A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #32061 2018.09.07. 07:53

eje75 írta:ejjj...ezt elqrtam :wilting: na mind1.... pedig rohadt jó ez a videó videó :banplz:


akkor EZ is tetszeni fog :idiota:
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #32062 2018.09.07. 07:57

HBD donatella! :pias: :integet2:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32063 2018.09.07. 08:54

Boldog Dodzylla napot mindenkinek! Este civ6 party ennek örömére. Eje-t nem hívom, neki szerintem túl pörgös és gyors lenne egy körökre osztott stratégia a pókemberes élményei alapján. :D
Avatar
eje75

Hozzászólás #32064 2018.09.07. 08:58

SlickAdam írta:akkor EZ is tetszeni fog :idiota:
Nagyon kemény világ ez.... Nem is merek full frontal-ba elmerülni benne... Úgy vagyok ezzel mint a kemény drogokkal... Néha beleszippantok, de inkább távol tartom magam tőle...
Avatar
eje75

Hozzászólás #32065 2018.09.07. 09:01

Botond írta:Boldog Dodzylla napot mindenkinek! Este civ6 party ennek örömére. Eje-t nem hívom, neki szerintem túl pörgös és gyors lenne egy körökre osztott stratégia a pókemberes élményei alapján. :D
IMÁDOM a stratégiai játékokat... Csak egyszerűen nincs rá elég időm... Esténként egy óra? Mi az? Annyi idő alatt a kovács max. 6 malacot kalapál össze... :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32066 2018.09.07. 09:05

eje75 írta:IMÁDOM a stratégiai játékokat... Csak egyszerűen nincs rá elég időm... Esténként egy óra? Mi az? Annyi idő alatt a kovács max. 6 malacot kalapál össze... :banplz:
A válás nagy előnye, hogy van heti két szabad estém, amikor is a bébiszitterré ledegradáld ex-nejemnél táboroznak a srácok, na akkor néha belecsapunk 4-5 órát is egy partiba. Erre mondjuk legutóbb tavasszal volt alkalmunk, a nyáriszünet kihúzta a lábunk alól a talajt, de főleg a szabad időkeretet, de most itt az ősz, a suli ismét, megint össze tudjuk hozni remélem.
A malackovácsoló játék meg jön 4k-ban novemberben! Várós!
Avatar
eje75

Hozzászólás #32067 2018.09.07. 09:09

Botond írta:A válás nagy előnye, hogy van heti két szabad estém, amikor is a bébiszitterré ledegradáld ex-nejemnél táboroznak a srácok
Jó ötlet, este beszélek az asszonnyal... :nyes:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32068 2018.09.07. 09:27

eje75 írta:Jó ötlet, este beszélek az asszonnyal... :nyes:
Csak ügyesen, ha jól ki tudsz szállni a vagyonelosztásból, akkor utána már a napi cashflowban olyan plusszok jelentkeznek, hogy számolatlanul veheted a 2080ti SLI konfigokat minden szobába. :gonosz2:
De amúgy komolyan. Nekem két éve megy a baszakodás, és bár majdnem beledöglöttem, de a szumma szaldóm az, hogy lelépett a vagyon ~3%-ával (többi különvagyon volt, nem fért hozzá), vele vannak a gyerekek heti 2x (annyi szabad este amúgy is járna, ha normál keretek között, szerető családként élnénk együtt), és megszűnt minden olyan kellemetlen dolog, ami a jelenlétének a hozadéka volt. Összességében nagyon hálás vagyok a 10 évvel fiatalabb beosztottjának, hogy beleugrasztotta ebbe a hülyeségbe, pont jókor kaptam vissza a szabadságom, és ami profit volt az egész sztoriból (már a házasság), az mind nálam csapódott le, mert ő az egész folyamat alatt az új lelkitársra optimalizált, meg a hatvani karrierjére. Azóta a hatvani állása sincs meg, meg a lelkitársa is már a negyedik vagy ötödik van azóta, de hát ez meg az ő dolga, engem semmilyen szinten nem érint. Jó volt, szép volt, ha újrakezdhetném megint így csinálnám.
És megjöttek az új sviccs kontrollerek is, szóval hova panaszkodnék?! :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32069 2018.09.07. 09:49

Boldog szülinapot Dod! Mi lett a laptop sorsa?
Avatar
arty

Hozzászólás #32070 2018.09.07. 09:55

Botond írta:lelépett a vagyon ~3%-ával (többi különvagyon volt, nem fért hozzá)
atombéna lehetett az ügyvédje (vagy a tiéd kurvajó :D )
Avatar
Botond

Hozzászólás #32071 2018.09.07. 10:05

arty írta:atombéna lehetett az ügyvédje (vagy a tiéd kurvajó :D )
Civ3ban volt talán, hogy minden fejlesztéshez beolvastak vmi népi bölcseletet, és valamelyikhez Sun Tzu mondása volt az aktuális bölcsesség, hogy a vesztes háborúba kezd és próbál nyerni, a győztes bebiztosítja a győzelmét és aztán kezdi el a háborút. A számítógépes játékok az élet minden területén hasznot hoznak. Mire bíróságra kerültünk a lapok már le voltak osztva, már rég megkaptam mindent amit akartam, az ügyvédek csak dekorációnak voltak ott. Az enyém teljesen súlytalan, legolcsóbb figura volt, ő jót és drágát hozott, de akkor már minek... :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32072 2018.09.07. 10:23

