A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18551 2017.05.04. 20:35

trade1 írta:Igazából még az Uncharted 4-re gondoltam, mivel az 1-2-3 ugye megvolt korábban, plusz PS3-on abbahagytam a Last of Us-t mert az kb játszhat átlag kategória volt, talán a 4-én egy fokkal jobb lett, arra is rá kellene nézni. Illetve a Resi 7-el kacérkodik mint nagy RE FÁN, de azt nem tudom mennyire vállalhatatlan Port lett. Dark alul-ról nézegettem még videókat de én ahhoz sztem murván kevés vagyok!
Na, Last of Us remaster még mehetne és az UC4 is. Ha itt megállsz, akkor Arty-nak végre lenne egy társa a harcban! :banplz:

szerk: Esetleg még az Infamous PS4 részét, már a nevét se tudom.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18552 2017.05.04. 20:41

arty írta:ue3, csőhorror, fejlesztői igényesség így együtt?
Ezek mindenképpen a gyanúsítottak között vannak, de én egyszerűen azzal magyaráznám, hogy alacsony a gépigénye a cuccnak. Nincs metálkód, nincs semmi, csak az X86 meg az API-k. Ezt dobja a gép.

Egy 1050Ti-n és egy újan TIZENHÉTEZER Ft-os G4560-on így fut:

Kép

Teljes videó
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18553 2017.05.04. 20:43

Moby írta:Há igazán ne haragujd meg érte, de ebben én nem érzem magam felelősnek :D Dani megmutatta egy képen, hogy tud nagyon szar lenni. Te erre rátromfoltál egy videóval, amiből kiderült, hogy mindig az. Ha meg akartam volna venni, és teszemazt konzolra, hát most miattad nem venném! :banplz:
:buck: :buck: :buck: :idiota:
Avatar
arty

Hozzászólás #18554 2017.05.04. 21:23

trade1 írta:Szegasztok! Beleszaladt 7,5 óra a Horizonba. Elsőkörben kiemelném hogy PS3 után számomra a látvány több mint kielégítő, egyszer kétszer volt felfedezhető zavaró belassulás. A sztori egész jól kezd kibontakozni, ami számomra igazán pozitív csalódás. Remélem a játék végéig fenn tartja majd az érdeklődésemet. Na most egy kérdés: teljesen esélytelen hogy ezt a grafikai színvonalat más is hozza? Sajna fakezű vagyok a Pc építéshez stb. Az utolsó gépem egy AMD athlon xp volt! Azóta csak Dell laptop netre stb. plusz PS konzolok. Azt azért érzem én is hogy rohadtul el van korcsosulva az egész generáció! Gyak torkon szarják magukat ilyen PRO kiadásokkal, pont a konzol lényege veszik el ezzel! Most a PC fejlődött gyorsabban mint az előző generációkban, vagy ez a generáció mocskosmód alul becsülte hogy milyen erős vasat is kellene építeni?
jópár szép cím van a gépre, emiatt ne aggódj. persze (ahogy olvashatod itt a topikban is) sok a vállalhatatlan retek is.
ill. ha a horizon "több mint kielőgétő" számodra, akkor a többi is megüti a "kielégítő" szintet ;)

Ilyen szempontból tehát a gép egyáltalán nincs (nem volt) alálőve semminek. fura is volna így tekinteni a ps4-re a ps3 után... (a 360->xbón helyzet már más, de azt hagyjuk is :D )

azt vedd figyelembe, hogy a ps3 a maga 600 dolcsijával (és az elkapkodott 360 a meghibásodásával) majdnem a csődöt hozta a konzolgyártónak (és a konzolnak, mint platformnak), a veszteséggel adunk gépet és majd a szoftveren visszanyerjük a továbbiakban már nem volt csábító a két fő riválisnak, a hw fejlesztési költségek is elszálltak (mármint az egyedi megoldásoké), így belőtték a prevgen tapasztalatai alapján az árat a csábító 399-re, amdvel csináltattak egy ehez mérten jó vasat és hajrá. (mármint annyira nem jót: a bénafejlesztő erős cpuhoz szokott (prevgen/pc), s mivel ezen konzolok is "pécék", a portot sokszor csak átszarják (mert egyébként mamár alig-alig van konzolexklu, a pöce is tényezővé vált, köszi steam :( ;) ), az eredmény pedig ez... amit látsz.)

a többi má' történelem.
nem véletlen láthatod annyit itt a topikban, hogy #sikergen ( :idiota: ) - aláznak mindent ebben a genben a bevételek, az eladások, a ... mindenminden!!!!444 (oké, vásárlóként ezt leszarhatod, delegalább nem MUSZÁJ pöcét építened - még!). a sony él és virul, az ms meg ... hát ők csak a pisihez képest állnak rosszul, amugy jól megvannak ;)

a pro/skorpio genközepi ráncfelvarráscunami tényleg okádék és szemenköp mindent, ami a KONZOL. erre nincs mentség és én a létjogosultságát se igazán látom. (konzolso lesz tőle a pécére vágyó? dehogy!). pláne jópofa, ha 2018 végén TÉNYLEG jön a ps5.......

(persze hallgathatsz az álomvilág harcosaira is, akik titán sli-t szerettek volna és reálisnak is érzik egy ilyen konzol létét (=topik nagyrésze), ez a te döntésed :D )
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18555 2017.05.04. 21:31

arty írta:(persze hallgathatsz az álomvilág harcosaira is, akik titán sli-t szerettek volna és reálisnak is érzik egy ilyen konzol létét (=topik nagyrésze), ez a te döntésed :D )
Nem tehetünk róla, veled ellentétben mi nem állunk szilárdan a realitás talaján és hajlamosak vagyunk romantikus vágyainkat megélni, még akkor is, ha semmilyen racionalitás nincs mögötte! :nezze: :banplz:
Avatar
arty

Hozzászólás #18556 2017.05.04. 21:31

DanielT írta:Ezek mindenképpen a gyanúsítottak között vannak, de én egyszerűen azzal magyaráznám, hogy alacsony a gépigénye a cuccnak. Nincs metálkód, nincs semmi, csak az X86 meg az API-k. Ezt dobja a gép.

