A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Mekee

Hozzászólás #33741 2018.11.18. 21:39

DanielT írta:Régen még volt értelme várni a frissítéseket, mert kerültek be mindennapi életet és használatot jobbá tevő dolgok. Na ilyen most már nincs, semmi gyakorlati, funkcionális haszna nincs az OS updateknek. Ugyanolyan kényszeres és felesleges kínszarás, mint az appok folyamatos frissítései, vagy a Win updatek.
hat az uj kamera funkciok, meg a rendesen működő gesture navigafion az épp olyan, ami érdekelne, és kellene, meg amugyis, nemár, ez egy elég szar érv, hogy uvysem kell. Ezt azért mindod, mert nem működik rendesen, és egy hibás szar része az egész rendszernek.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33742 2018.11.18. 21:47

Greyfox írta:Nekem kb. ennél a filmnél borult ki a bili végleg a netes kritikus oldalakra. Ez egy kikúrt jó film, még ha nem is 100% követi a valós eseményeket. Persze a zenék akkorát ütöttek, hogy én a fehér vászonnal is beértem volna. :nevetes1:
megneznem, ha nem az a guppi-szemü csoma lenne benne. iszonyat remisztö.
sacha baron PERFEKT lett vón'. :nezze:
Avatar
Mekee

Hozzászólás #33743 2018.11.18. 22:06

SlickAdam írta:megneznem, ha nem az a guppi-szemü csoma lenne benne. iszonyat remisztö.
sacha baron PERFEKT lett vón'. :nezze:
Szerintem nagyon jó színész, kiv leszek énis erre a filmre, ez vagy zseniális, vagy katasztrófa lehet csak, de eddíg pozitívat hallok csak.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33744 2018.11.18. 22:11

Mekee írta:Szerintem nagyon jó színész, kiv leszek énis erre a filmre, ez vagy zseniális, vagy katasztrófa lehet csak, de eddíg pozitívat hallok csak.
biztos nem rossz színész, de guppi-szemü. freddie horror verzio.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33745 2018.11.19. 04:20

Mekee írta:hat az uj kamera funkciok, meg a rendesen működő gesture navigafion az épp olyan, ami érdekelne, és kellene, meg amugyis, nemár, ez egy elég szar érv, hogy uvysem kell. Ezt azért mindod, mert nem működik rendesen, és egy hibás szar része az egész rendszernek.
Ezt azért mondom, mert _gyűlölöm_ az összes updatet. Mindenhol. Az iPhone-t is csak tönkretették, lassították, stb egy idő után, szóval ez teljesen platform független.

Épp az előbb írta ki a telefon, hogy telepítette azt a legutóbbi frissítést, amit kb több, mint egy hónapja skippelek, amikor rákérdezett... hát most éjjel megcsinálta. Appok frissítése régen letiltva.
Avatar
arty

Hozzászólás #33746 2018.11.19. 09:24

eje75 írta:S.O-nak pedig pont az a lényege, hogy semmit nem szabad benne komolyan venni...
nana, ez a lilaműbráneres saints row (3+) széria tagline-ja! :P
esetleg a dead risingé, szintén a hármastól

pfejj :sniffles:
Avatar
arty

Hozzászólás #33747 2018.11.19. 09:30

DanielT írta:amit kb több, mint egy hónapja skippelek, amikor rákérdezett... hát most éjjel megcsinálta. Appok frissítése régen letiltva.
a nexusom hazafelé a buszon, a zsebemben, mobilnetről csinálta meg... hálistennek már nem jönnek updatek és .... JÉÉÉÉ, ÍGY IS ELVAGYOK! :D (pedig régen PONT a rendszeres/garantált frissítések miatt álltam át a nexus vonalra)
Avatar
arty

Hozzászólás #33748 2018.11.19. 09:50

hétvégén rászántam magam és nekiálltam rendberakni a "retróvilágom"

"veszteségmentesen" kapcsoló scart switch mod (bandridge 7725): egy vezetéket kell elvágni nyákon (vagy a D2-es jelű diódát), hogy ne áramoljon vissza a scart 5-be dugott eszközbe áram (bizonyos revíziók hibája - természetesen az enyém is érintett VOLT)
bandridge7725_1024df48t7.jpg

a cuccot pusztítás nélkül kb lehetetlen szétkapni... :(
normálisan kiszedhetetlen pöckök védik a csavarokat, ezeket megfurtam, utána csavart hajtottam bele és azzal együtt már kipattantak...

