A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
Micsu

Hozzászólás #31711 2018.08.23. 12:05

DanielT írta:Rohadt intelligensen skálázza fel a képet a mesterséges intelligenczia segíccségével. Ennél többet szerintem nem érdemes tudni, kíváncsian várjuk az eredményt. Most is használnak előző frémet/frémeket élsimítás megoldására, ez is hasonló, csak a GIGARAY meg a RTX-FLOPS kitalálja a 10 trillion T-OPS használatával, hogy milyen pixelt kéne odahazudni a képre, hogy nagyítva is élesnek látszódjon.

nVidia checkerboard rendering, csak szofisztikáltabb.
mit rinyaltok amugy, azzal van tele a net h milyen kurva gyors ez az uj 2080 :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #31712 2018.08.23. 12:40

Botond írta:Inkább azt mondd meg, hogy a DLSS hogyan működik, mert nekem kínai a dolog, ennyire nincs fókuszban nekem a GPU működés. :)
Fingom sincs, nincsenek még doksik. Simítja az éltet, aszondják gyorsan. Tudjafasz. Eddig is simítottuk az éltet, lehet gyorsan meg szépen. Ha ez gyorsan csinálja a szépet, akkor fasza. Mindegyhogy :)
Avatar
Botond

Hozzászólás #31713 2018.08.23. 13:16

Idén eljön a kánaán! Csak AMD procikkal fogjuk megtartani a karácsonyi mérést, mert ha vki intel procival 3dmarkol, akkor be lesz perelve, a zintel elkapja és sittre vágatja! Zseniális! Mindennapra jut egy bohócság, nagyon kemény augusztusvége kerekedett itten! :D
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #31714 2018.08.23. 19:47

Moby írta:Na, megnéztem Vaati 22 perces videóját. Sokkal jobb minőségű, mint bármi, amit eddig láttam. Van kommentáros kivonata is, megnéztem azt is. De a dumamentes 22 perces videója után éreztem először, hogy szívesen játszanám. Ez az első videó, amiben látszik, hogy mennyire szép a játék. Nagyon. Részleteiben, amobok kidolgozottsága nagyn fasza. Másrészt tökre úgy játszik, ahogy én ismerkedek az új játékokkal. Tök valóságos az egész, nincs pofázás, nincsenek vágások, nincs alibizés. Püré géming van. A sok faszom bullshit meg rendezés helyett ennyit kéne mutatni minden játékból, és semmi többet. És ezt először írom le erről a játékról, ami ezen látható, az nekem eléggé tetszik is.
Faszom. Pedig utálni akartam, ment is, elég jól, erre VaatiVidya eladja nekem :(
Á, én ezt nem nézem meg, elég volt amit láttam eddig, már attól is felállt. Remélem pc-re egyszerre jön a konzolokkal.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31715 2018.08.23. 20:25

Na ez most vagy unalmasabb lesz még a rally játékoknál is, vagy valamivel jobb...

phpBB [media]
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31716 2018.08.23. 20:36

fritz saturn elörendelesek:
RTX 2080 ~900 €
RTX 2080Ti ~1300 €

NA IDE MEG VAGY ÖTÖT! :idiota:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31717 2018.08.23. 23:40

Botond írta:Alapvetően ez nagy igazság, de a konkrét esetben nem tudok egyetérteni veled. Már a 7. rész is így készült, és az a széria egyik legjobb része. Mondjuk a szokásos körre fel kell készülni, hogy játszhatatlanul bugos lesz a kiadást követő 6-10 hónapban, ahogy majdnem minden játékuk, ha erre gondoltál akkor igazad van, ha arra hogy a bugok kipatchelése után is szar játék lesz, akkor nem. Eddig még minden stratégiájukat végül komoly bugoktól mentesre patchelgették (meg az AC-kat is amúgy, legalábbis unity nekem már teljesen bugmentes volt), és a többségük elég jóféle.
Mondjuk ez az Ubi tolt ki a külsős stratégiafejlesztőivel, mint a Capybara, a Black Hole vagy a Nival, és jegeli a már említett Battle Isle/Incubationt és Panzer General mellett az Imperialismet is. OK, nyilván szűk körnek mond valamit a név, de egész pöpec portfóliót tudnának kiépíteni a mostani futószalag helyett, aklármilyenek is az Annók, Settlersek, Heroes of Might and Magicek. Mondjuk az utóbbiak kritikailag jó ideje leszerepelnek, de ebben benne lehet a megjelenés környéki állapot is.
Avatar
Botond

Hozzászólás #31718 2018.08.24. 00:19

Zóanagyvarázsló írta: Heroes of Might and Magicek. Mondjuk az utóbbiak kritikailag jó ideje leszerepelnek, de ebben benne lehet a megjelenés környéki állapot is.
Szerintem a miatt és amiatt, hogy mindenki egy homm3 remastert várt. Persze amikor megkapták akkor azt is szétfikázták. :D Az a hülye nosztalgia széttrolkodik mindent, ami jó irányba fejlődik azt is, ami rossz irányba fejlődik azt is. Régen még a nosztalgia is jobb vót!
A HOMM6 és 7 a mostani felpatchelt állapotban tökéletes és méltó része a sorozatnak. Személyszerint nekem a hat a kedvencem az egész sorozatból.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31719 2018.08.24. 00:24

