A PC-s játékoknak leáldozott

A Leáldtopik új otthona
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13161 2016.11.29. 09:11

arty írta:nehogymár a tévén egy kapcsoló átbillentése macera legyen ... ennyi erővel a kalibrálás is az és az is csakapéeshez kell, pöcén jó a foskép is, stb?
ráadásul ezt jóesetben 1x csinálod meg a tévé élete folyamán...
Szerintem képernyőt helyesen beállítani még a nagy hekkerek fele se tud...

Az átlag gémernél a HDR pont olyan lesz, mint a lapostévé korszak elején/közepén: Megvette a paraszt és instant jobban nézett nála ki a Mónikasó. Legalábbis addig beszélte bele magának, az első sokk után.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13162 2016.11.29. 09:17

DanielT írta:Az átlag gémernél a HDR pont olyan lesz, mint a lapostévé korszak elején/közepén:
Vagy mint a userek döntő többségénél ebben a percben is a limited rgb range.
Avatar
arty

Hozzászólás #13163 2016.11.29. 09:32

DanielT írta:Melyik FPS-ben van joy támogatás? COD-ban lehet velük csapatni a drónokkal?
Egy totálisan kihalt/ultra-réteg irányítási metódusról beszélünk, egy olyan játékban, ahol semmi szükség nincs rá. Kormányt nem hiányolod esetleg, amikor beülsz egy járműbe?
Esetleg tankokban
A BF42-BF2-BF3-BF4-BFRONT-ban pl van ... igaz, a frontban már sírni kellett érte, de lett. (amugy lehet, hogy bf1ben is van már - remélem)

Mivel a béefekben azért van annyira advanced rep-fizika, hogy kelljen/lehessen csűrni (a joyst/gépet), így a kihagyása vétek. Én értem, hogy a droidok wsadegérrel BÁRMIKOR megölnek engem, aki bármilyen joyal is mehetne, nem segít - nekem segít, hogy maximalizáljam a játékból kivonható élvezetet. Igen, a kormány is segítene, de
1.) annyit nem kell ótózni - szinte semennyit sem kell
2.) nem férnék el tőle :( ez persze a joynál is probléma valamennyire...

Tank-kontroller meg nincs, tudtommal, de egy általános joy támogatással nyilván ez se lenne akadály, ha valaki gyártana (akár magának pár geek... youtuben tuti lenne találat, ha rákeresnék)
Avatar
arty

Hozzászólás #13164 2016.11.29. 09:40

Moby írta:Vagy mint a userek döntő többségénél ebben a percben is a limited rgb range.
a pécém fullrgb, a konzoljaim ellenben a "nem dvi"-os hdmi portokban limited rgbn lettek jók. totális agyfasz. a panaplazmán a fullrgb már előtte is összehozhatatlan volt, a samsungon pedig úgyahogy összejött... most, h a splitterrel egymás mellett láttam a két képet, feltűnt, hogy az lcd-n a zöldek igen kiugróan szarok (driveclub, foliage)

... és akkor a plazma "referenciaképéhez" elkezdtem tákolni a csamcsungot és arra jutottam, hogy csak és kizárólag limitedrgbben tudom megközelíteni, ott viszont egész jól :O

... és abszolut benne van a pakliban, hogy full szar nálam minden, de mivel mindenhol-mindeszar, így nem tudok viszonyítani :))
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13165 2016.11.29. 09:43

Moby írta:Vagy mint a userek döntő többségénél ebben a percben is a limited rgb range.
Annál nagyobb agyfasz nincs ebben a scénában, az tuti.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13166 2016.11.29. 09:45

arty írta:... és abszolut benne van a pakliban, hogy full szar nálam minden, de mivel mindenhol-mindeszar, így nem tudok viszonyítani :))
Ez tényleg benne lehet, mert nálam elég csak a kijelzőt és a drivert is fullra tenni, hogy jó legyen(bármelyik gépen, tv/monitor szintén). Ahogy jó akkor is, ha mindkettő korlátozottra van állítva, mert ugye úgy kompenzálják driverből, hogy valahogy azért kinézzen.
Avatar
arty

Hozzászólás #13167 2016.11.29. 10:38

DanielT írta:Ez tényleg benne lehet, mert nálam elég csak a kijelzőt és a drivert is fullra tenni, hogy jó legyen(bármelyik gépen, tv/monitor szintén). Ahogy jó akkor is, ha mindkettő korlátozottra van állítva, mert ugye úgy kompenzálják driverből, hogy valahogy azért kinézzen.
Az én samsungomon a HDMI3/DVI nevü bemeneten a pc fullrgb-ben, a tévé szintén normal hdmi (nem low) beállításon és perfekt. Szal egyedül a pécé tiszta sor.
A többi HDMI1-2-4 ellenben csak limited rgbn és/vagy yuv4xx-en ad normális képet (színek okésak, nem csukódik a fekete/fehér).

Panaplazmán nem tudom állítgatni a hdmi "feketeszintet", így csak limited rgb-n (és nyilván yuv4xx-en) kapok értékelhetőt (nem csukódó fekete/fehér).
Színekre meg azért ez a referenciám, mert anno volt kalibrálva, "prók által", műszerrel. Remélhetőleg limited RGB jellel :DDDDD (mekkora agyfasz már ez az egész kicseszett ipar, ahol a szabványneveket amugy se használja SENKI a kicseszett menükben, mindenki fantázianéven és sokszor bugosan, szarul implementálva teszi elérhetővé... persze a tévégyárosoknak van igaza, a hülyejuzer ugyse tudja, mi mit jelent, én meg majd kiguglizom :( )
(Ellenben nem a kalibrált profilt használom gémingre, mer' beégne, az csak a ref kép idejére ment.)
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #13168 2016.11.29. 11:16

arty írta:...mekkora agyfasz már ez az egész kicseszett ipar, ahol a szabványneveket amugy se használja SENKI a kicseszett menükben, mindenki fantázianéven és sokszor bugosan, szarul implementálva teszi elérhetővé... persze a tévégyárosoknak van igaza, a hülyejuzer ugyse tudja, mi mit jelent, én meg majd kiguglizom :(
A DF-es videóban is a 10 bites színmélység "UHD Color" néven van, amit csatinként kell on-ra állítgatni, majd utána külön utánamenni backlight-tal meg satöbbivel, mert az valamiért nem megy automatán. Agyf@sz! :wilting:
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #13169 2016.11.29. 12:54

