami az OLED helyen volt, de sajnos varatlanul elpusztult (RIP)... megnemmondom mar a tipusat, de közepkategorias volt. atlag plazmakhoz kepest nagyon magas fenyerövel es NULLA ghosting. nem hittem el. foci, jatek, ... barmi. mehetett orakig. talan közelröl, arcot beletolva lehetett latni valami nyomot 1.32 percig. csuda egy joszag volt a draga :rinya:
jah, egyszer véletlen az ordítóan fehér feliratos filmet megállítottam, úgy ottmaradt a képen, hogy utána a "fehérmosó" cucc se szedte ki :( aztán pár nap után eltűnt... de abban a kalibrált módban tényleg maxon megy a gép (és nyilván az újkori kalibráció így 8 év után már semmit nem számít)

vt50 újabb/jobb. panánál tényleg sokat számított 1-1 generáció, szerintem ők meg az lg cseszték el a tech jó hírnevét :D
Avatar
arty

Hozzászólás #35725 2019.01.20. 13:04

Moby írta:Valami olyasmi volt nekem is, de olyan foszforlagos volt, hogy minden ződ árnyékot cibált maga után. Gyülőltem minden pillanatot amit együtt töltöttem vele. Nekem spec smmi gondom vele, hogy kihaltak a faszomba, Egy túlhypolt fos volt a plazma is, csak akkor még nem volt divat észrevenni a sok szart, amivel együtt járt. 2 év olyan olyan foltos volt a szürkéje mint a k.isten, fényerő meg már lófasz nem volt (mondjuk az új korában sem volt sok).
aki még ma is plazmát hájpol, az "hozzáértő", ergo tökéletesen tisztában van a tech problémáival, szerintem ;)

elfelejted, hogy micsoda moslék elcédék voltak, amikor a plazma kezdett kihalni. bőven nem az oled korszakról beszélünk!
+utólag sírsz, hogy milyen szar volt a panád, de miért nem vettél akkoriban valami moslék elcédét inkább? ;) hjaaa......
és csak tipp, de szerintem a g30am most homogénebb 8 év után, mint a samu elcédéd kicsomagolás után... :P (mondom ezt úgy, hogy a plazma mellett MINDIG volt lcd-m, most épp a 4.-et nézem, de volt lcd vetítőm is, az is egy szeméthalom volt már fél év után... az elcédénél egész egyszerűen nincs lejjebb KÉPMINŐSÉGBEN, soha nem is lesz, senki nem fogja soha visszasírni, megnyugodhatsz :D )
Avatar
Moby

Hozzászólás #35726 2019.01.20. 13:48

arty írta:+utólag sírsz, hogy milyen szar volt a panád, de miért nem vettél akkoriban valami moslék elcédét inkább? ;) hjaaa......
Utólag? Az első perctől kezdve szdtam mint a bokrot, alig vártam, hogy egyszer elpaterolhassama kurva anyjába a háztól. Egyetlen dolog miatt nem basztam ki azonnal: 3D-re használtam. Ez volt az egyetlen előnye. Nem volt crosstalkja, mint a mellette lévő szintén aktív 3D-s samu lcd-nek. Aztán jött az LG a passzv3D-vel, ami felmentett attól, hogy az állandó zsizsgős, ditherelős idegbeteg gecit kelljen néznem, szal eladtam valami "hozzáértő" foteltudósnak 1 nap alatt, és vettem helyette egy LM620-at. Amit imádtam...aztán jött az éppen járni tanuló nagyobbik fiam, és nem volt többé lg-m :( Azóta sem volt egyetlen olyan tévém, amit annyira szerettem volna, mint azt. Totál véletlenül kifogtam egy bevilágításmentes, lcd-s keretek között kifogástalan paneles gépet. Én egy percig nem állítom, hogy az lcd jó lenne, mert egy határ szar. De hogy nem plazmával menekülnék ki belőle mégegyszer az is biztos :D
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35727 2019.01.20. 14:02

aabyssx írta:Ez nem biztos ám, hogy ilyen. Gyakran a kamerák (főleg ha flash is van) csalnak. Youtube videókat (unboxolósokat, bénázva kipróbálókat) néztél?
IPS glow egy létező és zavaró dolog, én látom is mindegyik monitoromon, de ilyen gázosat nem láttam még, úgyhogy nem is valószínű, hogy gyakorlatban ilyen.
Ja, itthon jelenleg szinte csak IPS van, de egyik sem ilyen moslék, mint ahogy a kép sugallja.
Avatar
arty