Botond írta:Szerintem a miatt és amiatt, hogy mindenki egy homm3 remastert várt. Persze amikor megkapták akkor azt is szétfikázták. :D Az a hülye nosztalgia széttrolkodik mindent, ami jó irányba fejlődik azt is, ami rossz irányba fejlődik azt is. Régen még a nosztalgia is jobb vót!
A HOMM6 és 7 a mostani felpatchelt állapotban tökéletes és méltó része a sorozatnak. Személy szerint nekem a hat a kedvencem az egész sorozatból.
Én még az 5-ben éppen azt bírtam, hogy visszahozta a 3-nak sok vonását, de a 4 túl nagy - és főképp elszúrt, fékész - újításaira is épített. Aztán tipikusan az volt, hogy sokaknak túl 3 volt, másoknak meg nem eléggé. Mindegy én élveztem, ők rinyáltak, szerintem én nyertem :hawaii:

A remasternek viszont vannak bajai, már csak a kiegek eltűnt forráskódja miatt is. Mást nem tudok felhozni ellene, mert még nem próbáltam.
Avatar
Botond

Hozzászólás #31720 2018.08.24. 00:45

Zóanagyvarázsló írta:Én még az 5-ben éppen azt bírtam, hogy visszahozta a 3-nak sok vonását, de a 4 túl nagy - és főképp elszúrt, fékész - újításaira is épített. Aztán tipikusan az volt, hogy sokaknak túl 3 volt, másoknak meg nem eléggé. Mindegy én élveztem, ők rinyáltak, szerintem én nyertem :hawaii:

A remasternek viszont vannak bajai, már csak a kiegek eltűnt forráskódja miatt is. Mást nem tudok felhozni ellene, mert még nem próbáltam.
A négyet én imádtam, pont annyi újítást hozott amit kellett a nagyon egykaptafára készült 1-2-3 után (amiket szintén imádtam, day1 vettem mindent a sorozatból), az öttel voltak gondjaim, az szódával elment, kicsit le is mondtam a sorozatról, aztán bamm, ott volt a hatodik ami szuper lett. A kezdeti bugokat featurének tekintettem ezen sorozat esetén, mert mint említettem day1 vettem mindet (jó, amit lehetett preorderben azt úgy :D, csak a többit day1), szóval nem feledtem milyen gyalázatos állapotban jött ki mind, még az első részben is volt vmi agyfasz bug amit 1.1 vagy 1.2 javított (most nem kezdek guglizni, hogy mi volt), de még az volt a legbugmentesebb release és a mélypont amúgy ilyen szempontból nem is tudom, hogy az 5, 6 vagy a 7 hét volt, de talán orrhosszal nyer a 7. Mondjuk aki ismeri a sorozatot az alapból belekalkulálta, hogy akkor fél évig ilyen lesz.
A 3 HD meg iOSre készült (iPadre), csak ha már elkészítették arra is, akkor kiadták PCre is. iOSen meg szuper cucc. Annak 4:3as a képaránya, hát arra rajzolták meg (ami adta is magát, mert az eredeti is 4:3as volt, ugye...), hiába megy a picsogás a 16:9ért, meg mittom én még mi fájt mindenkinek. Ja meg a kiegek. Persze, kíváncsi lennék úgy amúgy hanyan jutottak addig, hogy az hiányozzon tényleg. Pl én sem. Majd egy sohanapján azt fogom tolni a strandon. Amikor már kifogyott a switch kontent és kijátszottam a civ6ot az iPaden is. Ha ez sikerül, akkor bekerülök a guiness rekordok könyvébe, mint a valaha legtovább élt személy. :)
Avatar
arty

Hozzászólás #31721 2018.08.24. 09:19

DanielT írta:Na ez most vagy unalmasabb lesz még a rally játékoknál is, vagy valamivel jobb...

phpBB [media]
vajon a "Police Simulator 2018" fejlesztésekor szedtek magukra annyi tudást a fejlesztői, hogy élvezhető fizikát kendácsoljanak alá?
kétlem... (amugy azt hittem milestone a dev, mint manapság "mindenben ami rally" :) )

a rally is tud unalmas lenni, de ott legalább a változatos környezet adhat valami élményt - ez itt a naaaaagy openworld sivatagban játszódik majd (gondolom), ott pedig semmisincs :/
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31722 2018.08.24. 12:24

Botond írta:A négyet én imádtam, pont annyi újítást hozott amit kellett a nagyon egykaptafára készült 1-2-3 után (amiket szintén imádtam, day1 vettem mindent a sorozatból), az öttel voltak gondjaim, az szódával elment, kicsit le is mondtam a sorozatról, aztán bamm, ott volt a hatodik ami szuper lett. A kezdeti bugokat featurének tekintettem ezen sorozat esetén, mert mint említettem day1 vettem mindet (jó, amit lehetett preorderben azt úgy :D, csak a többit day1), szóval nem feledtem milyen gyalázatos állapotban jött ki mind, még az első részben is volt vmi agyfasz bug amit 1.1 vagy 1.2 javított (most nem kezdek guglizni, hogy mi volt), de még az volt a legbugmentesebb release és a mélypont amúgy ilyen szempontból nem is tudom, hogy az 5, 6 vagy a 7 hét volt, de talán orrhosszal nyer a 7. Mondjuk aki ismeri a sorozatot az alapból belekalkulálta, hogy akkor fél évig ilyen lesz.
A 3 HD meg iOSre készült (iPadre), csak ha már elkészítették arra is, akkor kiadták PCre is. iOSen meg szuper cucc. Annak 4:3as a képaránya, hát arra rajzolták meg (ami adta is magát, mert az eredeti is 4:3as volt, ugye...), hiába megy a picsogás a 16:9ért, meg mittom én még mi fájt mindenkinek. Ja meg a kiegek. Persze, kíváncsi lennék úgy amúgy hanyan jutottak addig, hogy az hiányozzon tényleg. Pl én sem. Majd egy sohanapján azt fogom tolni a strandon. Amikor már kifogyott a switch kontent és kijátszottam a civ6ot az iPaden is. Ha ez sikerül, akkor bekerülök a guiness rekordok könyvébe, mint a valaha legtovább élt személy. :)
Azért még mindig a 4 az, melynél soha nem fejezték be igazán működőre a feature-öket. Az 1-3 közül meg day1 legfeljebb a 3 multija volt problémás, de azt is csak tőled tudom, mert szerintem nálunk az 1.0-val is működött (a pontos verziószámot nehéz lenne, de patchet sosem tettünk az első lemezes változatra, a kiegek meg meg sem voltak akkor még). Illetve most tudtam meg, hogy az 1 is bugos. Franc se tudja, abból meg a 2-ből is valami RIP jutott első körben. Mindenesetre a 4-5-től jöttek a patchekkel is problémás esetek és a durvuló gépigények.