Elnézést a szemetelésért, de ritkán töltök videót.
Spoiler
phpBB [media]
Avatar
Moby

Hozzászólás #13170 2016.11.29. 13:32

benőmenő írta:A DF-es videóban is a 10 bites színmélység "UHD Color" néven van, amit csatinként kell on-ra állítgatni, majd utána külön utánamenni backlight-tal meg satöbbivel, mert az valamiért nem megy automatán. Agyf@sz! :wilting:
Az egész problémakör ettől sokkal-sokkal mélyeb, mint amit megkarcol ebből a DF. Jobb is, ha nem is tudtok róla.
Avatar
arty

Hozzászólás #13171 2016.11.29. 13:40

Moby írta:Az egész problémakör ettől sokkal-sokkal mélyeb, mint amit megkarcol ebből a DF. Jobb is, ha nem is tudtok róla.
én tudni akarok :D mesélj!
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13172 2016.11.29. 13:55

Ha kijelző, akkor pixelpontos felbontás, nagy méret, magas kontraszt. Többire mostmár szarok, feladtam. Nincs olyan ember, akinél 100%-ra van belőve a kijelző. Majd ha valami szarul néz ki, foglalkozom vele. Ori 55"-os va-n olyan, hogy már csak oleden/plazmán lenne jobb :))
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #13173 2016.11.29. 14:00

Moby írta:Az egész problémakör ettől sokkal-sokkal mélyeb, mint amit megkarcol ebből a DF. Jobb is, ha nem is tudtok róla.
Engem is érdekelne bővebben.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13174 2016.11.29. 14:15

arty írta:én tudni akarok :D mesélj!
rgb range probléma szorozva ezerrel.
Na. Alapvetően két problémakör van. Az egyik a túl laza szabványosítás, a másik a feladatra mostanra tökéletesen alkalmatlan jelátvitel (hdmi). A két probléma összefügg amúgy, de abba már biztosan nem megyek bele, mer a napom rámenne.
Azt kő megérteni, hogy a hdr alapvetően ilyen alaptéziseket fogalmaz meg, hogy mennyit kő tudni fényerőben, meg színtérben. Ez eddig tök egyszerűnek hangzik, ám mégsem az. A probléma ugyanis, hogy az egyes szabványok vagy a jelátvitelt, vagy a megjelenítést, vagy a képalkotást szabályozzák, de egyik sem a teljes láncot. A számtalan problémából mondok egyet. Szal az tök jó, hogy abban a szakma úgy kb megegyezett, hogy rec.2020 lefedi a hdr(10) igényeit, de hogy abban dci-p3 van-e benne, rec.2020 van-e, rec.709 vagy mi a bánat volt a forrás, az egy másik kérdés. Minthogy az is, hogy bele van-e mappelve, vagy csak belekúrják a rec.2020 konténerbe, mer a jelátvitel azt írja elő, megint senki nem tudja. És a jel sem tudja. Az eszköz sem tudja. És lehet menüt túrni, vakarózni, stb. Az egész témakör jelenleg nem alkalmas háztartási felhasználásra. Egy stúdióban ez nem gond, ott mérnökök, de legalábbis technikusok csavargatják a műszereket, és kb értik a csíziót. Még nem érintettem azt a problémakört, hogy az egész folyamatot nézve egy lefelé szűkülő szabványlánc szabályozza, aminél nem egy ponton felül még belefér valami, alul már nem, de nem tudjuk az adott eszköz/vizsgálat ponton melyik pontját szeretné metszeni a szabványláncnak(lásd fenti példa). Nem érintettük azon kérdést, hogy miként kapja meg a samsung rengeteg terméke úgy a HDR plecsnit, hogy az alapfeltétlelek egyikének sem felel meg(vagy csak az egyiknek). StbStbStb. Meséljek még? Nem sok kedvem van.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13175 2016.11.29. 14:19

Moby írta:rgb range probléma szorozva ezerrel.
Na. Alapvetően két problémakör van. Az egyik a túl laza szabványosítás, a másik a feladatra mostanra tökéletesen alkalmatlan jelátvitel (hdmi). A két probléma összefügg amúgy, de abba már biztosan nem megyek bele, mer a napom rámenne.
Azt kő megérteni, hogy a hdr alapvetően ilyen alaptéziseket fogalmaz meg, hogy mennyit kő tudni fényerőben, meg színtérben. Ez eddig tök egyszerűnek hangzik, ám mégsem az. A probléma ugyanis, hogy az egyes szabványok vagy a jelátvitelt, vagy a megjelenítést, vagy a képalkotást szabályozzák, de egyik sem a teljes láncot. A számtalan problémából mondok egyet. Szal az tök jó, hogy abban a szakma úgy kb megegyezett, hogy rec.2020 lefedi a hdr(10) igényeit, de hogy abban dci-p3 van-e benne, rec.2020 van-e, rec.709 vagy mi a bánat volt a forrás, az egy másik kérdés. Minthogy az is, hogy bele van-e mappelve, vagy csak belekúrják a rec.2020 konténerbe, mer a jelátvitel azt írja elő, megint senki nem tudja. És a jel sem tudja. Az eszköz sem tudja. És lehet menüt túrni, vakarózni, stb. Az egész témakör jelenleg nem alkalmas háztartási felhasználásra. Egy stúdióban ez nem gond, ott mérnökök, de legalábbis technikusok csavargatják a műszereket, és kb értik a csíziót. Még nem érintettem azt a problémakört, hogy az egész folyamatot nézve egy lefelé szűkülő szabványlánc szabályozza, aminél nem egy ponton felül még belefér valami, alul már nem, de nem tudjuk az adott eszköz/vizsgálat ponton melyik pontját szeretné metszeni a szabványláncnak(lásd fenti példa). Nem érintettük azon kérdést, hogy miként kapja meg a samsung rengeteg terméke úgy a HDR plecsnit, hogy az alapfeltétlelek egyikének sem felel meg(vagy csak az egyiknek). StbStbStb. Meséljek még? Nem sok kedvem van.
Elég lett volna, ha annyit mondasz: vertikálsztend! :mf2:
Avatar
Moby