Hozzászólás #35728 2019.01.20. 14:03

Moby írta:Utólag? Az első perctől kezdve szdtam mint a bokrot, alig vártam, hogy egyszer elpaterolhassama kurva anyjába a háztól. Egyetlen dolog miatt nem basztam ki azonnal: 3D-re használtam. Ez volt az egyetlen előnye. Nem volt crosstalkja, mint a mellette lévő szintén aktív 3D-s samu lcd-nek. Aztán jött az LG a passzv3D-vel, ami felmentett attól, hogy az állandó zsizsgős, ditherelős idegbeteg gecit kelljen néznem, szal eladtam valami "hozzáértő" foteltudósnak 1 nap alatt, és vettem helyette egy LM620-at. Amit imádtam...aztán jött az éppen járni tanuló nagyobbik fiam, és nem volt többé lg-m :( Azóta sem volt egyetlen olyan tévém, amit annyira szerettem volna, mint azt. Totál véletlenül kifogtam egy bevilágításmentes, lcd-s keretek között kifogástalan paneles gépet. Én egy percig nem állítom, hogy az lcd jó lenne, mert egy határ szar. De hogy nem plazmával menekülnék ki belőle mégegyszer az is biztos :D
hanem mivel? jönnél erősíteni a crt-s tábort? ;)
hagyjukmá... lm620, imádnivaló lehetett az 1300:1 estefelé... :P ha valami kiszúrja az ember szemét bárhonnan, bármikor: a dinamikátlan, lapos kép. ehez képest a foszforlag abszolut nem látszik (folyamatosan), de persze a panellottón lehet jobban belenyúltál VAGY kurvaérzékeny vagy rá (egyéni szoc problem :mf2: ) ...
Avatar
Moby

Hozzászólás #35729 2019.01.20. 14:10

Zóanagyvarázsló írta:Ja, itthon jelenleg szinte csak IPS van, de egyik sem ilyen moslék, mint ahogy a kép sugallja.
Ellenben VA-ból is van egy halom hasonlóan fos. Ez nem ezen múlik sajna.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35730 2019.01.20. 14:13

arty írta:hanem mivel? jönnél erősíteni a crt-s tábort? ;)
hagyjukmá... lm620, imádnivaló lehetett az 1300:1 estefelé... :P ha valami kiszúrja az ember szemét bárhonnan, bármikor: a dinamikátlan, lapos kép. ehez képest a foszforlag abszolut nem látszik (folyamatosan), de persze a panellottón lehet jobban belenyúltál VAGY kurvaérzékeny vagy rá (egyéni szoc problem :mf2: ) ...
IPS, sosem volt kontraszja, de nem is próbált meggyőzni róla mennyie gecifasza a képe, ellentétben a palzmával, amihez 2 éves korában már le kellett engednem a redőnyöket egy napsütéses délelőttön. Mondjuk értem én, a full fekete, meg a pislákóló gyetyaláng között még mindig végtelen a kontasztarány, szal jól lehet vele kampányolni :DD

/foszforlagot filmeknél SOSEM láttam, játékokban viszont kurvára, és rengetegszer zavart. Nagyon sokszor nem is zöldnek láttam, hanem feketének, aminek a végén még zöld villanás is volt. Hányás.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35731 2019.01.20. 14:17

Moby írta:IPS, sosem volt kontraszja, de nem is próbált meggyőzni róla mennyie gecifasz a képe, ellentétben a palzmával, amihez 2 éves korában már le kellett engednem a redőnyöket egy napsütéses délelőttön. Mondjuk értem én, a full fekete, meg a pislákóló gyetyaláng között még mindig végtelen a kontasztarány, szal jól lehet vele kampányolni :DD
Sajnos az LCD-nél hiába húzom le a redőnyt, attól még egy sample and hold fosfolyam, amin soha nem volt még olyan a mozgás, mint plazmán és CRT-n. Esetleg a 120 hz-es cuccokon, de akkor még mindig ott van a kép mélysége és eleve az egész képi élmény, ami semmihez sem fogható.