Kampány nálam sose ment végig az összes, általában X pályáig, különálló scenariókig jutottam, vagy a kampányok egy részének a végéig. De az Armageddon's Blade kapásból bejövős (mármint az AB kieg azonos nevű kampánya) volt, de az utolsó pályák előtt valamiért félbe maradt.

A Guiness Rekordok Könyve amúgy kispálya, én az Ószövetségbe pályázom Matuzsálemékkel viaskodni, akkor talán a mostani Steam- és GOG-gyűjteményem felével végzek is. Csak ne jelenjen meg több játék a következő 900 évben!
Avatar
Botond

Hozzászólás #31723 2018.08.24. 12:46

Zóanagyvarázsló írta:Azért még mindig a 4 az, melynél soha nem fejezték be igazán működőre a feature-öket. Az 1-3 közül meg day1 legfeljebb a 3 multija volt problémás, de azt is csak tőled tudom, mert szerintem nálunk az 1.0-val is működött (a pontos verziószámot nehéz lenne, de patchet sosem tettünk az első lemezes változatra, a kiegek meg meg sem voltak akkor még). Illetve most tudtam meg, hogy az 1 is bugos. Franc se tudja, abból meg a 2-ből is valami RIP jutott első körben. Mindenesetre a 4-5-től jöttek a patchekkel is problémás esetek és a durvuló gépigények.

Kampány nálam sose ment végig az összes, általában X pályáig, különálló scenariókig jutottam, vagy a kampányok egy részének a végéig. De az Armageddon's Blade kapásból bejövős (mármint az AB kieg azonos nevű kampánya) volt, de az utolsó pályák előtt valamiért félbe maradt.

A Guiness Rekordok Könyve amúgy kispálya, én az Ószövetségbe pályázom Matuzsálemékkel viaskodni, akkor talán a mostani Steam- és GOG-gyűjteményem felével végzek is. Csak ne jelenjen meg több játék a következő 900 évben!
A 4ben mi volt az a feature amit nem fejeztek be szerinted? Nem kötekedésből, csak érdekel. Én elég régen játszottam vele, és olyan mély dolgok nem maradtak meg (mert hát az én memóriám pocsék, ellentétben a tiéddel), de annyi rémlik, hogy behozták a hősöket unitnak, ami miatt mindenki utálta, de tulajdonképpen jópofa újítás volt, hogy aztán félistenné lehetett 2-3 hőst fejleszteni és azzal, egységek nélkül be lehetett szántani az egész kampányt. Az elsődleges és másodlagos skilleket szerintem elég jól elkapták, de az is, meg a többi dolog is (városok, térképen ez az) számomra sose futott új feature szinten, csak a régiek csiszolgatása, szóval lehet csak értelmezési különbség miatt nem értem mire gondolsz.
A kiugró gépigény meg az 5. rész sajátja volt csak amennyire emlékszem. Mondjuk az engem pont sose érintett (már hogy kevés lett volna a kraft), de annak volt elbaszott gépigénye megjelenéskor, az jogos kritikaként csak az öttel szemben hozható fel. Nekem inkább az új art stílus nem jött be, azt letudtam kötelező módon sose vettem elő többet szekcióba került. A 6-7 már teljesen normál gépigénnyel jött szerintem, jó mondjuk a hatban benne volt kiadáskor a kedvenc featuréd (memory leak), de nyilván arra is megoldás volt a sok ram, szóval ha ezt gépigénybe vesszük, akkor ram igény kiugró volt, igen, de proci/vga szinten nem. És az art megvett kilóra, azt nagyon elkapták az új részekben szerintem. Pont így képzeltem el a régi részek HD remasterét, de ráadásul még a többi dolgon is pont annyit csiszoltak, hogy jó legyen. A hét nagyjából ugyanez, csak arra még nem volt elég időm. Egy kampányt végeztem ki asszem.
Avatar
donatus13

Hozzászólás #31724 2018.08.24. 15:04

A homm5 messze az egyik legjobb a szériából ami valaha készült, a 6 is és a 4 is jó volt, csak mindenki nyafog állandóan ha új valami akkor azért ha kevés az új akkor azért. Ugyan ez volt az sc2 vel is. Stratégiai játékok terén nem lehet ma már megfelelni, ezért hagyta abba őket kb mindenki, alig van már pár név, és ami van az is kb egy 100 fős player base-el van.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31725 2018.08.24. 15:10

phpBB [media]
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31726 2018.08.24. 15:43