ezután nekimentem a ps3 újrapasztázásának, a grizzlis ganyéval :( sohatöbbet, remélem elfogy hamar, az arctic silverek után SZVSZ fos vele dolgozni (nyúlik, aztán csöppen, jól összebasztam vele a nyákot is), nem éri meg azt a pár fokot.
ps3pasztaprep5446.jpg


nyilván a ps3-ból is kifogtam a LEGGECIBB revíziót, ahol a blurayt 4(!!!) kicseszett kábel köti az alaplapra, amiből az egyik a bluray drive ALATT van -> rövidke -> nyúlj be alá, csiptesd be, nyomd le a szalagkábeltartót, huzd ki ugy az ujjad, hogy nem mozdul be felfelé a drive, mert akkor kiugrik a kábel -> youtubon nagynehezen találtam megoldóképletet, csak az én kezem/ujjaim NEM FÉRTEK RENDESEN BE a résen!!! :(
ps3_fosrev.jpg


összeraktam, változás semmi, nem épp halk a gép, csak a tudat... (absz nem érte meg a szétszedés: a gyári paszta bőőőven jó állapotú volt, por/kosz alig került a gépbe (ezért pluszpont a sonynak! a pécém minősíthetetlenre porosodik 1-2 év alatt is, nemhogy 5 alatt...). szerintem a superslimem már meg se csinálom.

ezekután a hack jött, nyiiiiilván belefagyott a CFW (custom/hackelt firmware) telepítésébe, volt egy hidegverejtékes gép ki/bekapcs, de végül minden jól végződött: készen áll a gép a digitpokol által előidézett helyzet megkerülésére.

bónuszinfo: a ps3 generáció játékainak nagyon-nagyon-nagyrésze majdnem/kb használhatatlan egy 4:3-as CRT-n.
mondjuk azért egy uncharted elég állejtős az átlagos ps1-2 címek után... csak épp célozni nehéz a nem/alig látszó célkeresztel.
Avatar
Botond

Hozzászólás #33749 2018.11.19. 10:00

arty írta:hétvégén rászántam magam és nekiálltam rendberakni a "retróvilágom"

<arty szerel walloftext>
Hétvégén nekem is ki kellene fújni a port a gépből. :)
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33750 2018.11.19. 10:03

Botond írta:Hétvégén nekem is ki kellene fújni a port a gépből. :)
en feltöltöttem a honapokkal ezelött nullara lemerült switch-em, kibontottam a tavaly megvasarolt nyuszis mariot es ... egesz jo. nem tul bonyi, pont ilyen casual josag kell most nekem.
latom van YouTube app is, dicseretes. jöhetne mar Netflix / Amazon is...
Avatar
Botond

Hozzászólás #33751 2018.11.19. 10:10

SlickAdam írta:nem tul bonyi, pont ilyen casual josag kell most nekem.
Mondtam, hogy nem túl bonyi. Ami nem hátrány vagy negatívum, hanem tény. A kiegért ne adj pénzt, ha nem gold kiadásod van, az nagyon elmarad színvonalban az alapgémtől.
Hétvégén én meg pont pihentettem a switchet (nem tudtam dönteni, hogy starlink, dió3 vagy vmi egyéb pörögjön) és ac:syndicatel küzdöttem. De port nem fújtam, majd most hétvégén.
/szerk: a youtube app meg a legfeleslegesebb dolog nekem rá, ami még nem hiányzik a netflix meg a többi vacak, még a hbo go se. Ezekre ott az ipad/telefon, sose jutna eszembe ezen tecsőzni meg ilyesmi. De ez egyéni preferancia, szóval felőlem jöhet is rá, ha ilyesmire van igénye a népeknek.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33752 2018.11.19. 10:18

Botond írta:/szerk: a youtube app meg a legfeleslegesebb dolog nekem rá, ami még nem hiányzik a netflix meg a többi vacak, még a hbo go se. Ezekre ott az ipad/telefon, sose jutna eszembe ezen tecsőzni meg ilyesmi. De ez egyéni preferancia, szóval felőlem jöhet is rá, ha ilyesmire van igénye a népeknek.
tabletem nincs, telefonom kicsi iPhone SE.
szeretek este az agyikoban valami kis butasagot nezni. nem kell a baszomnagy tv, söt, mivel eladtam PRÖ-t a picsaba, laptop-ot kene radugnom video streamhez (csak fél-smart tv, nincs nativ app rajta). Switch merete tökeletes a pofam melle.
tegnap is fözöcskeztem este eleg sokaig es YT ment Switch-en, csücsült a kis allvanyaban. vagodeszka meretü laptop nem valo oda se.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33753 2018.11.19. 10:21

arty írta:hétvégén rászántam magam és nekiálltam rendberakni a "retróvilágom"

"veszteségmentesen" kapcsoló scart switch mod (bandridge 7725): egy vezetéket kell elvágni nyákon (vagy a D2-es jelű diódát), hogy ne áramoljon vissza a scart 5-be dugott eszközbe áram (bizonyos revíziók hibája - természetesen az enyém is érintett VOLT)
Hibás/zárlatos volt a dióda, vagy mi?