Valami oka csak van, hogy képernyő és képminőség mániásként nulla darab LCD tévé található a háztartásomban. Egyetlen egy volt, az a 23 colos hányinger, amit monitornak használtam annak idején.
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35732 2019.01.20. 14:27

Múltkor írtam, hogy nekem az új OLED-ek elég jók, de azért jópofa az is, ahogy még próbálkoznak LCD-vel.
Pl. CES hírek között volt egy olyan LCD-ahol kettő LCD réteget raknak egymásra. Egy szürkét, meg egy színt. A kettő együtt már elég durván besötétít elvileg.
phpBB [media]
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35733 2019.01.20. 14:27

phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #35734 2019.01.20. 14:28

DanielT írta:Valami oka csak van, hogy képernyő és képminőség mániásként nulla darab LCD tévé található a háztartásomban.
Igen a prioritásaid. Ellenben a 320x240(meg a fullhd) éltetését képminőségmániának még túlzással sem nevezném, inkább csak valami fura hóbortnak, ami semmilyen relációban sincs sem képpel, sem minőséggel :banplz:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Moby 2019.01.20. 14:29-kor.
Avatar
aabyssx

Hozzászólás #35735 2019.01.20. 14:28

Moby írta: valami "hozzáértő" foteltudósnak
LOL
Avatar
Moby

Hozzászólás #35736 2019.01.20. 14:32

aabyssx írta:Múltkor írtam, hogy nekem az új OLED-ek elég jók, de azért jópofa az is, ahogy még próbálkoznak LCD-vel.
Ebből a szarpaszírozásból _talán_ a mikroled lesz a kiút. Addig ez az egész csak olyan, mint amikor a beteg nyugdíjasok összefutnak a körzetirendelőben, és azon versenyeznek, hogy kinek több a csillag a pisaleletén :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35737 2019.01.20. 14:41

Moby írta:Igen a prioritásaid. Ellenben a 320x240(meg a fullhd) éltetését képminőségmániának még túlzással sem nevezném, inkább csak valami fura hóbortnak, ami semmilyen relációban sincs sem képpel, sem minőséggel :banplz:
Szólott a Switch tulaj! :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #35738 2019.01.20. 14:49

aabyssx írta:Pl. CES hírek között volt egy olyan LCD-ahol kettő LCD réteget raknak egymásra. Egy szürkét, meg egy színt. A kettő együtt már elég durván besötétít elvileg.
Amatőrök! Én ezt már rég feltaláltam! Vettem ilyen 50*40 centis digitális fali órát, ami huszoncentis piros világító számokkal kiírja, hogy mennyi az idő, így éjszaka, sötétben, szemüveg nélkül is látom azonnal, hogy még csak öt óra, kár felkelni, csak ugye fényerőt nem lehet állítani rajta, és nappali világosságot csinált a hálószobában, szóval rövid guglizás után arra jutottam, hogy rendelek 800 forintért hővédő fóliát, amivel az ültetett kettesgolfot szokták lefóliázni, hogy gangsztás legyen, és azt ráragasztom. Kicsit sötétebb lett, de nem eléggé, szóval kapott még egy réteget. Most már alig dereng, de mégis tökéletesen látni éjszaka, hogy éjszaka van, alvás tovább. Kurvajó. Ezekszerint az LCD tv-ken is ez működik. 300*50 centishez tudok olcsó forrást, kis felárért fel is ragasztom, és mindenkinek ott lesz az igazi fekete! :heureka: Duplaréteg ragasztás már prémium lesz, azért triplafelár! :nevetes1:
Avatar
arty