Botond írta:Civ3ban volt talán, hogy minden fejlesztéshez beolvastak vmi népi bölcseletet, és valamelyikhez Sun Tzu mondása volt az aktuális bölcsesség, hogy a vesztes háborúba kezd és próbál nyerni, a győztes bebiztosítja a győzelmét és aztán kezdi el a háborút. A számítógépes játékok az élet minden területén hasznot hoznak. Mire bíróságra kerültünk a lapok már le voltak osztva, már rég megkaptam mindent amit akartam, az ügyvédek csak dekorációnak voltak ott. Az enyém teljesen súlytalan, legolcsóbb figura volt, ő jót és drágát hozott, de akkor már minek... :)
Szerencséd, hogy itthon létezik a különvagyon fogalma, különben nem lenne ilyen őszinte a mosolyod. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #32073 2018.09.07. 10:31

DanielT írta:Szerencséd, hogy itthon létezik a különvagyon fogalma, különben nem lenne ilyen őszinte a mosolyod. :D
~2014 óta vannak azok a jogi lehetőségek amikkel éltem, ha két évvel korábban ébred, akkor most éppen a mentsükmegbotondotazéhenhalástól segélyvonal száma lenne a fejlécben, nem a konfigajánló. :D A jó élet 90%-ban szerencse amúgy is. Szeretjük magunkat becsapni azzal, hogy mennyi mindent teszünk érte/hozzá, de a lófaszt, az van amit a gép dob többnyire, minimális korrekciót tudunk rárakni a röppályára.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32074 2018.09.07. 10:32

Ha amerikaban elnenk mar nem irogatnal ide :D
Avatar
arty

Hozzászólás #32075 2018.09.07. 11:08

Botond írta:~2014 óta vannak azok a jogi lehetőségek amikkel éltem, ha két évvel korábban ébred, akkor most éppen a mentsükmegbotondotazéhenhalástól segélyvonal száma lenne a fejlécben, nem a konfigajánló. :D A jó élet 90%-ban szerencse amúgy is. Szeretjük magunkat becsapni azzal, hogy mennyi mindent teszünk érte/hozzá, de a lófaszt, az van amit a gép dob többnyire, minimális korrekciót tudunk rárakni a röppályára.
pontosan miről van szó?

csak kíváncsiságból :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #32076 2018.09.07. 11:25

arty írta:pontosan miről van szó?

csak kíváncsiságból :D
Egy darabig ugye úgy szólt a jogszabály, hogy 5 év után minden az asszonnyé (nyilván sokkal szofisztikáltabban volt megfogalmazva, de a bírósági gyakorlat az volt, hogy az apa megszopta és kész), de aztán jött új vonatkozó jogszabály, ami pl egyértelműen definiálta a különvagyont, mint fogalmat, vagyis pl amit a házasság előtt szereztél, vagy a házasság alatt kaptál ajándékba vagy örököltél az a tied akkor is, ha már ezer éve együtt éltek, és ráadásul én arra is figyeltem, hogy amikor a szüleim casht toltak akkor az le legyen papírozva, hogy az kölcsönben van, és amikor borult a bili, akkor hirtelen kiderült, hogy minden ingatlanunk és ingóságunk a különvagyonba esik, vagy az értékének a 120%-át terheli ilyen olyan kölcsön, lízing, stb. Szóval a közöset eladtuk, visszafizettük szüleimnek a kölcsönöket, a külön vagyont meg megtartottam.
A gyerek elhelyezésnél meg szerencsém volt. Akkor éppen bekattant neki, hogy a gyerek az nyűg, a karrier akadálya, és ő többet nem lesz senkinek a rabszolgája. Én meg gálánsan felajánlottam, hogy akkor majd én szenvedek velük, mentesítem ez alól, ő már eleget szenvedett, amire le is csapott mondván, hogy akkor többet tud lenni a lelkitársával. Annyira úriember voltam, hogy még a gyerektartásról is lemondtam. Eddig tartott az ellenállása amúgy, amíg azt hitte pénzébe fog kerülni a dolog, amikor erről lemondtam akkor egyből mondta, hogy vihetem őket, hadd szenvedjek én. Egy ilyen gyerek felügyeleti közös megegyezés se volt korábban ennyire sima, hogy a bíróság csak helyben hagyja a megegyezésünk.
Szóval, ja, mázlim volt és a jogszabályi környezet is jobban kedvez már a korrekt feltételeknek, nem úgy van, mint régen, hogy apa mehet a híd alá, akármit rakott bele anyagilag vagy munka és erőfeszítés szintjén, meg akármilyen is anya, akkor is apa megy a híd alá. Szerencsére ez ma már nincs, csak még mindenkiben élnek a régi berögzülések.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32077 2018.09.07. 11:43

Botond írta:A gyerek elhelyezésnél meg szerencsém volt. Akkor éppen bekattant neki, hogy a gyerek az nyűg, a karrier akadálya, és ő többet nem lesz senkinek a rabszolgája. Én meg gálánsan felajánlottam, hogy akkor majd én szenvedek velük, mentesítem ez alól, ő már eleget szenvedett, amire le is csapott mondván, hogy akkor többet tud lenni a lelkitársával. Annyira úriember voltam, hogy még a gyerektartásról is lemondtam.
Azt még beleírhattad volna a sztoriba ennél a résznél, hogy azt is felajánlottad, hogy lepippantod a jóembert, amikor a kisasszony épp fáradt. :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32078 2018.09.07. 11:45

DanielT írta:Azt még beleírhattad volna a sztoriba ennél a résznél, hogy azt is felajánlottad, hogy lepippantod a jóembert, amikor a kisasszony épp fáradt. :banplz:
Szerencsére odáig nem kellett elmenni. :wilting:
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #32079 2018.09.07. 11:52

Botond írta:nem úgy van, mint régen, hogy apa mehet a híd alá,
szoval anya ment a hid ala :smile:
phpBB [media]
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32080 2018.09.07. 11:53