Hozzászólás #13176 2016.11.29. 14:21

DanielT írta:Elég lett volna, ha annyit mondasz: vertikálsztend! :mf2:
Azt semmiképp nem keverném ide. A verticalstand jó és szép!!!!néty! :banplz:
Avatar
Moby

Hozzászólás #13177 2016.11.29. 14:26

A jelátviteli problémák egy részéről a ph-n volt egy cikk a napokban, de nem linkelném mert a menetrendszerinti AMD seggnyalástól totál hiteltelen az egész cikk, pedig amúgy valós problémát feszeget.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #13178 2016.11.29. 17:12

Greyfox írta:Ha kijelző, akkor pixelpontos felbontás, nagy méret, magas kontraszt. Többire mostmár szarok, feladtam. Nincs olyan ember, akinél 100%-ra van belőve a kijelző. Majd ha valami szarul néz ki, foglalkozom vele. Ori 55"-os va-n olyan, hogy már csak oleden/plazmán lenne jobb :))
főleg úgy hogy mindenre máshogy kéne belőni, film játék etc, macera tm
Avatar
arty

Hozzászólás #13179 2016.11.29. 18:34

Moby írta:A jelátviteli problémák egy részéről a ph-n volt egy cikk a napokban, de nem linkelném mert a menetrendszerinti AMD seggnyalástól totál hiteltelen az egész cikk, pedig amúgy valós problémát feszeget.
mármint, hogy az amd nyilt kártyákkal játszik, ellenben az nv szokás szerint sumákol? miért fáj kimondani? :P
persze, amikor az amd gagyizott a hdmi2.0 mellőzésével nem oly rég, azt senki nem félt világgá kürtölni :P

---

a leírásod köszi, bár reménykedtem, hogy hosszabb lesz és közérthetőbb :D
jó volna valami fejtágító a 2020as problémakörről, még akkor is ha az emberi áru megjelenitőteknó perfekt alkalmatlan a közvetítésére ígyisugyis :(

amugy már 10+ éve olvastam, hogy a hdmi egy kalap szar (nemcsak a szabvány maga, ami túl megengedő, hanem a fizikai átviteli közeg is), pedig akkor még lófax volt a sávszéligény... és azóta jött 10+ revizio, kb mindegyik PONT nem tudta teljesíteni a minimális aktuális elvárásokat és ezért a gyártóknak a logó égisze alatt folyamatosan gagyizni kellett :( most épp a 4k/60hz/fullrgbhdr nemmegy... nembaj, a mosléktrágyalé 4:2:0 megint itt van és segít, 4khádéerr és 60 képkocka CSEKK!!! :D
Avatar
eje75

Hozzászólás #13180 2016.11.29. 19:53

Ma végre vettem a fáradtságot, és elmentem a három silent wings 3-ért, elkezdhetem átpakolni a hétvégén a gépet... mit mondhatnék, moslék egy platform ez: még verticalstand sincs hozzá, csakagányolásmegakonfigfájloktúrása... konzolosoknak ezzel szerencsére nem kell foglalkozni...befizetik az éves előfizetést, oszt kezi csokoládé túrós szotyoládé :mf1:
Spoiler
wings.jpg
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13181 2016.11.29. 20:02

phpBB [media]

A játékos p9 4:11-nél :D
Szorít az idő, nézegetem mit vehetnék, dehát basszus... félek :D
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13182 2016.11.29. 20:11

Greyfox írta:Szorít az idő, nézegetem mit vehetnék, dehát basszus... félek :D
130 ezres retró P9 VS 300 ezres i7? Szerintem nem kérdés, vedd amit a feleséged ajánl. :ravasz1:
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13183 2016.11.29. 20:15

DanielT írta:130 ezres retró P9 VS 300 ezres i7? Szerintem nem kérdés, vedd amit a feleséged ajánl. :ravasz1:
Nem az volt a lényeg. Inkább az, hogy az i5-ösömön se kressel be SEMMI. Amúgy nem 300, ugyanakkora tárhellyel már 200 körül hozzáférhető :P Amúgy persze, hogy azért nézegetem, mert tisztában vagyok vele, hogy ár érték arányban egy jó teló a p9. Csak a stabilitás, hát - nem az erőssége. És nem a telefon hibája az sem.
Avatar
Micsu

Hozzászólás #13184 2016.11.29. 20:18

DanielT írta:130 ezres retró P9 VS 300 ezres i7? Szerintem nem kérdés, vedd amit a feleséged ajánl. :ravasz1:

220é van áfás számlával, ergo még afa is visszajön, de amicsből jön 170é bármikor
300é max verebek vesznek szifont
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13185 2016.11.29. 20:27

Greyfox írta:Nem az volt a lényeg. Inkább az, hogy az i5-ösömön se kressel be SEMMI. Amúgy nem 300, ugyanakkora tárhellyel már 200 körül hozzáférhető :P Amúgy persze, hogy azért nézegetem, mert tisztában vagyok vele, hogy ár érték arányban egy jó teló a p9. Csak a stabilitás, hát - nem az erőssége. És nem a telefon hibája az sem.
Mondok egy totális őrültséget: Megveszed a P9-et. Amikor a nyolcvankilencedik app crahsel szerda reggel a kávé előtt, meghirdeted, eladod egy huszas bukóval és boldogan veheted az i7-et. Na?
Avatar
Botond