Egy 1050Ti-n és egy újan TIZENHÉTEZER Ft-os G4560-on így fut:
oké, de mi az hogy nincs gépigénye? ;) nincs gépigénye a limbónak. nincs gépigénye a supermarionak. ez viszont tök jól néz ki (vagy csak izlésesen), s a gépigénytelenség az már az okozat, amit a régi moci és a mociban járatos(?) fejlesztő hozott össze.

szeretném felemlegetni a broforcet, ami ps4en képes volt 20 frémet menni... pedig ha valaminek gépigénytelennek kellene lennie, akkor az egy 2d pixelcucc :)
és akár mennyire is nem érzel bravúrosnak egy gépigénytelen játékot, szerintem tiszteletet érdemlő az összes ilyen/hasonló! pláne felértékelődnek, amikor az ember a délelőttjét a sniper3 elemzésével tölti :fogmosas:
Avatar
arty

Hozzászólás #18557 2017.05.04. 21:35

Moby írta:Dani megmutatta egy képen, hogy tud nagyon szar lenni.
nem, ő azt mutatta meg, hogy ez egy húszfrémes játék. mer gyenge a konzol. holott az alapvető gond nem a 30 frém elérésével van és pláne nem azért, mert a konzol gyenge volna...

(és tényleg nem menti fel, hogy máshol más bajoktól rohad az egész gém, mer' máskor is ezt csinálja - lásd még wildlands video. azt a képet festi a konzolról, hogy húszfrém. aztán később már csak hivatkozni kell ezekre a hülyeségekre, lehet tényként kezelni. csakapécé.)
Avatar
Moby

Hozzászólás #18558 2017.05.04. 21:35

arty írta:aláznak mindent ebben a genben a bevételek, az eladások
És hogy milyen sokat profitálnak ebből a játékosok! :idiota: Kezded te, vagy meséljek inkább csak én? :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18559 2017.05.04. 21:35

Meanwhile úgy néz ki megint a konzolok jártak jól a MAKULÁTLAN30* Prey-el, mert ezt a videót elnézve csúnyán megszopták a pécések. 144 fps-ben limitálva van a cucc, amit 1080p-ben valszeg egy 1070 is kimaxol ultrán. :((((

GTX1080-on 1440p-re kellett gányolni, hogy ne szembesüljön az ember minden pillanatban a mesterséges, bolsevikliberalistakomcsi korlátokkal! #rohadjonmegSoros

phpBB [media]


*Na jó, majdnem.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18560 2017.05.04. 21:37

Moby írta:És hogy milyen sokat profitálnak ebből a játékosok! :idiota: Kezded te, vagy meséljek inkább csak én? :banplz:
Arty most is vagy a Sony, vagy az MS igazgatótanácsi üléséről kommentel sunyiban a Blackberry-jén. Mit neki frém, amikor jól mennek az eladások! :banplz:
Avatar
eje75

Hozzászólás #18561 2017.05.04. 21:38

Moby írta::eljen: :eljen: :eljen:
Valamelyik nap bentvoltam speedshopban, úgy vitték az Snyócakat, hogy kényelmetlenül éreztem magam, hogy én nem avval jöttem ki :miaz: Pedig nagyon kelleti magát a kis geci.
Qwa jó cucc.... Minden pikk-pakk benne, a Samuék tényleg nagyot léptek szoftveres téren (utolsó Samsungom a Nexus volt) , fáj a kezembe venni a Szifont utána.... arról meg már inkább nem is beszélek, hogy a plus-nak kijelzője kb. 1 centivel NAGYOBB, mint az egész 6-os szifon tokostul :banplz:
Avatar
Moby

Hozzászólás #18562 2017.05.04. 21:42

arty írta:aztán később már csak hivatkozni kell ezekre a hülyeségekre, lehet tényként kezelni. csakapécé.)
Namost én külön kérés nélkül, önállóan is rád, illetve az általad bedobott videóra hivatkoztam volna ám, amikor a #sikergen újabb állomásán vidám füttyöt eregetett volna a levegőbe ismét a mókavonat! :banplz: Danit meg sem említettem volna, hiszen ma keményen megleckéztetted a hogyantöröljükacipőnketacurrgenbe témakörben :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #18563 2017.05.04. 21:44

eje75 írta:Qwa jó cucc.... Minden pikk-pakk benne, a Samuék tényleg nagyot léptek szoftveres téren (utolsó Samsungom a Nexus volt) , fáj a kezembe venni a Szifont utána.... arról meg már inkább nem is beszélek, hogy a plus-nak kijelzője kb. 1 centivel NAGYOBB, mint az egész 6-os szifon tokostul :banplz:
Hosszú évek óta először kapott el telefonnal kapcsolatban a nekemezkell érzés. KellÖ. Lö.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #18564 2017.05.04. 23:26

eje75 írta:Qwa jó cucc.... Minden pikk-pakk benne, a Samuék tényleg nagyot léptek szoftveres téren (utolsó Samsungom a Nexus volt) , fáj a kezembe venni a Szifont utána.... arról meg már inkább nem is beszélek, hogy a plus-nak kijelzője kb. 1 centivel NAGYOBB, mint az egész 6-os szifon tokostul :banplz:
Tapiztam egyet, és tényleg baromi jó. Egyedül a samu asszisztens gombbal kicsit túltolták, de pl. már a touchwiztől sem hánytam el magam rögtön.
Meg persze a kretén elhelyezésű ujjlenyomat olvasó, de hogynézmárki, tejóég. :finom:
skinnyman

Hozzászólás #18565 2017.05.05. 00:03

BTW Quake beta aktiv megint (vasarnapig), es minden karaktert unlock-oltak benne.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18566 2017.05.05. 09:34

Na, mondtam én, hogy Soros miatt lett limitálva 144-ben az FPS! Szerencsére ki lehet gányolni:

Open %UserProfile%\Saved Games\Arkane Studios\Prey\game.cfg in a text editor
Look for the line with "sys_MaxFPS"
Change the value from 144 to 999

Kép

Szar Cryengine! Sehol nincs stabil 30. :levele: :levele: :levele:

Mindezek ellenére nem kizárt, hogy majd kap egy esélyt.