A projekt többi része frankó, kell ez a móka én nagyon élvezem mindig. A Grizzly-t meg ügyesen kell kezelni, de semmi extra. Odanyomod, szétkened. Ezen nem tudom mit lehetett ennyire elcseszni. :) Hacsak nem azt, hogy a tetején lévő hígabb résszel szívtál, érdemes előtte kinyomni egy kis tényérra, ott homogénra keverni és utána felkenni.

szerk: Ja rákerestem a dióda ügyre, elég homályos a magyarázat, de ha jó, akkor jó. BTW " egy vezetéket kell elvágni nyákon (vagy a D2-es jelű diódát), hogy ne áramoljon vissza a scart 5-be dugott eszközbe áram" ez a dióda lényege, hogy nem engedi vissza az áramot, tehát probléma akkor lehet, ha rövidre van zárva és átengedi. Ha el van vágva a vezeték, akkor meg teljesen ki van iktatva az utána következő része az áramkörnek, sőt előtte is, mert nincs zárva a kör.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33754 2018.11.19. 10:30

arty írta:por/kosz alig került a gépbe (ezért pluszpont a sonynak! a pécém minősíthetetlenre porosodik 1-2 év alatt is, nemhogy 5 alatt...).
Akkor következő projekt: pécé venti helyzet rendberakása, irányok optimalizálása és szűrők felrakása.
Avatar
Mekee

Hozzászólás #33755 2018.11.19. 11:16

arty írta:a nexusom hazafelé a buszon, a zsebemben, mobilnetről csinálta meg... hálistennek már nem jönnek updatek és .... JÉÉÉÉ, ÍGY IS ELVAGYOK! :D (pedig régen PONT a rendszeres/garantált frissítések miatt álltam át a nexus vonalra)
Engem se feltétlen érdekelne, de sok uj funkcio jön az emui 9-ben, ami meg kellene, és mégis baszik jönni. De ez akkoris egy retek, széttöredezett kókányolás árán meg bármilyen platform. Nincs igazi jó, mert másikoldalon meg mostanra kb 3x tulárazott retkek vannak, és semmi más. Király :)
Avatar
insp

Hozzászólás #33756 2018.11.19. 12:22

Urak,

hasznal valaki innen Xbox One Elite controller-t? Erdemes meglepnem vele magam karacsonyra vagy inkabb 3 simat vegyek az arabol? :D

PS: viragbolti shadow of the tomb raiderrel megdemoztam a HDR-t benne. Az elso olyan HDR (meg a Forza 4 se volt ilyen jo, talan az Origins volt meg latvanyos), ami HUHA! Jatek ratyi, de techdemonak nagyon fasza.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33757 2018.11.19. 12:35

insp írta:Urak,

hasznal valaki innen Xbox One Elite controller-t? Erdemes meglepnem vele magam karacsonyra vagy inkabb 3 simat vegyek az arabol? :D

PS: viragbolti shadow of the tomb raiderrel megdemoztam a HDR-t benne. Az elso olyan HDR (meg a Forza 4 se volt ilyen jo, talan az Origins volt meg latvanyos), ami HUHA! Jatek ratyi, de techdemonak nagyon fasza.
Hadd válaszoljak ezzel a videóval. Imádom a döngetős hype reklámfilm/szöveg aláfestést. :DDD

phpBB [media]
Avatar
insp

Hozzászólás #33758 2018.11.19. 14:41

DanielT írta:Hadd válaszoljak ezzel a videóval. Imádom a döngetős hype reklámfilm/szöveg aláfestést. :DDD

[video]SIRALOM[/video]


Azer' egy hivatalos leald member juzerekszpereincre is kivancsi vagyok. :wow1:
Avatar
arty

Hozzászólás #33759 2018.11.19. 14:41

DanielT írta:Hibás/zárlatos volt a dióda, vagy mi?

A projekt többi része frankó, kell ez a móka én nagyon élvezem mindig. A Grizzly-t meg ügyesen kell kezelni, de semmi extra. Odanyomod, szétkened. Ezen nem tudom mit lehetett ennyire elcseszni. :) Hacsak nem azt, hogy a tetején lévő hígabb résszel szívtál, érdemes előtte kinyomni egy kis tényérra, ott homogénra keverni és utána felkenni.

szerk: Ja rákerestem a dióda ügyre, elég homályos a magyarázat, de ha jó, akkor jó. BTW " egy vezetéket kell elvágni nyákon (vagy a D2-es jelű diódát), hogy ne áramoljon vissza a scart 5-be dugott eszközbe áram" ez a dióda lényege, hogy nem engedi vissza az áramot, tehát probléma akkor lehet, ha rövidre van zárva és átengedi. Ha el van vágva a vezeték, akkor meg teljesen ki van iktatva az utána következő része az áramkörnek, sőt előtte is, mert nincs zárva a kör.
az a feltételezés, hogy a dióda fos és mégis visszaszivárog némi áram(?) ... igazából én már csak a rövidített, megoldótopikot néztem shmup-on (és néztem meg megadrájval: előtte világított a ledje, utána már nem -> fix'ed)

igazad lehet, h a felső folyósba nyúltam bele, de AKKORIS! :)
tényleg más anyag, mint a korábbiak. ezekután a folyékony fémmel TUTI nem kezdenék semmibe (báááár, maszkolással....)