Botond írta:Egy darabig ugye úgy szólt a jogszabály, hogy 5 év után minden az asszonnyé (nyilván sokkal szofisztikáltabban volt megfogalmazva, de a bírósági gyakorlat az volt, hogy az apa megszopta és kész), de aztán jött új vonatkozó jogszabály, ami pl egyértelműen definiálta a különvagyont, mint fogalmat, vagyis pl amit a házasság előtt szereztél, vagy a házasság alatt kaptál ajándékba vagy örököltél az a tied akkor is, ha már ezer éve együtt éltek, és ráadásul én arra is figyeltem, hogy amikor a szüleim casht toltak akkor az le legyen papírozva, hogy az kölcsönben van, és amikor borult a bili, akkor hirtelen kiderült, hogy minden ingatlanunk és ingóságunk a különvagyonba esik, vagy az értékének a 120%-át terheli ilyen olyan kölcsön, lízing, stb. Szóval a közöset eladtuk, visszafizettük szüleimnek a kölcsönöket, a külön vagyont meg megtartottam.
A gyerek elhelyezésnél meg szerencsém volt. Akkor éppen bekattant neki, hogy a gyerek az nyűg, a karrier akadálya, és ő többet nem lesz senkinek a rabszolgája. Én meg gálánsan felajánlottam, hogy akkor majd én szenvedek velük, mentesítem ez alól, ő már eleget szenvedett, amire le is csapott mondván, hogy akkor többet tud lenni a lelkitársával. Annyira úriember voltam, hogy még a gyerektartásról is lemondtam. Eddig tartott az ellenállása amúgy, amíg azt hitte pénzébe fog kerülni a dolog, amikor erről lemondtam akkor egyből mondta, hogy vihetem őket, hadd szenvedjek én. Egy ilyen gyerek felügyeleti közös megegyezés se volt korábban ennyire sima, hogy a bíróság csak helyben hagyja a megegyezésünk.
Szóval, ja, mázlim volt é0s a jogszabályi környezet is jobban kedvez már a korrekt feltételeknek, nem úgy van, mint régen, hogy apa mehet a híd alá, akármit rakott bele anyagilag vagy munka és erőfeszítés szintjén, meg akármilyen is anya, akkor is apa megy a híd alá. Szerencsére ez ma már nincs, csak még mindenkiben élnek a régi berögzülések.
ezek alapján gratulálok a volt feleségedhez, jó nagy szutyok nő, sry ha megbántottalak, milyen anya az aki a gyerekeit "félredobja" a karrier miatt?
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32081 2018.09.07. 12:03

néztem egy 20 percet ebből a pókember gameplayből, mind ha a batman játék lenne más skinnel
Avatar
Botond

Hozzászólás #32082 2018.09.07. 12:27

Micsu írta:ezek alapján gratulálok a volt feleségedhez, jó nagy szutyok nő, sry ha megbántottalak, milyen anya az aki a gyerekeit "félredobja" a karrier miatt?
Ez az a felismerés, ami miatt a lepapírozás mellett döntöttem, és ez az a felismerés, amit nem tudok se lenyelni, se kiköpni, és amiatt marja a belsőmet az egész még a mai napig. Olyan szinten felfoghatatlan egy ekkora pálfordulás, hogy egyszerűen nem tudom hova tenni.
Mindegy, majd idővel túl leszek ezen a részén is, de még az messze van sajnos.
Avatar
Botond

Hozzászólás #32083 2018.09.07. 12:28

SlickAdam írta:szoval anya ment a hid ala :smile:
Még jó karban van és jó korban van, csak szponzort kell találnia. Facséra tolja a szuperanya posztokat, szóval a bábszínház az amúgy kitünően megy, teljesen piacképes árú. Látszatra.
skinnyman

Hozzászólás #32084 2018.09.07. 12:56

Botond írta:Csak ügyesen, ha jól ki tudsz szállni a vagyonelosztásból, akkor utána már a napi cashflowban olyan plusszok jelentkeznek, hogy számolatlanul veheted a 2080ti SLI konfigokat minden szobába. :gonosz2:
De amúgy komolyan. Nekem két éve megy a baszakodás, és bár majdnem beledöglöttem, de a szumma szaldóm az, hogy lelépett a vagyon ~3%-ával (többi különvagyon volt, nem fért hozzá), vele vannak a gyerekek heti 2x (annyi szabad este amúgy is járna, ha normál keretek között, szerető családként élnénk együtt), és megszűnt minden olyan kellemetlen dolog, ami a jelenlétének a hozadéka volt. Összességében nagyon hálás vagyok a 10 évvel fiatalabb beosztottjának, hogy beleugrasztotta ebbe a hülyeségbe, pont jókor kaptam vissza a szabadságom, és ami profit volt az egész sztoriból (már a házasság), az mind nálam csapódott le, mert ő az egész folyamat alatt az új lelkitársra optimalizált, meg a hatvani karrierjére. Azóta a hatvani állása sincs meg, meg a lelkitársa is már a negyedik vagy ötödik van azóta, de hát ez meg az ő dolga, engem semmilyen szinten nem érint. Jó volt, szép volt, ha újrakezdhetném megint így csinálnám.
És megjöttek az új sviccs kontrollerek is, szóval hova panaszkodnék?! :)
Klasszik sztori, igy kell kezelni egy ilyen szituaciot. :eljen: Az asszony ha kicsit figyel magara, egy legyottra (vagy nevezzuk lelkitarsnak :D) konnyen talal sokmindenkit (nem kell megmagyarazni miert), de olyat talalnia, aki el is akar kotelezodni mellette egeszen mast teszta, 30 felett szinte eselye nincs nemhogy nalad jobbat, de veled egy szinten levot talalnia is, mert aki olyan lenne, az ilyesmire inkabb a feszes, huszoneves, gyerek nelkuli csajokat preferalja - szinten nem kell megmagyarazni miert. Kozben te eleted legjobb idoszakaban vagy, es ha jol csinalod, barmilyen huszoneves csajt megkapsz. Ha akarsz, el is kotelezodhetsz, ha nem akarsz, azt sem kell. Ennyike.
Avatar
Moby