Hozzászólás #13186 2016.11.29. 21:06

Greyfox írta:randomvideo.youtube
A játékos p9 4:11-nél :D
Szorít az idő, nézegetem mit vehetnék, dehát basszus... félek :D
Lumia 950, életem legjobb vétele volt 80k-ért. Bruttó! Dualsimes a sima lehet olcsóbb is.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13187 2016.11.29. 21:17

eje75 írta:Ma végre vettem a fáradtságot, és elmentem a három silent wings 3-ért, elkezdhetem átpakolni a hétvégén a gépet... mit mondhatnék, moslék egy platform ez: még verticalstand sincs hozzá, csakagányolásmegakonfigfájloktúrása... konzolosoknak ezzel szerencsére nem kell foglalkozni...befizetik az éves előfizetést, oszt kezi csokoládé túrós szotyoládé :mf1:
Spoiler
wings.jpg
Fincsi lesz, én is szerelnék, de nincs mit. A ház projektről lemondtam már.
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #13188 2016.11.29. 21:44

Botond írta:Lumia 950, életem legjobb vétele volt 80k-ért. Bruttó! Dualsimes a sima lehet olcsóbb is.
Az tényleg jó vétel. Kár, hogy az impotens M$ megrohasztotta a platformot.
Most is nemrég a tescoban kitalálták ezt a lecsippantós izét, hogy már egyből rakhatod a cumót szatyorba, az önkiszolgálónál már csak a kártyát nyomod oda és mehetsz dolgodra. Szegény csaj hiába magyarázta, hogy ezt lehet ám telefonos app-al is, nem csak a kirakott ketyerékkel (amiken egyébként android fut :D) én csak szét tártam a karom, hogy oké, de hómlesz winphone-ra nincs ilyen. :duma:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13189 2016.11.29. 21:52

113-ért vettem a Mate 8-at, szerintem ez se volt éppen a világ legundorítóbb biznisze, ahogy a Oneplus One se, 2+ éve 115-ért.

Eszméletlen jó dealek vannak az Apple világon kívül.
Avatar
eje75

Hozzászólás #13190 2016.11.29. 21:53

DanielT írta:Fincsi lesz, én is szerelnék, de nincs mit. A ház projektről lemondtam már.
Jótetted! A legértelmetlenebb pénzelbaxás a világon: lassan annyiban van a ház ventiekkel, amiből vehettem volna egy PS 4 Prő-t! Igaz verticalstand nélkül... de anélkül meg minek? Az meg még 28 font (#sonyafasztükrösre)... Azért abbahagyva a konzolosok savazását: olvasgattam Moby hozzászólásait az SG PS4 rovatában, hát mit ne mondjak megremegett a kezem, majdnem vettem egy Prő-t! De komolyan: van egy artemis spectrum g633 fülesem, tök jó lett volna állványnak.. 2 napig gondolkoztam, aztán rájöttem, hogy az a fozsdobozka arra se elég jó, úgyhogy bevertem egy szöget a falba és arra akasztottam a fülest... problem solved! :nyes:
Avatar
deep

Hozzászólás #13191 2016.11.29. 22:02

Áprilisban vettem Redmi Note 3-at, 80k-ért, jelenleg 60 körül van. Iszonyatosan tökéletes, sírok, olyan jó. Nem tudom elképzelni mit nyújthat bármi más, amiért érdemes lenne jelenleg a kétszeresét ennek kifizetni.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13192 2016.11.29. 22:03

eje75 írta:Jótetted! A legértelmetlenebb pénzelbaxás a világon: lassan annyiban van a ház ventiekkel, amiből vehettem volna egy PS 4 Prő-t! Igaz verticalstand nélkül... de anélkül meg minek? Az meg még 28 font (#sonyafasztükrösre)... Azért abbahagyva a konzolosok savazását: olvasgattam Moby hozzászólásait az SG PS4 rovatában, hát mit ne mondjak megremegett a kezem, majdnem vettem egy Prő-t! De komolyan: van egy artemis spectrum g633 fülesem, tök jó lett volna állványnak.. 2 napig gondolkoztam, aztán rájöttem, hogy az a fozsdobozka arra se elég jó, úgyhogy bevertem egy szöget a falba és arra akasztottam a fülest... problem solved! :nyes:
Fordulatos kis sztori. Én is majdnem vettem egyébként egy Pro-t, csak az indok és az igény hiányzott hozzá.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13193 2016.11.29. 22:04

eje75 írta:Jótetted! A legértelmetlenebb pénzelbaxás a világon: lassan annyiban van a ház ventiekkel, amiből vehettem volna egy PS 4 Prő-t! Igaz verticalstand nélkül... de anélkül meg minek? Az meg még 28 font (#sonyafasztükrösre)... Azért abbahagyva a konzolosok savazását: olvasgattam Moby hozzászólásait az SG PS4 rovatában, hát mit ne mondjak megremegett a kezem, majdnem vettem egy Prő-t! De komolyan: van egy artemis spectrum g633 fülesem, tök jó lett volna állványnak.. 2 napig gondolkoztam, aztán rájöttem, hogy az a fozsdobozka arra se elég jó, úgyhogy bevertem egy szöget a falba és arra akasztottam a fülest... problem solved! :nyes:
Lám. Tippre a házam még így is jobban néz ki, és még a PRÓ is belefért, verticalstandel, füleshez állványnak. Mondjuk gecire ki van használva a teknó. Dolphinnal. Más nem fut rajta hetek óta jóformán. Néha elindítom a betülfíldet, hogy három percen belül bezárjam. Ja meg egyszer megnéztem a mafia3 menüt mostanában, mielőtt letöröltem.
Avatar
eje75

Hozzászólás #13194 2016.11.29. 22:09

DanielT írta:113-ért vettem a Mate 8-at, szerintem ez se volt éppen a világ legundorítóbb biznisze, ahogy a Oneplus One se, 2+ éve 115-ért.