SlickAdam írta:[video]csak_a_switch_per_tíz.avi[/video]
Végre lehet a legszarabb minőségben, cserébe drágán tolni a 2012-es címeket! :eljen: A hordozhatóság nem szempont, szerintem 90%-a a gépeknek akkor nem volt otthon, amikor a bolt és a lakóhely között volt úton.
Avatar
Botond

Hozzászólás #31727 2018.08.24. 15:52

DanielT írta:Végre lehet a legszarabb minőségben, cserébe drágán tolni a 2012-es címeket! :eljen: A hordozhatóság nem szempont, szerintem 90%-a a gépeknek akkor nem volt otthon, amikor a bolt és a lakóhely között volt úton.
Szerintem magadból indulsz ki. Pont a múltkor volt egy felmérés amiben a nintendo megnézte a desktop vs mobil használatot és kb fifty-fifty.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31728 2018.08.24. 15:53

Botond írta:Szerintem magadból indulsz ki. Pont a múltkor volt egy felmérés amiben a nintendo megnézte a desktop vs mobil használatot és kb fifty-fifty.
"Mobil" használat = a kanapén, dokkoló nélkül.
Avatar
Botond

Hozzászólás #31729 2018.08.24. 15:56

DanielT írta:"Mobil" használat = a kanapén, dokkoló nélkül.
Ilyen sok embernek nincs otthon egy monitor/tv amire rákösse, hogy superior minőségben tolja, inkább szenved a kicsi képpel a kanapén a kisebb felbontással? Nem hiszem.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31730 2018.08.24. 16:11

Botond írta:Ilyen sok embernek nincs otthon egy monitor/tv amire rákösse, hogy superior minőségben tolja, inkább szenved a kicsi képpel a kanapén a kisebb felbontással? Nem hiszem.
De. És nem az, hogy nincs, nekem is van mindenhol giga tévé, mégis notira streamelve tolom sokszor. Ha meg van több ember/zavaró tényező, akkor meg pláne.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31731 2018.08.24. 16:56

DanielT írta:"Mobil" használat = a kanapén, dokkoló nélkül.
az olyan mindegy. eddigi jatekidöm 95%-a undocked. este agyikoban fejhez közel "tabletop". kis pöcsöskent szörnyethaltam volna egy ilyentöl.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31732 2018.08.24. 16:57

DanielT írta:De. És nem az, hogy nincs, nekem is van mindenhol giga tévé, mégis notira streamelve tolom sokszor. Ha meg van több ember/zavaró tényező, akkor meg pláne.
meg is indokoltad, hogy miert !!!ÖMEZIN!!! a dark szósz szviccsen
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31733 2018.08.24. 18:20

SlickAdam írta:meg is indokoltad, hogy miert !!!ÖMEZIN!!! a dark szósz szviccsen
Én azt nem tudhatom, de Botond elmondása alapján és szavaival élve egy szenvedés, fos grafikával. :miaz:

Ami egyébként egybevág a tapasztalataimmal, csak most mégse ezt akarom előtérbe tolni, hanem egy rajongó véleményét. :ravasz1:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31734 2018.08.25. 10:23

Botond írta:A 4ben mi volt az a feature amit nem fejeztek be szerinted? Nem kötekedésből, csak érdekel. Én elég régen játszottam vele, és olyan mély dolgok nem maradtak meg (mert hát az én memóriám pocsék, ellentétben a tiéddel), de annyi rémlik, hogy behozták a hősöket unitnak, ami miatt mindenki utálta, de tulajdonképpen jópofa újítás volt, hogy aztán félistenné lehetett 2-3 hőst fejleszteni és azzal, egységek nélkül be lehetett szántani az egész kampányt. Az elsődleges és másodlagos skilleket szerintem elég jól elkapták, de az is, meg a többi dolog is (városok, térképen ez az) számomra sose futott új feature szinten, csak a régiek csiszolgatása, szóval lehet csak értelmezési különbség miatt nem értem mire gondolsz.
A kiugró gépigény meg az 5. rész sajátja volt csak amennyire emlékszem. Mondjuk az engem pont sose érintett (már hogy kevés lett volna a kraft), de annak volt elbaszott gépigénye megjelenéskor, az jogos kritikaként csak az öttel szemben hozható fel. Nekem inkább az új art stílus nem jött be, azt letudtam kötelező módon sose vettem elő többet szekcióba került. A 6-7 már teljesen normál gépigénnyel jött szerintem, jó mondjuk a hatban benne volt kiadáskor a kedvenc featuréd (memory leak), de nyilván arra is megoldás volt a sok ram, szóval ha ezt gépigénybe vesszük, akkor ram igény kiugró volt, igen, de proci/vga szinten nem. És az art megvett kilóra, azt nagyon elkapták az új részekben szerintem. Pont így képzeltem el a régi részek HD remasterét, de ráadásul még a többi dolgon is pont annyit csiszoltak, hogy jó legyen. A hét nagyjából ugyanez, csak arra még nem volt elég időm. Egy kampányt végeztem ki asszem.
Sok mindenen érződik a kiforratlanság (az NWC maga kért bocsánatot, hogy nem fejezték be a játékot, tehát ha szerinted sikerült, azt Jon van Caneghemmel is le kell bokszolnod)..

Az élőbb hősök például remek ötlet, a megvalósítás is érdekes, de sok vele a gond is. Az elején például a hősök használhatósága nulla, nála olcsóbb alacsony szintű lényekhez képest sem jók, esni-kelni fognak. A class system is érdekes lenne, de az idegesítő, hogy a kinézett fejlesztendő képességed beválasztva véletlenszerűen áttehet olyan kasztból a meglévőbe, ami neked haszontalan, és you never asked for this).