Hozzászólás #32085 2018.09.07. 13:14

Botond írta:Egy darabig ugye úgy szólt a jogszabály, hogy 5 év után minden az asszonnyé (nyilván sokkal szofisztikáltabban volt megfogalmazva, de a bírósági gyakorlat az volt, hogy az apa megszopta és kész), de aztán jött új vonatkozó jogszabály, ami pl egyértelműen definiálta a különvagyont, mint fogalmat, vagyis pl amit a házasság előtt szereztél, vagy a házasság alatt kaptál ajándékba vagy örököltél az a tied akkor is, ha már ezer éve együtt éltek, és ráadásul én arra is figyeltem, hogy amikor a szüleim casht toltak akkor az le legyen papírozva, hogy az kölcsönben van, és amikor borult a bili, akkor hirtelen kiderült, hogy minden ingatlanunk és ingóságunk a különvagyonba esik, vagy az értékének a 120%-át terheli ilyen olyan kölcsön, lízing, stb. Szóval a közöset eladtuk, visszafizettük szüleimnek a kölcsönöket, a külön vagyont meg megtartottam.
A gyerek elhelyezésnél meg szerencsém volt. Akkor éppen bekattant neki, hogy a gyerek az nyűg, a karrier akadálya, és ő többet nem lesz senkinek a rabszolgája. Én meg gálánsan felajánlottam, hogy akkor majd én szenvedek velük, mentesítem ez alól, ő már eleget szenvedett, amire le is csapott mondván, hogy akkor többet tud lenni a lelkitársával. Annyira úriember voltam, hogy még a gyerektartásról is lemondtam. Eddig tartott az ellenállása amúgy, amíg azt hitte pénzébe fog kerülni a dolog, amikor erről lemondtam akkor egyből mondta, hogy vihetem őket, hadd szenvedjek én. Egy ilyen gyerek felügyeleti közös megegyezés se volt korábban ennyire sima, hogy a bíróság csak helyben hagyja a megegyezésünk.
Szóval, ja, mázlim volt és a jogszabályi környezet is jobban kedvez már a korrekt feltételeknek, nem úgy van, mint régen, hogy apa mehet a híd alá, akármit rakott bele anyagilag vagy munka és erőfeszítés szintjén, meg akármilyen is anya, akkor is apa megy a híd alá. Szerencsére ez ma már nincs, csak még mindenkiben élnek a régi berögzülések.
soha nem volt ilyen jogszabály. Legalább 20 éve úgy van, hogy a házasság/együttélés alatt szerzett vagyon közös. Egy válás van már mögöttem, huszonpár éve.
Avatar
arty

Hozzászólás #32086 2018.09.07. 13:17

Botond írta:Szóval, ja, mázlim volt és a jogszabályi környezet is jobban kedvez már a korrekt feltételeknek, nem úgy van, mint régen, hogy apa mehet a híd alá, akármit rakott bele anyagilag vagy munka és erőfeszítés szintjén, meg akármilyen is anya, akkor is apa megy a híd alá. Szerencsére ez ma már nincs, csak még mindenkiben élnek a régi berögzülések.
:worship:

Én sem voltam tisztában a változással (azt tudtam, hogy volt VALAMI változás). Azon azért meglepődtem, hogy ennyire nem volt "közösen szerzett" vagyonkátok (pontosabban volt, csak elvitte a kőcsön :D ) - ügyes! :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32087 2018.09.07. 13:20

arty írta:ennyire nem volt "közösen szerzett" vagyonkátok (pontosabban volt, csak elvitte a kőcsön :D ) - ügyes! :D
Szóval már azt is tudjuk, hogy főállásban politikus. Szegényeknek csak tartozásuk van. ;(((
Avatar
Moby

Hozzászólás #32088 2018.09.07. 13:21

arty írta::worship:

Én sem voltam tisztában a változással (azt tudtam, hogy volt VALAMI változás). Azon azért meglepődtem, hogy ennyire nem volt "közösen szerzett" vagyonkátok (pontosabban volt, csak elvitte a kőcsön :D ) - ügyes! :D
Ugyanígy s visszájára is lehet fordítani a dolgot, az jön ki jobban belőle, aki okosabb. Vagy aki(nek az ügyvédje) együtt teniszezik a bíróval. Nagyon durva eseteket látok pro és kontra.
Avatar
Botond

Hozzászólás #32089 2018.09.07. 13:25

skinnyman írta:Klasszik sztori, igy kell kezelni egy ilyen szituaciot. :eljen: Az asszony ha kicsit figyel magara, egy legyottra (vagy nevezzuk lelkitarsnak :D) konnyen talal sokmindenkit (nem kell megmagyarazni miert), de olyat talalnia, aki el is akar kotelezodni mellette egeszen mast teszta, 30 felett szinte eselye nincs nemhogy nalad jobbat, de veled egy szinten levot talalnia is, mert aki olyan lenne, az ilyesmire inkabb a feszes, huszoneves, gyerek nelkuli csajokat preferalja - szinten nem kell megmagyarazni miert. Kozben te eleted legjobb idoszakaban vagy, es ha jol csinalod, barmilyen huszoneves csajt megkapsz. Ha akarsz, el is kotelezodhetsz, ha nem akarsz, azt sem kell. Ennyike.
Ezt én előre megmondtam neki, azt mondta ő ennél okosabb. Az élet nem őt igazolta, van ilyen. :D
Avatar
Botond