elvileg a pécét a define mini C óta még meg se néztem, lehet ez már/most jó. ott/abban elvben minden venti előtt van porszűrő... (de a korábbiakban is volt amikor volt és hiába)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33760 2018.11.19. 15:50

20 éves a hl ;) de geci öreg vagyok már, megjelenéskor kuporodtunk előtte a szobában :(

phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #33761 2018.11.19. 19:19

a Nintendo nyert 12 misit

- ez akkora zseton, hogy szerintem akkor ezt most a nevemben is kifizették(kifizetik, majd), még 20 évig ingyen nyomhatok bármit, ami nintendo, ugye?!?
- most, hogy végre vége ezeknek a mocskoknak, akik ellehetetlenítették a virtuális konzol wii-wiiu-ról szviccsre mentését, lesz szviccses virtuális konzol, ahol a megvett játékaid nyomhatod? esetleg már holnaptól?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33762 2018.11.19. 19:43

Micsu írta:[video]Xen trailer[/video]
Hihetetlen, hogy MEGINT elhalasztották. :D Ez már komolyan vicces, de bármikor jön, nyomom. A Black Mesát elvittem a végéig, ahol ez a rész ugye kezdődik.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #33763 2018.11.19. 20:08

arty írta:a Nintendo nyert 12 misit

- ez akkora zseton, hogy szerintem akkor ezt most a nevemben is kifizették(kifizetik, majd), még 20 évig ingyen nyomhatok bármit, ami nintendo, ugye?!?
- most, hogy végre vége ezeknek a mocskoknak, akik ellehetetlenítették a virtuális konzol wii-wiiu-ról szviccsre mentését, lesz szviccses virtuális konzol, ahol a megvett játékaid nyomhatod? esetleg már holnaptól?
Ugye az a Nintendo mutatta most meg, mely a jelek szerint maga is netről lekapott ROM-ot árult pénzért a Virtual Console szolgáltatás keretében. Nagy bajban lennék, ha választhatnék, hogy melyik EGY cég menjen azonnal csődbe, de lehet, hogy nyernének.

phpBB [media]
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33764 2018.11.19. 21:40

Zóanagyvarázsló írta:Ugye az a Nintendo mutatta most meg, mely a jelek szerint maga is netről lekapott ROM-ot árult pénzért a Virtual Console szolgáltatás keretében. Nagy bajban lennék, ha választhatnék, hogy melyik EGY cég menjen azonnal csődbe, de lehet, hogy nyernének.
Nem is kérdés, én is rájuk szavaznék. Vannak még patkányok, de ezekből ömlik a féregség.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33765 2018.11.19. 21:41

Mázli, hogy a leírásba betette a felhasznált anyagok listáját, így semmi nem akadályoz meg, hogy én is megcsináljam! :D

Eszméletlen ügyes munka! 10/10

phpBB [media]
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33766 2018.11.19. 21:53

halkabban gyerekek mert itt nagy nincsendó felszopás vanik :D
Avatar
eje75

Hozzászólás #33767 2018.11.19. 22:26

Tologatom ezt a BFV-öt, és be kell látnom, hogy nem lett olyan szar, mint gondoltam... Élvezetes, nagy csatákat lehet benne tolni gyönyörű környezetben.... techinai bugok vannak dögivel, és 1-2 map eléggé szar lett, de összességében élvezetes
Avatar
deep

Hozzászólás #33768 2018.11.19. 22:44

DanielT írta:Eszméletlen ügyes munka! 10/10
Annyira irigylem azokat, akiknek van ilyesmihez tehetsége. Én ha megpróbálok valamit akár csak a ház körül megcsinálni, annak mindig totális katasztrófa a vége. Hétvégén megpróbáltam feltenni a kerti szúnyoghálós ajtóra egy fogót, amivel be lehet húzni. Negyven perces őrület kerekedett belőle, egyik problémát szülte a másik, a végeredmény egy kívülről undorítóra szétbaszott ajtókeret és egy lyukas szúnyogháló. De a fogó felment, végülis...
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33769 2018.11.20. 00:09

deep írta:Annyira irigylem azokat, akiknek van ilyesmihez tehetsége. Én ha megpróbálok valamit akár csak a ház körül megcsinálni, annak mindig totális katasztrófa a vége. Hétvégén megpróbáltam feltenni a kerti szúnyoghálós ajtóra egy fogót, amivel be lehet húzni. Negyven perces őrület kerekedett belőle, egyik problémát szülte a másik, a végeredmény egy kívülről undorítóra szétbaszott ajtókeret és egy lyukas szúnyogháló. De a fogó felment, végülis...
szintén zenész :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33770 2018.11.20. 08:13