Az AI a hab tortán, mert gép ellen játszani olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Várvédelemben nem csinál semmit, bizonyos egységeket, ha szkript nem utasítja, nem gyárt, potionöket (az immortality potion ugye must have) a játékosokkal ellentétben nem használ, tehát a pálya az AI hőseinek a temetője. Meg úgy alapból segghülye, az új feature-ökhöz való újfajta gondolkodásra egyszerűen nem nevelték át. Ez kampányban vagy multiban kevésbé jön át, de mindenhol érinthet. Legalább ha multiban irányíthatnád az ellenfél ellen az AI seregeit csatában, mint a Shogun 2-ben, akkor semleges csapatok elleni harc nem Down-szindrómások megveréséről szólna.

A lényeknél sem maga az upgrade-elés elhagyása a gond, hanem hogy így várból csak 5 fejleszthetetlen lényt (7 fejleszthető helyett) tudsz venni (miközben a korábbi 8-9 helyett 6 vártípus van). A választgatós opció jön a képbe, hiszen lényegében 7 fejleszthetetlen közül tudod kiválasztani az ötöt (2-4. lényszintek közötti párokból, 1. szintűekből megkapod mindkét nyomit), de ott meg a balance tud becseszni. Sok esetben csak az egyik lehetőség sokkal jobb (pl. vampire vs venom spawn, cyclops vs ogre mage, genie vs naga, azaz a 3. szintű lények felénél például kapásból igaz). Ez azért más, mint egy-egy gyengébb szintű lány a korábbi várakban (lásd ghost dragon vagy zombik).

Ráadásul a rajongókat a mechanikai eltéréseket megfejeltve megosztották mással is,: elpusztították az előző világot (az RPG-csapattal ugye voltak nézeteltérések), furán vontak össze korábbi frakciókat, vitatott art designnal és a korábbi sztárlények földig butításával (pl. a titánok elég gyengécskék a 4. szintű íjászkodást leszámítva, de túlzott egy kissé a sírás, mert varázslatokkal szépen turbózható). Ez részben a balance-hoz tartozik, részben ízlés kérdése.

Ennyi jutott most eszembe, és ezek tényleg olyan szintű dolgok, melyek csúnyán benne maradtak a játékban, és rendbe lehetett volna tenni a többségét. (Modok vannak többükre is.)

Ami a gépigényt illeti, 4 játszható volt régi vasakon is, de újabbakkal sem volt annyira smooth, mint a korábbiak, sokaknál meory leakelt. Az 5 rosszabb volt, mert több generációval későbbi gépeken is szenvedett a kameraforgatással és a zoomolással, míg a későbbi King's Bounty: The Legenddel nem voltak ilyen gondok (bár az újabb, nem izmoltak annyira a maga idejében grafikával, és nem volt annyira szabad a kamera, ami nem is volt baj.)

Az 5-ben utána a várankénti egyéni speckókat, a szofisztikáltabb karakterfejlesztést a 4-nél még mindig mérföldekkel jobb AI-t, és a ToEE kieggel az upgrade-opciókat (ha azonos alaplények szétágazásai is voltak), jobban megoldották. Emellett megőrizték az egyik legfontosabb újdonságot, a lények varázskönyvét, és a hősök sem mentek vissza totál passzívba, ha nem is egy az egyben lényként jelentek meg a csatatéren. Én megnéznék a IV alapjain is egy TBS-t, akár Heroest is, mert csíptem azt, és sok érdekes ötlet volt benne, de a végeredmény elég féloldalas lett. Így nehéz volt megnyerni a forradalmi változásokhoz a rajongók kegyeit.
Avatar
eje75

Hozzászólás #31735 2018.08.25. 11:20

Hűha.... Van egy aprócska sor a Lurdy-ban a Xiaomi megnyitón... bassza meg... ebből ma nem lesz porszívó
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31736 2018.08.25. 11:32

eje75 írta:Hűha.... Van egy aprócska sor a Lurdy-ban a Xiaomi megnyitón... bassza meg... ebből ma nem lesz porszívó
A fácsebücher oldalukon kérdezte valaki, hogy mennyi van belőle és azt válaszolták, hogy jut az holnapra is. Azt viszont nem mondták, hogy még nyitási áron -e...
Avatar
arty

Hozzászólás #31737 2018.08.25. 11:38

eje75 írta:Hűha.... Van egy aprócska sor a Lurdy-ban a Xiaomi megnyitón... bassza meg... ebből ma nem lesz porszívó
KÉPET!!!!
Avatar
eje75

Hozzászólás #31738 2018.08.25. 11:54

arty írta:KÉPET!!!!

Nem lehet... GDPR.. :idiota:
Avatar
arty

Hozzászólás #31739 2018.08.25. 12:00

eje75 írta:Nem lehet... GDPR.. :idiota:
aki hajlandó xiaomit venni, az már ugyis lemondott mindenről, ami privacy :D
Avatar
eje75

Hozzászólás #31740 2018.08.25. 12:11

arty írta:aki hajlandó xiaomit venni, az már ugyis lemondott mindenről, ami privacy :D
Ja... Az nem gond... Nincs titkom a kínai titkosszolgálat előtt... Nyugodtan naplózzák a lakás méretét, meg hogy mikor megyek xarni... Csak nem akarom mind az 1000 sorbaálló pofázmányát kitararni a képeken... De folyosókon keresztül kanyarog a sor... Tudják hogy csak 20 teló van? Mert vagy 800 ember vár rá... :wilting:
Avatar
eje75