Eszméletlen jó dealek vannak az Apple világon kívül.
Én most erre a OnePlus 3T-re vetegetek sanda pillantásokat...még most is azt mondom, hogy az Iphone 6-ot a boncmester fogja majd kiszedni a markomból, de céges telónak lehet, hogy beszerzem, rohadt jó cuccnak tűnik...főleg az oxygenOS.... minél több videót nézek, annál jobban tetszik!
Avatar
eje75

Hozzászólás #13195 2016.11.29. 22:18

Moby írta:Lám. Tippre a házam még így is jobban néz ki, és még a PRÓ is belefért, verticalstandel, füleshez állványnak. Mondjuk gecire ki van használva a teknó. Dolphinnal. Más nem fut rajta hetek óta jóformán. Néha elindítom a betülfíldet, hogy három percen belül bezárjam. Ja meg egyszer megnéztem a mafia3 menüt mostanában, mielőtt letöröltem.
Figyu, Én tökre megértelek, néha visszavágyom a konzolra: amikor a Battlefrontban csapattam kontrollerrel, az valami eszméletlen volt! Se lovak, se bunker :szomoru1: ! PC-n csak rothadok... Néha elindítom a betülfíldet, hogy három órán belül bezárjam.... tegnap is lőttem supporttal egy 53-15-öt, fozs az egész: 4K-ban 60fps-el :vomit: ...
Avatar
Moby

Hozzászólás #13196 2016.11.29. 22:20

Greyfox írta:A játékos p9 4:11-nél :D
Szorít az idő, nézegetem mit vehetnék, dehát basszus... félek :D
Hát asszem nekem ez a p9 lesz a befutó, decsak azé, mer nincs más amihez kedvem lenne. Mondjuk ehhez sincs, kibaszottulgecironda. Arra volt jó ezt a Mi mixet kihozni, hogy azóta az össze létező telefon egy elaggott, retró fosnak tűnik. Amik nem értem miért léteznek egyáltalán :(
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13197 2016.11.29. 22:20

Botond írta:Lumia 950, életem legjobb vétele volt 80k-ért. Bruttó! Dualsimes a sima lehet olcsóbb is.
Kollégámnak valami ilyesmi van, fasza teló, de elég kiherélt az app kínálat a másik kettőhöz képest, és itt nem a fingóappokra gondolok, hanem pl. hearthstone sincs rá :) Lehet az lesz amit DT mond. Napi 1-2 ilyen kresst tudok még tolerálni és van rajta jack aljzat. :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #13198 2016.11.29. 22:23

eje75 írta:fozs az egész
Az. És ezen se a 60fps, se a 4K, de az 53-19 sem segít.
Avatar
Botond

Hozzászólás #13199 2016.11.29. 22:35

Greyfox írta:Kollégámnak valami ilyesmi van, fasza teló, de elég kiherélt az app kínálat a másik kettőhöz képest, és itt nem a fingóappokra gondolok, hanem pl. hearthstone sincs rá :) Lehet az lesz amit DT mond. Napi 1-2 ilyen kresst tudok még tolerálni és van rajta jack aljzat. :D
Nekem csak két szempont volt, kamera, az meg ebben az egyik legjobb (20mpixel Zeiss optikás), meg a felbontása (1440p). Céges mail megy, beépített offline térkép van, telefonálni, smsezni lehet, oszt kb ennyi. Még a szokásos facse meg messzendzser van rajta meg talán steam app, xbox app meg a többi szarság, de azokat kb sose indítom el. Edget is ha kétszer használtam rajta az elmúlt hónapban mióta megvan. Netflixet szoktam még nézni, ha vmi edzésen várni kell a kölkökre. :)
Avatar
benőmenő

Hozzászólás #13200 2016.11.29. 23:03

Botond írta:Nekem csak két szempont volt, kamera, az meg ebben az egyik legjobb (20mpixel Zeiss optikás), meg a felbontása (1440p). Céges mail megy, beépített offline térkép van, telefonálni, smsezni lehet, oszt kb ennyi. Még a szokásos facse meg messzendzser van rajta meg talán steam app, xbox app meg a többi szarság, de azokat kb sose indítom el. Edget is ha kétszer használtam rajta az elmúlt hónapban mióta megvan. Netflixet szoktam még nézni, ha vmi edzésen várni kell a kölkökre. :)
Az a nyomorult ie baromi gáz, főleg hogy a férgek nem engednek alternatívát. Ami még zavar, hogy valamelyik twitch frissítés óta meghalt az összes wp 8.1-en elérhető app és senki nem fogja kijavítani. :(
BTW a lentebbi kis szösszenetem kb. fél perccel van a wr ruszki részidején belül. Akármit is jelentsen ez. :D
Avatar
kigyi

Hozzászólás #13201 2016.11.29. 23:45

Moby írta:Hát asszem nekem ez a p9 lesz a befutó, decsak azé, mer nincs más amihez kedvem lenne. Mondjuk ehhez sincs, kibaszottulgecironda. Arra volt jó ezt a Mi mixet kihozni, hogy azóta az össze létező telefon egy elaggott, retró fosnak tűnik. Amik nem értem miért léteznek egyáltalán :(
Most már igazán vehetnél egy MIX-et, mert azt mégsem várhatod el, hogy anélkül vásároljuk meg mi is, hogy nem tesztelted le rendesen..... :banplz:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13202 2016.11.30. 07:44