deep írta:Annyira irigylem azokat, akiknek van ilyesmihez tehetsége. Én ha megpróbálok valamit akár csak a ház körül megcsinálni, annak mindig totális katasztrófa a vége. Hétvégén megpróbáltam feltenni a kerti szúnyoghálós ajtóra egy fogót, amivel be lehet húzni. Negyven perces őrület kerekedett belőle, egyik problémát szülte a másik, a végeredmény egy kívülről undorítóra szétbaszott ajtókeret és egy lyukas szúnyogháló. De a fogó felment, végülis...
Nem véletlen a mondás: gyakorlat teszi a mestert. Ha ma újra kéne csinálnod, már nem követnéd el az összes korábbi hibát, legközelebb meg egyiket se. És ezt tovább tudod hasznosítani a következő projektnél. Okos ember meg más hibájából, vagy oktatásból tanul, ez manapság egy pillanat: how to install screen door handle.
Avatar
deep

Hozzászólás #33771 2018.11.20. 08:46

Áh én reménytelen vagyok. Azért sokmindent próbáltam már megcsinálni életem során és minden alkalommal csak a gányolásra emlékszem. Ehhez igenis tehetség is kell. Persze ha mindig ugyanazt kéne csinálni, egy idő után menne, csak mindig mást kell :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33772 2018.11.20. 09:57

Ha már mindenki fizikai munkáival henceg, én se álltam le a forrasztás témával. :D Azóta is ugyanúgy leköt, nincs már szinte olyan eljárás, technológia amit ne ismernék.

Gyakorlatban pedig ez volt a legutóbbi projekt, egy kb 140 alkatrészből álló kis haszontalan villogó. Nem is a végeredmény hasznossága a lényeg, hanem az iszonyúan kicsi alkatrészek miatti precizitás követelmény. Nem is kézi, de főleg nem pákás forrasztásra tervezték ezeket az alkatrészeket, de így szép a feladat.

Ekkora komponensek, a 2,7 mm feletti szakaszon látható kis fekete piszok.

Ez a board

Működés közben
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33773 2018.11.20. 10:03

gyakorlat teszi a mestert de akinek rossz a kézügyessége annak hamar kínszenvedéssé válik és hamar feladja :P
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33774 2018.11.20. 10:12

DanielT írta:Ha már mindenki fizikai munkáival henceg,
uccso kep nem jönik be E
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33775 2018.11.20. 10:19

SlickAdam írta:uccso kep nem jönik be E
Az videjó, a google photosból linkelve. Sok mindent nem tudok tenni szerintem, ha nem megy.

Illetve ennyit igen. Képzeld el, hogy villog körbe-körbe. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #33776 2018.11.20. 10:43

DanielT írta:Az videjó, a google photosból linkelve. Sok mindent nem tudok tenni szerintem, ha nem megy.

Illetve ennyit igen. Képzeld el, hogy villog körbe-körbe. :D
Minden háztartás elengedhetetlen kelléke! Mint az új civ6 kieg, amit talán ma bejelentenek!
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33777 2018.11.20. 10:53

Botond írta:Minden háztartás elengedhetetlen kelléke! Mint az új civ6 kieg, amit talán ma bejelentenek!
vagy mint egy Minecraft kopia. fekete péter akcioban behuztam en is Switch-re, ugy latom volt update es mar vallalhato ~14 chunk a rendering distance (fele volt release-kor). igaz mobiltelefonon / tableten (high-end-en of korsz) is megtoltak, azokon hatar a csillagos eg, de tökeletes lesz ez igazi kontrollerrel, marijjo skinekkel & shit.
ja es cuppan mellé Dark Souls EINS is E. handheldenMindenJobb(TM). varazslo karit meg sosenem csinaltam, itt az ideje.
Avatar
Moby

Hozzászólás #33778 2018.11.20. 10:53

DanielT írta:Ha már mindenki fizikai munkáival henceg, én se álltam le a forrasztás témával. :D Azóta is ugyanúgy leköt, nincs már szinte olyan eljárás, technológia amit ne ismernék.

Gyakorlatban pedig ez volt a legutóbbi projekt, egy kb 140 alkatrészből álló kis haszontalan villogó. Nem is a végeredmény hasznossága a lényeg, hanem az iszonyúan kicsi alkatrészek miatti precizitás követelmény. Nem is kézi, de főleg nem pákás forrasztásra tervezték ezeket az alkatrészeket, de így szép a feladat.

Ekkora komponensek, a 2,7 mm feletti szakaszon látható kis fekete piszok.