User review-ből: "Prey can be best described as a first-person sci-fi thriller that combines all the best parts of Dead Space with System Shock 2 and Portal 2." Ennél jobb ajánlót el se tudnék képzelni.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18567 2017.05.05. 11:48

DanielT írta:Nem kizárt, hogy ezt megnézem, köszi! Mármint a végigjátszást filmként. Csak kéne youtube-ra is CRT séder. :idiota:
Jópofa cucc, de szólok előre, egy LucasArts-kalandhoz vagy RPG-hez képest szinte villanásnyiak a karakterek, még a fontosabbak is, eléggé aluldumált, alulkifejtett az amúgy elborult alapsztori, de legalább pörög. Vannak humorban jobban bővelkedő kalandjátékok, de itt nagyon jól működik "hamisítatlan" Kyrandia-mesehangulat, ezért én nagyon élveztem, ha itt-ott az említettek miatt vékonynak is tűnhet. Meg hát audiovizuálisan megzabálom.

Sajnos az első és a harmadik rész játszva eret vágós, és a longplayekből is ki kéne vágni a labirintusokat és egyéb dögunalmas gyökérségéket. Egyszerűen nem is értem a Westwoodot, hogy az első rész után a második legnagyobb hibáit kijavították (az elsőre csak utalgat, illetve az itteni főhős, Zanthia ott fontos mellékszereplő volt, egyben a játék legjobb karaktere), de csak azért, hogy a harmadik részbe (amely már ronda mint a bűn, hála a renderelt háttereknek, ami egy 1995-ös kalandjátékban a balfékség csimborasszója) még idegesítőbben belecsesszék :wilting:
Avatar
Moby

Hozzászólás #18568 2017.05.05. 11:50

DanielT írta:Na, mondtam én, hogy Soros miatt lett limitálva 144-ben az FPS! Szerencsére ki lehet gányolni:

Open %UserProfile%\Saved Games\Arkane Studios\Prey\game.cfg in a text editor
Look for the line with "sys_MaxFPS"
Change the value from 144 to 999

Kép

Szar Cryengine! Sehol nincs stabil 30. :levele: :levele: :levele:

Mindezek ellenére nem kizárt, hogy majd kap egy esélyt.

User review-ből: "Prey can be best described as a first-person sci-fi thriller that combines all the best parts of Dead Space with System Shock 2 and Portal 2." Ennél jobb ajánlót el se tudnék képzelni.

Nekem inkább ez a chart fontos, de úgylátom ismét nem lesz gondom az elkapkodott főbontásváltással :D

Kép
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #18569 2017.05.05. 11:56

Az Intel előhozakodott egy megloldással a melegedő kaby lake i7-ekre: nem kő overclockkóni'! :nezze:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18570 2017.05.05. 12:00

arty írta:nem, ő azt mutatta meg, hogy ez egy húszfrémes játék. mer gyenge a konzol. holott az alapvető gond nem a 30 frém elérésével van és pláne nem azért, mert a konzol gyenge volna...

(és tényleg nem menti fel, hogy máshol más bajoktól rohad az egész gém, mer' máskor is ezt csinálja - lásd még wildlands video. azt a képet festi a konzolról, hogy húszfrém. aztán később már csak hivatkozni kell ezekre a hülyeségekre, lehet tényként kezelni. csakapécé.)
Éppen az a lényeg, hogy jellemzően beesik 25 fps alá. Erre többször panaszkodtak a videóban is. Érteni angol? Nem az a lényeg, hogy nincsenek olyan részek, ahol megvan a 30 fps, hanem hogy ez egy visszatérő probléma (ezért releváns a kép). Ha nálad a teljes ennél jobban teljesít, akkor javaslom, hogy a panaszleveledet a DF-nek írd!

Az, hogy te alapból úgy közelíted meg, mint ha a 23 fps átlag lenne, csak annyit mutat, hogy látensen te is arra gondolnál először, ha konzolról van szó. Mert a topikban ez nem így szokott elhangzani, ha sajnos vannak is olyan játékok, melyekre az is igaz.

Sokat emlegetett példa: a Demon's Souls sem 3 fps-sel fut jellemzően PS3-on, de a Stonefang Tunnel bizonyos, nem elhanyagolható nagy kiterjedésű részein kőkeményen és folyamatosan produkálja. (Szerencsére ott a rövidítést használva megkerülhető szinte az egész rész, de az meg egy idegesítő bughegy.) Szóval arról a portról is releváns lenne egy kép, de annál már tényleg indokolt lenne hangsúlyozni, hogy az a játéknak csak egy jól elkülöníthető része, azon kívül többnyire megvan a... nem tudom mennyi, hasra ütni nem akarok, de a nem túl sok.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18571 2017.05.05. 12:04

Moby írta:Nekem inkább ez a chart fontos, de úgylátom ismét nem lesz gondom az elkapkodott főbontásváltással :D

Kép
ilyen mosogatólé kinezetü jatekoknal nem is :banplz:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18572 2017.05.05. 12:05

benőmenő írta:Az Intel előhozakodott egy megloldással a melegedő kaby lake i7-ekre: nem kő overclockkóni'! :nezze:
"We do not recommend running outside the processor specifications, such as by exceeding processor frequency or voltage specifications, or removing of the integrated heat spreader (sometimes called 'de-lidding'). These actions will void the processor warranty."