Hozzászólás #32090 2018.09.07. 13:31

Moby írta:soha nem volt ilyen jogszabály. Legalább 20 éve úgy van, hogy a házasság/együttélés alatt szerzett vagyon közös. Egy válás van már mögöttem, huszonpár éve.
Huszonpár éve szerintem kb nulla volt amit elosztottatok, és mint említettem a joggyakorlat is más volt. Lehet nem vitt volna el tőlem abban a rendszerben se mindent, de hogy nem úsztam volna meg 2-3%-al az tuti. Feleség meg gyerektartás meg minden nélkül, mintha sose lett volna. Mint egy autó, amit elloptak, buktam a biztosítás önerejét és többet semmilyen anyagi hatása nincs. Ilyen nem volt huszonéve amennyire az ismerettségi kört látom. Mindegy, én szerencsének élem meg azt ami történt.
A bírós rész meg jogos. A bíró dönt, nem az ügyvédek, ezért is vittem alibi ügyvédet, mert nem számít. Odáig meg nem jutottunk el, hogy ha a bíró döntene, akkor ki és milyen módon tudná befolyásolni a dolgot. Lehet ha odáig jutunk, akkor még kedvezőbb ítélet születik számomra, ki tudja. :) Ahogy Sun Tzu mondja, előre le kell vajazni, és akkor nem kell izgulni. :)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32091 2018.09.07. 13:45

Moby írta:soha nem volt ilyen jogszabály. Legalább 20 éve úgy van, hogy a házasság/együttélés alatt szerzett vagyon közös. Egy válás van már mögöttem, huszonpár éve.
erdekes mert egy baratom is az 5 ev utan kozos minden miatt szopta be, 2013ban valt
Avatar
arty

Hozzászólás #32092 2018.09.07. 14:11

Moby írta:Ugyanígy s visszájára is lehet fordítani a dolgot, az jön ki jobban belőle, aki okosabb. Vagy aki(nek az ügyvédje) együtt teniszezik a bíróval. Nagyon durva eseteket látok pro és kontra.
Én ismerettségi körömben vagy gyorsan vagy (még) nem váltak el az emberek, így egyszerű volt minden "per" (aka kvázi megegyeztek). A prevgen-t viszont láttam (osztálytársak, haverok szülei), hogy "szenved": _minden_ feleződik, mert se papírok, se szerződés - semmiről.
A közös lakásban feleség+kölkök ottmaradtak, apa lelépett (a kocsival, ki tudja hová :) ), örökharag. Biztos igazad van, hogy elvileg-jogilag ezeknek is máshogy kellett volna, lehetett volna alakulnia, mégse történt meg (mindenki ilyen hülye lett volna? ügyvédek is??). Szerintem is/inkább a bírói gyakorlat felülírt "mindent", ezért alakult ki az a legenda, hogy 5 év után minden közös.

Őszintén szólva én is nagy bajban lennék, mert anno, fülig szerelmesen semmiféle racionalitást nem erőltettem (papírozás), azóta anyagilag úgy összebonyolódtunk, hogy szerintem a fifty-fifty lenne az egyetlen, kivitelezhető megoldás.
És leginkább a gyerekeim sajnálnám... nem azért, mintha olyan jó apa lennék mint te vagy botond (elmondásaitok alapján), de mégis: hozzámnőttek, kell a napi interakció... meg semmiféle más értelmét nem találtam eleddig az életnek, azon kívül, hogy szaporodtam... :D
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32093 2018.09.07. 14:16

arty írta::worship:

Én sem voltam tisztában a változással (azt tudtam, hogy volt VALAMI változás). Azon azért meglepődtem, hogy ennyire nem volt "közösen szerzett" vagyonkátok (pontosabban volt, csak elvitte a kőcsön :D ) - ügyes! :D
varjal mar, ms reszvenyes Botondnal lehet az a 2-3% amit az asszony kapott tobb 100 millio forintnak felel meg :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32094 2018.09.07. 14:23

Micsu írta:varjal mar, ms reszvenyes Botondnal lehet az a 2-3% amit az asszony kapott tobb 100 millio forintnak felel meg :D
Naja... a százalékok trükkös jószágok. Simán vett új/jobb gyerekeket meg amit el tudtok képzelni, Botond meg nem érti, hogy miért röhög a markába azóta is. :banplz: :banplz: :banplz:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32095 2018.09.07. 14:35

DanielT írta:Naja... a százalékok trükkös jószágok. Simán vett új/jobb gyerekeket meg amit el tudtok képzelni, Botond meg nem érti, hogy miért röhög a markába azóta is. :banplz: :banplz: :banplz:
Á, hiába ködösítek, az ilyen rutinrókák átlátnak a szitán, mint ti. :idiota:
Avatar
Botond

Hozzászólás #32096 2018.09.07. 14:37

Nodehogy vmi jóhír is legyen! Kicsit keveredett a timeline, mert előbb vettem switchet, mint hogy indokolt lett volna, de hamarosan indokolt vétel lesz, és lehet mondani, hogy na ezé vettem. :D iPadet is. Meg a tiájt is a 4k monitorral. :D
/szerk: Jobb link.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32097 2018.09.07. 15:19

srácok
Chromeban ha új lapot kezdtem akkor a kereső alatt mindig feldobta a legtöbbet látogatott oldalakat de most eltünt
hogy tudnám vissza állítani?
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32098 2018.09.07. 15:20