Hozzászólás #35739 2019.01.20. 15:03

Moby írta:Igen a prioritásaid. Ellenben a 320x240(meg a fullhd) éltetését képminőségmániának még túlzással sem nevezném, inkább csak valami fura hóbortnak, ami semmilyen relációban sincs sem képpel, sem minőséggel :banplz:
merthogy egy 4k kijelzőn jobban nézne ki a pszeudo-nativ-4k? (a hdr nyilván a 4ktévé elvitathatatlan előnye, AMIKOR ÉPP JÓ, de tudod te jól, milyen a mai implementációk jórésze* )
ma nem tudsz 4k/60-al etetni egy kijelzőt, mert nincs hozzá hardver (vagy van de mocsokdrága és/vagy butítasz, és/vagy konzolon meg "elfogadsz")
fhd-n jó/jobb frémmel, dáunszempölve SZVSZ többet kapsz (kivéve az extrarészletességet, amit méterre az 55" előtt ülve kapsz/kapnál, de ez persze látásfüggő is)

a 240p a kor "fullhádéje" volt, sőt még annál is több, mert az akkori négyká az a 480i-t jelentette, ami mozgókép szempontból egy moslék (még valamennyire crtn is) :P

ha meg erősebbek lesznek a vasak, kiforr a HDR: jöhet a 4k oled, ami VRR képes is, biztos ami biztos.... ;)

*ez pl a napokban tesztelt pécés implementációé - új win10, új hdr beállítás (ami spec mindig visszaugrik OFF-ba, mindegy mire nyomok), nanézzük:
hdrpc2019.jpg

(utánaolvasva az új nvidiadriver csodája, amit nem hiszek el, hiszen az nvidiadriver tökéletes since 2012, szal nyilván análkóla(tm))
Avatar
arty

Hozzászólás #35740 2019.01.20. 15:17

DanielT írta:Esélytelen. Úgy ráfókuszál a kamera az egyes pixelekre, hogy semmi nem ad vissza kb. Bármikor szívesen látlak, ennek élőben van értelme.

Ha ügyesen fókuszálsz, akkor talán meglátod a fincsi feszes vonalakat.

De azt semmi nem adja vissza, hogy nem vibrál egy CRT tévé. Simán tudnék így előtte monitorként ülni.
de nem TÚL közelről! hanem ahonnan még nagyjából látni, de már nem pixeleket :D (bár tényleg nemtom, mennyire vannak egymástól messze). ez a kép most a slimfited pi2scarton? hol vannak a scanlinek??? ;)

nekem amúgy kellene egy 50hz crt (fénypisztolyhoz), egy 100hz crt (minden máshoz), ill. mindezekből 1-1 16:9-es verza, hogy ami már támogatta a jobb képarányt, azt kihasználhassam :idiota:

---

jahamár fénypisztoly! bár nem rossz alternatíva (fénypisztolyra) a move / wiimote sem, van aki ezt is kimaxolja: JUZI
tegnap megnéztem kb az összes videoját a srácnak 2 évre visszamenőleg :D
Avatar
Micsu

Hozzászólás #35741 2019.01.20. 15:28

gyerekek ennél még a napelem faszmérés is izgalmasabb volt :D
fatR ekozben megvette a clippert :P
Kép
Kép
Kép
Avatar
Micsu

Hozzászólás #35742 2019.01.20. 15:33

phpBB [media]

remélem ebből meg lesz vmi :vigyor2:

új ace combatra nem áll a cerka, anno sokan szerették itt ?
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35743 2019.01.20. 15:41

Botond írta:Amatőrök! Én ezt már rég feltaláltam! Vettem ilyen 50*40 centis digitális fali órát, ami huszoncentis piros világító számokkal kiírja, hogy mennyi az idő, így éjszaka, sötétben, szemüveg nélkül is látom azonnal, hogy még csak öt óra, kár felkelni, csak ugye fényerőt nem lehet állítani rajta, és nappali világosságot csinált a hálószobában, szóval rövid guglizás után arra jutottam, hogy rendelek 800 forintért hővédő fóliát, amivel az ültetett kettesgolfot szokták lefóliázni, hogy gangsztás legyen, és azt ráragasztom. Kicsit sötétebb lett, de nem eléggé, szóval kapott még egy réteget. Most már alig dereng, de mégis tökéletesen látni éjszaka, hogy éjszaka van, alvás tovább. Kurvajó. Ezekszerint az LCD tv-ken is ez működik. 300*50 centishez tudok olcsó forrást, kis felárért fel is ragasztom, és mindenkinek ott lesz az igazi fekete! :heureka: Duplaréteg ragasztás már prémium lesz, azért triplafelár! :nevetes1:
Alap. Eleve mindent befóliázva tartunk, használunk,a tévét is. Csak a kenyér zacskója helyett a szeméthez valót húzzuk rá, és bármely IPS-ből OLED lesz.