Hozzászólás #31742 2018.08.25. 12:15

DanielT írta:
40049184_2180066522278006_2242951326356996096_o.jpg
Belülről?? Az igen... :worship:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31743 2018.08.25. 12:17

eje75 írta:Belülről?? Az igen... :worship:
Nyugika, ennyire nem vagyok kemény. Pizsamában fekszem itthon, a fácséra tettek fel képeket és onnan loptam. :idiota:

Ha bent lennék, nyilván megvenném neked is amit akarsz.
Avatar
eje75

Hozzászólás #31744 2018.08.25. 12:49

DanielT írta:Nyugika, ennyire nem vagyok kemény. Pizsamában fekszem itthon, a fácséra tettek fel képeket és onnan loptam. :idiota:

Ha bent lennék, nyilván megvenném neked is amit akarsz.
Nyugi... Gondoltam, hogy nem engedtek be téged külön nyitás előtt, hogy sámlira állva jobb képet tudj csinálni :nyes: ... Arra gondoltam hogy kemény lehet belülről ezt látni... Hogy mindjárt jön a horda fosztogatni :banplz: Nem irigylem a dolgozókat... Felmentem kajálni és láttam mi megy... Szegények...
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31745 2018.08.25. 13:28

phpBB [media]
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31748 2018.08.25. 20:35

DanielT írta:
2018-08-25 20_25_59-.jpg
:taps: :taps: :taps:
Avatar
eje75

Hozzászólás #31749 2018.08.26. 12:16

Ma is komoly sor van, de behúztam a porszívót... Meg egy pár apróságot.. :idiota:
Csatolmányok
20180826_115216.jpg
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31750 2018.08.26. 17:44

eje75 írta:Ma is komoly sor van, de behúztam a porszívót... Meg egy pár apróságot.. :idiota:
Nice! Ezek szerint még ócsó' volt. Nem lehet tudni, hogy meddig az?
Avatar
Botond

Hozzászólás #31751 2018.08.26. 18:17

Zóanagyvarázsló írta:HOMM4.kritika
Lehet, ezek nekem annyira nem hiányoztak, én így is élveztem a gémet anno.
Viszont a pocsék memóriámra hatalmas gyógyszer az internet. Néztem vmi játékkal kapcsolatban vmit, és bedobott egy linket, hogy mik voltak 2011-ig bezárólag(!!!) a legjobb kalandjátékok vmi site szerint és belenéztem a vicc kedvéért. Érdemtelenül elfelejtve a 70en sokadik helyen ott volt a Freddy Pharkas! Na az nekem überkedvenc volt, rengeteget szenvedtem leírás nélkül vele, szóval ráneztem gog.comon, és fent van, be is raktam wishlistre. Újrajátszás hamarosan! Olyan emlékek jöttek vissza azzal a cuccal kapcsolatban, hogy hihetetlen, pedig már el is felejtettem, hogy valaha volt ilyen. :)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31752 2018.08.26. 18:23

Ja a Xiaomi home appot minden esetben "Mainland china" régióra állítsátok, az ismeri az összes eszközt. Ez a nyelvet és egyebeket nem befolyásolja.
Avatar
deep

Hozzászólás #31753 2018.08.26. 18:55

DanielT írta:Ja a Xiaomi home appot minden esetben "Mainland china" régióra állítsátok, az ismeri az összes eszközt. Ez a nyelvet és egyebeket nem befolyásolja.
Vagy, ha eu-s eszközt vettél, pl. a porszívó jó eséllyel az lesz, akkor nem fog működni csak az "other" régióban.
Avatar
Moby

Hozzászólás #31754 2018.08.26. 21:17

A twitchen élőben közvetítették, ahogy a jacksonville-i Madden 19 Tournamenten támadók lelőnek több embert. Az egyik támadót a helyszínen leőtték.
4 halott, 11 sebesült.
A közvetítésben jól kivehető volt, hogy az első megtámadott játékosra ráviszik a lézer irányzékot, majd a közvetítésen annyi látszik, hogy a kontrollere lecsatlakozik...
Kép
Avatar
Moby

Hozzászólás #31755 2018.08.26. 21:21

Közben már fent van a hír az indexen is, ott elérhető a felvétel is.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31756 2018.08.26. 21:32

Azt a rohadt kurva eget. Inkább ne hallgassátok meg szerintem.

szerk: Pont füles volt rajtam, térhangzás ON és kb max hangerő. Így hitelesebb volt, mint szerettem volna. :(
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31757 2018.08.26. 22:10

Ez lesz a következő Yooka-Laylee...

phpBB [media]
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31758 2018.08.26. 22:35

Moby írta:A twitchen élőben közvetítették, ahogy a jacksonville-i Madden 19 Tournamenten támadók lelőnek több embert. Az egyik támadót a helyszínen leőtték.
4 halott, 11 sebesült.
A közvetítésben jól kivehető volt, hogy az első megtámadott játékosra ráviszik a lézer irányzékot, majd a közvetítésen annyi látszik, hogy a kontrollere lecsatlakozik...
Kép
a kökorszakban alairt idiota szar dokumentumra hivatkozo, penzbaszo rednekk agyhalott banda.
tökeletes refren gun fx-el E. gádblessz!!!
phpBB [media]


azok a hangok a videoban... :rinya:
Avatar
Moby

Hozzászólás #31759 2018.08.26. 22:46

SlickAdam írta:a kökorszakban alairt idiota szar dokumentumra hivatkozo, penzbaszo rednekk agyhalott banda.
tökeletes refren gun fx-el E. gádblessz!!!
azok a hangok a videoban... :rinya:
New: The Jacksonville gunman was a gamer in the Madden tournament who lost, and he killed himself after opening fire, another competitor tells me.
Avatar
arty

Hozzászólás #31760 2018.08.26. 22:50

Moby írta:A twitchen élőben közvetítették, ahogy a jacksonville-i Madden 19 Tournamenten támadók lelőnek több embert. Az egyik támadót a helyszínen leőtték.
4 halott, 11 sebesült.
aztakurva. megint valami elmebeteg vagy tenorista...?
bár szívesebben kínoznám élete végéig az ilyet (nagyon-nagyon sokáig), legalább nem kell évekig költeni a perére, ügyvédjére, cellára az adóból... :(

---

Zó !