Botond írta:Nodehogy vmi jóhír is legyen! Kicsit keveredett a timeline, mert előbb vettem switchet, mint hogy indokolt lett volna, de hamarosan indokolt vétel lesz, és lehet mondani, hogy na ezé vettem. :D iPadet is. Meg a tiájt is a 4k monitorral. :D
/szerk: Jobb link.
nem volt elég pcn kimaxolni? :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32099 2018.09.07. 15:41

Micsu írta:srácok
Chromeban ha új lapot kezdtem akkor a kereső alatt mindig feldobta a legtöbbet látogatott oldalakat de most eltünt
hogy tudnám vissza állítani?
Berakom neked fejlécbe a Yourporn.sexy-t, Pornhub.com-ot meg az Eporner.com-ot és nem kell ilyen megbízhatatlan dolgokra hagyatkoznod, mint a Chrome. :idiota:

szerk: Én is rányomtam akkor az update-re és tényleg eltűnt. Kibaszott idióták.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32100 2018.09.07. 15:49

Itt a megoldás: chrome://flags, ott pedig change the flag #use-google-local-ntp to enabled
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32101 2018.09.07. 15:56

DanielT írta:Itt a megoldás: chrome://flags, ott pedig change the flag #use-google-local-ntp to enabled
köszi, mostmár jó ;)
érdekes hogy a default a disabled lett
Avatar
Botond

Hozzászólás #32102 2018.09.07. 16:08

DanielT írta:Én is rányomtam akkor az update-re és tényleg eltűnt. Kibaszott idióták.
Semmit nem szabad patchelni, sose. Ezt is elrontotta az MS akkor!!! Win10 hibája, tuti. :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32103 2018.09.07. 16:11

Botond írta:Semmit nem szabad patchelni, sose. Ezt is elrontotta az MS akkor!!! Win10 hibája, tuti. :)
A telefonomon már fél éve letiltottam az alkalmazások frissítését, mert az őrületbe kergettek. Látszat "fejlesztésekkel" teszik tönkre a userek életét, hogy a saját létjogosultságukat igazolják a cégnél.

Érdekes módon az elavult programokkal is kiválóan elvagyok. Ja, kivéve a Gmail app, amit 2 éve annyira elcsesztek, hogy már egy jpg csatolmányt se tud megnyitni.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32104 2018.09.07. 16:39

pár szót a xiaomi powdersuckerről :)
elég ügyes, nekem nem új építésű lakásom van elég nagyok a küszöbök de megbirkózik velük, ágy alá is bemegy a munka nagyrészt el tudja végezni, aranyat ér ahol állat van a lakásban
hibák:
3 szőnyegből 1el nem tud mit kezdeni, fel se tud menni rá, pedig a barátomnál fel ment rá és hasonló mint az enyém, mind1 ez kicsit sok neki
néha elakad egy szék alatt, nem tud alóla kijönni pedig simán kitudna
nekem két szintes lakásom van, a wifi router fenn van, lenn sajna a porszívó nem látja azaz nem tudom használni az appot, pedig a telefon, laptop, tv gond nélkül látja a wifit :nemtudom:

ennyi pénzt megért, főleg hogy cégnek vettem :mf2: (még jó hogy Tin nem látja megint csak forogna ezen :( )
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32105 2018.09.07. 16:48

Micsu írta:pár szót a xiaomi powdersuckerről :)
elég ügyes, nekem nem új építésű lakásom van elég nagyok a küszöbök de megbirkózik velük, ágy alá is bemegy a munka nagyrészt el tudja végezni, aranyat ér ahol állat van a lakásban
hibák:
3 szőnyegből 1el nem tud mit kezdeni, fel se tud menni rá, pedig a barátomnál fel ment rá és hasonló mint az enyém, mind1 ez kicsit sok neki
néha elakad egy szék alatt, nem tud alóla kijönni pedig simán kitudna
nekem két szintes lakásom van, a wifi router fenn van, lenn sajna a porszívó nem látja azaz nem tudom használni az appot, pedig a telefon, laptop, tv gond nélkül látja a wifit :nemtudom:

ennyi pénzt megért, főleg hogy cégnek vettem :mf2: (még jó hogy Tin nem látja megint csak forogna ezen :( )
Szőnyeg csere, problem solved. Szék alól nekem mindig kijött, pedig volt olyan, amikor megesküdtem volna, hogy onnan nem talál ki. Legalább addig vidd wifi közelbe, amíg firmware-t frissítesz rajta és beprogramozod.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32106 2018.09.07. 17:23

DanielT írta:Szőnyeg csere, problem solved. Szék alól nekem mindig kijött, pedig volt olyan, amikor megesküdtem volna, hogy onnan nem talál ki. Legalább addig vidd wifi közelbe, amíg firmware-t frissítesz rajta és beprogramozod.
szőnyeget nemrég vettem meg tetszik de nem gond, kézzel is kell úgy is porszívózni, havonta egyszer kiporszívózom és ennyi
jah 1 héten egyszer fel hozom hogy itt is körbe járjon, néha majd frissítek is
egyébként ez meg fog oldódni mert lesz jobb netem és akarok majd erősebb routert hogy lenn a 4k tv vígan streamelje a 4k tartalmat
Avatar
donatus13

Hozzászólás #32107 2018.09.07. 18:48

Köszönöm mindenkinek :) emlékezetes pillanat ugyanis kb 13 éve, hogy itt esz a fene, a nevemmel egyetemes szám :D :szeret: :worship:

@DanielT punci lettem, össze hegesztettem a debiant és azóta használom. (egyébként valamilyen csodánál fogva ez 2020 06 ig garanciás és eredetileg jövőre akartam váltani t480-ra. Ezért várok főleg)

@Botond felőlem mehet majd civ, cimborák is szóltak hogy akarnak szóval 4-en akár meg is leszünk.