Azért még a teszkós zöldséges zacsiknak is adok negy esélyt, hátha azok meg a VRR-t tudják.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #35744 2019.01.20. 15:56

arty írta:de nem TÚL közelről! hanem ahonnan még nagyjából látni, de már nem pixeleket :D (bár tényleg nemtom, mennyire vannak egymástól messze). ez a kép most a slimfited pi2scarton? hol vannak a scanlinek??? ;)

nekem amúgy kellene egy 50hz crt (fénypisztolyhoz), egy 100hz crt (minden máshoz), ill. mindezekből 1-1 16:9-es verza, hogy ami már támogatta a jobb képarányt, azt kihasználhassam :idiota
Tökömet kell neked 50 meg 100hz... ne idegesíccsé' már fel. Minden 60 hz-en megy a mi jó, minden más felejtős.

A kép a slimfit ja. Nem látod a scanlineokat? Akkor ott már komoly gondok vannak a szemeddel. :)

Normál távolságból nem lehet lefotózni, egy rohadt nagy moire az egész kép.

Ezt tudtam kihozni. Az égnél elég jól látszik a fincsiség, meg a kunyhó bejáratánál, füvön stb.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35745 2019.01.20. 16:46

arty írta:merthogy egy 4k kijelzőn jobban nézne ki a pszeudo-nativ-4k? (a hdr nyilván a 4ktévé elvitathatatlan előnye, AMIKOR ÉPP JÓ, de tudod te jól, milyen a mai implementációk jórésze* )
ma nem tudsz 4k/60-al etetni egy kijelzőt, mert nincs hozzá hardver (vagy van de mocsokdrága és/vagy butítasz, és/vagy konzolon meg "elfogadsz")
És amikor fosfelbontásban tolod, akkor mit fogadsz el? :D Vagy esetleg van valami egyetemes rendszer, ami felállítja a IQ-Res-FPS relációt? Mer kéne azon találni egy fix pontot, ahol már nem fogadsz el, addig meg csak a bullshitelés megy ezerrel.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35746 2019.01.20. 16:56

Micsu írta:új ace combatra nem áll a cerka, anno sokan szerették itt ?
Nem kapott túl jó értékeléseket + kipusztították a végére a VR-t belőle. Skip.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35747 2019.01.20. 16:59

Amúgy kb Deep csinálta a legjobban ezt az egészet :D Vett egy elfogadható képű és elfogadható árú oledet, ami semmi különöset nem tud, de mégis el lehet vele karistolni, amíg dob valami jobbat a gép. Persze az sem túl fasza, hogy ennyit kellett rá várnia, de most ráér neki bőven valami új teknó, és mégsem lóg egy használtautó ára a falon.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35748 2019.01.20. 17:12

Moby írta:Amúgy kb Deep csinálta a legjobban ezt az egészet :D Vett egy elfogadható képű és elfogadható árú oledet, ami semmi különöset nem tud, de mégis el lehet vele karistolni, amíg dob valami jobbat a gép. Persze az sem túl fasza, hogy ennyit kellett rá várnia, de most ráér neki bőven valami új teknó, és mégsem lóg egy használtautó ára a falon.
Én ezekre a maiakra is csak a mérete miatt cserélném le a lassan 10 éves IPS-bétás Panámat. Amíg a 4K-val és a HDR-rel kitörölhetem, addig a kicsit szebb képért nem költenék százezreket pár évre. Az meg alapból hátrány, hogy mindegyik nagyon okos már, nekem a bullshit nem kéne bele.

Még a bemenetek és a DVB-C tuner hiánya zavarnak a Panámon, de azért ezek sem ajzottak még fel, meg hát ott a nappalis tévé.