Egy K-s procinál, amit a húzhatóságával adnak el? Remélem, a közlemény írója már egy rokonszenves folyó mélyén számolgatja a halakat egy kényelmes betoncipővel a lábán.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18573 2017.05.05. 12:08

Zóanagyvarázsló írta:"We do not recommend running outside the processor specifications, such as by exceeding processor frequency or voltage specifications, or removing of the integrated heat spreader (sometimes called 'de-lidding'). These actions will void the processor warranty."

Egy K-s procinál? Remélem, a közlemény írója már egy rokonszenves folyó mélyén számolgatja a halakat egy kényelmes betoncipővel a lábán.
amikor "az egyik mag joval melegebb" problemammal küzdöttem es irtam Intel-nek, akkor is azt toltak, hogy !!!még csak veletlenül se!!! overklokkoljak, mert az nagyon nem nájsz dolog.... meh
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18574 2017.05.05. 12:14

arty írta:oké, de mi az hogy nincs gépigénye? ;) nincs gépigénye a limbónak. nincs gépigénye a supermarionak. ez viszont tök jól néz ki (vagy csak izlésesen), s a gépigénytelenség az már az okozat, amit a régi moci és a mociban járatos(?) fejlesztő hozott össze.
Tök jó, hogy jól fut mindenen a játék, és nem szúrták el, de egyrészt ennek kellene a minimumnak lenni, másrészt napjaink problémáit illetően sokat nem mond, csak annyit, hogy technóban ott van, ami mindenen fut. Dicséretes, hogy egy aránylag technósabb indie csőjátéknál ezúttal legalább összejött. Éppen az a szégyen, hogy hírérték.

Ugye a Bayonetta PC-s portjában sem az érdekes, hogy 60 fps, mert illik egy normális vasnak kiizzadnia magából annyival, hanem az, hogy nem létezik más tényleg 60 fps-es verzió, ha valakit érdekel a játék.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18575 2017.05.05. 12:16

SlickAdam írta:amikor "az egyik mag joval melegebb" problemammal küzdöttem es irtam Intel-nek, akkor is azt toltak, hogy !!!még csak veletlenül se!!! overklokkoljak, mert az nagyon nem nájsz dolog.... meh
De ugye legalább jelezted nekik, hogy mi a K-s procik lényege, ha már nem tudják? Azért egy normális országban fogyasztóvédelmének ilyenkor már ki kéne lőni az atomot a férgekre. Most már pusztulhatnak, itt a megváltó csoda-Ryzen! :banplz:
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18576 2017.05.05. 12:20

DanielT írta:Meanwhile úgy néz ki megint a konzolok jártak jól a MAKULÁTLAN30* Prey-el, mert ezt a videót elnézve csúnyán megszopták a pécések. 144 fps-ben limitálva van a cucc, amit 1080p-ben valszeg egy 1070 is kimaxol ultrán. :((((

GTX1080-on 1440p-re kellett gányolni, hogy ne szembesüljön az ember minden pillanatban a mesterséges, bolsevikliberalistakomcsi korlátokkal! #rohadjonmegSoros

fosport.mp4

*Na jó, majdnem.
Viszont arra konzolokon panaszkodtak sokan a demó miatt, hogy borzalmas az input lag :szomoru1: A teljesre javították? Mert PC-n elvileg rendben van.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #18577 2017.05.05. 13:03

SlickAdam írta:ilyen mosogatólé kinezetü jatekoknal nem is :banplz:
Nekem tetszik az artja, bár tényleg spórolás van benne sok helyen
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18578 2017.05.05. 13:07

Zóanagyvarázsló írta:Viszont arra konzolokon panaszkodtak sokan a demó miatt, hogy borzalmas az input lag :szomoru1: A teljesre javították? Mert PC-n elvileg rendben van.
PS4 -en volt elmetálkódolva, de jelezték a fejlesztők, hogy tudnak róla és javítják. Nagyon meggyugodtam.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18579 2017.05.05. 13:08

Moby írta:Nekem inkább ez a chart fontos, de úgylátom ismét nem lesz gondom az elkapkodott főbontásváltással :D

Kép
Ez átlag frém, simán be fogsz nyalni 60 alá, akarom mondani LEDADOG. Szóval irány az options menü és kódold lowmetálra. :mf2:

szerk: Sőt, inkább van 60 alatt, mint felette... #Elkapkodtad

phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #18580 2017.05.05. 13:35

Nemtudom, kérdezzük meg Artyt, ki tolja a hazudást! :)
phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #18581 2017.05.05. 13:37

De szerintem nekem meglesz a 60(-an :bohoc: )! Gyön a metálód! :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18582 2017.05.05. 13:55

Jött pár Prey teszt, szórják a 9 pontokat. Hmhmhm.

Szerintem ez adhatja meg azt, ami miatt majdnem benyeltem a Deus-t. Jól tervezett helyen mászkálást, feladatmegoldást. Sajnos egy über undorító quest marker vakít meg, remélem lesz rá valami gány, amivel kinyírható, átalakítható kevésbé intruzívra.

Viszont a HL-ben is a headcrabeket utáltam a legjobban, a Bioshockban pedig a repkedő robotokat. Na ebben mindkettőt láttam a videókban. :wilting:
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18583 2017.05.05. 14:04

DanielT írta:Jött pár Prey teszt, szórják a 9 pontokat. Hmhmhm.

Szerintem ez adhatja meg azt, ami miatt majdnem benyeltem a Deus-t. Jól tervezett helyen mászkálást, feladatmegoldást. Sajnos egy über undorító quest marker vakít meg, remélem lesz rá valami gány, amivel kinyírható, átalakítható kevésbé intruzívra.