Ez a board

Működés közben

Ha már mindent láttál: nálam a HW deves srácok a prototípusokat kézzel ültetik be. Ez eléggé alapvetés nálunk, be is szoptuk pl ennél az eszköznél, ahol a prociból bga tokozásban mindenhol volt raktáron, qfp viszont sehol, hónapokat vártam rá, amikor végre lett, ezres nagyságrendben voltam kénytelen felvásárolni, mert nem lehetett tudni lesz-e még (van azóta is, mind1, óriási rizikó volt). Nem tudunk sehol BGA-ra lőni, mert bár mikor beeshet, hogy kézzel kell beültetnünk(persze vehetnénk forrasztóállomást, de ilyen kis darabszámra meg szerteszét chipekre a sablonok majdnem megoldhatatlanok, szal inkább nem).
Ezt itt, és vagy 20 másikat az első mintarendszerhez kutyaközönséges kézi pákával, mikroszkóp alatt forrasztják be, kb 2 óra alatt 1 darabot készre. Azóta persze gyártásba került, és már gép ülteti be, de ez itt a fotón a legelső prototípus volt.
Spoiler
IMG_20181120_102939.jpg

IMG_20181120_102834.jpg
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33779 2018.11.20. 11:33

Moby írta:Ha már mindent láttál: nálam a HW deves srácok a prototípusokat kézzel ültetik be. Ez eléggé alapvetés nálunk, be is szoptuk pl ennél az eszköznél, ahol a prociból bga tokozásban mindenhol volt raktáron, qfp viszont sehol, hónapokat vártam rá, amikor végre lett, ezres nagyságrendben voltam kénytelen felvásárolni, mert nem lehetett tudni lesz-e még (van azóta is, mind1, óriási rizikó volt). Nem tudunk sehol BGA-ra lőni, mert bár mikor beeshet, hogy kézzel kell beültetnünk(persze vehetnénk forrasztóállomást, de ilyen kis darabszámra meg szerteszét chipekre a sablonok majdnem megoldhatatlanok, szal inkább nem).
Ezt itt, és vagy 20 másikat az első mintarendszerhez kutyaközönséges kézi pákával, mikroszkóp alatt forrasztják be, kb 2 óra alatt 1 darabot készre. Azóta persze gyártásba került, és már gép ülteti be, de ez itt a fotón a legelső prototípus volt.
Spoiler
IMG_20181120_102834.jpg

IMG_20181120_102939.jpg
Szép, ezt én is be tudnám csattintani, pákával is. :) Mondjuk inkább forró levegővel illene, minek szopni. Majd ha kell meló, megkereslek! :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #33780 2018.11.20. 11:49

DanielT írta:Szép, ezt én is be tudnám csattintani, pákával is. :) Mondjuk inkább forró levegővel illene, minek szopni. Majd ha kell meló, megkereslek! :D
Én meg sem próbálnám. Mondjuk nem is én találom ki nekik ezeket a fasságokat, kitalálják ők maguknak.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33781 2018.11.20. 13:28

Tényleg, mi a helyzet Red Dead földén? Átszellemülés után jó a cucc? Mármint, hogy ez western+emberszimulátor, nem pedig videójáték.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33782 2018.11.20. 13:42

DanielT írta:Tényleg, mi a helyzet Red Dead földén? Átszellemülés után jó a cucc? Mármint, hogy ez western+emberszimulátor, nem pedig videójáték.
lattam olyan YT thumbnail-t, hogy "jobb, mint a Zelda BotW E!".
szal nem ertem miert nem pörgeti itt mindenki :idiota:
Avatar
Moby

Hozzászólás #33783 2018.11.20. 14:44

DanielT írta:Tényleg, mi a helyzet Red Dead földén? Átszellemülés után jó a cucc? Mármint, hogy ez western+emberszimulátor, nem pedig videójáték.
Én kiszálltam belőle. Vannak Benne jó dolgok, de a szar gunplay, meg a permanens unalomszimuláció elviselhetetlen.
Avatar
Botond

Hozzászólás #33784 2018.11.20. 15:04

SlickAdam írta:lattam olyan YT thumbnail-t, hogy "jobb, mint a Zelda BotW E!".
szal nem ertem miert nem pörgeti itt mindenki :idiota:
Zeldát is pont ugyanannyian pörgetik, szóval tényleg jó hasonlat. :)
Avatar
deep

Hozzászólás #33785 2018.11.20. 15:09

DanielT írta:Tényleg, mi a helyzet Red Dead földén? Átszellemülés után jó a cucc? Mármint, hogy ez western+emberszimulátor, nem pedig videójáték.
Növesztettem szakállat, gyerek eddig egy missionben volt :D Amúgy nekem bejön, elviszi a hangulat meg a táj, meg a technológia ahogy meg van csinálva. Élvezet mozogni is a világban. Nézni a random npc-ket, mit csinálnak.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33786 2018.11.20. 15:36

deep írta:Élvezet mozogni is a világban.
A 400 milliseces input laggal és 30 frémmel? Hát, fene a gusztusodat! :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33787 2018.11.20. 15:38

Moby írta:Én kiszálltam belőle. Vannak Benne jó dolgok, de a szar gunplay, meg a permanens unalomszimuláció elviselhetetlen.
Toljad akkor a notin a Sunsetet! :nezze:
Avatar
Moby