Szerk.: Pedig azért nézegettem, hogy mit vett deep, kellene-e az nekem is :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #35749 2019.01.20. 17:19

Zóanagyvarázsló írta:Én ezekre a maiakra is csak a mérete miatt cserélném le a lassan 10 éves IPS-bétás Panámat. Amíg a 4K-val és a HDR-rel kitörölhetem, addig a kicsit szebb képért nem költenék százezreket pár évre. Az meg alapból hátrány, hogy mindegyik nagyon okos már, nekem a bullshit nem kéne bele.

Még a bemenetek és a DVB-C tuner hiánya zavarnak a Panámon, de azért ezek sem ajzottak még fel, meg hát ott a nappalis tévé.

Szerk.: Pedig azért nézegettem, hogy mit vett deep, kellene-e az nekem is :D
Pedig szerintem mióta ilyen steamlink meg cloudgéming megy a tévékben sokkal kevésbé bullshit az okostévé mint 6-8 évvel ezelőtt volt. Meg azé plex legalább legyen már benne...(meg netflix, meg hbogo, meg...szal legyen azért csak okos).
Avatar
eje75

Hozzászólás #35750 2019.01.20. 19:57

Azért ez a Zelda pici segítséget adhatna néha: elkezdtem követni a vah ruta divine beast quest-et... 4 szívvel és 18-as játék fakardokkal, tököm se gondolta, hogy boss van a végén...30 percembe telt, mire lenyomtam, kevés voltam még hozzá, de a végén meglett... jó kis cucc ez, tényleg egy kis ékkő... ebben az egy divine beast-ben több kreativitás volt, mint sok játékban összesen!
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #35751 2019.01.20. 20:20

eje75 írta:Azért ez a Zelda pici segítséget adhatna néha: elkezdtem követni a vah ruta divine beast quest-et... 4 szívvel és 18-as játék fakardokkal, tököm se gondolta, hogy boss van a végén...30 percembe telt, mire lenyomtam, kevés voltam még hozzá, de a végén meglett... jó kis cucc ez, tényleg egy kis ékkő... ebben az egy divine beast-ben több kreativitás volt, mint sok játékban összesen!
gyakorlatilag azzal kezdödik a jatek, hogy
- chlamydia-s ganon
- 4 divine beasts
- memory lane

"ezek a fö targetek. csinald bobby!"
szerintem elegggggge nyilvanvalo, hogy egy BEAST-et nem vizipisztollyal, alsogatyaban közelitünk meg. :whatever:
Avatar
Moby

Hozzászólás #35752 2019.01.20. 20:58

Amúgy nekem olybá rémlik, hogy az összes terminál aktiválása után is ott lehet hagyni a beasteket, és el lehet menni tápolni aztán visszajönni. Szal iagzából sehol nincs olyan, hogy valami félremegy, és bevered a fejed mer túl korán mentél valaholva. Ha túl korán mász valaholva, majd képentöröl a játék, és akkor tudni fogod hol a helyed.
Avatar
Botond

Hozzászólás #35753 2019.01.20. 21:02

Moby írta:Nem kapott túl jó értékeléseket + kipusztították a végére a VR-t belőle. Skip.
Az a hír járja, hogy jön a GTA5 switchre. Az majd mindenért kárpótol! :)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35754 2019.01.20. 21:14

Moby írta:Pedig szerintem mióta ilyen steamlink meg cloudgéming megy a tévékben sokkal kevésbé bullshit az okostévé mint 6-8 évvel ezelőtt volt. Meg azé plex legalább legyen már benne...(meg netflix, meg hbogo, meg...szal legyen azért csak okos).
Ezt értem, de nekem játszós/sportadós tévére ilyesmire nincs szükség, hisz' eleve ott kezdődik az egész, hogy PC-re van kötve. A nappalison használok okosfunkciókat, de ez az okosság csak lassítja a normál használatot is. Persze a maiak gyorsabbak már. De fölös feltörhető és kémkedő eszköz pluszba nekem nem kell, elég, ami van.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #35755 2019.01.20. 21:42

Botond írta:Az a hír járja, hogy jön a GTA5 switchre. Az majd mindenért kárpótol! :)
várjuk, csinálhatna dt szavazást hogy vajon eléri e a port a 2013as x360as verzió szintjét :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #35756 2019.01.20. 22:21