Viszont a HL-ben is a headcrabeket utáltam a legjobban, a Bioshockban pedig a repkedő robotokat. Na ebben mindkettőt láttam a videókban. :wilting:
elinditottam egy teszt videot, de 1 perc utan kikapcsoltam. biztos vannak benne izgalmasabb helyszinek is, de ez a millioszor latott futurisztik irodaépület, meg kis fikusz szörnyecskek a padlon, ... borzalom generic karakter nelküli katyvasznak tünik.

tenyleg. Dishonored 2-t rendberaktak mar PC-n? 1070-essel makogott.
ja jo, itt mar a zezerNyócvanTíÁj a standard... :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18584 2017.05.05. 14:10

SlickAdam írta:elinditottam egy teszt videot, de 1 perc utan kikapcsoltam. biztos vannak benne izgalmasabb helyszinek is, de ez a millioszor latott futurisztik irodaépület, meg kis fikusz szörnyecskek a padlon, ... borzalom generic karakter nelküli katyvasznak tünik.

tenyleg. Dishonored 2-t rendberaktak mar PC-n? 1070-essel makogott.
ja jo, itt mar a zezerNyócvanTíÁj a standard... :D
Én bízom benne, hogy a környezet változni fog, majd belekattintok pár WT-be. Dishonored 2-ről csak annyit tudok, hogy egy moslék. Persze akkora szar soha nem lesz, hogy Arty bevédje, de elég gáz.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18585 2017.05.05. 14:13

DanielT írta:Én bízom benne, hogy a környezet változni fog, majd belekattintok pár WT-be. Dishonored 2-ről csak annyit tudok, hogy egy moslék. Persze akkora szar soha nem lesz, hogy Arty bevédje, de elég gáz.
csak patch 1.3-as videokat talalok, de azokban is lemegy 50-re varoson belül. mehh... es meg csak vasra se lehet kodolni, szal lehet erösebb karival is csinalja. pedig erdekelne valamikor, elsö resz is hangulatos volt.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18586 2017.05.05. 14:21

megneztem a Planet Coaster-t is jutyubon:
nagyobb fele park, sok emberke es körhinta ---> 1070-es 60%-on alszik, i7-es szinten 70-80% ---> 20-30 frem. najsz.

pedig ezzel is hogy ellennek, theme park-ot imadtam.:(
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18587 2017.05.05. 14:40

Nos uraim!

Örömmel mutatom be hardware gyűjteményem legkülönlegesebb és egyben legritkább darabját! Az imént érkezett meg hosszas várakozás után egyenesen a szilíciumvölgyből. :)(mármint tényleg, San Jose-ból)

A képen látható tárgy nem más, mint az első processzorom, egy AMD 486DX4-100-as waferje, rajta több, mint 60 db processzorral. Valószínűleg bekereteztetem majd.

Kép
Avatar
Micsu

Hozzászólás #18588 2017.05.05. 15:01

SlickAdam írta:megneztem a Planet Coaster-t is jutyubon:
nagyobb fele park, sok emberke es körhinta ---> 1070-es 60%-on alszik, i7-es szinten 70-80% ---> 20-30 frem. najsz.

pedig ezzel is hogy ellennek, theme park-ot imadtam.:(
strtégiai izometrikus nézetes játékokhoz azért nem feltétlen szükséges a fix 60, bár a 20-30 az nem jó sehogy se :P
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18589 2017.05.05. 15:16

A #Semmisemváltozott jegyében egy újabb Tekken, újra Unreal Enginnel. Business as usual.

phpBB [media]


A VR rész olyan homályos, hogy kis youtube ablakban is húzta a szemem.
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18590 2017.05.05. 15:49

DanielT írta:A #Semmisemváltozott jegyében egy újabb Tekken, újra Unreal Enginnel. Business as usual.

[video]tükkünü_szevenü.avbi[/video]

A VR rész olyan homályos, hogy kis youtube ablakban is húzta a szemem.
ez tenyleg nem valtozott semmit. pedig ezeknek az 1-1 ellen bunyos jatekoknak mar igencsak fotorealisztiknak kene lenniük... ugyanaz a plasztik megjelenes meg mindig...
tudom-tudom, a bekdeskenszel a lenyeg.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18591 2017.05.05. 15:55

SlickAdam írta:ez tenyleg nem valtozott semmit. pedig ezeknek az 1-1 ellen bunyos jatekoknak mar igencsak fotorealisztiknak kene lenniük... ugyanaz a plasztik megjelenes meg mindig...
tudom-tudom, a bekdeskenszel a lenyeg.
Jó, hát van egy része ami nem változott semmit 15 éve, de pécén UE-vel azé', na. Persze lekakkantom, Tekken 1-3 -ban kiéltem magam PS1-en. Emlékszem Deep hozta fel a közös albérletbe a PS1-et (2000-ben, onlypécés csicska voltam) és alig vártam már, hogy hazaérjen. És akkor beficcent a Tekken 1, előhozta a régi emlékeket, ami kb a demó lemez rongyosra játszása volt, fantasztikus móka volt. :)
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #18592 2017.05.05. 16:20

DanielT írta:A VR rész olyan homályos, hogy kis youtube ablakban is húzta a szemem.
Biztos király lesz, ahogy ugyan ezt a szemedre szíjazod és belenagyítasz lencsével a csirkehálós zsizsikbe. :wilting:
De majd ez tutira bevonzza a tömegeket! Nem minden nap lehet döglött pandát a levegőben rugdosni és tapsolva hányni egyszerre. :idiota:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18593 2017.05.05. 16:43

benőmenő írta:Biztos király lesz, ahogy ugyan ezt a szemedre szíjazod és belenagyítasz lencsével a csirkehálós zsizsikbe. :wilting:
De majd ez tutira bevonzza a tömegeket! Nem minden nap lehet döglött pandát a levegőben rugdosni és tapsolva hányni egyszerre. :idiota:
:banplz: :taps: :banplz: :taps: :banplz:
Avatar
arty