@arty Te meg mit okosodsz itt a válási dolgokban ? Ennyire nem megy a street fighter hogy már több időt akarsz ? :banplz:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #32108 2018.09.07. 18:54

donatus13 írta:Köszönöm mindenkinek :) emlékezetes pillanat ugyanis kb 13 éve, hogy itt esz a fene, a nevemmel egyetemes szám :D :szeret: :worship:

@DanielT punci lettem, össze hegesztettem a debiant és azóta használom. (egyébként valamilyen csodánál fogva ez 2020 06 ig garanciás és eredetileg jövőre akartam váltani t480-ra. Ezért várok főleg)

@Botond felőlem mehet majd civ, cimborák is szóltak hogy akarnak szóval 4-en akár meg is leszünk.

@arty Te meg mit okosodsz itt a válási dolgokban ? Ennyire nem megy a street fighter hogy már több időt akarsz ? :banplz:
Isten éltessen!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #32109 2018.09.07. 19:56

Boldog születésnapot Donatus!
Avatar
donatus13

Hozzászólás #32110 2018.09.07. 20:03

:puszi: Köszi
Avatar
Moby

Hozzászólás #32111 2018.09.07. 20:59

donatus13 írta:Köszönöm mindenkinek :) emlékezetes pillanat ugyanis kb 13 éve, hogy itt esz a fene, a nevemmel egyetemes szám :D :szeret: :worship:

@DanielT punci lettem, össze hegesztettem a debiant és azóta használom. (egyébként valamilyen csodánál fogva ez 2020 06 ig garanciás és eredetileg jövőre akartam váltani t480-ra. Ezért várok főleg)

@Botond felőlem mehet majd civ, cimborák is szóltak hogy akarnak szóval 4-en akár meg is leszünk.

@arty Te meg mit okosodsz itt a válási dolgokban ? Ennyire nem megy a street fighter hogy már több időt akarsz ? :banplz:
A isten éltessen!
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #32112 2018.09.07. 22:44

Ez a legutóbbi Jurassic World mekkora egy agyrohasztó szeméthegy volt, te jó ég! :wilting:
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32113 2018.09.07. 22:55

phpBB [media]
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #32114 2018.09.07. 23:39

Micsu írta:[blyatpunk2077.mp4
Jobban lett összevágva, mint a miénk az biztos. :D
phpBB [media]
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32115 2018.09.08. 09:02

Mindkettő rohadt jó. :D A magyarban tényleg nem elég jó a vágás dinamikája, pedig a kontent az benne van. :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32116 2018.09.08. 09:09

benőmenő írta:Ez a legutóbbi Jurassic World mekkora egy agyrohasztó szeméthegy volt, te jó ég! :wilting:
Meg kellett nézned hozzá, hogy erre a konklúzióra juss? Miben bíztál? :D
Avatar
donatus13

Hozzászólás #32117 2018.09.08. 09:36

Na most látom civ6 már jön switchre is :D Botond már mindenen játszhat lassan vele.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32118 2018.09.08. 11:25

Legutóbb még ment a mikrofon használatom gond nélkül, ma már nem. Semmiben. Biztos nem a Windows 10 baszta el.

De az igazi szánalom az a DICE/EA kétségbeesett cenzúrája:

Nem említheted a Titanfall-t.

Kép

Nem mondhatod, hogy "a BFV csak egy DLC" De beírhatod, hogy promózd hogy már nincs premium pass, tehát free az összes dlc.

Kép

Nem írhatod be, hogy fehér ember. Nem írhatod be, hogy náci ( a BF fórumokon se)

Kép


Rühes férgek, az összes SJW-vel együtt.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #32119 2018.09.08. 11:41

DanielT írta:Meg kellett nézned hozzá, hogy erre a konklúzióra juss? Miben bíztál? :D
Pusztán dacból, meg az első rész rongyosra nézett vhs kazettája iránti tiszteletből küzdöttem végig, ellentétben pl. a Justice League-el, amit még a Red Letter Media-s audiokommentár sem tudott megmenteni akkora egy határ szar.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #32120 2018.09.08. 11:42

Nekem az elso gyerekken se tetszett max a zeneje
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32121 2018.09.08. 11:53

benőmenő írta:Pusztán dacból, meg az első rész rongyosra nézett vhs kazettája iránti tiszteletből küzdöttem végig, ellentétben pl. a Justice League-el, amit még a Red Letter Media-s audiokommentár sem tudott megmenteni akkora egy határ szar.
No, pont az első iránti tiszteletből nem kellett volna megnézni ezt a gennyet. Ahogy a többi folytatást sem, de ezt nyilván a második előtt nem tudhattuk.
Avatar
donatus13

Hozzászólás #32122 2018.09.08. 12:21

DanielT írta:De az igazi szánalom az a DICE/EA kétségbeesett cenzúrája:
Rettenetesen szánalmas ez a PC hányás nyomatás, ha már annyira pc a világ akkor el kéne fogadni azt is aki anyázik nem ? Na mind 1, ahogy a bf1-et még csak el se indítottam úgy ez se kap esélyt. Hiába volt az egyik kedvenc szériám ez se kell többet, nagyon kínos amit művelnek. Enyhén szólva érződik amúgy, hogy svédországban készülnek ezek, valahogy csúszik bele egy kis őrület az ottani rózsaszín gondolkodásból.
Avatar
eje75