Hozzászólás #33788 2018.11.20. 15:59

DanielT írta:Toljad akkor a notin a Sunsetet! :nezze:
Rojtosra tosztam mikor megjelent. Imádtam, de akkor elég is volt.
Astro bot rescue mission megy abban a lófaszsemmi időmben. Zseniális. Legjobb nintendo szimulátor evör VR-ben.
Avatar
arty

Hozzászólás #33789 2018.11.20. 16:03

DanielT írta:Szép, ezt én is be tudnám csattintani, pákával is. :) Mondjuk inkább forró levegővel illene, minek szopni. Majd ha kell meló, megkereslek! :D
mestervizsgaként ps2 csippelést vállalsz? :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33790 2018.11.20. 16:07

arty írta:mestervizsgaként ps2 csippelést vállalsz? :D
Ha nem kell kitalálnom semmit, csak végrehajtani a csúcs minőségű leírás alapján, akkor simán. BTW softmod nem elég? FreeMcBoot memkártya kell hozzá, az elvileg viszi a warezt is.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #33791 2018.11.20. 16:24

DanielT írta:Ha nem kell kitalálnom semmit, csak végrehajtani a csúcs minőségű leírás alapján, akkor simán. BTW softmod nem elég? FreeMcBoot memkártya kell hozzá, az elvileg viszi a warezt is.
Így első ránézésre egész jól van dokumentálva. http://www.ps2-home.com/forum/app.php/page/modbo-ps2-modchips-installation-diagrams
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy rendbe kéne rakni a lézert a slimben, de olyan ritkán használom szegényt, hogy baromi sokadik a prioritása. :(
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33792 2018.11.20. 16:51

benőmenő írta:Így első ránézésre egész jól van dokumentálva. http://www.ps2-home.com/forum/app.php/page/modbo-ps2-modchips-installation-diagrams
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy rendbe kéne rakni a lézert a slimben, de olyan ritkán használom szegényt, hogy baromi sokadik a prioritása. :(
Sima ügy, 1 óra alatt meglenne, szét-összeszerelést nem számítva. De csak azért ennyi, mert elsőre csinálnám és 10x csekkolnék mindent.
Avatar
deep

Hozzászólás #33793 2018.11.20. 18:09

DanielT írta:A 400 milliseces input laggal és 30 frémmel? Hát, fene a gusztusodat! :D
Magam is meglepődtem, de ja.
Avatar
eje75

Hozzászólás #33794 2018.11.20. 19:28

deep írta:Annyira irigylem azokat, akiknek van ilyesmihez tehetsége. Én ha megpróbálok valamit akár csak a ház körül megcsinálni, annak mindig totális katasztrófa a vége. Hétvégén megpróbáltam feltenni a kerti szúnyoghálós ajtóra egy fogót, amivel be lehet húzni. Negyven perces őrület kerekedett belőle, egyik problémát szülte a másik, a végeredmény egy kívülről undorítóra szétbaszott ajtókeret és egy lyukas szúnyogháló. De a fogó felment, végülis...
Hát ezt szóról szóra elmondhatom magamról is...egy szög beverése is meghaladja a képességeimet, a maximum, amit ebben a témakörben nyújtani tudok, az az IKEA bútorok összeszerelése...abban világbajnok vagyok...... de persze a legjobban az elektromossághoz "értek" : egyszer egy szerelő azt mondta, hogy ebben a vezetékben folyik az áram, mire kicsit hátrébb álltam, mert nem akartam, hogy ráfröccsenjen a cipőmre :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #33797 2018.11.20. 19:43

DanielT írta:Na majd a Switch verzió, 10/10 masterpiece. :nezze:
Előbb rdr1-2-t adják ki switchre. Meg a civ6 kiegeket. :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33798 2018.11.20. 20:16

Arty?

phpBB [media]
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33799 2018.11.20. 20:32

Botond írta:Előbb rdr1-2-t adják ki switchre. Meg a civ6 kiegeket. :)
előtte ássák el az összeset mint az ET cartridget anno :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #33800 2018.11.20. 21:33

Most futottam bele, kemény, hogy egy ilyen teszt meg bírt jelenni bárhol az RDR2-ről (bár nekem nem világos, hogy ez most valami olvasói teszt vagy mifasz), de majdnem minden szavával egyetértek. Kivétel az érdekes történet. Azt gondoltam korábban, hogy sebaj, majd a fősztorit végignyomom. Aztán rá kellett jöjjek idővel, hogy gyakorlatilag az a legszarabb része a játéknak*. Na így került nálam lapátra, ilyenmódon a 75-ön is erősnek tartom.