Zóanagyvarázsló írta:Ezt értem, de nekem játszós/sportadós tévére ilyesmire nincs szükség, hisz' eleve ott kezdődik az egész, hogy PC-re van kötve. A nappalison használok okosfunkciókat, de ez az okosság csak lassítja a normál használatot is. Persze a maiak gyorsabbak már. De fölös feltörhető és kémkedő eszköz pluszba nekem nem kell, elég, ami van.
ma má ez nincs. A lassítás se, meg az se, hogy enélkül kapható. Ill. Kapni még lehet olyat, de azokat az ólba veszik meg tojáskeltetőnek.
Avatar
Moby

Hozzászólás #35757 2019.01.20. 22:23

Botond írta:Az a hír járja, hogy jön a GTA5 switchre. Az majd mindenért kárpótol! :)
most pörgettem ki ugye sokadszor, szerintem megint csak évek múlva kerülhetne sorra. Meghát azóta Hyrule földjén kalandozom, kárpótolva vagyok én mindenért busásan :)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35758 2019.01.20. 22:39

Moby írta:ma má ez nincs. A lassítás se, meg az se, hogy enélkül kapható. Ill. Kapni még lehet olyat, de azokat az ólba veszik meg tojáskeltetőnek.
Nem is rossz ötlet, a tojást minden formában szeretem! A következő nyolc plazmádat megveszem!

A tikokat majd Micsutól szerzem be, ő itt a legexpertebb jobbágy.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #35759 2019.01.20. 22:47

Furjtojas rlz :P
Avatar
arty

Hozzászólás #35760 2019.01.20. 22:51

Micsu írta:új ace combatra nem áll a cerka, anno sokan szerették itt ?
fosport lett minden konzolverza (talán a ps4pros nem annyira, ha FULLHÁDÉ a tévéd :D (csak 1080p-ben renderelődik)), vr-kamu, preorder-túsz acecombat5.... rohadjon meg a namco. majd féldollárért. (az persze fáj, hogy ezzel csak meglököm a műfajt a kiásott gödör széléről.... :( faszkivan :( )
Avatar
arty

Hozzászólás #35761 2019.01.20. 22:58

Moby írta:És amikor fosfelbontásban tolod, akkor mit fogadsz el? :D Vagy esetleg van valami egyetemes rendszer, ami felállítja a IQ-Res-FPS relációt? Mer kéne azon találni egy fix pontot, ahol már nem fogadsz el, addig meg csak a bullshitelés megy ezerrel.
az fhd nem fosfelbontás, pláne plazmán nem :P
van egyetemes rendszer: 1080p kijelzőt 1080p+ anyaggal kell etetni, 4k kijelzőt 2160p+ -al és akkor jó lesz a kép :)
(hogy kell-e a négyká, az meg a képátlód, szemed jósága és az üléstáv függvénye, feltéve, hogy a titánSLI már megvan!)

az a frankó, hogy mire lesz nextgen meg titánsli ereje egy kártyán, addigra talán a jobb kijelzők már 8k-sak lesznek :( :( :(
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #35762 2019.01.20. 23:10

Micsu írta:Furjtojas rlz :P
A tojásuk jó, de felénk a tartásuknak nincs jó híre. De ha van belőlük egy sztahanovista almod, meggondolom.

Valójában inkább valami jóféle nyári retket kellene ültetni, csak nem szokott normálisra megnőni, és készen piacon se kapni. Gyerekkorom óta nem ettem :rinya:
Avatar
arty

Hozzászólás #35763 2019.01.20. 23:10

DanielT írta:Tökömet kell neked 50 meg 100hz... ne idegesíccsé' már fel. Minden 60 hz-en megy a mi jó, minden más felejtős.

A kép a slimfit ja. Nem látod a scanlineokat? Akkor ott már komoly gondok vannak a szemeddel. :)

Normál távolságból nem lehet lefotózni, egy rohadt nagy moire az egész kép.