Hozzászólás #18594 2017.05.05. 17:09

Moby írta:És hogy milyen sokat profitálnak ebből a játékosok! :idiota: Kezded te, vagy meséljek inkább csak én? :banplz:
neked most más feladatod van: végigolvasni az ominózus sort!

megvan?

na, akkor erre már nem is kell válaszolnom :mf2:
Avatar
arty

Hozzászólás #18595 2017.05.05. 17:11

DanielT írta:Arty most is vagy a Sony, vagy az MS igazgatótanácsi üléséről kommentel sunyiban a Blackberry-jén. Mit neki frém, amikor jól mennek az eladások! :banplz:
megint sikerült a mondandóm egy részét kiragadva, kontextuson kívülre válaszolni :worship:

picit kezd uncsi lenni :(
Avatar
arty

Hozzászólás #18596 2017.05.05. 17:15

Zóanagyvarázsló írta:Éppen az a lényeg, hogy jellemzően beesik 25 fps alá. Erre többször panaszkodtak a videóban is. Érteni angol? Nem az a lényeg, hogy nincsenek olyan részek, ahol megvan a 30 fps, hanem hogy ez egy visszatérő probléma (ezért releváns a kép). Ha nálad a teljes ennél jobban teljesít, akkor javaslom, hogy a panaszleveledet a DF-nek írd!

Az, hogy te alapból úgy közelíted meg, mint ha a 23 fps átlag lenne, csak annyit mutat, hogy látensen te is arra gondolnál először, ha konzolról van szó. Mert a topikban ez nem így szokott elhangzani, ha sajnos vannak is olyan játékok, melyekre az is igaz.

Sokat emlegetett példa: a Demon's Souls sem 3 fps-sel fut jellemzően PS3-on, de a Stonefang Tunnel bizonyos, nem elhanyagolható nagy kiterjedésű részein kőkeményen és folyamatosan produkálja. (Szerencsére ott a rövidítést használva megkerülhető szinte az egész rész, de az meg egy idegesítő bughegy.) Szóval arról a portról is releváns lenne egy kép, de annál már tényleg indokolt lenne hangsúlyozni, hogy az a játéknak csak egy jól elkülöníthető része, azon kívül többnyire megvan a... nem tudom mennyi, hasra ütni nem akarok, de a nem túl sok.
1.) nem hangal néztem, ezt írtam is (meló!) 2.) lásd másodpercre bontott elemzésem - felteszem a df nagyjából arányosan mutatott fosfrémet és ~30frémes részeket. ergo nem a fosfrém a gond, a 20 frémes dt kép továbbra is egy kiragadott, fasság-igazoló szélhámosság :nyes: (igen, arra gondoltam, hogy akkor ez egy általában 23 frémmel menő fos. de megnéztem a videot és rájöttem, hogy erről szó nincs. megint.
Avatar
arty

Hozzászólás #18597 2017.05.05. 17:18

DanielT írta:Meanwhile úgy néz ki megint a konzolok jártak jól a MAKULÁTLAN30* Prey-el, mert ezt a videót elnézve csúnyán megszopták a pécések. 144 fps-ben limitálva van a cucc, amit 1080p-ben valszeg egy 1070 is kimaxol ultrán. :(((( GTX1080-on 1440p-re kellett gányolni, hogy ne szembesüljön az ember minden pillanatban a mesterséges, bolsevikliberalistakomcsi korlátokkal! #rohadjonmegSoros
nemá! tényleg 3x jobban megy a 6x drágább vason?! ilyen van?!?!

#semmiseváltozott, tényleg
Avatar
arty

Hozzászólás #18598 2017.05.05. 17:19

Zóanagyvarázsló írta:Tök jó, hogy jól fut mindenen a játék, és nem szúrták el, de egyrészt ennek kellene a minimumnak lenni, másrészt napjaink problémáit illetően sokat nem mond, csak annyit, hogy technóban ott van, ami mindenen fut. Dicséretes, hogy egy aránylag technósabb indie csőjátéknál ezúttal legalább összejött. Éppen az a szégyen, hogy hírérték.

Ugye a Bayonetta PC-s portjában sem az érdekes, hogy 60 fps, mert illik egy normális vasnak kiizzadnia magából annyival, hanem az, hogy nem létezik más tényleg 60 fps-es verzió, ha valakit érdekel a játék.
muszáj kommentelnem erre is: EGYETÉRTEK :D
Avatar
arty

Hozzászólás #18599 2017.05.05. 17:25

DanielT írta:Viszont a HL-ben is a headcrabeket utáltam a legjobban,
és sokszor hátulról ugranak, azt se látod, hogy jön - csak elkezdesz sérülni. ráadásul előtte jön a vészjósló zene, idegeim pattanásig. lehet, hogy elég lett volna akár normálon is nyomni :/

és mivel a frém 144, vállald be nyitóáron, jó üzenet volna a fejlesztő felé ;))))
Avatar
arty

Hozzászólás #18600 2017.05.05. 17:26

DanielT írta:Én bízom benne, hogy a környezet változni fog, majd belekattintok pár WT-be. Dishonored 2-ről csak annyit tudok, hogy egy moslék. Persze akkora szar soha nem lesz, hogy Arty bevédje, de elég gáz.
1080tiájon biztos megvan a fix60, de ha mégse: majd a 2080TI-on! PÉCÉ!! :nezze:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18601 2017.05.05. 17:41

arty írta:nemá! tényleg 3x jobban megy a 6x drágább vason?! ilyen van?!?!

#semmiseváltozott, tényleg
3x jobban a másfélszer annyiba kerülő vason is megy... ahhoz csak 90 fps kell, egy RX570 vagy GTX970 csuklóból kirázza ultrán. Tudod, az a kártya, amit már te is lecseréltél, mert nem tartottad elégnek a teljesítményét. Te kis mohó! :miaz: :eplus2:

phpBB [media]
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18602 2017.05.05. 17:58

Overwatch 1 milliárd dollár bevétel felett. Őrület.