N64-ed miféle videoösszeköttetésen megy a hdtv(?)-dbe?
Csak mert olvasgatok, aztán kiderült, hogy a nintendo világéletében egy olcsó, patkány cég volt... de még mekkora...

... vajon ezek a férgek mario nélkül fennmaradtak volna egyáltalán a második, harmadik generációra?
mondjuk olvasgatva a nintendolife hírek alatti hsz-eket, a nintendovásárló-zombihordánál nincs agymosottabb (hűségesebb, de az ide nem megfelelő szó), szal valszeg igen :D
elképesztő, miket meg nem védenek, hogyan ideologizálnak, csak hogy ne kelljen szembenézniük magukkal, a döntésükkel, hogy kit/mit is támogatnak :(
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #31761 2018.08.26. 22:52

arty írta:N64-ed miféle videoösszeköttetésen megy a hdtv(?)-dbe?
Csak mert olvasgatok, aztán kiderült, hogy a nintendo világéletében egy olcsó, patkány cég volt... de még mekkora...
mer' 97-ben nem adtak hdmi / komponens kabelt?
Avatar
arty

Hozzászólás #31762 2018.08.26. 23:03

SlickAdam írta:mer' 97-ben nem adtak hdmi / komponens kabelt?
rgb-t, kb az svideohoz is mázli kell(ett?)
a komponensel gecizés utána jött, a gamecube-al :mf2:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31763 2018.08.27. 07:51

arty írta:Zó !

N64-ed miféle videoösszeköttetésen megy a hdtv(?)-dbe?
Csak mert olvasgatok, aztán kiderült, hogy a nintendo világéletében egy olcsó, patkány cég volt... de még mekkora...

... vajon ezek a férgek mario nélkül fennmaradtak volna egyáltalán a második, harmadik generációra?
mondjuk olvasgatva a nintendolife hírek alatti hsz-eket, a nintendovásárló-zombihordánál nincs agymosottabb (hűségesebb, de az ide nem megfelelő szó), szal valszeg igen :D
elképesztő, miket meg nem védenek, hogyan ideologizálnak, csak hogy ne kelljen szembenézniük magukkal, a döntésükkel, hogy kit/mit is támogatnak :(
RGB-t ugye tud, csodaátlaakítókkal nem foglalkozom, S-Videót kéne hozzá venni. Az eddigi casualkodáshoz csak rákötöttem kompozittal, és kész. A régebbi retró és a PC mellett több energiát nem fektettem bele. Másrészt a korai 3D-vel úgyis csak a szart lehet kenegetni. Persze jó a jobb, de igazán szép sose lesz. A Tomb Raider grafikája s ejött be új korában sem, bár a TR2 velencei pályás demója (?) pofás volt a sok víz és a környezet miatt, akkor CRT-n. És a csöcsök is kevésbé voltak röhejesen csúcsosak.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31764 2018.08.27. 07:54

DanielT írta:Ez lesz a következő Yooka-Laylee...

SotN-erőlködés.mp4
Nme tudom,a videót még nem néztem végig, de amúgy is a Curse of the Moon az ígéretesebb. Ja, basszus, az már meg is jelent.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31765 2018.08.27. 07:59

Botond írta:Lehet, ezek nekem annyira nem hiányoztak, én így is élveztem a gémet anno.
Viszont a pocsék memóriámra hatalmas gyógyszer az internet. Néztem vmi játékkal kapcsolatban vmit, és bedobott egy linket, hogy mik voltak 2011-ig bezárólag(!!!) a legjobb kalandjátékok vmi site szerint és belenéztem a vicc kedvéért. Érdemtelenül elfelejtve a 70en sokadik helyen ott volt a Freddy Pharkas! Na az nekem überkedvenc volt, rengeteget szenvedtem leírás nélkül vele, szóval ráneztem gog.comon, és fent van, be is raktam wishlistre. Újrajátszás hamarosan! Olyan emlékek jöttek vissza azzal a cuccal kapcsolatban, hogy hihetetlen, pedig már el is felejtettem, hogy valaha volt ilyen. :)
Van a ki a hordó fos minden pillantatát is szívószállal élvezi ki, mert nem zavarja, hogy bélsárízű. És az még hol van a klasszikus PotY-t érő produkcióktól!