Greyfox írta:Kollégámnak valami ilyesmi van, fasza teló, de elég kiherélt az app kínálat a másik kettőhöz képest, és itt nem a fingóappokra gondolok, hanem pl. hearthstone sincs rá :) Lehet az lesz amit DT mond. Napi 1-2 ilyen kresst tudok még tolerálni és van rajta jack aljzat. :D
Node akkor mi van, ha mégse jönnek majd ezek a kressek és rohadtul elégedett leszel? Valami büntit be kéne vállalnod az elfogultságod miatt! :nezze: Meg is van! 1 hónap után venned kell egy i7-et. :banplz:

Ez a Mate 8 elég durva, 26 órája vettem le a töltőről, 4 óra 15 perc screen-on-time nál jár és 55% akksi van még. :eljen:
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13203 2016.11.30. 07:48

Moby írta:Az. És ezen se a 60fps, se a 4K, de az 53-19 sem segít.
És ezt te _tényleg_ így is gondolod? Ok, hogy nem tetszik, meg feltörlik veled a padlót, miután gangbangeltek a bunkerben, de az őrületnek is van határa, ha ez nálad igencsak távoli galaxisokig ki is van tolva... :conf:
Avatar
Moby

Hozzászólás #13204 2016.11.30. 08:19

DanielT írta:És ezt te _tényleg_ így is gondolod? Ok, hogy nem tetszik, meg feltörlik veled a padlót, miután gangbangeltek a bunkerben, de az őrületnek is van határa, ha ez nálad igencsak távoli galaxisokig ki is van tolva... :conf:
Mármint mire gondolsz? Ha oké, hogy nem tetszik, akkor mi nem oké?
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13205 2016.11.30. 09:29

Moby írta:Mármint mire gondolsz? Ha oké, hogy nem tetszik, akkor mi nem oké?
Hát az, hogy kategórikusan egy fosnak állítod be, amit semmi nem ment meg. A nem tetszést, mint szubjektív és jogos véleményt, opcióként csak én tettem hozzá.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13206 2016.11.30. 09:29

DanielT írta:Node akkor mi van, ha mégse jönnek majd ezek a kressek és rohadtul elégedett leszel? Valami büntit be kéne vállalnod az elfogultságod miatt! :nezze: Meg is van! 1 hónap után venned kell egy i7-et. :banplz:

Ez a Mate 8 elég durva, 26 órája vettem le a töltőről, 4 óra 15 perc screen-on-time nál jár és 55% akksi van még. :eljen:
Nem elfogultság, bizalom - és bizalmatlanság. És mi lesz, ha szar lesz? Átveszed teljes áron? ;))
Amúgy Te miért a Mate 8 mellett döntöttél, és nem p9? Csak a nagyobb képátló miatt?

Almáék belekúrhatták volna a sima 7-esbe is a portré kamerát.. bokeh peccsel rohadtul királyságos.. Persze manual masking-os appokkal + digital zoommal el lehet érni ugyanazt a hatást, csakhát az macera™.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13207 2016.11.30. 09:33

Greyfox írta:Nem elfogultság, bizalom - és bizalmatlanság. És mi lesz, ha szar lesz? Átveszed teljes áron? ;))
Amúgy Te miért a Mate 8 mellett döntöttél, és nem p9? Csak a nagyobb képátló miatt?

Amúgy belekúrhatták volna a sima 7-esbe is a portré kamerát.. bokeh peccsel rohadtul királyságos.. Persze manual masking-os appokkal + digital zoommal el lehet érni ugyanazt a hatást, csakhát az macera™.
Ha szar lesz, majd eljössz hozzám egy este és a 38 fokra fűtött hálószobámban kapsz egy olajos, teljes testes csúszkamasszázst, hogy feledtessem az átélt borzalmakat. :puszis:

A Mate 8 mellett minden szólt, de a legmindenebb mondjuk az OP3T ellenében a nagyobb képernyő volt. Ez az egyetlen olyan dolog, amit minden pillanatban érzékelek és upgradeként élek meg.

szerk: A P9 szóba sem került az 5,2 miatt, az 5,5 -ös P9 Plus volt még versenyben, de a 6 col végül letarolta a mezőnyt. Pedig a P9-nek a kamerája is jobb, meg a procija is egy upgrade-al újabb. Na majd a Mate 9, az megkapott már mindent, de azt is ilyen 120 körül fogom majd venni.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13208 2016.11.30. 09:49

DanielT írta:Hát az, hogy kategórikusan egy fosnak állítod be, amit semmi nem ment meg. A nem tetszést, mint szubjektív és jogos véleményt, opcióként csak én tettem hozzá.
Valamivel muszáj volt eje-t rácsavarnom a dologra :D
Avatar
Moby

Hozzászólás #13209 2016.11.30. 09:51

kigyi írta:Most már igazán vehetnél egy MIX-et, mert azt mégsem várhatod el, hogy anélkül vásároljuk meg mi is, hogy nem tesztelted le rendesen..... :banplz:
Nagyon drága és nagyon nincs. E kettő némileg összefügg. Lesz, egyszer. Abban bízok nagyon, hogy egyben ez az új trendszetter is.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13210 2016.11.30. 10:07

Moby írta:Nagyon drága és nagyon nincs. E kettő némileg összefügg. Lesz, egyszer. Abban bízok nagyon, hogy egyben ez az új trendszetter is.
Plusz nagyon kínai verzsn. Hálózatkezelés a hardverben és egyebek. Sajncsi ezzel még várni kell.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13211 2016.11.30. 10:12

CdGalaxisban Titanfall 2, 7990 Ft

Ha már ekkora őrületes hájp volt itt a topikban miatta.