"Overwatch continues to be Blizzard’s fastest growing new franchise, reaching
over 30 million players globally less than a year after launch. Overwatch is now the 8th billion‐
dollar franchise in Activision Blizzard’s portfolio."
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18603 2017.05.05. 18:41

De ez még nagyobb őrület, érdemes megnézni. Gondoljatok egy iszonyatos összegre, majd szorozzátok meg 2-vel. A közelében sem jártok. :D

phpBB [media]
Avatar
arty

Hozzászólás #18604 2017.05.05. 18:58

DanielT írta:3x jobban a másfélszer annyiba kerülő vason is megy... ahhoz csak 90 fps kell, egy RX570 vagy GTX970 csuklóból kirázza ultrán. Tudod, az a kártya, amit már te is lecseréltél, mert nem tartottad elégnek a teljesítményét. Te kis mohó! :miaz: :eplus2:

[video]preyvideo.avi[/video]
wow. detényleg :) (nyilván egyébként konzolon is bőven 30 felett lenne az unlokkolt frém, hiszen a 30at gyanusan jól tartja - vajon az önmagában 100ezerbe fájó 6700k mennyit segít a crysis3 alapján igencsak cpu kedvelő cryendzsinnek a jó sebesség elérésében? ;) inkább csak költői kérdés, csak a másfeles áron akartam picurit mosolyogni általa ;) )

amugy a 970 nem volt sosem kevés (noha jövőbiztosnak sosem éreztem, picit para volt birtokolni, de anyagilag maga volt a kánaán - végül), 950 váltotta, amivel szintén elvoltam ... egy ideig ... tehát a csere pusztán anyagi megfontolásból jött. persze sok játékban jól kamatozik a 1070 pluszocskája, nemtom pl wildlansben hol lennék nélkül... (még ezzel se tul faszántos)
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18605 2017.05.05. 19:02

arty írta:1.) nem hangal néztem, ezt írtam is (meló!) 2.) lásd másodpercre bontott elemzésem - felteszem a df nagyjából arányosan mutatott fosfrémet és ~30frémes részeket. ergo nem a fosfrém a gond, a 20 frémes dt kép továbbra is egy kiragadott, fasság-igazoló szélhámosság :nyes: (igen, arra gondoltam, hogy akkor ez egy általában 23 frémmel menő fos. de megnéztem a videot és rájöttem, hogy erről szó nincs. megint.
Tehát a DF kimondhatja többször, hogy az IS gáz, hogy rendszeresen behullik 25 környékére/alá az fps, de ha valaki ezt említi ki egy szemléltető képen, az nem okés? Mert az "csak" jellemző, de nem általános? Basszus, ennyire a BBC is csak a mesében kiegyensúlyozott, elvégre azt senki sem írta, hogy a 23 az átlagfps.

A fakezűség a konkrét játéknál persze nyilvánvaló. Csak ha túl soknál az, akkor az nem jó. A PC-nek is voltak sötétebb érái, amikor az indokoltnál is rosszabbak voltak a portok, csak mások voltak az okok.

A legszebb, hogy ez a finghámozás egy olyan játék fosportja kapcsán megy, amit kb. elvből meg se piszkálna innen senki. Na jó, belőled kinézem belőle, hogy játszanál vele, és megígérem, hogy nem szólok be miatta, ha ezek után a konzolos verzióval vezekelsz, és lesz stream.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18606 2017.05.05. 19:06

arty írta:wow. detényleg :) (nyilván egyébként konzolon is bőven 30 felett lenne az unlokkolt frém, hiszen a 30at gyanusan jól tartja - vajon az önmagában 100ezerbe fájó 6700k mennyit segít a crysis3 alapján igencsak cpu kedvelő cryendzsinnek a jó sebesség elérésében? ;) inkább csak költői kérdés, csak a másfeles áron akartam picurit mosolyogni általa ;) )
Maradjon is költői, mert garantálom neked, hogy bármelyik csoffadt i5 kiköpi a 90 frémet ugyanúgy.

Wildlandshoz meg a procid kevés már, ideje annak a Ryzen upgrade-nek.
Avatar
Zóanagyvarázsló

Hozzászólás #18607 2017.05.05. 19:12

arty írta:wow. detényleg :) (nyilván egyébként konzolon is bőven 30 felett lenne az unlokkolt frém, hiszen a 30at gyanusan jól tartja - vajon az önmagában 100ezerbe fájó 6700k mennyit segít a crysis3 alapján igencsak cpu kedvelő cryendzsinnek a jó sebesség elérésében? ;) inkább csak költői kérdés, csak a másfeles áron akartam picurit mosolyogni általa ;) )
A hivatalos gépigény szerint Intel i7-2600K vagy AMD FX-8350 az ajánlott a GTX 970 mellett, szóval, ha prociban is fölélőttek, az pazar. Ez persze találgatás, nem bizonyíték. Megnéznék egy demót, 4590-en mit tud (ha csak sok szál nem kell neki, az nem gyengébb ezeknél véletlenül sem), de előzetesen úgy voltam vele, hogy a 60 fps-hez úgyis kevés lenne. Most már van okom remélni.