Spoiler
Kínok között chapter4-ig vergődtem el magam, aztán a városi világ végleg rámbaszta a vaskaput. Az ott a western világ utolsó molekuláját is elpusztította belőle. Pontosan azt a kevés molát, és nem maradt más, csak a kula.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33801 2018.11.20. 21:38

Nem ismered Grathot? Pedig nem mai motoros nameg dt egyik kedvenc podcastere :P (nameg a retroland uzemeltetoje) :nemtudom:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33802 2018.11.20. 21:42

Moby írta:Most futottam bele, kemény, hogy egy ilyen teszt meg bírt jelenni bárhol az RDR2-ről (bár nekem nem világos, hogy ez most valami olvasói teszt vagy mifasz), de majdnem minden szavával egyetértek. Kivétel az érdekes történet. Azt gondoltam korábban, hogy sebaj, majd a fősztorit végignyomom. Aztán rá kellett jöjjek idővel, hogy gyakorlatilag az a legszarabb része a játéknak. Na így került nálam lapátra, ilyenmódon a 75-ön is erősnek tartom.
És fun fact: Ebben a generációban nem jelent meg GTA cím, ha a V újrakiadást nem vesszük annak.* Óriási részben a RDR2 miatt.

2013 év vége volt a GTAV és simán el tudom képzelni, hogy 10 év eltelik a következő részig.
Avatar
Moby

Hozzászólás #33803 2018.11.20. 21:56

Micsu írta:Nem ismered Grathot? Pedig nem mai motoros nameg dt egyik kedvenc podcastere :P (nameg a retroland uzemeltetoje) :nemtudom:
Nem emlékezem rá, de én sosem olvasgattam különösebben hazai sajtót, maximum fórumokat, onnan meg nem rémlik.
Avatar
Moby

Hozzászólás #33804 2018.11.20. 22:00

DanielT írta:És fun fact: Ebben a generációban nem jelent meg GTA cím, ha a V újrakiadást nem vesszük annak.* Óriási részben a RDR2 miatt.

2013 év vége volt a GTAV és simán el tudom képzelni, hogy 10 év eltelik a következő részig.
Látva az irányokat, nálam nincs is már várólistán. Én gameplayt szeretnék venni, ők viszont már csak a lószar(ás)t adják el. Szerintem így, hogy én már erősen kikopóban vagyok a gémingből, nekünk a roksztárral már aligha lesz metszéspontunk egymással.
Avatar
Mekee

Hozzászólás #33805 2018.11.20. 23:55

Moby írta:Látva az irányokat, nálam nincs is már várólistán. Én gameplayt szeretnék venni, ők viszont már csak a lószar(ás)t adják el. Szerintem így, hogy én már erősen kikopóban vagyok a gémingből, nekünk a roksztárral már aligha lesz metszéspontunk egymással.
Dani ezt kéretik könyvjelzőzni a következő gta megjelenéséig, mikor moby szalad megvenni, majd lehúzni, de végül mégis dicsőíteni. :kacsint:
Avatar
Moby

Hozzászólás #33806 2018.11.21. 00:03

Mekee írta:Dani ezt kéretik könyvjelzőzni a következő gta megjelenéséig, mikor moby szalad megvenni, majd lehúzni, de végül mégis dicsőíteni. :kacsint:
Anyádpicsája.
Avatar
Botond

Hozzászólás #33807 2018.11.21. 06:49

Moby írta:Látva az irányokat, nálam nincs is már várólistán. Én gameplayt szeretnék venni, ők viszont már csak a lószar(ás)t adják el. Szerintem így, hogy én már erősen kikopóban vagyok a gémingből, nekünk a roksztárral már aligha lesz metszéspontunk egymással.
Már csak a Civ6 kiegekben lehet bízni! :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #33808 2018.11.21. 08:17

Mekee írta:Dani ezt kéretik könyvjelzőzni a következő gta megjelenéséig, mikor moby szalad megvenni, majd lehúzni, de végül mégis dicsőíteni. :kacsint:
Nanebántsuk szegényt. :) Természetes, hogy az első benyomások, a várakozás, majd a játék terjedelme alatt vannak jobb és kevésbé jó pillanatok. Van amikor egy idő után bekattan, van amikor kilök a cucc.

A végletes megfogalmazások persze jól idézhetővé és viccessé teszik a dolgot. Moby, te is így fogd fel, mert senki az égvilgon nem akar bántani/megbántani. :)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #33809 2018.11.21. 09:12

En se irnam le a gta6ot foleg annak fenyeben h volt itt dogunalom gta3 utana meg faja vice city, szinten dogunalom gta4 utana faja 5 ;)
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #33810 2018.11.21. 09:18

Oxenfree (Switch)

+ tök jo supernatural hangulat, ami negyed annyira se jönne at a ...
+ fantasztikus zene nelkül
+ a nem tul bonyi törtenet jol talalva, neha meg picit felelmetes is tudott lenni
+ egyszerü, de kellemes art design

o setaszimulator, gameplay nem sok vanik benne

- fosport, be-beakadt rendszeresen, hosszan tölt

5 oras kis akarmi, nem volt rossz. 6/10

Vissza: “Leáldozott.hu”