Azt mondjuk nem írják, hogy própecses -e.
Avatar
kigyi

Hozzászólás #13212 2016.11.30. 10:32

Moby írta:Nagyon drága és nagyon nincs. E kettő némileg összefügg. Lesz, egyszer. Abban bízok nagyon, hogy egyben ez az új trendszetter is.
Igen marha drága sajnos bár előrendeltem, de egyenlőre nem jutottam hozzá a saját példányomhoz :( Lehet lemondom pedig "jó" áron volt.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13213 2016.11.30. 10:33

DanielT írta:CdGalaxisban Titanfall 2, 7990 Ft

Ha már ekkora őrületes hájp volt itt a topikban miatta.

Azt mondjuk nem írják, hogy própecses -e.
Pont azt nyomogatom a napokban. Eléggé fasza a kampánya. Sőt. Bár lehet, hogy csak a vertikálsztend miatt van, szal anélkül inkább merném ajánlani.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13214 2016.11.30. 10:59

Moby írta:Pont azt nyomogatom a napokban. Eléggé fasza a kampánya. Sőt. Bár lehet, hogy csak a vertikálsztend miatt van, szal anélkül inkább merném ajánlani.
És multiban is vertikálsztendeltél, vagy ott bebunkereztek? Esetleg nem própecselted még a multi előfizut?

szerk: Mindenesetre én is berántottam a gémet. Reméljük a legjobbakat, ha nem is AMD csipeken. :szomoru1:
Avatar
Moby

Hozzászólás #13215 2016.11.30. 11:07

DanielT írta:És multiban is vertikálsztendeltél, vagy ott bebunkereztek? Esetleg nem própecselted még a multi előfizut?
Meg sem néztem. Az első rész alapján nem is fogom. Ez az ugribugri engem nem izgat.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13216 2016.11.30. 13:25

Nvidia főnök a VR-ról: 20 évre vagyunk

Kép

Szépen kifejtette, hogy: SZA-RUL-NÉZ-KI, de mint a KURVAÉLET.

Moby, VRpecset vetted már?
Avatar
arty

Hozzászólás #13217 2016.11.30. 14:12

DanielT írta:Nvidia főnök a VR-ról: 20 évre vagyunk

Kép

Szépen kifejtette, hogy: SZA-RUL-NÉZ-KI, de mint a KURVAÉLET.
+szépen elfelejtette mondani, hogy a fosgpuik ezt a felbontást se tudják meghajtani normálisan, hova akarna mégtöbb pixelt, mégszebb graffal?
idióta barma, ennek kéne egy gyors realiticsekk, lemenni a pincébe az endzsineeringre, hogy miafaxtcsinálnakmá :mf2:

(és a fenti nagyotmondóbullshittel kurvára nincs összhangban, amikor ember felrakja a headsetet és ... és bazmeg OTTVAN. hája, lehetne mégjobb, de elsősorban jó tartalom kéne, az az ami igazán hiányzik. hja, meg a kompatibilitás. de azt egy nv-s majomnak hiába mondaná a világ, ők a gémwörkszre és a géyszinkre esküsznek, azatuti, az viszi előre a világot! milyen király a pöce is, hogy okulusztsztór, oculus-injektor, steamvr, exklujátékok, macerázás, initúrka.)
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13218 2016.11.30. 14:23

arty írta:+szépen elfelejtette mondani, hogy a fosgpuik ezt a felbontást se tudják meghajtani normálisan, hova akarna mégtöbb pixelt, mégszebb graffal?
idióta barma, ennek kéne egy gyors realiticsekk, lemenni a pincébe az endzsineeringre, hogy miafaxtcsinálnakmá :mf2:
Azért mondja, hogy még 20 év.

arty írta:(és a fenti nagyotmondóbullshittel kurvára nincs összhangban, amikor ember felrakja a headsetet és ... és bazmeg OTTVAN.
Neked ott van. Nekem (és Jen komámnak ezek szerint) meg egy szánalmas, nevetséges moslék van ott. Egy vicc, egy paródia, egy kabaré, egy átbaszás, egy kamu. És még HDR-t se tud.

SZEMENKÉNT 4K -nál majd elkezdhetünk róla beszélgetni. És nem OLED 4K a pentilefos pixelekkel, hanem szépen rendesen kirakottakkal.
Avatar
Greyfox

Hozzászólás #13219 2016.11.30. 14:40

Mégvalami DT.
Működik iphone szerű notification? (ha jön valami (levél, üzenet, akármi), akkor felkapcsolja a telefon képernyőjét, és sorakoztatja az értesítéseket. Swipe-ra bevisz az aktuális appba. Ja, és ez úgy menjen, hogy nem fut a háttérben az app. (pl. messenger, whatsapp), mert rendszeresen kilövök mindent, és nincs kedvem szelektálni, hogy mit ne lőjek ki...
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13220 2016.11.30. 14:52

Greyfox írta:Mégvalami DT.
Működik iphone szerű notification? (ha jön valami (levél, üzenet, akármi), akkor felkapcsolja a telefon képernyőjét, és sorakoztatja az értesítéseket. Swipe-ra bevisz az aktuális appba. Ja, és ez úgy menjen, hogy nem fut a háttérben az app. (pl. messenger, whatsapp), mert rendszeresen kilövök mindent, és nincs kedvem szelektálni, hogy mit ne lőjek ki...
Igen. Pluszként még felrakod a Led Blinker appot és akkor custom színekkel villog a led, amikor valami értesítésed van. PLUSZ felrakod a desktop notification appot, amivel meg a pc-n is megjelenik egy kis ablak, hogy jött valami.

Kilőni nem tudom minek, pláne, hogy iPhone-ról jössz, ahol ennek a kezelése hibátlan szerintem. Itt Huawei-en úgy lövi ki helyetted a cuccokat a telefon, hogy csak kapkodod a fejed. Szerintem túlzásba is esik, ezért én az összes esszenciális appot "védett módba" teszem. Ez itt külön beállítás, nem alap Android fícsör. Viber, Mail, stb nálam védve van.