Ezt tudtam kihozni. Az égnél elég jól látszik a fincsiség, meg a kunyhó bejáratánál, füvön stb.
mér' ezek nem 50/100hz-es tévék voltak? hallottál embert, aki ezeket 60/120hz-es crtként emlegeti? ;) (tökmindegy, hogy mehetnek annyin is, ez a nevük itt, EU-ban :P)

nem látom a scanlineket... pontosaban az én scanlinéim határozottabbak, tiéden fura a maszk biztos, mer' modern a cucc :D
majd élőben szívesen megnézném, amikor a ps2 apropóján átmegyek ;)

kép nagggggyonjó... volt egy oldal/topik/thread, ahol ilyen csodás bvm-eket, pvm-eket, stb fotóztak emberek, közelről... végtelenségig lehetett lefelé scrollozni, nem bírtam betelni a gyönyörű crtképekkel :) nincs bukmárkolva (ilyesmi) neked?

délután amúgy szétkaptuk a superfamicomom, hátha egycsipes - nos, nincs ilyen szerencsém, egy '94-es RGB-01 jelű gépet fogtam ki, amit majd tavasszal fehéríteni is kell
a kép közepén egyébként egy "jellemző" sötét, függőleges vonalat látni, állítólag fesz-szab csere segít. van némi rozsda a cart slot körül, ill. talán az RF out is leforrasztandó, hátha.
ha pedig én ezt ujra szétkapom, akkor azt a két kondit is lecserélném, ami nem folyatja ki a belét egyszercsak... (hogy csak két kondis a gép, respekt a nintendonak!!! segakon hegyekben állnak a radásul kisebb, időzített bombácskák.... :( 20+ ... ). ami eldőlt, látva az ismerős trinitronját: KELL. EGY. JOBB. CRT. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #35764 2019.01.20. 23:11

Zóanagyvarázsló írta:ő itt a legexpertebb jobbágy.
Lehet. Vagy nem. :)
Avatar
Botond

Hozzászólás #35765 2019.01.20. 23:13

Micsu írta:Furjtojas rlz :P
Ja, mikor kicsik voltak a kicsik, akkor azzal könnyebben megbírkóztak, csak sok idő pucolni őket. :D Túrták mellé a babybelt. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #35766 2019.01.20. 23:16

Moby írta:most pörgettem ki ugye sokadszor, szerintem megint csak évek múlva kerülhetne sorra. Meghát azóta Hyrule földjén kalandozom, kárpótolva vagyok én mindenért busásan :)
Ja, mint a zelda. :) Meg ha sokadszor pörgött le, akkor az eddigi gyakoriság se éri el a 12 hónapot se... ;)
Avatar
Botond

Hozzászólás #35767 2019.01.20. 23:17

Micsu írta:várjuk, csinálhatna dt szavazást hogy vajon eléri e a port a 2013as x360as verzió szintjét :)
És rajtam kívül más végigtolta x360on? Nagyon natív 720p vót, igazi leáldos csemege! :mf2:
Avatar
arty

Hozzászólás #35768 2019.01.20. 23:19

elkezdtem excelbe kitenni a PLÉHSZTÉSÖN library-m.... namost az ős-UK accom 2010-1016 közötti része szinte töküres.
kis guglizás: igen, sok embernek sokszor volt ilyen, volt h tartalmat is buktak, support néha adott 1-1 kódot elveszett játékért.... ÉS ENNYI!

valami kurvára bűzlik a tehetségtelen japóknál... ezt látom:
holahistorym.jpg

hol vannak a digitális javaim? :D
Avatar
Micsu

Hozzászólás #35769 2019.01.20. 23:20

Zóanagyvarázsló írta:A tojásuk jó, de felénk a tartásuknak nincs jó híre. De ha van belőlük egy sztahanovista almod, meggondolom.

Valójában inkább valami jóféle nyári retket kellene ültetni, csak nem szokott normálisra megnőni, és készen piacon se kapni. Gyerekkorom óta nem ettem :rinya:
igen, tudtommal szabadban nem igazan tartjak oket max volierekben, szerencsetlenek hamar letojnak utana meg mennek vagora :(
Avatar
arty

Hozzászólás #35770 2019.01.20. 23:20

Botond írta:És rajtam kívül más végigtolta x360on? Nagyon natív 720p vót, igazi leáldos csemege! :mf2:
én pisihármon sokat multiztam :D az számít?
ps3+multi=legszarabb frémű verza szvsz. pixelben lehet h okévót :D

Vissza: “Leáldozott.hu”