Hozzászólás #32123 2018.09.08. 13:06

donatus13 írta: Enyhén szólva érződik amúgy, hogy svédországban készülnek ezek, valahogy csúszik bele egy kis őrület az ottani rózsaszín gondolkodásból.
Pont ellenkezőleg! Inkább még több kellene a jó öreg H&M életérzésből a játékba!!!!
Spoiler
image-6866cfe505267dbe2b6f3f85f40514302761310ca9b8d6a1f57310a22a7a1989-V.jpg
:nyes: :nyes: :nyes: :nyes: :nyes: :nyes: :nyes: :nyes: :nyes:
Avatar
eje75

Hozzászólás #32124 2018.09.08. 13:13

Egyébként akinek nem jön be a BFV, csak annyit tudok mondani: Insurgency Sandstorm.... szvsz. geci jó cucc, rohadt nagy hardcore CQB-k alakulnak ki minden meccs alatt... persze érdemes megnézni néhány yt videót, mert nem való mindenkinek!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32125 2018.09.08. 17:40

Mikrofon helyzet:

Szénné néztem a beállításokat a programokban, a hangkártya driverben, stb. Kábelt cseréltem. Előtúrtam másik mikrofont. Semmi.

Míg végül a windows hangeszközöknél, ahogy átváltottam a "felvétel" tabra, azonnal bekapcsolt. Épp "monitoring" állapotban volt a hangkártya driverben, tehát hogy visszahallom a környezetet, így vettem észre. Nem eszközt váltottam, nem tulajdonságokat állítottam, a kibaszott felső tabra kattintottam. Ha nincs "véletlen" monitoringon hagyva, SOHA nem jövök rá mi volt. Mert ez nem hibajelenség, nem elhárítás, ez semmi.

Köszönöm Windows 10! Köszönöm szépen a ma délelőtti és délutáni, kb 40 perces szopást. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! És elnézést a user errorért, én hibáztam.

szerk: Ja, a sok másik hülye user error miatt persze tévútra is mentem egy ideig, a "microphone stopped working after windows update" keresésre kiadott 160 millió találat miatt. Sok barom!
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32126 2018.09.08. 17:41

eje75 írta:Egyébként akinek nem jön be a BFV, csak annyit tudok mondani: Insurgency Sandstorm.... szvsz. geci jó cucc, rohadt nagy hardcore CQB-k alakulnak ki minden meccs alatt... persze érdemes megnézni néhány yt videót, mert nem való mindenkinek!
Majd ha kész lesz...
Avatar
eje75

Hozzászólás #32127 2018.09.08. 17:54

DanielT írta:Majd ha kész lesz...
azt lesheted... minden második nap patch-elik, de csak szarabb lesz :nyes: ... ennek ez a bája: fejetlen katonákkal rohamozod az ellent... van, aki konkrétan invisible man: csak a ruha van meg a fegyó, de a testét nem rajzolja ki... mindezt egy 4 GB patch után :banplz:
Avatar
arty

Hozzászólás #32128 2018.09.08. 19:04

DanielT írta:Mikrofon helyzet:

Szénné néztem a beállításokat a programokban, a hangkártya driverben, stb. Kábelt cseréltem. Előtúrtam másik mikrofont. Semmi.

Míg végül a windows hangeszközöknél, ahogy átváltottam a "felvétel" tabra, azonnal bekapcsolt. Épp "monitoring" állapotban volt a hangkártya driverben, tehát hogy visszahallom a környezetet, így vettem észre. Nem eszközt váltottam, nem tulajdonságokat állítottam, a kibaszott felső tabra kattintottam. Ha nincs "véletlen" monitoringon hagyva, SOHA nem jövök rá mi volt. Mert ez nem hibajelenség, nem elhárítás, ez semmi.

Köszönöm Windows 10! Köszönöm szépen a ma délelőtti és délutáni, kb 40 perces szopást. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! És elnézést a user errorért, én hibáztam.

szerk: Ja, a sok másik hülye user error miatt persze tévútra is mentem egy ideig, a "microphone stopped working after windows update" keresésre kiadott 160 millió találat miatt. Sok barom!
azt hittem legalább megemlíted, hogy ez mamár a MÁSODIK "sikered" volt! ;)

DT ELRONTOTTA A RETROARCHOM AMIT MÉG TŐLE KAPTAM ANNO!!! (1? 2? éve)
ez egy kókler, ne higgyétek el, hogy a windóza a hibás!!! :D
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #32129 2018.09.08. 19:10

eje75 írta:minden második nap patch-elik, de csak szarabb lesz :nyes:
Itt most a BF-ről, vagy az Insurgencyről van szó? :idiota: Én eleget láttam most legalább egy évre a BF-ből, mentem vissza CS:GO-zni, meg CoD2-zni, ha multi lövöldére fáj a fogam.
Ma egy darabig remegett a kezem a Battalion 1944 fölött, de aztán rájöttem, hogy egy árban van a Yakuza 0-val, ami már egy befejezett játék. A harcrendszer egyelőre nem győzött meg, de az interaktív anime faktor talán elviszi majd a hátán.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #32130 2018.09.08. 19:11

arty írta:azt hittem legalább megemlíted, hogy ez mamár a MÁSODIK "sikered" volt! ;)

DT ELRONTOTTA A RETROARCHOM AMIT MÉG TŐLE KAPTAM ANNO!!! (1? 2? éve)
ez egy kókler, ne higgyétek el, hogy a windóza a hibás!!! :D
Nálad direkt volt, de most nálam se megy egyikkel se a MAME. Se korábban letöltött verzióval, se a legújabbal...

Vissza: “Leáldozott.hu”