Ezeket eleinte fel kell fogni, át kell látni és be kell állítani. Már bőven túlzásba estek Androidéknál, hogy mindent a user kezébe adjanak döntésként, de úgy, hogy alapból le vannak szabályozva az appok mint az állat. Ez még a régi idők hozadéka, amikor jó ok is lehetett a letiltásra.

szerk: A Viber és még néhány társa, akiket gondolom "felismer" a teló, alapból védettbe teszi magát.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13221 2016.11.30. 15:02

DanielT írta:Moby, VRpecset vetted már?
Két éve sem vettem meg, mert szarul néz ki. Pedig akkor még olcsóbb is lett volna egy ötvenessel.
Avatar
DanielT

Hozzászólás #13222 2016.11.30. 15:03

Moby írta:Két éve sem vettem meg, mert szarul néz ki. Pedig akkor még olcsóbb is lett volna egy ötvenessel.
A VR szemüvegre gondoltam.
Avatar
Moby

Hozzászólás #13223 2016.11.30. 15:05

DanielT írta:A VR szemüvegre gondoltam.
Én is.

/két éve nyomtam a buy gombra majdnem a DK2-re, de előtte gyorsan elmentem kipróbálni. Szerintem még megtalálom az sg-n a reviewt róla, amit toltam. Akkor leírtam: gecikurvajó LESZ egyszer, de évekre vagyunk tőle. Én akkor 10-et írtam. Az nvidia vezért többre taksálja :) Ő mondjuk jobban belelát, szal visszaszívom a 10-et ezennel. A psvr meg kb ugyanaz mint a DK2 volt.
Avatar
arty

Hozzászólás #13224 2016.11.30. 15:16

DanielT írta:Azért mondja, hogy még 20 év.

Neked ott van. Nekem (és Jen komámnak ezek szerint) meg egy szánalmas, nevetséges moslék van ott. Egy vicc, egy paródia, egy kabaré, egy átbaszás, egy kamu. És még HDR-t se tud.

SZEMENKÉNT 4K -nál majd elkezdhetünk róla beszélgetni. És nem OLED 4K a pentilefos pixelekkel, hanem szépen rendesen kirakottakkal.
a PSVR szépen rendesen kirakott ...
Avatar
arty

Hozzászólás #13225 2016.11.30. 15:18

Moby írta:Én is.

/két éve nyomtam a buy gombra majdnem a DK2-re, de előtte gyorsan elmentem kipróbálni. Szerintem még megtalálom az sg-n a reviewt róla, amit toltam. Akkor leírtam: gecikurvajó LESZ egyszer, de évekre vagyunk tőle. Én akkor 10-et írtam. Az nvidia vezért többre taksálja :) Ő mondjuk jobban belelát, szal visszaszívom a 10-et ezennel. A psvr meg kb ugyanaz mint a DK2 volt.
dk2-t nem láttam, de írják, hogy kurváranem. kisebb a feketeség a pontok közt + rgb, nem pentile
Avatar
Moby

Hozzászólás #13226 2016.11.30. 15:22

arty írta:dk2-t nem láttam, de írják, hogy kurváranem. kisebb a feketeség a pontok közt + rgb, nem pentile
10 évet nem a screendoor csökkentésének, meg a pentile rgb-re cserélésének adtam ám...
Még csak nem is a szemenkébnt 4K-nak. Ha már belenagyítunk egy kibaszott képernyőbe, addig normális eredmény nem is lesz, amíg a pixel density nem követi a nagyítást, és egy statikus lófasz. Mindegymilyen a felbontás.
Avatar
arty

Hozzászólás #13227 2016.11.30. 15:27

Moby írta:10 évet nem a screendoor csökkentésének, meg a pentile rgb-re cserélésének adtam ám...
Még csak nem is a szemenkébnt 4K-nak. Ha már belenagyítunk egy kibaszott képernyőbe, addig normális eredmény nem is lesz, amíg a pixel density nem követi a nagyítást, és egy statikus lófasz. Mindegymilyen a felbontás.
akkor neked nagyon sokat kell még várni, attól tartok... :)
Avatar
Moby

Hozzászólás #13228 2016.11.30. 15:28

arty írta:akkor neked nagyon sokat kell még várni, attól tartok... :)
Tudom, most mondta az NVIDIA CEO. 20 év. :D
Avatar
Mekee

Hozzászólás #13229 2016.11.30. 16:09

Picit körbenézegettem már, hogy ugyan lássam má' mieza HDR amit annyira tolni kell ma. Ez nagyobb agyfasz mint a sikergen+propeccs, xone s meg skorpio együttvéve.
A jelenlévő HDR plecsnis kijelzők 3/4-e konkrétan játékmodban nem is tudja a HDR-t, más modban meg nemlehet kikapcsolni minden imputlag-genefátor effektet, vaagy tudja game-modban, de azt senki nem tudja hogy ez mennyivel járul a laghoz, plusz van ugyebár többféle eljárás, és fingjuknincs hogy mi mivel müködik, vagy nem. Kösszépen. Jaj és arrol nem is beszélve, hogy azok amik tudják, szinte egytől egyig a másik kamu fícsörrel, a hajlitott bullshitszarral együtt vannak.
Pedíg az uj nappaliba kéne egy nagyobb tv játszani, legalább 50-es, de totál feladtam jelenleg. :)
Avatar
Micsu

Hozzászólás #13230 2016.11.30. 16:45

DanielT írta:Azért mondja, hogy még 20 év.

Neked ott van. Nekem (és Jen komámnak ezek szerint) meg egy szánalmas, nevetséges moslék van ott. Egy vicc, egy paródia, egy kabaré, egy átbaszás, egy kamu. És még HDR-t se tud.

SZEMENKÉNT 4K -nál majd elkezdhetünk róla beszélgetni. És nem OLED 4K a pentilefos pixelekkel, hanem szépen rendesen kirakottakkal.
te most egy bone + kinect vásárlóval vitatkozol :D

Vissza: “Leáldozott.hu”