Nálam egyébként mostanában nagyjából arányosan jön ki a 4590 és az 1060, ha a grafikát felhúzom (ha nem is maxra). A Crysis 3 első pályáján is nagyjából egyszerre fogytak el (a későbbi pályákon lehet más a helyzet), és a Dying Lightban is alig bírja tovább a GPU (driverből és RTSS-ből összeGÁNYoltam úgy, hogy a röccenések a lehető legkevésbé legyenek érezhetők). Persze a grafikából lehet visszavenni rendesen, a CPU-intenzivitásból kevésbé (ami a konzoloknál is szopó lehet, hiába fut sok szálon a Jaguar). Továbbra is várom a Ryzen 2-t és a Coffee Lake-et, majd tényleg kell váltani.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #18608 2017.05.05. 19:51

Most egy stellarist dobnak hozzam ha befizetek a humbli monthlyra, mivel ez csak 24 oraig el igy gondolom kapom ugyanugy a 2+x jatekot mint eddig?
Avatar
Moby

Hozzászólás #18609 2017.05.05. 19:53

Micsu írta:Most egy stellarist dobnak hozzam ha befizetek a humbli monthlyra, mivel ez csak 24 oraig el igy gondolom kapom ugyanugy a 2+x jatekot mint eddig?
Milyen 24 óráig? Egész hónapban.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #18610 2017.05.05. 20:01

Zóanagyvarázsló írta:A hivatalos gépigény szerin...
Kép
Azoknál nagyobb bullshit, nem csak a világon, de megkockáztatom, hogy az összes lehetséges alternatív valóságban sincs.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #18611 2017.05.05. 20:04

Moby írta:Milyen 24 óráig? Egész hónapban.

Tenlyeg, elneztem a szamlalot :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #18612 2017.05.05. 20:07

Micsu írta:Tenlyeg, elneztem a szamlalot :)
Én nem néztem számlálót, csak elolvastam a nevét: Humble Monthly Bundle :banplz:
Avatar
arty

Hozzászólás #18613 2017.05.05. 20:21

DanielT írta:Maradjon is költői, mert garantálom neked, hogy bármelyik csoffadt i5 kiköpi a 90 frémet ugyanúgy.

Wildlandshoz meg a procid kevés már, ideje annak a Ryzen upgrade-nek.
4200on használod a 7700at? (moby te is? ill. van még ilyenje valakinek? botond? ti mennyin?)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18614 2017.05.05. 20:28

arty írta:4200on használod a 7700at? (moby te is? ill. van még ilyenje valakinek? botond? ti mennyin?)
A 7700K alapból 4.5 Ghz-re ugrik, a 4.2 sehol nem jelenik meg a képletben. Én kikapcsoltam a "multi core enhancement"-et így most 4.4-re boostol.

A 6700 K-nál van 4.2 boost, szerintem múzeumokban még találsz belőlük, másra már nem nagyon jók.
Avatar
arty

Hozzászólás #18615 2017.05.05. 20:39

Zóanagyvarázsló írta:Tehát a DF kimondhatja többször, hogy az IS gáz, hogy rendszeresen behullik 25 környékére/alá az fps, de ha valaki ezt említi ki egy szemléltető képen, az nem okés?
A legszebb, hogy ez a finghámozás egy olyan játék fosportja kapcsán megy, amit kb. elvből meg se piszkálna innen senki. Na jó, belőled kinézem belőle, hogy játszanál vele, és megígérem, hogy nem szólok be miatta, ha ezek után a konzolos verzióval vezekelsz, és lesz stream.
Tulképp igen. A df egy videoban végigjárja a témát, dt csak propagandát tol ezzel szemben - hogy később legyen mire hivatkozni: a konzolok fosok. Elvégre a 23 képre mindenki emlékezik, csupa 20frém, _minden játékban, folyamatosan_.

Amugy oké, finghám, ja. Video lett volna, szavam nem halljátok :(
És mondanám, hogy dehogy piszkálnám, amikoris felfedeztem az előzőt a steamlibrarymban. Becsszó nem rémlik, miféle kulcsal jött, de biztos ócsóvót (és annyiért valszeg igenis fasza nyócórás kampányt kapnék, HA eszembe jutna egyszer majd, hogy megvan és játszanám is). :idiota: És hogy mennyire nem szégyen? OVERALL: Mostly Positive (3,197 reviews) - szevasssz! :P

ez a 3. rész ellenben: OVERALL: Mixed (1,060 reviews) - steamen.
xbónon a meta userscore: 7.1 ...
---->>>> a pécés fos (közepes), a bónos verza ellenben jó! :mf2:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #18616 2017.05.05. 20:40

Moby, megnyugtatásul, a csajod is bevásárolt ebbe a fosba. :D

phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #18617 2017.05.05. 20:46

Jó rég feléje sem néztem :(
Avatar
Moby

Hozzászólás #18618 2017.05.05. 20:48

DanielT írta:Nos uraim!

Örömmel mutatom be hardware gyűjteményem legkülönlegesebb és egyben legritkább darabját! Az imént érkezett meg hosszas várakozás után egyenesen a szilíciumvölgyből. :)(mármint tényleg, San Jose-ból)

A képen látható tárgy nem más, mint az első processzorom, egy AMD 486DX4-100-as waferje, rajta több, mint 60 db processzorral. Valószínűleg bekereteztetem majd.

Kép
:szeret: :eljen: :eljen: :eljen: :taps: :worship:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #18619 2017.05.05. 21:00

DanielT írta:Moby, megnyugtatásul, a csajod is bevásárolt ebbe a fosba. :D
https://youtu.be/GDlaaQa7GK4
Gyanútlanul kihúztam a fülest 1:36 előtt...most viselhetem a lakótársak megvető pillantását, mert ezt tuti nem magyarázom ki. :vigyor3:
Avatar
SlickAdam

Hozzászólás #18620 2017.05.05. 21:29

DanielT írta:A 7700K alapból 4.5 Ghz-re ugrik, a 4.2 sehol nem jelenik meg a képletben. Én kikapcsoltam a "multi core enhancement"-et így most 4.4-re boostol.

A 6700 K-nál van 4.2 boost, szerintem múzeumokban még találsz belőlük, másra már nem nagyon jók.
naaaaa, ugyanannyi Hz mellett ugyanazt tudja, mint a 7700K! :violent: es az enyim 4,4-en igencsak hüvös, irtam a minap. :duhos2:

Vissza: “Leáldozott.hu”