Szóval lehetne rosszabb is, mert én is élveztem és szerettem (és kedvet is kaptam hozzá, csak időt nem), de ezek ellenére, mert azért belebarmoltak a játékba, és nem tették rendbe, mint a többi rész dolgait (többnyire). Ráadásul ezeken kívül is sokkal jobban ki lehetett volna csiszolni az ötleteket, ami más esetekben kiegészítőkben sikerült, a HoMM 4-nél ugye a csőd árnyékában dobáltak ki mindent a piacra.
Avatar
Botond

Hozzászólás #31766 2018.08.27. 08:29

Zóanagyvarázsló írta:Van a ki a hordó fos minden pillantatát is szívószállal élvezi ki, mert nem zavarja, hogy bélsárízű.
PS4 tulajokat most ne keverjük ide! :banplz:
Avatar
eje75

Hozzászólás #31767 2018.08.27. 10:32

Ez az ösport lövöldözés a legostobább, legértelmetlenebb, legszomorúbb, legleleg amit életemben láttam... Pedig az Sd-n láttam dolgokat...
Avatar
eje75

Hozzászólás #31768 2018.08.27. 10:55

Botond írta:PS4 tulajokat most ne keverjük ide! :banplz:
Nézdmán... A Switch tulaj hozzászólt... hahaha
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31769 2018.08.27. 11:34

eje75 írta:Ez az ösport lövöldözés a legostobább, legértelmetlenebb, legszomorúbb, legleleg amit életemben láttam... Pedig az Sd-n láttam dolgokat...
Azért volt idő, amikor egy irl leáldos találkozóhoz vittem volna a popcorn mellé golyóállómellényt. SQJ meg oda is tankkal jött volna szerintem.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31770 2018.08.27. 12:13

Zóanagyvarázsló írta:Azért volt idő, amikor egy irl leáldos találkozóhoz vittem volna a popcorn mellé golyóállómellényt. SQJ meg oda is tankkal jött volna szerintem.
:banplz: :taps: :banplz: :taps: :banplz: :taps:
Avatar
arty

Hozzászólás #31771 2018.08.27. 12:26

Zóanagyvarázsló írta:RGB-t ugye tud, csodaátlaakítókkal nem foglalkozom, S-Videót kéne hozzá venni. Az eddigi casualkodáshoz csak rákötöttem kompozittal, és kész. A régebbi retró és a PC mellett több energiát nem fektettem bele. Másrészt a korai 3D-vel úgyis csak a szart lehet kenegetni. Persze jó a jobb, de igazán szép sose lesz. A Tomb Raider grafikája s ejött be új korában sem, bár a TR2 velencei pályás demója (?) pofás volt a sok víz és a környezet miatt, akkor CRT-n. És a csöcsök is kevésbé voltak röhejesen csúcsosak.
nem tud RGB-t (a snes még tudott és a gcube is tudott utána), csak pár korai PAL modellnek ment a mutatvány.
de PAL-osként az svideot is benyalhatod, hogy majd jól nem ad (jó) képet :D
konzolok legalja volt az n64, szinte minden szempontból... sega helyett ezeknek kellett volna elbukni (persze a sega is megérdemelte, bár ők legalább tech szempontból már jól álltak, mire végük lett...)

csodaátalakító: ultrahdmi mod über frankó, az elkurt direkt-blurozó n64-ből csodát csinál (többféle scanline beépítve, integer lineáris méretezés, crt-bloom, stb - mindez kulturált OSD-n!)
naja, ennek a fosnak volt leginkább szüksége ekkora fixálásra...

a korai 3d kapcsán egyetértünk :( ha egyszer beszarik minden crt(m), nemtom mi lesz....
moslek64.jpg
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31773 2018.08.27. 17:15

arty írta:korai 3d kapcsán egyetértünk :( ha egyszer beszarik minden crt(m), nemtom mi lesz....
Majd megyek mindig Retroarchot konfigolni. :D Deep nyaral épp, de ha visszamászott, kimegyünk.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #31774 2018.08.27. 17:57

Zóanagyvarázsló írta:Azért volt idő, amikor egy irl leáldos találkozóhoz vittem volna a popcorn mellé golyóállómellényt. SQJ meg oda is tankkal jött volna szerintem.
mondjuk egy idei tali se menne le anélkül hogy Botondról ne szaggassuk le a windowsos pólót :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31775 2018.08.27. 18:38

Micsu írta:mondjuk egy idei tali se menne le anélkül hogy Botondról ne szaggassuk le a windowsos pólót :banplz:
Az már inkább tetkó lesz szerintem...
Avatar
Botond

Hozzászólás #31776 2018.08.27. 18:51

Micsu írta:mondjuk egy idei tali se menne le anélkül hogy Botondról ne szaggassuk le a windowsos pólót :banplz:
8.1es póló, szóval tökéletes! 28-30 hullámzó frémmel, szóval PS4 kompatibilis!
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #31777 2018.08.27. 18:56

Botond írta:8.1es póló, szóval tökéletes! 28-30 hullámzó frémmel, szóval PS4 kompatibilis!
8.1-es pélót olvastam. Valaki kölcsönadná a pszichiáterének a számát? Papé is jó.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #31778 2018.08.27. 19:11

már megy ;)

grafika nem annyira lehengerlő mint a trailerekben de ez nem meglepő, valszeg nem a downgradekkel lesz tele az egész sajtó, az biztos hogy már most látni hogy geci hangulatos, végre nem leszünk geraltra korlátozva
Avatar
Micsu

Hozzászólás #31779 2018.08.27. 19:27

úgy látom vezetni third personból is lehet, az jó főleg ha gagyzor a vezetési modell
Avatar
DanielT

Hozzászólás #31780 2018.08.27. 19:35

Micsu írta:úgy látom vezetni third personból is lehet, az jó főleg ha gagyzor a vezetési modell
Én kinyomtam már korábban, nem kell a spoiler. Még mindig "utolsó nagy játékom"-ként tekintek rá, kilátásban sincs semmi, ami ennyire érdekelne/érdekelhetne. Hacsak nem jön ki egy GOW, amiben érettségire lehet felkészíteni a BOI-t. Annak nem tudnék ellenállni!

Vissza: “Leáldozott.hu”